President Bouterse kan Nederland wel bezoeken

65

Desi Bouterse kan als president van Suriname de komende vijf jaar Nederland toch bezoeken. Hoewel hij niet welkom is, zal Den Haag Bouterse geen visum weigeren als hij een officieel bezoek wil brengen aan een internationale organisatie die in Nederland is gevestigd. Dat schrijft De Volkskrant.

Omdat Bouterse als president immuniteit geniet, zal Nederland daarom de jacht op hem tijdelijk opschorten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zal Nederland geen andere keuze hebben dan Bouterse toe te laten als hij bijvoorbeeld een topconferentie van de OPCW, de VN-organisatie ter bestrijding van chemische wapens waarbij Suriname is aangesloten, in Den Haag wil bezoeken.

“In dit soort gevallen krijgt hij een in tijd en plaats beperkt visum, op grond waarvan hij zich dus niet vrij zal kunnen bewegen op Nederlands grondgebied. Hoewel hij niet welkom is, is Nederland als gastland verplicht om dat visum te verstrekken” aldus het ministerie. In alle andere gevallen, zoals een privébezoek of een bezoek aan het Kwakoe festival volgend jaar, kan Bouterse een Nederlands visum vergeten schrijft de krant.


65 REACTIES

 1. eerts handeld Verhagen op eigenhoudje , dat wil zeggen dat hij het persoonlijk heeft tegen D.D.B .
  maar nu is hij terug geroepen door de kamer om het geen terug te draien , maar dat zal niet helpen het kwaad is al geschied wij surinamers blijven erbij dat we nederland niet de kans gaan geven om te bepalen hoe en wat we moeten doen , ze moeten rustig wachten op een uitnodeging .


  Maak melding

 2. Juist wel roberta, want er zijn ook surinamers in nederland die bouta veroordelen.
  Deze surinamers die zouden graag naar su willen om hun oude dag te slijten en te genieten van hun oude dagvoorziening waarvoor ze hard heben gewerkt. Studenten die graag in nederland hun studie willen afmaken, omdat het in su anders niet mogelijk is.
  Bovendien wat verwach jij van drie bandieten en moordernaars op een schip!
  Denk je echt dat de kerkbellen gaan klinken forget it

  A tang so


  Maak melding

 3. Gewoon een zaakgelastigde de honneurs te laten waarnemen en Nederland at all cost vermijden.

  Wij Surinamers hebben ook zo iets als eergevoel!!!


  Maak melding

 4. Ik begin er moe van te worden iedere bericht op dit forum begint met de naam van een massamoordenaar bouterse.suriname zal nederland altijd nodig hebben als jij he wil of niet de geschiedenis heeft deze twee landen bijelkaar gebracht en het zal ook zo blijven al die grote smoel ten spijt.


  Maak melding

 5. Uitnodiging!

  Dit is een uitnodiging. Desi doet er goed aan niet naar Nederland af te reizen voor geen enkele bijeenkomst. Is ook niet nodig!
  Wat voor zin heeft het eigenlijk? Geen enkele, behalve als je wil laten zien dat je overal naar toe kan reizen. Onzin dus!


  Maak melding

 6. Bouta heeft geen enkel behoefte om naar Nederland af te reizen!!
  Om wat te doen??Nederland denkt nog steeds dat ze oh zo belangrijk zijn en dat Suriname ze nodig heeft!!
  Suriname kan Nederland missen als kiespijn!!!


  Maak melding

 7. Wij blijven ook een standpunt houden.
  Nederland wil niet…dus dan komt onze Pres. uit Su..ook niet.
  Onze Pres. komt enkel en alleen als hij van de Koningin een uitnodiging ontvangt.

  Kan ook als hij ooit komt maar dan op verzoek van een nieuwe President uit Nederland.
  Anders hoeft het, niet want met de Koningin begonnen zij te dreigen….dus dan zal de Koningin dit moeten oplossen (goed maken)voor de domoren…uit de regering(Nederland)….laat dit duidelijk zijn.

  Om op een ander manier hier zijn noem ik provoceren.
  En anno 2010 zit niemand op deze wereld op provocatie te wachten.
  Dus Suriname ook niet.

  Aboi/excuus aub…. ging behoorlijk fout…Koningin


  Maak melding

 8. Buterse hoeft het kwakoe festival niet te bezoeken als wij in suriname zijn bezoeken wij bouterse wel.Van waar ie ommezaai.Baas wees voorzichting laat je niet gek maken.Buitendien je hebt je vice-president die voor topconferenties die in ned gehouden worden kanbij wonen.Baas te joe e njang nanga didibri joe moe njang nanga langa vorkoe .Dus kijk i met die witte man niet te vertrouwen.


  Maak melding

 9. De titel suggereert te veel. Ja DDB kan naar bv OPCW in NL gaan, maar daarnaast zal hij ernstig beperkt zijn in zijn bewegingsvrijheid. Hij zal van de luchthaven naar zijn hotel gaan, van zijn hotel naar OPCW en weer terug. Misschien mag nog een uitsapje in de nacht maken. Maar verder zal hij heel weinig kunnen doen. Een bezoek aan Surinaamse organisaties in NL is op voorhand uitgesloten.


  Maak melding

 10. Na de verkiezing van de heer Bouterse als president werden er allerlei emotionele reacties geuit.
  Zowel positief als negatief. Een van de
  emotionele reactie was dat Suriname internationeel geïisoleerd zou raken en dat Bouterse niet vij zou kunnen reizen.
  Zelf de heer Verhagen, minister van Buitenlanse zaken nota bene, reageerde puur emotioneel in plaats van rationeel en diplomatiek. Bouterse zou niet welkom zijn in Nederlenad en hij kon alleen in Nederland komen om zijn straf uit te zitten. Duidelijk is nu dat de heer Verhagen voor zijn beurt heeft gesproken.De heer Verhagen is minister van buitenlandse zaken dus hij zou dus ook kennis moeten hebben van het internationeel recht. Het internationaal recht is duidelijk wat betreft diplomatieke onschendbaarheid. Het laat geen ruimte voor ander soortige interpretatie. Elk land dat de democratische rechtsbeginselen respecteert dient zich aan dit recht te onderwerpen. Zo ook Nederland.
  De heer Bouterse is op democratische wijze
  tot president gekozen van Suriname.
  Volgens het internationaal recht treedt op dat moment de diplomatieke onschendbaarheid in werking voor de president.

  Diplomatieke onschendbaarheid is een bij internationaal recht geregelde bescherming voor diplomaten, in dit geval de president, tegen rechtsvervolging. Deze bescherming heeft alles te maken met de bijzondere aard van de functie. De belangrijkste bedoeling is om functionarissen ervan te verzekeren dat zij taken zonder belemmeringen kunnen uitvoeren.

  In de verdragen van Wenen is onschendbaarheid van nature functie-gerelateerd. Met andere woorden: de diplomatieke onschendbaarheid is niet in het leven geroepen om diplomaten te bevoordelen, maar om ervoor te zorgen dat zij hun werk moeiteloos kunnen uitvoeren als vertegenwoordiger van een land of regering. Daarbij is inbegrepen dat zij onafhankelijk zijn ten opzichte van de autoriteiten van de (gast)staat.
  Behalve dat de (gast)land zich van bepaalde activiteiten moet onthouden, heeft deze bovendien de plicht om degene die diplomatieke onschendbaarheid geniet én diens gezinsleden te beschermen tegen bijvoorbeeld schade, huisvredebreuk of ordeverstoring.
  Duidelijker kan het dus niet. Nederland en de heer Verhagen kunnen daar niet onderuit.

  In Nederland is de heer Bouterse als prive-persoon verooreeld. Nu de heer Bouterse een
  diplomatieke functie bekleed is het dus volgens het Internationaal recht onmogelijk om hem in welk land dan ook op te pakken.

  Dus beweringen van mensen die constant blijven roepen dat Bouterse niet vrij zou
  kunnen reizen en dat Suriname internationaal geïsoleerd zou raken kunnen naar het rijk der fabels verwezen worden.


  Maak melding

 11. DU nr. 5.

  Jij moet nu echt gaan ophouden ..jij hebt geen enkel bewijs en jij bent geen rechter nog wie dan ook.
  Zoek moordenaar in je familie.

  En ik denk dat Waterkant zo langzamerhand maatregelen tegen jouw zal moet nemen.
  Jij zit een President van een land te beledigen en net als ik pikken vele deze rotzooi niet.

  En om een heel land jouw domoren gedoe in mee te sleuren gaat mij te ver.
  Jij moet nu echt gaan ophouden.

  Leugens moet jij verspreiden als hoe jij nu niks te doen hebt (wraakzuchtig mens)
  maar niet naar de President van een land ga dit goed begrijpen….respectloos varken dat jij bent.

  Waterkant deze waterhoofd Du moet echt gaan ophouden.
  Want hij is geen Rechter en ook geen God.
  Schop deze rotzooi kerel weg.


  Maak melding

 12. Wat een adviseurs heeft die DDB hier in Ned. Veel meningen als Nederland vergeten, Sur. heeft Nederland niet nodig. Niemand weet wat DDB uiteindelijk zal doen. Het is pure speculatie.

  Volgens mij wil DDB Ned. wel bezoeken, al was het alleen om te laten zien dat hij het is die komt, wandelt en weer vertrekt. Ik hoop dat tante Jenny hierover haar hoofd koel houdt. Want van grote ego’s kun je van alles verwachten.

  Die discussie tussen Surinamers daar en Surinamers hier is overbodig. We zijn nu eenmaal een volk. Iedereen heeft familiebanden met Sur. Daarom raakt wat daar gebeurt ons hier ook. Daarom mogen we ons ermee bemoeien. We mogen niet stemmen en hebben een visum nodig. Maar weet je wel hoeveel geld er jaarlijks naar Sur. toestroomt? Als deze ader weg zou vallen zouden heel veel landgenoten aan de bedelstaf geraken.

  OK. Moet DDB komen of niet? Ik weet het niet. Maar geloof me. Nederland houdt zich, behalve Wilders, ver van emotionele uitbarstingen. Nuchter en weloverwogen handelen. Mijn advies? DDB stuur een afgevaardigde Ameerali voor mijn part in jouw plaats. Want jouw fanclub zegt, dat je Ned. niet nodig hebt. Wij hier zeggen, dat we jou niet nodig hebben.


  Maak melding

 13. Nederland en Suriname hebben elkaar nodig. Het is zo en het blijf zo. Al is het op het gebied van Onderwijs. Nederland moet ca 16 miljoen mensen voeden en Suriname maar half miljoen. Nedederland is een importland en Suriname een exportland. Dus Ned. heeft veel meer geld nodig om zich te handhaven, grof gezeg. Het is de taak van Suriname om zijn gronstoffen goed te beheren en het om te zetten in het welzijn van zijn inwoners. Zoals je weet is het onvermijdelijk dat een ontwikkelde natie boos wordt als een niet ontwikkelde natie zich ontwikkeld. Want Suriname weet nou precies wat nederland in het verleden heeft uitgespookt en dat kan nou niet meer. je hoef ze dat niet eens te vertellen. Laat ze maar nonsens uitkraaien het raakt Suriname niet meer. Suriname moet
  meerdere kanalen/landen aanboren voor samenwerking.
  Ik hoop alleen dat ze dat doen op een professionle en verantwoordelijke manier.


  Maak melding

 14. Inderdaad Taxi,

  DDB heeft al een fan club en hij heeft nog niets bewezen ofwel geen prestatie geleverd.

  Meestal is het zo dat je pas respect krijgt als je deze verdien heb.

  Common People


  Maak melding

 15. 30 jaar wachttijd levert succes op.

  Het heeft lang geduurd maar geduld is een schone zaak. De revolutie die toen moest beginnen was veels te vroeg geboren. Maar een premature zaak die het kan overleven zal zeer sterk worden. Dat heeft de NDP ook bewezen. Een omwenteling en temeer een draai tegen de oude politiek heeft nu gestalte gekregen. Wat 30 jaar geleden de bedoeling was en niet goed begrepen werd is toen helaas in een bloedbad geëindigd.
  De machthebbers van toen hebben vele doelgroepen uitgespeeld tegen elkaar via diplomatieke wegen en daardoor is de revolutie niet begrepen en geëscaleerd.
  Wat 30 jaar geleden via een harde weg plaatsvond is nu via een legale weg gebeurd. Ook nu dacht de oude politiek via allerlei wegen de macht te kunnen behouden. Zelf heeft de oude politiek niet de image van revolutie en daardoor hebben zij zaken niet op orde kunnen krijgen op de manier waarop zij dachten. Zo wordt hun kwalijk genomen de wet niet aan te passen die mensen met een bepaald verleden geen groen licht te bieden voor bepaalde posities in het land. De NDP als een revolutionair orgaan zal bewijzen zelf de wet aan te passen waardoor tegen staanders niet de mogelijkheid krijgen hun uit het zadel te verwijderen.
  Door goede strategie en 30 jaar wachttijd heeft de NDP geen rare sprongen meer gemaakt. De enige juiste zet is gepleegd. Laat de oude politiek elkaars wonden gaan likken en als ze niet uitkomen zullen ze elkaar zelf vaarwel zeggen en dat is de revolutie die nu heeft plaatsgevonden.

  De NDP heeft gekozen voor tactvol optreden.
  Veel goed maken uit het verleden. Geen machtswellusteling te zijn. Ze hebben met de meeste stemmen geen regeermacht gehad maar hebben gekozen om samen te werken. Geen rancune maar meer de weg van overleg, samen bundelen en samen regeren, geen dictatoriale optredens maar gezamenlijk optreden. Iedereen respect geven en hun zin geven maar eigen identiteit behouden. Hierin is de NDP heel sterk gebleven. Ieder is de kans geboden om samen te werken en dat heeft de gehele natie kunnen getuigen. De eerste rivaal, de oude politiek is een handreiking gegeven. De oude politiek heeft de NDP onderschat en dat weer met de kennis van 30 jaar geleden de NDP te paaien. Mislukt. De NDP heeft met veel lof bewezen boven alle partijen te staan. Geen moment hebben ze op en neer moeten lopen althans voor de buitenwacht onzichtbaar.

  De NDP is de partij geweest die heeft geïnformeerd en die heeft geboden.
  Zij hebben getoond samenwerking voorop te stellen en rancune achterwege te laten. De mogelijke partners hebben gekeken en geluisterd en zijn weggelopen en vervolgens zijn ze met hangende poten terug gekomen. Dat is de kracht van de NDP geweest en dat heeft ze nu veel sterker gemaakt. Bovenal het principe en daadkracht hebben ze hoog gehouden. Ze staan in een veel machtige positie temeer nu het presidentschap al binnen is. Maar ze zijn veel verder gegaan mede door de 30 jaar wachttijd. Ze laten blijken menens te zijn. Ze kiezen niet meer voor vriendjespolitiek want dat hebben ze in het verleden gedaan en toen kwam er geen ontwikkeling. Ze kiezen voor intellect, voor de juiste man op de juiste plek. Ze kiezen voor ontwikkeling en productie. Je moet de NDP geloven en volgen want dit laten ze al blijken door gewoon willekeurige politiek niet gekleurde mensen te plaatsen op belangrijke plaatsen als bv Financiën en voor de vice president. Natuurlijk zullen deze mensen nu wel de politiek gaan volgen van de NDP maar daar gaat het niet om. De eerste aanpak geeft al zekerheid. Mensen met een goed verleden en deskundigheid daar is voor gekozen en zie het verschil met de oude politiek. Er komen ook meer vrouwen en dat straalt wat meer vertrouwen uit.
  Bouterse is nog niet geïnstalleerd en toont gelijk daadkracht door het buitenland te wijzen waar zij staan en waar Suriname staat. Op zijn antwoord staan landen als Guyana, Venezuela en Brazilie aan zijn zijde. Dat is direct een internationaal antwoord. Ook Amerika steunt.
  Wel nu met zo een steun zal de oppositie in Suriname wel een boodschap moeten hebben. Als de oppositie ook nu constructief gaat werken en niet steeds proberen dwars te liggen bij elke plan en wet tbv het land dat zal Suriname nu tot ontwikkeling moeten komen. De interne strijd moet zijn gestreden en erkennen van de overwinning en tactiek van de NDP is nu de inzet.
  Een groot gebaar zou zijn als Venetiaan inderdaad zijn rivaal Bouterse de ambtsketen persoonlijk omdoet, dan zal dat de echte Brasadee zijn en zal het Surinaams volk ook haar steun geven. Dit zou de verzoening moeten zijn en de strijdbijl zou begraven moeten zijn want echt dwarszitten heeft geen zin. Venetiaan heeft met zijn team genoeg tijd gehad als hij echt wilde optreden tegen zijn rivalen en dat is niet gebeurd en misschien wilde hij dat ook niet, dus nu gewoon meewerken. En vooral nu niet steeds gaan hebben over strafprocessen, bankovervallers en coupplegers want ook dat moet passé zijn want het vorig kabinet heeft hierin niets gedaan. Over dit soort zaken zal het nieuwe kabinet een koers moeten nemen.

  De toekomst
  Met de legale macht die de NDP nu heeft gehad is een omwenteling gekomen in de nieuwe politiek. Als ze scoren in ontwikkeling en dat is de bedoeling want er zullen bedrijven komen en dus de werkloosheid drastisch afnemen. Het volk zal blij zijn, ze hebben een toekomst en dat is dan de waardering voor het stemgedrag. Er zullen huizen worden gebouwd. Het buitenland zal betrokken worden in de ontwikkeling, de export van grondstoffen zal exploreren als wij de NDP mogen volgen. Er zullen weer tastbare projecten worden opgezet waar het volk een bewijs zal hebben van uitvoering van deze partij combinatie. De VP heeft grote plannen en met politieke steun van zijn president zullen deze ook worden uitgevoerd.
  Het leger en justieel apparaat zal danig naar wens worden ingevuld voor langere termijn. Wat de oude politiek dacht om te buigen zal met een snel tempo een invulling worden gegeven voor behoud van eigen combinatie ideologie. Religie binnenhalen en combineren met politiek is een streling voor het goed gelovig Surinaams volk. Dat straalt vertrouwen uit.

  Als dit allemaal plaats zal vinden dan is de combinatie niet meer weg te denken en zal zij de partij van de toekomst zijn. De oude politiek is dan 1 keuze weggelegd en dat is dan samen werken en dat ten behoeve van land en volk.

  Hein Taus
  Den Bosch


  Maak melding

 16. De heer Du schijnt zeker te weten dat de heer Bouterse een massamoordenaar is. Mogelijk is het ook wel zo. Maar volgens mij
  is de heer Bouterse hiervoor (nog) niet door de rechter veroordeeld. Tot die tijd is de heer Bouterse onschuldig.
  De heer Du vergeet dat hij in een land woont
  (Nederland) dat ook massamoorden heeft helpen plegen. Als voorbeeld noem ik alleen maar Irak. Nederland heeft geholpen om met een hele grote leugen een soevereine staat als Irak binnen te vallen waarbij duizenden onschuldige burgers zijn omgekomen.
  Dan heb ik het niet eens over de gebeurtenissen in Indonesië en wat er in het slavenverleden is gebeurd. Ook daarbij zijn er duizenden onschuldige mensen vermoord.
  Voor deze wandaden is er nooit iemand veroordeeld of gestraft.
  Ik noem deze voorbeelden niet om de december gebeurtenissen goed te praten maar ik wil de enorme hypocriete houding van Nederland en sommige mensen in Nederland aan de kaak stellen.
  Wat dat betreft doet de heer Du alsof hij
  de wijsheid en intelligentie in pacht heeft.
  Hij meent mensen die niet met hem eens zijn
  domme en achterlijke mensen te noemen.
  Als de heer Du andere mensen dom en achterlijk noemt dan acht hij zichzelf kennelijk intelligent.
  Een intelligent persoon is een iemand met
  een grote algemene ontwikkeling, een goed ontwikkeld oordeelsvermogen en die met rede, normen en waarden kan communiceren.
  Gezien de vorige reacties van de heer Du kan ik niet verklaren dat de heer Du aan het bovenstaande voldoet.
  De reacties van de heer Du zijn zwaar emotioneel dat ik niet anders kan stellen dat de heer Du zwaar getraumatiseerd is door de heer Bouterse.
  Ik zou daarom de heer Du willen voorstellen
  om een psychiater te raadplegen om van zijn trauma af te komen.
  Misschien kan hij daarna op een rationele manier zijn mening geven over Bouterse zodat dit forum gevrijwaard kan blijven van zulke zwaar getraumatiseerde uitingen.
  Ik vind dat ten alle tijde je mening mag geven maar dat houdt niet in dat je andersdenkenden moet beledigen omdat jezelf zwaar getraumatisserd bent.
  Want als je dat doet moet je ook verwachten dat ook anderen zonder enige vorm van respect naar jou toe reageren.
  Ik acht het niet verwachtbaar dat de heer Du zijn houding zal veranderen omdat
  hij te zwaar getraumatiseerd is waadoor hij
  zwaar emotioneel zal blijven reagen zonder enige vorm van fatsoen of rede.
  Overigens ben ik niet van plan om verder
  op emotionele uitingen van de heer Du te reageren. Mensen met zware traumatische uitingen dien je eigenlijk gewoon te negeren.
  Dat zal ik ook doen totdat de heer Du in staat is om op een fatsoenlijke manier zijn mening te uiten.


  Maak melding

 17. U moet zich zo ongeveer voorstellen dat 16 jonge soldiers op 25 februari 1980 een coup plegen in Suriname. Hierna werden door weer anderen diverse pogingen om het getij te keren. Alle tegencouppogingen mislukten tot dusver. Om mij volstrekt onduidelijke redenen worden 16 grote zonen van dit land uit hun bed gelicht, waarvan 15 werden gefusileerd. Deze nabestaanden stichten een zogenaamde raad van bevrijding van Suriname en onketenen een fikse binnenlandse oorlog.
  Bij die oorlog werden 89jonge militairen en een veelvoud daarvan aan binnenlandse broeders gedood. Het gebeurte kon echter niet verhelen dat er twee categorieën nabestaanden ontstond. Zowel de partij ten ene zijde als die ten andere zijde hebben gedood>

  Waar ligt nu de schuldvraagt? Wie berecht wie?


  Maak melding

 18. Het is bekend, dat Nederland binnen de EU niet veel te brokkelen heeft. Als landen als Frankrijk, de USA, Brazilie, Venezuela en China aangeven geen problemem te hebben met een regering onder Bouterse, dan is Nederland absoluut niet meer nodig. En zijn ze nu bezig zichzelf te isoleren, door Bouterse in feite groter te maken, dan hij in werkelijkheid is!!!


  Maak melding

 19. @Aboi #13

  Maatregelen tegen jouw en je matie lijken mij eerder noodzakelijk want jullie zijn in vele opzichten een gevaar voor de volksgezondheid en de moraal.


  Maak melding

 20. Nederland heeft nieks veraderd aan hun houding.
  Bouta komt het land niet in.
  Hij is alleen welkom in officiele vergaderingen van internationale organisaties.
  Dan heeft het geen zin voor baas om naar Nederland te gaan.
  Ik zou zeggen. Laat dan liever de vice president gaan.
  Die kan wel buiten de vergaderzaal gaan en Surinamers of andere mensen in Nederland ontmoeten.


  Maak melding

 21. Als dit forum de afspiegeling van het Surinaamse volk in Suriname is, dan heeft Bouterse er een groot probleem bij.

  Het volk heeft gesproken…. ze raken niet uitgesproken, sterker zij vertellen wat Bouterse en Suriname moet doen en laten.
  Ik wist wel dat jullie weinig vertrouwen in meneer de President hebben. Wat dat betreft ik heb ook geen vertrouwen in deze
  geweldenaar, echt het is een een “Moord-Vent”

  Wat Bouterse moet doen en laten aldus een stel warhoofden in dit forum:
  — Bouterse moet niet naar Ned.
  — Bouterse moet juist wel naar Ned.
  — Bouterse moet vice-president sturen.
  — Bouterse moet hoge functionaris sturen.
  — Bouterse heeft geen behoefte aan Ned.
  — Bouterse komt alleen als koningin vraagt.
  — Sur. moet op de uitnodiging wachten.
  — Sur. moet een zaakgelastigde sturen.
  — Sur. sluit een bezoek van Ned. uit.

  Baas Bouterse is gelukkig wel wat gewend en zal zich van Nederland niets aantrekken en zeker ook niet van z’n eigen volk, hij zit de komende 5 jaar op het pluche, kiezers droom rustig verder, hij heeft geen pottenkijkers nodig.

  Er zijn veel “Denkers” in Suriname achtergebleven, dat wist ik niet.
  Het ontbreekt er aan “Doeners” dat wist ik al lang.


  Maak melding

 22. venetiaan had alles mee,geen opgezette barricades door die stomme dronken boer en dan moet men mij nu vertellen in de tien jaren dat venetiaan zaken deed met nederland,hoeveel keren is hij op staatsbezoek geweest en surinamers in nederland hebben ontmoet.

  men moet met feiten komen en niet met losse flodders de lucht probeert te verpesten.de stomme dronken boer willen gewoon stoer doen,om ons te blijven beïnvloeden.de idioten dat nog in deze verlichte tijd achter de dronken boer aanrennen zijn dwazen dat weigert met de tijd mee te gaan.

  ik ga mijn kostbare tijd niet zitten jammeren over het 8 december proces.ik heb aan de zogenaamde vrijheidstrijders nooit gevraagd om voor mijn rechten op te komen.de militairen hebben perfect gehandeld.wie brutaal wilt doen moet ook consequenties aan verbonden.en geen gelul verder.

  wie niet wilt luisteren,stuur ik lonny om ze een pakslag te geven.
  wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding

 23. @ pinto,
  Surinamers die voor bouterse hebben gekozen hebben geen eergevoel jij ook niet dus hou jou mond over eergevoel, mensen met een ergevoel kiezen geen moordenaar als hun president als je een eergevoel hebt dan neem je afstand van de man die jou volk jaren lang heeft geknecht onderdrukt en vernederd en vermoord bouterse ziet jullie als een stelletje ezels die niet kunnen na denken.@ die druiloor op nummer 13, de toekomstige president van mij geliefde suriname is niemand minder dan een onbeschofte klootzak die last heeft van grootheidswaanzin, hij is een massamoodenaar en genocide pleger, over respectloos varken gesproken jullie hebben de wereld en de beschaafde deel van suriname laten zien wie varken zijn dat zijn mensen die een massamoordenaar en drugsveroordeelde kiezen als hun president dan ben jij naar mijn mening geen knip voor het oog waard mi boi.
  Een deel van de surinamers hebben de wereld laten zien dat misdaad loont suriname, je moet niet boos worden om mij omdat ik kritiek hebt op bouterse je moet boos zijn op jou zelf dat jullie zo dom zijn om te kiezen voor de man met een zeer slechte verleden en met heel veel bloed aan zijn klauwen, aboi jou reaktie laat duidelijk zien uit wat voor nest jij komt mi boi, intimidatie en bedreigingen komen uit één en de zelfde kamp. Wij leven nu in een andere tijd iedereen mag zijn mening uiten media gebouwen en kranten gebouwen worden niet meer door jou moordenaars president in puingeschoten omdat ze een andere mening hebben dan die charmante psychopaat bouterse. ik leg mij hoop en mijn toekomst niet in handen van massamoordenaar duidelijk aiboi?


  Maak melding

 24. Eén ding is zeker, dat Nederland altijd met Surinaamse zaken zal bemoeien. Nederland zit 300 jrn. in Suriname, kom niet zeggen dat Nederland niet weet wat Suriname allemaal heeft op of in de bodem. Dat is de hele oorzaak en niet DDB. Nederland wilt nog steeds via andere kanalen genieten en de rijkdommen van Suri wegdragen , als in de koloniale tijd toen. (als b.v de Biliton en Bruynzeel).Suriname kan ( al zijn er veel Surinamers hier in Nederland) de samenwerking met Nederland op een klein pitje zetten en groot aanpakken met andere landen. India, China, Japan, Brazilie, USA enz enz zijn allemaal belangrijke landen. Behandeling van Nederland tav Suriname is zelfde als de kwestie Israel vs Palestina. IK BEN STERK !!

  Pasi


  Maak melding

 25. Op dit moment worden grote projecten uitgevoerd of zullen worden uitgevoerd door sponsoring van EU (lees Nederland). De zeewering van Nickerie, Corononie, Commewijne, Haven van Nickerie, Haven van Paramaribo, Soutdrain in Nickerie enz.. dankzij minister Ravenvenswaij.
  Dus Surinamers die denken dat ze Nederland niet nodig hebben, spreken alleen maar uit onwetendheid. Inderdaad, niet te vergeten de miljoenen euro’s die vanuit Ned naar Sur worden verstuurd.
  Dus laten we ophouden met elkaar veroordelen en met elkaar SME gaan opbouwen en proberen elkaar inhoudelijk met argumenten te bestrijden en niet persoonlijk worden. Dat moet een tweede natuur worden, willen we SME naar een grote hoogte brengen.


  Maak melding

 26. Wees gerust alles komt goed en al was hij geen president dan verwijs ik Verhage en wie dan ook naar de stil gehouden feiten die er toe hebben geleid dat er in het verleden geen arrestatie op Schiphol heeft plaatsgevonden en dat er voor is gekozen de beste man gewoon te laten vertrekken.
  Ja wij zijn wederom voorbereid en volgen ook de forum bezoekers die zich verschuilen achter hun nick names.
  Het is ongelooflijk dat staatshoofden die meer op hun geweten hebben het land in komen om hun wapentuig te kopen, en dat kan en mag.
  Wat ik mezellijk afvraag is om Surinamers niet bezig zjn met eenheidvorming, juist om die reden zullen alle zaken die spelen omtrent de aantijgingen aan het adres van Dhr.D.D.Bouterse zeer binnenkort voor een verrassing zorgen.
  Ik vraag niet om de waarheid te vergeten, maar nuchterheid om het land Suriname te ontwikkelen zonder stagnatie door rancune.
  Een ieder die op dit forum praat over wat er in het verleden fout is gegaan, zit er naast en kan niet verder nadenken.
  De afgelopen weken hoopten velen dat scheidend president Venetiaan, bitterheid zou blijven tonen,helaas en bedankt president Venetiaan,namens de weldenkende Surinamers,en alle Staf beveiligers die het werk wilden neerleggen!!


  Maak melding

 27. kwakoe festival kan president bouterse vergeten.mi wani fu si dati.nederland na soso bigi bek.a’president e’go gewoon.dan te de wani den kan fas’eng.dan de go si fa watra e’go ini kronto bere.
  mietje gerard yere mi dyaso.te holland no man,dan yu kon.yu na’wan saka saka lagi srananman.

  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 28. Zal & zullen!

  Beste meneer Hein Taus (18),

  Twee woorden komen het meeste voor in uw nogal opportunistische posting. Fijn voor u dat u dat nu al weet, maar ik moet het nog zien allemaal.

  Misschien dat u alleen vooruit wil kijken hetgeen geen slechte eigenschap is, maar als u in de achteruikijkspiegel kijkt, dan ziet u wat de Frontregering allemaal al heeft gedaan.
  En dat wordt niet gewaardeerd door een groot deel van de Surinaamse bevolking die eind jaren 90 uit de Hel is ontsnapt.

  Bouterse is nu al bezig zijn beloftes in te trekken dus zullen het zal & zullen van u in de prullenbak belanden denk ik.
  Maar wie ben ik?

  En dan nu!
  Koning/Keizer Pinto (20),

  Oorlog is oorlog! Moord is moord! En ook al schrijf je dat de 15 op de vlucht zijn neergeschoten, het is moord. Ze waren alle 15 ongewapend.
  En aangezien je zelf schrijft dat jij en Boerenveen niet in Fort Zeelandia aanwezig waren tijdens deze moorden, heb je net als ik een beperkt oordeel.

  Maar wat je niet hebt: respect!

  Suriname en Nederland zijn tot het einde der tijden verbonden aan elkaar. Tot ongenoegen van vele MC stemmers en hun leiding.

  De lopende projecten die Humpry (# 29)opsomt kan jij, noch je Baas stopzetten. Allemaal gefinancieerd met behulp van Nederland, zodat je je kont droog houdt als het water van Zee een keertje opkomt. Dus hou die grote typefingers van je in bedwang als je denkt een punt te hebben.

  Al je meedebeweerders die zeggen dat Suriname van Nederland af moet hebben geen gezond verstand of, missen het helemaal.

  President Desi hoeft daarentegen ook niet naar Nederland te komen want hij kan hier niets maken of breken.


  Maak melding

 29. @ jerrol,
  Een volk die tegen zijn eigen belangen in stemd is naar mijn dom, kort en duidelijk.
  Het is voor mij nog steeds onbegrijpelijk dat iemand die een volk zo heeft geknecht onderdrukt vernederd tot president wordt gekozen en als er kritiek daar op komt worden jullie boos of hangen hier de zogenaamde psychiater uit bied jou hulp maar aan de aanhangers van de mc die hebben last van het stokholm-syndroom. bouterse is naar mijn mening een bloeddorstige moordenaar op het internet staat nog heel veel over de jaren 80 en 90 lees ze maar, niemand heeft bouterse gevraagd om eerst publiekelijk afstand te nemen van boeddorstige verleden voordat ze met hem samen gingen werken dat vindt ik een hele vreemde zaak. wilders zal veel moeten inslikken voordat hij in een nieuwe regering komt zo gaan mensen met fatsoen met elkaar om en niet op de manier hoe het gaat in suriname eigen belang eerst dan het lands belang. bouterse heeft in de jaren 80 een redelijk goede suriname in handen gekregen en binnen 15 jaren een grote puinhoop van te maken nu staat suriname ten opzichte van toen in de tijd van bouterse beter voor ik hou mijn hart vast. kritiek is wat anders dan trauma mi boi en jullie van de mc hebben bouterse heilig verklaard daarom kunnen jullie niet tegen keiharde kritiek die ik zal blijven uiten a.u.b jerrol.


  Maak melding

 30. @ du
  je spreekt de waarheid.
  er zijn helaas mensen die de waarheid,
  niet onder ogen durfen te zien.
  er is een gezegde:holle vaten klinken het,
  hardst.

  bruno


  Maak melding

 31. Veel landen, organisaties en instellingen hebben SME geholpen er weer boven op te komen omdat men vold dat het volk niet het slachtoffer mocht worden van de wandaden en het wanbeleid van DDB.

  Nu zo vele voor DDB hebben gekozen zal deze nobele instelling ongetwijfeld veranderen. Het volk kiest er zelf voor dus hulp is zinloos.


  Maak melding

 32. De heroine handel en verslaafden in Nederland is toegenomen sinds de zogenaamde humanitaire hulp in Afghanistan en Uruzghan.
  Begin van hasjverkoop is tijdens de Libanon oorlog begonnen en ik heb er 3 ligtingen mee gemaakt, in totaal 21 overal ter wereld en kon zelfs ook zelfstandige worden.
  Een leger van leugenaars zal altijd hun ware inkomstenbron verzwijgen en doen alsof ze democratie.
  Zonder het afzetten van de grote Amerikaanse Generaal, zou de rijkdom in Afghanistan, nog verzwegen worden.
  De rijkdommen in Suriname zijn al eeuwen bekent, gewoon een kans geven en ook laten ontwikkelen.
  Wie door wil gaan met identiteits kastijding mag dat ook zelf weten, en vandaar dat er nu ook steeds meer Blanke Nederlanders in Suriname hun heil vinden ondanks wat ze eerst hoorden.
  Ja de blanke Nederlander houdt van Suriname, meer dan de zwarte Nederlandse Surinaanmse Nederlander die zijn geld vergooid op kwakoe festival en volgende maand geen schoolkleding en schoolboeken kan betalen.
  Wat die doemdenkers over dozen die straks naar Suriname gepost zullen worden zeggen, niets is minder waar, ze verkopen de inhoud en lachen zich rot, wat ze kunnen gebruiken houden ze omdat ze weten dat hun landgenoten in den vreemde ze toch bij de lidl,vomar, aldi, of maxis haalt, ze weten dat hun landgenoten doen alsof ze miljonair zijn en toch op 8 of 12 hoog wonen zonder tuin.
  Wat mij betreft, mag de douane de prijzen met 200 % verhogen op dozen uit Nederland, want vruchtenbomen blijven op onverzorgde erven verpieteren omdat de eigenaren in Nederland wonen en hun verantwoordelijkheid niet nemen terwijl ze niet durven hun tuin in Nederland te verwaarlozen op straffe van ontruiming of boete.
  De regering in Nederland kan zich nog niet doen formeren en toch zijn er van die gasten die blijven afgeven op Suriname, ik geef niet af op Nederland, maar schets gewoon de feiten en ik heb genoeg belasting betaald en mijn leven gegeven voor die leugenachtige humanitaire acties om recht van spreken te hebben.
  Maar ja knikken now way, ik richtte Stichting Krin Kondre op en werd gelijk staatsvijand in Nederland,dat is Nederland want de belasting aanslagen bleven komen, mijn zaken werden gelijk nader belicht door de findelijk zonder resultaat,een naheffing en in de tussentijd bedrijven foetsie, in Suriname kwam Venetiaan in 2000 en vernielde al mij afvalcontainers en,kraakperswagens, kolkenzuigers, noem maar op.
  Maar el presidente Venetiaan, ik heb geen wrok, zelfs ondanks dat ik moest onderduiken bij officieren die het niet juist vonden, dus sliep ik bij VOS terwijl ik in een prachtig huis zat.
  Velen hebben zich voor Suriname willen inzetten en velen zijn alles kwijtgeraakt door gezanik en leugens.
  Ja ik steun D.D.Bouterse en heb nimmer verzaakt ondanks alles.

  De zon heeft bezwen dat de wijzer daar blijft stilstaan waar hij moest stilstaan om de cijfers en letters niet in beroering te brengen.
  De Indianen zijn de eerste bewoners en hebben daarom in stilte laten weten dat het nu de tijd is,de tijd van 4598123,en ook Brunswijk, weet dat.
  Hare Majesteit de Koningin , krijgt ook formeel een uitnodiging, gaat ze er niet op in dan wacht Suriname tot Amalia, oud genoeg is.
  Mr.Spong, zegt, dat de ambassade dicht moet, prima, ook geen probleem, dat gedrocht heeft 80 miljoen gekost omdat de Engelsen en de Fransen, op het laatste moment toch niet samen in 1 gebouw wilden worden gehuisvest.
  Het OPCW, bezoeken is op dit moment niet van belang,wil de man dat, prima, escorte is er altijd zal er altijd zijn en ls Aaron en Lachmon, hier overlijden,of Milosevic,zelfs Taylor, gaat December gewoon terug, de beste man heeft zelfs een kamer in het Kurhaus Hotel,Karadzic, zit ook niet 7 dagen in de week in een cel, jullie geloven sprookjes.Polanski, liep eerst met enkelbandje en viert nu feest.
  Kortom, massa media heeft het gros van de mensen in Nederland in hun macht, zelfs als ze een kans krijgen zichzelf belachelijk te maken in een reclame spotje over Hi, ruzie om een mobietje.


  Maak melding

 33. Ja RMD Leider. Als Venetiaan niet met Bouta wilde praten dan was zijn leven niet velig.
  We zouden die oude vreedzame man leren. Zo werken wij toch.


  Maak melding

 34. Taxi jij zegt dat jij de heer D.D.B hier niet nodig heb.Maar spreek niet voor de rest .Wie veeltezeggen heeft moet veel verandwoorden
  maar het mooiste van dit alles De heer D.D.B. hoor je niet eens daar over praten voor mij geeft hij aan wat en wie belangerijk is voor Suriname.Dus Surinamers volg je Leider zo als je de vorige leider heb gevolgd


  Maak melding

 35. Taxi jij zegt dat jij de heer D.D.B hier niet nodig heb.Maar spreek niet voor de rest .Wie veeltezeggen heeft moet veel verandwoorden
  maar het mooiste van dit alles De heer D.D.B. hoor je niet eens daar over praten voor mij geeft hij aan wat en wie belangerijk is voor Suriname.Dus Surinamers volg je Leider zo als je de vorige leider heb gevolgd Suriname kan maar een leider hebben als je een Surinamer ben of voel ken je die plicht hoor


  Maak melding

 36. Bijna jaarlijks komt deze “Kaaskop” enkele maanden naar Suriname. Het land is uniek, van Galibi tot Blanche Marie en van Commewijne tot Nickerie, ’t is de “Parel” van Zuid Amerika.
  De bevolking is vriendelijk en gastvrij. Het klimaat is perfect en als je de Kerstdagen en de Jaarwisseling daar viert, dan ben je echt onder de indruk van het grootse vuurwerk en de gezelligheid.
  Een ware aanrader.

  Suriname staat bekend om z’n tolerante samenleving, eensgezindheid en gastvrijheid.
  MAAR… als ik de reacties, gore verwijten en kwalijke bedreigingen over en tegen Nederlanders en SurNed’s lees dan krijg ik tot mijn schrik een heel ander beeld van die gastvrije bevolking. Het blijkt dat een groot deel toneel speelt en zich ziekelijk laat leiden door een onbeheersbare rancune. Is dit het Suriname van Bouterse en z’n aanbidders… het is ’t land onwaardig.
  Door hen voel ik me werkelijk belazerd en beledigt, erger nog… zij geven me het gevoel dat ik niet meer welkom ben, en wat kunnen deze “BouterseBoys” nog meer voor ellende veroorzaken, tenslotte is hun idool geen haar beter.
  Deze blaaskaken weten niet waar ze mee bezig zijn, ze zijn een ernstige bedreiging voor de zo belangrijke toeristenindustrie.

  Hoe dom kan je zijn… kennelijk héél erg dom, immers de Waterkant, DWT en anderen nieuwsbladen worden wereldwijd gelezen door Suriname-Sympatisanten.
  Hoe ver gaat je sympathie voor een land waar men je liever ziet gaan dan komen ??

  Er zijn nog vele aantrekkelijke toeristencentra op deze aardbol waar je welkom bent en gastvrij wordt ontvangen.


  Maak melding

 37. RMD-leider SR,
  Na 12 augustus 2010 hebben wij een andere situatie in Suriname. Laat praters praten en haters haten. We shall overcome. Er gaan grote dingen gebeuren en Sranan sa wini!!!


  Maak melding

 38. Du u na wang Ekte HOLLAND MANG!!!!

  In een jaar ben jij 4 weken in Suriname Mi Boi !!! dus niet kletsen over de surinamers die IN SURINAME WONEN en die Gezamelijk Stemmen Op een President …

  Wie wou jij als President???

  Jerrol heeft gelijk U NEED HELP..
  Je kan op mijn Praktijk langs komen.


  Maak melding

 39. Ach, ach, wat een meningen gescheld etc weer,maar leuk om dit zo te lezen. Wat heeft Baas tocht teweeg gebracht. A nom kong dja, om wat te doen, en wat betreft Kwakoe in Amsterdam, tijd verderf, baas zoek je heil elders. Na volgende week kan je aan de slag
  en dan gaan veel ogen op je gericht zijn, een foute moef, je weet het, do hanga joe!!!
  watch out, en hier zal de discussie nog lang gevoerd worden, dat vooral.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 40. “Back to basic?????”

  Hoogstwaarschijnlijk is het mijn mede-reageerders ontgaan, maar mij niet!

  “Ja wij zijn wederom voorbereid en volgen ook de forum bezoekers die zich verschuilen achter hun nick names.” RMD-leider sr.

  Is wkn overgenomen?
  En plaatsen aub.


  Maak melding

 41. Daar verschillen we nu precies van mening Sander.

  Ik ben nog altijd iemand met een geweten. Gelukkig, zijn er in Sur. en hier, een heleboel die een actief geweten hebben. Dan kunnen we niet zomaar volstaan met het volgen van die leider? Voor mij is het belangrijk, dat ik aangeef waar ik sta, nl. dat ik het jammer vind dat er onnadenkend is gekozen voor DDB.

  De stemmen uit Sur. zijn nu ook die van terughoudendheid en net als Henna Draaibaar toen aangaf, heel veel ouderen die niet voor de camera durven praten, omdat hun herinneringen doorspekt zijn met vreselijke beelden die voor hun gevoel nooit in Suriname hadden mogen plaatsvinden. Chevalier (42) gaf al aan zich belazerd te voelen door die geveinsde vriendelijkheid.

  Voor de goede orde, ik heb nooit namens jou gesproken, hoe kan het ook anders, ik ken je niet eens. Iedere andere leider kan voor mijn part, maar niet DDB. Trouwens, wie is DDB om te bepalen wie er wel of niet belangrijk zou zijn voor Sur.? Dat slaat echt alles!

  De les die ik van school (Sur) heb meegekregen is nooit meer slavernij. Maar elke vorm van onderdrukking is slavernij. Het is algemeen bekend dat een volk dat zijn verleden niet kent (lees maar: geen lessen uit het verleden leert), nooit positief vooruit kan gaan. Dat is nu eenmaal de wet van de geschiedenis. Kijk maar naar Oost Europa. Kijk maar naar Ghana. Vroeg of laat barst de bom. Maar dan zullen we naast je staan om het op te ruimen, zonder het “I told you so”.

  Waka bun Sander.


  Maak melding

 42. NDP FOREVER,

  Ik heb in mijn posting geen taal aan het adres van scheidend president Venetiaan, gebezigd dus verdraai mijn woorden niet.
  Waar het mij om en velen om gaat is dat de scheidend president, zijn nalatenschap als president, niet mag bezoedelen en daar heet de aankomende president, hem mee geholpen door een handreiking te geven.
  Venetiaan, krijgt de schuld van alles, vergeet niet dat hij in een moeilijke coalitie zat, een wurg coalitie.
  Moge het D.D.Bouterse, beter, gan in het belang van SURINAME en zijn bevolking ongeacht hun politieke voorkeur en etnischiteit, voorwaarts.
  Ik groet u allen op dit forum in de hoop dat wij tot elkaar zullen komen ongeacht de afstand en andere meningen, ik haat niemand hreef ik Venetiaan, regelmatig om zijn houding te veranderen, zie toegevoegde brieven aan hem in oudere postings van mij!!
  En ja ook aan Dhr D.D.Bouterse,de toekomstige president van de Republiek Suriname,heb ik regelmatig dezelfde verzoeken doen toekomen, en ja hij respekteerde dat!!
  Maar weet dit landgenoten, als de toekomstige president zou willen, vliegen er velen het gevang in, maar nee, de man is niet rancuneus en zal met dat mentaliteit afrekenen op gepaste wijze,zie de handreiking aan Brunswijk en Somohardjo, zelfs aan Santokhie!!
  De grootste stilte komt van dhr.Gilds, valt jullie dat niet op, en hij weet waarom,maar ook hij hoeft niets te vrezen!!


  Maak melding

 43. Ik bedoelde,(geen bedreigende taal)en merk op dat wat ik verstuur steeds vaak verbasterd is en dat er woorden worden vergeten en fout overkomen.

  Webmaster, gaarne daar opletten want misschien zit er een fout in jullie besturingssysteem!!!!!!!!!!!!!!

  Vrgr


  Maak melding

 44. hahahahahahahahah ai boi DU je stikt in je eigen leugens,klopt binnen 15 jaar heeft jouw FrontStront Suriname de afgrond ingeworpen.De revo duurde net 7 jaar joe kronto edeh joe.
  En waar heb je gelezen dat Bouterse massamoorden heeft gepleegd?Ik struin steeds internet af ,maar kan het nergens vinden,hahahahahahaah ai je stikt echt in je eigen leugens.
  Wie nog niet door heeft dat DU een gore leugenaar is,lees zijn reaktie op no.33 aub.


  Maak melding

 45. meneer Du,

  Mij gaat het niet om het wel of geen kritiek
  leveren op de heer Bouterse. Wat mij betreft
  bent u vrij om van alles te schrijven over
  de heer Bouterse. Dat is kennelijk uw gevoel.
  U heeft waarschijnlijk ook u reden voor.
  Maar wat mij opvalt is dat het de heer Bouterse gelukt is om een obsessie voor u te worden waardoor u eigenlijk verblind bent door haat. Het gevolg is dat u de werkelijkheid uit het oog verliest en daardoor in staat bent om andere mensen als dom te kwalificeren.
  Ik vind u eigelijk heel zielig om u leven zo door een man ( de heer Bouterse) te laten beheersen. Het is niet om te lachen maar ik denk oprecht dat de heer Bouterse ondanks wat u over hem roept en schrijft beter dan u slaapt. Ik weet niet hoe oud u bent maar
  ik denk dat indien u uw hart zo blijft belasten dat u de gemiddelde leeftijd niet zult halen.
  De haat die u voor de heer Bouterse heeft druipt er gewoon van af. Het is ongelooflijk.
  Om dat vast te stellen hoef je geen arts te zijn. U vindt dat u wel zelf bepaalt op welke manier u kritiek levert. Daar heeft u absoluut gelijk in. Van mij mag u.
  Het is wel heel makkelijk en laf om achter de computer te roepen dat het Surinaamse volk dom is.
  Ik vraag mij of u ook zo dapper bent om naar
  Suriname te gaan en hetzelfde te roepen op het onafhankelijkheidsplein. Ik ben benieuwd wat er dan zou gebeuren.
  Maar ik denk niet dat u werkelijk zo dapper bent.

  Ik vrees dat bovenstaande woorden tegen dovemansoren zijn gericht want dat is het gevolg van die enorme haat die u met u meedraagt.


  Maak melding

 46. U zult moeten accepteren dat de heer Bouterse nu definitief de touwtjes in handen heeft en trouwens ook altijd heeft gehad.. President van Republiek Suriname.
  Voor velen een nachtmerrie en voor anderen een droom die werkelijkheid wordt.
  Dit zijn de feiten op dit moment. Accept and let it go.
  Holland is een rommel geworden. Bevolking polariseert en dat merk je als buitenlander met de dag meer.
  kabinet idem dito.
  iedere huis heeft zn eigen kruis


  Maak melding

 47. DU#33,
  Dom is hij, die stemd met een d, i.p.v. een t schrijft. DU e bree lee nanga tru kong na wang.

  Het is wel zo erg dat hij het allemaal ook nog zelf gelooft.


  Maak melding

 48. meneer jerrol,
  Voor jou is het een obsessie voor mij is het een plicht als geboren suriname om kritiek te leveren op de aanbidding van grootste crimineel die srtaks met zijn bende de leiding van het land over nemen jullie doen hier aan geschiedvervalsing en daar heb ik terechte kritiek op.het is voor de jongeren en voor de toekomst van suriname een zeer slechte zaak dat figuren zoals bouterse als een soort rolmodel wordt gezien iemand die geen respect heeft voor het leven en ook niet voor de doden.jerrol voor alle duidelijkheid ik vindt de surinamers die voor bouterse hebben gekozen dom, duidelijk?. jou vraag over het onafhankelijkheidsplein is ook zo een domme korzichtige vraag die nergens op slaat.@ pinto jij moet de laatste zijn, ik hoop dat je mij begrijpt verbeter de wereld maar begin a.u.b bij jou zelf geld ook voor jerrol.


  Maak melding

 49. DU je hebt een trauma van D.D.B. maar ja je kan niet helpen baya… je moet eerst die van die tata verwerken… slaven kind van nl.oja een indiaan is nooit slaaf geweest. maar wel PRESS. FROM SURINAM.12aug a spriekrie…..
  wordt vervolgd:na 12aug DESS FOR PRESS……………


  Maak melding

 50. de ene domme,DU, hahahaha zegt dat de andere dom is,wie is nou dommer baja.Doe wat aan je spelling baja voor de laatste keer.Wanneer ga je nou beseffen dat het pientere Surinaamse volk Bouterse heeft vergeven.
  DU jij aanbidt je blanke moordenaars en genocideplegers tot het eeuwige,mogen anderen hun eigen soort niet aanbidden?En kom niet vertellen dat het tig jaar geleden is jereh,want zoals iedereen weet hebben de blanken misdaad,moord ,genocide,landpikken enz.enz. enz. uitgevonden klaar uit.
  hahahahaaha Noso-ka ,ga jij maar loes en mama lezen,doorgedraaide.

  Nederland moet zijn smoelwerk dichthouden,laten ze eerst maar excuses gaan bieden aan de Indonesiers die dat nog pas geleden hebben gevraagd voor het uitmoorden ,door Nederlandse militairen ,van een gehele en meerdere dorp(en).Het is wat met het blanke ras,alles wat ze ooit misdaan hebben is goed,volgens hun en vele wannabe Nederlanders vooral de SurNeds,maar als een ander land of persoon die niet blank is een kleine fout maakt zijn ze de eersten die op hoge poten gaan staan,om hem aan de galg te hangen.
  Bouterse laat je niet kennen en negeer het,zeg ze dat je hun hypocrite constatering de prullebak ingooit.


  Maak melding

 51. @ mattie ,
  Domme mensen kiezen nu eenmaal voor domme leiders.iemand die bouterse of hitler aanbid kan mij never nooit vragen of ik mijn zelf ken, eigelijk moet ik deze vraag aan de aanbidders van massamoodenaar desi bouterse stellen, kennnen jullie je zelf ?? Ik heb mijn altijd afgevraagd hoe het komt dat mensen sympathie gaan voelen voor degenen die hun hebben misbruikt onderdrukt vernederd geknecht,op het internet heb je genoeg informatie daar over daarom wil ik mattie en de rest van de volgers van sekte leider desi bouterse adviseren om te gaan kijken wat het stokholm- syndroom betekend, ” Emotiol” of ”traumatic bonding” de amerikaanse patty hearst is een bekend voorbeeld van het stokholm-syndroom.Mattie kan jij mij uitleggen wie geestelijk hulp nodig heeft zijn het de mensen die misdaad onderdrukking vernedering massamoord genocide terecht veroordelen of degene die de daders van dit soort immoreel gedrag aanbidden ?? aanbiders van hitler bouterse mugabe pol pot sadam zijn naar mijn mening geestelijk gestoord.


  Maak melding

 52. En dat bewijst DU,dat jij echt geestelijk gestoord bent,want jij aanbidt nog steeds de mensen,blanken, die jouw elke dag vernederen,jij wil zo graag als een blanke gezien worden omdat je zo zwart als roet bent en je schoeit maar op je rode boekje.Jij aanbidt de echte moordenaars genocideplegers,landjepikkers.Misschien werken je hersencellen niet meer,maar wie waren het die hele volksstammen hebben uitgeroeid, bv Amerika,volg je wel documentaires over het ontstaan van Amerika,New-Zeeland en Australie?
  Daar mag volgens jouw niemand over typen ,want dat is lang geleden geschied,nou het speelt nog steeds bij de nazaten van deze volksstammen,dat jij als ex-slaaf nog steeds achter de blanken hun r..t loopt moet jij weten.Laat Bouterse met rust in het vervolg a CD foe joe eh fasie,heb je het nog steeds niet door,koekebakker.
  Zeker 90% van de Surinaamse bevolking heeft Bouterse vergeven,5 jaar lang probeer je anderen op andere gedachten te brengen,maar nah water naar zee dragen.
  Hahahahaha door je Bouterse-syndroom raak je steeds dieper psychisch gestoord,ik weet zeker dat je de gehele dag hahahah ,Bouterse bouterse en nog eens bouterse loopt te mompelen hahahahaha.


  Maak melding

 53. Huh,wat typ je nou DU?Valse verkeerde AANNNAME?Wat bedoel je daar nou mee?
  Is er niets van waar of zo?Zijn je blanke duivels de enige echte wezens,hebben ze geen misdaden ooit gepleegd?Sla me dood hahahahah ik begrijp je reaktie niet.


  Maak melding

 54. OK DAN weet niet of BAAS dat zal doen denk dat hij een vertegenwoordiger stuurt want ESMERALD heeft al een Bobytrap gehengeld het zou Economies goed zijn want deze twee landen kunnen prakticsh niet zonder elkaar snabbel!!

  DE GOUD van de Gouden koest komt uit SSSSSSU!!
  ENN die knecht er op irrteerd mij als Black!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.