Nationale Partij Suriname steunt Miskin niet

31

PARAMARIBO, 5 aug – De Nationale Partij Suriname, NPS, staat niet achter de kandidatuur van vakbondsman Michael Miskin. Dit zegt NPS-bestuurslid Soenil Oemrawsingh. Miskins kandidatuur voor het ministerschap op Handel & Industrie is een privé aangelegenheid. De NPS heeft zo zijn vermoedens over de motieven achter het aanbod.

Het heeft er veel van dat de Mega Combinatie gebrek lijdt aan kader. “Of het kader dat beschikbaar is, voldoet niet aan de profielen voor het ministersambt”, zegt Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd. Het valt wel op dat er zoveel buiten de eigen structuren gegrepen wordt. Eerder is econoom Wonnie Boehoe gekandideerd voor Financiën. Volgens aankomend president Desi Bouterse is het een kwestie van strategie.

Het gaat er vooral om kwaliteit te garanderen en vertrouwen te wekken. Oemrawsingh vindt het maar vreemd: “Dit stemt de samenleving niet goed.” Miskin zelf waardeert juist wel dat Bouterse over de schutting heen kijkt. Het is een teken dat partijpolitiek minder zwaar zal wegen de komende tijd. Michael Miskin is van huis uit bioloog. Hij is bestuurslid van ambtenarenvakcentrale CLO.


31 REACTIES

 1. Waarom geen open sollicitaie,dan kan iedereen ongeacht zijn/haar achtergrond zijn geluk beproeven..

  In een democratie is openheid ven bestuur het meest gewaardeerd en ieder gelijke kansen,waarbij de meest geschikte kandidaat wordt aangenomen..

  Dat is pas open en eerlijk …


  Maak melding

 2. Volgens aankomend president Desi Bouterse is het een kwestie van strategie.

  Het gaat er vooral om kwaliteit te garanderen en vertrouwen te wekken. Oemrawsingh vindt het maar vreemd: “Dit stemt de samenleving niet goed.” Miskin zelf waardeert juist wel dat Bouterse over de schutting heen kijkt. Het is een teken dat partijpolitiek minder zwaar zal wegen de komende tijd. Michael Miskin is van huis uit bioloog. Hij is bestuurslid van ambtenarenvakcentrale CLO.

  Het Surinaamse Volk heeft het volste vertouwen in dat de komende regering (MC) van Desi Bouterse samen wilt werken met alle lagen van de bevolking en niet alleen maar met de rijken van het land. Waarin het vorige kabinet(Front) van Ronald Venietian heel goed in was. Terwijl de nieuwe regering van (MC) van Desi Bouterse ook de armen in de samenleving een kansen wilt geven om een bijdrage te leveren in de verdere ontwikkeling van ons geliefd Suriname.


  Maak melding

 3. toch een beetje eens met die soenil : het aantrekken van ‘ongekleurde’ maar goed gekwalificeerde personen, is misschien in het landsbelang, maar opnemen van ‘hopping birds’ een teken van naiviteit. en dan ook nog op handel & industrie, …no maang !.


  Maak melding

 4. Als deze Soeniel met een ander oordeel op de proppen was gekomen, was ik wellicht niet voor lange duur, gewoon rechts gaan rijden in Suriname.

  Als er nog treinen reden hadden wij deze meneer, die in alles 08 december 1982 ziet als dwarsligger kunnen aanwenden.

  Meneer Miskin, “ik wens u alle succes van de wereld toe.”


  Maak melding

 5. Politieke scenario?

  Zou de voordracht van Michael Miskin, prominente vakbondsman, een politieke scenario om de vakbeweging CLO onder controle te krijgen?

  Waarom zou Hooghart enthousiast zijn?

  Think about it.

  “Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet”


  Maak melding

 6. Ach die arme Oemrawsingh snapt het allemaal niet meer, de ontwikkelingen gaan hem gewoon veels te snel.

  Meneer Oemrawsingh, dit is de nieuwe politiek in Suriname, NPS hoeft niet achter een kandidaat te staan, dat heeft niemand gevraagd, meneer Miskin is al mee akkoord gegaan en dat telt.

  Out of the BOX thinking heet dit, right man in the right place, dat is wat Bouterse heeft beloofd en dat is precies wat er nu gebeurd.

  En vooral niet jokken want momenteel zijn de geluiden in de samenleving juist positief, zelfs Hooghart heeft weer vertrouwen gekregen en dat mag wat zeggen.

  Jouw ontkenningen enz. begrijpen we wel hoor, die arme VHP noh die met lege handen zit. Eigen schuld, dikke bult.


  Maak melding

 7. Heel erg raak gezegd.
  Kwaliteit binnenhalen die er bij MC niet is, en
  Strategie om vertrouwen te wekken.
  Laten we afwachten of Bouta het vertrouwen verdient. Wanneer hij z’n 30 jaar celstraf uitgezeten heeft voor brute mensenrechtenschending zullen we weer verder kijken of hij vertrouwen verdient.
  Individuele leden weglokken bij hun partij door ze een snoepje te geven is een hele gemakkelijke manier om verdeeldheid te veroorzaken en tegelijk het vertouwen van die zwakke zielen te winnen. Sluipmoordenaar.


  Maak melding

 8. Na Mi is lezen zo moeilijk?
  Er staat duidelijk dat Soenil Oemrawsingh NPS-bestuurslid is en jij haalt de VHP erbij?

  Je bent zelf degene die etnisch aan het denken is.
  Haha bij bent de pot die de ketel verwijt.


  Maak melding

 9. Hoeveel waarde moeten wij hechten aan een mededeling over wat de samenleving wel en niet gerust stelt vanuit een partij met maar vier zetels? Over waar zij wel of niet aan twijfelen? Ik denk dat als je telkens 3 Front-ambtenaren of SLM-ers vervangt door een MC-persoon dat nog steeds alle MC-ers geaccomodeerd worden die willen. Het is zuur voor de NPS en de rest van Front dat de MC-ers het belangrijker vinden dat hun man regeeert, dan dat zij persoonlijk een post krijgen. Dit is het gevolg van 10 jaar rancuneus beleid. Bouta heeft nu genoeg draagvlak om de front-partijen te ontmantelen en dat doet hij nu ook.


  Maak melding

 10. Het is jammer dat Oemrwasing niet los kan komen van het eng politiek denken van de NPS.Bouterse zoekt naar competente goed opgeleide bestuurders.Dit moeten mensen zijn met een behoorlijke bestuurlijke ervaring.In de Mega Combinatie is er genoeg kader aanwezig is.

  Ik vermoed denkt dat deze mensen de broodnodige bestuurlijke ervaring en competenties mis zijn gelopen door de houding van de regering Venetiaan.Heel veel kader van de NDP en andere progressieve partijen, zijn door Venetiaan naar huis gestuurd toen hij aan de macht kwam.

  Ik ken tientallen,goed opgeleide ingenieurs,landbouwdeskundigen, sociologen, economen,fiscalisten, biologen, juristen, rechters, pedagogen, andragogen, psychologen,chemici,natuurkundigen meteorologen,enz.enz. die door Venetiaan de laan zijn uitgestuurd.

  Oemrawsigh zit nog steeds vast aan het oude denken.Daar waar het kan kunnen deze mensen het nieuwe bestuur torpederen of tegen gaan werken..


  Maak melding

 11. Miskin heeft groot gelijk, hij is niet geboren slechts maar heeft ook een stel hersenen meegekregen, die hij behoorlijk heeft ontwikkeld.

  Als hij zich tot de NPS had gewend zouden zij weer 1 van die vastgeroeste spijkers naar voren schuiven.


  Maak melding

 12. Mega-belang = volks-belang = Nationaal-belang
  Wij roeien met alle beschikbare surinaamse patriottische riemen .
  Dat de NPS van andere gedachten is voorzien , getuigd dat de “N” van de NPS niet voor Nationaal staat maar de “N” voor
  Nederland !
  Republiek Suriname bezit een enorme dosis aan eigen hoge- en midden-kaders en daar maakt “patriot/president D.D.Bouterse ” wijzelijk en oprecht gebruikt van , dat in het belang van het surinaamse volk en ingezetenen van de REPUBLIEK SURINAME .
  NIEUW PORTRET : NIEUWE ORDE
  DES IS THE PRES !!!

  MI KONDRE TRU , MI LOBI YU
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK
  SRANAN SA WINI
  HET VADER OF DE DOOD !!!


  Maak melding

 13. Soenil Oemrawsingh vindt het maar vreemd:
  “Dit stemt de samenleving niet goed.” Miskin zelf waardeert juist wel dat Bouterse over de schutting heen kijkt. Het is een teken dat partijpolitiek minder zwaar zal wegen de komende tijd. aldus een verbitterde man.

  de gemeenschap is ook intussen vermoeit geraakt van het continu gelul over het december paradepaard van de nps.soenil is met niemand eens,zelfs carel breeveld heeft hij van langs gegeven.

  soenil is een van de weinige nabestaanden dat actief deel neemt aan de politiek.en dit heeft de nps ten gronde gelegd.de politieke arrogantie van het nieuw front ten opzichte van de surinaamse mens heeft ook als een boemerang gewerkt op de achterlijkheid van het nieuw front.

  sommige bestuursleden bij het nieuw front zijn dom verbitterd.


  Maak melding

 14. Ach beste mensen,

  Men (DDB) kan het nooit goed doen bij de oude vastgeroeste lui (NPS). Kiest hij voor partij mensen zoals de “geroesten”, zoals ook AC of VA en ook Front altijd doen, dan was er commentaar geweest, kiest hij voor niet partij gelieerden dan is het meteen dat men kennelijk niet genoeg kader heeft.

  Het getuigt van DURF, en aantonen dat het ANDERS KAN. Ook Obama heeft het aangedurfd om Republikeinen in zijn team op te nemen.

  Het is vernieuwend wat er in SME nu gebeurt vanuit MEGA.

  Verder blijft het rustig afwachten hoe men vervolgens regeert en wat men realiseert.

  De berichten dat de DNA-leden er als vanouds er op los reizen zijn in elk geval een minder goed teken. Dat in het kader van de daggelden (valuta) opstrijken soms?

  Men is verder nog niet aan de slag dus even onbevangen en onbevooroor-deeld blijven afwachten en later een oordeel vellen.

  Nu geldt nog immer “Het voordeel van de twijfel gunnen” en afwachten.

  * God Bless (and be with)Suriname *


  Maak melding

 15. Het verschil tussen het nw Front en de Mega combinatie. De Mega combinatie wenst een ieder te betrekken bij de ontwikkeling van het land. Het nw Front wil alleen haar eigen mensen, de rest wordt uitgesloten!!! Triest gezelschap is dat.


  Maak melding

 16. De NPS had 24 verkiesbare plaatsen voor de verkiezingen en hebben 4 zetels binnengehaald. Je zou denken, dat ze NU tenminste uit hun fouten zouden moeten leren. Helaas. Misschien wanneer de NPS maar uit 50 leden bestaat zullen ze terugkijken en zich realiseren, dat ze het al die tijd aan het verkeerde eind hadden.


  Maak melding

 17. @ pinto ,
  waneer ga jij jou hersenen ontwikkelen?
  Als iemand van de mc was overgelopen naar een andere partij zou hij worden uitgemaakt voor verader nu het anders op is gebeurd geven de kotzichtige aanhangers van bouterse hun draai aan dit bericht. hoe hoeger je vliegt hoe harder je op jou bek kan gaan .


  Maak melding

 18. Omsingeling!

  De burger als werknemer wordt door deze set langzaam omsingeld. Wie let op uw zaak? Op uw werkgelegenheid en op uw rechten als werknemer?

  Dat Amerali en Boedhoe zijn aangesteld geeft met de keuze van meneer Miskin (van huis uit Bioloog), behoorlijk te denken.
  Export, Handel, economie en alle andere zaken zijn gedekt behalve het recht van de arbeider die in Vakbondsverband straks het nakijken heeft. Miskin, een vakbondsman is binnen.

  Niemand te vinden binnen het MC kader omdat ze allemaal simpele meelopers zijn en weinig scholing hebben gehad. Dan kan je populair doen door een Bioloog op Handel & Industrie te zetten die geheel en al door Ameerali en Boedhoe wordt overklast.
  Miskin zal zijn miskeus over een paar maanden zelf verhelderen.


  Maak melding

 19. Miskin, je wordt gedragen door 23 vette zetels. Laat die slenkende 4 maar voor wat ze waard zijn.

  En die DU? Was het maar een DUtje. Een man zonder enige referentiekader. Waar zijn uw werken te bewonderen, behalve dan op de stoep van het GAK?


  Maak melding

 20. Wat voor advies moet de nps geven of ondersteunen..

  Elke persoon wordt persoonlijk gevraagd en benoemd..

  De partij welke dan ook,is slechts symbolisch voor de groepering als ondersteuning..

  Geld stinkt niet maar de partij wel.. Zie maar naar de vhp al meer dan zestig jaar de zelfde lijder en nu ook sardjoe die deze instelling tot de grond heeft gelijk gemaakt..
  Zoveel kapabele goed(vhp) geschoolde figuren die daar rond lopen,mogen thuis zitten met een goed loon..


  Maak melding

 21. Prema @11

  Lezen is niet moeilijk hoor. Begrijpend lezen wel. Als ik jou reactie naar mij toe lees, heb je mijn bericht gelezen maar niet begrepen, een andere conclusie kan ik niet trekken.

  Ik Na Mi doe niet mee met het verwerpelijke etnische spel.

  Maar ik kan dit wel kwijt, heel veel Surinamers zijn geschrokken van die etnische kaart die VHP’ers hebben getrokken toen bleek dat ze niet in het machtscentrum zouden komen. Vergis je niet hoor, men is nogsteeds mee bezig, en heel gevaarlijk ook.

  Nu speciaal voor jou. Waarom VHP in mijn bericht? Gewoon omdat dit artikel zou dom en nietszeggend is, waardoor ik het alleen als een publieke boodschap kan zien van NPS naar de gemeenschap in het bijzonder VHP toe, in de trend van ‘we heulen niet met NDP’, voel je het.

  Als je het waarom van die publieke boodschap wil weten, mag je de berichten in de kranten van de afgelopen twee weken doornemen, let wel begrijpend lezen.


  Maak melding

 22. DAS @21 Waar heb je het in Godsnaam over, weet je wel wat je allemaal te berde breng.

  Kan je ons vertellen wat SPA als partij al die jaren in front regeringen heeft gedaan.

  Let wel SPA een partij dus geen individu.

  Aan welke politieke partij is de CLO gelieerd.

  Wie een hond wil slaan, vind altijd een stok.


  Maak melding

 23. Ik lees ergens dat iemand hier beweerd dat de nsp-ers achterlijk zijn.
  Ik vraag mij dan af wat voor woord je dan zou moeten verzinnen voor groepen mensen die een figuur als bouterse als hun president willen hebben ,debiel,stom ,sukkelig, idioot.


  Maak melding

 24. Meest leuk ( en idioot) was misschien wel de opmerking over open sollicitatie.

  Ik zie het al: verkiezingslijsten met wie we als minister voor welk ministrerie willen hebben. ZOu werkelijk uniek in de wereld zijn.

  Net zoals het uniek is dat mensen nu op kieslijsten voor kandidaten hebben gestemd en opeens allerlei andere figuren die voor heen niets met die lieslijst te maken hadden nu opeens minister worden.

  Kiezersbedrog van het ergste soort, volkomen wereld vreemd. En dat alles omdat DDB president moet en zal worden.


  Maak melding

 25. Neus over idioterie gesproken, een grotere idioterie als onderstaande heb ik in geen jaren gelezen. Waar is je verstand gebleven? Laat maar zitten ik hoef het niet te weten.

  “Net zoals het uniek is dat mensen nu op kieslijsten voor kandidaten hebben gestemd en opeens allerlei andere figuren die voor heen niets met die lieslijst te maken hadden nu opeens minister worden.”

  Voor jou informatie.

  Een naam op een kieslijst heeft niets en nogmaals niets met een aanstelling als minister te maken. Een kieslijst is bestemd om mensen verkiesbaar te stellen voor de DNA, RR en DR.

  MC, Bouterse heeft voor de verkiezingen al aangegeven dat hij de principe right men in right place gaat hanteren, ook heeft hij aangegeven dat hij elke Surinamer ongeacht politieke affiniteit voor de job wil of kan gebruiken.

  Dit is nou uniek, MC sluit Surinamers niet uit, terwijl dat Front keurmerk is. Sanp je nu waarom die idiote nps’ers zou dom reageren, ze kunnen dit niet bevatten.


  Maak melding

 26. @ na mi .
  Jullie geven altijd de meest idioten draai aan zaken hier op dit net al jij het hebt over het principe de juiste man op de juiste plek dan klopt dat zeker niet voor bouterse of zie ik het weer verkeerd, ik hebt vernomen dat 2500 kiezers van hindustaanse afkomst zich bedrogen voelen door de mc, bouterse wil alleen mensen in zijn regering die zich als een schoothondje gedragen en dat zal hem in de loopt der tijden openbreken zie de keuze van clifton tot persman van de regering .


  Maak melding

 27. Du

  Ik denk oprecht dat jij niet het vermogen bezit om zaken goed te kunnen beoordelen, op de een of andere manier heb jij jezelf het recht toegeigend om zaken steeds verkeerd te zien.

  Van wie heb je precies vernomen dat die “2500” hindustaanse MC’ers zich bedrogen voelen. Je hebt het zeker van een niet MC’er
  vernomen.

  De hindustaanse MC’ers hebben bewust gekozen om door het leven te gaan als Surinamer, ze willen niets meer van doen hebben met het etnische gedonder van de niet MC’ers.

  No worry, de MC regering gaat Suriname duurzaam ontwikkelen voor alle Surinamers inclusief de niet MC hindustanen die momenteel de etnische verdeeldheid proberen aan te wakkeren.

  Een echte MC’er is geen racist en hoort niet in etnische termen te denken.


  Maak melding

 28. Onderstaand een bericht uit het hart van een echte MC’er/NDP’er. Dit is andere koek dan het etnisch geleuter van sommige.

  “Simons pleit voor dag van Surinaamse cultuur en eenheid 09 Aug, 18:08
  Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft bij de herdenking van de dag der inheemsen en de herdenking van de Javaanse immigratie gepleit voor een nationale feestdag van één Surinaamse cultuur. Simons heeft in Sana Budaya waar de Javaanse immigratie werd gevierd en op het voorplein van het Fort Zeelandia een boodschap van één Suriname verkondigd. Volgens haar is het nu tijd dat naast alle culturen gewerkt wordt aan een Surinaamse identiteit met één cultuur. In die cultuur moet de eenheid onder de verschillende etnische groepen de boventoon voeren.

  “Ik wil me volgend jaar niet meer van de culturele bijeenkomst naar het andere herdenkingsfeest haasten. Ik zou willen gaan naar die ene herdenking waar wij Surinamers van overal op af komen en waar ook oorspronkelijke bewoners samenkomen”, sprak Simons. Simons stelde op beide locaties dat Suriname in een belangrijke tijd van transformatie verkeert. De jongeren van alle culturen hebben een fakkel te dragen en over te brengen; een fakkel van één Surinaamse cultuur. Een Surinaamse cultuur van diversiteit die nergens anders in de wereld is te vinden dan in Suriname.

  Simons stond ook stil bij het woord inheemsen. Zij legde uit dat het woord is uitgevonden nadat de West-Europeanen in hun drang naar het veroveren van de wereld het land van de indianen hebben afgepakt. “Suriname is ook zo begonnen. De natie die we vandaag kennen, met mensen uit Afrika, inheemsen, Java, China en andere landen is gebaseerd op een wortel van hebzucht en disrespect en de drang om mensen, aarde en natuur te beheersen. Dit alles heeft geleid tot armoede en achterstelling”, zei Simons. Volgens haar hebben alle groepen uiteindelijk angsten overwonnen en strijd geleverd. Uit die geschiedenis moet de generatie van nu leren, vindt Simons.

  Volgens de assembleevoorzitter ligt er een boodschap en een les besloten in de Surinaamse geschiedenis. Dat we elkaar verdragen en elkaar niet onder de voeten hebben gelopen, moet leiden tot een transformatie van het negatieve verleden naar het positieve van samen zijn en samen werken. “De opdracht is om uit al de windstreken vanwaar we zijn gekomen, niet alleen samen te leven en te integreren. Suriname is de ontmoeting van zoveel culturen. We zijn geen inheemsen, Javanen, Hindostanen, creolen, indianen etcetera. Suriname is de ontmoeting van culturen waaruit een nieuwe cultuur moet ontstaan.”

  Simons zegt dat Surinamers inderdaad hun broeders hoeders zijn. “Wij hebben het tot hier gebracht. Suriname is een roos, ontstaan uit een historie van doornen en makka’s. Wat men vroeger heeft gemaakt of geplant, wij zijn die groene bladeren van de Surinaamse knop die we samen moeten ontwikkelen en tot bloei moeten brengen. Het is onze belangrijkste opdracht. Laten we de wereld iets nieuws laten zien. We gaan pas bloeien als we elkaar ondersteunen en iedereen het samen goed heeft”, aldus Simons. “


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.