Binnenlands vliegverkeer Suriname loopt achter

14

PARAMARIBO, 27 jul – Het binnenlands vliegverkeer loopt achter op ontwikkelingen. Er is dringend behoefte aan modernisering. Minister Richel Apensa van Transport Communicatie en Toerisme wil vooral de infrastructuur op spoor krijgen. Landingsbanen en apparatuur moeten dringend beter.

Dat is de afgelopen jaren meer dan eens noodzaak gebleken. De landingsbanen in het binnenland verkeren merendeels in slechte staat. “Het geld is vaak nog een probleem”, zegt Apensa, Toch kon al wat worden gereserveerd voor herstel van de banen. Ook komt er moderne navigatieapparatuur. Een goede aanzet is in elk geval het herstelwerk op het vliegveld Zorg en Hoop in Paramaribo.

Het binnenlands vliegverkeer zal daar nog het meest van profiteren. Zorg en Hoop is het knooppunt van en naar het uitgestrekte achterland. “We zijn daarom blij met de verlenging van de baan”, aldus Apensa. De baan is nu driehonderd meter langer. Vliegtuigen hebben nu meer aanloopruimte. Dit project van ruim een miljoen euro is uitgevoerd met Nederlandse hulp.


14 REACTIES

 1. Laat hij eerst wilde bussenprobleem in Paramaribo oplossen. Dat kan ie zelf nog niet dan la staan in het binnenland met die opolanies


  Maak melding

 2. Met Nederlandse hulp? Wat klinkt dat bekend in mijn oren. En voor de rest moet Nederland zich niet meer bemoeien met Suriname, toch? Alleen storten, en verder niks. Suriname was, is en zal altijd een bedelaarsstaat blijven. In weerwil van wat de nieuwe regering zegt en van plan is.


  Maak melding

 3. Dit is de eerste opdracht die minister Apen-sa voor de president Bouterse gaat uitvoeren zodat de drugsvliegtuigjes uit Zuid-Amerika veilg kunnen landen.


  Maak melding

 4. Excellentie, hebben u en uw staf er wel verstand van? Komt u hier pas na 5 lange jaren achter? Zijn wij wel serieus bezig met de problematiek van dit land?


  Maak melding

 5. Excellentie, hebben u en uw staf er wel verstand van? Komt u hier pas na 5 lange jaren achter? Zijn wij wel serieus bezig met de problematiek van dit land?


  Maak melding

 6. Het geld is het groot probleem..

  Als alles gratis is,dan heb je geen inkomsten..

  Laat baas en ronny hun eigen kapitaal insteken,want ze verdienen het dik weer terug met de meest voor de handliggend product..

  Bovendien heer apensa,,wat heb je de afgelopen vijf jaren gedaan ,,je was zelf minis-ter ..


  Maak melding

 7. Ex Minister Richel Apensa van Transport Communicatie en Toerisme zou vooral de infrastructuur op spoor willen krijgen. Landingsbanen en apparatuur zouden dringend moeten verbeteren.
  De landingsbanen in het binnenland verkeren immers merendeels in slechte staat. “Het geld was vaak nog een probleem”, zegt Apensa, Toch kon al wat worden gereserveerd voor herstel van de banen.

  Hoop dat de Nieuwe Minister van Transport Communicatie en Toerisme daadwerkelijk de problemen van het binnenlandse vliegverkeer zal aanpakken want in een steeds sneller veranderende wereld geldt voor steeds meer bedrijven dat een goede logistieke beheersing van de Overheid een absolute vereiste is om goed te kunnen functioneren.


  Maak melding

 8. Correctie op vorige comment.

  “In een steeds sneller veranderende wereld geldt voor steeds meer bedrijven en instanties dat er een goede Logistieke en Infrastructuur beheersing van de Overheid moet zijn willen zij goed kunnen functioneren”.


  Maak melding

 9. Waarom niet een weg bouwen van parbo naar rio of belem of manaus..

  Als je een weg aanlegd,dan kunnen duizenden per dag met de auto reizen..

  Brengt ontwikkeling in het land en goed voor de economie,nu met de vliegtuig slechts enkele personen die kunnen reizen..


  Maak melding

 10. Klein plan!

  De laatste zin in dit stuk zegt: “dit project van ruim een miljoen Euro is uitgevoerd met Nederlandse hulp”.
  Niet verkeerd!

  Een klein plan tot verbetering van de bereikbaarheid van het binnenland is een enkel plan.
  Zet centraal in het binnenland een heel goed vliegveld neer met verharde landingsbanen, inclusief moderne navigatieapparatuur met aankomst en vertrekhal. Landing van iets ruimere toestellen moet mogelijk zijn.
  Van daaruit zullen de diverse gebieden met kleinere toestellen of per boot worden aangedaan.
  1. Geeft betere veiligheid
  2. Schept banen ook voor binnenlandbewoners
  3. Verbetering toeristisch mogelijkheden
  Wanneer we onze domme trots of haat ook even aan een kant kunnen zetten, dan kan ook dit project met Nederlandse hulp worden uitgevoerd. Zonder aan de bedelstaf te gaan.


  Maak melding

 11. Het is te gek voor woorden dat in een druk bewoondgebied een vliegveld staat en dat de landingsbaan wordt verlengd. Het is tijd dat Suriname dit soort zaken verplaatst naar een minder druk bewoondgebied. Ook het benzinestations in het centrum van Paramaribo moeten weg. Een ontploffing en al de oude monumentale panden in het hart van Paramaribo gaan in rook op.


  Maak melding

 12. Blijkbaar is het bij sommige reactoren onbekend dat (ex) minister Apensa een VROUW is. Dus als je dat zelfs al niet weet, onthou je dan van commentaar.


  Maak melding

 13. Vliegveld Zorgenhoop hoort niet in het stadscentrum. Minster moeten er eerst doden vallen voor u er achter komt. Het vliegveld wordt verlengt richting de woonhuizen.Mensen gaan nu zelfs op de strook langs het vliegveld bouwen.Minister ik hoop niet dat ik gelijk krijg.Maar wie kaats moet de bal verwachten. Suriname heeft nog genoeg ruimte buiten Paramaribo.


  Maak melding

 14. marcel
  Waarom niet een weg bouwen van parbo naar rio of belem of manaus..

  marcel

  Waarom niet een intercontinentale rail verbinding met Paramaribo en Rio de Janeiro/Belem??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.