zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameBep-aanhang Boven-Suriname dwingt kandidatuur af

Bep-aanhang Boven-Suriname dwingt kandidatuur af

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 10 aug – De aanhang van de politieke partij Bep in het Boven-Surinamegebied en Sipaliwini heeft zijn zin doorgedrukt. Linus Diko wordt de kandidaat voor het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het Bep-bestuur komt terug op het besluit diplomaat Raymond Landveld naar voren te schuiven.

Het besluit was net een dag oud. “We hebben toestemming gehad van de algemene ledenvergadering om de zaak nader te bekijken”, zegt Bep-voorzitter Caprino Allendy. Uiteindelijk is Landveld vervangen. Kennelijk was de druk te groot. Op de laatste partijbijeenkomst was al duidelijk dat Landvelds kandidatuur niet breed gedragen werd. De diplomaat zou te weinig voeten aan de grond hebben.

Landveld zit al vijf jaar in Washington, in de Verenigde Staten van Amerika. Voor Allendy is er verder geen vuiltje aan de lucht. Gekozen president Desi Bouterse krijgt een aangepaste kandidatenlijst. “De politiek is dynamisch. Dit is gaandeweg manifest geworden.” De andere twee Bep-kandidaten zijn Celsius Waterberg en Ferdinand Welzijn. Drie andere komen van Abop, die eveneens deel uitmaakt van A Combinatie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. kan er voor AC niet een especiaal ministerie komen voor manieren,discipline,verraad,hebzucht,geldzucht,criminaliteit om haar achterban te ontwikkelen
  djoeka’ verdienen het om geschoold te worden voor hun inzet voor sme


  Maak melding
 2. Surinamers zijn in het verleden al nat gegaan door te pronken met titels die ze niet hebben. Bij de vorming van het het kabinet zie ik vele namen voorbij komen met hun zogenaamde academische titels voor of achter de naam. Zo beweert ene mijnheer Diko, kandidaat minister, dat hij een doctors graad heeft behaald in België. Ik stel degenen, die de geloofsbrieven onderzoeken voor om hier goed naar te kijken. Academische titels zijn bij wet beschermt, dus pas op minister Diko.


  Maak melding
 3. Zo hoort het te gaan niet alleen de leiders bepalen wat er moet gebeuren maar het gewone volk die na een goede organisatie niet gesteund door het buitenland maar van binnen uit, zelf haar leiders kiest . Alendy heeft niet de kans gehad om vriendjes politiek te spelen, maar moet luisteren en handelen naar de volks wil. Zo gaat het goed in suriname.

  Verder kan de aankomende minister van defentie de jongenlui van de straat halen en ze in het leger stoppen en drillen. Zodat zij goede burgers kunnen worden. Ik zou lever een ontwikkelings-leger zien die suriname mede versneld gaat opbouwen.


  Maak melding
 4. als je de b van bep weg haalt,en een n voor zet,wat wordt het dan..
  en zo gaat het de hele tijd..

  er is geen struktuur in de organisatie,alles moet vooraf besproken worden en toch geen besluit..
  en als er besloten wordt,dan voor korte zeer korte duur..


  Maak melding
 5. Waarom stoppen jullie als eeste om die bosland creolen djoekas te noemen!

  Ik ben javaanse, en vind het zo vernederend dat ze nog djoekas genoemd worden.


  Maak melding
 6. Democratie, ja dat klopt: gevolg geven aan de weinsen van de achterban. Nu is het de vraag hoe het gaat lopen bij de kandidaatstelling voor het ministerie Justitie en Politie.
  De ABOP achterban roept dat de voorgedragen Jus-Pol kandidaat van BEP niet uit de A-combinatie voortkomt maar uit de NDP.
  De ABOP achterban protesteert fel tegen de NDP vertegenwoordiging van het ministerie die ze beloofd is. Ze dragen hun eigen kandidaat Amoksi voor. Leo Brunswijk is al verbitterd dat het vice-presidentschap dat hem door NDP beloofd was teruggenomen is. Zogenaamd naar een eigen kandidaat is gegaan.
  Wat gaat bij Jus-Pol nu gebeuren? Gaat daar ook aan de wil van het volk toegegven worden zoals bij geval Diko. Of gaat Bouta daar toch die NDP man aanstellen. Hoe democratisch is deze regering?


  Maak melding
 7. Teootje is in dromenland ,
  meneer teo welke binnen en buitenland hebt jij het over? waneer gaan wij die brief zien waar in staat dat de france president bouterse heeft gefeliciteerd met zijn overwinning ik heb vernomen dat lacking zich in een heel lastige pakket heeft gemanoevreed sterker nog hij heeft gelogen mooi begin .


  Maak melding
 8. No-comeback!

  Als waar is wat (#3)Nieuw Lombe schrijft goed wordt onderzocht en er blijken valse Papo’s te zijn dan is Diko de lul! Mooie naam! Want dan heeft hij zijn partij aan het Linus (lijntje) gehouden.

  Dan eis ik van Landveld dat hij zich geen kandidaat meer stelt. Hou de eer aan jezelf en laat het ongeschoold zootje maar voor wat het is.


  Maak melding
 9. @ nummer 3
  Als je van de universiteit afgestudeerd bent, dan ben je drs en geen dr.Ik heb begrepen dat de heer Diko zijn studie aan de Adek heeft afgerond en daarna naar de universiteit van Gent is vertrokken en afgestudeerd, dus is hij drs of Msc, tenzij hij gepromoveerd is. Er is een verschil in titelatuur tussen Amerika [geen drs maar dr] en Europa [alleen drs]na academische bul.
  Vanna


  Maak melding
 10. Het zal me niet verbazen als er binnen de
  kortste tijd straks de TUCAJANAS straks
  met hun wapen en pilj en boog ook
  plaats zullen willen nemen in het parlement en een eigen ministerspost.

  Ik hoop dat ik ze nu ook een beetje wakker schud als ze dit lezen.
  Als een djoeka minister kan worden waarom een INGDJIE niet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES