zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameJong Tjien Fa niet terug als Surinaamse minister

Jong Tjien Fa niet terug als Surinaamse minister

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 aug – Michael Jong Tjien Fa komt niet terug als minister. De veelbesproken minister van grondzaken mag terug naar het bedrijfsleven. De voorkeur van aankomend president Desi Bouterse gaat naar andere leden van Paul Somnohardjo’s politieke partij, Pertjajah Luhur.

Uit de negen voorgestelde kandidaten koos Bouterse voor Hendrik Setrowidjojo, Raymond Sapoen en Soewarto Moestadja. Setrowidjojo wordt minister van Binnenlandse Zaken. De jurist Sapoen gaat de scepter zwaaien op Onderwijs & Volksontwikkeling. Moestadja, socioloog, wordt minister van Landbouw Veeteelt & Visserij.

Sapoen was al onderminister op hetzelfde ministerie. Dat was tijdens de regering van Jules Wijdenbosch, tussen 1996 en 2000. Moestadja diende toen als minister van onder Sociale Zaken & Volkshuisvesting. Later kreeg hij ook ministeries te beheren. Coalitiepartners trokken zich terug en Wijdenbosch weigerde hun ministers te vervangen. Raymond Sapoen is momenteel parlementariër.

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. Hoi raymond mi boi, gefeliciteerd

  ik ken je van Ams, een begenadigde speerwerper en zwemmer tijdens sport/LO.
  het was altijd fatu met je botsingen tussen jou en kenneth macdonald onze sport leraar.

  leuk dat je als onderwijs terug komt. Maak er samen met bouta iets goeds van, stimuleer je collega’s om goede dingen te doen. no go djoegoe djoegoe. no long baka rijkdom, je bent nu jurist en als min, wordt vanzelf rijk. libie den kruimels van ondrotafra toestanden, daar wordt niemand beter van.
  probeer het eer van je javaanse broeders hoog te houden ( ben zelf hindoestaan)
  no doe lek jontjienfa. die man heeft land en volk kapot gemaakt en blijft zelf besmeurd achter!
  succes!


  Maak melding
 2. Tjekre-Tjek!

  Dus schotel Desi koos uit de dobbelstenen zonder ogen (blanco) van deksel Somo? Laten we hopen dat Somo ver van de bemoeienissen op deze ministeries blijft. Geef hem een bezoekverbod aan deze ministeries.

  Zo te zien wordt het een kleurrijke regering.
  Een weerspiegeling van de samenleving is het niet omdat Jong Tjien Fa door Desi naar huis is gestuurd. En omdat Maipio en Okone geen ministerspost hebben gekregen zal Desi de half-Indiaanse eer moeten redden.
  Ook blijven er weinig Hindustaanse ministers over hetgeen de laatste jaren wel anders was.

  Ik ben zeer benieuwd! Ik hou het in de gaten.
  Wie op z’n schoen plast, maak ik nat!


  Maak melding
 3. Somo krijgt weer koekje van eigen deeg.

  Zoveelste teleurstelling: “Wat je saait zal je oogsten”.

  DDB heeft de poppetjes: Sapoen en Moestadja uit de periode Wijdensbosch terugehaald.

  Somo mag Setrowidjojo leveren: “de bedrieger bedrogen”.

  DDB blijft de slimme vos!

  What is next??


  Maak melding
 4. De exponent van Venetiaan’s falen, kan je niet aan boord hebben.

  Hierdoor heb ik al weer meer vertrouwen in Bouterse’s kwaliteiten als leider van het land.


  Maak melding
 5. Jong Tjien Fa als minister gaf duidelijk te kennen dat hij meer zag in de aankomende vice-president , dan in de president elected Bouterse. Maar nu moet Bouterse over hem beslissen, en dat is niet zo moeilijk geweest . Hij mag dus oprotten !!!


  Maak melding
 6. “Jong Tjien Fa niet terug als Surinaamse minister”

  Dat was toch ook niet moeilijk te bedenken. Ik denk dat Somo hem bewust op de lijst heeft gezet als vriend, wetende dat Bouterse hem niet zou kiezen.

  Nu kan Somo schreeuwen ‘a no mi’.


  Maak melding
 7. Durf!

  Jong Tjien Fa moet veel durf hebben gehad om zich kandidaat te stellen. Een van de meest falende, besproken ministers uit het kabinet Venetiaan.

  Sapoen en Moestadja waren twee van de meelopers uit het verschrikkelijk falende kabinet Wijdenbosch. Wat winnen we nu hiermee?

  Bouta heeft uit de blanco dobbelstenen van Somo juist e verkeerde gekozen. Met nieuwe namen (bijvoorbeeld een vrouw) had hij een betere beurt gemaakt. Of durft hij niet?


  Maak melding
 8. Betekent dit ook dat, nu Michael Jong Tjien Fa niet terugkomt als minister, Bouterse hiermee een subtiel signaal heeft gegeven over de import van de massa Chinezen?

  De middenstand moet gereguleerd worden, voedselveiligheid moet boven aan de agenda staan en het zal mij niet verbazen dat de huidige parlementsvoorzitter, een sterke voorstaander ervan, nu de gelegenheid aangrijpt om een halt toe te roepen aan de ongebreidelde hebzucht van de Chinezen.

  De binnenstad van Paramaribo begint nu trekken te vertonen van een Chinatown en dit is niet bepaald positief voor een land als Suriname met zijn diversiteit en rijk aan culturen. Paramaribo mag geen Chinatown worden, de Surinamers moeten zelf achter de toonbank plaatsnemen. Boodschappen doen heeft ook een sociale functie, de sociale cohesie wordt erdoor versterkt. Winkeliers hebben in het verleden altijd een luisterend oor gelegd voor mensen die hun problemen wilden kwijtraken. Dit moet weer terugkomen, er moet weer een herkenning zijn, dat de oude winkelier op de hoek is nog steeds dezelfde is als 20 jaar geleden.

  Voor de SurNeds is thuiskomen nu anders dan 10 jaar geleden, de winkelier is er niet meer, ervoor in de plaats is nu een niet-begrijpende Chinees achter de toonbank. De kwaliteit en het assortiment is anders, het personeel is geheel anders dan verwacht.

  Waar blijft de goede oude tijd, met de van oorsprong Surinaamse Chinees, Omoe of de Bhaija Hindoestaan en de Payeh Javaan. Ik verlang naar de tijd van voor de Chinese invasie. Bouterse er is werk IN de winkel.


  Maak melding
 9. jtf heeft niet t minste zelfrespect; zoals hij heeft huisgehouden met gronduitgifte tijdens zijn zittingsperiode , om zich NOG te laten kandideren .

  Maar ja , de brutalen denken de halve wereld te hebben.
  Een tip aan hem : don,t let the door hit you on your way out. tssssss.


  Maak melding
 10. Toen hij bij HI zat heeft hij een puinhoop van gemaakt en zichzelf en zijn familie bevoordeeld, bij ROGB heeft hij een nog grotere puinhoop van gemaakt en zichzelf en zijn vrienden bevoordeeld en nu heeft hij die lef om nog een termijn te ambieren?
  Nooit niet!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES