Geen direct overstromingsgevaar westen Suriname

1

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 31 jul – Het directe gevaar op overstroming in Nickerie is geweken. Dit zegt hydroloog Sieuw Naipal naar aanleiding van de dreigende doorbraak van de plaatselijke lekbeteugelingsdam. De kans op meer neerslag blijft wel groot. Ontwikkelingen moeten nu goed in de gaten gehouden worden.

De Nationale Coördinatie Commissie Rampenbeheersing, NCCR, stuurde daarom een team. De bedoeling is poolshoogte te nemen en eventuele stappen voor te bereiden. “Voorlopig is er geen direct gevaar”, zegt NCCR-coördinator Jerry Slijngaard. Boeren hoeven dan ook niet te vrezen voor overstroming. Dat vooral de padieteelt gevaar liep, was reëel de laatste dagen.

Door de intense neerslag liep de Nannizamp vol. De zwamp is centraal in de lokale waterhuishouding. De dam leek op gegeven moment niet in staat de druk vol te kunnen houden. Op bepaalde padiegronden begon het water al zichtbaar te stijgen. Kanalen en andere afvoerwegen waren vrijwel vol. NCCR houdt het nog op controles. “Als het nodig is, zullen we acties ondernemen”, aldus Slijngaard.


1 REACTIE

  1. Het water vormt geen direct gevaar,waarom wachten..waarom,wel eens gehoord van preventie.Niemand die zich ooit druk heeft-gemaakt over natuur en millieu.Alleen maar strijden.Er is nooit gedacht aan de waterhuishouding van s.u.Geboren in 1954,gevlucht in 1978,in die tussen jaren nooit en te nimmer in s.u. een of ander calamiteit meegemaakt…ra.ra.ra hoe kan dat nu.Wie zullen de verantwoordelijken zijn,het goud in het binnenland,de ontbossing,de chemicalien.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.