zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrafzaak gekozen president Suriname uitgesteld

Strafzaak gekozen president Suriname uitgesteld

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 aug – De strafzaak tegen aankomend president Desi Bouterse is uitgesteld. Dit meldt de Ware Tijd. De zaak rond de Decembermoorden zou op zes augustus worden gehouden. De vermoedelijke reden is oververmoeidheid van justitieel personeel.

Met name auditeur-militair Roy Elgin is op. Een vervanger is er voorlopig niet. “Maar er wordt nu al gewerkt aan voorzieningen om een auditeur-militair aan te stellen”, zegt procureur-generaal Subhaas Punwasi. Voorlopig is het nog rekenen op Elgin. Die vertoonde al vermoeidheidsverschijnselen tijdens de laatste zitting. Op zijn verzoek werd de zitting dan ook verdaagd.

Behalve Bouterse moesten nog enkele andere burgers en militairen verschijnen. De plaatselijke schouw in het Fort Zeelandia gaat wel door op dertien augustus. Dan moeten getuigen hun waarneming weergeven. De schouw is nodig omdat getuigenissen over de aanwezigheid van bepaalde verdachten in het fort, sterk uiteenlopen. Volgens advocaat Irwin Kanhai heeft Bouterse het te druk om de zittingen bij te wonen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

29 REACTIES
 1. Ik ken die Roy Elgin niet,maar lijkt wel een vertragingstactiek toe te passen.

  PG, gauw iemand in zijn plaats benoemen, zodat het recht met betrekking tot de decembermoorden zijn beloop mag hebben.


  Maak melding
 2. Kijk, dat bedoel ik nou, precies wat ik dacht, uitstel, ie sabie toch, weer uitstel,
  boi, da we gwanga langa, kort samengevat
  EINDE VERHAAL!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 3. De strafzaak tegen de president van Suriname.

  De rechter, “het volk van de Suriname heeft gelezen alle documentatie aangaande deze materie, gehoord alle profeten van voornamelijk overzee op 25 mei 2010 gesproken” en besloten dat deze nagel aan de doodkist van Holland DDB, de onafhankelijke republiek Suriname voor de eerst komende 5-jaren mag leiden. Waar heeft u het over?


  Maak melding
 4. Vakantie!

  Wat ben ik moe! Wat ben ik uitgeput! Normaal ben ik een taaie maar nu, nu ben ik moe! Echt, helemaal moe!

  En ik, ik ben als ik alleen al aan deze zaak denk, ben ik moe. Nog erger dan meneer Elgin en Punwasi bij elkaar.

  Het geloof in deze poppenkast begint bij mij weg te ebben. Ik doe er verstandig aan om weer met vakantie te gaan en zo ver weg mogelijk.


  Maak melding
 5. De vermoedelijke reden is oververmoeidheid van justitieel personeel.

  Met name auditeur-militair Roy Elgin is op. Een vervanger is er voorlopig niet. “Maar er wordt nu al gewerkt aan voorzieningen om een auditeur-militair aan te stellen”,

  wanneer dit zover is,geef maar een gil
  nu verder met the talk of the day

  ik blijft mij afvragen of men de pastoor Steve Meye goed heeft begrepen.de Surinaamse mens hebben zich reeds lang aangepast aan de situatie van 8 december.wie zich niet kunnen aanpassen zijn de doden in ons midden.

  al wat men doet zal nimmer in dankt genomen worden,de wrok is heel diep ingeworteld bij de zogenaamde gelovigen.en hebben een doel voor ogen en dit is bewapend de heidenen en laten zij bouterse dood knallen.dan toch verzekerd ik u dat zij niet tot rust zullen weder keren.

  de juiste en oprechte oplossing is,de ongehoorzame overlevenden als vracht naar de hel verzenden.dan pas zullen wij af zijn van het krakeel.

  Ds Piet de Jong heeft zeker behoefte om z`n rotzooi uit te kraaien.hoe staat het met uw premier balkenende,is deze afgetreden toen hij zijn excuses aanboot aan de Indonesiërs.
  heeft deze ooit zijn excuses aangeboden in suriname toen hij daar was.

  jullie Nederlanders zijn hypocrieten,wat voor anderen van toepassing zijn, is zeker niet voor de Nederlanders bestemd. want Nederland is een ze geweest,dat het geloof heeft uitgevonden.

  de waarachtige beschaving niet,want destijds waren de Nederlanders hol bewoners.en dit domme en achterlijke mentaliteit hebben jullie nooit geprobeerd om los te laten.

  personen op afstand oordelen is een aangeboren mythe bij jullie Nederlanders.


  Maak melding
 6. Ik ben niet schuldig !
  Ik lag in bed bij mijn vrouw.
  Ik ben door (god) gezonden om jullie te onderdrukken vermoorden en te knechten.
  Ik ga vergiffenis vragen, woor wat ?? ze zijn toch op de vlucht neergeschoten dat was jou eerste verklaring bouterse om daarna te verkondigen bij tonvanroyen het was hun of wij en als ik eerst mij pistool trekt ga ik eerst schieten http://www.tonvanroyen .


  Maak melding
 7. ik schaam mij diep voor enkelen van u. De vraag is kan een inwoner van een land president worden , wanneer iedereen weet dat hij een strafbaar feit heeft begaan.
  Nemen wij Ned. als voorbeeld. Heeft Balkenende zijn eigen mensen vermoord?
  Heeft Balkenend drugs gesmokkeld.
  Is het mogelijk dat Mirimet, Holeeder President kan worden van Ned. Het ned. volk had dit nooit toegestaan.
  Jammer genoeg lopen er in Suriname noch mensen rond met weinig hitorisch besef, realiteitszin,.


  Maak melding
 8. PARAMARIBO – De historische relaties met de Europese Unie, België en nu ook zeer duidelijk Frankrijk, leren dat de Nederlandse houding tegen de democratisch gekozen Surinaamse aankomende president en regeringsleider Desi Bouterse, nooit echt ingang zal krijgen in geheel Europa. Van top diplomatieke kringen op het ministerie van Buitenlandse Zaken wordt GFC Nieuws hierop gewezen en wordt gezegd dat Nederland in internationale diplomatiekekringen onder druk is komen te staan om de gangbare internationale rechtsregels ook ten aanzien van Suriname te respecteren.

  Het kon daarom niet anders, dan dat een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken moest verklaren dat er geen visum geweigerd kan worden aan Bouterse, mocht hij een daar gevestigde internationale organisatie willen bezoeken. Vanaf de jaren tachtig heeft Suriname blijvend duurzaam mogen genieten van ontwikkelingshulp en -samenwerking van de Europese Unie en vooral België. De basis hiervoor ligt in het belang voor beide volkeren, wederzijdsvoordeel en respect voor elkaars soevereiniteit en de democratische rechtsbeginselen. Frankrijk onder president Nicolas Sarkozy zal naar verwachting dit beleid vanuit Europa zelfs versterken in de komende regeringsperiode, voorspellen top diplomatieke kringen in Suriname tegenover GFC Nieuws.


  Maak melding
 9. Rechtzaak tegen “president/patriot D.D.Bouterse is illegaal .

  In oorlogstijd is een kogel(kugru)gepast voor landgenoten die zich lieten manipuleren door vreemde mogendheden(ex-kolonisator)middels het organiseren van en deel te nemen aan subversieve activiteiten met het oogmerk om het centraal gezag te ondermijnen en omverwerpen .
  Internationaal als nationaal(Holland is hier deskundig in)handelsmerk c.q gedoogd en gerechtvaardigd.
  O ja , het is actie en reactie , dus no go kree !!!

  Leve President D.D.Bouterse
  Soso lobi , Soso lobi , Soso lobi

  Opo kondreman un opo
  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk/overwinning
  Sranan sa wini


  Maak melding
 10. Whisfull thinking! Het proces gaat rustig door! Immers, niemand is onvervangbaar!

  De criminele stoorzenders maken zichzelf blij met een dode Grietjebie!

  Alleen de verdachtmaking die jullie en jullie president dagelijks zullen moeten meesleuren is reeds grenzend aan boete doening.

  Ondertussen in de presidentiële suite in Royal Torarica á minimaal USD350 per dag zit de hoofdverdachte nieuwe verontschuldigingen te bedenken voor de volgende zittingen van de krijgsraad. Eh! Ik kan niet want Bin Laden komt op bezoek. Eh! Nee die kan niet want dan komen die Amerikanen echt op bezoek!
  Eh! Ik moet mijn zoon u weet wel de wapens voor drugs dealer screenen, die wil immers minister van handel worden. Je kan veel over die jongen vertellen, maar handelen kan hij! Toch!


  Maak melding
 11. Ik vraag mij nog steeds af wie die mensen zijn die deze zaak hebben onderzocht. Als 15 staatsgevaarlijke mensen zoals zij werden aangeduid,worden opgepakt, ga je als ervaren militiar of militaire politie toch niet allemaal bijelkaar houden?. Je gaat ze zeker afzonderen om te voorkomen dat zij onderling bepaalde afspraken gaan maken en het onderzoek kunnen verstoren. Wie zijn die idioten die toch geloven dat zij massaaal tesamen uitbraken en op de vlucht sloegen. En hoe konden doe oudere mmannen als Hoost zo goed kunnen rennen of had hij ooit de olumpische medaille 100 meter gewonnen ?
  Bouterse heeft nooit zelf de rechtstaat gerespecteerd anders zou hij zeker ter terchtzitting zijn verschenen. Als mens hem niet kan straffen dan straft de Almachtige God hem wel. Zijn molen maalt langzaam maar zeker.
  Khan


  Maak melding
 12. U vecht tegen de voorzienigheid, gij mensen.

  Kap ermee!

  Elgin ziet door de bomen het bos niet meer.

  Die goede man kan niet lezen wat of er niet staat, om een handje vol huichelaars te pleasen.

  U heeft immers toch eigenmachtig dood en verderf gezaaid in dit land met uw bevrijdingsraad?

  Welke vonnis is dan het wachten op????

  Simpelweg, “er is geen case!”

  Sommigen bevinden zich nog in een heel diepe rust.


  Maak melding
 13. Keuze!

  De zaak van 6 augustus verplaatsen naar 12 augustus lijkt me redelijk als de schouw op 13 augustus plaats vindt.

  De uitgenodigde gasten voor de inauguratie kunnen dan een keus maken of ze naar Royal Torarica gaan of naar de zitting.

  We weten dan een ding zeker: Desi komt niet!
  Hij is ook nog nooit verschenen maar ditmaal weten we zeker dat hij niet komt.
  Dan kan het justitieel personeel uitrusten.
  Een dagje Cola Creek lijkt me ontspannend.


  Maak melding
 14. De beste strategie is niet verschijnen , simpel omdat het te lang duurt. Verder geen spijt betuigen , omdat het alleen maar verwarring brengt bij de mensen. Degene die bloed willen zien zullen geen genoegen nemen met spijt-betuiging. De dominee in deze kan de politieke implicatie niet overzien van een dergelijke spijtbetuiging.

  Het is beter; dat na het strafproces waar geen veroordeling uit zal vloeien , omdat tot nu toe geen enkel bewijs naar voren is gekomen waaruit blijkt dat de verdachte schuldig is , een waarheids-commissie wordt in gesteld naar het gebeuren in 1980 waarbij er 15 personen werden dood geschoten.

  Het regiem van 1980 had de staatsmacht in handen en handelde dientengevolge om de veiligheid van de staat toen niet in gevaar te laten brengen. In die periode was het de slachtoffers geraden geen subversieve-activiteiten te onplooien waarbij de staatsveiligheid in gevaar zou komen. De slachtoffers wilden niet luisteren naar de waarschuwingen afgegeven door de militairen en gingen door met allerlei akties tegen de militairen te onder-nemen waardoor de staatsveiligheid in gevaar kwam. Ook hier geldt een gewaarschuwd mens telt voor twee.

  Tevens moet vermeld worden dat tussen het jaar 1975 en 1980 Abasa werd dood geschoten door de politie tijdens een vakbond aktie .
  Dat feit is duidelijk door de eenzijdige media verzwegen en niemand praat daar meer over. Dus misdaden gepleegt door de zogenaamde democratische regeringen worden verzwegen. Het is daarom geen wonder dat men in dit proces wat nu gaande is, betiteld als een politiek-proces. En het volk ziet het ook zo, vandaar dat zij DD Bouterse leider van de revolutie gekozen hebben als president van de Republiek Suriname.


  Maak melding
 15. Forceren en forceren en doen alsof de nabestaanden niet al het heft in eigen handen hebben genomen en een veelvoud aan dood en verderf hebben teweeggebracht in Suriname.

  Oog om oog, tand om tand, het recht van weder vergeling noemen we dat oftewel het talio beginsel.

  Gaat u vooral door met die flauwekul.

  Suriname kan nu geen escalatie gebruiken, zo sommigen daar op willen aansturen, zullen de consequenties niet uitblijven.


  Maak melding
 16. Roy Elgin kiest eieren voor zijn geld.
  Het zou mij niets verbazen dat deze goede man met de dood bedreigd is.
  Daarom moet dit proces in Den Haag gevoerd worden, dar wordt nu wel weer bewezen!!!!!


  Maak melding
 17. Ach , al die nederlandse belastingbetalers ,
  Wat doen zij met jullie belastinggeld , waarom protesteren jullie niet in Den Haag ?
  Jullie wens is nu in vervulling ,een kabinet met boordevol “FASCISTEN” en wat betekent dat internationaal voor jullie Holland ?
  Sinds de 18e eeuw verschepen de hollanders drugs naar Europa .
  Anno 2010 staat jullie Holland bekent als “NARCO-STAAT” .
  Jullie verstrekken dagelijks gratis heroine en pepmiddelen aan jullie mede-burgers (wat een “MORAAL” en “HUMANISTISCH”)
  Jullie hoofdstad staat in de wereld bekent als de mekka van drugs .
  Jullie zijn nog bezitters van kolonie’s en dat in anno 2010
  KOLONIALISME = FASCISME

  Wij rekenen af met landverraders om ons eigen manier en in het verleden hadden surinaamse landverraders en handlanders een dosis mazzel dat zij een kogel(kugru/agra)kregen , eigenlijk verdienen zij een mokerslag !!
  O ja , actie is reactie , no go kree !!

  LEVE PRESIDENT BOUTERSE
  SOSO LOBI ,SOSO LOBI , SOSO LOBI

  Opo kondreman un opo
  Stree de fu stree
  Wi no sa frede
  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk
  Sranan sa wini
  HET VADERLAND OF DE DOOD !!!


  Maak melding
 18. Uitstellen is afstellen.

  Heb tig keren al gezegd!!!! er is geen hond die Bouterse een haar kunnen krenken!!!! Laatstaan de Rechters in Sme. Het zal zo zijn en blijven!!! Don’t forget this please. Vanaf 1982 wordt er geblaft maar zoals u weet, bijt de blaffende hond niet!! zoals er gezegd wordt.

  Volgens advocaat Irwin Kanhai heeft Bouterse het te druk om de zittingen bij te wonen.
  Welke funktie zal deze advocaat in de toekomst bekleden???

  Al met al!! Heel veel succes!!!


  Maak melding
 19. @ neus?
  ga je les beter leren mi boy

  Zoals gewoonlijk toont je posting slechts wat voor ongelovelijk laag niveau jij hebt, in elk mensenlijk aspect. Koeparie

  boemerang


  Maak melding
 20. Die hele soap had gewoon geseponeerd moeten worden, teveel politiek en te weinig onafhankelijkheid bij de zgn rechters. Weet je nog die mevr. Monitor die kind aan huis is te grun dyari. Niemand zal de bak in gaan, het is gewoon nu zoeken naar een momentum om de zaak af te blazen, jammer voor de belastingcentjes. Ze hadden op z’n minst een paar scholen mee kunnen opknappen.


  Maak melding
 21. Zo gaat het in suriname.Eerst mensen vermoorden en nu geen tijd om proces bij te wonen.Om te zien in welk land wij leven.
  Hij moet gewoon verschijnen anders maken wij ons land belachelijk in het buitenland.


  Maak melding
 22. @27-johannes
  met het verschijnen van de verdachte bouterse.volgens velen,dan is de zaak afgedaan.zo werkt dat ding niet hoor johannes.de militairen hebben naar eer en geweten gehandeld.militairen worden niet opgeleid om voor babysitter te spelen.ze zijn opgeleid om land en volk te beschermen/dienen.and that’s it.yu krabu a`tory now.
  srudati a`no skowtu.yu verstan.


  Maak melding
 23. Militairen worden niet opgeleid om voor babysitter te spelen ze zijn opgeleid om land en volk te beschermen en te dienen klopt als een bus, zijn het niet deze zelfde militairen die zwangere vrouwen kinderen ongewapende burgers te moi wana hebben afgeslacht waren het niet deze zelfde militiaren die ongewapende burgers hebben afgeslacht op 8 dec, waren het deze zelfde militairen die hun macht hebben misbruikt en mijn volk hebben gekecht vernederd en onderdrukt boemarang jou reaktie komt als boemerang naar jou terug met jou grote onzin.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES