Open gesprek vicepresident Suriname met opvolger

7

PARAMARIBO, 30 jul – “Een openhartig gesprek.” Zo typeert aankomend vicepresident Robert Ameerali zijn ontmoeting met vicepresident Ramdien Sardjoe. Vooral de ambtelijke kant van het werk was interessant. Maar ook Sardjoe’s politieke inzichten waren de moeite waard.

Met name de wijze waarop de ministerraad bestuurd werd. “Ik heb vijf jaar leiding kunnen geven aan een ministerraad waarin acht politieke partijen vertegenwoordigd waren”, zei Sardjoe na afloop. Ameerali mag ongeveer hetzelfde verwachten vanwege de bonte coalitie. Dus mocht hij het een en ander meenemen aan ervaringen van zijn voorganger wat onder meer het laveren betreft.

“Er waren verschillen van mening en bepaalde zaken waren zo controversieel dat we ze moesten laten liggen”, aldus Sardjoe. Ameerali was vooral geïnteresseerd in de werkwijze van het overheidsapparaat. Als zakenman heeft hij weinig ervaring met de interne machinaties. “Ik ben nu goed geïnformeerd. Ik kom niet uit het ambtelijke, dus weet ik er weinig van.” Sardjoe vindt dat Ameerali maar het zijne moet doen met de informatie.


7 REACTIES

 1. Tijdens de afgelopen regeerperiode had Ameerali constant kritiek op het regeringsbeleid. De slotzin van Sardjoe zegt overigens genoeg: Sardjoe vindt dat Ameerali maar het zijne moet doen met de informatie.
  Ameerali zegt van zichzelf dat hij als zakenman weinig ervaring heeft met de interne machinaties. Het wordt nog een taaie klus voor deze jongen om zijn plannen via communicatieve parlementaire weg, democratisch te verwezenlijken.
  Democratie is namelijk niet: “de baas bepaalt, en iedereen bek dicht”. Heel anders dan het bedrijfsleven meneer. Het volk, de arbeider heeft nu ook een stem. En je zal hem horen ook.


  Maak melding

 2. ” Maar ook Sardjoe’s politieke inzichten waren de moeite waard.”

  Ameerali mi e bigi yu yere! Neem aub. geen ‘inzichten’ van deze man over…hij is de domste man van Suriname!


  Maak melding

 3. Klus!

  Het wordt een hele klus voor Ameerali. Onderschat deze funktie niet, zeker niet met een Baas boven je.

  De overdracht klinkt een beetje vijandig. Sardjoe had beter zijn best kunnen doen dan had ook hij van mij een pluim gekregen.

  Ik weet nu al dat Sardjoe zijn plannen heeft getrokken. Hij weet het zelf nog niet zeker, maar ik denk dat Sardjoe emigreert. Holland, Trinidad of VS zijn de voor de hand liggende mogelijkheden.

  Sardjoe kan slecht tegen zijn verlies. Erg!


  Maak melding

 4. Een politikus die heb de houdbarheid van een pak melk.. zorg er ovoor dat jij je zelf blijft.. sta open voor kritiek, en zorg dat je het beste haalt uit alle situaties die op je pad af komen, sta er boven op, leider schap tonen. komt het zeker goed. Ik ben neutraal. maar eenmaal je daar zit heb je mijn zegen.


  Maak melding

 5. Ameerali het beste wat je kan doen is goed luisteren naar je medewerkers doe je dat kom je groot stukje vooruit en verzoek klaar en duidelijk te zijn in je opdrachten.


  Maak melding

 6. Ik denk dat het holland wordt ook voor el vene,deze heren kunnen het niet verkroppen in surbo te blijven..

  Immers ze hebben genoeg gestolen van de staat sme en moeten het ook deels opmaken..


  Maak melding

 7. sardjoe is opgevoed door indoctrine.
  en iedereen vooral de vhp moet naar zijn pijpen dansen.mentaliteit van lachman.
  maar geeft niet alles went.
  aamirali er zijn miljarden mensen die geen vliegtuig kunnen besturen.
  ook miljrden die geen les kunnen geven,
  en ook weer zijn er miljarden mensen die geen weshuis kunnen leiden.
  en oook miljarden die niet die functie hebben gehad van jouw.
  jij hebt mensen die lekker kunnen koken voor 3 mensen,als ze voor 300 mensen moeten koken dan is het eten niet zo lekker.
  ik daag die soort mensen uit die denken als hierboven.
  dus aamirali nu krijg jij de kans om ons iets te laten ,laat het ook zien…
  dit is een stukje van je leven,maak er iets goed van….jij kan het wel .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.