Nieuwe leiding Centrale Bank Suriname in september

21

PARAMARIBO, 31 jul – De leiding over de Centrale Bank van Suriname, CBVS, wordt op vijftien september overgedragen. Dit meldt Winston Lackin, woordvoerder van de Mega Combinatie. Het is de dag waarop André Telting afscheid neemt als bankpresident.

Telting gaat dan met pensioen. Hij neemt wel per twaalf augustus verlof op. Dat is de dag waarop president Ronald Venetiaan vertrekt. In een gesprek met aankomend president Desi Bouterse is onder meer de overdracht bij de bank besproken. “Met Telting is gesproken over de waarneming”, zegt Lackin. De nieuwe man op de bank, Gilmore Hoefdraad, moet zo soepel mogelijk kunnen overnemen.

“Er is ook inzicht gegeven in de financiële en monetaire situatie. Er zijn veel uitgaven zonder dat er extra verdiensten in het vooruitzicht zijn”, aldus Lackin. De informatie van Telting wordt nu uitgewerkt om Hoefdraads start zo soepel mogelijk te krijgen. Hoefdraad is nu nog specialist bij het Internationaal Monetair Fonds. Hij zit momenteel in het Midden-Oosten om zijn vertrek te regelen.


21 REACTIES

 1. Alles lijkt zo rozen-geur-en manen-schijn. Ik ben er benieuwd naar de gene die de post van de rekenkamer gaat vervullen. Stellig hoop ik dat het een goed geoliede machine wordt die men goed aan de praat gaat weten te krijgen. Want ons geliefde land kan geen valse staart meer permiteren.. is al 5 voor 12 uur.Laten wij Surinamers Afstand doen van het verleden.. en zich gaan richten op het toekomst. want mensen die nog in het verleden leven, komen geen stap vooruit, hoe gek die ook klinkt


  Maak melding

 2. “Er is ook inzicht gegeven in de financiële en monetaire situatie. Er zijn veel uitgaven zonder dat er extra verdiensten in het vooruitzicht zijn”, aldus Lackin. De informatie van Telting wordt nu uitgewerkt om Hoefdraads start zo soepel mogelijk te krijgen. Hoefdraad is nu nog specialist bij het Internationaal Monetair Fonds.

  Hoefdraad zal ik hoop ik snel door hebben dat Overheidsuitgavens het beste gefinancieerd kunnen worden. Suriname is op dit moment veels te duur uit om dat alle overheidsuitgavens uit de lopende inkomsten betaald wordt. Waardoor de Centrale Bank van Suriname niet instaat is om een buffer op te bouwen met de Staatsinkomsten van het land.

  Mocht de nieuwe regering van Desi Bouterse beslissen om een international trein en of weg verbinding aan te leggen tussen Suriname en Brazilie van uit het District Para -Sao Paolo/Belem dan komt het land met zo’n dergelijke projekt bij ongewijzigd monetaire beleid in accute financiele problemen. Hetgeen dan ook heeft plaats gevonden tijdens de regeer periode van Wijdenbosch met de bouw van de Wijdenbosch brug over de Suriname rivier.

  Hoop dat de nieuwe Centrale Bank Directeur Hoefdraad van zijn internationale contacten gebruik zal maken om tegen gunstige voorwaardens kapitaal aan te trekken op de internationale kapitaal markt of bij internationale financiele organisaties als het IMF.

  Zodat de Nieuwe regering over voldoende financiele middelen bezit om een degelijk regeer beleid te kunnen uitvoeren.


  Maak melding

 3. Tel & Ting!

  Het goede werk dat Telting heeft afgeleverd zal door de nieuwe leiding van de bank moeten worden voortgezet.
  Ik wens Hoefdraad alle succes toe met het advies om zijn eigen werkwijze te bepalen. Niet naar Lackin, noch naar Bouta luisteren.
  Je zit op Surinames belangrijste stoel. Nog belangrijker dan die van Desi.


  Maak melding

 4. Suriname heef goud zat om deze alvast in staven op te slaan in de kluizen zodat het land zijn kredietwaardigheid niet verliest.zoveel mogelijk goud in de kluizenop slaan dat is ook een optie


  Maak melding

 5. Mensen die in het verleden leven komen geen stap vooruit,tenzij je zelf die verschrikkelijke,grimmige,jaren 80 niet hebt meegemaakt,of familie,kennisen..vrienden,hebt verloren.Weleens geweest met vakantie in het oude d.d.r,was geen enkel verschil met s.u.In die jaren was het oppassen geblazen,in s.u. wat je zei en tegen wie je het zei.Pak maar je encyclopedie,en geschiedenis boeken,er is geen land ter wereld waar het ooit goed ging met een ex militair,dictator…enz….Democratisch gekozen dat moet grespecteerd worden,volkomen eens.Maar…eens in de jaren 70 gilden ook een heleboel naar de onafhankelijkheid,die zijn allemaal gevluchtBijna de helft van het surinaamse parlement heeft iets op z,n kerfstok.Desi zal nooit meer aftreden,vandaar hij chavez te vriend houd.Het is enkel hopen,dat het goed komt temeer voor mijn arme broeders en zusters in s.u.Over een x aantal jaren zul je een visum op de ambassade bij een chinese of braziliaanse ambassadeur moeten halen.


  Maak melding

 6. Venetiaan en Telting hebben Suriname opgescheept met een loodzware last.De overheids uitgaven hebben deze gasten in aanloop naar de verkiezingen drastisch opgevoerd.Deze gasten hebben ook meer ambtenaren aangenomen om stemmen hiermee te winnen.Tegenover deze uitgaven waren geen inkomsten van de overheid.De regering Bouterse gaat met grote financiële tekorten worden geconfronteerd.


  Maak melding

 7. “Er zijn veel uitgaven zonder dat er extra verdiensten in het vooruitzicht zijn”.
  Maar in het vooruitzicht is NDP aan de macht.
  Dus zullen er genoeg verdiensten voor het vooruitzicht zijn.
  Teki joe ai loekoe, da j’o sjie.


  Maak melding

 8. Ondernemers in Su zouden graag willen zien wie degene zijn die voorgedragen worden. Dat is niet slecht.
  Waar ondernemers voor moeten uitkijken:
  Hoe zit het met het leen gedrag van deze regering.
  Omdat de aftredende club het huishoudboekje op orde heeft gebracht ook internationaal is men vol lof over de aftreden club.

  Er is geld gespaard. Hoe gaat men dat inzetten.
  Ambitie heeft iedereen maar wordt het ingezet voor projecten die er niet toe doen? waardoor een andere regering weer puin mag ruimen?

  De beste mensen mogen ingezet worden.
  Maar als DDB in zijn achterhoofd heeft om het geld te besteden aan mooie projecten zoals Dubai dan gaat het fout.
  De meeste landen bezuinigen, willen aantal ministeries terug brengen.
  Suriname met een fragiele economie, krijgt er ministeries bij.
  Het geld moet ergens vandaan komen.

  Als hoedfdraad, maar ook Boedoe de poot niet stijf houdt voor bouta en zijn maties , is het geld over 5 jaar opgesoepeerd aan grote projecten en krijgen de naam van DDB.

  Het is aan de volgende club om weer puin te gaan ruimen.

  Waar het om gaat afzet gebieden heeft Su nodig. Export moet opgang komen wij hadden het glas fabriek, baksteen fabriek zelfs tegel fabriek.
  Wie was daar aandeel houder? DDB.Allemaal failliet.

  Internationaal “most wanted” hoe ga je Su redden


  Maak melding

 9. NDP FOREVER ik ben het met je eens laat ze maar kletsen mikkie ding teki ding ai loekoe.

  also een NDP forever in hart en nieren van af mijn 15de tevens eenvan de leden van de kring londre aktie.


  Maak melding

 10. @NDP FOREVER

  Droom zacht maar als je straks wakker bent geworden en jezelf in een nachtmerie bevind moet je niet verwachten dat ze je weer uit de stront halen. Dan mag je zelf alle middelen aanwenden om het geroofde geld en de bezittingen terug te halen met gevaar voor jouw leven.


  Maak melding

 11. toff

  1.Maar als DDB in zijn achterhoofd heeft om het geld te besteden aan mooie projecten zoals Dubai dan gaat het fout.

  2.Waar het om gaat afzet gebieden heeft Su nodig. Export moet opgang komen wij hadden het glas fabriek, baksteen fabriek zelfs tegel fabriek.
  Wie was daar aandeel houder? DDB.Allemaal failliet.

  toff

  Inderdaad projekten als van Dubai kun je beter overlaten aan investeerders of projekt ontwikkelaars ik denk ook niet dat deze regering van Desi Bouterse dergelijke projecten zou willen opzetten, maar dat ze eerder geneigd zullen zijn voor goede betaalbare sociale woningen voor de sociaalzwakkeren in de samenleving.

  Wat die fabriekenbetreft het opzetten van een fabriek is geen enkel probleem maar een fabriek draaiende te houden kost nu eenmaal deviezen als je dan geen afzetmarkt hebt voor die producten dan dan zal de Overheid uitindelijk voor die kosten post (lees valutas) moeten opdraaien als ze die fabrieken draaiende willen houden.
  Denk wat dat betreft dat de NDP van Desi Bouterse geleerd heeft van de fouten uit het verleden.

  Mochten de nieuwe regering het achterland van Suriname ontsluiten met Brazilie door voor een goede trein en of weg verbinding te zorgen dan zou dat wel voor extra werkgelegenheid en een stimulans voor de economie van het land betekenen op langere termijn daar het dan voor beide landen aantrekkelijker wordt om sociaal- economische betrekkingen met elkaar te onderhouden.

  De financiering voor zo’n dergelijke projekt zouden niet met de gelden van de lopende inkomsten van de betalings balans van de overheid mogen gebeuren (zie vorige comment voor eventuele gevolgen.)

  Ook zou Suriname zich meer kunnen richten op Tourisme en in het bijzonder de Eco Tourisme daar die wel voor de broodnodige deviezen zorgen en tegelijkertijd voor werkgelegenheid zorgen in de tourisme branche.


  Maak melding

 12. Beste vrienden,

  Het aantal Illegale Surinaamse Goud diefstallen
  neemt de laatste jaren enorm sterk toe!
  Een van de oorzaken zijn, dat heel veel mensen Illegaal in Suriname zijn en
  Illegaal Surinaams Goud stelen en (door)verkopen!
  Dit is zeer gevaar voor Economie van Suriname!
  Volgens de president(governor) van de Surinaamse Bank is
  er door deze Illegale praktijken
  GEEN GOUD meer om de WAARDE van het Surinaams geld te dekken!
  De Surinaamse Monetaire Reserves worden ILLEGAAL LEEG GEROOFD,
  waardoor Suriname een terugval krijgt in ARMOEDE!

  Advies:
  Laten we nu samenwerken aan een Betere en Gezonde Surinaamse Economie!
  Het enige wat u hoeft te doen is,
  de Illegale Goud Dieven noteren en doorgeven aan
  de minister van Justitie en Politie en aan
  de president(governor) van de Centrale Bank van Suriname.
  U kunt de minister van Justitie en Politie telefonisch bereiken op (00597) 473 841
  en de president (governor) van de Centrale Bank van Suriname
  kunt u telefonisch bereiken op (00597) 473 741.

  U kunt de minister van Justitie en Politie ook een brief schrijven op het adres:
  Henck Arronstraat 1 te Paramaribo.
  De president(governor) van de Centrale Bank van Suriname
  kunt u ook een brief schrijven op het adres: Waterkant 16-20 te Paramaribo.

  Naast uw notities kunt u ook foto (s) maken van
  de Illegale Goud Rovers en dit doorgeven aan
  de president(governor) van de Centrale Bank van Suriname,
  die u ook kunt bereiken op het e-mailadres: info@cbvs.sr

  Mocht u na een week niets vernomen hebben van
  het Ministerie van Justitie en Politie en van
  de president(governor) van de Centrale Bank van Suriname,
  dan kunt DIRECT telefonisch contact opnemen met
  Mocht u na een week niets hebben vernomen
  International Criminal Police Organisation
  (ICPO ofwel INTERPOL)
  op het Faxnummer: 0033 (0)472 44 7163 of
  u kunt INTERPOL(http://www.interpol.int/Public/contact.asp)
  ook een brief schrijven op het adres:
  200, quai Charles de Gaulle,
  69006 Lyon in France

  U kunt ook DIRECT contact opnemen met
  United Nations Office On Drugs and Crime
  (UNODC) op het nummer: 0043 1 26060.
  U kunt UNODC
  (http://www.unodc.org/unodc/en/about-unodc/contact-us.html?ref=menutop)
  ook een brief schrijven op het adres:
  Wagramer Strasse 5,
  A 1400 Vienna in Austria.

  Namens de Surinaamse bevolking
  bedank ik u voor uw medewerking!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 13. Telting is een betrouwbare man en heeft verstand van zaken.Maar ja hij gaan nu met pensioen en dat is een goed zaak.Laat de nieuwkomer zich bewijzen.Ik hoop dat hij een goed beleid voert en dat suriname vooruit komt.


  Maak melding

 14. Groeten,
  Jurgen R. Brul
  De nieuwe bankdirecteur Hoefdraad zal het goud terug kopen op de int. goud termijn markt. En voor goede bewaking zorgen zodat ze de kluizen niet meer leegroven.


  Maak melding

 15. ray@

  je hebt het heel goed verwoord.
  fabrieken opzetten kan iedereen maar draaiende houden kunnen zij niet dan zijn wij klaar toch.
  Investeerders staan nu niet te springen om in suriname te investeren ddb moed het uit eigen kracht doen. DDB heeft ook beloofd dat hij grote dingen wil gaan doen dat kan, dat gaat niemand hem beletten maar de middelen om die doelen te bereiken.


  Maak melding

 16. Vaak hoor of lees ik dat de Frontregering geen fabrieken heeft opgezet.Welke fabrieken ga je opzetten. Heeft men marktonderzoek gedaan en wat voor producten ga je produceren.Ga je jou producten kunnen verkopen. Hoe is de kwaliteit van jou product
  Heb je gekwalificeerd personeel die goed opgeleid zijn? Wat Suriname moet doen is zijn iegen mensen stimuleren om te gaan studeren en ook de boslansbewoners. Anders komen investeerders met hun eigen personeel die kennis hebben en dan gaat men weer schreeiuwen dat Surinamers geen werk kunnen vinden. Onthoud goed dat drie dingen van essentieel belang zijn in een land 1. Goed onderwijs 2.goede gezondheidszorg en 3. goede infrastructuur dan pas kan je ontwikeling teweeg brengen. En nota bene Suriname heeft een te kleine bevolking om een land echt goed op te kunnen bouwen. Dus
  mensen met kennis overhalen en die kennis aan anderen doorgeven.
  Zo moet het en niet door bla bla.

  Khan


  Maak melding

 17. M.Nanhekhan

  1.Goed onderwijs 2.goede gezondheidszorg en 3. goede infrastructuur dan pas kan je ontwikeling teweeg brengen. En nota bene Suriname heeft een te kleine bevolking om een land echt goed op te kunnen bouwen. Dus 4.mensen met kennis/expertise overhalen en die kennis aan anderen laten doorgeven.

  M.Nanhekhan

  Ben het met je eens maar de nieuwe regering (MC) van Desi Bouterse heeft toch belooft dat zij daar de komende regeer periode aan zullen werken en dat er ook nog betaalbare sociale woningen zullen worden gebouwd en dat de a.o.w en kinderbijslag verhoogd zou worden.


  Maak melding

 18. “Niet naar Lackin, noch naar Bouta luisteren.
  Je zit op Surinames belangrijste stoel. Nog belangrijker dan die van Desi.”

  Bovenstaande is het advies van DAS.

  Als Hildenberg en Telting hetzelfde hadden gedaan, zaten we niet met die FISO leleku, maar goed.

  Volgens DAS moeten deze heren dus een soort alleingang vormen. Geen beleid, niets, front oude politiek dus, waar iedereen doet wat hij of zij wil. DAS go sribie, dommie.


  Maak melding

 19. Je zegt het heel mooi de mc heeft beloofd, laten we elkaar geen mietje noemen iedereen weet hoe bouterse met het woord belofte omgaat en kom mij niet zeggen geef hem een kan hij heeft kansen genoeg gehad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.