Ambassadeurs bezoeken gekozen president Suriname

25

PARAMARIBO, 30 jul – De Amerikaanse ambassadeur, John Nay, heeft een formeel bezoek gebracht aan aankomend president Desi Bouterse. Details over het bezoek zijn niet gegeven. De twee spraken elkaar in Royal Torarica hotel waar Bouterse voorlopig kwartier houdt. Ook de Braziliaanse ambassadeur, José Luis Machado e Costa, deed zijn opwachting.

Onder meer is gesproken over intensievere samenwerking. Infrastructuur, energie en onderwijs krijgen meer aandacht. Alternatieve energie staat ook hoog op de gemeenschappelijke agenda. Volgens de Ware Tijd was een delegatie van Braziliaanse zakenlui onlangs al op bezoek bij Bouterse. Brasilia wil onder meer helpen het klein bedrijf te stimuleren.

De chaotische gouwinning in het binnenland behoort ook tot de topics. Duizenden Brazilianen zijn er betrokken. De Braziliaanse president Luis Ignacio da Silva behoort tot de gasten die verwacht worden bij Bouterse’s inauguratie. Bouterse sprak ook scheidend president van de Centrale Bank van Suriname André Telting. Eerder was er een ontmoeting met president Ronald Venetiaan. De bedoeling is de overdacht zo soepel mogelijk te houden.


25 REACTIES

 1. Bouterse betuigde zijn erkentelijkheid voor het werk van Telting. Zie dwt krantenartikel.
  Tijdens de verkiezingen was deze zelfde Bouta nog uitermate negatief over het werk van Telting. De opgebouwde reserve werd ontkend en het was een grote rommel.
  Wat is het nu. Wel of niet. Is Bouta niet mannelijk genoeg om het face to face te zeggen. Of is het de zoveelste keer dat Bouta op zijn woorden moet terugkomen.


  Maak melding

 2. Ontvangst!

  Sommige mensen ontvang je met koffie en gebak, sommigen met alleen maar een koekje.

  Dit soort berichten zijn bedoeld om de Desi-clan te paaien zodat ze met een opgelucht hart de volgende discussie kunnen ingaan.
  Dit heet met een mooi woord: PROPAGANDA!

  Kijk wie bij me op bezoek komt, kijk welke belangrijke mensen bij me op de koffie komen, zie de grote auto’s voor mijn deur.
  Allemaal belangrijke mensen, toch?

  Het gaat er om hoe belangrijk je zelf bent.
  En dat moet ik nog zien!


  Maak melding

 3. Mama-lobi,
  Je doet jou alias geen eer aan. Laten we proberen om probleemoplossend bezig te zijn en niet voor elke oplossing, drie vraagstukken opwerpen.

  Het praten met een Ambassadeur, die 52 staten vertegenwoordigt is andere tabak dan 1, die staat voor 11-provincietjes.


  Maak melding

 4. Het is politiek, maar daadwerkelijk heeft heer Telting zijn werk goed gedaan. En het is toch een mooi moment van Bouterse om dit op een byzonder manier de heer Telting te bedanken.


  Maak melding

 5. Noriega…sadam…en nog velen..broeders van de amerikanen,uiteindelijk heeft dezefde amerika hun nek omgedraaid.Niet te geloven dat amerika,die over de hele wereld de zogenaamde boeven landen een lesje.democratie leerd,met geweld.,komt desie de hand schudden.Ik hoop(zelf ben ik geen fan van desie)dat hij er iets goeds van maakt en dat voor mijn broeders en zusters in suriname.


  Maak melding

 6. @ pinto,
  Verdiep jou meer in de wereld politiek dan zal jij iets verstandiger lullen , reaktie nummer 4 laat duidelijk zie dat jou algemene kennis nihil is.Nederland is kleiner dan brazilie maar een grotere speler als het om wereld politiek gaat vergis jou niet.ik zelf denkt dat de amerikanen bouterse duidelijk hebben gemaakt dat hij in de gaten wordt gehouden en dat weet bouterse als geen andere, bouterse weet ook dat het leger van nu een andere is dan die van de jaren 80. bouterse moet op eiere lopen anders is het zo afgelopen hij zal zich moeten schikken aan de regels van de machtige landen in de wereld de amrikanen willen geen rotzooi in hun achter tuin en dat hebben ze bouterse duidelijk gemaakt al die andere grootsspraak van de aanhang en van de mc is meer voor eigen consumptie voer voor de domme massa zoals pinto, na mi, matie, watcher alias pure, brantimaka ebu teveel om op te noemen.


  Maak melding

 7. Pinto,

  Het is waar dat alles wat waar is ook zwaar is. Zwaar om te tillen en zwaar om ermee te leven.

  Telkens als iemand op het forum iets verkondigt dat waar is, verbloem je het zodanig en dan ga je verschrikkelijk schelden. Ben je een broer van Orlando?

  Op dit forum hebben jij en je maatje NaMi meneer Telting afgeschoten en aangevallen alsof hij een leerling was. Dat hebben jullie van Bouta op de Berm gehoord, toch?
  Nu geeft Bouta bijna zijn fout toe maar jij zit nog te tieren en schelden alsook ontkennen. 8 december is ook niet waar volgens jou. De jaren 90 zijn er ook niet geweest met al die ellende. We zijn van 80 naar 100 gesprongen zeker.

  Mama-lobie is een van de verstandigste forumers, keurig, zonder te schelden.
  Daar kan jij nog veel van leren met je militaire uniform voor/achter je PC aan.


  Maak melding

 8. DAS, DU en mama-lobi.

  Ik weet niet voor welk land jullie gekozen hebben om te wonen, werken en als het effe kan sterven.

  Wij hebben in elk geval ervoor gekozen om het land Suriname onder geen beding te ontvluchten.

  Verder wensen wij in alle rust onze besognes op ons geëigende wijze te solven.

  Wat u hier stelselmatig doet is stoken, hetgeen in the end niets oplost, integendeel.

  U kunt schrijven van januari tot december, die 15 levens alsook die honderden van die vuile oorlog zullen niet wederkeren.

  Het staat als drie palen boven water dat die vuile oorlog recht evenredig is met het 08 december 1982 incident. Wij zijn hier niet op onze achter hoofd gevallen, althans geen 90 graden.

  Wij willen dit land ook een keer op de wereldkaart zetten.

  De geschiedenis van Holland is ook niet om naar huis over te schrijven en daar kraait wijselijk geen haan verder naar.

  Geef dit blijkbaar door God vergeten land een kans om zelf haar weg te vinden.


  Maak melding

 9. Een punt willen maken vanuit een minderwaardigheidscomplex bereik je het tegendeel. Van toepassing voor pinto, na mi, matie, watcher alias pure, brantimaka ebu.


  Maak melding

 10. Laat ze maar komen joh, dan kunnen die stakkers die op bouta hebben gestemd hem zelf stenigen als blijkt dat hij toch niets uitvoert en het hele land verkoopt aan de amerikanen en de zuid amerikanen.
  Het is nu al het geval en mogelijk zal het nog erger worden als de arabische landen su ontdekken.

  A tang so


  Maak melding

 11. Na mijn moeder en mijn kinderen ben ik bereid voor mijn land Suriname te sterven.
  En na mijn land Suriname ben ik bereid voor mijn leider Bouterse te sterven.
  Baas maak mij weer een trotse (Afro)Surinamer.

  KWAKOE


  Maak melding

 12. Voor al die mensen die zo rotsvast in de politiek geloven, die hun hele leven laten afhangen van de politiek, don’t trust politicians. Want als puntje bij paaltje komt, val je stijl achterover.
  Zie bericht.

  “In de Venezolaanse hoofdstad Caracas is een 51-jarige Nederlander opgepakt wegens handel in cocaïne en andere verdovende middelen.
  De minister van Binnenlandse Zaken, Tareck El Aissami, bracht het nieuws vrijdag naar buiten. Prensa Latina berichtte dat Nederland via Interpol een internationaal arrestatiebevel had uitgevaardigd tegen de man.”


  Maak melding

 13. Knappe, slimme Pinto,

  Ik ben mijn land ontvlucht omdat jij met je wapens achter me aanzat. Anders had ik dat nooit gedaan. Of ik moest blijven en voor de dood kiezen. Maar dat plezier heb ik je ontnomen.

  Ik woon en werk in Nederland die me goed heeft opgevangen. En met mij heel veel anderen die voor jouw soort zijn gevlucht. Zolang wapenlovers als jij het in Suriname voor het zeggen hebben, zal Suriname eerder een hinder aan jullie hebben dan plezier en vooruitgang. Maar dat snap je ondanks je zo slim bent toch niet.

  Jullie kweken een gewapende, ongeschoolde jeugd voor de toekomst. Tegen de tijd dat ze helder kunnen denken gaan ze je haten.
  Want je hebt ze een mooiere jeugd ontnomen net zoals je mij mijn verblijf in Suriname hebt ontnomen.

  Je hoeft je best niet meer te doen om Suriname op de wereldkaart te zetten. Met de verkiezing van je Baas tot president is dat al gedaan. SME is overal berucht.

  God is Suriname niet vergeten Pinto. Jouw soort heeft God voor even weggejaagd. Maar alles is tijdelijk. Ook president Bouta is tijdelijk. Daarna komt de volgende en dan de volgende, enzevoorts.

  Als jij zo veel tijd kan besteden aan dit forum om je Baas te beschermen dan weet ik niet hoe je aan tijd komt om het land op te bouwen.

  En vergeet niet Pinto: zolang ik familie in Suriname heb die je met je stinkende wapens kan bedreigen, zal ik jou en je leider kappot schrijven. Met je besognes solven.


  Maak melding

 14. @ pinto,
  Bouterse en pinto zijn twee grote jokers.
  Pinto jij spand altijd het paard achter de wagen je ben zo onewetend dat jij het zelf niet door hebt hahaha ai mi gado pinto.
  wij zijn hier niet op ons achterhoofd gevallen dames en heren dit zegt de man die een criminele drugsveroordeelde als president heeft gekozen verder zegt pinto dat zij suriname op de wereldkaart willen zetten dat hebben jullie nu al gedaan en in het verleden heeft bouterse met zijn misdaden suriname ook op de wereldkaart gezet als narco staat mooie manier om jou land op de wereldkaart te zeten pinto de wereld vraag zich nog steeds af hoe dom een volk kan zijn om hun onderdrukker te kiezen als hun president,verder zegt pinto wij hebben gekozen om dit land suriname onder geen beding te ontvluchten jij hoeft niet te vluchten pinto maar die duizenden land genoten in frans guyane moesten vluchten voor hun leven omdat de man die tot president is gekozen een ware massa-slachting heeft vericht in het dorp moi wana andere surinamers moesten naar nederland vluchten omdat jou baas bouterse niet tegen kritiek kan dus pinto denk een beetje na als jij dat kan jou reaktie op nummer 11 zit vol tegenstrijdigheid en dom gelul.pinto van gapend paard kun jij niet winnen mi boi, denk daar maar eens over na .


  Maak melding

 15. Du was je ook daar bij die gesprekken ik heb het gevoel dat jij een van die deskundigen van Amerika of Nederland ben of je bent een spion hoe weet je alles zo goed?


  Maak melding

 16. Das yo lawmang je maakt het tot een persoonlijke zaak maar wie kaats moet de bal verw8ten het is mij duidelijk dat je kop gewassen is met boerekool blijf daar waar je bent in sur hebben we mensen nodig die weten wat het is om een land te dienen bij de volgende verkiezing stel je zelf als kandidaat je weet het nooit (pres)


  Maak melding

 17. Chávez, Jagdeo en Rawlings hebben toegezegd aanwezig te zijn bij de inaugusatie van Desiré Bouterse op 12 augustus. En daarmee zou moeten zijn bewezen, dat de nieuwe president van Suriname internationaal wordt erkend. Let wel, Chávez, Jagdeo en Rawlings. Drie misdadigers van de ergste soort. Geen enkele beschaafde president van geen enkel fatsoenlijk land is ook maar geïnteresseerd in een bezoek aan Paramaribo ter bijwoning van de ceremonie. Het eerder genoemde trio geeft ons slechts een beeld van wat ons te wachten staat in de komende periode. Overigens is het verbazingwekkend welk gezelschap Bouterse steeds weet aan te trekken. In 1982 waren het figuren als Maurice Bishop, die op bezoek kwamen om Bouterse te instrueren. Dat ‘op de vlucht neergeschoten’ verhaal is waarschijnlijk aan zijn brein ontsproten. Overigens moeten we gewoon even afwachten wat die Chávez voor ons in petto heeft. Want, wat die Venezolanen met deze mensenrechtenschender te verduren hebben is niet mals.


  Maak melding

 18. Tranga,
  Het zijn figuren als jou persoon, die de ontwikkeling van Suriname een sta in de weg zijn.

  Markeer even dat je in het kielzog van een Piet Heyn van uit een Hollandse kooi staat te fluiten.

  Ik wens je alle goeds toe.


  Maak melding

 19. Ai boi,zelfs Chavez wordt als een misdadiger bestempeld,een leider die met hart en ziel voor de belangen van het volk gaat,vraag me af als dat een misdaad is.Erg met sommige figuren hoor,de erge misdaden van Amerika hemelen ze op en de goede dingen van iemand als Chavez zien ze als een misdaad.


  Maak melding

 20. @ pinto,
  ai boi pinasi je bent erg, jou soort zijn een sta in de weg voor suriname en zijn ontwikkeling omdat jullie hebben gekozen voor de man die suriname tientallen jaren achteruit heeft trapt met zijn militaire laarzen. @ watcher een misdadiger ben je waneer je zelf voor het leven hebt benoemd,een misdadiger ben jij waneer het vrije woord de media kranten en de pers intimideerd radio station sluit omdat zij hun eigen mening hebben dit geeft eingelijk aan dat bouterse niets heeft geleerd van het verleden. ik ben het volkomen eens met reaktie nummer 20. aan de reaktie van watcher en pinto kan je zien dat hun algemene kennis nihil is van domheid weten ze niet wat ze moeten zeggen dan komen ze met piet heyn en amerika op de proppen kijk naar jou land kijk wat voor misdadiger daar straks aan de macht komt hij laat nu al zien wie zijn vrienden, met recht zegt met dat bouterse leider van de domme massa is.


  Maak melding

 21. hahahahahahah DU,ik heb je reaktie gelezen,maar kan er geen touw aan vastknopen,vertaal baja.Jammer dat er geen intelligentie verkocht wordt,anders had je dat kunnen inslaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.