Selectie nieuw Surinaams regeerteam strenger

27

PARAMARIBO, 3 aug – De selectie van kandidaten voor het nieuwe kabinet zal relatief strenger geschieden. Dit zegt Winston Lackin, woordvoerder van de Mega Combinatie. Iemand selecteren om de coalitiepartners zoet te houden, is er niet bij. Politieke taferelen uit het verse verleden mogen zich niet voordoen.

Het moet dus minder chantage worden en meer business. “We moeten voorkomen dat bij de start mensen richtingen opgaan die niet zijn afgesproken”, zegt Lackin tegenover Dagblad Suriname. Alle neuzen moeten dus dezelfde kant op wijzen. Dat kan nog interessant worden in een coalitie van acht politieke partijen. Nieuw gekozen president Desi Bouterse heeft daar zijn eerste uitdaging.

Het nieuwe regeerteam moet per dertien augustus aantreden. De bedoeling was aanvankelijk twaalf augustus, de dag waarop Bouterse beëdigd wordt. Dat blijkt nu niet haalbaar. Dus heeft Bouterse voor één dag het oude team onder zich. Intussen loopt het aanwijzen van kandidaten niet overal even soepel. A Combinatie komt met twee kandidaten voor hetzelfde ministerie.


27 REACTIES

 1. hahahaahahaha ze hebben een blik open getrokken met nieuwe spreekbuis winston lacking heet hij deze mensen denken dat wij allen een hersen vol modder hebben de mc aanhangers trappen in dit soort doorzichtige sprookjes voor de domme massa .streng wat streng terwijl een ongeletterde wordt gekozen tot derde voorzitter van het hoogste orgaan van het land wat streng als jou president een massamoordenaar en drugsveroordeelde is en geen respect heeft voor de rechtsgang in suriname,wat streng als de dna voorzitter door coruptie is gekozen.houde jullie je zelf maar voor de gek daar , ik heb een vraag wie beoordeeld bouterse ?? hij zelf zeker hahahahaha laat mij niet lachen met die poppenkast daar in suriname .


  Maak melding

 2. Het land kan zich nou eenmaal geen poppenblazers meer veroorloven. De ontwikkeling van Suriname moet nu met de groots mogelijke ernst ter hand genomen worden.


  Maak melding

 3. Waarop zal er geselecteerd worden?
  Intelligentie, initiatiefreikheid en vooruitstrevendheid.
  of
  Domheid en blinde volgzaamheid.
  Opa Bouta kennende kiest hij …


  Maak melding

 4. Let op de stille krachten achter de president elected, Zij doen hun werk zonder rukbaarheid aan te geven. Verder doen de partners in de samenwerking, hun best om met de beste kanditaten op de proppen te komen.
  De motto is dat alleen de beste geselecteerd diend te worden die het werk in al zijn facetten aan kan. De werkzaamheden die deze nieuw te vormen regering moet gaan uitvoeren is niet gemakkelijk , wanneer men bedenkt dat Suriname binnnen 20 tot 30 jaar een eerste wereld land moet worden. Daarbij dient men zodanig te werk te gaan dat de eerste 5 jaren soepel gaan verlopen, zodat zij weer gekozen kunnen worden om het stategisch-plan verder uit te voeren.

  Tevens kan alleen door de logistiek in de beleids-vorming te intergreren de president overzicht blijven houden in de verrichtingen van de verschillende ministeries hoe ver zij vorderen met hun werkzaamheden en de opdrachten die zijn vervat in het regeer-akkoord schematisch uitvoeren.

  De logistieke afdeling van de regering controleerd en stuurt bij waar nodig en zorg dat alle puzzels in elkaar passen in de uitvoering van het geformileerde beleid. Door deze afdeling kan de president volledige overzicht hebben van wat op elk ministerie gebeurd , omdat elk ministerie verbonden is met het logistiek centrum van het regeings-beleid.

  Deze werk wijze voorkomt dat men de put dempt als de kalf verdonken is , maar voorkomen is beter dan genezen is hier het motto.

  Het is deze nieuwe regering aan te bevelen de experts in dit vak gebied in huis te halen om het systeem op te zetten mocht het nog niet aanwezig zijn in suriname.

  Let op: vertouwen is goed , maar controle is beter.

  Het voordeel van het systeem is de ministers minder in de problemen komen en hoeven ministers minder te worden ontslagen , wat politieke rust bewrekstelligd. Bovendien zal de efficientie behoorlijk toe nemen door dat er geen stagnatie meer op treed in de uitvoering van de Mega-projecten , omdat de intergrale aanpak ervoor zorgdraagd dat er een optimale communicatie tussen de beleids makers aanwezig is.

  Ik wens de komende PRESEIDENT DD BOUTERSE en de nieuwe regering het allerbeste toe , en hoop dat zij Suriname naar grote hoogten zullen leiden.


  Maak melding

 5. meneer lackin,,

  Met alle respect voor de NATIE,het wordt tijd dat alle criminelen uit het ambtenaren apparaat verbannen worden,zonder aanziendes persoon..

  Dus weg met die moordenaars, rovers ,oplichters ,boeven ,verkrachters uit het regerings apparaat..

  Anders spreek je niet van een zuiver uitgeballanceerd syteem..


  Maak melding

 6. Neem de tijd!

  OK! De formatie is geslaagd, het vice- en presidentsschap is veilig en we hebben ook een slimme parlementsvoorzitster.

  Vlekkeloos is alles verlopen, maar nu het regeren nog. Meestal gaat het daarom en niet om iets anders. Daar wordt men op beoordeeld en niet op naam of faam.

  Neem dus de tijd! 13 augustus niet haalbaar, dan maar 20 augustus 2010. What’s in a week?

  Belangrijk is dat de juiste mensen op de juiste plaatsen komen te zitten zonder noemenswaardige uitbreiding. Want als de vorige regeerder het met dit aantal heeft kunnen doen moet het Desi ook lukken, tenzij er mensen zijn die een funktie willen spelen.
  Het principe van: “ik ben de baas, dus zij doen het werk”.

  Als 17 ministeries en twee nieuwe afdelingen er niet voor kunnen zorgen dat vooruitgang en tevredenheidsstelling van de bevolking worden bereikt, dan kunnen we het met 34 ministeries en 4 extra afdelingen ook niet.
  Dan ligt het aan onze kennis en onkunde.

  Zie gedicht: Momenti doro! hieronder.


  Maak melding

 7. Momenti doro!

  Het goede moment is aangebroken
  Het moment van de waarheid
  Suriname was echt vastgelopen
  Er komt vast een betere tijd

  Heb geen vrees doch enkel hoop
  Vastberaden met z’n allen
  Geef de gebeurtenissen hun beloop
  Dan kan Suriname niet meer vallen

  Dit moment is volgens velen
  Het beroerdste van ons land
  Maar wat zal de wonden helen
  Als wij strijden hand in hand

  Sta niet stil en zoek vooruitgang
  Hindustaan, Creool of Javaan
  Pak je sjoffel, wees niet bang
  Chinees, Maron, Libanees, Indiaan

  Het moment is nu gekomen
  Om te plukken van ons land
  Wat ons eerder is ontnomen
  Door het koude kikkerland

  Maar dit moment is ook belangrijk
  Om ons te richten op een doel
  Wij zitten niet meer in het Koninkrijk
  Geeft dat dan geen trots gevoel?

  Vaar uw eigen weg Suriname
  Ik hoop dat trots het overwint
  Hoe wij hier ook samen kwamen
  ONS nieuw moment dat NU begint
  Einde

  Een gedicht speciaal geschreven voor NaMi, Pinto, Ray en alle anderen die de hoop hebben dat het goed komt met Suriname.
  Feit is wel dat ze moeten doen wat erin staat want dat hebben ze ook beloofd. Doen ze dat niet, dan slagen hun plannen ook niet.

  DAS


  Maak melding

 8. ik vindt het heel goed dat er strenge maatregeln zal genomn wordn t.a.v het benoemn v d ministers.wnt w hebbn al meegmaakt in de afgelopn 5jarn.men werd uit zijn of haar huis uitgesmetn en op straat gezet.ik hoop dat al deze dingen ni weer herhaald..bouterse ga zo door .we staan achter je.ons suriname is van ons!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 9. Moet die rebellenleider,bankovervaller, r, brunwijk niet worden gescreend??

  Moet die aanrander bek en nek, somohardjo niet worden gescreend??

  Moet die massamoordenaar, couppleger,mensenrechten schender, dictator, drugs veroordeelde, d. bouterse niet worden gescreend???

  De hierboven genoemde personen hebben allen een strafbare feit gepleegd. Ik schaam me dood voor degene die deze personen als leiders hebben gekozen.

  Suriname is een uniek land met een president, d. bouterse die een strafblad heeft.

  Mijn advies is d. bouterse: ga je eigen eerst screenen en dan de anderen, want anders heeft het geen zin.

  Dit is puur eigenbelang en de belangen van de handlangers behartigen. NJANG DRIENGI PARTIJ ( n.d.p. )


  Maak melding

 10. Ik kan dit niet serieus nemen. Lackin roept “relatief strengere selectie door Baas”. De kriteria ontbreken, en de mooie woorden zijn gelanceerd. Zo groeit de olievlek Baas uit tot een ware ramp. Wie op de vlek zit verzuipt, en met hem mijn land.

  Maar hoeveel galgen zullen er straks hangen aan mijn manjaboom?


  Maak melding

 11. Wat moet ik me bij een relatief strengere selectie voorstellen? (beetje streng maar toch weer niet)
  Wat betekent minder chantage? (misschien niet voor iedereen?)
  Anders dan afgesproken richting opgaan? (welke dan?)
  Coalitiepartners niet zoet houden? (dan wordt dit de kortste regeerperiode allertijden.

  Terwijl ik mij afvraag hoeveel galgen er aan mijn manjaboom zullen gaan hangen, zo dichtbij van Boxel…


  Maak melding

 12. @aboi koni

  We moeilijk als je een minister wel gaat screnen en zijn baas, de president, niet!!

  Moeten we niet alle politicie screnen? Als het huidige voorstel doorgaat krijgen we minstens 5 bewezen criminelen in de regering??!!


  Maak melding

 13. Dit is wat de meerderheid van het Surinaamse volk wilde?
  Mooi, dit is wat ze ook krijgen.
  Als je als volk mensen als Bouterse, Brunswijk en Somohardjo je land wil laten besturen, dan is er echt iets heel engs aan de hand.


  Maak melding

 14. “De selectie van kandidaten voor het nieuwe kabinet zal relatief strenger geschieden”

  Met de nadruk op relatief, ik heb in een ochtendblad gelezen dat ene onzekere Amafo voorgedragen is. Amafo!? Ja u weet tog wel! Of de samenleving even haar verjaardagsfeest wilde financieren. Eindresultaat, Amafo exit via de uitgang van El Veni.

  “Alle neuzen moeten dus dezelfde kant op wijzen.”

  Ja! Richting Fort Zeelandia!


  Maak melding

 15. #6.
  Een godsonmogelijke opdracht!
  Acht u hem instaat de presidentiële suite in Royal Toraica te ontruimen? Daar zit immers de Moordenaar der Moordenaars, de drugsdealer der drugsdealers en de crimineel der criminelen.

  Zie daar de president waar wij als Surinamers de komende vijf jaren “trots” op MOETEN zijn.


  Maak melding

 16. Inmiddels wordt volgens en ander medium Alice Amafo de nieuwe minister van Volkshuisvesting.De vraag is over welke screening praten wij dan?Zij moest vanwege corruptie weg,hoe kan zij dan weer minister worden???Brunswijk wil zijn broer op justitie.Heeft hij die kennis??
  We blijven benieuwd!


  Maak melding

 17. Meneer/mevrouw DU. Eén ding wat ik weet is dat jij alleen maar commentar weet te leveren. Op alles heb je kritiek. Je kan beter je negatieve instelling omzetten in iets positief om zodoende ook een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land. Zo niet ga iets beters doen met je leven. Ik ben geen aanhanger van geen enkele politieke partij, maar om steeds weer terug te kijken naar het verleden daarmee schiet je helemaal niet op. Het is makkelijk om aan de zijlijn te staan en dat ding onder neus steeds weer open te maken om rotzooi uit te kraaien. Als jij het beter weet meldt je dan aan bij de toekomstige reegermacht om zodoende een positieve bijdrage te kunnen leveren.

  Du ie Pu


  Maak melding

 18. Komkommer!

  In Suriname kan je alles op azijn zetten.
  Komkommer, birambi, manja, olijven en pom en zie ster!
  Tegenwoordig heb je van die mini-boompjes pommesister, die moeilijk eetbare vrucht met die moeilijke naam.

  Nog nooit heeft een moesje of iemand anders het geprobeerd om al deze zuurgoedvruchten in 1 (een) fles op azijn te zetten. Nooit!
  Wel, nu gaat het gebeuren.
  De selectie van de zuurste zuurgoedvruchten in de regering is begonnen. Verbazingwekkend is het dat de selectie-commissie bestaat uit
  vruchten waarvan er geen zuurtegraad meer te meten valt. Poreus! Porie! Verzuurd! Kaster!

  Hoe zuur kan het volk van Suriname het treffen? Wetende dat je criminele gedachten hebt die je nog niet heb uitgevoerd terwijl je door een crimineel moet worden gescreend?
  Wat let je?

  Het is komkommertijd in de Surinaamse politiek. Straks wil niemand minister worden.
  Hoe zuur het ook is, het land moet geregeerd worden. Maar het mag niet zo zijn dat we ook Awarra op azijn gaan zetten. Dan ga ik weg!


  Maak melding

 19. De voorzitterd van de DNA simons laat nu al zien waarvoor ik bang ben,de eerste dienstreizen zijn al geregeld tien DNA leden gaan naar het buitenland op snoepreis was het niet bouterse die grote waffel had op de podium dat de mc het zuiniger gaan doen nu verblijft hij in de duurste accomodatie in het meest luxueuze hotel in Suriname, royal torarica is ingehuurd voor het houden van kantooruren door niemand minder dan jenny Simons de loopvrouw van massamoordenaar bouterse de vraag is wie voor de kosten gaat opdraaien jenny gedraag zich nu als een dictator EVA BRAUN. bouterse en simons hebben suriname nu al in gijzeling let maar op mijn woorden .


  Maak melding

 20. # 18,
  Ik weet dat in de wereld van de mc aanhangers het aanbidden van een massamoodenaar beter is dan kritiek op hem hebben jullie kunnen niet tegen kritiek dat is het probleem je kan ook afstand nemen van bouterse zijn misdaden inplaats daarvan zeiken jullie over de terechte kritiek op de man die jou land op de rand van de afgrond heeft gezet.het moet niet gekker worden de aanbidders van een massamoodernaar zeggen tegen de mensen die terecht kritiek op deze monster en zijn misdadige verleden hebben dat ze fout zitten ra ra hoe kan dat ???
  Dit is mij bijdragen als geboren surinamer.


  Maak melding

 21. Dit zegt Winston Lackin, woordvoerder van de Mega Combinatie. Het moet dus minder chantage worden en meer business. Deze durft wel en waar Bouterse bij is.

  Gezien de bovenstaande, is er nog volle vertrouwen na de Presidentschap van Bouterse?


  Maak melding

 22. Al blaffen de honden de karavaan trekt verder.

  MC is met grote mensen dingens bezig in Suriname, aan al die kleingeestige negatieve ex-Surinamers wordt er allang niet meer geluisterd. Momenteel is positiviteit troef in Suriname.

  Blijven jullie maar lekker in je eigen braaksel wel effe oppassen dat je niet stikt.

  MC gaat aan de slag, gestructureerd, georganiseerd, ze hebben hun huiswerk gemaakt dat moge blijken.


  Maak melding

 23. Ik vind de gedachte en voornemen van een goed regeerteam fantastisch.Het mag niet voorkomen dat bepaalde groepen en/of minister gaan handelen alsof de ministeries hun deeleigendom zijn en naar eigen believen rasgenoten en/of vrienden en familieleden grote lappen grond en/of posities toekennen.Die Somohardjo en zijn groep waren een duidelijk voorbeeld hiervan.Bouterse let op je zaak en geef die rover/racist Somohardjo niet de gelegenheid om
  wederom te gaan graaien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.