Vlucht Surinam Airways op Schiphol afgebroken

29

AMSTERDAM, 22 jul – Een vliegtuig dat gehuurd was door de Surinaamse luchtvaartmaatschappij Surinam Airways, heeft donderdagmiddag de start moeten afbreken. De cabinedruk in het toestel kwam niet op gang, hetgeen levensgevaarlijke situaties in de lucht kan opleveren. Dat meldt RTV Noord-Holland.

Doordat het toestel de start zo plotseling moest afbreken, raakten de remmen oververhit. Het vliegtuig stond sinds die tijd bij een gate om af te koelen en kon pas verder toen het afgekoeld was.

Na onderzoek bleek dat een deur van het toestel niet goed gesloten was. Intussen is het vliegtuig vertrokken uit Amsterdam. Twintig passagiers wilden niet meer met deze vlucht naar Paramaribo. De SLM was genoodzaakt hen over te boeken op een andere vlucht.


29 REACTIES

 1. De piloot hoort 100% zeker te zijn dat alle systemen oke zijn voordat hij het luchtruim kiest!!Een niet goed gesloten deur gaf toch de melding gesloten te zijn?? wat voor verborgen gebreken heeft dat machine nog meer???


  Maak melding

 2. Voor de volledigheid mag wel vermeld worden dat het gaat om een ingehuurd toestel van Blue Panorama en niet om de A340-300 in SLM kleuren!


  Maak melding

 3. Hier sta ik niet van te kijken, je kan erop zitten wachten, maar goed geen gedoe verder
  en nu is het wachten op de volgende rommel
  Stelletje dumbo’s bij de SLM. Hier komt nooit een eind aan, blijf maar huren jongens
  die afgedankte zooi, succes ermee, jammer heel jammer als er weer eentje over de kop gaat!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 4. Is het een blue panorama of blue wings air..

  Meneer leo brunsie had gezegd begin van het jaar 2010,dat er vanaf 1 juni 2010 een tweede a340-300 zou gaan vliegen op deze bekende route..om de suri-neds te vervoeren..( want meer is het niet )enkel en alleen suri-ned tranporter..

  Is dit dan die tweede vliegtuig..


  Maak melding

 5. Surinamers hebben een zeer kort geheugen. Zijn we vergeten wat zich op 7 juni 1989 in Suriname heeft voltrokken?

  Zijn Surinamers levensmoe of zo!


  Maak melding

 6. Blue Panorama Airlines is volgens mijn weten een veilige Italiaanse maatschappij die vaak ook over Suriname naar Brazilie vliegt.

  Technische problemen gebeuren tegenwoordig toch nog veel in vliegtuigen, maar het is de verantwoording van de vliegmaatschappij en gezagvoerder om direct adekwaat te reageren op de vastgestelde problemen. In dezen heeft de gezagvoerder goed gehandeld.

  Ik heb de overtuiging dat de leiding van de SLM ook zo veilig mogelijk wilt vliegen en dus ook probeert de als veilig en betrouwbaar bekend staande luchtvaartmaatschappijen,
  soms, in te huren.

  De eigen kisten van de SLM worden naar mijn weten zeer goed onderhouden.

  Let wel, honderd procent veiligheid bestaat niet. Althans niet in mijn denken. Maar men moet wel steeds aan blijven werken.

  Als sommige van jullie kortzichtige emotionele denkers zijn en ook zo reageren, wil ik jullie dan maar aanraden met Air France/KLM naar Suriname te vliegen. Of probeer het maar met een luchtballon, zeilboot of probeer het zwemmend.

  Hoeveel vliegongelukken heeft deze groep van Air France/KLM de laatste zes jaren niet op hun kop?
  Srika


  Maak melding

 7. Negen van tien keer vlieg ik met de klm,niet dat het veiliger is dan SLM.Vorig jaar moest KLM de vlucht staken van Zanderij naar Amstd,vanwege mankementen.Vijfjaar terug moesten we rechtsomkeren boven Noordzee terug naar Amsterdam ook mankementen met de startmotor of zoiets.Hoezo SLM onveilig??Over wil men bezuinigen op onderhoud.Dus voor vertrek:BIDDEN om veiligheid.


  Maak melding

 8. Kommepakke!

  SLM heeft de reputatie te willen vliegen met het goedkoopste “Kommepakken” vliegtuig.
  Weet niet of er forumers zijn die niet weten wat de betekenis is van Kommepakken.
  Wel, een sputterende auto, bromfiets, scooter, motorfiets of zelfs een rijwiel die geen vaart kan maken maakt kans om die naam opgeplakt te krijgen: Kommepakke!.

  SLM moet geprivatiseerd worden. Afstoten want het wordt van kwaad tot erger. Een bodemloze put die de strijd wil aangaan met KLM-Air France.

  Spelen met mensenlevens is strafbaar. Maar dat zal niet worden toegepast in een land met een president die weet wat het nemen van mensenlevens betekend. Doek SLM op! Voordat er weer doden te betreuren vallen.


  Maak melding

 9. ik begrijp mensen soms niet zijn het echte surinamers die zo reageren of zijn het hollanders het is niet alleen slm die dit gebeurd he klm ook maroc air ook singapore alleen die mensen kraken hun land niet zo af en wat heeft bouterse hiermee te maken jullie reageren net als de haat dragende nederlanders als je niets te zeggen hebben he ga dan rustig in een hoek zitten.


  Maak melding

 10. Er is altijd wat met die toestellen van de SLM.Niemand wilt straks meer met de SLM vliegen want het is onveilig.Wat gebeurt er met mijn land sranang.


  Maak melding

 11. Triest , triest , triest met sommige kondremangs.

  Zodra er eenhappening is metde SLM komt het in het nieuws en beginnen heel veel landgenoten DOM TE LULLEN.

  Denkt men dat er nooit wat met de KLM toestellen is? Ga da maar graven.

  Vraag maar hoe op 28/29 jan een MD-11 met kapotte ruit een dag langer op zanderij stond.

  Vraag maar hoe op 28 feb. een MD-11 niet kon vertrekken van Zanderij (motor stuk) en de lui met 50 uur vertraging vertrokken. Toen niks gelezen op de WATERKANT rubriek.

  Surinamers halen altijd een gouden medaille als die uitgedeeld zou worden voor NEGATIVITEIT vooral t.a.v alles wat met Suriname te maken heeft.

  Alles van SME is negatief ,en Holland is hosanna. Je zou haast denken dat die SURINEDS zelf NL hebben opgebouwd tot het land waar zij super trots op zijn en de blauwe vogel(KLM).

  Hebben de negatievelingen ooit iets positiefs van/over SME te melden? Ik ben benieuwd.

  Anyhow,zij die KLM verkiezen prima, en zij die SLM verkiezen ook goed.

  Dat moet een ieder verder voor zichzelf uitmaken.

  Het spreekt voor zich dat de SLM met een mini vloot kwetsbaarder is bij calamiteiten.

  Hebben de Surineds eigenlijk liever dat enkel de KLM de route A’dam /Parbo onderhoudt?

  .


  Maak melding

 12. Uiteraard niet leuk wanneer je als passagier dit meemaakt! Maar het afbreken van een so called take-off run is (moet) voor piloten een normale procedure zijn.

  Hierbij gaat het over een beslissing snelheid op de startbaan zie onderstaand;

  V1 is the critical engine failure recognition speed or takeoff decision speed. It is the decision speed nominated by the pilot which satisfies all safety rules, and above which the takeoff will continue even if an engine fails.[9] The speed will vary between aircraft types and also due to aircraft weight, runway length, wing flap setting, engine thrust used, runway surface contamination and other factors.

  Na V1, zegt de pilot in command(PIC) = de Captain dus, ROTATE and up we go!


  Maak melding

 13. Weer van de reakties alsof dit alleen met de SLM gebeurd,we leven in 2010,info over de luchtvaart kan je zo op internet vinden,kijk maar op http://www.avherald.com,lees eens wat voor verschillende incidenten dagelijks plaats vinden over de hele wereld met verschillende maatschappijen,en hele grote namen ook.Soms heb ik echt het gevoel dat ik op mamjo ben als ik bepaalde reakties lees


  Maak melding

 14. Ik vind het erg belachelijk hoe men over een vooruitstrevend surinaamse cariar als de S.L.M kan denken ,dat het een niet goed funtionerend bedrijf is !!!! now ik vlieg al langer dan tien jaar lang minstens vijf keer per jaar ik vlieg drie van de vijf keer naar Suriname en dan naar de naar VS en Aruba .wel wat ik tijdens die afgelopen tien jaar heb meegemaakt is niet jouw pretje. ik kan jullie vertellen dat concurentie een grote rol speelt, maar denken jullie niet dat de K.L.M.ook geen problemen krijgt of heeft .net zoveel als toestellen die zij hebben ,net zoveel problemen er ook zijn .maar ze gaan niet alles in kranten of via lokale zenders berichten .nee hoor lekker niet ,maar jullie moeten het eens weten.Een ding staat vast als een gouden regel :”‘geen enkel vliegtuig dat zich boven het luchtruim van welk land dan ook bevind moet volgens alle internationale veiligheid voorwaarden vliegen ,dus geld ook voor de S.L.M.


  Maak melding

 15. mensen willen jullie dood,vlieg dan niet met de slm ,op een dag zal je er spijt van krijgen.SlM wilt alleen maar geld maken.En daarom zijn de tickets zo duur,dat komt door suriname zelf en niet door klm.Dit heb ik vernomen van iemand die bij de staf werkt van de slm.Het is alleen nog maar afwachten ra ra ra.Ze denken alleen maar aan geld.Waarom geven ze niet toe,dat het wel kan goedkoop vliegen .Net als de andere maatschappijen .Naar amerika kost al bijna 300 euro en de afstand bijna het zelfde als suri.Waarom kan het wel.Maar wij domme surinamer pikken alles.Meer kunnen we niet doen.

  moge god slm behoeden


  Maak melding

 16. CORRECTIE OP VOORGAANDE POSTING

  Uiteraard niet leuk wanneer je als passagier dit meemaakt! Maar het afbreken van een so called take-off run is (moet) voor piloten een normale procedure zijn.

  Hierbij gaat het over een beslissing snelheid op de startbaan zie onderstaand;

  V1 is the critical engine failure recognition speed or takeoff decision speed. It is the decision speed nominated by the pilot which satisfies all safety rules, and above which the takeoff will continue even if an engine fails.[9] The speed will vary between aircraft types and also due to aircraft weight, runway length, wing flap setting, engine thrust used, runway surface contamination and other factors.

  Na V1, zegt de pilot in command(PIC) = de Captain dus, ROTATE and up we go!

  Of hij zegt abord flight!

  Nu begrijpt u waarom u altijd vastgebonden in uw stoel moet zitten en waarom al uw handbagage op geborgen moet worden.
  De G-krachten die zich ontwikkelen tijdens een noodstop zijn 3G voorwaarts, 1.5G achterwaarts. Zeg maar 3x het gewicht.

  Er bestaan natuurlijk situaties waarbij er hogere G-krachten voorkomen. Bij Moerdijk is een Fokker toestel verongelukt waarbij een G-kracht van 9G vastgesteld is.


  Maak melding

 17. Ik denk dat regering Bouterse dit probleem zeker anders gaat aanpakken .Bouterse is moordenaar en drugscrimineel dat weet iedereen, maar ja de meeste jonge Surinamers zijn dat allang vergeten.
  Zeker moet hij berecht worden ,maar voor Suriname is Bouterse de juiste persoon om het land te regeren . NPS is anti hindostaans , ze proberen de hindostanen van alle kanten kapot te maken en VHP is bang voor NPS .Recente voorbeelden zijn de chinese invasie in Suriname en de dieselprijzen wat alleen door hindostanen worden gebruikt . De chinesen proberen de middenklasse over te nemen .


  Maak melding

 18. Vergelijk!

  Het is niet slim om SLM vluchten te vergelijken met KLM-Air France vluchten.
  SLM vliegt 4xper week, terwijl KLM 400xper week vliegt. En als je vindt dat ze ook terug moeten vliegen dan is dat 8x om 800x.

  Srika, neem het maar blindelings op voor een maatschappij die mijn familie en dat van Krish heeft doodgevlogen. Je piept wel heel anders als het jou overkomt.


  Maak melding

 19. Krish, als jij op de snelweg rijdt-ik ga er vanuit dat je een rijbewijs hebt- weet jij dat je x-procent kans loopt op een ongeval.Toch vind jij jouw auto veilig genoeg om op de snelweg te rijden. En toch kan dat ongeval op duizend-en-een manieren gebeuren.

  Nogmaals, veiligheid kan niemand mij voor de volle 100-procent garanderen.

  Ik begrijp de schrik van de mensen in dat toestel-een soort gelijk geval heb ik eens in Jamaica meegemaakt- maar door het vroegtijdig afbreken van de start heeft de gezagsvoerder zeer goed gehandeld.

  Dit soort handelen van de gezagvoerder gebeurt wel dagelijks ergens in de wereld. Dus zo bijzonder is het afbreken van de start van die Blue Panorama niet.

  Wat aan de hand is, is dat er weer bepaalde mensen aan het werk zijn om de SLM, op dit punt, in een negatieve daglicht te stellen.
  En deze mensen zijn voornamenlijk bepaalde sranamangs in dienst van…….

  Al enkele jaren probeert de KLM een nog grotere hap van de trans-atlantische route te verkrijgen, maar door steeds vindingrijk te zijn staat de SLM haar mannetje.

  Denk maar wat de gevolgen voor Suriname zullen zijn als dit land geen eigen nationaal vliegmaatschappij meer heeft.

  Pas dan begint de eigenlijke monopolie van de KLM en zal de gehele Surinaamse maatschappij overgeleverd zijn aan hun grillen.

  Surinamers en Surineds, denken jullie toch eens verder na dan alleen maar d.m.v. emoties.
  Donna(11), ik denk voor een deel jouw vraag te hebben beantwoord.

  Krish(14), twee familieleden van mij zaten ook op die bewuste vlucht.Vliegen, met welke maatschappij dan ook, blijft een fifty-fifty kans. En daar moet je mee leven, in de wetenschap dat deskundigen dagelijks aan meewerken het vliegen veiliger te maken.
  Srika


  Maak melding

 20. DAS,je mag zeggen wat je wilt,als er iets niet goed gaat dan is het wel de directie van de slm,van de piloten kan je geen kwaad praten omdat ze elke keer hun uiterste best doen om veilig heen en weer te vliegen,de enigste keer dat het goed fout ging waren amerikaanse piloten,de slm heeft die gasten klakeloos aangenomen ,ok ze gingen er vanuit dat de machtige FAA dat had gecontroleerd,mooi niet dus.De meeste surinaamse SLM piloten hebben jarenlang in het binnenland van Suriname gevlogen en ze zijn niet levensmoe,ik heb altijd met de SLM gevlogen en zal dat ook altijd proberen te doen,trouwens als de cabine druk uit valt hoeft niet tot een ramp te leiden….


  Maak melding

 21. Google KLM eens en kijk hoeveel klm toestellen niet zijn neergestort sinds ze bestaan (heel veel nederlanders hebben hun leven gelaten) maar ze vliegen nog steeds met KLM


  Maak melding

 22. Beste Aztek,

  Je hebt zeker gelijk. De leiding van de SLM maakt fouten en wil besparen. Dat was toen de reden waarom ze die oude Amerikaanse piloten lieten vliegen. Ze waren goedkoop.
  En dat heeft geleid tot duurkoop.

  Ik geef de huidige piloten niet de schuld, want ik kan het niet beter dan ze doen.

  Waar ik voor wil waarschuwen is dat indertijd onder Bouta’s bewind de SLM leiding is gaan besparen op bemanningskosten en op kerosinkosten.
  Dat moet niet weer gebeuren.

  Ik vlieg veel en met allerlei maatschappijen.
  Soms is het goed om te prikkelen tot bverbetering.


  Maak melding

 23. Gelijk heb je DAS,er moet zeker geprikkeld worden voor meer kwaliteit,daarom ben ik blij dat we kunnen discussiëren over dit soort zaken,ik heb ook een familie lid verloren nog erbij bij een maatschappij die ik van heel dichtbij ken,alleen waren het weer andere factoren die een rol hebben gespeeld.Ik geef daarom niemand de schuld omdat de luchtvaart erg complex is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.