zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandComité protesteert in Den Haag tegen inauguratie

Comité protesteert in Den Haag tegen inauguratie

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag, donderdag 12 augustus om 16.00 uur, houdt het comité ‘Geen moordenaar als president van Suriname’ een picketline bij de ambassade van de Republiek Suriname aan de Alexander Gogelweg 2, 2517JH, Den Haag. De bedoeling van dit protest is om de wereld duidelijk te maken dat Desi Bouterse die zelf heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor de 8 december moorden, dus in feite de moordenaar, nooit tot president van de Republiek Suriname gekozen had mogen worden.

Bouterse is weliswaar bij democratische verkiezingen op 25 mei jl. tot parlementslid van Suriname gekozen, maar door toedoen van Bouterses partijgenoot, parlementsvoorzitter, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, is Bouterse op maandag 19 juli jl, op een ondemocratische wijze door DNA ongrondwettig tot president van Suriname gekozen.

Er lagen bij het parlement brieven van diverse organisaties, om het parlement erop te wijzen dat Bouterse op grond van artikel 92 van de Surinaamse grondwet niet tot president van de Republiek Suriname kan worden gekozen. De door Bouterse gepleegde staatsgreep in 1980 en de door Bouterse gepleegde kerstcoup/telefooncoup op 24 december 1990, zijn handelingen tegen de Surinaamse Grondwet. Ondanks herhaaldelijk verzoek van de oppositie in het parlement op maandag 19 juli jl om die brieven in behandeling te nemen, heeft Bouterses partijgenoot, parlementsvoorzitter, mevrouw Jennifer Geerlings-Simons, geweigerd deze brieven in behandeling te nemen.

Bovendien overweegt het comité na overleg met juristen aan onafhankelijke internationale instanties te vragen tot een oordeel te komen over de ongrondwettelijkheid rondom de verkiezing van deze Surinaamse president. Het comité ‘Geen moordenaar als president van Suriname’ roept een ieder op om donderdag 12 augustus a.s. om 16.00 uur deel te nemen aan de picketline bij de ambassade van de Republiek Suriname aan de Alexander Gogelweg 2 in Den Haag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

57 REACTIES
 1. Zo zielig…. 99,999% van hun mogen NIET eens in Suriname stemmen. Geen Surinamer (meer) dus. Laten ze maar bezig houden met de op komst zijnde etnische indentiteit partij van de wilde wild…..ers.


  Maak melding
 2. Alweer een comite tegen ” patriot/president, Bouterse” ???
  Wanneer komt de comite voor de ” waarheids-vinding ” betreffende de rol van Den Haag ???
  YU-DAS , DU-bieltje , K-neus en consorten , maken jullie gebruikt van de mogelijkheid om als ook de vraag te stellen in het openbaar ,zowel in Nieuws-poort als het Binnenhof , naar de rol van politiek Den Haag in de afgelopen 30 jaar .
  Gewoon doen en hopelijk mag ik het antwoord van jullie vernemen .

  – de rest is verwijderd wegens overmatig gebruik van hoofdletters –


  Maak melding
 3. Nr.1….heel goed gezien….maar nog erger.
  Zij leven maar zijn toch dood….een ding rest men gaat hen als ezels gebruiken.
  Om enkel en alleen domheid uittehalen.
  Dus zie de boel als een bende nodelozen(gewoon weer idi comité).


  Maak melding
 4. De moordenaar die deze grappenmakers op het oog hebben, heeft vooralsnog onbewezen 15 doden op het geweten.

  Deze fietsenmakers hebben een hele binnenlandse oorlog op hun geweten met een veelvoud van 15 en wel honderden Surinaamse lijken tot gevolg.

  Geven jullie mij een grote brik. Ik ben desondanks en gene dele dankzij behouden gebleven.

  De oprechte mens wikt, maar God beschikt.


  Maak melding
 5. lachen hoor…niemand kijkt of wil achtereuit gaan,,dus suriname,,,we gaan ervoor vooruit…blijven julie niet alleen bij de december moorden,,maar gelijk door zakken naar slaverij tijd,,waar duizenden van ons voorouders gemarteld verkracht en vermoord werd…ik verzoekt jullie hoor..blijven jullie vooral in ned..suriname heeft jullie helemaal niet nodig…boutys..


  Maak melding
 6. @Geen moordenaar als president van Suriname

  nieuws flash mensen, NO BODY GIVES A SHIT over jullie, diek een gat, en begraaf jullie zelf daarin.

  als je echt van suriname houdt, verhuis naar dit land, neem de surinaamse nationaliteit, en bouw dit land op, anders HOU JE SMOELWERK


  Maak melding
 7. Ehh, ehhh, ehhhh, o jeetje, Hoost + consorten in protest. Was Hoost niet ergens in camouflage pak te zien als contra-couppleger? Was Hoost niet één van de personen die schuldig is aan de Binnenland Strijd? Hoost moet zijn grote mond houden. Hypocriet.

  Romeo, in plaats afbrekende nergens op slaande acties organiseren kun je je beter bezig gaan houden met structurele opbouw van je land.

  Opo kondreman un opo!
  Sranangron e kari un.
  Wans’ ope tata komopo
  Wi mu seti kondre bun.
  Stré de f’stré, wi no sa frede.
  Gado de wi fesiman.
  Eri libi te na dede
  Wi sa feti gi Sranan.

  “gi” betekent “voor”, niet “tegen”.


  Maak melding
 8. A. Kroomoo di meedjooooooooooo,

  Jij bent een zielige javaan ( su casa es mi casa, jou vrouw is ook mijn vrouw en bij die javaanse cultuur is het ook echt zo ),je afkomst verraad het. Ga lekker die die aanrander, soo moo hardjoo en die massa moordenaar, couppleger, drugs veroordeelde, psychopaat desie bouterse aanbidden.
  wort vervolgd


  Maak melding
 9. Je hebt groot gelijk

  Zou me niet verbasen als ze gesteunt werden door NL/ vvd

  Ik vind het zo zonde dat onze mensen dit soort dingen doen alleen maar voor nederland .

  Over een tijdje kunnen we allemaal( hoop ik tenmiste) terug naar suriname. De tijd van Vene is voorbij


  Maak melding
 10. Duidelijke teken van geen respect hebben voor de keuze van Suriname. De President is op democratische wijze gekozen en men dient dat te respecteren. Daar is geen discussie over mogelijk.


  Maak melding
 11. Goedzo laat de wereld zien dat niet iedere suriname vriend is van deze massamoordenaar als president, jenny en bouterse zijn twee handen op één buik je kan ze vergelijken met eva brauwn en hitler.
  12-8-2010 wordt de zoveelste zwarte dag in de geschiedenis van onze republiek suriname op 25 feb 1980 is alle ellende begonnen op 8 dec 1982 zijn 15 tegenstanders van het militaire regime van bouterse afgeslacht op 29 nov 1986 zijn 50 bewoners van het dorp moiwana afgeslacht vrouwen kinderen de telefoon coup ik vindt het onbegrijpelijk dat zo een Beest als bouterse gekozen is tot president van suriname eigelijk laat dit zien hoe ver mijn landgenoten moreel zijn gezakt suriname verkeerd nu in een morele staat van ontbinding.


  Maak melding
 12. Dat kan wel zo wezen, meneer / mevrouw Kromodimedjo, maar wij 99,999% hebben Surinaamse ouders, wij zijn in Suriname geboren, onze navelstreng met Suriname is sterk en kan niet doorgeknipt worden. Wij hebben net zoveel recht van spreken.
  Vooralsnog wens ik jullie veel sterkte.
  Time will tell.


  Maak melding
 13. Het protest van het comité is een nobel streven. Maar helaas zal het niks meer zijn en worden dan een nobel streven.
  Het strijd moet in Suriname door echte surinamers geleverd worden en niet door Nedederlanders (al deze actievoerders hebben namelijk een Nederlands paspoort) die in Nederland wonen. Ik ben nergens een oproep tegengekomen waaruit blijkt dat
  de Surinamers in Suriname om deze aktie vragen. Sommige mensen in dit comité noemen het Surinaamse volk dom en achterlijk omdat ze op een democratische wijze hun president hebben gekozen en nu willen deze zelfde mensen zogenaamd opkomen voor de belangen van dit Surinaamse volk (?).

  Het zullen dezelfde mensen zijn die elk jaar op 8 december ( met elk respect overigens) samenkomen, die ook in Den Haag zullen staan.
  Nogmaals het blijft een nobel streven maar je kan al bij voorbaat zeggen dat het een verspilling van tijd en energie is. Zoals alle eerdere pogingen mislukt zijn om de heer Bouterse niet als president gekozen te krijgen.
  De Nederlandse Media zullen uiteraard aandacht aan besteden maar ik vrees dat die aandacht het hoogst haalbare is.

  Als het comité had opgeroepen om op het onafhankelijkheidsplein in Suriname te gaan protesteren en dat de ticket betaald zou worden dan was ik de eerste die zich zou aanmelden.
  Maar toch nog succes gewenst met de actie.


  Maak melding
 14. De SuriNeds die willen gaan demonstreren maken zich vooral heel belachelijk met deze aktie. Ten eerste zijn ze nederlanders en geen surinamers meer. Ten tweede is DDB democratisch gekozen door mensen die er wonen en niet door criticasters die in Nederland verblijven en nooit meer van plan zijn terug te keren vanwege hun kinderen, kleinkinderen en de sociale voorzieningen. Dus SuriNeds laat Suriname maar voor hen die daar verblijven en hun keus gemaakt hebben voor DDB.

  Let op me woorden: de kans is groot dat Bouterse in positieve zin vriend en vijand verrast.


  Maak melding
 15. Ik zou graag willen weten wie achter dit gedoe staan, ik heb zo mijn bedenkingen, nou het zal me een protest zijn, en hoeveel man zullen er staan, een handje vol, je hebt altijd meelopers, die meeschreeuwen waarom weten ze meestal niet, mensen veel plezier
  het is verloren tijd doe je best en als je uitgekraaid bent, gwa oso, zet die tv dan aan, en dan zie je BAAS als de nieuwe president van jullie geliefd Suriname
  Niets kan meer worden teruggedraaid, ze zullen het daar met hem moeten doen, en dat gegil en gezeik vanuit hier deert ze niet
  Daar moet het gebeuren, niet hier.
  Ik ga eea volgen ja, dat wel absoluut, moet kunnen toch, en o ja die Chavez komt niet meer, no problem, Baas tide na joe dee,
  strak, no span alla sani o waka boeng
  no frede, dape oemoe stree, foe tjaar a kondre moro fara!!!!!

  NEKS NE BROKO

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 16. Is het een comité met Surinaams paspoort of alweer bemoeizuchtige Nederlanders.Degene die niet de Surinaamse nationaliteit bezitten zijn voor Suriname vreemdelingen; ongeacht of ze in Suriname zijn geboren, en mijn inziens terecht.


  Maak melding
 17. Ai,no.1 denk maar ze hebben geen moer te doen ,who cares.Laten ze idd gaan prtesteren tegen die Wilders,maar zoals een Antilliaan het verwoordde,Surinamers zijn wars van de blanken,ze vieren wel 1 juli,maar als het op aankomt vreten ze uit handen van die Makamba`s.Denk je nou echt dat ze tegen Wilders durven te protesteren,helemaal niet want ze leven met de gedachte dat Wilders het niet op hun gemunt heeft,ze ontkennen immers dat ze allochtonen zijn,als ik er diep over nadenkt moet ik die Antilliaan met pijn in mijn hart gelijk geven.
  100% zeker dat er een handjevol daar staan te protesteren,let maar op.


  Maak melding
 18. Ik wil deze mensen een hart onder de riem steken. Marteling en moord mogen in een beschaafde samenleving nooit vergeten of vergoedelijk worden. Door te wijzen naar de tijdsduur is goedkoop, dom en onrechtvaardig. De trend in de wereld is dat leiders die verantwoordelijk waren voor misdaden tegen de menselijkheid zich daarvoor op de één of andere manier moeten verantwoorden. Zie de veroordelingen of processen van de voormalige presidenten van Argentinië,Chili,Liberia, Servië e.d. Als het verleden bewust vergeten wordt zal daaruit nooit lering getrokken kunnen worden en zal de samenleving niet tot rust komen. Of DDB al dan niet grondwettelijk is gekozen kan ik niet beoordelen.Ik blijf het echter een schande voor de Surinaamse natie vinden dat een persoon die hoofdverdachte is in een moordproces en veroordeeld is wegens drugssmokkel tot president is gekozen. Een president moet in mijn optiek een voorbeeld voor de samenleving zijn en het morele geweten van de natie zijn.


  Maak melding
 19. de heer Du heeft in allerlei comités en aktie
  groepen gezeten. Maar tot nu toe zijn ze allemaal hopeloos gedoemd om te mislukken.

  Misschien kan de heer Du zichzelf voordragen bij de heer Bouterse als minister van H.Z.;
  minister van Hopeloze Zaken.


  Maak melding
 20. Voor alle b****likkers van hun bigie Baas: velen die voor hem hadden gestemd zijn nu reeds bedrogen uitgekomen. Het is een zielige vertoning is zoals jullie als kippen zonder kop lopen te blèren. Veel geblaat, weinig wol. Suriname, het huidige lachertje van Zuid-Amerika. Soso hoogmoed nanga arrogantie. BTW houden jullie zelf je waffel over Nederland. Sur. is verworden tot neo-kolonialistisch verlengstuk van Ned. want jullie kunnen niet zonder het Ned. geld, de stagiaires, de bedrijven, de kennis etc. (nb: ik rep bewust niet over ontwikk.geld) Odi, een vml. Bouta-fan


  Maak melding
 21. Hee, dat ze protesteren mag toch. Of ze wat mee bereiken is een ander punt. Naar mijn meining verdoen ze hun tijd, want het zijn diegene in sur wonen, die het moeten doen.
  Aan vele reakties valt ook te merken dat men een hekel heeft aan surneds en surinamers die in het buitenland wonen. Waar is dat voor nodig. Denkt men die (ex)surinamers het niet menen met suriname? Een groot probleem die een surinamer heeft is het altijd willen vertellen aan een ander hoe het wel en niet moet en dit ongeacht zijn woonplaats.

  SuurNeid


  Maak melding
 22. Houders van Ollandse paspoort( van surinaamse origine ) en vertoevende in het buitenland hebben enkel de plicht te vervullen , niet meer en niet minder .
  Rechten en Plicht zijn bestemt voor de Surinamers en Ingezetenen in de Republiek Suriname .

  De 15 personen van de 08-12-82 gebeurtenis , waren/zijn in feite slachtoffers met hoofdrollen in het destabielisatie-scenario tegen de Revo en stamt uit de koker van Den Haag !!!
  Demonsteren is een democratisch goed-recht en daarom waan mijn persoon zich vrij om jullie ook te vragen om Den Haag de vraag te stellen betreffende de rol van Den Haag in de afgelopen 30 jaar .
  Mag mijn persoon ook geloven dat jullie niet in vijandschap willen leven met de ” De Naakte Waarheid ” ?

  De naakte waarheid zal julie vrij maken
  Maar voordat het dat doet
  zal het jullie boos maken .

  Tan bun , te so fara ina moro tin

  Leve Patriot/President D.D.Bouterse
  Soso Lobi , Soso Lobi , Soso Lobi


  Maak melding
 23. Sempa mi boy,

  Ik doe hier niet aan mee. Heeft geen effect en jullie krijgen waar jullie om gevraagd hebben: President Desi 1.

  Een mens die begrijpt wat hij schrijft en leest heeft weinig hoofdletters nodig. Dit zijn geen hoofdletters dus hoop ik dat je begrijpt wat ik bedoel. Feestze!


  Maak melding
 24. DU,wat doe je nog thuis, mars go protesteer,misschien wordt er naar je geluisterd.

  hahaahaaa who cares,wat deze zg commitee staat te roepen daar in Den-Haag.Het zou ze sieren als ze een ticket hadden betaald en naar Suriname zouden gaan om daar hun lef te tonen,maar neen ze doen het liever hier,want ze weten dat ze daar door het volk wreed zouden worden uitgejouwd.
  Bouterse is President en dat neemt niemand hem meer af.
  Als de nieuwe regering zou gaan onderzoeken hoeveel spookambtenaren aan het protesteren zijn,zou het een goede zaak zijn,pak gelijk dat gestolen salaris af.


  Maak melding
 25. Jammer….. Surinamers kunnen elkaar niet verdragen. Eeuwig zal men op elkaar afgeven.
  Of we nu in Nederland, Amerika of welk land dan ook mogen wonen, of welke nationaliteit we mogen hebben, we zullen altijd Surinamers in hart en nieren blijven. Mijn hart huilt als ik sommige reacties lees. Waarom elkaar zo naar beneden halen, dit is nu wat men bedoelt met het krabben mentaliteit. Iedereen heeft recht van spreken en mag zijn mening hebben.
  Ik blijf erbij dat President Bouterse niet de juiste keus is, maar ja… de Surinaamse bevolking heeft gekozen en zal de consequenties daarvan moeten aanvaarden. Met heel mijn hart hoop ik dat wij, degenen die tegen hem zijn, ongelijk mogen krijgen en dat hij wel het land kan regeren, maar de voortekens zijn niet positief.


  Maak melding
 26. Dit komt uit het draaiboek van het Westen. Overal in de wereld zie je dit soort taferelen. Een kleine groep mensen die door de westerse media alle aandacht krijgt voor dit soort protesten.


  Maak melding
 27. Dit zijn de vrijheden binnen de democratie mensen die geindoctrineerd geboren en opgegroeid zijn in een dictatuur reageren als pinto dom en achteloos, pinto is zo dom dat hij niet besef dat dankzij die 15 vrijheidstrijders er vrije en eerlijke verkiezingen in suriname zijn gehouden pinto laat met zijn domme reaktie zien uit wat voor hout de aanhangers van DB zijn gesneden.


  Maak melding
 28. Aan allem die hier in nederland zitten, en van uit hier zogenaamd de regereningen in suriname omverwil werpen. ipv om daat de gaan wonen en het land opbouwen, als je egt van surname houdt, ga jullie dan allemaal daar wonen, ruil tog je nederlandse nationaliteit in voor de surinaame.

  ga niet een comete oprichten en telkens als bouterse in een positieve beeld vorming komt dat goed is voor het surinaamse land en bevolking. komen jullie zielige rotte judassen met actie en dat soort shit.

  hou tog op en wordt een volwassen.
  koop een enkel reis ga dan weer in het mooie suriname wonen, als je het echt meent en houd van de surinaamwe bevolking en het land.

  we kunnen beter eenheid vormen en dan met z’n alle een onderzoek instellen naar de rol van de slavenernij, en de moorden en dergelijk die toen gepleed zijn in opdrach van de nederlandse staat, is dan nederand ook een moordenaar??

  verdor33


  Maak melding
 29. wie a zegt, moet ook b zeggen, tok ?, ‘consequent zijn’heet dat in het hôlands.
  deze hupppelepup-sing en zijn aanhang in agga moeten dus als vervolg van dit protest : 1).niet meer op ‘familie-bezoek’ naar sme gaan 2).al hun bezittingen daar overdragen aan het behoeftige deel van de familie of beter de sme overheid 3).vanuit holland geen contact meer onderhouden met m.n. dat deel vd fam.die op mc heeft gestemd 4).niet handelen in of consumeren van sme groenten en vis, etc., etc.
  kunnen ze dat ? nee, zeker niet ! ; daarvoor zijn ze teveel ‘vreters van beide/alle wallen’, den m2p disi.


  Maak melding
 30. Hahahahahahah wat een farce in Den-Haag met die zg demonstratie, het amper 20 a 30 schurken die daar stonden.Terwijl er een grandioze viering was in A`dam met gezang en al voor Bouterse.Dus hier en zowel in Suriname is de aanhang van Boutersein de meerderheid.


  Maak melding
 31. Ga hulp zoeken no. 9 @ aboi koni of go neme wang wierie wasie na joe loekoe sma(ik denk meer van aboi dong *fatoe* ) ipv te reageren op het artikel probeer (probeer zeg ik)je gram bij mij te halen. Mie no e dokke als jij moving with a ‘nick-name Yes if you like that way, your wife can also be mine too. Zie je niet dat je reactie op NIETS uitslaat …aboi dong? ohh sorry.. die noemt zichzelf aboi koni? .. maar doet de naam geen eer.Of ik kwaad ben?, njet-njet mie e broko wang fatoe tap joe. En mie vrouw lafoe ook mee fa joe koni so. Ik bedoel fa joe dong so *LAFOE & FATOE*


  Maak melding
 32. ….. thx no. 19 @ Benito. Op deze soort van gasten die in dienst zijn van…. moet je kostbare tijd niet verspillen. Ik zie hier nog steeds dezelfde mensen letterlijk gillen over de zg. ’80 en weet ik veel wat meer. Maar wat ze NIET willen vertellen is dat Onze President Bouterse gekozen is door de grote meerderheid van het Surinaamse Volk dit alles onder het Democratisch Politiek systeem die zij zelf prediken. Sarie tori, maar volgens mij is het: OM DEN BRODE.


  Maak melding
 33. Jennybee …ddb niet de jiuste keus voor jou…maar voor ons hier in suriname die ervoor hebben gezorgd dat hij daar zit..dus blijf lekker weg van suriname,,blond..dom


  Maak melding
 34. @ DU. De vijftien doden hebben de plaats ingenomen van de veel doden die zij met hun contra-coup wilden plegen. Daar weet jij zelf meer van. Als dat niet het geval is dan moet je maar eens de mensen in het torentje in Den Haag vragen meer openheid te geven in deze kwestie. Verder verbaast het mij dat juist jij die ook geweld gebruikte om Bouta te verdrijven, praat of schrijf over democratische werking. Ik heb de beelden nog op mijn netvlies toen je vanuit Frans Guyana bent getransporteerd naar de Nederlandse Antillen.


  Maak melding
 35. Oke Du, vertel maar wat de idealen van die 15
  vrijheidsstrijders waren en wanneer wordt volgens u iemands vrijheid ontnomen, zonder het woord democratie in de mond te nemen.
  Want het oproepen van de hele wereld om sur te boycotten en geen zaken meer mee te doen creeert ook weer 300.000 nieuwe vrijheids-strijders met jammergenoeg DB als leider.

  SuurNeid


  Maak melding
 36. De visie van dhr. Ling en dat van de anderen
  die op de z.g Surneds afgeven, is nogal naief. Als nou die z.g. Surneds -uit protest tegen de benoeming van Bouterse,
  omdat hij hoofdverdachte is in december moorden in 1980- besluiten om hun vakantie niet meer in Sur. te houden maar in Europa, Australie, Afrika of Noord Amerika dan mist de Sur. een flinke economische impuls. Geschat wordt 140 miljoen euro per jaar, ongeveer 500 miljoen SRD. Ik weet dat de door jou bedoelde Surneds veelal vaderlandslievend zijn. Daarom zullen zij voor het merendeel toch hun vakantie in Sur. houden, ook zijn zij tegen Bouterse en zijn kliek. Zij zullen hun mening over de huidige netelige politieke atmosfeer voor zich houden. U bijdrage is daarom gebakken lucht en voegt niets toe, omdat jij een wig drijft tussen de z.g. Surneds en de locale Surinamers. Toen in de jaren tachtig de schappen in de winkels leeg waren,zijn het die Surneds die als het ware de ontwikkelinshulp van de Ned. staat hebben overgenomen en massaal dozen voor familie en vrienden etc. hebben verstuurd. Ik adviseer jou de feiten voortaan te onderzoeken en dan jou mening voor het voetlicht brengen.


  Maak melding
 37. De idealen van 15 vrijheidsstijder waren,
  1) het terug brengen van de democratie in suriname.
  2) het stoppen van de onderdrukking en vernedering van mijn volk.
  3)eerlijk en vrije verkiezigen.
  4) pers vrijheid, vrijheid van meningsuiting het recht en te demonstreren mensenrechten.
  @ khad als jij het zo goed weet waarom moeten wij meer als 30 jaren wachten voordat men in suriname met bewijzen op tafel komt. de feite wil ik zien en geen domgelul die nergens opslaan jou reaktie is gewoon domme en achterlijke retoriek .
  .


  Maak melding
 38. Een handje vol protesteerden,denk je nou echt dat die €140miljoen waard zijn?De vliegtuigen naar Suriname zijn overvol,heb met veel moeite een plaatsje kunnen bemachtigen om op 15 dec.a s naar Suriname te kunnen.Suriname zit echt niet te wachten op een stelletje doemdenkers,laten ze hier blijven en op een kabinet CDA/VVD en met gedoogsteun van de PVV wachten,al die grootspraak over hoe ze hun familie financieel steunen zal echt tot het verleden gaan behoren,ook de Surinamers in Nederland gaan zware tijden tegemoet.
  Voor de steuntrekkende SuriNed. wordt het wie niet steelt of erft zal moeten werken tot hij sterft.


  Maak melding
 39. De mensen net DU en HOOST zijn land verraders , als 3/4 van surinamers in nl en su. Bouta willen en jullie niet begrijpen waarom roep ik het achterlijkheid

  Vooral die zinloze protesten in denhaag. Misschien moeten we een contra protest organiseren om die
  Marionet aanbiddende uithandenetende pro kolonialistische ma…. Wakker te shudden dat SURINAME NOOIT MEER een onderdanig land wordt

  Verhuis/ blijf dan maar voorgoed in nederland wonen want suriname heeft niks aan mensen die niet meewillen doen vooral nu er grote veranderingen op tavel staan

  Eo kondre mang opo. En jullie staan aan de andere kant.

  Leve president desi B
  En voor de mensen die politiek den haag van de laaste 30 jaar doorhebben. ,respect en lobi

  Geeft me toch weer een beetje een boost dat niet iedereen NIET nadenkt


  Maak melding
 40. 1) het terug brengen van de democratie in suriname. Sinds welk jaar was er sprake van democratie in Sur.
  2) het stoppen van de onderdrukking en vernedering van mijn volk.
  30 jaar, wat denk je van vanaf het jaar 1800
  3)eerlijk en vrije verkiezigen.
  wanneer is dat eerlijk, waneer nederland dat zegt.
  4) pers vrijheid, vrijheid van meningsuiting het recht en te demonstreren mensenrechten.
  Regels en wetgeving hiervoor zijn allemaal bedacht in het het voordeel van het westen of had jij hier ook inspraak op.

  Wat denk jij dat we eens tot de G8 of G4 gaan behoren. Dream on my boy.


  Maak melding
 41. NR.31
  YU-DAS , ik ben niet geadopteerd .
  DAS begrepen ???

  Leve Patriot/President D.D.Bouterse !!!
  Soso Lobi , Soso Lobi , Soso Lobi !!!

  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini !!!


  Maak melding
 42. No.48,je liegt vreselijk.
  Ik heb nooit gelezen en op de radio gehoord toendertijd,dat die 15 dat alles wat je opnoemd hebben gewild.Het ging ze steeds om de oude politiek terug te krijgen Aaron moest terugkomen om verder te stelen,ze konkelden stiekem met enkelen in Nederland om de revo om ver te werpen,het ging ze alleen maar om die suikerpot lees staatskas.
  Toen de revo daarchter kwam was het zij of wij,maw als ze niet geelimineerd werden was het slechter afgelopen,misschien was Bouterse en co nu wijlen en had het Surinaamse volk nog erger geleden,snap dat nou 1x.Als je eerlijk bent, moet je je zelf kunnen afgvragen wat waren die 15 nou eigenlijk van plan,namen als Rambocus en nog anderen waren niets goeds van plan zeg ik je.
  De wereld laten zien?Wat?Er was geen wereldpers bij die achterlijk demonstratie in Den-Haag,CNN vond het de moeite niet waard en de rest van de Europesepers al helemaal niet.


  Maak melding
 43. @ DU. Waarom zulk asociaal taalgebruik? Ik vraag me af waarom je het recht in Su nu niet gewoon zijn beloop laat hebben? Bouterse is volgens de democratische principes waar jij het altijd over hebt nog steeds onschuldig. Op basis hiervan en jou reacties lijkt het erop dat jij een dubbel moraal op na houdt. Het is gemakkelijk anderen te verwijten dat zij fout zijn, maar jezelf de spiegel voor houden, daar begint het echte werk.


  Maak melding
 44. Neen, een judas is hij gene dele. Maar wel een opjut-as. En als hij nou succes zou oogsten, tot daar aan toe.

  DU/Hoost, you did a very bad job. Jou jarenlange stookpartijen hebben niet kunnen verhelen dat wij hier en nu dealen met Zijne Excellentie de president van de onafhankelijke republiek-Suriname Desiré Delano Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES