Ambassadeur krijgt uitnodiging maar is niet welkom

47

De Nederlandse ambassadeur is morgen (donderdag) niet welkom bij de inauguratie van de nieuwe Surinaamse president Desi Bouterse. Dit zegt Winston Lackin, aankomend minister van Buitenlandse Zaken en directeur van het kabinet Bouterse. Ambassadeur Aart Jacobi heeft echter wel een formele uitnodiging ontvangen voor het bijwonen van de inauguratie van Bouterse en is van plan te gaan.

In een reactie op het bericht dat de ambassadeur niet welkom is zegt de Nederlandse ambassade tegen StarNieuws dat Jacobi heeft aangegeven de inauguratie van de democratisch gekozen president van Suriname te zullen bijwonen. Volgens de ambassade streeft Nederland altijd een zakelijke en betrokken relatie met Suriname na en zullen derhalve functionele contacten onderhouden worden met de nieuwe Surinaamse regering en het staatshoofd.

Volgens StarNieuws is de uitnodiging aan de Nederlandse ambassadeur verstuurd door de regering-Venetiaan omdat die verantwoordelijk is voor het beleid totdat de macht formeel wordt overgedragen. StarNieuws meldt ook dat de Nederlandse ambassadeur een brief zal krijgen waaruit blijkt dat hij niet welkom is.


47 REACTIES

 1. Zo Zo wel of niet komen houdt het toch wel netjes man. die jacobi heeft toch nisk gedaan en wil wel zijn best doen om vriendschappelijke en zakelijke contacten te onderhouden. man straks krijg je allerlei werede verhoudingen met nl. Nl hoeft niet sr hielen te likken en omgekeerd ook niet maar van dit soort gedonder wordt ook niemand beter van.

  misschien dat Nl zich door DU kan laten vertegenwoordigen.


  Maak melding

 2. wat is een stel oelewappers zijn die nederlanders toch.
  Eerst op een arrogante manier van de daken schreeuwen dat Bouterse een drugscrimineel en
  en moordernaar is en nu willen ze op de eerste rij zitten bij de inauguratie tot president van diezelfde drugscrimineel en moordenaar.
  wat een stelletje hypocrieten zijn die Nederlanders toch!


  Maak melding

 3. Ik hoop dat de afwijzende brief er komt.
  Wat heeft Aart Jacobi te zoeken tussen het lugubere gezelschap van moordenaars en criminelen. De ambassade moet zich beperken tot de belangenbehartiging van Ned en Sur bewoners en gasten in Suriname.
  Als Jacobi niet komt, blijft er weinig menselijks over met Chavez en z’n 100 hielenlikkers tijdens de inauguratie.


  Maak melding

 4. Winston Lackin, de aankomende minister van Buitenlandse Zaken, zegt dat de ambassadeur niet welkom is. Hij merkt op dat de uitnodigingen naar bevriende naties verstuurd zijn door de huidige regering. “De Nederlandse vertegenwoordiger is niet welkom, want politiek Den Haag respecteert de verkiezing van de heer Bouterse niet. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken duidelijk laten blijken”, aldus Lackin. De ambassadeur krijgt een schrijven, waarin hem meegedeeld wordt dat hij niet welkom is.

  Lackin zegt dat dit besluit gebaseerd is op het reciprociteit beginsel. “Als politiek Den Haag geen respect kan opbrengen voor de keuze van het Surinaamse volk, dan hoeft de ambassadeur ook niet te komen op de inauguratie”, aldus Lackin. Hij wijst erop dat er niks persoonlijks tegen de ambassadeur is, maar het gaat om het beleid dat zijn regering voert.

  “Wij hebben de verkiezingen gewonnen en verschillende landen en organisaties hebben ons gefeliciteerd. Maar Nederland blijft een halsstarrige houding aannemen”, zegt Lackin. Hij benadrukt dat de komende regering goede banden wenst te onderhouden met het volk van Nederland en het bedrijfsleven, maar “aan Politiek Den Haag hebben wij geen boodschap”, zegt Lackin.

  NOU mensen als ik dit lees belooft het niet veels goeds tussen suriname en nederland.

  Misschien moeten wij concluderen dat suriname echt onafhanklijk aan het worden is.

  Trouwens als je niet gewenst bent , dan hoor je niet te gaan.


  Maak melding

 5. Dit is toch de manier om met Nederland om te gaan, als ons niet respecteerd, respecteren we je ook niet en ben je niet welkom, basta.

  De meeste Surinamers zels degene die al jaren in Nederland wonen weten niet dat de Nederlander jou niet respecteerd als je een hiellelikker of bedelaar bent, daarom hebben ze nooit enig respect getoond voor vene of de front regeringen.

  Toen Indonesie en India hadden aangegeven dat ze geen ontwikkelingshulp meer van Nederland wilde, was het de konigin zelve met een heel groot gezelschap van zakenlieden die naar de landen is gegaan, daarvoor had ze natuurlijk niets te zoeken.

  Suriname moet de politieke relatie zakelijk houden punt, politiek gezien hoeven we niets van Nederland te verwachten, nu daar de zak met ontwikkelingshulp op is, kunnen ze met niets meer dreigen. Het Nederlandse volk en het bedrijfsleven zijn altijd welkom. Trouwens Ballast Nedam hebben we naar Suriname gehaald tijdens Bosje, ze mochten weer vertrekken toen front aantrad. Het bedrijfsleven wordt onze nieuwe partner.


  Maak melding

 6. Grootdoenerij!

  Daar zijn Surinamers heel goed in. Groot doen om wille van de ogen en oren van anderen. Surinamers kunnen dat als geen enkel ander volk. BIGI-TENG!

  De Ambasadeur blijft danook thuis. Aan de nep-champagne, nep-vertoning, nep-president en nep-organisatie heeft hij ook niets. Wel is dit geen goed begin van deze nep-BUZA minister. Buitenlandse relaties zijn voor ieder land belangrijk. Lackin begint met de dichtsbijzijnde relatie te schofferen alsof het een rancuneuse actie betreft. Waarom?

  OK! Nederland heeft niet gefeliciteerd, zo wat? Laat zien dat je beter gemanierd bent en doe niet zo hooghartig. Het is echt energie-verspelling die politieke strijd met Holland. En iedereen weet dat je het niet van Holland gaat winnen dus bewaar die gekke energie voor later.

  Wat een breedbekkerige uilskuikens toch.
  Net Donald Duck die op zijn zwemvlies is getrapt. Zo stom komt het bij mij over.
  De mier brult naar de Olifant.

  Nou, topgast Hugo maakt alles goed en is misschien bereid Suriname een rafinaderij te schenken. Een ouderwetse met een boortoren inclusief JA-knikker. Hugo heeft de vorige regering toch Visrokers geschonken dus kan hij bij zijn collega-president niet met minder komen aandansen.
  Hoog bezoek in Suriname baja, is BIGI-TENG!


  Maak melding

 7. hallo Shi,

  Je bent lekker bezig. Weet je wat hypocriet is? Een man met een niet zo fris verleden kiezen tot je president. Een man die bloed aan zijn handen heeft en nimmer zich iets heeft aangetrokken van de noden van zijn volk en zich op een ongelofelijke manier door criminele activiteiten heeft verrijkt. Een man die nu “de oud kolinisator” als gezamenlijke vijand van Suriname bestempeld, om de aandacht van zijn dubieuze handelswijze af te wenden. Die het Surinaamse volk beloften doet die hij nooit waar kan maken. En die man heeft Suriname als haar leider gekozen. Een leider niet van het niveau Obama of Mandele, maar van het niveau van Mugabe. Geen leider om trots op te zijn dus. Maar ach, het is allemaal de schuld vam de Hollanders. Lekker makkelijk. We heeft nu gewonnen? Drie mannen gaan nu leiding aan een land geven die nu alle kans krijgen om opnieuw hun zakken te vullen. Suriname gaat zware jaren tegemoet en daar hebben ze zelf voor gekozen


  Maak melding

 8. Volgens de ambassade streeft Nederland altijd een zakelijke en betrokken relatie met Suriname na en zullen derhalve functionele contacten onderhouden worden met de nieuwe Surinaamse regering en het staatshoofd.

  Een delegatie van de internationale voetbalbond Fifa bezocht vanochtend het PSV-stadion in Eindhoven. De FIFA komt vandaag kijken of Nederland geschikt is om, samen met Belgie, gastland te zijn voor het WK-voetbal in 2018 of 2022. Foto Eveline Jacq
  FIFA zorgt nu al voor WK-rumoer in Den Haag

  De FIFA bezoekt vandaag Nederlandse stadions met het oog op een mogelijk WK. Maar welk ministerie betaalt de rekening? Is er een uitweg uit de fiscale toezeggingen die juridisch eigenlijk niet mogen?


  Maak melding

 9. ‘de mier brult naar de olifant’
  Suriname heeft niets in te brengen. Suriname is in ontwikkeling. Op alle gebieden, sectoren heeft Suriname Nederland nodig .
  Suriname heeft helemaal niets in te brengen op economie gebied.Surinam heeft Nederland nodig en dat zal zo blijven. Geen enkel land investeert zoveel in Suriname dan Ned.
  Dit is Priet praat.Ik ben bang dat Suriname 5 economisch moeilijke jaren tegemoed gaat.
  Dit heeft het volk van Suriname gewild een presedent is geschapen zonder besef hoe het internationaal aan toe gaat. Ik respecteer het wil van een kleindeel van het volk die dmv corruptie of te wel oneingenlijke gronden dit team aan de macht heeft geholpen.
  Bewindsvoerders jullie kunnen het niet alleen zonder het buitenland.Suriname is te klein daarvoor we hebben de wereld nodig.
  Alleen zullen wij het niet redden.


  Maak melding

 10. Grootdoenerij komt uit de Surneds hoek.Die doen als of ze God in Nederland zijn als ze daar op vakantie gaan.
  Waarom veralgemeniseren?Surinamers in Suriname hebben nooit aan grootdoenerij gedaan.
  Nah ding BlakaBakra eh plei gevaarlijk BIGI-TING,Dan hoor je zeggen :waktie noh teh ding go baka ,dang ding acceptgiro eh waktie ding,deurwaarde eh kenapoe tap ding stoeppoe.
  Dus over grootdoenerij moet je echt bij je soort de SurNeds wezen,DAS.
  Ik ben een allochtoon die normaal doet als ik in sweet Sranang op vakantie ben.


  Maak melding

 11. Hoezeer ik MC/AC/VA de kans gun om een soc.econ.verantwoord beleid te ontwikkelen, moet ik noodgedwingen wel opmerken, dat MC niet de meerderheid aan zowel zetels als kiezers achter zich heeft. De bedriegelijke handelingen van de partners is niet de opdracht van de kiezer/electoraat. Daarom moet deze ndp regering voorzichtig omgaan bij het nemen van politieke beslissingen. Hoe zal men ervaren dat straks bij enige vorm van buitenlandse ondersteuning de “bevriende mogenheid” laat merken eerst Nederland om advies te vragen.
  Of zal men de directieven van China volgen en de duurzaam verworven soevereiniteit inleveren.
  Het is een slecht begin van een minister in spé. Kom tot inkeer. Misschien kan eerwaarde Meye iets doen.


  Maak melding

 12. @Na Mi
  Ik vind je reactie helemaal niet gek, alleen je begin is wat bijzonder. Nederland respecteert Suriname natuurlijk wel, alleen is Nederland het niet eens met de benoeming van een veroordeelde crimineel als president. Lijkt mij niet zo vreemd en is wel iets anders dan elkaar wel of niet respecteren.

  En dan dit bericht, tja, ik kan me niet voorstellen dat Nederland hier toch echt wakker van zal liggen. Net zoals Suriname dat niet moet doen als Nederland de nieuwe president niet accepteert. Op politiek vlak zal het een zeer kille en zakelijke relatie worden. Op menselijk en zakelijk vlak zal er niet zo veel veranderen.
  Als ik het zo lees vind iedereen dit wel prima, dus ik zie het probleem niet zo.


  Maak melding

 13. @ August
  Chavez komt niet meer naar Suriname. Zelfs Bharat Jagdew stuurt een tweede man. Ik vind het wel jammer voor de Spaanse Koning, Raoul Castro, en Lula want ze hebben het o zo druk met andere zaken. Over Lackin, de man voor wie straks Buitenlandse legers het “Geweer moeten presenteren,” schande. Ik heb de hele avond de TV aan op Spaanse kanalen. Nooit heeft een reporter gewag gemaakt van Chavez’ bezoek aan Suriname of van een afzegging; nooit. Verder, het excuus van een grensgeschil met Columbia is colder. Integendeel zijn partijen op “speaking terms.”


  Maak melding

 14. Laat die Jacobus rustig komen.

  Trakteer hem vervolgens met datgene uit de wc’s wat bij iedere aankomst op Schiphol wordt gevraagd door de Marechaussee van de passagiers uit Suriname.
  Die Hollanders vreten in hun hebzucht toch alles.

  Let op! Wel van een week of 3 oud!


  Maak melding

 15. Een formele uitnodiging voor een inauguratie stuur je aan een bevriend land. Wanneer een uitgenodigd land stelt dat ze wel aanwezig willen zijn, maar beslist geen felicitaties zullen uitbrengen, heeft dit alles te maken met misplaatste arrogantie van de voormalige onderdrukker. Mister ambassadeur, het mag duidelijk zijn dat u niet welkom bent! Is Nederland Hypocriet? Stel voor, de koningin komt niet? Wanneer is zij voor het laatst geweest? Of haar zoon? We hebben hem zien rennen bij de dodenherdenking, alleen omdat er iemand schreeuwde. Ik verwacht van een toekomstige koning, in het uniform van een hoge marineofficier, dat hij de koningin beschermt. Maar nee, hij was zo bang, dat hij, en zijn moeder en zijn vrouw totaal vergeten was en panisch een heenkomen zocht. Moeten wij ons iets aantrekken van deze oranje angsthazen? Wat zijn de daadwerkelijke gevolgen voor Suriname.Ontwikkelingsgeld? Laat ze het in hun Mars steken. Tide tamara,w’e srei go moro fara. Sranan sa wini!


  Maak melding

 16. das ik heb tedoen met jou je ben blijven steken in het verleden ,wij kunne best zonder nederland jij misschien niet wat heeft nederland ons gebracht al die jaren als ze geen respek hebben voor ons democraties gekozen president dan gaan we ook niet kruipen voor ze jij misschien. heeft nederlans ooit gooie bedoelingen gehad met suriname ,zo verik kan zien nee dus weet wat je zeg.
  1863 ligt verachter ons


  Maak melding

 17. Een slecht signaal als nieuw staatshoofd!!!
  Suriname zijn belangrijkste handelspartner afwijzen, daar waar de helft van je bevolking woont…dom, dom, dom…speelt Nederland weer recht in de kaart…

  een reactie rept over India en Indonesie, nou India is 1.166.079.217 inwoners en Indonesie is 240.271.522 inwoners, appels met peren natuurlijk vergelijken, die landen kan je nooit en te nimmer met een nietig Suriname meten…

  DDB is nix veranderd…Bouterse president geworden, rampspoed geboren!!!


  Maak melding

 18. Wat denkt onze kersverse minister van bz? Dat Su een autarkie is? We hebben het buitenland hard nodig hoor! Gedurende WO II heeft Nazi Duitsland dood en verderf gezaaid in Holland en grote delen van Europa. Toch is Duitsland nu de belangrijkste handelspartner van Holland. Zo kan het ook…


  Maak melding

 19. Nederland moet gewoon alle banden met Suriname verbreken dan zal je horen en lezen.
  Bouterse en zijn maatjes zullen het dan niet voelen omdat hij samen met hun al een hoop drugsgeld al hebben waarvan zij kunnen leven maar meer dan 2/3 van de bevolking zal dan voelen hoe heet het voor ze wordt.
  En de broekies die denken alles te weten, alles zonder enige onderzoek naar hun nieuwe
  president zullen dan voelen hoe het bloed door hun lichaam dan kruipt.
  Zij hebben niks mee gemaakt en bedoel ik het generatie van na 1980.
  Dan moeten ze schreeuwen WE WANT BOUTA
  oooooooh dan is het al te laat en zullen zien hoe WANTED bouta is.
  Verder heb ik vernomen dat ze hobbelend naar de inaugieratie toe gaan en dit regering zal alleen maar blijven hobbelen en m.a.w
  alles wat nu stabiel is zal zijn tijd dan hebben gehad.

  Thank you.


  Maak melding

 20. De politiek is meer dan geen uitnodiging het ligt aan jou om de beleefdheid te betrachten, wel acte de precense te zijn.
  Aan de andere kant zal zijne excellentie Dhr.D.D.Bouterse, nimmer zo,n gebaar weigeren omdat politiek gezien dat een halsdaad zou zijn gezien de bondgenoodschap met andere westerse landen.
  niet zo heet als de media dat voorstelt, denk na broeders en zusters eer gij alles slikt wat u wordt voor geschoteld.
  Massa media is de zonde van grootmachten om kleine, arme, maar op zich rijke landen aan de lijn te houden.
  De tijd van katibo is voorbij, voorwaarts naar welvaart end, wijlen president J.A.Pengel, draait zich om in zijn graf om te zien wat er nu van de NPS, over is gebleven!!!!

  Tai hori, kondre man nanga sisa,denk aan de hond met twee poten die nu de wereld rondgaat en zijn kunsten laat zien!!!
  De kunst de brug over de Suriname, rivier te bouwen, is daar 1 van, net als de Noord zuidlijn, waar jullie je blauw aan betalen, zonder het te beseffen, kijk naar alle heffingen en kijk naar de schande dat Nederland 470 nieuwe re cruten van defensie niet kan kleden waardoor lighting 5 niet doorgaat,de WK plannen wel!!!
  Het van je eigen volk en geboorteland zal eens de mensen opbreken wanneer de echte economische bom in Nederland, gaat vallen, de eersten die het zullen voelen zijn zei, die 9000 km ver van huis zijn en niet degenen die in een tweedehands auto richting hun geboorteland kunnen gaan.
  Wijlen Suharto, had nogmeer op zijn geweten, van D.D.Bouterse, is nog niets bewezen,denk na, want zijn wij niet allemaal wetende wezens??!!!
  De langste file, zou de file naar Suriname zijn als Mozes zou opstaan en de Atlantische oceaan zou splijten volgens het mythisch verhaal die ons is voorgekoud zonder bewijs dan de het meest verkochte boek, dte massa media ter wereld, bijna alle Surinamers hebben daarin de wederopstanding van Jezus in gelezen.

  Un tan bun, ik ben onderweg

  Ste def stre


  Maak melding

 21. Je eigen geboorteland en volk kastijden is een zonde die nimmer zal weggaan als je niet zelf je hersens kan gebruiken.
  15.000 kilogram cocaïne was er nodig om de crisis in de negentiger jaren te beteugelen en dat staat vast in de verslagen van de commissie van Traa,helaas kwam de beste man te ontvallen en zal de waarheid pas over 50 jaar naar boven komen jullie echt dat de in beslaggenomen drugs in Nederland wordt verbrand bij AVI WEST, vergeet het maar want ik bloed financieel om wat ik weet en niet wat ik heb gedaan.
  De AIVD leest alles wat wij hier schrijven en weet ook de nick names te filteren.

  Na mi takkie, de dag dat Surinamers met hun Rode paspoort zich zullen roeren om terug te gaan, dat is de vrees want dan zitten ze met die lui waar Wilders, het over heeft, en die lui kunnen naar hun land rijden met hun dubbele paspoort.
  Ja, 82 is een schandvlek, maar wie werpe de eerste steen, wie heeft de Indianen uitgemoord en slaven daar neergezet om te werken met de zweep in de aanslag,wie heeft de Javan, naar Marienburg, gebracht en beschoten als vee, daar aar nu een monument is en zal herrijzen, ja herrijzen zoals de Suikerplantages, dat boek, hoe duur was de Suiker.
  KODJO MENTOR EN PRESENT, uitgereten op de Heilige weg, un libi mi.
  Vergeet al die verkrahtingen niet van die slavenhouders en later de jantjes, sommigen moesten het slikken vrouw een moksi watra kreeg omdat de basja zich ongestraft kon vergrijpen aan onze vrouwen!!!!!!
  VERGEET ENBLIF VEGETEN
  SLIK EN BLIJF SLIKKEN
  LAAT JE KNUFFELEN TOT JE NIET MEER WEET WAT JE AFKOMST IS, OP 6 HOOG ACHTER


  Maak melding

 22. heer Molenaar,

  Alles wat u zegt over Bouterse is absoluut waar. En dat is exact wat de Nederlandse overheid ook vindt van Bouterse. Terecht overigens. Ik kan daar geen speld tussen krijgen.

  Wat heb je dan als Nederland te zoeken bij de inauguratie van een president waarop je zoveel op- en aanmerkingen hebt?
  Dat is absoluut het toppunt van hypocrisie!
  Ik geef u de betekenis van het woord hypocriesie; hypocrisie of huichelarij is het voorwenden van geloof, gevoelens, moraal of deugden zonder daar volledig achter te staan of de daaraan verbonden normen en waarden zelf in praktijk te brengen, in het bijzonder bij het bekritiseren van anderen.

  Als je namelijk met zoveel stelligheid en overtuiging iemand afwijst om dan vervolgens
  met je huichelachtig gezicht daar te gaan zitten tijdens de inauguratie van diezelfde persoon, dan heeft dat absoluut niks te maken met de schuld afschuiven op Nederland maar eem simpele constatering van feiten!
  Nederland moet niet zo hoog van de toren afblazen om dat vervolgens niet in de praktijk te brengen.


  Maak melding

 23. nr 8 DAS

  Inderdaad. Surinamers houden van BIGI-TENG doen. Ook al hebben ze geen rooie cent, maar feesten moeten ze. De “naasten” de ogen uitsteken. Om daarna hun hand open te houden voor giften en allerlei andere zaken.
  Als alle donateurs en zogenaamde vrijwilligers uit het buitenland nu hun acties stopzetten is het land niets meer waard. Roepen dat ze o.a. Nederland niet nodig hebben is een zeer domme uitspraak en weten ze best wel. Misschien hebben ze een geheime reserve pot uit zaken die het daglicht niet verdragen kan.
  Time will tell !!

  Sniper


  Maak melding

 24. A boi
  Mi Gado,
  Suma na Winston Lackin??? Na a man dies o trong mini-ster fu BZ???
  Is die vent wel betrouwbaar?? Noso ow waka gi sranang soso sjing.
  Sinds bigin fu sit wang combinatie nanga AC en VA, a mang bing kong nanga wang lo verklaring na doro, da baka dey yu e yere dat ding torie no de so of waka so, just like na zogenaamde bezoek fu US ambasssador na Bouta, a mang tak a kil mit mr. President elect, baka dey ambassadeur ing gi wang verklaring dat a no bing mit ms DDB. En so wang lo verklaring a mang Winston gi.
  Is deze man wel betrouwbaar??????
  Dan a mang e gi verklaring dat pres fu Frankrijk na eerste wang sang fristeer mr. DDB, ma a no mang bewijs, dan yu e yere omin presidenten fu buitenland bo kong na inauguratie, now no wang fu ding e kong. Deze man strooit zand in de Surinaamse gemeenschapsogen en niet alleen dat maar ook international en dan is ie nog geen mini-ster, dan wat kunnen wij van hem verwachten als ie mini-ster wordt, gaat ie ook leugens verkopen aan Surinaams volk en international?????
  Het is geen belediging richting mr. Lackin of iemand anders hoor, het zijn gewoon feiten die op waarheid berusten.


  Maak melding

 25. Allochtoon,

  Je weet niet wie je bent. Ben je een Grootdoenerige SurNed die ontkent dat hij grootdoenerig is of ben je een SurNed die zich overal allochtoon voelt?

  Naar mijn bescheiden mening weet je zelf niet wie of wat je bent. Of je bent een grootdoenerige allochtoon of je bent een allochtone grootdoener. Stop met zeiken man!

  Ga eens naar die dikke nekken in de ambtenarij in Surname kijken als je daar op je allochtone vakantie bent. Hou vooral je ogen en je oren open, autochtone SurNed!


  Maak melding

 26. Hoogmoed!

  Deze actie van toekomstig BuZa minister Lackin is beneden peil. Grootdoenerig en tegelijkertijd laagdiplomatisch. Onkunde!
  En je moet nog beginnen?

  Met je half miljoen consumenten zal je toch veel moeten doen om het buitenland voor je consumptievermogen te interresseren. Of denk je dat men alleen van je wil afnemen? Hahaha!


  Maak melding

 27. Tot aan de inauguratie is Venetiaan president.
  Waarom neemt Lackin nu al de macht over.
  Is hij diplomatisch genoeg om buitenlandse zaken te leiden als hij nu al niet weet wat diplomatie is.
  Venetiaan heeft de uitnodiging gestuurd en dat moet je respecteren. hij is nog steeds staatshoofd.
  Zodra Bouterse president is mag hij het woord nemen en vervolgens gelijk in zijn speech aangeven dat hij de ambassadeur van nederland vraagt om de zaal te verlaten.
  Dan praat je over de juiste gang van zaken.
  het zal de ambassadeur wel duidelijk worden dat hij vanaf dan niet welkom is.
  Ik vindt van Lackin de allereerste misstap die hij maakt voordat hij minister is.
  op deze manier komen we echt niet verder.
  blijf diplomatisch en wacht je beurt af.
  het zal je sieren.
  De beste wensen aan de komende president van
  ik hoop dat president Bouterse corrigerend zal optreden en diplomatsch alles zal oplossen.
  Een mooie groet voor de surinaamse nederlanders zou zijn, dat Bouterse naar nederland komt, met een limosine met diplomatic kenteken laat rijden met de surinaamse vlag omhoog. zodat alle surinaamse nederlanders langs de weg kunnen staan en hun president kunnen begroeten.
  Rij van schiphol tot naar brussel en terug en dan zie je de surinaamse nederlanders die je dragen en een warme hart hebben voor jou.
  red Suriname van alle ellende.
  laat suriname op de ranglijst klimmem binnen een regeerperiode.
  neem een lening van 5 miljard dollar om suriname versneld te ontwikkelen.
  pas dan komen we op de eerste rij.

  Groeten van Raga

  Raga


  Maak melding

 28. 12 augustus 2010.

  Aan alle gatlikkers van de zo net gekozen
  Moordenaars-President van de Surinaamse poppekast wil ik het volgende zeggen:
  Als je zoveel en zo geweldig wil afgeven op Nederland zeg dan je uitkering op in nederland.In Suriname aangekomen adviseer dan je baas DDB om alle contacten(diplomatieke betrekkingen) met Nederland op te zeggen.Geen KLM op zanderij en geen SLM op schiphol.Als baas echt ballen heeft dan doet hij dat.De toevoer van cocaine naar Ndl wordt dan wat minder.Jullie hebben dan minder last van de verraders(de SurNeds).
  En Baas neemt dan de zorg over van de failliete SLM.
  De WW-uitkering voor het ontslagen personeel zal onder het regime van Baas zeker hogerzijn dan die van Nederland.
  Veel plezier in de tropenzon.
  Groeten
  Latish


  Maak melding

 29. @Na mi, wat denk jij dat gebeurt als er inderdaad niets meer uit nederland naar Su gaat(financieel etc.) van bijvoorbeeld allerlij stichtingen uit Holland die bepaalde projecten steunen. stel dat dit inderdaad stopt wat dan???? denk je nu echt dat deze regering het wel zelf kan oplossen??
  ik hoop dat ze het geld dat nu gespaard is door vene goed zullen besteden en niet weer verbrassen zoals in het verleden met Bosje is gegaan, die moest zo nodig die brug laten bouwen terwijl er niet genoeg geld was waardoor de toenmalige nieuwe regering jaren moest afbetalen en dus met de brokken zat. Ik ben een voorstander om D.D.B een kans te geven ondanks wat er ook gebeurt is in het verleden al is het alleen maar niet later dat geouwehoer te krijgen zo van; “we hadden toen Bouterse moeten hebben die nhad het wel goed gedaan” als het dus nu toch niet lukt zijn we er tenminste mee klaar en hoeven we niet meer te lullen van hoe goed hij wel niet zou zijn. maar bedenk……wat D.D.B ook zegt Su heeft de steun van de Hollandse stichtingen meer dan nodig! Ook al willen somige het maar niet weten!!!


  Maak melding

 30. Nr.35
  YU-DAS , actie is reactie .
  Nieuwe portret , nieuwe orde
  Het motto is : Wij kunnen enkel in principe menselijk tot dat ding verhouden als dat ding zich menselijk tot ons verhoudt .
  Wij dealen enkel op basis van ” wederzijds respect en wederzijds voordeel” .
  Nek’s no fout !!!

  Uiteraard hebben wij omtrent het vraagstuk consumptie-vermogen gebrainstormd, de conclusie daaruit voortvloeien is dat het import van consumptie-producten veels te hoog waren (en werden niet adequaat gecontroleerd ) dat in verhouding tot de consumenten-populatie en dat dwingt ons om drastisch een nieuw-beleid te creeren , met het oogmerk om de import te doen verminderen en in goede banen te leiden .
  Daar tegenover moeten/zullen wij onze mensen blijven motiveren en stimuleren om eigen producten te ontwikkelen en produceren voor zowel binnenlands- als buitenlands consumptie .
  Para-industrie her-opbouwen en her-investeren
  is een der optie’s .

  A bun , lata , ina moro tin
  O ja , fa waka nanga a demonisatie in Den Haag ?
  Gi mi na lates yere ?

  SRANAN
  Mi kondre tru
  MI lobi yu


  Maak melding

 31. @ sempa,
  We hebben in de jaren 80 kunnen zien dat die grote bek van bouterse suriname meer achteruit heeft gedonderd dan vooruitgang kijk naar khadaffie die is aan het inbinden doe gewoon dan doe je gek genoeg sloof je niet uit voor niets want al puntje bij paaltje komt dat zit de bevolking met de gebakken peren dat hebben wij in de jaren 80 kunnen zien suriname is klein land met kleine bevolking die nauwlijks wat voorsteld in de wereld dus gedraag jou a.u.b er zijn voorbeelden zat in de wereld waar je kan zien dat deze soort megalomaan idioten als bouterse meer beloven dat zij waar kunnen maken en einde van de rit laten zij de bevolking met velen illussie armen achter. het gestoorde van jou en de kudde is dat jullie in iets geloven die niet is rara hoe kan dat .


  Maak melding

 32. Reciprociteit mi boi.

  Nederland kan niet op het Surinaamse volk blijven schijten en tegelijk knuffels van de Surinamers verwachten.

  Alleen mensen zonder zelfrespect en gevoel voor eigenwaarde zullen dit accepteren.

  Al op 26 mei een dag na de verkiezingen hoorden we van de Nederlandse minister dat Bouterse niet welkom is in Nederland. Hij zou alleen welkom zijn om zijn straf uit te zitten. Welke straf??? De straf die de voormalige koloniale bewind heeft opgelegd aan de onafhankelijke Surinaamse Volksleider.

  Als Bouterse dus niet welkom is in Nederland waarom je ambassadeur sturen naar de inaugratie.

  Zijne Execellentie President Bouterse is op democratische wijze gekozen als President van Suriname door de meerderheid nochtans. Wie de op democratische wijze gekozen President van een souverein land en volk beledigd, beledigd dus impliciet het volk, punt, meer is er niet.

  Dat de ambassadeur aanwezig wilde zijn bij de inaugratie, omdat hij zgn een uitnodiging had ontvangen, geeft dus eigenlijk aan dat Nederland de nieuwe President accepteerd, dus had verhagen nooit zo emotioneel en ondiplomatisch mogen reageren, hij heeft de toon gezet. De toenmalige president van Suriname Vene, heeft deze grove belediging naar het Surinaamse volk geaccepteerd, want hij heeft de ambassadeur niet ontboden, om zijn beklag te doen, want een pure inmenging in Surinaamse aangelegenheid kan en mag niet.

  Sommige Surinamers gedragen zich minderwaardig dat weten we al, maar niet alle Surinamers zijn minderwaardig.

  We gaan het kaf van het koren scheiden.

  Alle landen die aanwezig waren hebben blijk gegeven dat ze de nieuwe President van Suriname accepteren, ook Nederland, daar zal het gepeupel hier mee moeten leren leven.

  Het is Zijne Excellentie President van de Republiek Suriname vanaf nu.

  Aan de betweterige SurNed hebben de Surinamers in Suriname allang geen boodschap meer aan.

  Of je doet mee of niet, de keuze is aan jou.


  Maak melding

 33. Bakaramang,

  Je moet gevoel hebben voor verhoudingen.

  Laten we voorop stellen dat Bouterse alleen heeft geageerd tegen politiek Nederland. Niet tegen de bevolking, stichtingen en bedrijfsleven. Ze zijn alledrie meer dan welkom.

  Maar mochten ze zich om wat voor reden alledrie terugtrekken, dan zal Suriname zijn conclusie moeten trekken.

  Ik denk dat Suriname dan totaal niets meer te maken heeft met Nederland, die dure ambassade kan dan gesloten worden, Nederland zal dat in Suriname ook doen.

  En Suriname zal eindelijk onafhankelijk zijn van Nederland. De Surinaamse regering kan alle Surinamers in Nederland die dat willen het Surinaamse nationaliteit geven.

  Nu is bovenstaande een doemscenario, die nooit zover zal komen, geloof me.

  Suriname heeft veel belang bij een goede verstandhouding tussen de bevolking, stichtingen en bedrijfsleven, ook Nederland heeft belang bij een goede verstandhouding tussen de bevolkingen, stichtingen en bedrijfsleven.

  Dus de ralatie wordt gewoon koel en zakelijk tussen regeringen, Nederland wil dat en Suriname wil dat ook. Suriname kan zijn ontwikkeling eindelijk ter hand nemen zonder enige bemoeienis van het vooormalig moederland. De ambassadeur en dus de Nederlandse regering heeft de boodschap in ieder geval begrepen, nu nog sommige van die SurNed die geen gevoel voor eigenwaarde meer hebben, ze lijden duidelijk aan een soort Stockholm syndroom.


  Maak melding

 34. Té woyo yagi un sa syi suma seri nanga suma lasi.

  Bari hiep hiep hoereee a no noti, na a lang zal ze leven drapé a dé.

  Té yu koti yu noso, yu pori yu fesi.

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 35. Nr. 40
  ME_neer DU-bieltje ,
  Dat jij een poot van Olland is dat duidelijk overgekomen .
  Jij loopt nog te zeiken omtrent de 15 personen die in feite slachtoffers van de agressieve Ollandse Neo -koloniaal politiek .
  Olland bedrijft zijn politiek op hoog nivo en wij zijn al lang achter gekomen dat indien men niet van de nodige bagage(s)beschikt ,is of wordt automatisch een willoos slachtoffer(s) .
  Was jij niet naar Den Haag gegaan om te demoniseren tegen de inauguratie van ” Patriot/Opperbevelhebber /President D.D.Bouterse ” en had jij ook de gelegenheid om jouw goden de vraag te stellen betreffende de rol van Den Haag van de afgelopen 30 jaar?
  NEEN he , mijn persoon had het ook niet anders verwacht .
  Hieruit kan enkel de conclusie getrokken worden dat jij en consorten in “vijandschap wil blijven leven met zowel de juridische- als de feitelijke waarheid .

  nr.43
  Mi aisa ,
  Wowojo yagi langa tin k’ba , ye sribi .
  A lang zal ze leven ,dati de na Masra Gado anu maar Sranangron de uiteindelijk in Sranan-volk anu .
  Babun-tere na Babun-skin ,ifu yu na wan dja dja sranan-man of sranan-uma da yu bin habi na feri .
  O ja , yu zgn. odo , mi see ing leki
  ” projektie ” .

  A bun te so fara , ina moro tin .

  Leve Patriot/Opperbevelhebber/President D.D.Bouterse
  Soso Lobi , Soso Lobi , Soso Lobi

  Sranan , mi kondre tru , mi lobi yu
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Stre de fu stre
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 36. ik hoop dat de mensen het beter krijgen in
  suriname
  maar voor de mensen die afgeven op nederland
  zou ik willen vragen
  1 stel dat de ambasade uit suriname vertrekt
  2stel dat de k.l.m er mee op houdt
  3stel dat je familie om meer geld vraagt
  omdat ze pienaren
  stel dat bouterse het niet waar kan maken
  dan zou ik die grote smoel van je willen zien
  bruno


  Maak melding

 37. DDB heeft beloofd dat hij meer geld naar sociale doelen zal sturen. Laat hij beginnen met de capaciteit van LPI uit te breiden want er lopen hier enorme idioten rond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.