zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBouterse te bezet voor strafproces in Suriname

Bouterse te bezet voor strafproces in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jul – Desi Bouterse heeft het voortaan te druk voor het bijwonen van het strafproces rond de Decembermoorden. Dit zegt advocaat Irwin Kanhai. Zijn verkiezing tot president bezorgt Bouterse handenvol werk. Het verstek laten gaan op de zittingen van de krijgsraad gaat dus door.

Deze strategie, toegepast vanaf de aanvang van het proces, wordt voortgezet. “Bouterse zal zich volledig inzetten voor Suriname en zal geen tijd verliezen met de zitting”, zegt Kanhai tegenover de Times of Suriname. Het heeft er dan ook niet veel van dat Bouterse ooit als president zal worden verhoord. De mogelijkheid is er altijd nog dat de krijgsraad hem hoort op zijn kabinet.

Kanhai wil zich voorlopig focussen op het verdere verloop. De eerstvolgende zitting is op drie en twintig juli. De krijgsraad moet dan antwoord opgeven op Kanhai’s verzoek ruim twintig getuigen te horen. Onder de voorgestelde namen bevinden zich die van procureur-generaal Subhaas Punwasi en ex-minister Siegfried Gilds van Justitie & Politie. Nabestaanden noemen het allemaal tijdverlies.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Game nummer 1!

  Deze game is nummer 1 in de strategie.
  Respectloos is hij de afgelopen jaren weggebleven bij het proces en respectloos gaat hij verder. En dat vraag om respect voor de Rechtsstaat waar hij president van is? Hoezo respect?

  “Opa, waarom heeft u dit toneelstuk niet kunnen tegenhouden? Bent u een scheiterd?
  Of was u bevriend met deze Desi? Was er dan ook niemand die deze snertvertoning kon beeindigen opa? Ik wordt niet goed als ik dit lees opa? Woonden toen alleen maar laffaards in Suriname? Mensen die te bang waren om Desi en Brunsi te stoppen? Niemand die hier een eind aan kon maken opa? Niemand?
  Dan wil ik ook dictator worden. Dan sta ik erop dat u nu uit mijn kamer oprot! Weg jij!
  Uit mijn gezicht! Laffaard! Jouw genen wil ik niet! Jouw kunsten hoef ik niet te erven!
  Jouw kleinzoon wil ik niet meer zijn! Nooit meer! Jouw ken ik niet en ik zal je ook nooit meer opa noemen. Je hebt geen GUTTS!
  En geen van je generatiegenoten. Haal ze bij eenieder uit de stamboom, ze deugen niet en ze zijn laf!
  Geen respect!


  Maak melding
 2. Tja. Suriname zou Bouterse NOOIT uit eigen initiatief vervolgen dus dan moet men ook niet zo dom gaan reageren als het proces stroef verloopt.

  Wat ik zie is dat Bouterse op grond van het bewijs dat er tegen hem is niet veroordeeld kan worden. Ik hoop ook dat wanneer hij zal worden vrijgesproken (als dat gebeurt) men die uitspraak ook zal respecteren.

  Zo een proces had in Den Haag moeten plaatsvinden. Weliswaar zou het misschien dan niet eerlijk zijn geweest maar dan was Bouterse al veroordeeld en zat hij vast.
  Maar nee Surinamers willen altijd dingen proberen die ze niet eens kunnen.

  Goed dat Desi president is geworden hoor.


  Maak melding
 3. Jongens, jongens jongens, wie gelooft er nog in. 23 juli 2010 wordt weer een dag van niks.
  En zo gaan we door. Hoe lang nog!!!!!
  Ik ben wel benieuwd of het grotendeel van de mensen daar zich hierin verdiept. Ik tenminste geloof er lang niet meer in!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding
 4. Politieke macht verheft je niet boven de wet. Ook een president mag niet moorden.
  Dit machtsmisbruik zal hoe dan ook het verloop van eerlijke rechtspleging niet vergemakkelijken.
  De vraagt is of we in Suriname beschikken over zwaargewichten die de strijd tegen zo een gewetenloze machtsbeluste killer aankan.


  Maak melding
 5. Ziehier de schoft die president is geworden en nog steeds schofterig gedrag aan de jeugd der natie als voorbeeld stelt.

  Ondertussen gaat zijn Ingrid II zich met de jeugd bezig houden.

  En zijn zoon Dino de wapens voor drugs handelaar heeft geen ambitie voor een functie, drie seconden stilte, maar is eventueel wel beschikbaar!
  En dat allemaal in landsbelang!

  Laat de hamer vallen en vertel ons (het beschaafde deel) van het Surinaams volk en van de rest van de wereld wat er zich aan afschuwelijks in het Fort Zeelandia heeft voltrokken, in opdracht van wie en door wie.

  Ga jij maar lekker op reis schoft, hopelijk zien wij je dan nooit meer terug, zoals je voormalige vriend Noriega.


  Maak melding
 6. Die advocaat van de duivel liegt dat hij scheel ziet. Waar was Bouterse toen hij nog geen president was? Had hij het toen ook te druk? Ja, met andere zaakjes blijkbaar. Die Kandhai moeten ze meteen uit de Orde schoppen.


  Maak melding
 7. Als het nu nog niet duidelijk is geworden voor de domme aanhangers van Bouterse waarom hij president wil worden dan is het wel heel erg triest gesteld met hun! Dus niet in het belang van Suriname maar om zijn straf te ontlopen en naar buitenland te reizen zonder arrestatie. Zijn arrogantie laat niet toe om een stap terug te doen in het belang van Suriname als HIJ MAAR PRESIDENT WORDT en niemand anders! zelfs niet iemand van zijn eigen partij die veel betere reputatie heeft. Dit zegt zoveel over hem hoe zwak hij is en hoe KLEIN hij is als mens. Hij acht zijn belang en zich zelf belangrijker dan het land Suriname.


  Maak melding
 8. er zijn weinigen dat begrip heeft van wet en recht.
  mijn advies is veel lezen.

  Elke vogel zingt zoals hij gebekt is.

  moro e doro op de valreep,
  venetiaan en santokhi komen nu echt tijd tekort.
  wie moet nog gereld worden, meld u dan voor 12 augustus 2010 bij deze twee heren.


  Maak melding
 9. Ach mensen zit nou niet zo te zeuren. Word wakker het is 2010 en geen 1980. Regering Venetiaan heeft 15 jaar a/d macht gezeten. Als ze Bouterse de cel in wilden hebben ze genoeg de gelegenheid gehad. Ze zitten de zaak gewoon te frustreren en het land Suriname. Ik heb echt medelijden met de nabestaanden omdat de regering Venetiaan ze alleen maar valse hoop geeft/ heeft gegeven. Dit is allemaal een politiek spel en jullie mensen trappen er allemaal in. Zielig!!!


  Maak melding
 10. Dit is werkelijk te gek voor woorden.
  Zoals al eerder gememoreerd is in de vorige postings, voor de verkiezingen had DDB ook al geen tijd om voor de krijgsraad te verschijnen en nu nog minder.
  Irwin Kanhai je bent de grootste leugenaar die er rondloopt en je weet zelf wel wat je nog meer gelogen hebt m.b.t. tot je zogenaamde ziekzijn.

  Zowel Irwin Kanhai als DDB geven werkelijk blijk van minachting voor het hele rechtssysteem in Suriname.
  Door niet te verschijnen voor de krijgsraad, door alle leugens.

  Nu wil DDB zogenaamd na zijn ingraduatie zijn excuses maken voor zijn moordpartijen.
  Waarom doet hij dat niet eerder?
  Is dat omdat dit een bekentenis inhoud en dit een rede kan zijn om hem achter slot en grendel te zetten?

  Dan weet DDB dus zeker wel dat hij fout zit.
  En elk weldenkend mens moet ook tot die conclusie komen.

  Velen spreken over vergeving, dat kan heel goed en ben ik ook niet op tegen, maar dan moet hij wel eerst zijn terechte straf ondergaan.

  Maar wat is dit nu een voorbeeld voor de Surinaamse bevolking, zelf treed DDB het wettelijke recht met handen en voeten.
  Maar dan gaat hij straks als president wel van zijn onderdanen eisen dat zij wel de wet gehoorzamen.
  Dit is verschrikkelijk hypocriet!!!!


  Maak melding
 11. Dit hele proces zal in duigen vallen,Vene en de rest hadden nooit gedacht dat Bouterse zover zou komen om Pres.te worden,wel ze hebben op het verkeerde paard gewed,komt er van als men achter hun slavendrijvers blindelings aanloopt.Sinds na het einde van de revo,toen ze het verdrag tekenden met Brunswijk,hadden ze Bouterse direkt moeten oppakken,toen was hij niet zo immens populair.Maar naar mate ze door hadden dat Bouterse een enorme populariteit onder de bevolking genoot,begonnen ze met deze poppenkast.
  Hoe langer die poppenkast duurde hoe meer Bouterse populairder werd/wordt.
  Als die man zo misdadig was,mocht hij nooit en te nimmer vrij rondlopen,hij had in verzekerde bewaring moeten worden gesteld,Sakkatokkie weet/wist dat als justitieman,vandaar dat het volk geen aanstoot nam aan die poppekast,men dacht dat ze dom en achterlijk waren en bleven.
  Die achterbakse Front had/heeft geen poot om op te staan wat betreft de veroordeling van Desi.En al zou hij nu verschijnen so what ,no one cant touch him.


  Maak melding
 12. als pres.te druk, druk, druk met het ‘dienen van het sme-volk’ > en toen ie geen pres. was ? >> nee, meneer kandhai : alleen minachting van de sme wet, spreekt uit de aanpak van ddb in deze kwestie + een totaal onvermogen van de (toenmalige ?) machthebbers : waarom hebben ze de man nooit laten oppakken ??.


  Maak melding
 13. Meneer Kanhai..heb jij jezelf al in de spiegel gekeken..en dan ben jij advocaat?? met een fles whiskey en men kan alle kanten met je op..zo een verschrikkelijke leugenaar ben jij zeg..wat een top hielelikker ben jij …wat is er???bang dat je straks wordt opgepakt door de geheimedienst van de president..en dat je net zo zal eindigen als die 15 anderen die wel een mening hadden? je bent echt een wezel..
  GICA


  Maak melding
 14. Roep ik ook de hele tijd Avenger (# 13).

  Maar wanneer je zegt dat een waarheidscommissie beter was geweest – omdat je als nabestaande dan tenminste nog iets te horen zou kunnen hebben gekregen – wordt je uitgemaakt voor NDPer


  Maak melding
 15. #13.(en vervolg reacties)

  Zullen wij het eindvonnis van de krijgsraad afwachten!

  Waarheidscommissie is de Argentijnen ook opgedrongen! Jaren later is er alsnog een rechtszaak geweest en recentelijk is de toenmalige Argentijnse opperbevelhebber wederom veroordeeld.

  Heeft u de mening van de nabestaanden hieromtrent gevraagd? Of pretendeert u te weten hoe deze nabestaanden over dit onderwerp denken.

  Ik zelf heb nimmer een bericht onder ogen gezien waarin een van de nabestaanden aangeeft voorstander te zijn van een waarheidscommissie om het bloedbad dat is aangericht door de huidige leider van de ndp tot klaarheid te brengen.

  Wat ik wel vaak gelezen heb is het betoog van sluimerde sympathisanten en ndp leden die hun voorkeur voor een waarheidscommissie niet onder stoelen of banken schoven.


  Maak melding
 16. Ja, het eindvonnis. Wie het proces een beetje gevolgd heeft, moet tot de conclusie komen dat de getuigenverklaringen zich nog al tegenspreken. Het opmerkelijke hiervan is dat we het hebben over de getuigen van de aanklager. Misschien is het een goede zaak eerst eens naar de getuigen van de verdediging te luisteren. Het is echt niet zo dat de betrokken vijftien, heiligen waren. Sterker nog, deze personen waren bezig een coup voor te bereiden. Op welke manier? In ieder geval niet zo van “Desi, wil je a.u.b. weggaan”, nee, met bruut geweld. Wacht eerst het verdere verloop van de krijgsraadzittingen af voordat jullie beginnen met dom geklets over moordenaar etc.


  Maak melding
 17. Ach Whome(#21)gaat u nu voor een ieder bepalen welke mening ze er wel en niet op na moeten houden

  Men hoeft nabestaanden niet om een mening te vragen om een eigen mening te hebben. En zeker als de nabestaanden zelf aangeven dat de kwestie ‘8 december’het gehele land aangaat. Bovendien gaat het slechts om een mening. Ik heb mijn mening op basis van tot nu toe gebleken gebrek aan onomstotelijk bewijs, itt de zaak van de Argentijnse opperbevelhebber.

  Welke argumenten NDP-ers erop na willen houden moeten ze zelf bepalen en niet ik of u!


  Maak melding
 18. Als hij nu al weet dat hij er geen tijd voor heeft, weet ik nu al dat het nooit een goede president zal worden. Je maakt tijd voor alles.
  Cursus time management misschien een optie ?


  Maak melding
 19. Ik weet dat de waarheid hard voor u is Whome en u geen weerwoord heeft daarom gaat u maar over tot leugens en kinderachtig gedrag. Zielig hoor 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES