‘Wan Pipel’ van Pim de la Parra gerestaureerd

4

De film Wan Pipel van regisseur Pim de la Parra is gerestaureerd en gedigitaliseerd. Woensdag 4 augustus is de gerestaureerde versie te zien in Paramaribo in aanwezigheid van actrice Willeke van Ammelrooy.
In Nederland draait de film tijdens het Nederlands Film Festival. Dit meldde EYE Film Instituut Nederland, waar de film van 30 september tot en met 13 oktober wordt vertoond.

Wan Pipel beleefde de wereldpremi√®re in 1976 en geldt als de eerste Surinaamse speelfilm. De film gaat over de in Nederland studerende Roy Ferrol (Borger Breeveld), die terugkeert naar de net opgerichte republiek Suriname. Van Ammelrooy speelde de rol van zijn blanke Nederlandse vriendin Karina. De la Parra sneed met de film beladen thema’s aan, waaronder de toenmalige relatie tussen Nederland en Suriname en de verhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname.

EYE is voornemens het volledige oeuvre van 42 films van Pim de la Parra te restaureren en veilig te stellen voor de toekomst.

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.