Gele Ster bij vertrek Suriname’s schatbewaarder

15

PARAMARIBO, 3 aug – André Telting is voortaan lid van de Ereorde van de Gele Ster. De vertrekkende president van de Centrale Bank van Suriname verdient niet minder dan ’s lands hoogste onderscheiding. Dit zei president Ronald Venetiaan tijdens de passende ceremonie. Telting zijn verdiensten liegen er dan ook niet om.

Hij hielp onder meer de economie op spoor krijgen na tijden van neergang. Dat kon ook dankzij zijn onafhankelijke instelling. “Een persoon die kritisch keek naar het monetaire, financiële en economische beleid”, zei Venetiaan. De instelling liet zich onlangs nog gelden. Telting is alles behalve gelukkig met de loonaanpassingen bij de overheid. Hij blijft erbij dat die inflatie in de hand werken.

De regering ontkent niet dat er steken zijn gevallen. “In de afgelopen periode hebben zich natuurlijk problemen voorgedaan bij het opvangen van de gevolgen van het regeerbeleid”, aldus Venetiaan. Telting vindt vooral de werkrelatie met minister Humphrey Hildenberg van Financiën intrigerend: “Het was altijd weer passen en meten voor we een besluit konden nemen dat veilig was voor de monetaire stabiliteit.”


15 REACTIES

 1. Muito felicidade gouvernor Telting. Het is u goed gelukt om die SRD te comprimeren, ook al dreef het steeds verder weg van de have nots.

  Het wordt een keer tijd om de samenleving te komen vertellen waar die respectieve onderscheidingen zicht op geven.

  Als het sec een ornament is, dan kunnen “medailleridders” wel zo’n ding bij de goudsmid betrekken.

  Eén en ander met betrekking tot privileges, eerbetoon en anderszins. Anders hangt ie daar maar voor lul hé?


  Maak melding

 2. Geweldige Job. Als ik alleen al noeem:
  Aantrekken van de koers van de Surinaamse munt in 15 jaar van 1:1000(+) naar 1:4(+), en betaling van de rekening van de Wijdenbosbrug.
  Bedankt Heer Telting


  Maak melding

 3. Ik hoop dat hij de functie krijgt van adviseur van de Centrale Bank van Suriname.
  In deze functie kan hij de nieuwe governor, Gilmore Hoefdraad waardevolle adviezen geven.


  Maak melding

 4. PARAMARIBO, 3 aug – André Telting is voortaan lid van de Ereorde van de Gele Ster.

  Telting vindt vooral de werkrelatie met minister Humphrey Hildenberg van Financiën intrigerend: “Het was altijd weer passen en meten voor we een besluit konden nemen dat veilig was voor de monetaire stabiliteit.” Telting is alles behalve gelukkig met de loonaanpassingen bij de overheid. Hij blijft erbij dat die inflatie in de hand werken.

  GEFELICITEERD Heer. Humprey Hildenberg met de Ereorde van de Gele Ster.

  Laten we hopen dat de nieuwe Centrale Bank Directeur Hoefdraad verder kan gaan als Onafhankelijke instelling zodat de Surinaamse Centrale Bank een betere rating mag ontvangen van de internationale kredietbeoordelaars.

  En dat er mogelijk een comité in het leven geroepen wordt die een betere toezicht zal houden op alle financiële instellingen van het land (de Overheid, de Banken en de Cambios) dat ze zich aan de definitie van het kernkapitaal en leverage ratio (een maximale verhouding tussen eigen en vreemd vermogen van een bank) zullen houden en die als het moet zullen aanpassen of aan te scherpen. Zodat Suriname zich financieel en economisch de komende regerings periode van Desi Bouterse verder kan ontwikkelen.


  Maak melding

 5. Geel!

  Telting heeft persoonlijk niet gestaan achter de verhoging van de salarissen van de ambtenaren. Hij zag het somber in. Toch is dit doorgevoerd met in mijn achterhoofd dat er ten eerste: te veel ambtenaren zijn en ten tweede: ze voeren weinig uit!
  De jongste aanpassing van de salarissen van de ambtenaren moeten we dus zien als heuse politieke stunt om stemmen te behouden.

  Dat voor Pinto en Aboi nog niet echt duidelijk is dat heer Telting onafhankelijk goed werk heeft verricht waar anderen zich alleen maar verrijkt hebben, heeft met enige scholing te maken.

  Bij een Gele erecode Ster hoort voor mijn part een Gele Trui! Die krijgt Telting van mij zodra ik hem zie. Want als je zoveel bergen en dalen moet trotseren om het goed te doen, dan verdien je een grote pluim.


  Maak melding

 6. Heer Andre telting Mi Boy.. Bedank dat je onze Andre bent geweest op die post. Ga je goed Heer, en geniet van jou pensoen, ik hoop dat je open zal staan als jou naar bebaalde advies word gevraagd. Doe dat in lands belang.
  A U B.


  Maak melding

 7. Er moet een foto van Telting op de srd biljet komen.met een gele ster op de voorkant .dit is noot eerder iemand gelukt in de 450 jaar


  Maak melding

 8. Kritiek vindt goed maar van dom gelul moet ik niets.Sommige surinamers zijn moreel zo ver gezakt dat ze mensen die suriname hebben gered van de ordergang een trap na geven bij hun vertrek reaktie zoals nummer 1 vindt ik emotioneel dom en achterlijk.
  Pinto en de rest van de kudde zien kans om boeven oplichters schurken die verantwoodelijk zijn voor de puinhoop van de jaren 80 te belonen met het presidentschap en andere hoge posten en te benoeming tot adviseur van staat en als ik het goed hebt heeft de man die in suriname groote schade heeft verricht in suriname ook zo een onderscheiding gehad van bosje.goede en integere mensen worden in suriname veroordeeld. moordenaars dictators genocide plegers oplichters drugsveroordeelden massamoordenaars worden beloond in een land die in staat van morele ontbinding verkeerd.


  Maak melding

 9. het is echt hopen en bidden dat de heer Hoefdraad als onafhankelijke orgaan verder kan.Omdat er zoveel beloofd is door de mega combinatie lijkt het bijna onwaarschijnlijk dat Hoefdraad zijn poten stijf houdt .


  Maak melding

 10. Vraag: Monetaire stabiliteit?

  Antwoord: Nooit van gehoord!
  Roepen de stoorzenders in koor,
  wij dachten dat de Gele Ster alleen aan Moordenaars werd gegund!

  Wat een verdorven mentaliteit, in en in crimineel zijn de leiders en de volgelingen.
  Het land zal er nog van lusten met deze kerkgangers.


  Maak melding

 11. tien jaren van meten en passen,men moet zich schamen om zulke domme woorden te gebruiken.in een land met vele mogelijkheden en toch heeft men de economie niet op een behoorlijk niveau kunnen tillen.wat heeft de regering venetiaan ons opgeleverd,alleen maar armoede en kapotte wegen.

  bangeriken of pessimisten brengen geen vooruitgaan in een land.meten en passen wat voor ding is dit,schaamteloze dommekrachten heb je de front combinatie.passen en meten maar de verhogingen bij regeringsautoriteiten en parlementariërs vliegen de pan uit.de jeugd en oma/opa schijten een buffel.

  front heeft ons tien lange jaren achter gehouden,niks is vooruit gegaan geen ontwikkeling dan hebben ze nog lef te vragen op hen te stemmen,want moro e doro.
  moro e doro no,mi mars.

  nog nooit eerder is er zoveel benoemingen plaats gehad,als de laatste twee maanden na de uitslag van de verkiezing.corruptie voert hoogtij op dit moment.de abani/
  misdadiger,rover en bandieten, roven dit land leeg.de onredelijke handelingen gewoon terug draaien.

  mijn advies is opsluiten de boeven van de regering venetiaan.


  Maak melding

 12. # 12,
  Ik vraag mij of jullie nou zo dom zijn of bouterse zo slim ?
  jij zegt dat het front de afgelopen tien jaren niets heeft gedaan voor suriname dus daarom de keuze voor de man die jou land binnen 15 jaren tijd op de rand van de afgrond heeft gezet een hele slimme keuze is dat van jou brantikmaka als ik jou redenering doortrekt betekent het dat wie het slecht heeft gedaan niet meer mag regeren als jij dat bedoeld dan ben ik het voor volle 100 procent met jou eens.de keuze voor bouterse kan ik niet plaatsen jullie baseren jullie hoop op gebakken lucht zonder enige onderbouwing .als je reageert graag met feiten en onderbouwing en graag geen domme emotionele reaktie want daar wordt een mens moe van.


  Maak melding

 13. Als deskundige op het gebied van economie vind ik telting de juiste man geweest in suriname om zo een beleid te voeren.Je hebt geen betere we zullen zien wat de toekomst brengt onder bouterse en zijn regering.
  Ik heb mijn twijfels want je hebt niet zoveel deskundige daar.


  Maak melding

 14. GEFELICITEERD Heer. Humprey Hildenberg met de Ereorde van de Gele Ster.

  correctie
  moest zijn Heer. Andre Telting met de Ereorde van de Gele Ster.

  Rust Zacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.