Franse president feliciteert Bouterse

24

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft Desi Bouterse gefeliciteerd met zijn overwinning van de presidentsverkiezingen in Suriname. Sarkozy is, voor zover bekend, de eerste Europese regeringsleider die Bouterse feliciteert met het presidentschap.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Paramaribo bevestigt de felicitatie, meldden Franse media. Sarkozy spreekt in zijn felicitatie de hoop uit dat beide landen goede betrekkingen zullen onderhouden de komende jaren.

Bouterse wordt op 12 augustus beëdigd tot president van Suriname.


24 REACTIES

 1. Ja,
  En de Amerikaanse ambassadeur ontkent dat hij contact heeft opgenomen met Bouterse in Ocer. De ambassade doet melding van verkeerde berichtgeving in de Ware tijd over een vermeend bezoek van Bouta aan USA eind dit jaar. De ambassade waardeert het dat de Surinaamse media vermeende uitspraken en te voeren beleid t.o.v. de Surinaamse president verrifieert.
  Hoeveel verzonnen berichten spelen er nog?


  Maak melding

 2. Voorschot!

  Sarkozy geeft een voorschot door Desi te feliciteren. Hiermee laat hij weten dat hij er is. Mocht Desi het in zijn hoofd halen om iets van grensoorlog te beginnen met Guyana, dan heeft Sarkozy hem alvast gefeliteerd voor hij hem ………..


  Maak melding

 3. Kijk dit bedoel ik, Nicola weet hoe het hoort
  leuk voor baas, en wat er nog ter tafel komt zien we wel. Ik verwacht niet veel van zulke
  felicitaties. En hij mag zijn opwachting maken bij de VN om eea te vertellen, mooi toch, die ptatta’s zouden anders gewild hebben, baas daar bij de VN de boeien om
  zak over zijn hoofd, richting Amsterdam en dan door naar Scheveningen?????? Sorry Folks, dat feestje is voorbij!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. in de europese geschiedschrijving is bewezen dat de fransen vooruit rennen, terwijl de hollanders hun hinkend volgen, intussen achterom kijkend of iemand hun uitlacht > dus : ik denk dat er wel iemand van de nederlandse ambassade ter plekke, op de ‘verjari’ van de beediging aanwezig zal zijn, kande no fu festeer ddb, maar wel fu ing koek’ en fu ing sopi en daarmee zal hij deelgenoot zijn geweest vd verjari-blijdschap !.


  Maak melding

 5. Dat Sarkozy Bouterse feleciteert in de normale gang binnen bevriende diplomatieke lijnen en zeker een vorm van goede nabuurschap.

  In 2008 had ik al aangedragen dat Suriname, ten oosten, grenst aan de Europese Unie, dus aan een deel van Frankrijk.

  Parijs wil Frans Guyana en zeker het gebied rondom de raketbasis Kuru,onderdeel van de European Space Agency(ESA), verder ontwikkelen. Maar daarvoor heeft Frans Guyana geen goede havenfaciliteiten.

  Door de bodemstructuur zijn de rivieren- als je ze echte rivieren mag noemen- in Frans Guyana te ondiep en kunnen moeilijk uitgediept worden voor zeer grote zeeschepen.

  De enige oplossing is via de havens in Suriname zorgen dat de beoogde ontwikkeling plaatsvindt. En Parijs is echt serieus hiermee bezig.

  De reactie van Sarkozy naar Bouterse toe, moet dan ook zo gezien worden.De mogelijkheid ontstaat dan, dat Nederland achter het net vist.

  Let ook op: de president van Guyana heeft Bouterse ook snel gefeliciteerd!

  DAS(2), ik hoop dat je nu meer inzicht hebt gekregen in vermoedelijk de achterliggende gedachte van Sakorzy.Kraai niet zomaar iets uit.

  Het verlaagd het niveau van de discussie en ik maak mij nu wel zorgen over jou geestelijke toestand.

  JIJ,en ook nog een paar anderen, reageren steeds vanuit een vorm van traumatische en geestelijke bekrompenheid.Althans, dit is mijn mening.

  Als je hulp nodig hebt, kunnen wij hierover praten.Zie dit als mijn oprechte opmerking.
  Srika


  Maak melding

 6. Ik ben in deze neutraal, ik vind dat ik geen mening mag geven over wie de Surinamers als hun president wensen te verkiezen of niet! En of het wel goed is dat Bouterse tot de nieuwe Surinaamse president gekozen is of niet. Dat is een zaak van de Surinamers! Wel zou ik enkele bijkomende aantekeningen willen maken.

  Wat ik wel heel typerend vind is de houding van nederland en de uitspraken van bijv. VVDer Hans van Balen op Radio ned. Wereldomroep. Volgens van Balen mocht Sarkozy geen geluks en felicitatie telegram naar de nieuwe Surinaamse regering verzonden hebben. Hij vindt het te hartelijk van de Fransen..Ook vindt van Balen dat de Franse pres. Sarkozy wel vaker rare dingen doet. Wel,ik vind het eerlijk gezegd ontzettend brutaal van deze “bewezen Neo-nazi” om te willen uitmaken wat een Franse President wel of niet mag doen of moet nalaten te doen! Ik weet zeker, de chauvinistische Fransen kennende, dat Sarkozy en zijn adviseurs zullen denken; “waar bemoeit deze vette tulpenvreter zich nou mee? Wil nederland ons soms de les komen lezen? Willen die hollanders ons soms komen vertellen wat we wel of niet mogen doen?” Tja, iedereen die de Franse geschiedenis kent weet dat de Fransen iets in die trant van de Nederlanders zullen denken, maar voor de goede vrede in het zogenaamde Verenigd Europa zullen ze het niet openlijk zeggen, Europa moet voor de buitenwacht de indruk wekken zeer verenigd te zijn!

  Alsof Sarkozy en zijn adviseurs er niet van te voren over nagedacht hebben, natuurlijk hebben de Fransen er van te voren over nagedacht! De hollanders beginnen zich in het Caribisch-LatijnsAmerikaanse gebied steeds meer en steeds vaker te gedragen alsof ze een Superpower zijn. Wel, dat zijn ze absoluut niet, daar zijn de Auidamerikanen absoluut niet onder indruk van plus dat pikken ze daar niet, omdat ze de laffe nederlandse militaire geschiedenis heus wel kennen! Nederland weet zich beschermd door de USA, vandaar ze steeds brutaler in het gebied denken op te moeten treden.(Hugo Chavez) Nederlanders worden in dat gebied echt helemaal niet gerespecteerd, de ZuidAmerikanen zien heus wel wat nederland in dat gebied probeert te bewerkstelligen. En laten we vooral niet vergeten dat al die LatijnsAmerikaanse en Caribische landen voor langere of kortere tijd gekoloniseerd zijn geworden door Europese machten.

  Dus wat de hollanders ook voor wonderlijks in hun hoofd gezet hebben betreft dat gebied, het gaat hen niet lukken, want Nederland wordt met arendsogen gevolgd in het gebied! De Nederlanders hebben n.l. het wonderlijk idee opgevat dat ze met een soort hernieuwde, in een modern jasje gestoken WIC-VOCcriminele macht in onze gebieden kunnen en mogen opereren. Wel, ik kan jullie verzekeren dat ze van een koude kermis thuis zullen komen, want de Latino’s en de Caribenzen zullen het niet pikken van deze bemoeizuchtige hollandse rovers en dieven!

  En net een Hans van Balen die in het buitenland al zeker zo’n 4 maal van zich liet horen als zijnde een ontzettende brutale en bemoeizuchtige hollander. Hij valt steeds op z’n bek in het buitenland dan heeft hij het over Sarkozy, die zelf natuurlijk ook geen schone lei heeft. Hij is ook de hollander die het gepresteerd heeft om zelfs in Nicaragua, en niet alleen in dat land, zijn op een varkenssnoet gelijkende neus in de staatszaken van de Nicaraguanen te steken. Meneer ging daar alsof het niets is “stoken” tussen het leger en de officiele regering wat weer tot woedende reacties leidde van de Nicaraguaanse autoriteiten. Ortega en zijn ministers waren zo kwaad dat ze Van Balen het land uitschopten en de nederlanders openlijk voor Piraten en kolonialistische slavendrijvers uitscholden! Nederland stond weer eens in z’n hemd! (Voor degenen die zich het geval nog kunnen heugen) Dus juist deze op politieke rellen belustte neo-Nazistische vetzak hoort z’n bemoeizuchtige klep te houden!

  Het is voor mij ongelooflijk dat nederland na 35 jaar onafhankelijkheid van het land (Rep.)Suriname nog steeds durft (en het lukt hen blijkbaar) om verdeeldheid tussen de Surinamers onderling aan te moedigen! Want dat Surinamers onderling verdeeld zijn is al erg genoeg, maar het ís en blijft wel een mijns inziens een Surinaamse zaak! Nederland hoort zich eigenlijk eerbiedig op een afstand te houden en de zaken niet ongevraagd op de spits te drijven of nog erger te maken. Hetzelfde doen ze op de Antillen ook, en dat niet alleen tussen de lokale bevolkingen maar ook tussen de eilanden onderling! En dat hoort niet nadat ze al bijna 4 eeuwen voor onheil en verdeeldheid hebben gezorgd onder de volkeren die zij hebben gekoloniseerd en geestelijk mishandeld te hebben!

  Maar ja, dit soort dingen kunnen de hollanders alleen maar doen met hulp en hand/spandiensten van Surinamers zelf en op de Antillen met hulp van Antillianen zelf. treurig man. Het zou eigenlijk niet zo moeten wezen. Dit waren enkele kanttekeningen.


  Maak melding

 7. DAS,
  Leri no e puru dong. Geef je maar gewonnen. Stree de fu stree wi no sa frede, Gado de wi fesi man. Heri libi te na dede wi sa feti gi Sranan.


  Maak melding

 8. Voor DAS, HOOST en al die andere domme conservatieve marionetten van nederland, die hun volk en voorvaderen verloochenen. Ik wens jullie een Nederland met minister president Wilders. Hij zal jullie laten merken waar je thuis hoort!


  Maak melding

 9. Grote hoop!

  Er leeft grote hoop bij de aanhangers van Bouterse.

  Er leeft grote hoop bij deze aanhangers om tot de wereld van de groten te behoren.

  Er leeft grote hoop bij een grote hoop Mcers dat de wereld Desi en Suriname erkent.

  Er leeft grote hoop bij een grote hoop opportunisten die de grote puinhoop van de jaren 90 zijn vergeten of niet hebben meegemaakt.

  Er leeft grote hoop bij Pinto, NaMi en Srika dat neks no fout! Met zulke namen zal je ook nooit kunnen inzien wat er allemaal fout is.

  En ik ben helderziend; ik zie jullie voor me: jullie lijken op mij, zijn ook heel donker, hebben ook kroes haar net als ik, praten veel met de grote kant van jullie mond, weten dat de zon vandaag gaat schijnen terwijl jullie daar geen enkele invloed op hebben, zien niet in dat er al veel verkeerd gaat voordat Desi aan regeren toekomt.

  Ik heb wel bewondering voor jullie moed, kracht en doorzettingsvermogen en vooral ook de krampachtige wijze waarop jullie je verdachte president steunen.

  Wat heeft Desi in het verleden goed gedaan
  waardoor jullie zo veel vertrouwen in hem hebben? Of gaat het jullie om eigen voordeel via positionering of tjoekoes? Of wordt er voor jullie een nieuwe, extra ministerie van VOLKSMILITIE gecreeerd?

  Kennen jullie het Chinese spreekwoord nog? “NGO TE PAAKE!” OFTEWEL: JE OGEN OPENEN IS NIET GENOEG, JE MOET DAADWERKELIJK KIJKEN OM IETS TE KUNNEN ZIEN.

  A momenti e doro dati unu hai go opo. M.a.w: Het moment nadert waarop jullie ogen open zullen gaan om te zien dat jullie misbruikt zijn.

  Ik wordt steeds dommer, maar zo blind als jullie zal ik nooit worden.


  Maak melding

 10. hahahahaha ai boi met recht zegt men dat bouterse de leider is van de domme massa ze reageren net kleinkind die een snoep krijgt op een dood normale felicitatie tegen woordig zijn de aanhangers van bouterse in de zevende hemel.


  Maak melding

 11. Het zou de ndp-ers sieren als zij met aandacht en alle eerlijk zonder emotioneel dom geklets reaktie nummer 23 lezen en eerlijk toegeven dat het op realiteit berust en niet op leugens en bedrog en gebakken lucht.


  Maak melding

 12. Ach DAS je wordt met de dag kleiner, heb je het nog niet door.

  Er leeft een heel grote hoop bij jou dat alles wat mis kan gaan in Suriname, inderdaad misgaat, voor mij ben en blijf je een kleine zwartkijker.

  Jij was degene die de hoop ook uitsprak dat Nederland, Brazilie of US in Suriname een staatsgreep zou plegen als MC zou winnen en Bouterse President zou worden, weet je nog.

  Jij hoopte heel veel negativiteit, je bent gewoon een simplistisch klein wezentje.


  Maak melding

 13. Klein maar fijn!

  Ook al ben ik klein, de inhoud van mijn hersenen zijn groot. King Kong was erg groot, maar zijn hersenen dachten aan maar een ding: “mooi blond meisje”.

  Het gaat mij niet om MC of Front.

  Het gaat mij niet om wie het ook doet.

  Het gaat mij niet om NaMi, Pinto en matties.

  Het gaat mij er om dat Desi het niet doet.

  Hoefdraad OK, Boedhoe OK, Ameerali ken ik niet, die krijgen van mij het voordeel van de twijfel.
  Maar sinds Desi de troon van President zelf wilde en gaat bezetten, heeft hij mij getoond niet het goede met Suriname voor te hebben. Daar gaat het mij om! En dat hij dat alleen kon bekomen door Brunsie en Somo zwaar te belonen is machtsonwaardig. Zo geeft hij belangrijke ministersposten weg aan pure broederloze egoisten.

  Ik mag wel klein zijn en ook nog zwartkijker, mijn ethische normen beletten mijn grote hersenen om dit goed te vinden.

  Dat jij net zo groot bent als King Kong is voor jou misschien wel prettig, je komt jezelf wel tegen op een mooie zomerdag.

  Alles is tijdelijk NaMi, ook de regeermacht van Desi. Hij en niemand kan eeuwig president van een land blijven. Na hem, komt de volgende en de volgende enzovoorts.

  Als je kleinkinderen later de geschiedenis boeken inkijken dan moet je ook durven te zeggen dat je King Kong was. Hoezo opa? Zeggen ze dan.


  Maak melding

 14. Ach… Das, ach.. das.gelezen jou hopenloze reactie moet ik slechts kwijt dat ik jouw woorden hierover zie als een vervallen tapijt waarover ik moet lopen en het dan aan de straathonden overlaat om die knap los te scheuren met hun sterke kaken!.


  Maak melding

 15. Ik snap en zal het ook nooit snappen denk ik,waarom er staads maar wordt afgegeven op de MC aanhangers.
  DAS, jouw snap ik helemaal niet,de ene keer ben je pro en de andere keer ben je anti,soms laat je blijken dat je neutraal bent.Maak 1 keuze baja,want jouw reaktie raakt kant nog wal,mensen zoals DU denken gelijk dat hij in jouw een medesatander heeft,want als ik jouw reaktie lees en dat van DU is er een hemelsbreed verschil.
  Er was/is ook heel veel goeds uit de revo gekomen het belangrijkste vond ik de volkswoningbouw,Hanna`s Lust bv,de toenmalige regering Aaron was er mee begonnen,maar dat project werd maar niet afgemaakt alles verpieterde ,het eerste wat de revo deed was dat project afmaken binnen 1jaar,daar plukken de bewoners er nu de vruchten van,naar ik hoorde heeft haast iedere bewoner op MC gestemd,zo dankbaar zijn ze Bouterse nog steeds.Dat was niet het enige woningbouwproject die de revo gerealiseerd heeft,vraag maar na het waren er nog 3.
  Noem 1 volkswoningbouwproject die Front heeft gerealiseerd 1tje maar ja.
  Tijdens de NDP periode hebben ze hoe dan ook 2 bruggen laten bouwen,waarvan de burgers er nu profijt van hebben.
  Het spreekwoord zegt:If joe no kang taki boeng over wan sma,ien no moes taki lee.

  Ben wat blij met de felicitatie`s van Sarko,stilletjes aan zullen er meer volgen.
  Heb altijd een diep respekt voor de Fransen ,die hebben tenminste hun kolonieen niet als grofvuil behandeld,alles wat de Fransen in Frankrijk aan socialevoorzieningen hebben,hebben de Franse kolonien ook,dat kan men niet van de Nederlandse kolonisator zeggen, en juist die hebben de euvele moed om steeds maar weer zich te bemoeien met hun ex-kolonie net alsof men ze eeuwig dankbaar moeten zijn voor de onmenselijke behandelingen door de eeuwen heen.


  Maak melding

 16. Watcher,

  Ik mag niet stemmen en ben dus neutraal.
  Niet MC, niet Front maar als ik mocht stemmen dan werd het DOE.

  MCers die alles goed praten wat fout was of is en ontkennen dat er heel vervelende zaken zijn gebeurt en de schuld aan anderen geven zullen mijn pennevrucht voelen.
  Ook zijn er MCers die eerlijke, nette mensen belasteren zoals ze met Venetiaan, Telting en anderen hebben gedaan. Vandaag geeft Desi toe dat Telting prima werk heeft verricht.

  Natuurlijk zijn er woningbouwprojecten met overheidsgeld rond gekomen en zijn er in die periode ook eigen fabrieken (Pimbadoti e.a) van de grond gekomen waar partijgenoten directeur van werden. Jenny’s eigen man was daar een van.
  Maar al die fabrieken waren ook binnen no-time failliet. Nog voor de overdracht aan de nieuwe regering. Trouwens, als je het niet meer wil weten, heel het land was failliet!

  Er zijn natuurlijk ook prima MCers die weten wat er is geweest en dat toegeven maar de oude politiek beu zijn. Dat kan ik snappen. Die schreeuwen niet zo hard.

  Ik ben geboren Surinamer en ik ga dood als geboren Surinamer. Het gaat mij dan ook alleen maar om Suriname. Daarom is mijn zegen aan Jenny, Ameerali, Boedhoe en Gilmore ook oprecht.
  Maar Desi, Brunsi en Somo die zullen niet op mijn steun of medeleven kunnen rekenen.
  Dat was voor mij ook het geval toen Somo en Brunsi bij Front binnen kwamen. Niet mijn steun!

  Als er iets goeds gebeurt, dan juich ik dat toe. Ik woon gedwongen in Nederland. Maar het grootste deel van mijn familie woont in Suriname. Hen wens ik alle goeds toe en ook Suriname.
  Dat ik kritiek heb op de onderdanige wijze waarop sommige MCers Desi ophemelen en in bescherming nemen, is mijn goed recht.

  En begrijp me goed! Ik zal altijd de kant van Suriname kiezen, ook al heeft Nederland me goed opgevangen.

  Zonder Nederland was er geen Suriname zoals die nu is met haar veelzijdige bevolking. Dat Nederland in 300 jaar niet heeft gewerkt aan een betere infrastructuur en behuizing is hen hoogst kwalijk te nemen. Maar met op hen schelden berijk je niets.
  Suriname moet al 35 jaar haar eigen boontjes doppen maar we missen goede, eerlijke, niet bevlekte leiders en de mentaliteit van de bevolking moet veranderen. De-zon-gaat-voor-niets-op-mentaliteit moet verdwijnen.

  Watcher, als je me nu niet hebt begrepen, dan ligt het aan jezelf.


  Maak melding

 17. en met of zonder DAS staat Suriname vandaag de dag nog steeds overeind dankzij degenen die wel het lef hebben om te ploeteren voor hun land aldaar met of zonder middelen veel of weinig kennis

  DAS het gaat je goed……………als geboren Surinamer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.