Mogelijk uitstel machtsoverdracht in Suriname

36

PARAMARIBO, 21 jul – De beëdiging van Desi Bouterse tot president wordt mogelijk uitgesteld. Bij de planning van de inauguratiedatum (3 augustus, red.) zijn er kennelijk steken gevallen. De Nationale Partij Suriname, NPS, van president Ronald Venetiaan spreekt van gebrek aan overleg.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons verzuimde te overleggen met Venetiaan. De grondwet schrijft namelijk voor dat de president voor vijf jaar gekozen wordt. Venetiaan trad op 12 augustus 2005 aan. Dus moet hij aanzitten tot 12 augustus 2010. Eerder aftreden zou de grondwet schenen. “Bij de NPS gaat het niet zozeer om inkorting van de ambtstermijn”, zegt NPS-bestuurslid Soenil Oemrawsingh tegenover de Ware Tijd.

Het gaat er dus niet om dat Venetiaan per se langer aan wil zitten. “We zijn niet tegen de inauguratie op 3 augustus. Maar het is belangrijk dat het parlement en andere politieke instituten wettelijke termijnen in acht nemen. We mogen geen precedenten scheppen”, aldus Oemrawsingh. Coalitieparlementariër André Misiekaba vindt het niet te laat voor correctie. Bouterse wordt dan gewoon beëdigd op 12 augustus.


36 REACTIES

 1. Het belooft niet veel goeds met die NDP-ers. Democratische regels respecteren, hoo maar.
  Het termijn voor kandidaatstelling voor Presidentsverkiezing was al te kort om het volk een mogelijkheid te geven om te reageren.
  Nu denkt men dat de ambtstermijn van een zittende president zomaar door een NDP-lid bekort kan worden.
  Kunnen ze gewoon de grondwet met de voeten betreden? Of hebben ze niet leren lezen wat in de wet staat. Iedre burger wordt geacht de wet te kennen. Dat geldt ook voor NDP-ers.
  Waar staat die “D” in hun partijnaam eigenlijk voor?


  Maak melding

 2. Ik ben geen aanhanger van nieuwfront en megacombinatie.

  Als Surinamer wonende in Suriname hoop ik op een goede toekomst voor een ieder.

  Ik was heel erg ingenomen dat Simons en Wijdenbos gekozen werden als voorzitter en vice voorzitter. Nee, Paul was zeker niet mijn keus.

  Regels zijn regels en die moeten worden nageleefd door een ieder. Ik ben zeer teleurgesteld nu al in de handelswijze van Simons.

  Eerst weigert ze dat DNA leden hun mening geven over een onderwerp aangaande verkiezing President. Grote onzin dat ze zegt dat de verkiezingscommissie bij meerderheid heeft besloten dat alles in orde is en dat de zaak afgesloten is.

  Zo moet je echt niet tewerk gaan. Er wordt een commissie benoemd met uitsluitend mega leden, dan verwacht je ook niet anders dat ze alles goedkeuren van mega.

  Hoe kan het toch zo zijn dat 4 DNA leden beslissen voor de 51 leden van de DNA dat alles rechtmatig is zonder dat een ander DNA lid zijn mening mag geven. Ook de 5 leden zelf hebben niet eens onderbouwd waarom protesten niet gegrond zijn.

  Ik had graag gewild dat zowel leden van de mega en anderen met goed gemotiveerde argumenten aangeven of het wel rechtsgeldig is of niet. Daarvoor zijn ze gekozen. Na de verkiezing las zij het procesverbaal voor, tekende het en zei metteen als niemand op of aanmerkingen heeft dan gaan wij over naar het volgende agenda punt, Bamm. Zonder 1 moment te kijken of er een DNA lid was die behoefte had om te reageren.

  Mevrouw Simons u heeft altijd in de DNA het handellen van voorzitters van de DNA afgekeurd vanwege het feit dat ze de mond van de oppositie snoerden. U begint nu al op dezelfde toer.

  Ik wil ook aanhalen dat het mij heel erg stoort dat leden van de DNA, oppositie, zowel coalitie gebelt wordt tijdens de vergadering. Ik zag ook hoe een DNA lid notabene toen hij aan het woord was rustig zat te herkauwen te genieten van een bb gum.

  Ik verlang naar een DNA waar men goed bezig is naar eer en geweten, regels in acht neemt en de regering goed ondersteunt waarnodig maar ook opkomt voor de kiezers als dat nodig is.


  Maak melding

 3. Gewoon rotzooi na 25-05-2010.…die hele Front…DEMISSIONAIR.
  Wet of gebod demissionair…dus een dag eerder weg maakt geen enkel moer uit.
  Dit is weer een zeer lelijke domme grap van een hebzuchtige.
  Jaag deze hebzuchtige gewoon weg.


  Maak melding

 4. Wij kunnn maar een echte president hebben.

  Hahahahahah Vene met zijn aapachtigen hahahaha jij bent corrupt en je kunt niet tegen de waarheid, je bent weggejaagd in 1980 en nog steeds een balkon onder je neus hhahahaha!!! Lang leve Desi des for pres. Wij hebben geduld en wijh zijn niet kinderachtig als wij ons best doen worden wij door het volk beloond!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Bouterse denkt dat hij door vergeving te vragen voor zijn daden zijn straf kan ontlopen. Zijn geestelijke leiders moeten weten dat voor geestelijke vergeving je bij jezus/god (geestelijke rechter) moet zijn en niet bij pastor Meye. Voor rechtsspraak hier op aarde hebben we rechters die rechtspreken. En daar moet hij m.b.t. de moorden nog verschijnen. Heeft hij trouwens nooit gedaan. Hij was elke ziek zwak of misselijk.
  Bouterse verantwoording zal je eens moeten afleggen.Maak je daar maar geen zorgen om


  Maak melding

 6. wij gaan weer moeten pinaren denk ik.
  Straks komt de regering Bouta naar buiten met de medeling dat de staats kas leeg is/was bij zijn aantreden. Reden voor hem en partij genoten om weer in/uit de pot te snoepen. (Het word weer dozen posten voor je familie in Su.)
  Wijdenbosch staat op de achtergrond al te loeren op zijn kans. Zie je dit al voor je in karikatuur tekening??? en de werkelijkheid.


  Maak melding

 7. WIJ HEBBEN GELEERD VAN ONZE FOUTEN!

  Daarom doen wij het dunnetjes over!
  Het frommel-beleid in optima forma!

  Waar zwaaide Tante Jenny ook alweer mee, toen er protesten waren in het parlement tegen de voordracht van een MOORDENAAR, een mensenrechtenschender, drugs veroordeelde en overtreder van de Grondwet van Suriname?
  Juist ja! Ze moest nodig naar de kleinste kamer van het gebouw.


  Maak melding

 8. Kan Venetiaan Bouterse toch nog even een hak zetten. Wat een onzin, wat zeggen de deskundigen hierover? Hebben ze zelf altijd alle grontwettelijke regels in acht genomen? Aan de andere kant zeg ik, dan maar op 12 augustus. Venetiaan had reeds in het parlement corrigerend kunnen optreden maar deed dat natuurlijk uit rancune bewust niet gedaan. Evenzo heeft hij door de pas gekozenen niet te feliciteren het Surinaamse volk beledigd en Nederland waarschijnlijk bewust de gelegenheid geboden hetzelfde te doen. Als ik het hierin aan het verkeerde eind heb, had hij als fungerend president ferm moeten optreden tegen deze zoveelste belediging van Nederland.


  Maak melding

 9. De termijnen-wet dient men in acht te nemen. Zo weet iedereen waar die aan toe is. Bovendien kan de MegaCombinatie de nieuwe regeer-ploeg ook op 12 aug beedigen, na de president en de vice-president. En kan men gelijk starten op 12 aug met het werk. Feest vieren is voorlopig voorbij.


  Maak melding

 10. Geachte Leden het is mij een waar genoegen bij deze,leden van Kofroroe,voornamelijk (May,Celina,v.Landgergen en v.Idsinga straat)op te roepen aanwezig te zijn op 12-08-2010 bij de Inaucuratie van de elfde Democraties gekozen PRESIDENT van de REPUBLIEK SURINAME de.Hr,Désiré Delano Bouterse,Geb: 13 Oktober 1945 te Domburg Suriname.
  BAAS de Hartelijke Felicitatie’s en GOD RIJKSTE ZEGEN.Namens de voorzitter,Armand.H.


  Maak melding

 11. Mama_Lobi

  In Suriname dient men te leren de wet- en regelgeving goed te interpreteren, handhaven en tijdig te wijzigen. Surinaamse politici/bestuurders (zowel van NDP als NF) hebben herhaaldelijk (en ook recentelijk nog in de verkiezingsprocedure) wet- en regelgeving aan hun laars gelapt.

  Ook jij dient de wet goed te leren lezen, Mama_Lobi, de termijn van drie dagen voor kandidaatstelling is een uiterlijke termijn, een kortere termijn is derhalve toegestaan!


  Maak melding

 12. Geachte redactie,

  Eigenlijk lijkt dit Goddelijk “steekje” ons WEL goed te zijn ‘gevallen’. Omdat het geluksgetal van President Desire Delano Bouterse elected het getal 13 blijkt te zijn.

  Dertien is één meer dan twaalf. In het decimale stelsel geschreven als 13, één maal tien plus drie. Het getal dertien wordt gezien als het ongeluksgetal. Zelfs het woord ‘ongeluksgetal’ heeft dertien letters. Vrijdag de dertiende wordt daarom in veel landen als een ongelukkige dag beschouwd. In Spaans- en Griekstalige landen is dat ‘dinsdag de dertiende’. De nationale vlag van de Verenigde Staten van Amerika als rijkste land van de wereld telt samen 13 rode en witte strepen.

  De angst voor het getal dertien heet ‘Triskaidekafobie’. Voorbeelden hiervan zijn:

  •In vrijwel ieder vliegtuig wordt in de nummering van de zitplaatsen rij 13 overgeslagen; op rij 12 volgt rij 14. Ook in sommige grote hotels wordt etage 12 gevolgd door etage 14.

  •In de Formule 1 wordt startnummer 13 niet gebruik.

  •De uitdrukking ‘daarvan gaan dertien in een dozijn’ geeft aan dat iets heel gewoon is.

  Als het niet eens opvalt dat men 13 exemplaren aanziet voor 12, moet het wel niets ‘bijzonders’ zijn. Wij begrijpen nu dat de kans groot is, dat hij Desire Delano Bouterse pas op 12 augustus geïnaugureerd zou kunnen worden tot President van de Republiek Suriname. Dit i.p.v. de eerder afgesproken 3 augustus 2010 jl. Terwijl 13 oktober ook niet slecht zou zijn geweest. Trouwens 13 oktober zou ons spiritueel nog beter lijken.

  Maar mocht toch besloten worden, dat hij Bouterse in de ‘ochtend’ van dag 12 van de maand augustus 2010 geïnaugureerd wordt. Waarbij zijn werkomgeving vervolgens in de ‘middag’ met Yorka-Pepre bewierookt wordt. Dan kan hij President Desire Delano Bouterse de volgende dag de 13de van de maand augustus 2010 ‘officieel’ met zijn ambtswerkzaamheden beginnen. Het essentiële gedeelte van zijn roeping gaat in principe dan ‘officieel’ in op 13 augustus 2010.

  http://www.youtube.com/watch?v=hudkJFyPzoI

  Coalitieparlementariër André Misiekaba van de MEGA-Combinatie, had dat kennelijk heel snel door. Geen man overboord. Waardoor op deze wijze door onze jongeren alvast een leuk staaltje ‘flexibiliteit’ aan ons gedemonstreerd wordt. Die je van hoogopgeleide jongeren feitelijk NIET anders kon verwachten. Onze complimenten.

  Trouwens, in de lange telling van de Maya-kalender derhalve, wordt ten dele gebruikgemaakt van een dertientallig stelsel. Hoewel ook een twintigtallig stelsel daarin een rol speelt.

  President Desire Delano Bouterse elected van de Republiek Suriname uit het Surinaams Indiaansdorp Casiwinica in het dirtrict Commewijne, is op 13 oktober 1945 in Suriname geboren.

  Aan zijn ringvinger draagt hij op zijn zegelring het getal 13.

  http://www.youtube.com/watch?v=AA90I6ZlBNA&feature=fvst


  Maak melding

 13. Over “Ronald aan het stuur” zijn wij al behoorlijk ingewijd.

  Poti, Ronald wil nog een beetje blijven sturen ook al is niet bekend waarheen.

  Wijdenbosch moest wel voortijdig opkrassen!


  Maak melding

 14. Dat ding Pres. is niet gebonden aan wet en recht.
  Het moment jij een nieuwe Pres. hebt moet de oude verdwijnen en snel ook, als hij niet uitkijkt precies 1 seconde na het verkiezen van een nieuwe Pres moet die oude pres maken dat hij weg komt.
  Maar u begrijpt men wil het netjes houden…daarom is gekozen voor 3 aug.
  U ziet het duidelijk Front is te dom…om zaken die gewoon logisch zijn te begrijpen.
  Men moet alles voor deze mensen op papier zetten
  Deze ezels zitten 10 jaar aaneengesloten aan de macht doen niks aan wetten en regels puur om anderen ermee te bestelen.
  Wel nu ik zeg jaag die schurk Ronald Vniksaan gewoon weg.

  DIE 9 DAGEN KRIJGT HIJ ALTIJD NOG UITBETAALD DOOR DE BELASTING BETALER….OPHOEPELEN VNIKSAAN


  Maak melding

 15. Ma wat gebeurt met somo ,, ik hoor niks meer de laatste dagen van deze meneer.

  Wat van jou is ,is van mij..jou vrouw is ook mijn vrouw en mijn vrouw is ook jou vrouw vrij vertaald..

  Ik bedoel maar even..

  Is het soms wind stilte..


  Maak melding

 16. De grondwet schrijft namelijk voor dat de president voor vijf jaar gekozen wordt.(bij gunstige omstandigheden)
  Maar stel je eens voor dat die man voor drie jaar daar zat en er verkiezingen zouden komen…..laten wij ons hoofd gebruiken.

  Heel mooi dan wat schrijft de grondwet voor als er een nieuwe Pres…gekozen is….in DNA….Hij(vniksaan) moest naar VVV om gekozen te worden …..niet de schuld van de nieuwe Pres…….wat schrijft de wet voor.
  Men moet gewoon zijn of haar kop gebruiken…er is al een nieuwe Pres dus oude Pres moet snel zijn spullen pakken en richting huis gaan….vijf jaar of niet zijn geld krijgt hij toch over de negen dagen…..jaag weg die man.

  Ronald Vniksaan er is al een nieuwe Pres…dus maak pas voor de man..of hoepel op….die vijf jaar is wettelijk zodat de belasting betaler jou kan betalen voor de 9 dagen….niks meer en ook niks minder….en luister in ieder behoorlijke DEMOCRATIE ben jij op dit moment demissionair….yu na waarnemer van de PRES…als oude pres…………dus jij moet enkel en alleen wachten totdat hij zegt geeft hier al die spullen en machten van de staat aan mij en maak dat je weg komt…….Allen in Su heeft men nooit van gehoord…(demissionair)dan wat weet FRONT van DEMOCRATIE…..alleen domheid….weg weg weg lummels en SNEL


  Maak melding

 17. Beste Nationalist (reactie #1),

  Kijk uit met al die misleidingen, die momenteel ‘bewust’ d.m.v. een ‘scenario van polarisatie en provocatie’ over ons heenkomen. Zowel hier in Nederland als in de Republiek Suriname.

  Voornamelijk omdat:

  – De huidig Vice-Voorzitter van het Surinaams Parlement mevrouw Ruth Wijdenbosch, die eerder ten onrechte gekozen werd, nog hoort te worden afgezet door het Surinaams Parlement (Zie motie/kwestie Guno Castelen/NF/SPA).

  – President Desire Delano Bouterse elected moet ‘zwaar’ tegen de zin van zijn ‘aartsvijand’ huidig President Ronald Venetiaan nog geïnaugureerd worden.

  Om deze processen cq kwesties in vergetelheid te doen geraken en/of te frustreren, probeert de Nieuw Front-combinatie o.l.v. de N.P.S. en de V.H.P. op de valreep ‘alles’ in het werk te stellen, om zoveel mogelijk ‘negatieve’ stemming in de samenleving te creëren. En geen buitenland die momenteel naar hun omkijkt. Ze staan er momenteel alleen voor.

  En zoveel tijd heeft de Nieuw Front-combinatie niet meer. En de tijd dringt. Want na de inauguratie van Desi Bouterse tot President van Suriname, krijg je een geheel andere politieke realiteit in Suriname. Waar de Nieuw Front-combinatie absoluut NIET blij mee zal zijn. En men is zich daar bewust van.

  http://www.youtube.com/watch?v=rKGv5Cj7MhY&feature=related

  Vandaar ook deze ‘laatste’ stuiptrekkingen van de Nieuw Front zijde. Echter nog enkele weken te gaan en het gepiep zal zich vanzelf oplossen, als vanzelfsprekend.

  Want hoelang kan je doorgaan, om je hardnekkig te verzetten tegen de wil van het volk.

  Vandaar dat het psychologisch ook beter lijkt ze rustig hun gang te laten gaan en je vooral NIET te laten provoceren. Want vergis je niet, dat ook het volk en de regio
  meekijken. En het oordeel van een volk vooral, krijg je veelal pas in een later stadium.

  Alhoewel NIET altijd. Kan ook vrij plotseling zijn. Wat wij momenteel NIET zo nodig achten.

  Maar vergeet NIMMER wat Anton de Kom ons tijdens zijn leven ooit vertelde; dat geen volk tot volle wasdom kan komen, dat ‘erfelijk’ met een ‘minderwaardigheidsgevoel’ belast blijft.

  En zie momenteel wat hij ons al die tijd bedoelde uit te leggen.

  http://www.youtube.com/watch?v=7wvkdHlinkk


  Maak melding

 18. Ons land lijkt nu al verworden tot een bananen staat waar niets meer ordentelijk verloopt.Men handelt als een kip zonder kop.Ik hoop niet dat dit een afspiegeling is van wat ons te wachten staat.Er helemaal geen glasnost.


  Maak melding

 19. Wat een gezeur van front….zeker moeten ze nog op de valreep politieke vriendjes accommoderen. Het is bekent dat deze mensen stelen aan het eind van een zittingsperiode dus Bouta hou ze maar goed in de gaten…

  En intussen heb ik vernomen dat in de wet helemaal niet staat dat hij perse tot 12 aug. moet zitten.


  Maak melding

 20. Mijn huidige President van Suriname (Zijne Excellentie Ronald Venetiaan), ondanks Uw fouten en gebreken. U wordt bedankt voor uw inzet voor Suriname en het Surinaamse Volk.

  De toekomstige President DDB (Deliver Drugs Boetekleed) zal gezegend door Me.Ye YES c.q. My Eye van GOD (niet de hand maar het oog van GOD) op 13-08-2010 worden gezegend, beëdigd en geinstalleerd. Wat een prachtige gezegende dag de 13e.

  1. President DDB zal vergeving vragen voor de MOORDEN gepleegd door Luitenant DDB.
  2. President DDB zal vergeving vragen voor de handel in DRUGS door legerleider DDB.
  3. President DDB zal vergeving vragen voor de wandaden door partijleider DDB.
  4. President DDB zal vergeving vragen voor de ROVEN van de staatskas door legerleider DDB.
  5. President DDB zal vergeving vragen voor het kapotschieten van de Democratie in 1980, 1982, 1990 en 1996 door de kleine Indiaanse jongen DDB.
  6. President DDB zal aan My Eye vragen om de 15 virtueel gewaande decembermoord slachtoffers tot leven te wekken (net als in Computer Games).
  7. President DDB zal aan My Eye vragen om vergeving en om hem te behoeden voor totale verstandsverbijstering zodat hij de verleiding om in herhaling te vervallen zoals op 08-12-1982 kan doorstaan.
  8. President DDB zal vergeving vragen voor het vernietigen van het leven zoveel jonge mensen door zijn drugshandel.
  9. President DDB zal boetedoening vragen voor “hetgeen wat u wenst dat het u niet geschiedt, doe dat dan ook een ander niet”.
  10. President DDB zal vergeving vragen voor de toekomstige vernietiging van Suriname, zowel geestelijk als materieel, door de trio DDB, Brunsi en Somo.

  President DDB en zijn aanhang zal zijn braaksel en stront opeten vanwege zijn uitlatingen gedaan tijdens de verkiezingscampagne t.a.v. Brunsi en Somo.

  President DDB zal ……

  Ik ben nog steeds op zoek naar mijn aandeel in de overwinning en de GOUDENBOOM/DRUGSBOOM.


  Maak melding

 21. De grondwet schrijft namelijk voor dat de president voor vijf jaar gekozen wordt. Venetiaan trad op 12 augustus 2005 aan. Dus moet hij aanzitten tot 12 augustus 2010. Eerder aftreden zou de grondwet schenen. “

  Het gaat er dus niet om dat Venetiaan per se langer aan wil zitten. “We zijn niet tegen de inauguratie op 3 augustus. Maar het is belangrijk dat het parlement en andere politieke instituten wettelijke termijnen in acht nemen.

  Ex president Venitiaan blijf nog maar even 10 dagen langer op die stoel zitten , hier in Nederland heeft een minister president niet zoveel geduld ze laten kabinnetten vallen alvorens de termijnen gelopen zijn.


  Maak melding

 22. moro e doro op de valreep,
  venetiaan en santokhi komen nu echt tijd tekort.
  wie moet nog gereld worden,meld u dan voor 12 augustus 2010 bij deze twee heren.


  Maak melding

 23. Stront arrogante houding van die ka NPS en de rest. Wat, NPS gaat Megacombinatie even leren wat democratische principes zijn? Je had je go nog niet eens op die stoel of je begon te koppensnellen in 2000. Waarom doet Front altijd alsof zij de beschaafde onschuld zijn? En alsof ze iets oneerlijks is overkomen? OENG LASI!!! OR IE BEK! Kan iemand deze stronts met hun smoel drukken in de politieke realiteit svp? Jullie hebben verloren, jullie hebben niets meer te zeggen.
  Werk mee aan de opbouw van het land vanuit de oppositie.


  Maak melding

 24. hoe kan dat de mensen voor een moordenaar gaan stemen om president te worden. zijn wij vergeten in het verleden wat met ons is gebeurt,avondklok er kom weer de tijd om te pienaaren in de rij staan voor een liter olie of nog mer leven middelen . wij zullen van de chineensen en brassilie vreten ik vind het erg wij hebben dat niet verdiend. en ook brunsi hij wil zijn broertje als min.van politie dat zijn dingen die dwars zit je heb nog goed geleerde die de post kan aankleden. niet een joeka die nog geen nederlanse taal kan uitspreken.ik ben niet rasist maar recht is recht.bouta en brunsi zijn zakken vuller.


  Maak melding

 25. Nr30. De pot verwijt de ketel…Jij verwijt de djoeka dat deze niet goed Nederlands spreekt maar dat doe jij ook niet. Weet je trouwens dat er heel veel goed geschoolde djoeka’s in Suriname rondlopen? Misschien wel meer dan je denkt maar die lopen er niet mee te koop. Ze zijn druk bezig aan hun toekomst te werken. Dat vinden ze overigens heel normaal. Het is de stadscreool die denkt dat hij meer is dan de boslandcreool en dat voor niets de zon opgaat. Helaas heb je, zoals je dat in alle bevolkingsgroepen hebt, figuren die het voor de rest van de groep verpesten.


  Maak melding

 26. Zoals u het zult gelezen hebben,is reeds voor de heer Desi bouterse van alles in de weg gelegd om te voor komen dat Bouterse de president van Suriname zou worden.
  Maar het is hem gelukt.
  Paul somohardjo heeft geprobeerd en nog maals geprobeerd ,maar helaas zijn wensen niet in vervulling gegaan.
  hij heeft eigenlijk heel goedkoop moeten verkopen in lands belang.
  geen dNA voorzitterschap,geen president en ook geen vice president.
  VHP blijft grote gevaar en boos doener voor de aan komende regering,zelfs heer santokhi is ook lelijk op zijn bek gevallen.
  Maar dit is een les voor de nieuwfront ,maar een vage winst voor de PL van paul somohardjo ,hij mag de tuinen van de aankomende regering onderhouden.
  Hij was en is nog steeds niet betrouwbaar.
  Surinamers hebben Heer Bouterse als president van Suriname op handen gedragen,netals toen hij het democratie in Suriname heeft hersteld en Regering Aaron ,naar huis stuurde.
  bron hetuurvandewaarheid
  Shivan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.