Rode loper OAS voor gekozen Surinaams staatshoofd

45

PARAMARIBO/WASHINGTON, 4 aug – Aankomend president Desi Bouterse is sowieso welkom bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Dit zegt Albert Ramdin, assistent secretaris-generaal van de regionale organisatie. De strafrechtelijke kanten aan Bouterse zijn niet relevant.

Politieke en staatkundige motieven gaan voor. “Wij hebben geen opvatting over personen. De nieuwe regeringsleider is legaal gekozen volgens grondwettelijke bepalingen”, zegt Ramdin tegenover de Ware Tijd. Bij de OAS geldt het principe dat elke bevolking vrij is zijn leiders te kiezen. Zijn die eenmaal gekozen, dan zijn ze welkom op bijeenkomsten van de organisatie.

Heilig is ook het in stand houden van de democratie. “Wij hopen dat de president en vicepresident bestuur gaan voeren op democratische wijze”, aldus Ramdin. In dat geval zijn er geen problemen te verwachten met de OAS. De meeste vergadering zijn op ministerieel niveau. Staatshoofden komen doorgaans alleen in de Permanente Raad aan het woord. Die vergadert eens per jaar.


45 REACTIES

 1. “De nieuwe regeringsleider is legaal gekozen volgens grondwettelijke bepalingen”, ”

  Ramdin, zelfde opvatting heeft de hele wereld behalve Nederland en sommige van de SurNeds die ik gepeupel noem.


  Maak melding

 2. Pasensi Amigo Desi !

  PARIJS – Een rechtbank in Parijs heeft woensdag de voormalige Panamese dictator Manuel Noriega veroordeeld tot zeven jaar cel wegens het witwassen van geld dat afkomstig was van drugssmokkel.

  De 76-jarige beklaagde sprak de beschuldigingen tegen.
  Volgens de aanklagers heeft hij geld aangenomen van drugsbaronnen en dat onder meer in Frankrijk witgewassen, toen hij van 1983 tot 1989 in Panama de baas was.Hij werd in 1999 in Frankrijk al bij verstek veroordeeld wegens witwassen van drugsgeld.

  Noriega werd in 1989 na de Amerikaanse inval in Panama afgezet en ging in de VS de gevangenis in wegens onder meer drugshandel. Zijn gevangenisstraf in de VS eindigde eigenlijk in 2007, maar zowel Frankrijk als Panama had de VS om zijn uitlevering gevraagd.
  De Amerikaanse justitie droeg hem in april dit jaar over aan Frankrijk. Tijdens het proces verklaarde Noriega ”het slachtoffer te zijn van een samenzwering van de Verenigde Staten”.
  Teneergeslagen
  Een advocaat van Noriega noemde de straf ”extreem zwaar”. Volgens hem is zijn cliënt ”teneergeslagen en verrast door het vonnis dat hij nauwelijks kan bevatten”. Het is nog niet bekend of Noriega in beroep gaat.
  De rechtbank confisqueerde ook nog 2,3 miljoen euro die op naam van de voormalige dictator op Franse bankrekeningen staat. De rekeningen zijn al jaren geblokkeerd.
  Voorwaardelijke vrijlating
  Noriega kan halverwege zijn straf in aanmerking komen voor een voorwaardelijke vrijlating. In Frankrijk wordt de drie jaar die hij in de VS in de gevangenis heeft gezeten hangende zijn uitlevering, bij zijn straftijd opgeteld. Dat betekent dat hij begin volgend jaar op vrije voeten kan komen.

  yu mati Noriega


  Maak melding

 3. Het is eigenlijk wel gemeen dat ze Bouta lokken met mooie praatjes om hem straks direct buiten de grens in de boeien te slaan.
  Bouta, no go boi. Niet dat ik fan van je ben maar gewoon goed advies.


  Maak melding

 4. Moro e Doro
  alle negatieve dingen ten spijt,
  luisteren naar pessimistische verhaaltjes helpt ons niet positief te handelen,en zal ons land ook geen stap vooruit brengen.we zullen hard terug moeten slaan,als de idioten steeds maar negatief kletsen over suriname met haar bevolking.we zijn met ons allen verantwoordelijk voor de vooruitgang van dit mooi land.kritiek is goed maar laat het a u b opbouwend zijn.mijn landgenoten hebben een puch nodig om te geloven in eigen kunnen.wij kunnen het zeker wel.

  ik geloof sterk in de Surinaamse mens,wij moeten mekaar steunen om van dit land een leefbaar land te maken.
  landgenoten het gaat u goed.
  mi kondre sa wini.


  Maak melding

 5. Surinaamse patriotten hoeven en moeten “nooit en te nimmer ” iets goeds verwachten van de ex-kolonisator en hun vazallen .
  Meer dan drie eeuwen lang hadden zij niks goeds voor de surinaamse mens gedaan en het enige wat zij wel hadden en hebben gedaan is alleen maar het uitbuiten en uitmoorden .
  Wij , surinamers ,moeten prioriteit geven aan de Amerika’s en andere natie’s die zich verwant voelen met Republiek Suriname .
  Onbruikbare reactie’s afkomstig van wormen uit der nederlanden moeten wij met een korreltje atlantisch zout nemen .
  Onze intentie’s zijn ;”dealen met een ieder op basis van wederzijds respect en wederzijds voordeel”!!
  Meer dan drie eeuwen hadden en hebben Holland en Suriname gedeald(relatie)maar op basis van “meester en knecht”(Hollandse conditie)
  Als een Hollander of een der vazallen met de gedachte rond loopt om de klok terug te draaien , dan komt gij echt bedrogen uit .
  Dat anti-surinaamse elementen nog het geloofd hebben dat Holland een vierkante cirkel voor hun kan tekenen wens ik hun allemaal suc-7.
  O ja, actie is reactie , no go kree .

  DES IS THE PRES!!!
  LEVE PRESIDENT D.D.BOUTERSE
  SOSO LOBI , SOSO LOBI , SOSO LOBI

  MI KONDRE TRU , MI LOBI YU
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!


  Maak melding

 6. @ Na Mi hoezo gepeule. Iedereen mag toch zijn of haar mening hebben. Daar hoef je het niet mee eens te zijn. Dit is gewoon pure onverdraagzaamheid en dat leidt nergens toe. Gun anderen de kans hun standpunten te vormen en te toetsten en eventueel bij te stellen. Het is iet niets wat de afgelopen jaren in Suriname gebeurd is.


  Maak melding

 7. Nr 1 Na Mi: ik heb overal gekeken, maar kwam nergens tegen alwaar deze onderzoek gepleegd is. Al snel noem “je hele wereld en het land Nederland”. Road Runner??? Spidi Gonzalez???

  Vele Surinamers noem ik gekreupel. Denk goed na over de tweede zin van jouw!


  Maak melding

 8. Bouta ga aub .en laten de Federal Police jou oppaken en aub uitleveren aan NEDERLAND.het recht moet ten alle tijden zijn zege vieren


  Maak melding

 9. Zo herken ik jullie Desi weer. En Meye die het allemaal aan ons wil uitleggen. Ach…..lees maar zelf. Kun je het nog volgen?

  Spijtbetuiging Bouterse uitgesteld maar niet van de baan
  04 Aug, 10:00
  Aankomend president Desi Bouterse stelt de ‘spijtbetuiging’ uit over de decembermoorden en andere negatieve gebeurtenissen in de jaren tachtig. “Het is niet zo dat afgezien wordt van de spijtbetuiging, maar het gaat erom dat dit op een later tijdstip dit jaar zal plaatsvinden”, zegt geestelijk leider Steve Meye van de gemeente Gods Bazuin desgevraagd aan Starnieuws. Bouterse is sinds 1999 lid van deze kerk.

  Meye trekt zich niks aan van negatieve kritiek over de voorgenomen ‘spijtbetuiging’. Hij merkt op dat het “om een oprechte daad gaat. Het is geen show. Niet iedereen begrijpt de geestelijke kracht achter de spijtbetuiging. Er rust een vloek op Suriname en die moet doorbroken worden. Bouterse was politiek verantwoordelijk in de jaren tachtig en daarom moet hij vergiffenis vragen voor zaken die verkeerd zijn gegaan. Dit heeft niets te maken met een schuldbekentenis”, aldus Meye.

  Sinds het voornemen van de spijtbetuiging bekend is geworden, is een regen van kritiek geuit door tegenstanders. Bouterse’s raadsman, Irwin Kanhai, ziet geen heil in de spijtbetuiging. “Mijn cliënt is onschuldig. Er is nog niemand gekomen met een bewijs of een verklaring dat Bouterse de opdracht heeft gegeven tot moord of erbij was toen mensen werden doodgeschoten. Ik heb een harde case. Als zijn raadsman raad ik een spijtbetuiging af”, zegt Kanhai.

  De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede en nabestaanden zijn niet van plan aanwezig te zijn bij een eventuele spijtbetuiging. “Bouterse moet maar aan de rechter vertellen wat er is gebeurd en geen show opvoeren op het Onafhankelijkheidsplein”, zegt Betty Goede, voorzitter van deze organisatie die zich beijverd heeft voor vervolging.

  Meye blijft erbij dat het niet om een show gaat, maar om een “oprechte spijtbetuiging”. Hij kan nog niet vertellen wanneer Bouterse ertoe overgaat om in het openbaar spijt te betuigen. “Het wordt later dit jaar, want de gekozen president heeft het druk met de regeringsformatie en andere staatszaken. Hij moet aangeven wanneer hij klaar voor is, want spijtbetuiging komt van binnenuit”, aldus Meye. Hij benadrukt dat de negatieve kritiek Bouterse niet heeft afgeschrikt


  Maak melding

 10. @SAm

  Die pure haat,onverdraagzaamheid en soms gewoon domheid die je hier elke dag weer leest heeft niets met eigen mening te maken, als was het een eigen mening daar hoef ik geen enkele respect voor te hebben.

  Het is gewoon verwerpeleijk als je mij vraagt. Geen wonder dat de Nederlanders geen enkel respect kan opbrengen voor de Surinamer.

  @ Mamba

  Welke onderzoek wil je nu weer baja, enlighten me. Heb je nog niet gelezen dat bijna alle ambassadeurs in Suriname al op bezoek zijn geweest behalve die van NL.

  Wist je niet dat van Baalen heel EU wilde mobiliseren om de President van Suriname geen visum te verstrekken, wat natuurlijk niet gelukt is.

  OAS, VN, Mercosur, wat wil je nog meer.

  “Vele Surinamers noem ik gekreupel”

  Ik heb heel goed over nagedacht maar bovenstaande komt echt niet van mij hoor, dit komt van mij en daar sta ik 100% achter, lees de negatieve, haatdragende, onverdraagzame berichten op dit forum maar weer. Allemaal van hetzelfde soort gepeupel, wedden dat het gros niet succesvol is in het leven.


  Maak melding

 11. bouterse ,moet gewoon iedereen hard laten werken voor hun levensonderhoud ,en huisvesting ,hij moet berecht worden in suriname ,en venetiaan er uit schoppen ,zo kan hij dichterbij het bank in komen ,doei


  Maak melding

 12. Dank je Sam (nr7). Het gedrag van Na Mi is typerend voor de aanhangers van Bouta. Ze hebben moeite met de woorden als “vrijheid van meningsuiting”, ze zijn zeer emotioneel en ze respecteren de mening van een ander niet.

  En deze gasten willen SME vooruit brengen.

  Dream on.


  Maak melding

 13. Desi, no go!

  Derde waarschuwing van mij.
  Het gaat er bij mij om de ellende die volgt na je aanhouding. De vele bangmakende en agressieve reacties van je volgelingen op dit forum kunnen voor de bevolking in Suriname vervelende gevolgen hebben.
  En dat wil jij als gekozen staatshoofd niet voor je volk. Of wel?

  Wees verstandig!


  Maak melding

 14. Waar blijft de isolatie van DDB volgens de blaffende honden kef kef kef waw waw woef woef !!! Laat mij toch niet lachen met isolatie. Zieke geesten die alleen maar moordenaar kunnen roepen terwijl ze massaal in gehaald wordt door de tijd, die geen rekening houd met hun zielig geroep vol frustratie. Het surinaamse volk in niet achterlijk en kies voor vooruitgang en ontwikkeling. Noemen zijn Royal Torarica luxe. Dat komt ervan als je prasi oso mentaliteit heb.

  Na 10 jaar Vene moet de gekozen president nog steeds naar een sporthal om ingezworen te worden. Waarom heeft men niet de durf gehad om een fatsoenlijke gebouw neer te zetten.


  Maak melding

 15. Naomi Cambel!

  Op dit moment is wereldmodel Naomi Cambel in Leidschendam om als hoofdgetuige op te komen tegen Charles Tailer.
  Tailer, de man van Sierra Leone’s oorlog van bloeddiamanten zit vast en wordt beoordeeld.
  Ik schrijf opzettelijk niet veroordeeld, omdat de zaak nog niet is afgerond.

  Deze oorlog heeft aan honderdduizenden landgenoten van Tailer het leven gekost.
  Een van de Moy boy fu dada’s op deze aardbol.

  Desi, no go! 4e maal.


  Maak melding

 16. DAS

  Misschien dat je ons ook kan vertellen wie de President gaat aanhouden en in welke gevangenis ze hem gaan opsluiten.

  Denk jij dat Nederland de Surinaamse President hier in de Bijlmerbajes wil hebben?

  De meeste SurNeds leven in Nederland op basis van SEX (Slapen, Eten en Sexen) voor de rest hebben ze geen flauw benul wat om zich heen speelt, laat je maar lekker manipuleren.

  Donna voor jou informatie “Vrijheid van Meningsuiting” heeft zijn beperking ook in Nederland, dombo. Emoties is hetgeen ik van het domme gepeupel hier leest, niets zinnigs. Ik respecteer geen haatdragende, onrustzaaiende en opruiende dom geklets onder het mom van vrijheid van meningsuiting, ik vind het verwerpelijk, wat jij.


  Maak melding

 17. Zorgelijk.

  Ik maak mij zorgen. Ik maak mij zorgen omdat de aankomende president van Suriname meteen laat doorschemeren dat hij zijn grootheids-waanzin niet kwijt is. Je bent nog geen president, maar je houdt kantoor in een dure suite van Torarica. Decadentie ten top. Het zou Bouterse sieren als hij gekozen had voor een andere lokatie. Maar daar kan hij volgens Geerlings (voorzitter DNA) niets aan doen. Het was vooraf afgesproken dat bij winst de presidentiele suite de beste lokatie was. Geerlings hoefde daarom de DNA-leden niet op de hoogte te brengen. Over grootheids-waanzin gesproken. De vraag is dan ook: “Wie moet dat betalen” Neemt u van mij aan dat de degenen die Bouterse bezoeken niet onder de indruk zijn van de suite. Het gaat om de boodschap.

  Ik ben van mening dat het huren en betalen van de suite niet betaald mag worden door de overheid. Per slot van rekening is Bouterse nog geen president. Het is aan zijn partij om voor de kosten op te draaien.
  Ik wil niet negatief zijn, maar Suriname gaat een moeilijke periode tegemoet. De personen die om de president dwarrelen getuigen niet van enige kennis van zaken. Het zijn dezelfde lieden die tussen 1996 en 2000, zich vergrepen hebben aan de staat Suriname. Dan druk ik mij nog eufemistisch uit. Het was meer verkrachting van de staat Suriname. Was het niet Wijdenbosch die zijn bigi-jari heeft gevierd op kosten van de staat. Het heeft de staat 7 miljoen SRD gekost. De viering van de bigi-jari was begroot op 25 miljoen SRD. Waar zijn de miljoen gebleven van de verkoop van de goudvoorraad. Wijdenbosch deed aan niets anders dan nepotisme. Zijn lijfspreuk luidt dan ook: “Wie het kruis heeft, zegent zichzelf”. Hij zorgt goed voor zichzelf en zijn naasten. In het surinaams zegt men: “Tè sapakara è loekoe sneki oso, lagadisa è njang fowroe”

  Het is van grootbelang dat de opvolger van Telting zich niet laat intimideren door graaiers als Wijdenbosch. Ook Bouterse zal zich moeten houden aan de adviezen van de bankpresident. Bouterse kennende zal daar moeite mee hebben. Want hij heeft het volk goudenbergen beloofd. En belofte maakt schuld. Ik bedoel:”staatsschuld”


  Maak melding

 18. “En deze gasten willen SME vooruit brengen. ”

  Bovenstaande volgens ene donna, we zullen wel moeten, het gaat om ons geliefde Suriname, op gepeupel als jou kunnen we niet rekenen. Blijf maar in je negatieve haatdragende zeik ronddwalen, je komt jezelf wel tegen, tegen de tijd hoop ik dat het land al behoorlijk is voorruitgebracht en mag ook jij van de vruchten genieten.


  Maak melding

 19. JAW,
  Ik stel voor dat Desi gewoon een feesttent laat opzetten op het mr J.C. Bronsplein om daar zijn gasten te ontvangen en alle ministers laten rijden in Toyota Vitzs.

  Laat je nakijken stelletje haatzaaiers. Wij het overgrote deel van het volk van Suriname willen potverd ook een keer vooruitgang hebben.

  Het eeuwige gekissebis zal ons in the end nergens brengen.


  Maak melding

 20. Ik snap die ndp-ers niet meer vooral die na mi. de reputatie van bouterse is zeer slecht daarom hebben mensen met gezond verstand hun terechte twijfel over deze man maar na mi is zo dom dat hij dat niet in kan zien waar bouterse ook zal komen men zal hem met zijn verleden confronteren hij is en blijft een zeer omstreden figuur . laats zag een beeld van bouterse bij de nos waar hij zegt dat niemand hem zal kunnen opsluiten de manier hoe hij dat zegt doet mij denken aan de jaren 80 de enige wat veranderd is aan bouterse is zijn dikke kop zijn leeftheid voor de rest is deze man nog steeds die charmante psychopaat dit soort lieden zijn voor na mi rolmodel iemand die geen enkel berouw toon aan de na bestaanden van zijn slachtoffer. ik vraag mij af hoe de aandidders van bouterse hun kinderen normen en waarden, fatsoen bij brengen hoe moet je jou kinderen uitleggen wat goed of fout is vooral in moreel opzicht terwijl jou president een massamoodenaar en drugscrimineel is .


  Maak melding

 21. sinds wanneer is internationale erkenning het bewijs van goed bestuur. Al die jubel berichten van ambassadeurs en organisaties die Bouterse erkennen zegt niets over zijn morele acceptatie. Hoeveel landen in de wereld waar de bevolking uitgemoord wordt door haar eigen overheid worden niet erkent. Mensen laat me niet lachen. Ik zal jullie smoel willen horen wanneer Bouterse zijn ware gezich zal laten zien. Jammer dat een aantal van jullie veilig in Nederland zit.


  Maak melding

 22. Nr 13 Na Mi: Oke!!!Let wel op dat Nl probeert op een en ander manier Bouta te(laten) grijpen!! en achter slot en grendel te krijgen op Guantano Bay “en wie weet dat het gaat lukken”. De Hollanders hebben genoeg tijd en geduld.

  “Vele Surinamers noem ik gekreupel” deze kwam van mij!!!(persoonlijke ervaring).

  Vergeet niet dat vele Surinamers ook niet zonder sex kunnen. Hermannen heb je in elk land.

  De onderstaande komt van jou:

  De meeste SurNeds leven in Nederland op basis van SEX (Slapen, Eten en Sexen) voor de rest hebben ze geen flauw benul wat om zich heen speelt, laat je maar lekker manipuleren.

  Weet jij wanneer de eerste schip met de Ganezen en de andere bevolkingsgroepen door de zelfde Hollanders Naar Sme is gevoerd?? Nee, neen!! ga even niet naar de bib of internet zoeken!!

  Natuurljk wilt Nederland Bouterse niet in de Bijlmerbajes hebben want het kost bom vol geld en van de belasting betalersook nog!

  Ik kijk altijd eerst naar mij!!! m.a.w. ben geen bemoeial!!!

  Mensen laten wij niet elkaar persoonlijk aanvallen. Het is gewoon je reactie /mening geven op de forum’s.

  Succes allen!!!!


  Maak melding

 23. S.E.S

  NaMi zegt dat Surinamers in Nederland leven op basis van SEX (Slapen, Eten en Sex).

  Dit heeft niets met het bovenstaand bericht te maken. Geen enkele raakvlak, niets, nada!
  Maar om NaMi tevreden te stellen zeg ik JA!
  Je hebt gelijk! Wat is dat toch goed van je.

  Toch schets ik je het leven van een SurNed:
  .06.00 uur gaat de wekker, ’t is pikkedonker.
  .06.20 uur gaat de bus, ’t is berekoud.
  .06.35 uur gaat de trein, ’t weer te laat.
  .06.55 uur gaat hij inklokken, daarna koffie.
  .07.00 uur de machines draaien, ’t is heet.
  .09.30 uur koffie
  .09.45 uur de machines draaien, nu is’t koud.
  .12.00 uur lunchpakket.
  .12.30 uur de machines draaien, volle bak!
  .15.00 uur koffie
  .15.15 uur de machines draaien, tonnen halen.
  .17.00 uur gaat hij uitklokken, uitgeput.
  .17.35 uur gaat de trein, het waait hard.
  .17.55 uur gaat de bus, weer koud.
  .18.00 uur hallo jongens, papa is thuis!
  .18.30 uur hallo jongens, eten is klaar!
  S.E.S. (Sávonds Eten we Samen).
  Morgen hetzelfde.

  En dan nu het leven van NaMi, SuriSurinamer.
  14.00 uur geeeeeeuw! Wakker worden!
  15.00 uur biertje? ja Djogo! A son vaja!
  16.00 uur Waterkant Forum
  17.00 uur Waterkant Forum
  18.00 uur Portie Sawawa bij de PC (latehale)
  19.00 uur Djogo tijdens Forum Waterkant
  20.00 uur Cafe op de hoek
  00.00 uur A ka Forum beeld e seki!
  00.10 uur Brrrrrr..brrrrrr…snurk…snurk..
  Een nutteloze dag.
  Morgen hetzelfed.

  Dit gepeupel wil Suriname opbouwen?
  Ja, de Chinezen doen het wel en jij wil ze het land uit? Nog even en Desi schopt je uit je nest om de Sommelsdijkse kreek schoon te gaan maken.


  Maak melding

 24. Aansluitend op @25. De politie kunnen wij afschaffen. Er hoeven geen flitspalen meer geplaats worden. Want het heeft geen zin.
  Want als ik iemand neer knal en beroof van al zijn bezittingen kan ik noch president worden en dat doet pijn een beschaving als Suriname waar hebben geleerd respect te hebben voor de medemens en ons te houden aan regels wet en recht.
  Die man heeft nooit respect gehad voor de rechterlijke macht.
  Wat denk je Ronny ziet dat hij gaat straks ook een gooi doen naar President want dat kan allemaal in Suriname.
  Dit kan je niet goed praten want het is Fout en fout en had nooit moeten gebeuren .


  Maak melding

 25. @ pinto en de rest van de kudde,
  Als bouterse de enige persoon in suriname is die dit prachtige land suriname vooruit kan brengen dat is er iets goed mis met suriname dan is mijn advies verkoop suriname maar voor haiti.


  Maak melding

 26. Bouterse moet overal gaan waar hij wilt.Nederland heeft niets mee te maken.Ze kunnen nieteens een regering samenstellen en altijd met het vingertje wijzen naar suriname.In nederland zijn ze bezig een minderheidsregering te vormen.Ze kunnen al 40 jaren hun eigen land niet draaien waarover praten ze hier in nederland.PVV is een racistische partij en dat is VVD en CDA ook geworden.


  Maak melding

 27. De aanhangers van bouterse verkeren nu in een ROES, wat ze niet in kunnen zien is dat de OAS en een aantal andere landen bouterse laten zien dat zij zich houden aan de democratische principes en dat ze dat ook van hem verwachten en daar zit precies het gevaar kan bouterse zich houden aan de democratische principes kan de hele mc dat ik heb daar mijn twijfels over gezien de manier hoe jenny simons zich nu gedraagd vrees ik het ergste. heilig is het instand houden van de democratie, ik denk dat dit een heldere en duidelijk bootschap is die niet over het hoofd gezien mag worden.


  Maak melding

 28. Ach Na Mi, van deze gasten moet je geen intelligente reacties verwachten en die DAS geeft waarschijnlijk een beschrijving van zijn eigen leven. Stoor je er neit aan, het blijft gepeupel.


  Maak melding

 29. Hmmm, reactie 32 van DU,….zou het waar zijn of vergis ik me? Ik bespeur zowaar enige intelligentie in die reactie. DU ga zo door, volgens mij kan je het wel. Ik blijf je volgen, goed van jou hoor!


  Maak melding

 30. DAS voor mij ben en blijf je gepeupel die in de marge blijft kletsen, ik moet bekennen dat ik nog nooit iets zinnigs van jou heb kunnen lezen.

  Ik wil de chinezen niet weg hebben hoor. Ik wil ze wel gewoon belasting laten betalen en ik wil hun importen en dollar exporten niet meer financieren met onze schaarse staatsmiddelen, snap je het nog uilskijken.

  Door al die machines om je heen, ie ede kon tranga, je weet niet wat om je heen speelt dat moge duidelijk zijn, blijf maar lekker op basis van je sex leven, je kan niet anders.


  Maak melding

 31. Hoe gedraagt of moet J.Geerlings zich gedragen dan DU?Zelfs Geerlings neem je op de korrel,ja we weten wel dat je liever je collega dommie Somo voor die post had gewild,maar tijden veranderen jereh.
  Jenny gaat het prima doen ,zij heeft tenminste opvoeding genoten,geef haar die kans en kijk na 1 jaar als ze het kan ipv dat je nu al haar probeert neer te halen.

  Bij de OAS zitten er meerderen die geen schone lei hebben in hun ogen is Bouterse een kleine jongen.


  Maak melding

 32. Lucien,

  Maar natuurlijk geeft DAS een beschrijving van zijn eigen leven hierboven, daar twijfel ik geen moment aan.

  Zijn nutteloze leven in Suriname die hij elke dag weer sleet met het drinken van djogo’s, verklaard zijn haat naar alles wat naar Suriname riekt. Hij geeft Suriname de schuld dat hij nooit iets van zijn leven daar heeft kunnen maken, het is met name Bouterse zijn schuld. Hand in eigen boezem, zit er niet in.

  In Nederland aangekomen, de harde maatschappij hebben ze hem weggestopt in de productiesector met inklokken en al. Inklokken???? anno 2010, naar mij weten is dit systeem al ergens eind 70er of begin 80er jaren in Nederland afgeschaft, maar goed, ze zullen het wel voor DAS hebben ingevoerd, ze moeten DAS in de gaten houden.

  Nu zijn beschrijving van het leven van de SurNed, hij zegt dus letterlijk “Toch schets ik je het leven van een ‘SurNed’

  Dat bedoel ik nou met gepeupel, die niet weet wat om zich heen gebeurd, vooral als je leven om 6:00 begint en ergens om 18:30 eindigt, daarna naar bed en morgen hetzelfde weer, elke dag weer hetzelfde, het kan niet anders dan dat je afstompt.

  Deze nietsnut weet dus niet eens, dat veel SurNed het productiesector niveau allang zijn ontstegen. Zo zijn er momenteel veel SurNed die verder naar school zijn gegaan en hebben gestudeerd, waardoor er nu veel op een hoger niveau functioneren zoals onderwijzers, verpleger(sters), ICT’ers, consultants, economen, artsen enz. enz.


  Maak melding

 33. Mi kondre mang

  Wat als t verhaal als volg zo in mekaar zat;

  Toen suriname op t punt van onafhankelijkheid stond werd er onmiddellijk door het koningshuis een plan genaakt om de wettelijke regering omtegooien.
  Operatie zwarte tulp

  Wats als bouterse de coup voor de originele couplegers heeft gepleegs is hij dan nog de vijand?
  Wie is rambocus en waarom is zijn familie in nederland geridderd?

  En wie is Colonel hans valk. De ‘ coup vader’ ?

  Zoals ik t zie is bouterse nederland te slim afgeweest en heeft hij de coup juist voor suriname gedaan
  Nederland weet dit en zijn bang om aangeklaagt te worden bij t VN tri bunaal voor het voorberijden van een coup tegen de regering van suriname

  Mi kondremang er zijn v ele onder ons die alles klakeloos overnemen van de media en dergelijke bronnen

  Zoek zelf naar de antwoorden en gij zult zien wie sinds het begin achter alles zit

  Het ligt niet alleen aan ons wat er allemaal fout is gegaan maar het ligt wel aan ons om suriname optebouwen.

  Misschien heeft sophie toch gelijk met wan dey sa doro


  Maak melding

 34. DU #32,
  Wij houden ons aan alles: De kanonnen, de uzi’s, de telefoon en last but not least least democratische principes!

  Vanuit Nederland kwamen wij hier in october 1975 als jonge politiek onervaren militairen aan. Omdat onze elementaire belangen met de voeten werden getreden ontstond er rotsooi ja. Je kunt ons na het dragen van zoveel offers niet komen uitmaken voor padvinders en mij daarenboven met politie geweld uit de kazerne ontzetten.

  Wij hebben geleerd van die 30-lange jaren en gaan nu een goeie job tegemoet.

  Daarvoor hebben de jongeren onder het Surinaamse volk voor gezorgd.

  Alle muggesifterij ten spijt!


  Maak melding

 35. @ pinto.
  Een mooie gelegenheid om wat dieper op de zaken in te gaan, vertel, vertel mij welke elementaire belangen werden met voeten betreden als je vent ben dan vertel je heel eerlijk wie de elementaire belangen van mijn landgenoten met militaire laarsen hebben vertrapt pinto jij ben een niets nut jij praat in het wij vorm dus jij ben ook de moordenaar en onderdrukker van mijn landgenoten die beesten die mijn volk op zeer barbaarse manier hebben geknecht en daar praat jij heel trots over je moet jou schamen pinto.


  Maak melding

 36. DU #41. Wat?

  Veel dingen zijn voor de meeste surinamers vooral in nederland verledentijd, wat u doet is verwarring en onrust zaaien.

  Heeft u niet opgemerkt dat de meeste surinamers( check de verkiezingsuitslag). Verder met het land willen en niet met een president’ marrionet’ vene. Die niet eens durft nederland aanteklagen voor de coup die voor bouta zijn coup genaamd operatie zwarte tulp gepleegd zou worden door ene rambocus en hans valk.

  Ieder mens maakt fouten en deze man heeft er wat gemaakt maar iedereen kan veranderen. Maar jij heb liever de ouwe kolonisator aan het woord in SU .je bent een onderdaan en ik raad je aan naar NL te verhuizen.
  Dan krijg je vanzelf wel je wakeup call

  Wat suriname nodig heeft is een sterke leider ,iemand die patriotish is en alles zou doen voor suriname
  En als het moet ook de verraders rooieren en verbannen want we hebben er heel. Veel

  Ik ben de nieuwe generatie en wat ik u kan vertellen is dat 80% van de jeugdige surinamers achter GROOT bouta staat
  We haten de ouwe denkwijze.,de ouwe zakkenvullers. De ouwe manier van doen en vooral het wachten op steun van nederland. Terwijl we in een rijk land wonen

  Als je niet voor bouta ben ben je tegen suriname. Tenminste dat is hoe mijn ‘mensen’ erover denken

  Grote tijd voor nationalisme en als t kan de communistische wijze zodat we het land in raptempo kunnen opbouwen


  Maak melding

 37. Wat een grote onzin op nummer 42,
  Als je voor bouterse ben dan ben je in mijn ogen tegen suriname ik zal jou uitlegen waarom laat bouterse nederland zelf aanklagen hij zat dicht bij het vuur, zadel vene niet op met een probleem die bouterse zelf heeft veroorzaakt, in de jaren 80 waren de mensen ook in een euforie wat is er toen van suriname terecht gekomen niets dan alleen maar achteruitgang bouterse heeft suriname met zijn onmenselijke revolutie tientallen jaren achteruit getrapt dus kom mij geen onzin vertellen overal in de wereld wil men af van communisme in suriname alleen willen ze terug naar die tijd wat een grote idioot ben jij sabimang. kijk om je heen in de wereld nergens is het voor gekomen dat criminelen als bouterse een land vooruit kunnen brengen het is een illusie om te denken dat bouterse suriname zal ontwikkelen. Mensen zoals jou sabimang en de rest die bouterse aanbidden geven duidelijk aan dat ze het niet kunnen redden zonder iemand die hun knecht onderdrukt en verdenerd dat noem ik het slaafse mentaliteit en daar ben ik een tegenstander van iedereen moet vrij over zijn eigen toekomst kunnen beslissen zonder bemoeienis van geen enkele regering of beleidsbepalers geen wonder dat julie bouterse baas noemen.


  Maak melding

 38. Beste meneer du
  Als u een boek gaat lezen begint u ook vanaf bladzijde 10 te lezen?

  Wat er met suriname is gebeurd is deels ook boutas schuld maar vergEet niet dat er toen frictie tussen communisme en capitalisme was
  Doordat suriname communistisch was die tijd heeft het westen vanaf het begin suriname gesaborteerd zie de horb bouta affaire … Wat er is gebeurd is dat we tegenelkaar zijn uitgespeeld door buitenlandse mogenheden

  Met een ding geef ik u wel gelijk en dat is democratie maar hioe suriname er nu voor staat is communisme
  Zie china en alle communistishe landen hoe ze van derdewereld land tot wereldmacht werden,capitalisme is niet voor elk land de oplossing

  En over 1980:
  Ik zal u even bijscholen…

  Hans Valk

  Hans Valk (ca. 1928) is een voormalig kolonel van de Nederlandse krijgsmacht, die zijn naamsbekendheid te danken heeft aan zijn ‘vermeende’ betrokkenheid bij de Sergeantencoup.

  Militaire missie

  Toen Suriname in 1975 onafhankelijk werd, verbond Nederland een militaire missie aan de Nederlandse ambassade in Paramaribo die de taak kreeg om de Surinaamse Krijgsmacht (later: Nationaal Leger) te helpen opbouwen. Kolonel Valk kreeg de leiding over deze missie. Hij kende Suriname omdat hij er in de jaren vijftig al een tijd gestationeerd was geweest.

  Sergeantencoup

  In de jaren die volgden na de onafhankelijkheid van Suriname ontstond er veel ontevredenheid binnen de Surinaamse krijgsmacht. Op 25 februari 1980 mondde deze ontevredenheid uit in een coup van een groep onderofficieren, waaronder ook Desi Bouterse, die later bekend is komen te staan als de Sergeantencoup.

  Al snel na de coup waren er geruchten dat de Nederlandse kolonel Valk betrokken zou geweest zijn bij de machtsgreep. Hij zou onder andere de plannen van operatie Zwarte Tulp doorgespeeld hebben aan de coupplegers. Volgens sommigen, onder wie voormalig Surinaams minister André Haakmat, was Valk zelfs de “geestelijke vader” van deze coup en werd hij daarna de belangrijkste raadgever van Desi Bouterse. Tijdens de uitzending van Andere Tijden op 19 maart 2009 vertelde Haakmat dat Bouterse een speech hield tijdens de afscheidsreceptie van Valk, die enkele maanden na de coup van 1980 door Nederland werd teruggehaald om een functie bij de NAVO te gaan vervullen. Bouterse zou gezegd hebben: “Ik ga hier iets onthullen wat alleen u en ik weten. Zonder u zou deze staatsgreep nooit zijn gebeurd.” Haakmat maakte hierbij de kanttekening dat de voltallige Nationale Militaire Raad op de receptie aanwezig was en dat zij daar voor het eerst over de betrokkenheid van Valk hoorden.

  Valk zelf stelde dat hij “alleen maar luisterde” naar de ontevreden onderofficieren, ondanks dat hij eerder verklaarde trots te zijn op het verloop van de coup. Het is dus niet zeker of Valk echt een belangrijke rol bij de coup heeft gespeeld.

  Op verzoek van de verdediging in het proces inzake de Decembermoorden wordt ook door de Surinaamse justitie de rol van Valk bij de staatsgreep onderzocht. In dit onderzoek verklaarde de arts Lie Paw San, toentertijd ook voorzitter van de Volkspartij, dat hij Valk medisch had behandeld. Tijdens deze behandeling zou Valk hebben verteld, dat in Tilburg Surendre Rambocus werd opgeleid voor het plegen van een coup. Uiteindelijk nam deze sergeant niet deel aan de putsch van februari 1980, en pleegde juist een mislukte tegencoup in maart 1982.


  Maak melding

 39. Zeven-Even!

  Terwijl ik het leven van een SurNed schets en daarnaast het leven van SuriSurinamer NaMi, denkt hij dat ik fabrieksarbeider ben.

  Hoe kortzichtig kunnen NaMi en Lucien zijn.

  Maar goed, stel dat ik fabrieksarbeider in NL ben en jij bent minister in Suriname dan hou ik toch meer salaris over aan het eind van de maand. Een trots salaris.

  En dat is nu het probleem met de net als ik kroesharigen NaMi, Lucien en Pinto. Ze vinden fabriekswerk minderwaardig, willen met stropdas zeven-even op kantoor zitten of willen mensen met hun uniform bang maken.
  Met hun dikke nek de lakens uitdelen.
  Maar daarvoor moet je geschoold zijn of in Suriname wonen. Want daar alleen kan je met MULO president worden.

  Werk is werk! Fabrieksarbeider zijn is vele malen beter dan Militaire Mensen Moordenaar (MMM).

  Wat mijn scholing betreft weet ik zeker dat jullie drie bij elkaar niet halen wat ik heb.
  Kom maar op!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.