maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitieke elite Suriname mag zacht landen

Politieke elite Suriname mag zacht landen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 jul – Aftredende politieke ambtsdragers hebben recht op een zachte landing. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Vandaar de maatregel om het nog zes maanden luxe toe te stoppen. Door de staat betaalde mobiele telefoons, internet en huisbediende incluis. De ophef in media en samenleving is op zijn zachtst onbegrijpelijk.

De door president Ronald Venetiaan ingevoerde maatregel had er al lang moeten zijn. “De indruk is gewekt dat de regering zichzelf fors heeft beloond. Dit doet pijn, we verdienen dit niet”, zegt Hassankhan. “We praten over een telefoon. Is dat een gunst? Worden ministers daar rijker van? Is het een luxe om internet te hebben? Met gratis ADSL wordt geen enkele minister ook maar een cent rijker.”

Waar zeuren de media dan over? De Ware Tijd bijvoorbeeld had het over zichzelf zegenen. Maar niemand houdt er rekening mee dat de heren en dames hard gewerkt hebben voor Suriname. De bijkomende luxe is minstens verdiend. En waarom de mensen dan niet nog zes maanden laten nagenieten? “Je kunt toch niet pats boem, van de ene dag op de andere, als andere burgers leven?”, aldus Hassankhan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Als men waakhond nadrukkeijk gevolgt heeft zou het eigenlijk al zichtbaar moeten zijn wat het front regering eigelijk aan het doen was en is voor hun vertrek. Als een gewone bureger die harder heeft gewerkt dat de boeven krijgen zij na een ontslag geen vergeoding voor 6 maanden.. Ik had altijd petje af voor Hassankhan, maar na de reaktie van de sardjoe wist ik dat, net als sardjoe een blinde oude olifant, hassankhan als een blinde cameel zou gaan reageren, alles was al voorgekouwt, dus was alleen spuggen, dan nog is het al te laat omdat er nu meegenomen is de regels van 1994 en die zijn angepast , door deze groffe corrupten..Laat zien of mega ook zo denkt in de toekomst om geen aanpassingen en wel terug draaingen toe te passen.. En dit alles heb ik ook wel al thuis zonder Minister te zijn. Maar het kost je wat aardig centen en dat gunt het volk hun niet. Geen geld voor kinderbijslag, wel voor accomodatie.. Foei front..


  Maak melding
 2. Maar niemand houdt er rekening mee dat de heren en dames hard gewerkt hebben voor Suriname.

  Watte, weet je wat hard werken is???? En dan heb je toch je salaris intvangen tijdens deze periode.

  De bijkomende luxe is minstens verdiend. En waarom de mensen dan niet nog zes maanden laten nagenieten? “Je kunt toch niet pats boem, van de ene dag op de andere, als andere burgers leven?”,

  Watte en als iemand op werkvloerniveua wordt ontslagen heeft hij van de één op de andere dag niets nada niet eens een telefoon laatstaan ADSL
  Wat een belanchelijke redenatie.


  Maak melding
 3. Hassankhan,juist een mobile tel.en internet op kosten van de gemeenschap komt heel grijpgraag over,die dingen kunnen jullie toch zelf aanschaffen?Waarom nog 6 maanden nagenieten van deze minder luxeuze dingetjes,maar ja zoals er gezongen wordt:Zijn De Kleine Dingen Die Het Doen.


  Maak melding
 4. PARAMARIBO, 29 jul – Aftredende politieke ambtsdragers hebben recht op een zachte landing. Dit zegt minister Maurits Hassankhan van Binnenlandse Zaken. Vandaar de maatregel om het nog zes maanden luxe toe te stoppen. Door de staat betaalde mobiele telefoons, internet en huisbediende incluis. De ophef in media en samenleving is op zijn zachtst onbegrijpelijk.

  Inderdaad als je gewend bent aan Internet en Mobiele telefonie huisbediende en chauffeur en die wordt de een op de andere dag afgesloten of weggenomen dan ervaar je het niet meer als luxe maar als bittere noodzaak een overgangs termijn van 6 maanden lijkt mij dan ook billijk voor die politieke ambtsdragers die het land de afgelopen 5 jaar hebben gediend.


  Maak melding
 5. wat een minister onwaardige onzin!!!
  hard gewerkt?? waar is het resultaat. waarom heeft het front keihard verloren bij de verkiezingen. Een brug half afgebouwd achtergelaten, ja hard gewerkt aan rotsooi zeker.
  gratis telf en adsl wordt de min. niet rijker van, deze domme man gaat voorbij aan de kosten voor de staat waar de kleine man voor moet opdraaien. waarom niet juist een klein deel ( waar je niet armer van wordt) van je budget afstaan voor de behoeftigen die er wel veel aan hebben.
  patsboem als andere burgers leven kan niet? wat is er mis met het leven van de gewone burger. en wat een onzin. 20 jaar geleden wist je als dat er verkiezingen waren op 25 mei 2010. je had er de afgelopen 5 jaar rekening kunnen houden dat het a 4 jr je laatste jaar, laaste 6mnd, laatste mnd wordt. Typisch front dus, niet kunnen rekenen, niet kunnen plannen, oerdom en het volk zand in de ogen strooien.
  ja het is hier vaak gezegd het volk krijgt de leider die het verdient, niet front dus maar wel bouta.
  DU pe joe de?


  Maak melding
 6. en nu alle zeven even boys en ladies met de zelfde faciliteiten naar huis sturen,ze doen toch geen flikker..

  dan zijn we tenminste van ze af..

  goede reis..


  Maak melding
 7. Tegen de heer Hassankhan zou ik willen zeggen ” hebben de heren ministers dan geen riante salaris” ontvangen en dan niet te vergeten “alle priveleges” en straks een riante pensioen wat ze voor hunzelf geregeld hebben???????????????????????????????????


  Maak melding
 8. Vandaar, dat Suriname niet vooruit gaat.Men denkt altijd in de eerste plaats aan zich zelf. Wat een schande is dit, terwijl andere niet eens de eerste levens behoefte kunnen hebben. Ze moeten allen uit hun eigen zak alles betalen.

  Zo zie je ook, dat die moordenaar, mensenrechten schender,drugs veroordeelde, d. bouterse zijn eigen-, en de belangen van zijn handlangers probeert veilig te stellen, door president van het land te worden om zich zelve en zijn handlangers gratie te verlenen.
  Suriname is een uniek land met een moordenaar, mensenrechten schender en drugs veroolden als president van het land te zijn.


  Maak melding
 9. Grote onzin!

  Grote onzin meneer Hasaankhan. Iedereen werkt hard, ook de winkelbediende en de ijsventer.
  Dit soort zaken werkt demotiverend naar de bevolking toe. Kan de aftredende minister die een fors salaris + vergoedingen heeft genoten niet zijn eigen telefoon of internetverbinding betalen?
  U wordt er niet rijk van, maar zeker ook niet armer. De ophef is terecht!


  Maak melding
 10. En wie mag dan voor de KOSTEN opdraaien.je wist tog al bij de vorige verkiezing dat het op 31 juli einde oefening voor jullie is
  Ik heb liever dat ze dan een operatie betalen voor een jong kind die in het buitenland geopereerd dient te worden.immer jullie hebben idd hardgewerkt.maar als je HARDER had gewerkt was Bouterse geen president geworden.


  Maak melding
 11. Journalistieke media mogen altijd kritische vragen stellen. Ze moeten het zelfs, moet ik eigenlijk zeggen. Zij moeten ook werken voor hun geld. Het is hun taak. Hun rol. Dat mag niet afgeserveerd worden als geklets of gezeur. Daar geen discussie over.
  Dat er een overbruggingsperiode mag zijn is een ander punt. Die moet natuurlijk wel beperkt zijn. 6 maanden is redelijk. Die geldt straks ook bij het aftreden van de nieuwe regering.


  Maak melding
 12. Ja jongens, ik heb Desi niet horen protesteren, sterker nog; Als een Oude Vriend nam hij afscheid van Vene!

  Cubanen verzorgen jullie zieken in de busch, chinezen repareren jullie wegen en Nederlanders verhogen jullie dijken en bouwen bruggen en wat krijgen zij van de Suri’s ? Alleen maar KOTS !!

  Groet : Linksom.


  Maak melding
 13. deze man is stapelgek.ik wil graag weten wat hij bedoelt van je kan niet van de een op de andere dag als andere burgers leven.wat bezielt hem.grootheidswaanzin.idioot dat je ben


  Maak melding
 14. Moesje en pappie, monie no de foe opo joe AOV ! Altijd werd ´monie no de´ aan het volk uitgelegd en verteld. Al die oudjes die van SRD 275 per maand moesten rondkomen geloofden ook heilig in de monie no de mythe.

  En zie daar ! twee tuinmannen, internet met ADSL verbinding, allerhande privilege´s, etc. etc. voor alle gewezen NF plus ministers. En opeens was er wel geld om deze kosten voor het komend jaar te kunnen betalen !

  Ik geloof er gvd niks van ! Er is altijd geld om de juiste mensen die een goede job doen te betalen !


  Maak melding
 15. Wij verwachten ook niets anders van deze halve bruggen bouwers.Zich zelf verrijken.
  Wat is de produktie, die deze regering op gang heeft gebracht, waar men kan praten over een verhoogde BNP? Nul!!!
  Lanti mans werken van 7 tot even en deze regering kon er niets aan doen.Geen oplossing dus.
  De beloning die zij zich zelf toebedienen op kosten van de overheid.Wat zijn de inkomsten van de overheid.Ze laten een begrotings tekort achter.Is het echt dat deze regering (front+)de belangen van het volk behartigt terwijl ze zich zelf verrijken en het volk dood bloedt.Hebben ze echt hardt gewerkt,terwijl er nog steeds delen in het land zijn die zonder een veilig en gezond drink water zitten?Wat wordt met hardt werken bedoeld onder de regering venetiaan sardjoe?
  Voorspelling:Na 5 jaren bestaat het front niet meer daar ze zich zelve met de zogenaamde beloning ,zich zelve hebben vervloekt!
  Lang leve de wil van het volk die de Schepper der hemel en aarde zoekt en kent.


  Maak melding
 16. Zij gratis mobiele telefoon, wij armen niet, integendeel moeten wij met ons belastinggeld hun rekeningen en die van ons betalen. Idemdito met internet, wij als belastingbetaler moeten voor hun betalen en wie betaalt van ons?? dus wie wordt armer??
  een echte zachte lading voor de uittredende ministers, ze houden voldoende geld over, laten ze alles zelf betalen en dan ook nog een gedeelte van onze rekeningen voor hun rekening nemen. Laten ze al die internetfaciliteiten schenken aan de jeugd, die hebben er meer aan.
  Echt een nyang patoe regeling, de rijken mogen rijker worden (ze hoeven zelfs niets te betalen) en de armen mogen armer worden (want alle rekeningen van deze ex ministers worden met ons belastinggelden betaald.


  Maak melding
 17. SCHANDALIG,wat een botterik, totaal buiten de werkelijkheig geleefd. hij lult als een dictator!!!
  In een volgend leven gaat u als zwerver langs de vuilnis, ZO ZIJN DE WETTEN VAN DE KOSMOS!
  w`man


  Maak melding
 18. Een ieder betaald zijn eigen telefoon en internet kosten..wat is dat nou dat wanneer je minister af bent dat de staat dat voor je moet betalen? Ik vindt dat niet eens tijdens het ministerschap die internetverbinding volledig betaald moet worden. Hij wil me niet vertellen dat die internetverbinding alleen voor werk gebruikt wordt! Hetzelfde geld voor de telefoon.
  Ze krijgen hun salaris..en dat is hoog genoeg om alle vaste lasten en luxe dingetjes te betalen.

  Laat Hassankan liever zijn mond houden!


  Maak melding
 19. Waarom denk je kozen bent/was ,,,,voor het land hard te werken.Daarvoor zat je in de regering.Wat een bull shit….Mis van Binnzalkn kijk je niveau en uitspraak.Een zwerver is slimmer dn jouw.MAar je geniet de belasting betaller..Een Courptie beleidt. Goed dat bouta wint…TIME FOR CHange,,,,OUWeLULLEN


  Maak melding
 20. Al die rotzooi, laptop, mobieltje, betaalde internetabonnement thuis etc. heb ik al bijna 20 jaar voor mijn werk, maar helaas geen tuinman/bediende. Dit zijn simpelweg tools om je werk goed te kunnen doen in het belang van de organisatie. Het is geen luxe maar hoort bij een functie, en zo geweldig en interessant is het echt niet. En uiteraard gebruik je deze tools ook prive want er is geen enkele regel dat het niet mag. Maar als ik vandaag of morgen de laan uit wordt gestuurd of zelf vertrek heb ik echt geen afbouwperiode hoor. Meteen inleveren, klaar! De privileges zijn alleen belangrijk voor de baas zolang je ze nodig hebt.

  “En waarom de mensen dan niet nog zes maanden laten nagenieten? “Je kunt toch niet pats boem, van de ene dag op de andere, als andere burgers leven?”, aldus Hassankhan.”

  Met bovenste tekst heb ik echt problemen en maakt me moedeloos. het is alsof genieten in
  zijn ambstermijn op de eerste plaats kwam en meneer heeft zich geen gewone burger gevoeld. Sorry, hoor maar als een directeur zich geen medewerker voelt is het bedrijf gedoemd te mislukken, en hetzelfde geld voor een Minister.

  Het hele artikel is 1 grote ergernis en ik wil er niet verder op ingaan. De uitspraken van deze man zijn zo kenmerkend voor de Surinaamse politiek. In 1 woord belachelijk dat dit een punt van discussie moet zijn!


  Maak melding
 21. Linksom (#13) nu rechtsom!

  Mooie opsomming van de realiteit.
  Surinaamse artsen en juristen willen bijna allemaal in de politiek. Zekere inkomsten, telefoon, ADSL, tuinman en viadumakende bediende in de huishouding. Dat allemaal in hartje Paramaribo, zonder muskito’s, in een pure Amerikaanse SUV.

  Het echte werk waar ze voor gestudeerd hebben mogen Cubanen, Chinezen en Nederlanders uitvoeren. Dat is in de top!

  Ver onder de top zijn het de Haitianen en de Guyanezen die het vuile werk opknappen en af en toe een Malaria-Braziliaan.

  Wat doen de Surinamers dan zelf? Ze spelen
  Moi-boy fu dada, pretty Emmelientje, seksi Jacoba en Marron-vrouwtjes-met-veel-te strakke jet-set-bloesjes om hun veel te grote borsten.

  Toekomst? Nog meer van dit soort figuren die zeggen dat ze willen werken naar een beter Suriname, maar zelf aan de zijlijn blijven en anderen het werk laten doen.


  Maak melding
 22. Ai baja, ze kunnen beter in “Olland” solliciteren. Het wachtgeld na verleende diensten is 6jr. 🙂
  Een “weggejorist”, ambtenaar krijgt tot zijn pensioen 70%, wachtgeld! I love holland.
  Helemaal mee eens, ambtenaren moeten nou eenmaal hard werken om het volk in gareel te houden.


  Maak melding
 23. Geachte redactie,

  Met verbazing zelfs met afschuw hebben velen kennis genomen van de op de valreep tekenen van twee Resoluties op 29 juni 2010 jongslede, door de ‘vertrekkende’ President van de Republiek Suriname drs. Ronald Venetaan (Nieuw Front-combinatie).

  In twee ‘bewust onredelijke’ en zelfs ‘asociale’ Resoluties worden aan het ‘vertrekkende’ team van de President, Vice-President, ministers en hun gezinnen voor een periode van respectievelijk zes maanden, een jaar en zelfs ‘onbepaalde tijd’, tal van voorzieningen getroffen. Welke als ‘van zelfsprekend’ ook zullen mogen gelden voor de komende nieuwe regeerders o.l.v. President Desire Delano Bouterse. Dit met herinnering aan het ‘Paard van Troje’ of zelf de ‘Doos van Pandora’.

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/2098

  Vandaar ook dat vooral voor de vertrekkende President en de Vice-President in de Resoluties van 29 juni 2010 jl. waar de media melding van maakte, GEEN periode genoemd wordt (ONBEPAALDE TIJD). Of tot ‘wanneer’ HET ‘luxe bedankje’ van toepassing is of blijft. Om zodoende de politieke top ‘psychologisch’ en vervolgens ‘praktisch’ voor de ‘deal’ proberen te ‘strikken’ (ketenen). M.a.w. alsof ‘van zelf sprekend’ ook goedkeuring voor te krijgen.

  Terwijl volgens de ‘Wet Financiële Voorzieningen’ van 1988 ministers o.a. nog zes maanden salaris ontvangen. En President en Vice-President een jaar (zie pdf documenten bij bijgaand artikel van Starnieuws).

  Bij deze Resoluties van 2010 echter blijken de faciliteiten ’bewust schaamteloos’ te zijn uitgebreid, dat je broek er van af zakt. Inclusief een ‘huishoudster’ en zelfs een ‘tuinman’, ‘auto met chauffeur’ en benzine. Op last van het volk?

  “Je kunt toch niet pats boem van de ene dag op de andere als ‘andere burgers’ leven?”, aldus vertrekkende minister Maurits Hassankhan van de Nieuw Front combinatie/Binnenlandse Zaken. Maar d.m.v. zulke Resoluties als van 29 juni 2010 no. 12.554/10 en 12.555/10′ zonder het Surinaams Parlement zelfs te raadplegen? Hoe haal je de inhoud ervan in godsnaam toch in je hoofd!

  http://www.youtube.com/watch?v=65z0mmTv19c

  Dit is ‘toppunt van vernegering’, politiek asociaal tot de bot en hooguit a-nationaal. Je kunt zelfs spreken van een ‘gedragsstoornissen’, waar deze elite nota bene zo ‘doodgewoon’ over doet. Terwijl een moeder van een pasgeboren kindje het moet doen met slechts drie (3) SRD kinderbijslag per maand. En deze vent noemt zich nu nota bene ‘een andere burger’? Maar wat voor soort burgers waren zij voorheen dan, toen zij zich tijdens Algemene en Geheime Verkiezingen tot het volk gewend hadden om gekozen te worden?

  http://www.youtube.com/watch?v=btzUvOS7_dY&feature=PlayList&p=29266D31CE60ED52&playnext=1&index=48

  En praat deze ‘lummel’ zo minachtend over de kritiek van het volk, alsof deze V.H.P./N.P.S. creatie van de Resoluties slechts gaan over gratis internet (ADSL)? Een V.H.P. creatie getekend door een vertrekkende N.P.S. President in een Nieuw Front-combinatie. En nog ‘provocerend’ ook onder de neus van een nieuw gekozen Parlementsvoorzitter, nieuw gekozen Parlementsleden en zelfs onder de neus van een nieuw gekozen Volkspresident. WAT EEN SMEERLAPPEN!

  Terwijl de V.H.P. regisseurs van deze Resoluties namelijk de heren Ramdien Sardjoe en Chandrikapersad Santhoki zwijgen als het graf. “Macht Zonder Risico”.

  EN GELDT DEZE ‘ASOCIALE REGELING’ DIE NOTA BENE ‘ZONDER’ ENIGE GOEDKEURING VAN EEN SURINAAMS PARLEMENT TOT STAND GEKOMEN IS, OOK VOOR DIE POLITICI DIE JONGSLEDE UIT DE SURINAAMSE GEVANGENIS VRIJGELATEN ZIJN O.A. WEGENS ‘CORRUPTIE’?

  Derhalve waren de ‘afkeurende’ commentaren uit de Surinaamse gemeenschap t.a.v. dit ‘schaamteloos vergrijp’ van de vertrekkende President Ronald Venetiaan en Vice-President Ramdien Sardjoe van de Nieuw Front Combinatie en zijn eveneens vertrekkend clubje, ten koste van de belastingbetaler (staatsfinanciën), absoluut NIET uit de lucht gegrepen. De zoveelste ‘poging’ op de ‘valreep’ als bewijs van ‘vernegering’ van een onafhankelijk land. Dit allemaal mede in opdracht van het buitenland.

  http://www.sarafina.nl/1911.html

  En waar vooral politieke deskundigen en critici in de Republiek Suriname aan voorbij gaan in hun commentaren, is de ‘valkuil’ die deze Nieuw Front-Resoluties, als een ‘tikkende tijdbom’ onder de komende regering o.l.v. President Desire Delano Bouterse probeert te leggen.

  Een ‘slinkse-methode’ van ‘West-Europese makelij’ opgelegd aan Derde Wereldlanden. Die jaren lang vooral in Afrikaanse landen een ‘verslavende’ werking gehad heeft op regeringen aldaar en nog heeft. Waarvan de gevolgen zelfs nu nog NIET te overzien zijn. Dit in het kader van corruptie. Vandaar ook dat in NIET Westerse landen zoals de Volksrepubliek China op den duur ‘snoeihard’ hiertegen wordt opgetreden.

  Een methode welke op ‘langer termijn’ zijn ‘effect’ intussen over haast de gehele NIET Westerse wereld ‘desastreus’ bewezen heeft. Met alle gevolgen van dien tot de dag van vandaag voor de armlastige bevolking en haar hoogopgeleid kader in die landen.

  Doordat deze methode de ‘basis’ vormt voor ‘omkoping’ van regeringen door o.a. ‘multinationals’. Vervolgens ‘inmenging in binnenlandse aangelegenheden’ en ‘grootscheepse’ en ‘meedogenloze’ corruptieve activiteiten van hoog tot laag. Dat ‘Meer’ op gegeven moment voor locale politici ‘onvoldoende’ bleek te zijn en ten slotte ‘verslaving’ (hebberigheid) in de hand werkte.

  http://www.zinngeld.nl/news-item/china-past-leeftijdsgrens-doodstraf-aan

  Vandaar dat wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya met ‘nadruk’ spreken van ‘Valkuil-Resoluties’. Opgeworpen door een vertrekkende Nieuw Front-regering o.l.v. drs. Ronald Venetiaan/N.P.S. en Ramdien Sardjoe/V.H.P. Met als doel de ‘Nieuwe aantredende Orde’ o.l.v. President Desire Delano Bouterse in ‘verleiding’ of zelfs in ‘verwarring’ te brengen. Zie het Bijbelsverhaal van ‘Adam en Eva’.

  http://www.youtube.com/watch?v=6so8ASIElW4&feature=related

  Vandaar ook dat wij van mening zijn dat de huidige ‘Nieuwe Orde’ o.l.v. President Desire Delano Bouterse zich spoedig van deze ‘Valkuil-Resoluties’ ontdoet. Om voor in de plaats m.b.t. dit onderwerp een Resolutie naar ‘eigen’ makelij te ontwerpen. En deze vervolgens te laten goedkeuren met een ‘grondwettelijke twee derde (2/3) meerderheid’ in het Surinaams Parlement .

  Een Resolutie die op ‘aanvaardbare’ en op ‘verantwoorde’ wijze en met ‘respect’ voor de Republiek Suriname, vlag, wapen en volkslied beantwoordt aan de redelijkheid en billijkheid.

  Dit op basis van ‘eigen’ Surinaamse omstandigheden, gefocust op ‘werderzijds respect’ t.a.v. burger en politici.

  http://www.youtube.com/watch?v=UD-24X0EeIU&feature=related


  Maak melding
 24. Hallo EBU,

  Voordat je zo hoog van de toren blaast, zou ik als ik jou was, effe uitzoeken waarom “loverboy”, regering bosje, niets heeft gedaan aan deze regels.
  Ik zie hem wel compleet met chauffeur en beveiliging rondtoeren in surimaribo. en hij is niet de enige die tot in het “oneindige” geniet van jullie belastingcenten. Dus..gaarne eerst uitzoeken, voordat je wat roept.


  Maak melding
 25. De nieuwe regering moet onderzoeken als de voltaligge vertrekende regering geen geheime bank rekeningen heeft in het buitenland .
  En ook nagaan als ze ook elegaale bezitingen hebben .
  Want wat nu moet alles boven water komen voor dat ze de kans krijgen om te vluchten .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES