Kort geding Kwakoe Festival van de baan

14

Het kort geding dat twee bedrijven eerder deze week hadden aangespannen omdat ze nog geld tegoed hebben van het Kwakoe Festival gaat vandaag (vrijdag) niet door. Kwakoe Festival heeft inmiddels een aanzienlijk deel van de 7.000 euro aan het bedrijf Van der Goes verhuur betaald meldt AT5. Over het restant zijn goede afspraken gemaakt. Ook met het bedrijf Bakker Heftrucks uit Purmerend zijn sluitende afspraken gemaakt.

Door de schikking komt het slotweekend van Kwakoe niet meer in gevaar. Eerder deze week dreigde Van der Goes nog de podia en verlichting van het terrein te verwijderen. Kwakoe liet de medewerkers van het bedrijf daarop niet toe tot het terrein.

Vorige week lag Kwakoe ook al in de clinch met de verhuurder van de partytenten op het festival, firma De Boer tenten. De Boer tenten probeerde de partytenten af te breken omdat Kwakoe ook bij deze firma een betalingsachterstand had meldt de Amsterdamse zender.


14 REACTIES

 1. Door de schikking komt het slotweekend van Kwakoe niet meer in gevaar. Eerder deze week dreigde Van der Goes nog de podia en verlichting van het terrein te verwijderen. Kwakoe liet de medewerkers van het bedrijf daarop niet toe tot het terrein.

  Fijn voor de bezoekers van het Kwakoe festival dat er nog op tijd een schikking getroffen is met de Crediteuren van de organisatie zodat er toch nog een slotweekend gehouden kan worden…BRAVO.


  Maak melding

 2. misschien moeten ze beginnen met entree heffen voor kwakoe. Voor niets gaat de zon op. Alleen Surinamers denken dat ze recht hebben op zo een groot festijn waar niet voor betaald wordt. Past niet meer bij deze tijd. Gratis entree. Plus moet kwakoe ook hun programmering gaan aanpassen. het teveel vreten en rondlopen en te weinig cultuur en debat. Gebruik ook het bijlmerpark theater en de sporthal bij het evenement voor binnengebeuren. Kwakoe moet grootser inplaats van kleiner.


  Maak melding

 3. Toen dhr Winston Kout er de leiding had heeft het huidig bestuur er alles aan gedaan om hem weg te krijgen. Daarbij schuwden zij geen enkel middel om de toenmalige leiding onderuit te halen, van mismanagement tot wanbetaling en financiele chaos werd er geroepen. Wel nu, na amper 2 jaar de zaak te hebben gecouped blijken zij er een nog grotere chaos van te maken. Daarbij moet nog meegenomen worden dat het festival erg heeft ingeboet aan omvang. Op de radio had menigeen die de huidige directeur kent, twee jaar geleden al gewaarschuwd voor wanbeleid en gewezen op de staat van dienst van deze heer. Maar met hulp van politieke vriend(in)en is hij toch in het zadel beland. Hij heeft al eerder organisaties naar de knoppen geholpen en gaat enkel voor het bevredigen van zijn eigen grote ego. Reeds enkele jaren is men bezig te proberen het kwakoefestival te stoppen en in deze hebben zij een gewillige futuboi gevonden. Sur-Neds let op je zaak, weet wie de rotte appels zijn in uw midden en verwijder die. Ik ben benieuwd hoe hij zich weereens hieruit zal lullen. Hoe rijmt hij het om als er niet genoeg geld in kas is de zwarte vrijwilligers in te ruilen voor een wit beveiligingsbur… en dat is nog maar 1 item waarover hij verantwoording moet komen afleggen, want er zijn er meer!!


  Maak melding

 4. Ray,

  Fijn voor de kraamhouders dat dit weekend gewoon doorgaat. Een kraamhouder betaald 1000 Euro of meer, dus met 7 kraamhouders is de 7000 Euro betaald.
  Maar er zijn meer dan 80 kraamhouders die allemaal moeten betalen. En laat ze nou net dit weekend hun winst maken na alle kosten.
  Fijn voor de kraamhouders dus. De bezoekers mogen gratis naar binnen en daar wordt de eerste fout gemaakt door de organisatie.


  Maak melding

 5. Waarom BRAVO, Ray? Omdat de organisatie op het laatste moment voor een DEEL aan haar betalingsverplichtingen heeft voldaan? Het is ieder jaar hetzelfde liedje. Voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en aan zelfverrijking doen. Ik wil nog zien of er volgend jaar weer een Kwakoe komt. Er zal geen bedrijf meer zijn die met Kwakoe in zee zal gaan na deze frommelpot. Kwakoe liet de medewerkers van Van der Goes niet toe op het terrein. Met welk recht? Als jij je rekeningen niet betaalt staat er morgen een deurwaarder voor je neus. BRAVO voor de tolerantie van de verhuurbedrijven. Niets meer en niets minder.


  Maak melding

 6. alleen maar problemen met de besturensleden bij kwakoe festival.geen ene doet het beter dan de ander.de gasten houden een zeer slechte(in hun persoonlijke voordeel)administratie op na.elk jaar weer het zelfde liedje.aftjappen dat ding als het niet anders kan.


  Maak melding

 7. Belachelijk men wilde groot doen….wie is nu schuldig het publiek….publiek wil niet betalen.(men wil hen uitbuiten)
  Men is duidelijk een ding vergeten KWAKOE dat en daar is nooit de bedoeling van geweest om uitbuiters in stelling te brengen.

  Het was ons bij ons….wij en wij en leuk houden …….dus wij moesten het leuk blijven houden…totdat er duivels erbij kwamen…en zie nu resultaat….maar nee… de heren en dames zijn op school geweest…. hebben een hoop poeptroep geleerd is nu duidelijk.

  Maar ik hoop dat wij straks weer een stuk weiland vinden om lekker weer ons bij ons te doen.
  Wie groot wil denken moet groot geld hebben….maar het publiek mag nimmer en nooit uitgebuit worden.


  Maak melding

 8. Jammer dat het zover heeft moeten komen met de betalingsachterstand van het Kwakoe festival dat de schuldeisers zelfs niet meer schuwen om geweld te gebruiken om aan hun gelden te kunnen komen. Waar is nou het saamhorigheidsgevoel gebleven van de Surinamers om elkaar door dik en dun te steunen??.

  (zie attach file Directeur kwakoe festival aangevallen)

  Directeur Kwakoe Festival aangevallen
  Gepubliceerd: 9 augustus 2010 10:25 | Gewijzigd: 9 augustus 2010 10:25
  ANP
  Amsterdam, 9 aug. De directeur van het Amsterdamse Kwakoe Festival, Kenneth Renfurm, is gisteravond aangevallen. Hij bevestigde vandaag berichten op AT5 hierover.

  Renfurm was na afloop van het festival op zijn kantoor toen drie leden van een band hun gage kwamen opeisen. „Zij wilden direct 300 euro, maar dat geld had ik op dat moment niet liggen”, aldus Renfurm.

  Na een discussie ontstond een handgemeen. Renfurm kreeg een aantal klappen op zijn hoofd en liep een gebroken pink op. Twee van de drie bandleden konden direct na de ruzie worden aangehouden. De directeur van het Kwakoe Festival heeft aangifte gedaan bij de politie.

  Bijlmerpark

  Het Kwakoe Festival vond de afgelopen zes weekeinden plaats in het Bijlmerpark. Het evenement begon in 1975 als een Surinaams voetbaltoernooi en groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland.


  Maak melding

 9. AMSTERDAM – Het Kwakoe Festival in Amsterdam-Zuidoost heeft dit jaar ongeveer 250.000 bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerder van de organisatie zondag gezegd. Dat zijn er flink minder dan vorig jaar toen 350.000 mensen een kijkje namen bij het multiculturele evenement.

  Volgens de woordvoerder was de belangstelling vooral de eerste twee weekeinden slapper, mede door het WK voetbal. Zondag op de laatste dag was het heel druk met 60.000 tot 70.000 bezoekers.

  Burgemeester Eberhard van der Laan kwam ook kijken én speechen op de laatste dag van het Kwakoe Festival. Hij bezocht het evenement samen met zijn vrouw en drie van zijn vijf kinderen.

  Culturele shows
  Het evenement had de afgelopen zes weekeinden plaats in het Bijlmerpark. Bezoekers konden genieten van muziekoptredens en een voetbaltoernooi. Verder was er een podium met culturele shows. Voor kinderen was er een speciaal programma. Vanzelfsprekend konden mensen zich bij vele stands tegoed doen aan tropische drankjes en exotische hapjes.

  Kwakoe begon in 1975 als een Surinaams voetbaltoernooi en groeide in de loop der jaren uit tot een van de grootste multiculturele festivals van Nederland. (ANP)


  Maak melding

 10. vandaag hoorde ik op de radio dat 2 leden van een muziekband die meneer zijn pink hebben gebroken, omdat meneer niet meteen kon betalen > geen geld, dus …opgemaakt ?, doorgesluisd ?, financieel wanbeheer ?, geen zakelijk inzicht ?.
  elk jaar komen er steeds minder mensen erop af >> dus de slijt zit er al in ! >>> komt ervan als je je richt op alleen maar 1 surinaamse ethniciteit, meneer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.