Reislust Surinaamse parlementariërs ontwaakt

33

PARAMARIBO, 4 aug – Het parlement zit nauwelijks aan of het reizen begint. Volgens Dagblad Suriname is kamerbreed besloten samen op reis te gaan. Het eerste reisdoel is Zwitserland. Daar gaan tien parlementariërs van coalitie en oppositie naar toe. Het enige waar nog meningsverschil over bestaat, is de verhouding.

De coalitie vindt een verhouding van vier op één per delegatie gerechtvaardigd. De verhouding zou de machtsschaal van het moment perfect weergeven. In elke delegatie zitten dus vier van de coalitie. “Dictatuur van de meerderheid”, zegt Ruth Wijdenbosch van het Nieuw Front. In het vorige parlement was het nog drie op twee. Hoe het ook zij, de heren en dames maken zich op voor hun eerste trip.

Het betreft twee afzonderlijke bijeenkomsten in Zwitserland. Daar gaan twee delegaties naar toe van elk vijf man. De kritiek op het parlement is steeds weer de ongekende onbescheidenheid. Het vorige parlement speelde het klaar soms maanden niet bijeen te komen. Het reizen ging ongestoord door. Elke gelegenheid om de koffers te pakken werd aangegrepen. In dit opzicht dus alvast niets nieuws onder de zon.


33 REACTIES

 1. Waar blijft toch die beloofde verandering.
  Toch weer 17 ministeries in plaats van beloofde afslanking.
  Toch weer luk raak reizen, waarbij de coalitie het voortouw neemt: 8 coalitieparlementariërs tegen 2 van de oppositie. Wat een voorbeeld.
  Wat een schending van beloften. Nou ja, er worden nog veel ergere dingen geschonden denken de parlementariërs.


  Maak melding

 2. Weerbericht!

  De IJslandse aswolk verhindert nog steeds het luchtverkeer boven Zwitserland, Duitsland en Noorwegen. Passagiers die via Schiphol doorreizen naar het hoge Noorden zullen een aantal nachten op de luchthaven moeten doorbrengen. Ook de grote Surinaamse delegatie van coalitie en opositie.

  Het houdt maar niet op! De grootste reiziger aller tijden in Suriname is niemand minder dan Bosje. Deze reizen hebben geen moer betekend voor het Surinaamse volk en zullen dat in de toekomst ook niet.

  Stelletje hebzuchtige, reislustige landverraders! Daggelden in Valuta opstrijken moet verboden worden.


  Maak melding

 3. Wie is de gebeten HOND, ja de samenleving die verandering en vooruitgang is beloofd.het gaat de heren niet om het lands belang maar on eigenbelang als ze eenmaal op die stoel zitten zijn alles vergeten wat ze hebben beloofd en die domme achterlijke massa staat erbij en kijken ernaar.
  Bouterse gaat een school in coronie bezoeken.hij gaat de klas binnen en zegt tegen de kinderen dat hij spijt heeft van het verleden bla bla bla en dat ze alles aan hem kunnen vragen.het slimste jongen van de klas (denzel)steekt zijn vinger op en zegt ” exellentie, ik heb drie vragen 1. hoe zal u de komende tijd omgaan met het ’s landsgelden?
  2. wie heeft de decembermoorden gepleegd?
  3.wat is u aandeel in deze moorden?
  Voordat bouta antwoord kan geven gaat de ineens de bel en bouta zegt dat het pauze is en dat hij na de pauze hier op terug komt.Na de pauze vraagt hij of er nog vragen zijn.het op één na knapste jongen van de klas (raymond)steekt nu zijn vinger op ” exelentie, ik heb 5 vragen,
  1, hoe zal u de komende tijd omgaan met ’s landsgelden?
  2Wie heeft de decembermoorden gepleegd?
  3.wat was uw aandeel in deze moorden?
  4. waarom ging de bel van de pauze 20 minuten te vroeg?
  5 WAAR IS DENZEL?


  Maak melding

 4. DIT zijn weer de verbitterde gasten die op elke forum weer hun gal uit spugen.Jullie hebben zeker slapeloze nachten en zitten te wachten om je mening te geven zodra er een nieuws item op waterkant verschijnt. De mensen zijn moe van jullie .


  Maak melding

 5. Het maakt niet uit welke regeringscoalitie aan de macht is.De snoepreisjes zijn weer begonnen. En dan roepen de heren en dames politici dat er flink bezuinigd moet worden.
  Het is ronduit beschamend dat men nu ruzie gaat maken over de samenstelling van de “snoepreisdelegaties”.


  Maak melding

 6. 99% van de reacties op dit forum zijn reacties van mensen die in Holland wonen en werken, dus ook hier belasting betalen.
  Wanneer Hollandse delegaties op kosten van hun belastingcentjes op reis gaan hebben ze geen kritiek, en dan het lef hebben op kritiek te uiten op Surinaamse parlementariers.
  A no unu money,laat dat over voor de mensen die in SU werken en belasting betalen. Niet zeuren!!!!!!!!

  Kofi


  Maak melding

 7. Het gaat bij deze om een WTO en een IPU vergadering die beide twee dagen duren eentje in September en de andere in Oktober.

  Aangezien Suriname lid horen te zijn van beide organisaties is het genoodzaakt dat men beide vergaderingen bezoekt.

  Mensen die in een negatieve spiraal zitten, zijn over het algemeen emotioneel, bij emoties weten we allemaal dat je verstand dan niet meer werkt. Bij sommige lieden lijkt dit een permanente situatie te zijn, hun verstand werkt niet meer optimaal.

  Aj Baja Bosje grootste Surinaamse reiziger allertijden. Wat emoties allemaal teweeg kan brengen.


  Maak melding

 8. Ik vraag me soms ook af waarom de ex-ministers schadeloos gesteld moeten worden.Ze krijgen 6 (ZES) maandenlang alle privilege`s als zouden zij nog in dienst zijn.Wie moet het betalen????Een minister die een waardeloze brug bij Uitkijk (Sarramacca) liet bouwen krijgt ook een “schadeloosstelling” !!!!!!!!!!Het kost de belastingbetaler ook miljoenen dollars!!!Waar praten we over?????Let the men be.


  Maak melding

 9. Dat is zo Kofi hier durft geen een surinamer hun smoel te openen om kritiek te geven op een nederlandse parlementarier .Dan is hun mond gesnoerd.Je ziet en hoor ze in geen enkele forum.Dat geeft weer hoe bang ze zijn voor de witte man en een gado dansen voor ze .A katibo sidong ete in ding.Wat de witte man doet goed of kwaad dat kan en mag.


  Maak melding

 10. Transparantie, rechtvaardiging, en Publieke Ruchtbaarheid. Hoort allemaal bij Democratie.
  Mensen die moeite hebben met ophelderingsvragen hebben een probleem!!!
  Daarvoor is Oppositie nou eenmaal uitgevonden, evenzo journalistiek en publieke fora.
  Rechtzetten wat scheef staat, en herinneren aan verkiezingsbeloften. Wakti boi.
  Maak je borst maar nat. Of lees geen reakties op dit forum. Beter voor je hoge bloeddruk.
  Er zal nog veel komen de komende tijd. Als je ziet wat nu in deze korte tijd al de revu gepasseerd is… Na f’joe tang teki.


  Maak melding

 11. Maar waarom een 4:1 verhouding? Als de vergaderingen zoals nr #8 aangeeft, maar 2 dagen duren, hoeven het er toch geen 10 afgevaardigd te worden. Dan 5 lijkt me genoeg? Vreemd hoor en dit betaalt de staat natuurlijk. Who else?

  Sur-Nederlanders gaan ook graag naar Swiss, maar dan wel op eigen kosten. Nieuwsgierig als ik ben, wil ik altijd weten welke bijdrage de Sur. delegatie tijdens zo’n vergadering levert. Vertel het me! Ik kan me moeilijk voorstellen dat het de deelnemers vooral te doen is om de stempels in het paspoort. Ieder zichzelf respecterend bedrijf stuurt niet zomaar afgevaardigden ergens heen. Gewoon omdat wij hier altijd kijken naar het rendement dat het ons moet opleveren.

  Het werd sept. en het vliegtuig steeg op en de STVS camera zoemde in op Latour, waar in de zonovergoten namiddag kinderen huilen om brood, jongeren gedwongen hosselen en vermoeide grootouders zich afvragen of er ooit een correctie zal komen in hun kleine AOW. Op de rotonde zit zowaar Steve Meye met de handen in het haar. Zuchtend: Waarom heeft niemand mij toen op 12 augustus teruggefloten…

  President Bouterse, slaap zacht!


  Maak melding

 12. Sandra,
  De gasten die op elk forum hun gal uitspuiten, zoals jij het uitdrukt die denken tenminste na over de waanbeleid in Sur.!!! maar wat about you???? jij bent zelfs zooooo MOE en LUI dat je zelfs niet erover wil nadenken. Dus je hebt geen enkel recht voor een commentaar op een ander. JE BENT MOE DUS GA MAAR SLAPEN!

  ENNE Kofi?
  Jij hebt geen enkel maar dan ook absoluut geen enkel benul van WAAROVER JIJ HET HEBT!!
  Als jij Nederland vergelijkt met Sur. dan ben jij echt een SUKKEL!
  Dus mijn advies aan jou is, ZEURRRR JIJ NIET!en GA MAAR WERK ZOEKEN zodat jij ook mee kunt betalen aan de belasting! Dan zul je wel anders piepen als de regeringsLEIDERS alsmaar SNOEPREISJES ondernemen en Surinamers maar blijven LIJDEN onder de waanbeleid van deze LEIDERS!


  Maak melding

 13. mensen denken juillie eens goed na voor dat je wat schrjft ,wij weten allemaal dat rome niet in een dag is gebouwd ze zijn er nauwlijks en nu al zeuren waarom hebben de vorige machthebbers het niet geregels aldie jaren die ze daar zatten uit hun neus tevreten ze moeten zig schamen ,een stelletje zukels die inplaats van het land tedienen met hun eigen dingens bezig waren en roepen KRUIZIG HEM waardoor men het volk misleid enafleid van de werkelijkheid .Laten we goed kijken en ons afvragen wie en welk land het meent met ons suriname.Suriname wordt al decenia lang al niet goed bestuurt het is niet iets van vandaag meneer du juillie waren ook erbij wat hebben juillie er van gemaakt


  Maak melding

 14. Het vorige parlement speelde het klaar soms maanden niet bijeen te komen. Het reizen ging ongestoord door. Elke gelegenheid om de koffers te pakken werd aangegrepen. In dit opzicht dus alvast niets nieuws onder de zon.
  Hoop dat de nieuwe parlementsleden van het NA dat wanneer zij op reis gaan naar het buitenland ons Geliefd Suriname beter op de Internationale kaart zullen plaatsen en vooral het het Eco Tourime zullen promoten zodat er meer touristen naar ons Geliefd Suriname zullen komen.


  Maak melding

 15. Het vorige parlement speelde het klaar soms maanden niet bijeen te komen. Het reizen ging ongestoord door. Elke gelegenheid om de koffers te pakken werd aangegrepen. In dit opzicht dus alvast niets nieuws onder de zon.
  Hoop dat de nieuwe parlementsleden van het NA dat wanneer zij op reis gaan naar het buitenland ons Geliefd Suriname beter op de Internationale kaart zullen plaatsen en vooral het het Eco Tourime zullen promoten zodat er meer touristen naar ons Geliefd Suriname zullen komen.


  Maak melding

 16. Het betreft twee afzonderlijke bijeenkomsten in Zwitserland. Daar gaan twee delegaties naar toe van elk vijf man………..

  GOED Lezen is ook een vak…….Eerst goed lezen wat er staat….dus het zijn wel 10 parlementariers verdeeld over twee afzonderlijke bijeenkomsten.!!!!Meestal ging tijdens de vorige regering venetiaan,de parlementsvoorzitter altijd mee.


  Maak melding

 17. En dat het NA zal blijven vergaderen om de belangen van hun gekozen te blijven behartigen zodat bij nieuwe wetswijzigingen die genomen worden door het NA een juiste weerspiegeling geeft van de samenleving.


  Maak melding

 18. “Nieuwsgierig als ik ben, wil ik altijd weten welke bijdrage de Sur. delegatie tijdens zo’n vergadering levert” Joyce.
  Een zeer terechte opmerking.
  Dit is kenmerkend voor de koers welke Su. opgaat.
  Voor de Int. krediet beoordeelaars zit Su. goed kan het zo geld lenen.
  Telting heeft voor reseve gezorgt daar kan Royal Torarica worden afgehuurd.
  Alle beste jongetjes en meisjes die nu een minister post krijgen ten spijt.
  Wanneer onze mentaliteit niet veranderd, is het geld over de balk gooien.
  Wellicht zijn wij zuur op dit forum maar hebben het beste voor met Su. Het gaat ons aan het hard wanneer wij merken dat een land onrecht aangedaan wordt door verkeerde mensen aan de knop te zetten ook al zijn ze volgens kenners op een democratische manier gekozen. Fijt is ze hebben allen een crimineel verleden. En beloven iederkeer weer dat zij het anders gaan doen.
  De werkelijkheid is anders.
  Suriname wordt wakker ook voor de posten van 5,6,10.
  Wanneer je snoepreisjes organiseert hou je straks geen geld meer over om het land economische vooruit te helpen.Het is nu al duidelijk dat men niet van plan is te bezuinigen en het rustig aan te doen.
  Internationaal is men goed op de hoogte ook hoe het Griekenland economische gesteld is.
  Neem daar een voorbeeld aan. Ik wens het Suriname niet toe maar nogmaals als Ameraali, Boedoe, Hoefdraad en alle andere Dit stelletje ongeregeldheden niet in de gaten houdt zijn zij ook medeplichtig


  Maak melding

 19. Nr 4 Sandra: Wees enerzijds blij dat de verbitterden hun gal spugen. Slappeloze nachten zou jij misschien wel krijgen als zij wat anders hadden gespuugd op jou!! Dat doen zij niet!!! want je bent te zielig voor. Jij geeft toch ook reactie op reactie!

  En welke mensen zijn moe???

  Ik kan ook wat anders spugen!!


  Maak melding

 20. Nr 6 Kofi: De Hollanders(SurNeds) zien en denken wel helder. Zij dragen hun steentje bij voor de vooruitgang in Nederland. Wat doe jij?? Misschien betalen de Hollanders ook een stukje voor jou. Vergeet 1 ding niet dat ons zweetgeld ook naar Sme gaat en wie weet pluk jij ook de vruchten van zoals vele anderen. o.a. de bekende Pakketje of de Doekoes, vak.gangers vanuit Nedl.! ga je mee naar de Vat of ehhh!! Commander, maar het kost je niets hoor zoals je het weet.

  En als een wet is, hoor je gewoon na te leven. Doe je dat ook dan heb je geen een probleem.

  Kom je in Nederland?? Neen? waarom? Succes!! Wel doekoe/ geen doekoe- wel hotel/ geen hotel etc.


  Maak melding

 21. Ok, laten we voorop stellen dat een regering geen bedrijf is, lid zijn van een organisatie schept bepaalde verplichtingen.

  Ook bepaalde bedrijven zijn lid van een organisaties, waar men vergaderingen bezoekt die geen enkele direkte rendement opleveren voor zo’n bedrijf.

  Joyce ik zou je kunnen uitleggen hoe het gaat bij zulke vergaderingen, maar dat zou teveel tijd in beslag nemen.

  Even in het kort, dit zijn geen vergaderingen waar leden zitten te luisteren naar een voorzitter, in dat geval zouden vijf leden teveel kunnen zijn, mee eens. Tijdens dit soort vergaderingen worden werkgroepen ingesteld die over allerhande zaken discussieren en beleid maken.

  Ook Nederland stuurt parlementariers naar deze vergaderingen.


  Maak melding

 22. Alle deuren gaan open voor de MC & Parthers. Dus zij zijn welkom in de verschillende organisaties. Lekker reizen en laat de honden maar blaffen , ze hebben nu een volle buik. Maar wanneer ze honger krijgen zullen ze vanzelf stoppen met blaffen. Niets aan de hand: blaffende honden bijten niet.


  Maak melding

 23. wat leuk man!
  ik wil ook de politiek ingaan!
  welke cv moet ik hebben?
  ohw ja, een bank overvallen, vrouwen aanranden, mensen vermoorden en aan drugssmokkel doen.


  Maak melding

 24. #22
  ” Tijdens dit soort vergaderingen worden werkgroepen ingesteld die over allerhande zaken discussieren en beleid maken. ”

  Weer zo’n algemeen antwoord, wat moet je ermee.
  Ik ben geinteresseerd in agendapunten, vooral mbt Suriname.
  Maar waarschijnlijk moet ik niet bij jou zijn voor een antwoord.

  Toch leuk dat je even wilde reageren.


  Maak melding

 25. Het is nooit uit een enquette gebleken dat Surneds iets bijdragen aan de Nederlandse economie,talloze opinipeileingen zijn darover geweest heb nog nooit kunnen opmaken dat de Surneds iets in de pap te brokkelen hadden.Het waren altijd de Spanjaarden,Italianen,Turken en Marokkanen ,de gastarbeiders zogezegd, die uit de bus kwamen als pijlers voor de Nederlandse economie,Prof.Heertje heeft dat keer op keer laten weten:de Nederlandse economie valt of staat met de gastarbeiders.Zover iedereen weet zijn Surneds nooit als gastarbeiders genoemd,eerder als profiteurs van de socialezekerheden in Nederland.
  De omhooggevallen Surneds,uitzonderingen daar gelaten, zullen op hoge poten gaan staan om me de huid vol te schelden,maar i dont worry,ze weten in hun hart dat ik gelijk heb.
  Laatst werd er ook gepeild en wat las ik,Sur.jongeren en Antilliaanse jongeren komen heel moeilijk aan de bak.


  Maak melding

 26. Ja alleen op waterkant kunnen deze mensen reageren .Maar wat er hier in nederland gebeurt daar over hoor je ze niet .Hoor je of zie je een suri ned op een forum een nederlandse politicus bekritiseren ,nee want daar zijn ze te laf voor dan is hun mond gesnoert.Ze doen het wel in de achter kamers maar niet openlijk bang dat ze aangevallen worden door de autochtone nederlanders .Maar ja het is ze met de bobie merkie mee gegeven door die onderdanigheid.Nou een fijne dag allemaal want ik moet gaan slapen !!!!!!!!!


  Maak melding

 27. hahahahahah ai mi boi na ,
  wat een antwoord op nummer 22 jij durf echtwaar volgens mij ben je ook opgeleid in ocer hahahaahaha ze roepen heel veel met nul procent inhoud .


  Maak melding

 28. Waarom is het voor een deel van de Surinamers niet mogelijk om bij een discussie niet op de man maar op de argumenten te spelen?
  Trouwens deze SuriNederlandse begeeft zich ook op fora die de Nederlandse politici of situaties in Nederland bekritiseren. En ik weet zeker met mij nog velen.
  Met welke middelen wil men deze reizen bekostigen en ik vraag me af in hoeverre het nut van deelname voor Suriname is nagegaan. Een land waarbij basale voorzieningen vanwege gebrek aan duku ontbeerd worden zou ik adviseren zeer grondig te zijn bij het bepalen van de prioriteiten. Natuurlijk realiseer ik me dat dit verschijnsel van snoepreizen zich niet alleen in Suriname voordoet. Hoe wil men dit verantwoorden?
  Het heeft er alle schijn van dat dit een geval is van:” mi bigi sma taki srefi krote tra vree vree”.

  Vrije Surinaamse


  Maak melding

 29. Wat zijn we weer bezig om op de man te spelen. Ook in Nederland gaan parlementariers naar VN en EG instituten vanwege deelname van Nederland aan deze wereld of europese organisaties. Hebben de negatievelingen zich eens verdiept in de fraudeleuze handelingen van de Europarlemtariers. Deze gaan gewoon met de trein naar Straasburg, even tekenen voor aanwezigheid en daarna meten weer vertrekken. Dus gewoon veel belastinggeld van de EU burgers ontvangen. Het gras is altijd groener bij de buren [Nederland] dan in je eigen tuin [Suriname]. Think positive.
  Vanna


  Maak melding

 30. @ sandra ,
  Sorry hoor maar jou reaktie slaat nergens op en ik vindt het zeer zwak, wij zijn hier op een forum met 99% berichten over suriname.en dit nog sandra de nederlandse pers pakt iedere policus die onzin verkoopt keihard in dit land dat kan je niet van ja knikkers in suriname zeggen.Ik als geboren surinamer heb goede reden toe om kritiek te hebben de figuren die nu aan de macht komen in suriname en vooral de president die heel veel bloed aan zijn klauwen heeft. Zolang wij als surinamers niet eens kunnen worden over belangrijke zaken als rolmodel , voorbeeld functie, normen en waarden, integer, moraal democratie , vrijheid van meningsuiting mensenrechten, pers vrijheid en het recht zolang zullen wij achter de feiten aan lopen .


  Maak melding

 31. maurice de HOND heeft gesproken op nummer op nummer 26 , als de surinamers één maand geen geld naar suriname sturen of een maand niet naar suriname gaan met vakantie dan zal jij anders pieppen met jou dom gelul.


  Maak melding

 32. Onze SU M.P’s hebben al sinds jaar en dag twee grote bobby’s, namelijk gratis reizen en zich gratis domeingrond toe eigenen. En dat deden de leden van de vorige regering ook in ruime mate. En het volk klaagt daar wel voldonde via ” moffo krant ” over.
  Neem nou deze reis naar Switzerland. Het is toch prima dat parlementariërs SU internationaal op de kaart willen zetten? Daartegenover staat dat zij wel verantwoording moeten afleggen en veslag doen van het resultaat van hun missie Ik vind dat de kritische pers hierbij een belangrijke rol kan en moet spelen. Zij kunnen door eigen onderzoek en stevige interviews van delegatieleden degelijk verslag publiceren in de kranten. Dat is toch core business van pers en media.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.