Inauguratie president Suriname ongekend strak

19

PARAMARIBO, 11 aug – De regie en beveiliging rond de inauguratieceremonie zullen ongekend strak zijn. Dit zegt Ivan Graanoogst, voormalig legerofficier en voorzitter van Desi Bouterse’s inauguratiecommissie. Niets wordt aan het toeval overgelaten. “We menen het serieus: de veiligheidsmaatregelen zullen heel streng zijn.”

Zo streng dat het verkeer in de omgeving wordt afgesloten. De Anthony Nesty Sporthal aan de rand van Paramaribo wordt geïsoleerd. Alleen voor buurtbewoners is er een uitzondering. Overheidsdiensten en particulieren in de omgeving moeten voor een dag dicht. Ook in de sporthal zelf wordt niets ontzien. “Sommige zaken zult u voor het eerst in uw leven meemaken”, zei Graanoogst tegenover journalisten.

Die mogen ook rekenen op beperkingen. Mobieltjes mogen beperkt wordt gebruikt. En dat alleen in overleg met de organisatoren. De commissie houdt ook rekening met buitenlandse vertegenwoordigers. President Hugo Chávez van Venezuela stuurde al tientallen veiligheidsagenten. De ceremonie zelf is alleen toegankelijk voor geregistreerde personen. Achteraf is er een defilé van leger en politie.


19 REACTIES

 1. Goedenmorgen meneer Graanoogst,

  Wat fijn dat u strenge maatregelen treft. Stel je voor dat de “Baas” of één van de andere uitgenodigden een haar gekrent wordt? Dan zijn de rapen super gaar.

  U bent er bij gebaat met zulke maatregelen. Want als de “Baas” er niet meer is, dan bent u vogelvrij. Geen beschermheer meer.

  U bent evenzeer verantwoordelijk voor de misdrijven gepleegd in Suriname tijdens de zogenaamde revolutie. U bent één van de idioten die de zogenaamde revolutie propageerde. U bent één van de 40 rovers die de staatskas heeft leeggeroofd. De staatskas is weer vol meneer Graanoogst. U kunt over een paar dagen weer gerust “oogsten” uit de staatskas. Dat zult u vast doen zonder enige scrupule.

  Ik wens u, meneer Graanoogst, heel veel lol gedurende de inauguratie van de “Baas” U zult daarbij niet veel hoeven te drinken. U kennende drinkt liever het bloed van uw tegenstanders.


  Maak melding

 2. Het wordt strak ai, zoals Graantjie dat aangeeft, mi boi er zou wat gebeuren, en komt bijkijken dat Hugo er ook is, baja, oeng
  no mek neks psa dape, bika da torie porie ai.
  Dan is leiden in last, en behoorlijk ook, maar goed laten we hopen dat alles strak!!!en goed verloopt, rommel etc zou erg nadeling zijn foe wi kondre. Ik kijk er naar uit, Baas no span, aw waka boeng
  Deng ptatta dja ,ie sabie toch do flakka joe.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 3. Strak!

  Hopelijk wordt na dit feest de regering ook “strak” geleid zodat de resultaten komen boven drijven.
  Het wordt een tovenarij om 17 ministers even strak aan het lijntje te houden. Vooral die van Sipaliwini.


  Maak melding

 4. Graanoogst Abrahams Boereveen en al die andere mensen uit het verleden hun terugkeer is het gevolg van het feit dat Front al hun deskundigen wegpest en in al die jaren geen jong talentvol kader heeft kunnen kweken.


  Maak melding

 5. The Show Most Go-On.
  OUWE JONGENS KRENTENBROOD zeggen de Olanda’s.

  Maar inmiddels zijn deze jongens goed voorbereidt op hetgeen hun te wachten staat.
  No Spang Boys, de spelers zijn reeds goed ingespeeld en als team weten ze exact wie wat doet.
  Succes,


  Maak melding

 6. Waar gaat dit over, een oude moordenaar wordt president en ze doen alsof er een top conferentie van de G8 plaats vindt…

  O ja ik was vergeten leiders van drugskartels moeten goed beschermd worden noh. Stel je voor dat een rivaliserende drugs clan een moord aanslag doet.

  Kost weer handen vol geld, die regering is nog niet eens aan de macht en het geld verslinden is reeds begonnen. Ik heb medelijden met de Surinamers. Journalisten wees niet te kritisch voor je het weet wordt je opgesloten en afgetakeld door de inauguratiecommissie.


  Maak melding

 7. Bekend!

  Ik zag ze al op TV beelden. Het oude bekende kliekje. Ze zijn er weer als de kippen bij. Hou er rekening mee dat vele varkens de spoeling dun maken. De eerste njang-mang zal ook het lekkerste stukje vlees vinden. De strijd is begonnen! Grantjie, Zeeuw, Boeroe.

  Volk van Suriname; u heeft misschien voor Desi Bouterse gekozen maar u wist niet dat deze Aasgieren er nog bij hoorden. Advies: Hou uw dochters binnen en uw valuta ook.
  Desi heeft misschien het beste met u voor, maar van zijn hongerige MiPro vrienden kun je het ergste verwachten. Ze vreten alles!

  Suriname ik hou van je!


  Maak melding

 8. Zo te horen /lezen is een besloten-inauguratie feestje.Oude vrienden bij elkaar,misschien komt die bejaarde Fidelnog langs.
  “Bevriende naties”wie zijn dat?Ben blij dat NPS haar handen in onschuld waste(wies),maar die zijn helaas ook besmet.Wie zonde r zonde werpe het eertse steen,Haleluja


  Maak melding

 9. Ohhhhhhhhhhhhhhhhhh……….

  “De financiele positie van het land was schrikken………….” Woorden van DDB.

  Waar komt het geld nu opeens vandaan voor het grote feest??

  NDP: Nang Dringi Prisirie is terug van weggeweest.

  Jullie hebben ervoor gekozen.
  Wanneer wij ontwaken uit de roest van het feest, zullen wij beseffen waaraan wij zijn begonnen.

  Time will tell.


  Maak melding

 10. Vast en zeker net zo strak als 7-9 december 1982. U weet wel toen werden mensen koelbloedig op de vlucht neergemaaid.

  Nu hebben wij op de vlucht, de kroning van Keizer Bibi Mofo I


  Maak melding

 11. ERRATUM

  Vast en zeker net zo strak als 7-9 december 1982. U weet wel toen werden mensen koelbloedig op de vlucht neergemaaid.

  Nu hebben wij op de vlucht, de kroning van Keizer Bigi Mofo I


  Maak melding

 12. beelden van de jaren 80 komen terug en mischien hongeriger dan ooit
  vernietig en verslind naar hartelust
  verkracht en vermoord nu je de kans krijgt
  de duivel triomfeert in suriname
  domme volk crepeer………..


  Maak melding

 13. ..ik lees wat een verspilling het geld dat nu gebruikt wordt voor NIS…beter te gebruiken voor de AOV??? Waarom heeft de regering Venetiaan die er 10 jaar aan de macht was, niet de AOV of Kinderbijslag niet verhoogd? Waarom hebben ze NIS niet goed onderhouden? Er was geen geld zeiden ze!!! Maar ze hebben wel allemaal giga huizen, Ziektekostenverz.voor hun gezinnen,Tuinman, Schoonmaaksters Meneer Sardjoe heeft uit staatskas een Generator voor zijn huis laten aanslepen??? En dan nog arrogant zeggen : Heb je er problemen mee?…Kom op zeg!! Scholen die er niet uitzagen!! Maar schelden op meneer Bouterse, zucht erg vermoeiend dat gescheld op hem!!Laten we allemaal hopen dat het allemaal goed komt voor de Surinamers!!! Hindustaan, Javaan, Creool, Indiaan, Marron!! Iedereen zou in Su een goed leven moeten hebben een land met zoveel rijkdom en maar 500.000 inwoners!!

  Minosabijere


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.