dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw Surinaams kabinet krijgt meer contour

Nieuw Surinaams kabinet krijgt meer contour

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 aug – Het nieuwe kabinet neemt steeds vastere vorm aan. Na het deel van Mega Combinatie, zijn nu ook de kandidaten bekend van A Combinatie en de Volks Allaintie. Opmerkelijk is dat beide het lot van hun kandidaat-ministers in handen stellen van gekozen president Desi Bouterse.

Beide schuiven meer kandidaten naar voren dan er ministeries zijn. Daar zijn uiteenlopende redenen voor. Bij de Volks Alliantie van Paul Somohardjo heet het dat Bouterse zoveel mogelijk keuzemogelijkheden krijgt. De werkelijkheid is wellicht dat Somohardjo zijn kader zoet houdt. Iedereen die wil en ook maar een beetje gewicht heeft, mag kandidaat worden.

Wordt je geen minister, dan is niet de voorzitter aansprakelijk. Somohardjo komt dan ook met maar liefst negen kandidaten. Voor drie ministeries. Het zijn Soewarto Moestadja, Raymond Sapoen, Henri Ori, Benz Abas, Marie Djosetro, Margo Kramp en Robert Soentiek. De ministers Hendrik Setrowidjojo en Michael Jong Tjien Fa gaan voor nog een rondje.

A Combinatie heeft voor vijf van zijn zes ministeries ook vijf kandidaten. Voor het zesde ministerie, Justitie & Politie, zijn er warempel twee kandidaten. Abop schuift Kenneth Amoksi naar voren en partner Bep presenteert Ferdinand Welzijn. Ook hier weer het geloof in Bouterse’s beoordelingsvermogen. De overige Abop-kandidaten zijn Alice Amafo en Valisi Pinas en van Bep Raymond Landveld en Celsius Waterberg. De vijfde kandidaat is Paul Abena van Seeka.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. Ik begin mijn nu zoetjes aan af te vragen of er geen betere nieuws uit suriname komt dan alleen maar over dat opgeraapt zooitje die door de grootste massamoordenaar van de republiek suriname zal worden geleid.


  Maak melding
 2. T.a.v. VA met 9 voordrachten voor 3 ministersposten met de keus a/d President elected (DDB):

  Dit getuigt van niks anders dan gebrek aan Durf,Daadkracht en Besluitvaardigheid binnen de VA.

  Niks is makkelijker dan de keuze over te laten aan een ander buiten de groep, om dan te kunnen zeggen dat het “democratisch” is toegegaan en niemand zich gepasseerd kan voelen door de VA leiding.

  Ach, van iemand als Paul Somohardjo kun je dit soort sluwe politieke acties wel verwachten.

  Geen van de 9 “toppers” kan hem dus iets verwijten.

  ** Wordt vervolgd **


  Maak melding
 3. laat ze lekker schuiven/schuifelen,belangrijk is resultaat.Nu zijn ze aan het stoeldansen en de muziek van hoop en vrees klinkt nog steeds.Er komt minder ministeries(goedzo)dus het is dringend geblazen voor een plekje.
  Mannen/vrouwen laat je de beste kwaliteit zien.Geen tjoekoes dus!


  Maak melding
 4. Psychologische test!

  Bij zoveel kandidaat ministers zal je toch een manier moeten vinden om te schiften?
  De psycho-test is een van de mogelijkheden. De persoon met de meeste minpunten wordt de nieuwe minister. Eerlijker kan niet!
  Desi blij, Somo blij, kandidaten blij. of het volk nou ook blij is, dat zien we later wel.

  Het A-Team van NDP ministers is bekend;
  Het B-Team van VA doet de psycho-test;
  Het C-Team van AC doet de Sipaliwini-test.

  17 ministeries op nog geen 400.000 inwoners vraagt om over-overleg en tijdsverspilling. Dat het ook geldverspilling is laat onze politici koud, positionering is belangrijk.

  Gaan we uit van bevlekten dan is Amafo de club van 3 komen versterken. Feesten met het geld van de overheid en eruit gedondert worden maakt niet uit. Desi speelt en feest er nu zelf ook mee in Royal Torarica. Wat maakt dat nou uit, als we maar flink kunnen feesten zoals gebruikelijk in Ocer.

  Zo veel struikelblokken en we moeten nog aan regeren beginnen? Geloof me maar; twee ministers maken voor Kerst al een eind aan het begin van hun ministersschap. Wedden?

  In Suriname is het zo dat elke nieuwbakken minister eerst even streng is, maar daarna zijn naasten, omgeving, vrienden, vroegere buren, vroegere vriendinnen of concubines, familie, nichten en plantagenichten gaat sponsoren. Ik tel 14 nieuwe ministers die eerst een jaartje kennis maken op het ministerie, een jaartje plannen, een jaartje pappen en nat houden en twee jaartjes potverteren.

  Ik hoop dat ik ongelijk heb. Zoniet, dan heeft mijn psychologische test gelogen


  Maak melding
 5. Een teken van goed leiderschap zou zijn om een dikke streep te halen door het belachelijke hoge aantal van 17 ministeries. Dat op een land van nog geen 600.000 inwoners is echt volkomen krankjorum. Als de nieuwe leiders echt het belang van het volk willen dienen,dan is de halvering van het aantal ministeries en het enorme aantal ambtenaren een prima zet. Dit kost de Surinaamse belastingbetaler veel geld en het levert helemaal NIETS op.

  Henk Molenaar


  Maak melding
 6. ‘het eigen kader zoet willen houden’ kan 1 reden zijn, maar m.i. is er een meer psychologische reden : de heren zien ddb (nog ?) in zijn toenmalige rol van militaire machthebber en gaan ervan uit dat hij ‘alles’ wil/moet bepalen.
  wé, verkeerde uitgangspunt, heren : ddb is nu de democratisch gekozen machthebber en moet zijn democratische inslag waar maken door bvb te bewijzen dat hij weet om te gaan met anders-denkenden/doenden, duw hem niet in de rol van dictator, daar krijgt u zelf last mee.


  Maak melding
 7. henk Molenaar,

  Op zich geen slecht idee, wat je schrijft.

  Maar de Surinaamse realiteit is natuurlijk andere koek. Als de nieuwe regering in het ambenaren apparaat gaat snijden, waar moeten aldie mensen dan naartoe? Momenteel kan het bedrijfsleven zo’n grote stroom niet opvangen, de front regeringen hebben niets en nogmaals niets gedaan om de productiesector op gang te brengen, mocht die op gang zijn zou je ambtenaren naar toe kunnen verplaatsen. De huidige regering heeft juist ambtenaren in dienst genomen zelfs nog na de verkiezingen van 25 mei, ondanks ze moeite hadden om salarissen uit te betalen.

  Ik zeg alles op zijn tijd, nu eerst al die mensen die de laatste 5 maanden zijn aangenomen per direkt ontslaan, dan al die zgn consultants die grof geld verdienen, dan re-organiseren en dan saneren. Dat is de volgorde niets anders.


  Maak melding
 8. NDP-kader spreekt vertrouwen in aanpak Bouterse uit

  NDP-voorzitter tevens aankomend president Desi Bouterse legde zijn achterban dinsdagavond in Ocer uit dat de komende regering een breed draagvlak moet hebben. Daarom worden ook mensen benaderd om minister te worden die niet uit de gelederen van de NDP komen. Hij legde uit dat Wonnie Boedhoe om haar deskundigheid en ontwikkelingsvisie is gevraagd om minister van Financiën te worden. Bouterse legde uit wat zijn visie en aanpak is. De partij ging akkoord met de keuze van Boedhoe.

  De kaderleden van de NDP kregen uitleg over de koers die gevolgd zal worden. Zij kregen ook de ruimte om hun zegje te doen. Er was wat ontevredenheid over de verdeling van ministersposten. Bouterse legde uit waarom bepaalde ministeries naar A-Combinatie, Volks Alliantie en naar de overige partners binnen de Mega Combinatie is gegaan.

  De NDP-kaderleden hadden moeite mee dat het ministerie van Onderwijs weer naar Pertjajah Luhur is gegaan. Hetzelfde geldt ook voor Landbouw, Veeteelt en Visserij. Bouterse legde uit dat er een centraal beleid gevoerd zal worden. Een ministerie is niet van een bepaalde partij. De vergadering was nodig om de kaderleden meer inzicht te geven in besluiten die worden genomen. Het NDP kader sprak vertrouwen uit in het te voeren beleid en kwam met verschillende suggesties ter ondersteuning.

  De valstrik die is gelegd om de komende regering in de problemen te brengen kunnen ongedaan worden gemaakt door een paar leden van de oppositie die in het cabinet van de Mega is benoemd. Zij kunnen duidelijk aan geven aan de samenleving en de vakbonden dat wat het front toen bekokstoofd heeft niet door de beugel kan, omdat er geen inkomsten tegenover de geplande uitgaven staan. Dat is mede de bedoeling van een grote draagvlak.


  Maak melding
 9. Als de keus aan de komende pres wordt gelaten,,waarom dan zoveel ministeries..

  Als hij alleen moet beslissen wie minister wordt,z.a. el somo het zelf zegd..

  Schaaf al die rotzooi af en benoem een paar commissarissen die deze ministeries bemensen en voer het werk uit wat gedaan moet worden..

  Hij bepaalt en beslist toch,iedereen is bang voor hem..

  Binnen de ndp zwijgt ieder gekozen lid als een graaf..

  Van de oppositie hoor je totaal geen letter,zijn ze afgeschreven zijn ze weggelopen,waar zijn ze ..

  Wat gebeurt er met santokhie die andere figuren,waar blijven zij..

  van ram ram sardjoe hoor je ook niks meer somo ademt nog ergens tussen door,maar verder is het niks..

  ik denk dat ddb het land alleen kan dienen, de rest kan naar huis..

  lang leve die movinas.,.


  Maak melding
 10. mijn landgenoten dit is niet iets van nu laten we ons schauder er onder zetten en samen het land opbouwen kritiek kan positie of negatief worden opgevat daar moet je tegen kunnen maar mijn broeders en zusters al het kritiek wat we hebben laten we de koppen bij elkaar steken en kijken wat we voor het land kunnen betekenen inplaats van elkaar af temaken met woorden die ons schaad.
  ik zie onze kinderen en kleinkinderen genieten van het land dat we zelf hebben vooruit geholpen,en goed leven lijden, jonge paren die een gezin willen stichten een onderkomen kunnen vinden ,een gooie baan om in hun levens onderhoud te voorzien enz enz
  dat moet de streven zijn het land opbouwen voor detoekomst (onze kinderen)zo dat ze een betere leven kunnen hebben.het creeren van werkgelegenheid is dat wat de heren van het vorige regering niet aan hebben gewerkt. en genoodzaak waren meer mensen in overheidsdienst te nemen dan nodig is .simpel voorbeeld ,er werd een paar jaren geleden een bedrijf opgezet met als doel het eigen produktie opgang te brengen en werk creeren ,nadat de macht werd om gewisseld zijn al die bedrijven vervallen en overwoekerd achter gebleven arbeiders moesten maar zien een andere baan tekrijgen hiermee wil ik aangeven hoe de vorige macht hebbers met het geld van het land is omgegaan onverantwoordelijk dus laten we nuchter blijven en goed nadenken wat we zeggen .hebben ze geen gevoel voor het land omdat ze denken dat ze geen echte surinamers zijn ,als dat het geval is dan moet we wel opletten met wie we in zee gaan .goed oe tang boeng gado bless oenoe nanga srang.stre defoe stre wino sa vrede te na DEDE


  Maak melding
 11. Du mi Boy, hoe lang noem jij DDB moordenaar en toch wordt die man alleen maar groter in aanzien en hij is zelf tot president van suriname gekozen. Wat voor conclusie trek je daar-uit. Want als ik iemand steeds negatief belicht en hij wordt steeds populairder dan zou ik mijn eigen afvragen of ik soms mijn strategie moet aanpassen. Omdat op de zelfde manier doorgaan zoals u doet geen zoden aan de dijk legt voor u , maar alleem maar frustratie . Vraag je zelf niet af of DDB misschien toch wel ergens gelijk heeft in zijn bewering dat een van de handen van de ex-kolonisator afgehakt is die suriname in de wurg-greep hield, door het excecuteren van de 15 handlangers .

  Stel u zich voor dat de militairen terug waren naar de kampenment en er toen democratische verkiezingen hadden plaats gevonden. Denk u werkelijk dat wij echt onafhankelijk zouden worden van de exkolonisator of zouden wij geworden zijn net als elke derde wereld land die van uit het westen bestuurd worden zonder vooruitgang. Ik hoop niet dat u lid bent van de exkolonisator die suriname in een derde wereld systeem wil houden zonder wezelijke vooruit gang voor het volk. In ieder geval moet u tot de conclusie zijn gekomen dat wat u roep niet werkt, anders zou DDB niet tot Pres gekozen worden. Het is niet erg om te falen, maar u moet u zelf serieus nemen in ieder geval.

  Een Echte leider mag niet vrezen zijn tegestanders een kopje kleiner te maken als het in het belang is van de natie. Daarom zijn de meeste werterse landen vooruit gekomen door de Afrikanen/ indianen/hindostanen /javanen/chinezen/japaners/Arabieren een kopje kleiner te maken toen het moest in het voordeel van hun eigen natie. Die principe is niet aan ouderdom onderhevig , maar is nog springlevend. Zie Wilders die de moslims uit west-europa wil verdrijven ten voordele van de europese natie. Ik weet niet of u slaapt , maar als ik u was zou snel wakker worden. In heel europa steekt de extreem rechtse organisaties de kop op. U zal toch noodgedwongen uit europa moeten verkassen.

  wij zijn nu los van de kolonisator en moeten op eigen benen staan als volk van suriname. Alles wat wij nu opbouwen is van ons als wij onze verstand gebruiken en geen 5% deals gaan sluiten. Verder dienen wij voor niets te vrezen maar kehard werken om ons leven op te bouwen.


  Maak melding
 12. bouterse had in de jaren 96-2000 ook een aantal zogenaamde beleidsmakers op de juiste plaats gezet(zijn inzichten) al zet je de beste mensen op de juiste plaats maar zonder portefuille dan is het water naar zee dragen
  bouterse heeft voor zichzelve geld nodig om zijn concessies en bedrijven weer te draaien


  Maak melding
 13. @1-Du
  Ik begin mijn nu zoetjes aan af te vragen of er geen betere nieuws uit suriname komt dan alleen maar over dat opgeraapt zooitje die door de grootste massamoordenaar van de republiek suriname zal worden geleid.

  dat ding begint averecht te werken.jaar in jaar uit worden er door deze idioot posting geplaatst met mensonterende geblaft of op een zeer ongepaste wijze bejegend.en nu vindt hij dat het nieuws uit suriname een andere wending moet krijgen.

  wij geven onze reactie op artikels dat door jou werkgever wordt geplaatst en du/doe
  a u b niet als een judas.


  Maak melding
 14. Beste Na Mi,

  Ik hoor al 30 jaar dat Suriname barst van de potentie. het wordt nu eens tijd dat Suriname gebruik gaat maken van die potentie en bedrijven en industrieen opzet in plaats van de weg van de minste weerstand te kiezen en maar weer een blik ambtenaren opentrekt die niets aan de productiviteit van het land toevoegt.Integendeel,het verzwakt de financiele situatie, maakt mensen en organisaties lui ( het was van 1 ambtenaar wordt immers gedaan door 4 ) en belemmert echte vooruitgang. Het in standhouden van het enorme ambtenarenapparaat is de doodsteek voor elke vorm van particulier ondernemers initiatief. Hoe denk je dat hardwerkende ondernemers in Suriname aankijken tegen ambtenaren die helemaal niets presteren en produceren en elke maand hun salaris in de schoot geworpen krijgen. Waarom zou je dan nog uberhaupt ondernemen?

  Daarom: Ga van 17 naar 5 ministeries, ontsla de helft van de ambtenaren en zorg dat mensen in Suriname echt is ( moeten ) presteren. Dat helpt het land vooruit en niet verzonnen ambtenarenbaantjes die betaald moeten worden uit een schatkist die al leeg is.


  Maak melding
 15. De beslissing wie ministers worden namens de Volks Alliantie (VA) ligt in handen van Desi Bouterse. Zondag heeft de politieke combinatie negen kandidaten voorgedragen om gescreend te worden door de gekozen president. VA-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat alle negen voorgedragen personen capabel genoeg zijn om minister te worden. Hij heeft er absoluut geen problemen …

  mee om de beslissing, wie het uiteindelijk worden, uit handen te geven. “Desi Bouterse is president, hij zal met de mensen moeten werken, dus mag hij van mij het laatste woord hebben. Wij weten dat hij de juiste keus zal maken.”

  Somohardjo wil niet aangeven wat de voorkeur van zijn combinatie is. “Wat ons betreft maakt het niet uit wie door Bouterse worden gekozen en waar hij hen plaatst. Het zijn uiteindelijk toch allemaal leden van de Volks Alliantie.” Somohardjo wil ook niet ingaan op de vraag welke kandidaten hij persoonlijk een warm hart toedraagt. “In onze combinatie hebben de structuren het voor het zeggen en zij bepalen wie wordt voorgedragen. Mijn persoonlijke voorkeur telt niet.”

  De Volks Alliantie heeft als kandidaten Hendrik Setrowidjojo, Michael Jong Tjien Fa, Henri Ori, Raymond Sapoen, Bens Abbas, Margo Kramp, Marie Djosetro, Robert Soentik en Suwarto Moestadja. Uit deze negen zal Bouterse een keuze maken om de drie aan VA toebedeelde ministeries te bemensen. Het gaat om de ministeries van Onderwijs, Binnenlandse Zaken en Landbouw Veeteelt en Visserij.

  Somo zeg maar gewoon dat je niet anders kan.
  Want nu zit je niet in het programma van K.van der Graaf.Waar een handlanger van de geen die je moordenaar hebt genoemd, je mepen heeft verkocht. Nu zit je voor de geen die jij moordenaar genoemd heb.
  Dus kan het erger worden voor je.
  Dus Zakka joe skafoe…..


  Maak melding
 16. Bouterse is zijn hele levenlang aan het uit leggen eerst is begonnen met de revo daarna millenium com, daarna de ndp en nu de mc boeterse zegt niets nieuws alleen maar herhaling van zetten mijn vertrouwen kan je niet winnen met gebakkenlucht,retoriek, onderbuikgevoellens, leugens, bedrog muziek eten en drinken daar trap deze man DU niet in. Teo een vraag zijn er ook kritische vragen gesteld aan bouterse, hoelang gaat duren voor de gemaakte beloftes waarheid worden en wat ze gaan kosten en hoe ze betaald gaan worden en waarom een aantal beloftes nu al in de prullenbak zijn beland, bouterse en zijn aanhagers lijden aan achtervolginswaanzin paranoia lees reaktie van teo.


  Maak melding
 17. Het aller eerste wat de nw. regering vrijdag a.s. moet doen = i am gold, klm, suralco ,onmiddelijk de wacht aan zeggen..

  Wij werken niet voor 5 % ,maar ministens 50 % inkomsten voor de staat sme.. en niet minder..

  Wij suris in het land ploeteren ons te pletter voor een honger loon en komen niet vooruit,terwijl die buitenlandse ondernemers miljaren verdienen door ons uit te buiten..

  Na vrijdag moet het afgelopen zijn..,,anders wordt het nooit beter..


  Maak melding
 18. Teo ,
  bouterse is wereldbekend in ocer en berucht bij 60 procent van de surinamers in suriname en 70 procent bij de surinamers die in nederland wonen, als bouterse alleen de verkiezing was ingegaan en hij kreeg 55 procent van de stemmen dan spreek je over een meerderheid van het volk dus kom mij geen knollen voor citroenen verkopen net als winston lacking. teo jou revolutionaire gebrabbel heb ik al eerder gehoord het is altijd de schuld van de blanken nooit de schuld van ons zelf als je niets met de blanken te maken wel hebben sluit de nederlandse en de amerikaanse ambassade stuur suralco naar huis en billinton. nederland is niet suriname waar één geestelijk gestoorde leider het voor het zeggen heeft hier in dit land zijn de rechten en de plichten van iedere burger verankerd in de grondwet zelf wilders verschijnt nettjes voor de rechter dat kan je niet van die charmante psychopaat bouterse zeggen. inplaats dat hij de rechtsgang in suriname respecteert roept hij met zijn grote snuit dat niemand hem kan opsluiten en voor dit soort figuren heb jij repect teo dit soort figuren aanbid jij ik ben niet naief teo ik heb goede stel hersenen die goed werken ik neem mijn zelf serieus maar ik neem bouterse en zijn aanhangers niet serieus en ik heb goede redenen daarvoor bouterse zijn verleden kunnen mij niet anders doen denken over deze monster.Ik weet nog steeds niet waar jullie je hoop op baseren mss kan jij mij dat uitleggen teo ? ik ben benieuwd of jij dat kan .B.V.D DU


  Maak melding
 19. Beste Henk Molenaar,

  Ik ben met je eens dat er veel ambtenaren rondlopen in Suriname en dat er teveel ministeries er zijn. Ik betwijfel wel dat men naar 5 ministeries moet, maar dat even terzijde.

  Nogmaals het probleem is, wat de mensen zullen doen als ze zijn ontslagen. Momenteel heeft men in Suriname geen industrie of bedrijfsleven die zeg maar een antal van 10.000 ambtenaren kan opvangen, dat is de realiteit.

  De nieuwe regering heeft al aangegeven dat ze meer willen doen om nieuwe industrieen op te zetten vooral in de mijnbouw, bosbouw enz. enz. Ik hoop van harte dat het ze lukt.

  Ze hebben ook aangegeven dat ze de vergunningen aanvraag voor het opzetten van eigen bedrijven willen inkorten.

  Ook hebben ze aangegeven om beleid te maken waardoor Suriname aantrekkelijker is om te investeren, denk aan anti-corruptiewetgeving enz.

  Ik geef toe dat het momenteel voor de Surinamer sinds de invoering van FISO, interresanter is om voor de overheid te werken dan in het bedrijfsleven, de overheid betaald nu beter en je hebt je ziektekosten.

  Met de komst van de nieuwe regering zullen zeker een paar zaken direkt opgepakt worden, men moet alleen niet ongeduldig zijn, er zal een lange termijn planning worden gemaakt die structureel geimplementeerd zal worden.

  Trouwens als men goede ideetjes heeft is het nu de tijd, we krijgen een President die zeker openstaat voor nieuwe goede ideetjes. Hopelijk voeren ze heel gauw weer de ideeenbus in.


  Maak melding
 20. Tjekre-tjekre!

  Somo speelt tjekre-tjekre. Dit spel heb ik ook gespeeld op een mooie blauwe zondag te Blauwgrond. Hardstikke leuk!

  Wat Somo hiermee wil bereiken is de aandacht van zich af te leiden. Hij wil met iedereen in de partij goede kontakten onderhouden en kiest voor de democratie. prima streven!

  Desi is de schotel, Somo het deksel en de kandidaten zijn de dobbelstenen. Eerlijk gezegd vindt ik het ook zo slecht nog niet.

  Waar ik wel benieuwd naar ben zijn de belangrijkste criteria die gaan meetellen bij de beslissing van schotel Desi.
  CV, Psycho-test, ervaring, betrouwbaarheid, leiderschapstest, drukbestendig, corruptie-bestendig maar het allerbelangrijkste is de kennis van de branche.

  Somo heeft eerder gezegd dat je alleen maar hoeft te kunnen managen om minister te zijn.
  Als hij zijn negen kandidaten alleen op managen heeft beoordeeld en geselecteerd, dan moet schotel Desi geen van deze negen tot minister benoemen. Een andere zoeken.

  Zo is de slimme zet van trekre-tjekre koning te doorzichtig. Hij zet blanco dobbelstenen zonder oogjes onder zijn deksel zodat alleen Desi de foute keus kan maken en de schuld krijgen als het verkeerd gaat.

  Je kan toch nog wat leren op een mooie blauwe zondag te Blauwgrond.


  Maak melding
 21. @tranga: je noemt jezelf tranga maar ie no koni so lek fa je denki.
  Ik denk niet dat alle kandidaten die Somo naar voren heeft geschoven niet capabel of geschikt zijn om een departement te leiden. ede helft zijn minister geweest en weten dus hoe een departement geleid moet worden.
  D.D.B. zal niet alle kandidaten afwijzen om door zijn eigen kandidaten vervangen te laten worden. Want dan toont hij daarmee zijn dictatoriale neigingen en zal hij daarmee voor de zoveelste keer zijn woord niet nakomen. Kijk maar naar Nieuw Suriname. En als jij op dezelfde manier denkt zoals hoe jij je rectie hebt verwoord (de sterke/stoere) spelen of doen, dan denk ik niet dat je bij de nieuwe politieke aanpak van D.D.B. (zoals het voorlopig naar uitziet).
  Die Pae Law is toch niet zo tranga als je denk, maar zo slim als hij ben je bij lange niet. Toon je spierballen maar aan de tigri’s in de dierentuin.
  Iem sab en.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES