Guyana stuurt vicepresident Hinds naar Suriname

41

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 6 aug – Guyana stuurt vicepresident Samuel Hinds naar de inauguratie van Desi Bouterse. Dit meldt de Ware Tijd. President Bharat Jagdeo is verhinderd. Guyana wil de relaties met Suriname versterken de komende jaren. Er worden nog meer leiders verwacht/

Er zijn een aantal regeringsleiders uitgenodigd. Onder hen bevinden zich Raul Castro van Cuba, Hugo Chávez van Venezuela en Luis Ignacio da Silva van Brazilië. Ook komen enkele leiders van de Caricom op de gastenlijst voor. In verband met de inauguratie krijgen de Anthony Nesty sporthal en het presidentieel paleis een complete make-over. Voor het grote feest wordt kennelijk niet gekeken op een centje meer of minder.


41 REACTIES

 1. In een Guyanese Krant stond dat President Bharrat Jagdeo van Guyana Bouterse persoonlijk had gefeliciteerd en meteen de Corantijn brug besprak, dit omdat Venetiaan geen oor had naar dit plan. Dus ook Guyana streeft naar economische groei tussen beide landen.
  Ik ben benieuwd of Bouterse ook zo vooruitstrevend zal zijn als Bharrat Jagdeo.Of zal hij ook zo slap zijn als Venetiaan


  Maak melding

 2. Waardigheid kost wel wat weet u of zouden wij die inauguratie toch maar te Poelepantje of op de visserij afdeling van “markt-zuid”moeten houden?

  De criticasters zijn waarschijnlijk toch niet zo best bij het hoofd.


  Maak melding

 3. Natuurlijk wordt er niet gekenen op een paar miljoen US$’s want,, de kas puilt uit van de dollars..

  Zou ik ook doen , het is niet jou geld maar van het volk en die kan barsten..

  Beter worden ze toch niet,tot over vier jaar mogen ze weer gebruikt worden als stem-vee voor de volgende uitbuiter./.

  god zij met sme..


  Maak melding

 4. Je mag groot lopen doen en alle soorten bekende of beter gezegt beruchte namen de eter in sturen maar bescheidenheid siert de mens de inhoud is belangrijker dan de buitenkant. Hoogmoet komt vóór de val.


  Maak melding

 5. Feestje!

  Bij een zo groot feest hoort men niet te kijken naar een SRD meer of minder. Het is een unicum, de eerste keer dat Suriname een criminele president kiest. Dan moet je goed feesten. Eet, drink, lach en ga dansen. Eet, drink, lach en ga sjansen. Eet, drink, lach en verwonder!

  De zware gasten die zijn uitgenodigt dienen heel goed behandelt te worden om Suriname’s gezicht nog wat te redden. Koek en sopie.
  Wat de band zeker niet mag spelen is: “na wan soema frijarie tidee!” Want er is echt niemand jarig. Suriname zeker niet!
  Tot over zes dagen.


  Maak melding

 6. meneer jagdeo was direct na de verzieking zo enthoussiast,dat hij onmiddlelijk meedeelde,dat hij naar sme zou komen ongeacht of hij uitgenodigt of niet,, zou zijn..

  Ook hij is langzaam aan ontnuchterd en wacht-af..


  Maak melding

 7. Lees ik dit nu goed?

  In verband met de inauguratie krijgen de Anthony Nesty sporthal en het presidentieel paleis een complete make-over. Voor het grote feest wordt kennelijk niet gekeken op een centje meer of minder.

  Als de financiële situatie zo belabberd is als DDB zelf zegt, zou het dan niet verstandig zijn om wat ingetogener te zijn i.p.v. al die pracht en praal?

  DDB heeft beloofd om huizen te bouwen!

  Hoeveel huizen zouden er gebouwd kunnen worden i.p.v. al deze poppenkast?


  Maak melding

 8. Ik krijg het gevoel dat deze oude man nog even wil genieten van macht en geld voordat hij straks dood gaat.
  Gebruik het geld liever om mogelijkheden te creëren voor de jongeren in de partij.
  En maak ruimte voor hun ontwikkeling.


  Maak melding

 9. wie o wie kan mij vertellen hoe ik de inauguratie live op de computer kan volgen??? 12 augustus wordt namelijk één van de mooiste dagen uit mijn leven! thanks DDB


  Maak melding

 10. In verband met de inauguratie krijgen de Anthony Nesty sporthal en het presidentieel paleis een complete make-over. Voor het grote feest wordt kennelijk niet gekeken op een centje meer of minder.

  En elders beweren dat er geen geld is??!!


  Maak melding

 11. Er zijn een aantal regeringsleiders uitgenodigd. Onder hen bevinden zich Raul Castro van Cuba, Hugo Chávez van Venezuela en Luis Ignacio da Silva van Brazilië. Ook komen enkele leiders van de Caricom op de gastenlijst voor. In verband met de inauguratie krijgen de Anthony Nesty sporthal en het presidentieel paleis een complete make-over. Voor het grote feest wordt kennelijk niet gekeken op een centje meer of minder.

  Hoop dat Suriname de komende regeerperiode van president Desi Bouterse als lichtend voorbeeld mag dienen dat een president gekozen op een democratische wijze ook voor de belangen van het Land en Volk zal blijven opkomen de komende 5 jaren zodat het land zich op een vreedzame wijze verder sociaal en economisch kan ontwikkelen in de regio en internationaal.

  (zie attach file Fidel Castro)

  Fidel Castro geeft speech in Cubaans parlement
  Gepubliceerd: 7 augustus 2010 18:31 |
  Reuters, AFP, AP
  Havana, 7 aug. Voormalig Cubaans president heeft vandaag voor het eerst in vier jaar een speech gegeven voor het parlement, het hoogtepunt van een reeks publieke optredens na een lange periode van afwezigheid

  http://www.nrc.nl/buitenland/article2596889.ece/Fidel_Castro_geeft_speech_in_Cubaans_parlement


  Maak melding

 12. Jagdeo toont zich een goed president van Guyana. De nieuwe president van een buurland waarmee veel potentiele conflicten aan de horizon staan moet je vriendelijk benaderen. Denk maar aan Tigri, het bevaren van de grensrivier, oliewinning, back track, etc.

  Maar Jagdeo is wel zo slim niet zelf bij de inauguratie van een notoire crimineel aanwezig te zijn. Hij stuurt zijn tweede man. Een duidelijk signaal. Jagdeo hecht aan een goede relatie met het buurland, maar wil niet met criminelen geassocieerd worden.

  @observator
  DDB heeft toch al duidelijk aangegeven dat hij nergens geld aan wil uitgeven behalve voor zijn inauguratie. En als er wel iets over is dan is er de lange lijst aan consumptieve beloftes.

  @Pinto
  Ik begreep dat er een apart feestje voor de NDP aanhang komt, ergens in d openlucht en op een plek waar de wind goed staat zodat de elite niet in de stank zit. Dus zelfs jij kunt rustig komen zonder DDB te veel ongerief te bezorgen. 😆


  Maak melding

 13. 12 -8-2010
  Dit word de zoveelste zwarte dag in de geschiedenis van onze jonge republiek suriname op 12-8-2010 wordt de grootste massamoordenaar en genocide pleger van de republiek suriname tot president geinstaleerd op die dag laat het achterlijk en dome deel van suriname de wereld zien dat misdaad rijkelijk wordt beloond is toch om je voor te schamen als surinamer?


  Maak melding

 14. Suriname gaat een nieuwe tijdperk tegemoet, en dat mag gevierd worden.

  We hebben eindelijk na lange tijd een President die gewoon in de DNA is gekozen, dus door de meerderheid van de bevolking wordt gedragen.

  Voor wie het niet weet Vene is maar een keer direkt in de DNA gekozen, tijdens de laatste VVV verkiezing in 2005 kreeg hij nog minder stemmen dan Sardjoe de VP. Vene werd door de meerderheid niet gedragen als President.

  Het Presidentieel Paleis zal nu eindelijk na jaren weer bewoond worden door de President van Suriname, dus moet het inderdaad opgeknapt worden.

  Onze Presidentiele waardigheid komt terug en dat is het belangrijkste.

  12 Augustus 2010 zal in de geschiedenisboeken komen te staan als de dag dat wij onze onafhankelijkheid hebben herwonnen en met vereende krachten zijn begonnen aan de duurzame ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 15. Observator
  In een Guyanese Krant stond dat President Bharrat Jagdeo van Guyana Bouterse persoonlijk had gefeliciteerd en meteen de Corantijn brug besprak, dit omdat Venetiaan geen oor had naar dit plan.

  Observator
  Zou geweldig zijn als de nieuwe regering (MC) van Desi Bouterse bekend zou staan als bruggenbouwers met zijn buurlanden Brits Guyana, Frans Guyana en Brazilie het zou een enorme economische boots betekenen voor Suriname en zijn buurlanden (de komende 5 jaren mits de benodigde financieen om dit te bewerkstelling niet uit de lopende betalingsbalans van het land gebeurt) daar het anders een enorme aanslag kan verooorzaken op de Betalings Balans van de CBvS. Hopelijk kan de nieuwe directeur van de CBvS Hoefdraad van zijn internationale contacten gebruik maken om de financiering van dergelijke projekten rond te krijgen via de internationale financierings markt of internationale organisaties anders is het notdone. Wijlen Andre Telting van de CBvS R.I.P. heeft immers al aangegeven dat het de afgelopen regeerperiodens van Ronald Venietiaan altijd passen en meten geweest was met de overheidsfinancien. En dat hij altijd de inflatie in de hand trachte te houden van de Surinaamse dollar.


  Maak melding

 16. Guyana bestaat bij gratie van hun Westerbuur. Als die kuchen bestaat Guyana niet meer. Bovendien de record van Guyana in relatie tot Suriname echt niet om naar huis over te schrijven.

  Als wij te zijner tijd in het Tigri gebied opduiken dan is het ook niet erg dat Jaki niet op de inauguratie was.


  Maak melding

 17. observator

  Dus ook Guyana streeft naar economische groei tussen beide landen.
  Ik ben benieuwd of Bouterse ook zo vooruitstrevend zal zijn als Bharrat Jagdeo.Of zal hij ook zo slap zijn als Venetiaan

  observator

  Hoop dat de vervroegd aantredende Centrale Bankdirecteur Hoefdraad een speciale infrastructuur fonds zal oprichten die bestemd is om deze bruggen, wegen en trein verbindingen met onze buurlanden tot uitvoering te kunnen brengen, als eerbetoon aan de onlangsoverleden bank directeur Heer Andre Teilting R.I.P. zouden deze fondsen naar hem genoemd kunnen worden met goedkeuring van zijn familie.


  Maak melding

 18. Beste Mr. Zuidoost,

  Ver in de binnenlanden van Zimbabwe ligt de oude cacaoplantage Amoksi met dezelfde naam als het plaatselijke dorp met 600 inwoners.
  Daar is misschien de inauguratie rechtstreeks te zien op het internet. Of u moet een ticket kopen en uit het land van de witte man vliegen naar Paramaribo om dit live te aanschouwen.

  En als u doorzet, krijgt u misschien een van de lege champagneflessen te zien met de foto van Desi op het etiket.

  Ik wens u een hele mooie dag toe en ik hoop dat de nieuwe president geen 10 ambtenaren hoeft te ontslaan om de rekening van Royal T te betalen.


  Maak melding

 19. http://www.nu.nl/buitenland/2308525/chavez-bij-inauguratie-bouterse.html

  PARAMARIBO – [b]De Venezolaanse president Hugo Chávez is vooralsnog het enige staatshoofd[/b] dat donderdag verschijnt op de inauguratie van Desi Bouterse als president van Suriname.
  Wel komen andere vertegenwoordigers uit andere landen, zei directeur Winston Lackin van het kabinet van Bouterse zondag. Van een paar landen moet nog uitsluitsel komen wie er naar de plechtigheid komt.

  [b]Volgens Lackin was het aanvankelijk de bedoeling om de beëdiging van Bouterse klein en nationaal te houden. Maar toen uit het buitenland aanvragen kwamen om de installatie van de nieuwe president bij te wonen, is daar gehoor aan gegeven, aldus Lackin.[/b]
  Beetje vreemd die laatste opmerking als alleen Chavez komt!!


  Maak melding

 20. Wij gaan voor , tijdens en na de inauguratie
  , mega-feesten , so what ???
  ME_neer DU-bieltje ,YU-DAS ,K-neus en consorten , wi go dansi nanga mek’i prisiri .
  Als er geen cent meer is , stappen wij over naar jullie droom-scenario,” SRD bijdrukken”
  Hahahahahahaha ,jahgasa .
  Wat ik niet van jullie snap is het volgende:
  Jullie zijn toch belasting betaler in Olland , houden jullie toezicht omtrent de uitbestedingen hiervan ?
  Controleren jullie de wandaden en misdaden van Den Haag ???
  Ooit gehoord van de Noord-Zuid lijn , bouwfraude , debacel betreffende renovatie van het Rijks-museum , onderhoud van lege paleizen , honorarium van het oranje-geslacht , bancaire crisis en dat nog tig andere zaken .
  Alsof het nog niet erg genoeg is : het huisvesten en samen een regering vormen met “fascisten ” .
  Girls , zijn jullie ziende blind en horend doof ,tunnel-visie terrecht gekomen of is het toch indoctrinatie ???
  Erger vind ik , dat jullie niet het recht hebben om te oordelen over het reilen en zeilen in de Republiek Suriname en simpel door de volgende redenen ;nl,geen een van jullie is houder van een surinaams-paspoort , geen belasting-betaler en tevens geen ingezetene .
  Overduidelijk is dat wanneer het over strafzaken/juridische processen omtrent Suriname(rs), jullie vrouwe Justitia nooit en te nimmer geblinddoek is maar juist wordt voorzien van de meest geavanceerde en ultra-moderne kijkglazen .
  Resumerend , in het vervolg geen (waarde-)oordeel maar enkel “meningen”.
  Ondanks de kou en sneeuw zijn de weervoorspellingen van de komende 4 jaar ; turbulentie , hitte-golf en zure-regen(t).
  Jullie Ollandse klimaat wordt be-Wilders en gefasc is .
  Girls , is de tijd niet rijp voor bezinning??

  LEVE PATRIOT/PRESIDENT D.D.BOUTERSE
  SOSO LOBI , SOSO LOBI , SOSO LOBI

  MI KONDRE TRU , MI LOBI YU
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 21. Graag zou ik van de MC-aanhangers willen horen hoe zij denken over de financiële uitgaven die op dit moment gemaakt worden voor DDB. Ik noem Torarica, NIS en de Presidentiële paleis als enkele startende voorbeelden. Inderdaad hoeveel volkswoningen zouden hiermee gerealiseerd kunnen worden! Dit is nog niet eens het begin. Benne benieuwd.


  Maak melding

 22. Neus #14,
  Dat jij een blinde hater bent is meer dan duidelijk. Jij moet vooral zo doorgaan tot dat dat klein beetje maag van je ook op is.

  Velen zijn jou voor geweest, die zegetrein dendert onverdroten voort. “leve de dag der inheemsen”.


  Maak melding

 23. geen geld voor nieuwe schoolgebouwen,kromme wegen ,ziekenhuizen .nieuwe apparaturen .enz enz,maar voor dit soort gelegenheden.meneer moet natuurlijk uitbundig zijn inauguratie vieren.van een moordenaar naar een president……dit moet zeker gevierd worden.al moet het over andermans lijken.


  Maak melding

 24. Humphry @25

  Het wordt betaald door de Surinaamse belastingbetaler. Ben jij er een van?

  Waar ik me echt zorgen maakt is de diefstal die de vertrekkende ministers zichzelf hebben toegeeigend. Heb je gelezen hoeveel ze zichzelf hebben toegeeigend? Het is niet mals hoor, dat kan ik je vertellen.


  Maak melding

 25. #25 Sempa,

  Hee Sempa va wakka?
  Eet, drink, lach en ga dansen schrijf ik toch ver hierboven? Ja man! Prisieri nanga yu-Desi! Groot feest in Suriname, komt dat zien, komt dat meemaken.

  Alles wat je schrijft Sempa is waar. Niets is niet waar en onwaarheden kent jouw mooie posting niet. Ik kan jou op geen enkele fout betrappen en je scherpte verbaasd me echt.
  Ik krijg bij jou het gevoel dat je net Koning geworden bent onder Keizer Desi.

  Ik heb na lang aarzelen en door persoonlijke omstandigheden gedwongen een Nederlands paspoort. Geeft reiszekerheid en veiligheid overal ter wereld, behalve in Suriname. Daar in mijn geboorteland ziet men mij liever gaan dan komen maar in Rusland, China en de rest van de wereld ben ik van harte welkom en vaak zonder visa.
  Je hebt gelijk! Heb geen paspoort, betaal geen belasting, heb geen stemrecht en ben bemoeizuchtig. Ik ga toch even twijfelen aan de reden van mijn aanwezigheid op dit forum.

  Wat mij bindt met Suriname is mijn koemba-te-tee. Zeker ook mijn grote familie-kring in je land die ik voor alle onheil wil en zal beschermen. Zolang jouw soort en je Baas de dienst uitmaken in Suriname zijn mijn mensen niet veilig en zijn ze aan criminelen overgelaten.

  Ik hoef in Nederland niet te controleren. Nederland is een welvarend land en telt mee in de wereldpolitiek. Suriname ook? NEEN!
  Suriname is een Derde wereldland en ondanks stomme trots van jouw soort, onderontwikkeld.
  Je doet je knapper voor dan je bent en dat is de reden waarom je daar niet vooruit gaat.
  Als criminelen en hun volgelingen het voor het zeggen hebben in een land dan zijn alle ethische normen en waarden verdwenen.
  Bij de inauguratie moet Desi onder andere zeggen: “ik zweer bij de Wet van de Rechtsstaat Suriname en zo waarlijk helpe mij God almachtig”. Wedden dat hij stottert?
  Welke Rechtsstaat?

  Sempa, jouw verleden is mijn heden. Met andere woorden: dingen die toen gebeurt zijn ben jij vergeten maar ik niet. Jij zat aan de kant van de boeven en moordenaars en ik niet. Voor jou is het gemakkelijker of kan het je niet schelen?

  In Nederland gunt men elkaar een stukje vooruitgang en het is ook ruim aanwezig net als Wilders. Maar Wilders heeft geen bloed aan zijn hand net als jouw president.
  In Suriname gunt niemand een ander iets van vooruitgang zeker niet met zo’n moodpresident.

  Feest maar vrolijk op los Sempa. Dat is toch gebruikelijk in Ocer. Het is niet van lange duur want voor dat je het weet is het feest afgelopen. Dan moeten jullie wakker en ook nuchter worden om te gaan werken. Ja!


  Maak melding

 26. Het volk heeft zijn lijder gekozen en die krijgt zij ook..

  Klagen bestaat niet meer nergens..

  Boer let op je centen geen pakketten meer richting surbo..


  Maak melding

 27. Ach die sempa weer zo een onzinnige en domme reaktie van jou ik raak er aan gewent mi boi .kosi yu bigisma a no noti na fu kon begi baka.dat jij van feesten houdt weet ik al bouterse heeft jullie met muziek eten sopi en gebakkelucht mooi ingepakt als bouterse suriname wederom in puinhoop stort zullen we zien waar china , brazilie en india blijven dan zal je zien wie jou echte vrienden zijn jullie hebben zo een hekel aan nederland maar dankzij nederland is suriname niet op gelijk voet als haiti gekomen, maar zo zijn de aanhangers van bouterse je krijgt stank voor dank van deze ondankbare deel van suriname.vene krijgt een trap na voor bewezen diensten, telting , nederland ook en de man die het surinaamse volk wreed heeft geknecht krijgt als beloning de presidentschap sempa blijven jullie maar lekker slapen ja.


  Maak melding

 28. Geen geld was er al niet,voor,schoolgebouwen,ziekenhuizen,kapotte wegen zelfs een doodnormale zwembad,geen geld voor renovatie van politieburo`s ,was er al niet tijdens 10 jaar Front,wat heeft Desi er daar nou mee te maken vraag ik me af.De anti-Boutersen zijn maestro in het verdraaien van feiten zo te merken.Toen Vene tot 3x toe een knalfeest organiseerde voor zijn inauguratie mocht dat allemaal wel zeker,geen Front-aler die daar naar kraaide.


  Maak melding

 29. Ai mi boi DAS de DWAAS heeft gesproken/geschreven op #29

  DAS wil en zal dus zijn grote familiekring beschermen voor alle onheil.

  DAS wil ze beschermen door hier op dit forum steeds zijn onwetendheid en onnozelheid schaamteloos te ventileren. Ik wil wedden dat je grote familie-kring zich voor je schaamt.

  Nu wordt het echt mooi met die dwaas.

  “Ik hoef in Nederland niet te controleren. Nederland is een welvarend land en telt mee in de wereldpolitiek.”

  DAS hoeft in Nederland niet te controleren, het land waar die woont en belasting betaald.
  De reden die hij aangeeft wekt natuurlijk geen enkele bevreemding, DAS is onnozel en weet niet waaqrover hij het heeft.

  De echte reden waarom DAS niet controleert, is gewoon doodsimpel. DAS kan en mag niet controleren, DAS heeft niets te brokkelen in de pap, DAS is allochtoon, hij wordt dus als minderwaardig gezien, op zich is dat al heel erg, maar erger is het feit dat DAS zich ook minderwaardig gedraagt.


  Maak melding

 30. Mi aisa
  Geef het volk brood en spelen…..

  Vrije Surinaamse
  De FIFA-delegatie die morgen Nederland bezoekt, was gisteren in België. Daar verdedigden sportcoryfeeën voor het Atomium in Brussel de gezamenlijke kandidatuur. Van links naar rechts: voormalig topkeeper en soapster Jean-Marie Pfaff, oud-topvoetballer Paul Van Himst en tennisster Justine Henin. Foto AP
  WK-plan KNVB onwettig, zeggen fiscalisten

  Rotterdam, 10 aug. De Nederlandse overheid heeft in de strijd om de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018 toezeggingen gedaan aan de wereldvoetbalbond FIFA die in strijd zijn met het Europees recht en de Nederlandse belastingwetgeving. Dat stellen hoogleraren Han Kogels (Europees belastingrecht) en Peter Kavelaars (fiscale economie) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.


  Maak melding

 31. Nr.29
  YU-DAS , mi waka nanga 2 futu
  Ter uwer geheugen : Suriname is een republiek
  en heeft als staatshoofd een “president” !!!
  Mijn persoon is geen koning noch prins en “patriot” D.D.Bouterse is geen keizer .
  Jouw gevoel heeft jou verlaten of verraden .

  Noodgedwongen en door persoonlijke omstandigheden waren de redenen waarom jij een houder is geworden van een nederlandse paspoort : het zijn jouw eigen woorden .
  YU-DAS , wat jij daar zegt , betwijfel ik het ten zeerste en de rede waarom ligt in het
  feit dat er niemand was die een pistool(wij doen het met UZI)tegen jou hoofd had gehouden
  om te naturaliseren .
  Het was jouw eigen ” democratische keus “!!!
  Door de brain-drain politiek (een element van de destabilisatie-politiek van Olland )
  was het toen makelijk om Surinamers te laten naturaliseren mede het feit dat in die periode de economie in Olland floreerde, was de vraag naar werknemers ontzettend groot .
  Olland had in feite door die actie ,twee vliegen in een klap .
  Had jij voor de naturalisatie de status van een economisch- of politiek-vluchteling ?
  Zeker de laatste he , want jij bent een “intellectueel ” .

  100% geef ik jou gelijk dat het mijn soortgenoten zijn die nu die dienst uitmaken in onze geliefde “REPUBLIEK SURINAME” , puur omdat het waarachtige surinaamse patriotten zijn en als het aan jou lag , dan waren het jouw Ollandse-meester geweest .
  Inderdaad in “vredestijd” zien wij landverraders liever gaan dan komen , maar als het in ” oorlogs-periode ” was , hadden wij een gepaster antwoord .
  Wat is de redement voor een agrarier wanneer hij bladwormen aan zijn gewassen constateerd?

  YU-DAS ,in een welvarend land als de jouwe , hoort er geen voedsel-banken te zijn , het is toch geen derde-wereld land ?
  Mag ik hier spreken van schande ???
  Waar is de controle ???

  In de wereld nemen wij ook deel aan de wereld-politiek ( geldt voor elk lid van de VN ) en wat betreft de economische-politiek is het nog niet zover en dat ligt in het feit dat wij meer dan drie(3)eeuwen lang waren gekoloniseerd + 30 jaar lang in de strijd voor dekolonisatie enorm gedestabiliseerd werden .

  Suriname is een land in ontwikkeling maar door de intensieve tegemwerking(destabilisatie) van jouw Olland,lopen wij achter met de ontwikkeling .
  Onderontwikkelt zijn wij niet .

  Bij de inauguratie van Barak Obama had hij gestottert , waarom zou dat niet met “patriot
  president D.D.Bouterse kunnen gebeuren ??

  TIME IS MOVING
  GET WITH THE PROGRAM AND
  MOVES WITH THE TIMES

  YU-DAS , mi Sempa , leeft ala tin in het heden en het verleden zal ik ook nooit willen vergeten ,daar het voor mijn persoon te dierbaar is en ik sta altijd (ala tin) aan de kant van mijn volk en schroomt nooit en te nimmer mijn leven als inzet te geven voor onze geliefde REPUBLIEK SURINAME .
  DE LIEFDE VOOR MIJN VADERLAND IS EEN DEEL VAN MIJN LIEFDE VOOR DE MENSHEID !!!

  Het stemt mijn persoon ontzettend verdrietig dat jij zo volhard en in vijandschap leeft met de waarheid .
  THE TRUTH WILL SET YOU FREE
  BUT BEFORE IT DOES ,
  IT WILL MAKE YOU ANGRY !!!

  NO SPAN
  DES IS THE PRES !!!
  NEK’S NO FOUT !!!

  TIDE , TEMARA , WI GO STREE MORO FARA
  GADO DE NANGA WI
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 32. @ nummer 32 ,
  jij laat duidelijk zien dat jij geen moer weet over suriname je wil mee doen met de discussie maar je komt te kort mi boi met dank aan nederland en santokhi heeft de politie nu een goede vervoorsmiddel en wagenpark je bent vergeten in wat voor staat van ontbinding bouterse suriname heeft achter gelaten. yu kaw


  Maak melding

 33. REVOBLIEK!

  Vanaf vandaag 12 augustus 2010 is Suriname een REVOBLIEK en geen Republiek, Sempa.

  Alles wat jij en NaMi schrijven is waar. Alles! Alles in jullie posting is echt waar en betrouwbaar. Van harte gefeliciteerd!

  Nu alleen nog de waarheid zoeken dat jullie president geen CRIMINEEL en DRUGSBARRON is.
  Dan vergeef ik jullie alles wat jullie over mij pennen. Alles!
  Ga nu gauw, anders missen jullie het feest.


  Maak melding

 34. Nr.38
  YU-DAS ,
  Jij begint het ook onder de knie te krijgen , betreffende het verzinnen van namen .
  Mag mijn persoon deze als ” koloniale verworvenheid beschouwen?
  Het is zoiets als een ziekte vernoemen naar een hele natie (van down syndroom tot mongool).

  De ” Naakte Waarheid ” houdt domicillie in Den Haag en dit is de zoveelste keer dat mijn persoon jou erop moet attendeert .
  Brandt de kaars daar waar het donker en duister is waarbij voorzichtigheid in acht moet worden genomen .
  Indien jij het niet in je eentje de stap durft te nemen , doe een beroep aan ;
  K-neus , ME_neer DU-bieltje en consorten .

  Ter jouwer geheugen , het is en blijft ” REPUBLIEK SURINAME ” en nooit en te nimmer meer, ” Kolonie of Koninkrijks-deelgenoot ” .

  Zoek vergeving bij jezelf indien het voor jouw ziel nodig is .
  Mijn persoon heeft het niet nodig .

  Het is inderdaad een Feest , met Historische Waarden ,waarbij niet uitgenodigden per t.v en radio mag mee feesten en genieten .

  A bun ,te so fara ina moro tin
  Tin no de , mi go seti mi srefi, bika mi e go porin !Wasse papi , Wasseeee
  Yu sabi tochhhhh???

  Leve Patriot/President D.D.Bouterse
  Soso Lobi , Soso Lobi , Soso Lobi

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Sranan sa wini
  Het vaderland of de dood !!!


  Maak melding

 35. die domme fronters weten het altijd beter.
  venetiaan wist het ook beter,daarom is hij beland in de oppositie bank.

  van een kroonstoel gedegradeerd tot futuboi.hij zou ook de ndp en bouterse met tak en wortel uitroeien.waar is deze domme welp nu.
  ze verdienen allemaal een oscar van steen.


  Maak melding

 36. Watcher nr 32,

  Ik lees en lees en jij bent een van de weinigen die iets zinnigs zegt!!..6 weken in Su geweest maandag terug gekomen….IDD dat gescheld op meneer Bouterse om uitgave NIS, Het Paleis…dit alles was niet nodig geweest als meneer Vene en consorten die al jaren 10 als ik het goed heb dit hadden gedaan,onderhouden bedoel ik. maar dit is nog het minst erge…heb scholen gezien met plafonds die naar beneden kwamen, scholen die onderwater liepen, toiletten in die scholen waarbij je de ergste ziektes bij oploopt, mensonterend is nog te zacht uitgedrukt De kinderen van Suriname verdienen veel meer!!!.Riolering/afwatering die niet onderhouden zijn. Rioolputdeksel die wegroesten met gevaar voor je eigen leven. Ik kan het weten ben er bijna door heen gezakt!! Meneer Venetiaan en consorten hebben hun kans gehad maar niet gegrepen…op enkele uitzonderingen na!!

  Het beste is om positief vooruit te blikken en te hopen dat Suriname beter wordt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.