Surinaamse Indianen bij museum Volkenkunde

1

Museum volkenkunde beschikt over een collectie objecten van de Surinaamse Lokono en Wayana gemeenschappen. Deze maand zijn enkele vertegenwoordigers van die twee gemeenschappen in het museum aanwezig, om samen met conservatoren en onderzoekers van de universiteit van Leiden dat erfgoed te bekijken en te vergelijken met het materiaal in Suriname. Daarbij staan kennisuitwisseling en discussie met de restoratoren centraal.

Op zaterdag 14 augustus kan het publiek meer te weten komen over de Wayana en Lokono indianen. Vertegenwoordigers uit diverse dorpen vertellen aan de hand van de museumcollectie over hun cultuur. Daarnaast doen verschillende wetenschappers die in de genoemde Surinaamse gebieden werken, met behulp van beeldmateriaal verslag van hun onderzoek. De inheemse diasporavereniging Wajonong (Arawak) uit Rotterdam verzorgt een optreden.

De middag begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur met een discussie. Op www.volkenkunde.nl is meer informatie te vinden.


1 REACTIE

  1. In het verleden hebben de onderzoekers van de universiteit van Leiden niks voor de Indianen gedaan. Grote collecties zitten in Nederland en bijna niks in Suriname. Indianen werden tot christenen bekeerd en moesten Nederlands spreken. Toen de Indianen tot christen bekeerd waren vertrokken de zendelingen uit Suriname. Indianen werden in de steek gelaten. Door Mets travel & tours gaat het weer beter met de Indianen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.