Meerdere kandidaten per Surinaamse ministerspost

18

PARAMARIBO, 25 jul – Voor ministersposten in het nieuwe kabinet zijn er meerdere kandidaten. Volgens Paul Somohardjo, leider van de Volks Alliantie, VA, is dat in elk geval bij zijn partij het geval. Zo er hier en daar een naam valt, betekent het nog niet dat de betreffende persoon ook minister wordt. Het laatste en beslissende passeerstation is Desi Bouterse.

De aankomende president heeft het exclusief benoemrecht. De Volks Alliantie zal verscheidene kandidaten voordragen per ministerie. “Uiteindelijk moet de president beslissen. Wij willen hem een breder alternatief geven”, zei Somohardjo in het actualiteitenprogramma Welingelichte Kringen. Problemen met het selecteren zijn er niet echt. VA heeft voldoende kader.

Dat kan zo worden ingezet op Binnenlandse Zaken, Onderwijs & Volksontwikkeling of Landbouw Veeteelt & Visserij. “Er zijn zoveel namen. Het gaat erom dat je kan managen. Je hoeft dan niet per se een vakspecialist te zijn”, aldus Somohardjo. Het nieuwe kabinet moet al in de tweede week van augustus aan de slag kunnen. Bouterse wil direct na zijn aantreden overgaan tot het benoemen.


18 REACTIES

 1. “De aankomende president heeft het exclusief benoemrecht”

  Ongekend. Als een partij in de regering zit dan beslist die partij, niet een of andere figuur uit een coalitie partij.

  De reden zal duidelijk zijn, de kwalificatie ook: dictatoriaal.


  Maak melding

 2. Kader!

  Voldoende geschoold Kader heeft de partij van Somo altijd gehad. Hij schuift alleen de verkeerde naar voren.
  Somo moet nu proberen om kandidaten naar voren te schuiven die lager geschoold zijn dan de president. Aangenomen!

  Het is wachten op de tweede week van augustus, dan is de zomer bijna om. Dan moet ik weer gaan werken en is er minder tijd voor dit forum; jammer! Misschien moet ik maar voor minister in warm Suriname gaan soliciteren. Daar is het altijd zomer.


  Maak melding

 3. wat nu gaande is in swit’sranan had 10 jaar eerder moeten gebeuren.ik ben er zeker van dat nu niet gewerkt zal worden voor het individu alleen maar voor de hele natie.er wordt beweerd dat zij het land naar de afgrond hebben gebracht.waarom zijn ze nu bank indien zij nu aan de macht zijn gekomen.waarom sidderen ze.geef deze nieuew regering de kans en ze zullen laten zien wat ze kunnen.ze zijn kapabel,eerlijk sterk in un doen en denken.ik zeg niet geef ze de kans.ik zeg nu zullen jullie aanschouwen hoe een land geregeerd moet worden.krakt oom desi.krakti jenny,brunswijk jij bent erg gegroeid in je doe en denken.ga zo door.laat je niet gaan,denken,dan doen.gefeliciteerd


  Maak melding

 4. Dus Somo schuift de verantwoordelijkheid af op Bouta.
  Dan heeft hij niet de keuze gemaakt.
  Dus kan hij nooit een verwijt krijgen uit zijn combinatie dat hij de één of de ander niet gekozen heeft.
  Wat een slappeling.
  Een politiek leider moet wel durven om beslissingen te nemen.
  Dit achterbaks visgraatje wilde President worden?


  Maak melding

 5. hahahah, je hoeft geen vakspecialist te zijn als je maar kan managen. Weet Somo wel wat managen is? Managen begint met het vaststellen van doelen/plannen. Maw wat wil je bereiken. Daarvoor zul toch echt wel vakkennis moeten hebben om aan te geven aan je mensen/ministerie wat je wilt bereiken. Maar dit is Su waar je al proberen iets recht te praten wat al krom is nl vak onbekwame ministers aanstellen.


  Maak melding

 6. Geachte heer Hoost (reactie #1),

  En dat is nou net het verschil tussen ‘waarachtige’ Democratie en ‘schijn’ Democratie.

  Je kan het in het kader van het Bewustwordingsproces nog helder stellen:

  Het verschil tussen de Nieuw Front-cultuur en de MEGA-cultuur.

  Maar als je helaas GEEN kaas van ‘Culturele Antropologie’ (ook volkenkunde, etnologie, sociale antropologie of sociaal-culturele antropologie genoemd) gegeten hebt, dan neig je uit te gaan opgrond van de ‘wraakgevoelens’ die je voor een ander koester.

  Trouwens ‘Antropologie’ is de wetenschap die het sociale gedrag, de economische structuur en de religie van volken en bevolkingsgroepen bestudeert.

  Elk gezin, land, vereniging, stichting, bedrijfsorganisatie of politieke partij, heeft een ‘eigen’ werkwijze. Een ‘eigen’ cultuur.

  Cultuur in het algemeen verwijst naar het ‘patroon’ van menselijke activiteit en de symbolische structuren, die deze activiteiten een zekere ‘betekenis’ geven.

  Antropologie is een ‘gedragswetenschap’. Ze behelst de studie of leer van de mens (zie aldaar voor de etymologie). Deze studie houdt zich zowel bezig met ‘alle’ mensen als met alle ‘dimensies’ van menselijkheid.

  In de moderne antropologie staat het begrip ‘dat de menselijke aard cultuur is’, centraal. Anders gezegd, dat onze soort de ‘capaciteit’ heeft ontwikkeld, om onze wereld in ‘symbolen’ te zien. En dat we deze symbolen ‘sociaal’ kunnen leren en onderwijzen. En dat we de wereld (en onszelf) op basis van dergelijke symbolen kunnen ‘transformeren’.

  Het probleem echter is dat sommige ‘onwetenden’ onder ons, opgrond van ‘woord’ en soms met ‘daad’, gaarne hun ‘negatieve’ emoties hoe dan ook wensen te voeden ten koste van anderen.

  Om vervolgens pas dan waarschijnlijk rustig te kunnen slapen. Om de volgende dag als een soort van ‘regelmaat’ in herhaling te treden.

  Een ‘levenshouding’ die ook tot een ‘cultuuruiting’ van die personen behoort.

  En gelukkig heb je daar ook de ‘Democratie’ als oplossing voor. Om binnen een samenleving of gemeenschap enigszins een oplossing te bieden. Orde te handhaven. Door middel van bijvoorbeeld het ‘Recht op Vrije Meningsuiting’ en Algemene en Geheime Verkiezingen.

  http://www.youtube.com/watch?v=Me4DrU16TFU&feature=PlayList&p=2C8B58CD4316BD79&index=16&playnext=6


  Maak melding

 7. Leiden 26 juli.

  Eigen volk eerst!!!

  Je moet zowel vakkennis als een goede manager zijn om minister te kunnen zijn.

  Wat het probleem is bij veel Ministeries is dat de horizontale structuur vaak te groot en overbodig is. Verticaal worden ook alle beslissingen langdurig door de leiding gevenden op ieder niveau onterecht en vaak door eigenbelang ingegeven tegen gehouden.

  De minister verkeert vaak in de positie dat hij zowel door de Pres als door de topambtenaren word belaagd.
  Vooral front ambtenaren zijn hierin een meester.
  DDB zal hier rekening mee moeten houden.

  Somo doet raar, ik vraag mij af wat zijn ministers gaan doen. Aan de ene kant heb je front rechts en aan de andere kant de oppositie die de pres zo snel mogelijk willen laten aftreden. DDB verdient de kans zich te bewijzen. Het volk heeft gekozen, en eerlijk gezegd ben ik bang dat Somo zijn ministers zal gebruiken om dit te realiseren.

  Het beste wat Bouterse kan doen is na beediging toch het aantal ministeries te verkleinen.
  Ik verwacht problemen binnen megacomb. en binnen de samenwerking met Ronnie. Het is een kwestie van tijd. Met Somo dan als hefboom is de regering zo naar huis.
  DDB heeft een samenwerking met Somo belooft. Hij zal toch een andere weg dienen te zoeken omdat Somo toch front is.

  De oppositie in het parlement zal fel zijn. De laatste tien jaren zijn er weinig wetten aangenomen, en is Sur soc ec nog steeds stuurloos.
  Kinderachtige spelletjes zullen er legio zijn, eigenbelang zal overheersen.

  Alsnog terugkijkend dient te worden gesteld dat front rechts de schuld in eigen huis heeft. Ministers die niet voldeden aan hun taak, drugshandel van Vhp en Nps families. De uitverkoop van Sur. Een sterk falende Rusland etc etc. hebben geleid tot hun nederlaag.

  En nu gaan wij het zien.

  Mr Drs Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 8. Hee EMU (reactie #8)
  Tot welke bevolkingsgroep behoort de Surinamer dan. Welke antropologische richting. In welke etnische kliek wil je de Surinamer stoppen.
  Luister, het gaat om Democratie. Probeer aub niet intelligent over te komen en alles in één etnische groepering te proppen. Wil je zeggen dat Bouterse zijn “Mein Kampf” al gedrukt heeft. Eentje die past op zijn antroplogische soort übermench.
  Suriname is een veelkleurige samenleving met alle etnische varianten. Alleen Democratie brengt ons bij elkaar.


  Maak melding

 9. President elect, gooi Somo eruit. Zijn stem heb je niet meer nodig. Somo zal alleen maar de naam en faam die nog opgebouwd moet worden, zwaar beschadigen. Hij komt uit het corrupte kamp en wordt binnen de Surinaamse gemeenschap en ook onder de MC aanhang en sympathisanten gehaat, vanwege zijn onbetrouwbaar gedrag en corruptie.


  Maak melding

 10. “Je hoeft dan niet per se een vakspecialist te zijn”, aldus Somohardjo”

  En dat is nou juist het probleem in suriname. Als die persoon die vak niet kent, hoe gaat hij managen???


  Maak melding

 11. @ Ebu-akademiya
  Jij hebt kaas van alles gegeten dat jij er oer dom van ben geworden jij weet alles. Waneer ga jij de zaak steunen in suriname valse profeet dat je bent .is bouterse nu geen revolutionare of socialist meer in jou ogen nu is hij een democraat terwijl hij duizenden mensen de dood heeft in gejaagd met zijn verschrikkelijke revo zie jij niet dat jullie van de ndp niet goed wijs zijn.


  Maak melding

 12. Vene had 10 jaren nodig om te beslissen een brug te uitkijk te bouwen en na vijf jaar weten we wat er van terecht is gekomen.
  de bruggen over de suriname rivier en te coppename waren niet eens in een regeerakkoord opgenomen. de financierring daar van was ook geregeld dus achteraf moet men niet komen vertellen dat zei er voor betaald hebben en die stonden er binnen twee jaar.
  hiermee wil ik aan geven dat het volk hem de leiding van het land heeft toevertrouwd voor vijf jaar dus hij doet dat naar eigen inzichten en verantwoordelijkheid.
  De gasten op dit forum die zich allen maar negatief uiten over een regering die nog geen dag het bestuur van het land in handen heeft wensen echt niet het best voor ons land.

  niet omdat jou politiek partij niet aan de macht is moet het slecht gaan in dit land.
  kunnen we die krabbenmentaliteit niet achter ons laten.

  alvast bedank want ik hoor zeker wel hoe dom ik ben.


  Maak melding

 13. Ai boi DU,je ziet echt door het bos de bomen niet meer,zijn er duizenden doden gevallen tijdens de revo?Jeeminee,wat een gore rotzak ben je.Als dat zowiezo waar zou zijn,waar liggen ze allemaal begraven baja, ai boi,zeker op je eigen creeerde begraafplaats noh maw in je vertroebelde hersenpan.The Biggest Layer of All Times,is niemand anders dan de gestoorde DU.

  Mooi gesproken/getypt Mr.D.


  Maak melding

 14. @ watcher.
  Het is duidelijk dat velen van jullie weinig tot niets weten over de slachtoffers die zijn gevallen op 25 feb 1980 tot de laaste dagen van bouterse zijn brute militaire regime dit is het enige wat ik tegen jou wil zeggen alleen de manier hoe jullie die charmante psychopaat aanbidden zegt genoeg over jullie de aanhangers van bouterse bestaat voor grote deel uit minderbedeelden en laag opgeleide, watcher jij lijd aan het stokholm-syndroom en dat geld voor de hele aanhang van bouterse.


  Maak melding

 15. @ masterd D,
  Ik ben zo vrij op te reageren op jou reaktie # 15
  1) kan jij mij en de bezoekers van dit forum vertellen hoeveel jaren bouterse nodig had om van suriname een puinhoop te maken.
  2)het verbaast jou dat leden van dit forum negatief zijn over een regering die nog geen dag het bestuur van het land in handen heeft slaap je of hoe zit dat ? gezien het verleden van veel leden van het nieuwe kabinet kan je niet anders dan negatief zijn de toekomstige president heeft een zeer slechte cv en verleden als om het besturen van het land gaat en ook over menserechten om maar te zwijgen over zijn lange lijst van misdaad. zijn partij zit vol van bedriegers oplichters en boeven dus jou conclussie op nummer slaat nergens op en ik ben het eens met de laaste regels van jou reaktie laten wij inplaats van dom onwetend zeggen ok . het gaat niet om mij of om jou maar om de belangen en de toekomst van suriname laat dat duidelijk zijn ik vindt het stom om de toekomst van suriname in handen te zetten van iemand als bouterse dat vindt ik persoonlijk een heel domme keuze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.