VHP verwacht verrassing in Surinaams parlement

31

PARAMARIBO, 19 jul – “Ik verwacht toch nog verrassingen.” Dit zegt Harold Ramdhanie van de VHP. Mega Combinatie-partner NDP heeft Surinamers van Hindostaanse komaf een rad voor de ogen gedraaid. “Het zijn NDP’ers die in Nickerie en Wanica beloofden dat Rabin Parmessar presidentskandidaat zou worden. De mensen hebben het geloofd.” VHP wil nu inzetten op een loze belofte.

Dat de keus uiteindelijk viel op Bouterse mag niet zonder gevolgen blijven. “In Wanica en Nickerie wordt al dagenlang campagne gevoerd. De vraag is daarbij: heb je ons niet beloofd dat een zoon van Nickerie kandidaat zou worden?”, zei Ramdhanie tegenover ABC Radio. De campagne is vooral gericht op parlementariërs. Daar vallen ook die van de NDP onder, met name het Hindostaanse deel.

Dat heeft een zekere bedoeling. Met genoeg druk is er altijd kans dat enkelen niet op Bouterse stemmen. “Er zijn negen Hindostaanse parlementariërs bij de Mega Combinatie. Slechts vier hoeven af te wijken en Bouterse wordt niet gekozen in het parlement. Ik denk dat we dan meer kans hebben bij de verkiezing in de Verenigde Volks Vergadering”, aldus Ramdhanie.


31 REACTIES

 1. Puur het rassensentiment, puur het rassensentiment. Waar moet het heen met ons geliefd Suriname? Ik kan mij niet voorstellen dat deze fossielen nog in Suriname rondlopen, maar een blik op de 8 zetels van VHP zegt mij genoeg.

  Weg met de VHP, weg met PL, weg met AC.

  Leve de Surinamer.


  Maak melding

 2. racistische klootzak dat je bent Randhanie, getverdemme hier kots ik echt van

  De Heer gaat bepalen wie de president mag worden van Suriname!!! En niet een stelletje racistische klonen van de Verspreid Haat Partij


  Maak melding

 3. Wat een zieke geest dat in deze Ramdanie zit.
  Als de man dood gaat wil hij nog steeds de vrouw ook levend laten verbranden. Rot toch op uit suriname man , Je bent een Surinamer niet waardig, maar hoort in de uithoeken van india met jou achterlijke denkbeelden. Vergist u zich niet Ramdanie, grote delen van de surinaamse hindoestanen weten dat zij niet in azie wonen maar in Z-Amerika. Als u zo door gaat met deze stomme ideeen te verkondigen dan moeten wij u helaas verzoeken suriname te verlaten. Bovendien kunnen wij geen racisten gebruiken in suriname waar verschillende bevolkings groepen vredig samenleven. Nogmaals als het u niet bevalt in suriname dan bent u vrij om te vertrekken. Wij kunnen u missen als kiespijn. Door pure domheid staat de VHP buiten de regeermacht. Met acht zetels en dan nog eisen komen stellen.


  Maak melding

 4. Weer een fata morgana,een hersenschim van een politicus uit het oude kamp.Harold Ramdhanie denkt nog steeds in etnische lijnen.Dit is de reden waarom hij geen afstand heeft kunnen nemen van de VHP/NPS. De oude politiek denkt nog steeds in etnische kaders.Het zijn lieden die oogkleppen op hebben.Dit is een van de belangrijkste redenen waarom ze nooit van hun fouten zullen leren.

  Ze geloven nog steeds dat gebeurtenissen uit het verleden in hun voordeel zullen werken.
  Maar het dringt niet tot ze door dat mensen op basis van voortschrijdende inzichten tot een andere perceptie komen over de gebeurtenissen in het verleden.


  Maak melding

 5. Schandalig dat een parlementairer zo racistisch bezig is. Deze man moet duidelijk gecorrigeerd worden. Zowel door zijn tegenstanders als door zijn eigen achterban. Suriname heeft deze gasten niet nodig. Wij willen altijd in vrede leven en laat dit zo blijven. Het gaat nu om de surinamer. Maakt niet uit of deze hindostaan, creool, chinees, boslandcreool of javaan is. Een surinamer is een surinamer. Laat geen enkel GEK proberen ons op andere gedachten te brengen. Laat Suriname altijd een voorbeeld blijven voor de wereld. Suriname is toe aan een ander wind, laten wij deze wind een kans geven. Het is de keuze van het volk.


  Maak melding

 6. Ik hoop niet dat bouta het word.
  Dan gaat het creperen echt beginnen in zuriname.
  het heeft niet met haat te maken, als je politiek volgt en gelooft in de rechtstaat, dan piep je anders.
  Ik zou leiver zeggen maar er een narcota staat van .


  Maak melding

 7. Dit is grootspraak van een redeloze Ramdhanie.
  Denkt hij nou echt dat ze naar hem luisteren?Hoe meer hij de NDP probeert zwart te maken hoe meer het volk hem gaat verfoeien,deal with it Ramdhanie de tijd van NPS en VHP is voorgoed voorbij.
  En de NPS maar denken dat de VHP niet etnisch denkt en doet?Nou dit is een voorbeeld daarvan,daarom alla ding krioro eh drai baka gie NPS,kies ding mooi.


  Maak melding

 8. Triest, triest triest, dat men vandaag de dag nog zo raciaal te werk wenst te gaan binnen de SME politiek.

  Is het zo belangrijk dat er persé een Javaan, Chinees, Creool, Hindoestaan of wat dan ook President wordt, of dat wij in SME een capabel persoon hebben, die niet raciaal denkt/handelt, boven de partijen staat en tracht het land naar grotere hoogten te stuwen?

  Als de persoon nou uit Nickerie, Sipalawini or where ever vandaan mag komen is totaal niet interessant.

  Dit soort figuren (Ramdhanie) daar zit SME vandag de dag niet meer op te wachten.Het raciale wordt uitgebuit enkel en alleen om de eigen belangen te dienen en niks anders.

  Volk van SME (ongeacht ras/kleur etc.) laat U geen zand in de ogen strooien en maak zelf een bewuste keus niet gebaseerd op ETNISCHE SENTIMENTEN.

  > het


  Maak melding

 9. Ramdhani is de man, die een van onze missen, een mexedtype(creools/javaanse)ene Cruden, te Mexico tooide in hindostaanse kledij om zo te ogen bij het eerste optreden op dat contest.

  Het racistische zit heel diep geworteld.
  Wij zitten hier in Suriname, een onafhankelijke Republiek ten noord/oosten van America do Sul.


  Maak melding

 10. Apenti,
  Dat is jou mening, het zal ons porren om nog harder aan te pakken. Verschuil je in ieder geval niet achter de vleespotten van Holland om je te onttrekken van jou morele plicht om als Surinamer hier ook je handen in de modder te komen steken.

  Moeten wij het voor je doen?


  Maak melding

 11. de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet,
  lees de reaktie van de domste deel van onze bevolking hier op dit net is om jou voor te schamen echt waar dit deel van de surinamers kan je nooit serieus nemen achterlijk zootje zijn ze bij elkaar .


  Maak melding

 12. Ramdhanie ga straat vegen.Een ezel is slimmer dan jouw.VHP go home en Front.Alles wat in Suriname veradert is de ontwikkeling is voort gekomen uit buitenlands/overzee ze Surinamers.Mensen die kritiek hebben laat ze zelf wat doen voor Sur.Bouta, de king is dead ,,,,long life the king.Front ze worden allemaal werkloos daar.AL blaffen de honden de caravan trekt door, front of stront geen probleem caravan trek door.byeeee


  Maak melding

 13. Als de Afrokapsels en kroesharigen eeuwig aan de macht blijven dan is iedereen Surinamer ongeacht hun etnisch achtergrond. Mensen als Pinto en consorten weten niet eens wat modder is, laat staan je slavenhand erin steken.
  Als alle Surinamers gelijk zijn waarom staat dan in het volklied wel stukje slaventaal in het negerengels? Donder toch op man naar Ghana.


  Maak melding

 14. Dat de VHP een racistische partij is dat wisten we al. Maar aanzetten tot haat en opruien van de bevolking is volgens mij strafbaar!
  Waarom grijpt Santokhi nu niet in? Is hij geen presidentskanidaat van front die ook uit creolen bestaat?

  Stelletje opportunisten!


  Maak melding

 15. Doobkemerja,

  “Er is veel kaf onder het koren”.
  Negerengels is de Surinaamse taal en niet het Nederlands. De rest is allemaal dialect. Opo kondre man oen opo, dat is óns Volkslied. Iem sabi. Wie daar anders over denkt is niet een van ons.


  Maak melding

 16. Racisme zit in de hoofden van de NDP fazallen hier op het net. Of ze kunnen niet lezen.
  De campagne-tekst luidt:
  “In Wanica en Nickerie wordt al dagenlang campagne gevoerd. De vraag is daarbij: heb je ons niet beloofd dat een zoon van Nickerie kandidaat zou worden?”
  Welk woord is hier racistisch? Welk normaal brein kan hier een racistisch woordje uit lezen?
  Er moet al wat met je aan de hand zijn als je deze tekst niet normaal kan lezen.


  Maak melding

 17. Ik ben me rot geschrokken van de man en waar de man voor staat. It will be over soon, hang in there mate. Het is echt tijd voor frisse, jonge, innovatieve ideeën, jonge mannen en vrouwen met wereldoriëntatie waarbij de mens centraal staat. Regardless whatso ever. Liever gaat hij ergens wonen waar de mensen allemaal op hem lijken, in elk geval je past niet bij ons.


  Maak melding

 18. ik dacht dat de sme racisten in holland woonden …
  ik was blij dat alle afval van de wereld vertrokken naar holland ..
  daar ia er een sootje…
  maar dat er nog een racist is achter gebleven in sme …..
  hij heeft genoeg keus ..
  hij is uit india vertrokken als paria omdat hij geen kansen had…
  nu in sme heeft deze man nog steeds niet ..het levn begrepen?
  ga toch naar holland …daar zullen ze goed voor je zorgen…
  geertje wacht ook op je


  Maak melding

 19. 12-DU,
  surinamers kan je nooit serieus nemen achterlijk zootje zijn ze bij elkaar .
  we si no,ten kon draai no ala srananman na dong soko.te me taki un abra den tu motyo disi.moro e doro disi na bigin.judas maniri no abi kaba.no venetiaan srefi tron wan bobo na motyo aai.
  na wisi wawan kan puru den poti na bonyo gron
  wakti wo si sani.yorka ne sribi.


  Maak melding

 20. Dat Ramdhanie hier het feit dat Parmessar wordt overgeslagen, niet zo handig hier naar voren brengt, klopt wel, maar ….
  De reacties van de racistische negers, hier op het Forum, is veel erger.
  En uit hun strot beweren dat VHP racistisch is, dan hebben deze steke blinde Hyeana’s
  hun braille schrift niet in de hand.
  Het is toch bekend dat Sur. politiek, een etnische basis heeft.
  Wel heeft NDP wat Hindostanen in de partij,
  dus niet zo etnisch geschoeid, maar de
  niet-Hindostanen vd NDP, kom ik ook tegen, zij denken helemaal niet zo racistisch, zoals deze Hyeana’s.
  En Bouta ook niet, omdat hij alleen maar Hindostaanse zakenvrienden heeft, waaraan hij heel veel verdiend heeft en weer zaken gaat doen. Terwijl deze Hyeana’s denken dat ze het beter gaan krijgen, ze hoeven niet te werken, Bouta gaat voor ons zorgen, Hell with you !!!!


  Maak melding

 21. Schandalig en ongehoord als de VHP nog met deze man Ramdhanie verder gaat.Als deze partij de man niet op het matje roept is er meer aan de hand.De creolen binnen de VHP voelen zich vast in hun hemd gezet.


  Maak melding

 22. dit heet nou fascisme, en het is een ingebakken onderdeel van het kastenstelsel waarin de man gelooft en uitdraagt.
  altijd weer ingepakt in bedrog met mooie woorden als ‘gelijkheid, eenheid in verscheidenheid en vrede, vrede, vrede’
  misschien kan zijn ver-assing bespoedigd worden, bvb door de niet-hindostaan te kiezen ?.


  Maak melding

 23. Het is weer zover. Du weet de discussie op dit forum terug te brengen tot een bedenkelijk niveau. Hij noemt forumbezoekers dom en achterlijk. Dit mag als bekend beschouwd worden, want dit doet hij niet voor de eerste keer, maar nu zegt hij zich ook nog te schamen voor dit deel van de Surinamers.

  Het eerste dat opvalt aan zijn reactie is dat hij zich blijkbaar niet kan verheffen naar het niveau dat hij bij anderen zegt te missen. Dat is merkwaardig. Zouden de forumbezoekers dan toch van een goed niveau zijn of komt Du iets tekort? Het tweede dat opvalt is dat hij geen hoofdletters schrijft waar dit wel zou moeten, de lidwoorden verkeerd gebruikt, slecht of helemaal niet gebruik maakt van punten en andere leestekens, en niet ingaat op de inhoud. Is het niet verstandig om eerst je taal op orde te hebben als je anderen de maat wil nemen?

  Ik heb niet de indruk dat Du beter kan of zelfs maar beseft hoe dit overkomt. Zielig hoor! Er is een instelling in Den Haag, Parnassia, waar ze allerlei pilletjes hebben voor zulke mensen. Hulpverleners proberen daar om zieke mensen de realiteit wat beter onder ogen te laten zien. Wellicht kan hij daarna iets genuanceerder naar de forumbezoekers kijken en heeft hij geleerd om hun vrije meningsuiting te waarderen.


  Maak melding

 24. no 20 leuke reactie, gelukkig kun je als hoofdverdachte van 15 moorden en in het buitenland veroordeeld voor drugshandel nog president worden in Suriname dat geeft al aan genoeg aan.
  In een ander land beland je achter de tralies met zo’n cv.


  Maak melding

 25. Mama_lobi,

  Lees de tekst nog een keer goed door vanaf PARAMARIBO, 19 juli – “Ik……..tot en met aldus Ramdhanie. Wij hadden vroeger begrijpend lezen en tekstverklaring op de basisschool.


  Maak melding

 26. Iedereen heeft zijn of haar kans gehad,ook meneer Bouterse.
  Ik vindt dat er nu jongeren de kans moeten krijgen en zeker meneer THE JUNGLE COMMANDO niet.
  Jammer genoeg is het gebeurt. Als meneer Santhokie president zou worden zou in het “PARADIJS SURINAME” alles veranderen zoals drugs, verkeer, corruptie enz.
  Jammer jammer jammer


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.