Boekengift voor Universiteit van Suriname

10

De Deventer Universitaire Pers schenkt van elk van haar uitgaven een exemplaar aan de Bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Niet alleen stuurt de uitgeverij “oude boeken”; ook bij de verschijning van alle toekomstige publicaties zal voortaan standaard een exemplaar aan de enige Surinaamse Universiteitsbibliotheek worden geschonken.

“Ik roep andere uitgeverijen op dit voorbeeld te volgen. Als de verengelsing zo doorgaat, kunnen studenten straks alleen nog in Suriname, in Vlaanderen en in Deventer in het Nederlands studeren”, aldus Sybrand Buve, voorzitter van de Deventer Universitaire Pers (DUP) en mede-initiatiefnemer van de Geert Grote Universiteit (GGU).

Jane Smith, directrice van de Universiteitsbibliotheek van Suriname, zegt het boekgeschenk “graag” in ontvangst te zullen nemen: “De aangeboden documenten zijn zeker interessant voor onze wetenschappers”, aldus Smith.

Met dit geschenk aan de bibliotheek van de Anton de Kom Universiteit in Paramaribo wil de Deventer Universitaire Pers een kleine bijdrage leveren aan een betere verstandhouding tussen Nederland en Suriname. Buve: “Twee landen die zo anders zijn, maar die toch ook zoveel met elkaar delen. Zo is de initiatiefnemer van dit project onze medewerker Dennis Busropan (59), sinds 1969 woonachtig in Nederland, maar geboren en getogen in Paramaribo.”

De UB van de Anton de Kom Universiteit van Suriname verzorgt tevens de rol van Koninklijke Bibliotheek, aangezien Suriname geen nationale bibliotheek kent. De Deventer Universitaire Pers is als niet-commerciėle wetenschappelijke uitgeverij gelieerd aan de Geert Grote Universiteit, sinds 2006 in opbouw in Deventer.


10 REACTIES

 1. Mag en wil ADEK deze gift wel aannemen Er zijn toch zoveel nationalistische sabiesoh doctorandussen hondebrood die toch academische boeken kunnen schrijven gericht op suriname?


  Maak melding

 2. Waar spruit deze slijmerij nou weer uit voort?

  Ik dacht dat jullie Bouta het leven zouden vergallen.

  Welke is de volgende stap?

  Van die jantjes worden we ook niet echt wijs.

  Granma taki, “worong no e waka fu soso. There is more to come.


  Maak melding

 3. Allerlei instanties blijven maar geven, jaar in jaar uit. De Deventer Universitaire Pers is echt niet de enige. Denk aan de Amsterdamse politie die nieuwe politiebureau’s heeft gefinancierd, de waterleidingbedrijven, het openbaar vervoer, de ziekenhuizen, het onderwijs. Wie is hier het meest bij gebaat, de ontvanger of de gulle gever uit Nederland?


  Maak melding

 4. Dat is toch duidelijk dat nederland bang is dat de nederlandse taal verdwijnt in su dat had ik al aangegeven want er zijn maar drie landen waar er nederlands gesproken wordt .De antillianen vertikken het te spreken .Dus proberen ze te redden wat er nog te redden valt voor het te laat is.SU wilt zich breed orienteren binnen de caricom en gaat voor de engelse taal.


  Maak melding

 5. Beste Sandra,

  probeer eens ook iets positief te bekijken.

  mijn man is ook bezig met boeken naar het UB te sturen. hij is samen met mij een paar jaar geleden naar suriname geweest en bezoek gebracht naar het UB. het was heel triest om te zien dat ze te weinig boeken hadden voor RECHTEN. sindsdien,denk 2004 is hij samen met de SDU bezig boeken te sturen naar suriname voor het UB.


  Maak melding

 6. Door (wetenschappelijke)boeken te lezen doet men aan de vermeerdering van het eigen intellectueel kapitaal.Verwerving van meer kennis en inzichten maakt van de mens een grote geest, wang bigi jeje.Dit intellectueel kapitaal kan niemand je ontnemen.Ik ben heel blij voor de mensen in Suriname die streven naar hun eigen intellectuele en maatschappelijke vooruitgang.Deze gift is een aanwinst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.