dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinam Airways positief over claim tegen KLM

Surinam Airways positief over claim tegen KLM

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 jul – De SLM verwacht een vlotte afhandeling van de schadeclaim tegen de KLM, Global Air Services en de Nederlandse luchthaven Schiphol. Volgens SLM-directeur Henk Jessurun moet het over zo’n twee maanden al zover zijn. Dan doet de rechter in Nederland uitspraak over de claim van vier miljoen dollar.

Dat is voor het inhuren van een vliegtuig. Ook derfde het bedrijf inkomsten door de beschadiging van het SLM-toestel op Schiphol in 2006. “Door het incident leed SLM ruim negen miljoen dollar materiële en gevolgschade”, zegt Jessurun tegenover de Times of Suriname. De verzekering betaalde eerder al ruim vier miljoen dollar. KLM en de andere twee bleken niet bereid de rest op te hoesten.

De SLM stapte toen naar de rechter. Als die gunstig beslist wordt waarschijnlijk iets minder dan vier miljoen uitgekeerd. Het bedrijf is in elk geval tevreden met de grootste hap. In 2006 kwam het SLM-toestel tegen een hoogwerker aan van de KLM. Dit gebeurde tijdens het slepen naar het platform op Schiphol. Voor het slepen was Global Air Services verantwoordelijk. Bij de botsing raakte de linker staartvleugel defect.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. KLM en Global Air Services willen de rest niet betalen?

  Wederom een typisch Nederlandse houding naar Suriname toe. Gebrek aan respect en vooral minachting voor de tegenpartij, in dit geval Suriname. Als het aan de KLM ligt, wordt dit piepkleine Surinaamse bedrijf in één klap volledig kapot gemaakt, zodat zij wederom heer en meester wordt op de lijn AMS-PRB v.v. En de Surinamers maar blijven vliegen met de KLM. Onbegrijpelijk!!!

  Indien de KLM reeds 4 miljoen van de totale schade (9 mijoen)heeft voldaan, betekent dit juridisch: “schuld bekend”.
  Ik zou de SLM aanraden om de gederfde inkomsten flink op te schroeven en deze middels aantoonbare bewijzen te onderbouwen bij de rechter. Hoop in iedere geval op een wakkere advokaat van Surinaamse zijde.


  Maak melding
 2. .. een grote hap? je hebt toch kosten gemaakt en verlies geleden. Volgens mij zijn deze inkomsten gelijk aan je verlies (lasten en inkomstenderving).


  Maak melding
 3. “Typisch Nederlands als het om Suriname gaat.”, schrijft Thomasd. Man, heb je al die jaren liggen slapen of zo? Nederland heeft sinds 1975 miljarden in Suriname gedumpt (was trouwens volkomen terecht) en waar is al dat geld toch gebleven?


  Maak melding
 4. Winston Hermelijn: ik hoop voor je, dat er straks een minister Wilders in dit k.. land is! zal hij je laten merken waar je vandaan komt! redi moesoe ben je!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES