Lackin getipt voor Buitenlandse Zaken Suriname

23

PARAMARIBO, 21 jul – Winston Lackin wordt volgens de Ware Tijd getipt als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Lack, woordvoerder van de Mega Combinatie, bevestigt niets. Formeel heeft hij nog niets gehoord. Hij is wel te vinden voor een eventuele benoeming.

“Er is nog geen formele voordracht, maar als die komt, dan wil ik het wel doen ja”, zegt Lackin. Hij is een carrièrediplomaat met ruim twintig jaar ervaring. Ook is hij hoofd internationale betrekkingen van de Nationale Democratische Partij. Volgens de partij is Buitenlandse Zaken een strategische post. Het ministerie zal zich meer moeten inzetten voor investeringen in Suriname.

Ook het aftasten van afzetmarkten behoort tot de nieuwe taken. Daarom komen er twee poten bij: Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking. “Belangrijk is dat het Surinaamse belang zo goed mogelijk wordt verkocht in het buitenland. We gaan ons concreter inzetten voor het voeren van economische diplomatie”, aldus Lackin. Ook integratie in de regio wordt topprioriteit.


23 REACTIES

 1. Geachte redactie,

  Dit belooft naar ons inziens heel wat te worden. Dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich meer zal moeten inzetten voor investeringen in de Republiek Suriname.

  Ook het aftasten van afzetmarkten zal tot de nieuwe taken behoren. Daarom komen er twee poten bij: Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Maar laten wij in het kader van het Bewustwordingsproces even verderop noordoost kijken. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan. Afrika.

  http://www.youtube.com/watch?v=3yfz8yTXKXI&feature=channel

  “Belangrijk echter is dat het Surinaamse belang zo goed mogelijk wordt verkocht (gepromoot) in het buitenland.

  We gaan ons concreter inzetten voor het voeren van economische diplomatie”, aldus dhr. Winston Lackin. Die volgens het dagblad de Ware Tijd kennelijk getipt is als de nieuwe Minister van Buitenlandse Zaken.

  http://www.youtube.com/watch?v=lIpOe9MqAfI

  Trouwens ook integratie in de regio wordt topprioriteit.

  http://www.youtube.com/watch?v=SiP4I2aFQ-c&feature=fvst


  Maak melding

 2. Een boom, zoveel takken!

  “Er komen twee takken bij: Internationale handel en Ontwikkelingssamenwerking”.

  Daar was ik al bang voor. Positionering van vrienden en partijbonsen, zo heet dat in de wandelgangen. Creeeren van TOPfunkties op ministeries is al begonnen. Voor beide takken is er een directeur nodig dus wat let ons? En ze moeten ook nog een splinternieuwe secretaresse.

  Desi beloofd voor de verkiezing het aantal ministeries terug te brengen naar 9 of 10, maar de uitbreiding is gestart.
  Als dit op alle 16 ministeries gaat gebeuren is meneer Telting ontsnapt aan het grote Gat in de begroting.

  Nog erger: met dit nieuws zegt meneer Lackin dat hij niet geschikt is voor deze zware funktie want er moeten denkers bij. Tel 1 bij 2 op en zeg Ting!


  Maak melding

 3. Ik ben een neutraal mens en ik lees veel van wat er op deze forum vermeld wordt.
  Maar kan men du verbannen van het net. Want hij zo geletterd dat hij een ieder een koe of èèn of ander beest noem. Als je zo geletterd ben waarom ga je niet een partij openen in su. want je weet het altijd beter dan een ander om ze uit te schelden voor dombo of wat anders wat je uit kop haald dus zou ik zeggen hou nu even je mond dicht of kom niet meer op deze forum want ik word nu erg misselijk van je wat je allemaal uitkraait. En het zijn altijd de zefde woorden die je hier schrijf niets nuttig. Daarom lees ik jou rommel niet,er zijn ook mensen op het forum maar schrijven niet de taal die jij aan het gebruiken ben. Alles wat je schrijf is het zefde en blijf het zelfde. Ben jij de enige die zo geschoold is om een ander uit te schelden. A.U.B kap er mee en ga nu je verstand gebruiken probeer iets nuttig te schrijven waar wij wat van kan leren. Maar als je zo door blijf gaan dan denk ik dat je nergens voor bent geboren
  voor deze wereld en vooral su.
  GA EVEN EEN PAUSE NEMEN OM NA TE DENKEN WAT JE ALLEMAAL MET JE VERSTAND KAN DOEN


  Maak melding

 4. ik kan mij herrenberg nog herinneren hier in nederland melven bouva heeft al laten zien wat ons te wachten staat die groentje die zijn eigen colega perlementslid uitmaakt voor leugenaar terijl zijn baas desi bouterse surinaams grootste joker en leugenaar is .


  Maak melding

 5. DAS,

  Je weet dat ik erg nieuwsgierig ben, maar het is me toch niet gelukt wat jij aangaf.
  Je zult me effe op weg moeten helpen met die “goudenboom”. Zelf heb ik bij googlebooks gevonden: “de goudenboom een joods sprookje, hmm naughty. En iets over bijbelse vertellingen, maar ook iets in combi met Ausie. Wat is waarheid?


  Maak melding

 6. DAS en DU, accepteer en respecteer ´t resultaat van vrije en eerlijke verkiezingen!

  Suriname heeft nu een gekozen president/bevelhebber! In ieder geval geen zwakke bestuurders! Lackin is niet zomaar iemand hoor. Lees z’n CV!


  Maak melding

 7. DAS jij kleine zwartkijker je snap het niet, je zal het ook nooit snappen.

  We gaan onze eigen belang nu eindelijk verkopen en heb je dus mensen nodig de dedicated en fulltime mee bezig zijn.

  Onze ambassades worden vanaf nu opgewaardeerd. We gaan niet alleen visas verstrekken.


  Maak melding

 8. Het ministerie moet zich meer inzetten voor investeringen in Suriname, zegt Lackin. Dit is dus duidelijk in tegenspraak met hetgeen Bouterse in zijn “maidenspeech” meldde. Hij wilde geen buitenlandse inmenging meer. Waar moeten die investeringen dan vandaan komen? Uit het binnenland? Of van zijn vriendjes Chavez, Castro en andere narco-staatshoofden?


  Maak melding

 9. Het vertellen van verhalen en het verzinnen van grootse plannen zonder een terdege uitwerking is school voor de nationale DODEN partij. Mark me words er komt geen bal terecht van al die grootspraak. En uiteindelijk heeft alles en een ieder het fout gedaan behalve de ex onderdrukkers van het Surinaams volk.

  Hoe hete dat ook alweer ten tijde van de onderdrukking? O ja! U bent destabiliserend bezig. Dat werd met regelmaat gezegd.

  Niet vergeten, mensen die overwegen om in een vreemd land te investeren houden de sociaalpolitieke situatie nauwlettend in de gaten. In een land waar een persoon president is waarvan bij navraag blijkt dat het om een veroordeelde gaat die drugstransporten organiseerde. En tevens in zijn eigen land in een proces verwikkeld is waarbij het gaat om schending van mensenrechten, haken heel snel af. Alleen de Chinezen zullen komen.

  Mensen het duurt negen maanden en het feest is over. Hou de wisselkoers in de gaten en u weet wat de man in de straat te wachten staat, kommer en kwel!

  Tussen u en mij gesproken en gezwegen, de ndp heeft geen kader om al de plannen
  uit te voeren. Hebben ze nooit gehad, zullen ze ook nooit krijgen!

  Die Moordenaar roept niet voor niets dat wij met z’n allen aan zijn plannen moeten gaan werken. Wel ik heb nieuws voor die schoft. Hij kan het vergeten!


  Maak melding

 10. groen of bomenrijp,maakt niet uit,mope blijft mope.

  hoe dom kan de mens soms niet zijn.

  volgens bijbelse verhalen wist de here jesus bij voorbaat te vertellen wie hem zou verraden.

  balkenende heeft zijn excuses aangeboden aan de indonesiërs en is geaccepteerd.wie is dom en wie is wijs.

  als het de nederlanders goed uitkomt,dan zijn zij wel te vinden,anders niet.

  nog heel vers in de geheugen is de massaslachting in srebrenica
  de dag dat meer dan 8000 moslimmannen en jongens zijn afgeslacht.in de heuvels,in het bos,overal waar ze liepen. mannen weggeplukt bij hun vrouwen,moeders of dochters.niet wetend dat ze elkaar nooit meer zouden zien.

  waar waren de nederlandse bescherm heren toen,hebben deze stilzwijgen toegestemd of hebben geprobeerd de onschuldige mensen uit de klauwen van de moordenaars te redden.


  Maak melding

 11. In tegenstelling misschien tot de situatie in ’96 is hun nu niets ‘oneerlijks’ overkomen. Ze hebben grandioos verloren en de megacombinatie heeft gewonnen met 23 zetels, democratisch. Waarom blazen ze nog steeds zo hoog van de toren alsof iemand ze iets oneerlijks heeft aangedaan? Can someone spell ‘D E M I S S I O N A I R’? Als ik Bouta was zou ik ze duidelijk maken dat als ze obstructie blijven voeren, dat al hun fucking gestolen grond ze direkt afgepakt wordt.


  Maak melding

 12. Beste luitjes,

  De huidige (gegeven) situatie is nu een feit. Langs democratische(geweldloze) weg is alles nu tot stand gekomen zoals het is.

  S.v.p. alle emoties even parkeren en de toekomst laten uitwijzen wie gelijk had en wie niet.

  Het voordeel van de twijfel eventueel toepassen, maar laat ons nu ophouden met verwijten en frustraties over en weer.
  Daar schiet niemand nu iets mee op.

  Ik neem aan dat een ieder het beste wenst voor het land en volk van Suriname.

  SO LET THE FUTURE SHOW US THE OUTCOME.

  *** God Bless Suriname ***


  Maak melding

 13. @ nummer 5
  dit is nou precies wat ik bedoel met de reaktie van bouterse aanhangers.als jij een goede scheidsrechter wil zijn moet je wel onpartijdig zijn. ik sla de plank niet mis jullie hebben een beroerde en domme emotionele manier van beredeneren en reageren lees reaktie nummer 14 en kom dan terug.ik weet dat er in 1980 de zelfde vreugde stemming heerste het heeft maar twee jaren gedeurd wat er toen is gebeurd daar zwijgen jullie over. kijk eerst naar jou eigen geschiedenis voordat jij het over een andere hebt. nummer 14 laat zien waarom ik vindt dat de aanhangers van bouterse emotioneel dom zijn als gaat over bouterse en zijn verleden dan is dat een achteruitkijkspiegel waar zij niet in willen kijken maar ze hebben het wel over indonesie en andere landen. de aanhangers van bouterse zijn kudde denkers ik heb ze nooit kunnen betrappen dat zij kritiek hebben op bouterse, alles wat deze man heeft gedaan in mijn land is goed in hun ogen sterker nog ze noemen hem baas en ze zijn hondstrouw aan hun baasje ze durven hem niet tegen te spreken ze zijn onderdanig slaafse mentaliteit noem ik het. ik zal nooit van mij leven bouterse kunnen vergeven voor wat hij met mijn land heeft gedaan ik heb een yeye en een kra. surinamers van nu zijn hun morele bagage kwijt ze zijn net een korjaal die rond dobber in de zee .


  Maak melding

 14. Beste Esmerald,

  Goudenboom is de naam van iemand op dit Forum. Hij/zij heeft bij een vorig onderwerp op dit forum een paar leuke zinnen gemaakt.
  Ik zoek het op en laat het je weten bij welk onderwerp.

  Henky,

  Als je niet kan merken dat ik me reeds heb neergelegd bij de uitslag van de verkiezing dan wil je het zelf niet.
  Wat ik hierboven schrijf heeft te maken met
  beloftes die gemaakt zijn en een paar dagen later worden verbroken. Mag dat?

  De CV van Lackin is pas bruikbaar als hij de juiste man op de juiste plaats blijkt te zijn. Maar om nu al meer ambtenaren (dus meer salarissen) aan te stellen geeft aan dat meneer Lackin zelf lekker achterover gaat leunen en ministertje spelen. Anderen moeten zijn werk doen.

  NaMi,

  “DAS jij kleine zwartkijker je snapt het niet enz.”

  Ten eerste ben ik niet klein en ja, je hebt deels gelijk; ik ben een pikzwarte dogla!
  Maar kijken kan ik als geen ander! Kijk naar de tekst van het bericht en je zal zien dat ik reageer op wat er staat.
  Volgens Whome noemen jullie dat: “u bent destabiliserend bezig”. Die is mooi!

  Iemand die de leugens ziet aankomen en ze direkt tackled noemt men een daadkrachtige helderziende.
  Iemand die zwart kijkt kan niets zien of, heeft niet betaald.
  Een bekend Chinees spreekwoord luidt: Ngo te paake”. Dat zegt: “Je ogen openen is niet genoeg, je moet ook daadwerkelijk kijken”.
  Dan zie je wat.

  Weer wat geleerd, NaMi?


  Maak melding

 15. Hoi DAS,

  Gevonden via wkn zoekfunctie, hahaha, en ik ben niet eens blond!
  Maar goed, het is een mooi stukje tekst, heb het eerder gelezen, alleen “goudboompje” was me ontgaan.
  Bedankt!!!

  Heb ook gelezen dat bepaalde reageerders, jou betichten van alles en nog wat. Tsja, lezen is een kunst! Ze hebben niet eens door, dat het sarcastisch bedoeld is.
  Nou goed, hopelijk gaan de klepjes open.
  Laten gaan, emotie viert hoogtij!
  Have a nice weekend.


  Maak melding

 16. Va-wakka Esmerald,

  Je bent niet blond? Had ik al begrepen uit jou teksten. Fijn dat je Goudenboom gevonden hebt.

  Ach, vaak probeer ik met wat humor en sarcasme de berichten te belichten. Ik hou er rekening mee dat sommigen denken dat ik aan twee kanten sta, van twee walletjes eet, twee handen op twee buiken zet, zoals de wind waait waait, vis noch vlees ben en het meest kwalijke is dat ik Redi-musu speel.

  Spelen doe ik wel, maar dan met woorden. De mens in zijn/haar waarde laten Esmeralda, dat is een grote kunst. Daarom kan ik het op dit forum heel goed vinden met jou en AHE.
  Dat is jullie kracht.


  Maak melding

 17. De Das’jes en de Du’tjes, weten het weer allemaal precies, maar wat weten ze? Nou niks, bij ieder forum lopen ze hun frustratie op Bouterse te verkondigen. Daar gaat het niet om. Het gaat er hier om of Lackin een goede minister zou zijn.Wat ik de afgelopen weken van deze man gezien en gehoord heb is alleen positief. Ook in moeilijke omstandigheden en tijdens problemen, probeert hij op de juiste wijze en heel genuanceerd te reageren. Deze man heeft de bagage. Geef de man een kans!


  Maak melding

 18. Mensen,

  Het komt allemaal goed met Suriname als de rotte appels oprotten, zoals de Bolywood kijkers van de vorige regering met hun sexfeesten bah… bah … bah…

  Bouterse is onze man en NIEMAND ANDERS!
  Bouterse heeft beloofde de corrupte rechtstaat aan te pakken en ik hoor dat hij begint bij de slapen Ombre Hof van Just ha ha ha en dan RECHTER CHARAN, advocaat Truideman, advocaat Moerahoe, etc etc.

  De genoemde personages hebben slechts bijgedragen aan de toename van corruptie en criminaliteit.

  mr. B


  Maak melding

 19. Anansi,

  In mijn posting heb ik Lackin aangevallen en niet Bouterse. Heb alleen aangegeven wat Bouterse beloofd heeft te doen aan de zovele ministeries.

  Maar als je wil dat ik Lackin een kans geef, vooruit dan maar! Jij kent hem beter dan ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.