Felisi keert niet terug in Surinaams kabinet

28

PARAMARIBO, 8 aug- Michel Felisi keert niet terug als minister. Dit heeft zijn politieke partij, Bep, beslist. Felisi, de huidige minister van Regionale Ontwikkeling, trok zich terug op aandringen van het bestuur. In zijn plaats komt Raymond Landveld, die nu diplomaat is in Washington. Ferdinand Welzijn is Bep’s kandidaat-minister voor Justitie & Politie.

Dat kan nog spannend worden. De gekozen president Desi Bouterse zal moeten kiezen tussen Welzijn en Kenneth Amoksi. Amoksi is de kandidaat van Abop, de tweede poot in A Combinatie, AC. AC komt dus met twee kandidaten voor dezelfde post. Volgens Abop-leider Ronny Brunswijk is Amoksi de enige echte kandidaat. Welzijn zou geen lid zijn van één van de AC-partijen.

Bep ontkent. “Welzijn is onlangs lid geworden”, zegt Bep-kaderlid Edwin Noordzee. De derde Bep-kandidaat is Celsius Waterberg voor Volksgezondheid.


28 REACTIES

 1. Kiezen voor de man met de beste CV ongeacht of hij wel of geen lid is. Hij is toch voorgedragen? screenen! Liever geen partijloyalisten! Landsbelang gaat voor boven partijbelang!


  Maak melding

 2. Laat de DNA de minister van justitie kiezen.
  Op die manier kan de de president elected zich vrijwaren van partijdigheid. Dus DNA voorzitter schrijf een spoed vergadering voor om dinsdag de minister van justitie te kiezen. Verder kunnen de twee kandidaten als vast gescreed worden.


  Maak melding

 3. ” Volgens Abop-leider Ronny Brunswijk is Amoksi de enige echte kandidaat. Welzijn zou geen lid zijn van één van de AC-partijen.

  Bep ontkent. “Welzijn is onlangs lid geworden”, zegt Bep-kaderlid Edwin Noordzee.”

  Bovenstaande geeft aan dat AC nog niet uit is wat betreft een kandidaat voor JusPol. Bouterse zou ze nog een dag de kans moeten geven om met een naam te komen, doen ze dat niet dan kiest Bouterse zelf de persoon zonder aansziens des persoon.

  Leg gewoon de twee CV’s naast elkaar en kijken wie de job zou kunnen klaren, punt.

  Ik persoonlijk zou voor Welzijn gaan.


  Maak melding

 4. Wil de staat wel meer verdienen
  Om de verdiencapaciteit te vergroten moet daarvoor niet alleen visie en beleid voor o­ntwikkeld worden maar moet een zekere mate van wilskracht aanwezig zijn dat ook te doen. Naast internationale barrières zoals de strenge regels van de wereld handels organisatie (WTO) is bijvoorbeeld het stimuleren van de eigen productie en het investeringsklimaat een goed uitgangspunt. Met name de partij voor Democratie en o­ntwikkeling in Eenheid (Doe) constateert dat er bij de centrale overheid een grote mate van politieke o­nwil aanwezig is, de verdiencapaciteit te vergroten. In haar analyse over het vraagstuk stelt zij dat wanneer de staat corruptie gaat bestrijden, belastingontduiking aanpakt en de goudsector controleert de staat al gauw meer dan USD 100 miljoen per jaar extra binnen krijgt.

  Wanneer dit wordt nagelaten en een anti corruptiewet al langer dan een jaar bij DNA ligt, kan niet anders geconcludeerd worden dan dat de staat blijkbaar niet meer wil verdienen. Waarom opeen volgende regeringen dit soort dingen niet aanpakt komt kennelijk door het feit dat de staat gecontroleerd wordt door allerlei belangengroepen en financiers met hun vertakkingen binnen politieke partijen en het ambtelijk apparaat. De overheid kan dus al veel meer verdienen door zaken niet te laten liggen maar aan te pakken.

  ik hoop dat de nieuwe minister ploeg gaat aanderingen, samen met de DNA de Anticorruptiewet gaan doorvoeren.


  Maak melding

 5. Nog meer geld kan verdiend worden wanneer het overheidsapparaat dat nu 39000 personen telt wordt gesaneerd, gedepolitiseerd en efficiënter gemaakt. De wereldbank schreef op basis van een analyse van de Surinaamse economie dat beleidsmakers er niet van uit moeten gaan dat met een overvloed aan natuurlijke hulpbronnen het land zich zal o­ntwikkelen door deze hulpbronnen te exploiteren en ook niet door te denken dat door de rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen het beleid het zich kan permitteren om andere export activiteiten te verwaarlozen.

  In het zelfde rapport wordt de verwijtende opmerking gemaakt dat Suriname zich meer richt op de o­ntwikkeling van bauxiet, in west Suriname, goud en olie. Naast de mijnbouw staat volgens de wereldbank ook de o­ntwikkelingshulp vrij centraal in het Surinaams model. Ook concludeert zij dat Suriname in de afgelopen 30 jaar een van de meest verstoorde economische omgevingen kent in de regio en een van de slechtste performers is. Het o­ntwikkelingsdenken in de afgelopen 50 jaar is blijven steken op mijnbouw en o­ntwikkelingshulp. De deviezen daaruit zijn volgens de wereldbank hoewel belangrijk, niet gebruikt om andere sectoren te o­ntwikkelen. Veel geld is in het zwarte gat van het overheidsapparaat verdwenen en voor consumptie gebruikt. Er is nauwelijks geïnvesteerd in de o­ntwikkeling van mensen en de infrastructuur van andere sectoren. Een voorbeeld daarvan zijn de landbouwgebieden. In 1980 was de exportwaarde van rijst en bacoven samen 48 miljoen dollar, maar in 2001 registreerde het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) nog geen 5 miljoen dollar. Steeds meer producten vallen af in het agrarisch exportpakket. Suiker wordt allang niet meer geproduceerd en geëxporteerd. Koffie cacao


  Maak melding

 6. Er kan dus gekozen worden uit Welzijn en Amoksi. Voor het gemak ga ik er van uit dat beide heren capabel zijn. Mijn vragen zijn:
  – leggen beide partijen zich dan neer bij de ‘gekozen’ kandidaat?
  – welke bijzondere ’talenten’ nemen de kandidaten mee naar deze functie?


  Maak melding

 7. Keuzemogelijkheid!

  Het is toch mooi om zo veel keus te hebben?

  Ik sta soms in de supermarkt bij de blikjes Tuna. Dan kan ik niet kiezen. 34 soorten Tuna fish in blik met allemaal een ander etiket. Maar het is dezelfde vis, toch?

  In ieder geval ligt er volgens mij veel meer Tuna in de supermarkten dan in Zee. Wat erg!

  En dan loop ik met mijn karretje naar de Sardines. Morjon ken ik al vanaf mijn derde.
  Brunswyk met wat rode ui en een Madame Janet op een bedje van slappe azijn ook.
  Maar al die andere merken en blikjes kunnen een mens gek maken. Wat kies je uiteindelijk?

  Test: Jaaah! Psychologische test.
  Dat is de oplossing om te komen tot de beste minister voor de Job. Kubusje, vliegtuigje van papier, speelgoedpistool, een knikker en een boegroe, een doosje lucifers en een groene kaars.
  De beste zal de funktie krijgen. Doen!


  Maak melding

 8. Wie de bal kaats,,moet hem ook verwachten is een oud gezegde..

  Dus baas ,, ooit heb je zelf gezegd,de parij is geen piekie piekie plei..

  Nu sta je voor de keus om piekie piekie te doen..

  succes. ook bij deze regering zóveel minis-ters..waar blijven de beloftes de woorden voor de verkiezing..kiezers bedrog misschien..


  Maak melding

 9. Beste Henky (reactie#2),

  Wij zijn het volledig met u eens.

  Want waar men in deze fase van ‘overbrugging’ van het ‘oude’ naar het ‘nieuwe’ vooral voor moet waken is, dat er inderdaad GEEN incapabele of ONVOLDOENDE deskundigheid op bedoeld vakgebieden ingezet wordt aan de leiding van de ministeries. En tot op dit moment mogen wij ons gezien de huidige kandidaatstellingen, gelukkig tevreden troosten.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/204

  Want anders krijg je als je niet uitkijkt, dat zo’n ‘beperkte’ minister of zogenoemde “deskundige” zich dan slechts gaat bezig houden met dat waar hij of zij WEL capabel in is. En zo ontstaat dan corruptie, nepotisme en noem maar op. Mede op ‘instructies’ van ‘Derden Zonder Risico’, zogenaamde nota bene ‘betaalde’ adviseurs van zo’n minister. In de functie van “beleidsmedewerker”.

  En we zeiden het eerder reeds, dat na meer dan een halve eeuw (vijftig jaar) ‘Oude Politiek’ inclusief drie (3) Front regeringen na mekaar, haast alle partijen en/of combinaties in de Republiek Suriname hierdoor ‘besmet’ zijn geraakt. Waarbij zelfs ‘gezinsculturen’ NIET ontzien zijn geworden.

  Omdat deze politieke houding zich door de jaren heen verheven heeft tot dominante ‘politieke cultuur’, ingebed binnen menig politieke partijen in de Republiek Suriname. Waar nepotisme en corruptie de boventoon voeren. Een ‘neokoloniale besmettelijke ziekte’ ten koste van de massa en de Republiek in het bijzonder. Waarbij nogmaals gegoede gezinnen niet bespaard zijn gebleven.

  http://www.waterkant.net/suriname/2007/03/07/jaardagfeest-surinaamse-minister-krijgt-staartje

  Sommigen politieke partijen of ministers neigen eerder zelfs een neef, broer, zus of goede partij kennis te accommoderen. Zelfs hun eigen echtgenoot, echtgenote, buurman, buurvrouw, vriend, vriendin en zelfs buitenvrouw. Die slechts beschikt over een beetje opleiding, vervolgens gestoken worden in een driedelig pak.

  Die tenslotte deel gemaakt worden van het nieuw te vormen ‘elitair’ clubje. Op kosten van de staat en de belastingbetaler. Slechts om deze ‘vertrouwde’ personen koetkekoet in een bepaalde functie te krijgen. Terwijl deze kandidaten absoluut niet over het gewicht voor die functie beschikken.

  En zo komt ‘potentieel kader’ in derde wereldlanden langdurig buitenspel te staan. Totdat deze naar het buitenland vertrekken of thuis op kosten van de staat voortleven. Waar elders een moeder met haar gezin crepeert van armoede. Terwijl haar woning vanwege een verstopte trens onder water loopt tijdens een lichte regenbui.

  Sommige politici gaan zelfs nog verder, zagen wij eerder vooral bij 15 jaar Nieuw Front-combinatie. Door de benoeming slechts afhankelijk te maken van de huiskleur, vorm van het haar, biologische (ras) afkomst en noem maar op. Met als motto ‘inhaalslag’ als gevolg van achterstelling en discriminatie. Ongeacht hoe slecht het lid ook functioneert in “landsbelang”.

  Dit alles als essentieel onderdeel van een Westerse onderdrukkingsmethodiek van ‘Verdeel en Heers’. Met als doel armoede, uitsluiting en tenslotte uithollen van de natuurlijke rijkdommen ten gunste van het buitenland.

  http://www.youtube.com/watch?v=JvGvxhhBgH0

  En dat was ook een van de redenen ‘waarom’ Desire Delano Bouterse als voorzitter van de N.D.P. Suriname, zo lang mogelijk en hoe dan ook uit het politiek machtcentrum van Suriname gehouden moest worden. Opdat deze verderfelijke neokoloniale politieke cultuur haar weg ‘vrijelijk’ kon vinden binnen de gehele samenleving.

  Zelfs tot in de binnenlanden van de Republiek Suriname. En vooral binnen haast alle (politieke) organisaties en/of instituten des land, inclusief de zogenoemde Onafhankelijke Rechterlijke Macht van de Republiek Suriname.

  En geloof ons maar dat deze neokoloniale methodiek ook in de voormalige Nederlandse kolonie Suriname intussen voldoende gelukt is in de afgelopen vijftig jaar. En de gevolgen van deze ‘West-Europese onderdrukkingsstrategie’ zijn nogsteeds merkbaar in vooral de Afrikaanse landen. Met als gevolg armoede en ziektes op haast alle fronten van de maatschappijen. Ondanks de aanwezigheid van enorme natuurlijke rijkdommen in die landen.

  En “elk vogeltje piept zoals het gebekt is” opgrond van deze ‘Westers Cultuur Overdracht’ van meer dan een halve eeuw. Voortgezet door ‘grote delen’ van de huidige generatie politici.

  “En ga dat nu maar in enkele jaren genezen” zegt Europa en haar handlangers cynisch, na hun ‘schijnbaar’ vertrek uit deze ontwikkelingslanden.

  http://www.suriname.nu/deniba/plniba7/56vvvgroot.jpg


  Maak melding

 10. een paar van de gedomineerde ministers zijn geen parlementariërs.dit is een partij aangelegenheid.

  bouta kan alleen meewerken als de ac dit vraagt.abop nog bep zouden los van ac kunnen handelen,dit is een intern aangelegenheid.
  bouta kan alleen maar bemiddelen en verder niks.

  er zijn genoeg van andere oplossingen,maar als deze willen mee werken is de vraag.met een ding zal men rekening moeten houden en dit is dat er geen stammen oorlog uitbreekt.


  Maak melding

 11. ze doen toch niks anders dan eigenbelang dienen..

  op santokhie ravenswaay na waren de rest gewoon zet bazen van de parij om het eigen belang en de parij te dienen,denk aan de mensen die op mij lijken..

  nu nog na de oorlog van de jaren zestig,schreeuwen mensen om licht,water gas goede wegen goede medische verzorging onderwijs een goed redelijk salaris vergeet niet een goed pensioen..

  de afgelopen vijf jaar heeft deze meneer niks gepresteerd dan zijn zak gevuld..

  wie zal hem missen..


  Maak melding

 12. Als er gekozen moet worden voor de man met de beste cv dan denk dat er een grote vergissing wordt gemaakt bij de man die tot president is gekozen, of gelden voor deze charmante psychopaat andere regels????


  Maak melding

 13. @theo

  Zo werkt dat niet in de politiek en zo hoort het niet te werken. DDB moet het programma van zijn partij uitvoeren met zijn mensen. Als hij andere in zijn regering zet dan krijgen we straks het verhaal dat fouten de schuld zijn van anderen.
  Ook in het verleden was DDB daar al goed in. Al zijn fouten waren en zijn altijd de schuld van anderen! Hij lijkt wel een klein kind van 4 jaar, die nemen ook nooit verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 14. Welzijn komt uit de NDP.
  Dus moet Bouta voor Welzijn kiezen.
  Bouta heeft al genoeg posten weggegeven.
  Wij pikken het niet meer.
  We willen ook beloning voor onze NDP mensen.
  Wij hebben hard gewerkt.
  ABOP moet maar bek houden.
  Bouta moet gewoon lef hebben en voor Welzijn kiezen.
  Bouta moet nou duidelijk kiezen voor of tegen NDP.


  Maak melding

 15. Wie legt mij dit uit of beter gezegd, hoe leg ik dit uit aan die witte man?
  Wij Surinamers voelen ons in het buitenland ( Nederland ) vaak gediscrimineerd, ze noemen ons allochtoon enz enz… kort gezegd, wij zijn mensen die er niet thuis horen!
  In het binnenland van Suriname wonen voornamelijk Marrons, ( nakomelingen van weggelopen slaven )mensen met een achtergrond waar je best trots op mag zijn.
  Zei hebben immers destijds de Kolonisator getrotseerd, ze kozen liever voor een onzekere toekomst in het oerwoud van Suriname, dan slaaf te zijn op de plantages van de Nederlanders.
  Tot zover niets aan de hand zou je denken, Marrons zijn met recht een trots volk.
  Dus geen plaats voor etnische toestanden,
  ja ik hoor jullie al! Aucaners,Saramaccaners,Matoeari,ParamaccanersBoni en Kwinti, maar dat zijn toch stammen mensen!!!
  Hoe leg ik het uit aan die witte man dat wij elkaar ook discrimineren op etniciteit, dat nog wel van een van de meest raszuivere bevolkingsgroepen van ons land Suriname, is het niet zo dat etniciteit een sociaal-culturele identiteit is, die een bepaalde groep mensen of een aantal bevolkingsgroepen verbindt?
  Dreigt AC nu uit elkaar te spatten dankzij egotrippers die hun persoonlijke “strijd” over de “ruggen” van de verschillende Stammen onder de Marrons proberen uit te vechten?!
  Krijgen we straks ook stammenoorlogen ala Afrika in het binnenland van Suriname.
  Leg mij dit eens uit mensen!!!


  Maak melding

 16. Een tip voor Ronny Brunswijk: wordt zelf onder-minister op buza en je kunt weer de hele wereld afreizen. Op deze manier kan je jouw verwerpelijk vonnis uit ned omzeilen.


  Maak melding

 17. felisi keert dan mischien terug naar de school waar hij wiskunde les gaf ,als ik de kranten mag geloven word het in sme een zooitje broer van ronny word minister van justitie en politie nederland houd de boot af op justieel gebied met sme die zegt niet met criminelen te willen werken ,ik ben echt benieuwd hoe het zal uit pakken in sme we krijgen mischien de mugabe toestanden in sme buitenlanders op gepast


  Maak melding

 18. Theo,

  Eerlijk waar! Als ik een groot bedrijf bezat dan had ik je als hoofd van de dure verkoop afdeling geplaatst.

  Soms ga ik in je woorden geloven, vooral als je het hebt over “verdiencapaciteit”. Prima!

  Ook heb je het over “belastingontduiking”.

  Maar de mooiste van de drie “anticorruptie-wet”, scoort hoog bij mij.

  De drie bij elkaar kunnen het dubbele in kas brengen dan wat je schetst. Zeker als alle groot grondbezitters, grootverdieners de vele huizenmelkers belasting naar behoren en vermogen gaan betalen. Deze worden beschermd door de politiek omdat ze zichzelf in de vinger snijden.

  Als bij de overheid corruptie strafbaar wordt, dan blijft er zo veel over dat de helft van de ambtenarensalarissen er mee kunnen worden betaald.

  Over onze natuurlijke rijkdommen (Goud, Bauxiet etc.) en de botte weigering om de export van andere zaken te vergroten kan ik kort zijn. De belangen van inmporteerders worden beschermd door de Top ambtenaren bij Handel & Industrie in samenwerking met figuren bij van de Kamer van Koophandel&Fabrieken.
  De corruptie bij de Duane ligt in het verlengde hiervan hetgeen de staat enkele miljoenen kost. Duane-beambtes met een normaal ambtenarensalaris die vier huizen en drie auto’s bezitten zijn zo te pakken, maar ze worden van boven ook al beschermd.

  Daarnaast zijn de vele opschepperige reizen betekenisloos, onnodig en geldverslindend.
  Noem mij een reis die iets concreets heeft opgeleverd de afgelopen 35 jaar. We laten ons gezicht zien, maar daarna weet geen enkel land meer dat we er zijn geweest.

  Suriname zou vijf keer het door jouw genoemd bedrag over houden aan “verdiencapaciteit”.
  Geef dit danook door aan Desi.


  Maak melding

 19. @neus

  “Zo werkt dat niet in de politiek en zo hoort het niet te werken. DDB moet het programma van zijn partij uitvoeren met zijn mensen. Als hij andere in zijn regering zet dan krijgen we straks het verhaal dat fouten de schuld zijn van anderen.

  Bovenstaande beweerd neus met droge ogen. Zo werkt het ‘niet binnen front politiek’. Dit is MC/NDP die N staat voor Nationaal, snappie. Nogmaals NDP vind dat zij elke Surinamer moet kunnen gebruiken om zijn programma uit te voeren, een programma die Suriname eindelijk duurzaam moet gaan ontwikkelen, het is dus impliciet een programma van en voor alle Surinamers. Vandaar dat iedereen die gevraagd is, ja zegt, men heeft het begrepen, aan de zijlijn kritiek blijven leveren zet geen zoden aan de dijk, nu krijgen enkele de kans om het te bewijzen. Dit is constructief, postief en eindelijk nationaal gericht.

  Had front deze gedachtegang ook, waren we in Suriname veel verder, het zit niet in jullie genen, fronters ontslaan liever een Ir. of Drs. omdat hij tot de oppositie behoord om een fronter met een mulo diploma op die positie te plaatsen.

  By the way, wie niet functioneerd, dus wie het beleidsprogramma niet kan uitvoeren, moet het veld ruimen, het is vijf voor twaalf, er is geen tijd voor spielerij.

  A kaba, it’s a new dawn. De karravaan trekt verder, blijf maar lekker aan de zijlijn blaffen.


  Maak melding

 20. Beste Na Mi (reactie #4),

  Het ‘wezenlijk’ probleem bij de AC-voordrachten van kandidaat ministers in de regering van President Desire Delano Bouterse, is absoluut NIET de keuze tussen de kandidaten Welzijn en Amoksi.

  Omdat binnen huidige en NIET te vergeten de toekomstige Surinaamse instituten en/of bedrijven die onder de regering van President Bouterse nog bij zullen komen, er voldoende mogelijkheden voor meer dan een van deze kandidaten weggelegd zal zijn. Vooral gezien hun hoge opleidingsniveau.

  Denk bijvoorbeeld aan de bouw van de haven die gepland is te Belwaarde/Commewijne. De eigen Staatsgoud Bedrijf Suriname N.V. die binnen vijf jaar van de grond moet komen. En de nieuw te bouwen Internationale Surinaamse Luchthaven, die ook in het district Commewijne gepland staat.

  En gezien slechts ‘deze’ genoemde toekomstige ontwikkelingen, die tijdens de regering Bouterse gepland zijn, denken wij dat de Republiek Suriname in de komende vijf jaren vooral, zelfs meer gekwalificeerd kader nodig zal hebben, dan slechts deze hoogopgeleiden als Amoksi, Welzijn en Leo Brunswijk.

  En daar moeten wij ons beslist niet op verkijken, dan ons slechts te focussen op wie eventueel wel of niet gekozen zal worden als minister in het kabinet Bouterse. Terwijl wij de toekomstige ontwikkelingen volledig uit het oog lijken te verliezen.

  M.a.w. voor de duidelijkheid, is het wezenlijk probleem momenteel NIET ene Welzijn of Amoksi of ene hoogopgeleide Leo Brunswijk. Maar juist ene hoogopgeleide Alice Amofo. Die eerder als minister afgezet werd vanwege het misbruik maken van haar ministersfunctie. Ondanks dat zij eerder een ambtseed had afgelegd.

  http://www.waterkant.net/suriname/2007/03/07/jaardagfeest-surinaamse-minister-krijgt-staartje

  En deze mevrouw is door de A-Combinatie wederom binnen zulks een korte periode voorgedragen als minister in het kabinet o.l.v. President Desire Delano Bouterse. Wat wij als een regelrechte ‘provocatie’ en zelfs als een ‘minachting’ beschouwen t.o.v. het Surinaams volk als voor het ambt van minister.

  En naar dat besluit kijken wij uit, in relatie tot de ‘geloofwaardigheid’ van de Regering onder President Desire Delano Bouterse.

  Dit kun je NIET aan de gemeenschap verkopen, absoluut niet.

  http://www.youtube.com/watch?v=_3iMQmO72fw&feature=related


  Maak melding

 21. Beste EBU-Akademiya #24

  I fully agree met het meeste wat je hierboven hebt beschreven.

  Alleen denk ik dat wij van mening verschillen wat betreft Amofo. Dit vooropgesteld dat het misschien beter en handiger was geweest als ABOP iemand anders had voorgedragen.

  Voor alle duidelijkheid, Amofo is niet afgezet, ze heeft haar functie onder druk van Allendy en Vene ter beschikking gesteld.

  Die ter beschikking stelling heeft geresulteerd dat zij haar dienstauto en salaris mocht behouden.

  Kijkend naar het bedrag waarover het ging en het doel (geen zelfverrijking), een verjaardagsfeestje op kantoor waar zelfs de President aanwezig was. Een feestje georganiseerd door haar minderen, waarbij zij waarschijnlijk misschien haar goedkeuring heeft gegeven. Als je dit nou vergelijkt met andere malversaties, onbekwaamheden of gewoon pure diefstal binnen andere ministeries is dit niets, die andere ministers konden de rit rustig afmaken.

  Vanaf hier zijn de problemen begonnen tussen Allendy en Brunswijk. Allendy wilde Amofo politiek elimineren, want zij had tenslotte in Paramaribo meer stemmen gekregen dan hem, ze was een gevaar. Allendy is binnengekomen enkel omdat hij nr 1 stond op de AC lijst.

  Ik zie haar voordracht dus niet direkt als een provocatie richting Bouterse maar misschien meer richting Allendy. Brunswijk maakt alleen misbruik van de gelegenheid en ziet zijn kans schoon om haar te rehabiliteren. Niet vergeten Ameeralie is Bouterse keus, ondanks AC de VP mocht leveren. Welzijn is ook een indirecte NDP keus, dus een derde afwijzing zou in verkeerde aarde vallen.

  Nu even waarom ik vind dat zij een tweede kans verdiend met goede stafleden en zonder teveel brokken, want anders mag ze het veld ruimen.

  Deze toen jeugdige minister (28 jaar) is letterlijk en figuurlijk voor de haaien gegooid op TCT (SPA bolwerk). Vanaf dag een werd Amofo tegengewerkt door de SPA stafleden op TCT (het zou gewoon kunnen dat ze in de val is gelopen, met haar verrassings feestje op kantoor, geen van de bonnen had ze zelf getekend).

  De beledigingen en tegenwerkingen waren niet mals, ze had daar nooit goed kunnen functioneren.

  Trouwens EBU, volgens mij waren veel Surinamers ook hier op dit forum, die vonden dat Amofo nooit haar functie ter beschikking had mogen stellen. Die mening ben ik nogsteeds toegedaan.


  Maak melding

 22. hahahahaha wat een verhaal op nummer 24, is de keuze voor bouterse ook geen minacting van het volk hoe geloofwaardig is iemand die met geweld de democratie naar huis heeft geschoten en nu de schijndemocraat uithangt houden jullie je zelf maar lekker voor de gek ik trap niet in die achterbakse gedoe van jullie.De politiek in suriname heeft geen principe dat hebben ze wel bewezen althans een groot deel van ze, was het niet de zelfde EBU en de rest van de kudde die brunswijk en sommo met de grond gelijk hebben gemaakt na de vechtpartij in het parlement amafo is door vene terecht de laan uitgestuurd en ze komt dood leuk op een lijst als kandidaat minister,ja en dit nog de amt van president wordt in suriname te grabbel gegooit EBU als ik de zelfde redenering van jou door trekt naar bouterse dan is het ook een minachting van het presidentschap om moordenaar drugsveroordeelde als president te kiezen of gelden weer duidelijk andere regels voor de slager van paramaribo ebu ??? het is interessant om te lezen hoe ebu met woorden als minachting ,provocatie, geloofwaardigheid omgaat ik vindt ebu academiya een hele grote hypocriet die duidelijk met twee maten meet .


  Maak melding

 23. Hoi Hoi Surinamers (NdP) niet meer reageren op die stomme dingen van alochtone (ned) het is de moete niet waard ze zijn nog verdeeld
  en leven nog steeds in de verledentijd straks worden ze zelf wakker


  Maak melding

 24. Beste Na Mi (reactie #25),

  Middels dit schrijven willen wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya u hartelijk bedanken voor de ‘waardevolle’ informatie, die u in uw reactie gegeven heeft, omtrent de voormalig minister van TCT mevrouw Alice Amafo van de A-Combinatie.

  Mevrouw Alice Amafo is momenteel door de A-Combinatie voorgedragen voor minister o.l.v. President Desire Delano Bouterse van de Republiek Suriname. Eerder moest zij als minister tijdens de regering onder President Ronald Venetiaan het veld ruimen.

  http://www.youtube.com/watch?v=kYTrDuAnw50&feature=related

  Uw informatie echter over deze kandidaat minister staat haaks op de informatie welke de gemeenschap heeft mogen ontvangen. Doch staat uw versie nu ook bij dit onderwerp aangemeld. Niet anders zoals haast elk verhaal meerdere kanten heeft. De waarheid ligt tot nog toe in het midden.

  http://www.youtube.com/watch?v=kv9VUHJdPDQ

  Deze informatie staat tevens vooral ook voor diegenen, die omtrent deze talentvolle kandidate ‘eventueel’ nog de nodige bezwaren zouden kunnen opperen, mocht President Desire Delano Bouterse-elect tot zijn besluit gekomen zijn, als hij haar Amofo geschikt of niet geschikt acht, om in zijn kabinet zitting te nemen.

  Echter willen wij u ter herinnering eerst verwijzen naar het volgende animatie filmpje omtrent Salomonsoordeel.

  http://www.youtube.com/watch?v=Nv9K-MfeH3I

  Derhalve zijn wij ervan overtuigd dat, mocht voornamelijk deze Surinaamse President-elect van de Republiek Suriname Desire Delano Bouterse tot zijn besluit zijn gekomen, om deze jonge Surinaamse intellectuele zijn ‘zegen’ in zijn kabinet te geven, wij en vooral ook anderen met ons ervan overtuigd zullen zijn, dat afhankelijk van zijn besluit ‘gelijktijdig’ de ‘schuld of onschuld‘ van deze kandidaat minister Alice Amofo van de A-Combinatie dan ‘definitief’ bewezen zal zijn.

  Echter tot op dit moment de vraag:

  WAS DE VOORMALIG TALENTVOLLE JONGSTE SURINAAMSE MINISTER ALICE AMOFO VAN DE REPUBLIEK SURINAME, AFKOMSTIG UIT DE POLITIEKE ORGANISATIE A-COMBINATIE, TIJDENS DE NIEUW FRONT REGERING O.L.V. DE HUIDIGE PRESIDENT RONALD VENETIAAN ‘SCHULDIG’ OF ‘NIET’ SCHULDIG AAN HET ‘MISBRUIK’ MAKEN VAN OVERHEIDSGELDEN!

  En het wachten is nu tenslotte vol spanning op het Salomons-Oordeel. De keuze van President-elect Desire Delano Bouterse. Met betrekking tot de keuze uit de kandidaat-ministers van de A-Combinatie w.o. kandidaat minister Alice Amofo.

  En pas daarna kan tenslotte naar ons idee dit dossier dan definitief gesloten worden met als opschrift: ‘Case close’.

  http://www.youtube.com/watch?v=SpDjR2Jtao0&feature=related


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.