Nederlandse Surinamers tegen Bouterse

61

Vandaag kiest het Surinaamse parlement een nieuwe president en Bouterse is de gedoodverfde winnaar. Ruim 70% van de Surinamers in Nederland vindt het een slechte zaak als Desi Bouterse president wordt van Suriname. Dat blijkt uit een opiniepeiling van marktonderzoeksbureau Veldkamp in samenwerking met Trouw. Aan het onderzoek deden ruim vierhonderd Surinamers in Nederland mee.

Driekwart van de Nederlandse Surinamers vindt dat Bouterse zijn gevangenisstraf wegens drugssmokkel eerst moet uitzitten. Ruim twintig procent van de ondervraagden vindt de huidige president Ronald Venetiaan de meest geschikte kandidaat. Nederland heeft gezegd niet met Bouterse samen te willen werken als die president wordt.

“Desi Bouterse als president is een ramp voor Suriname en een zwarte bladzijde”, zegt Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname. “Suriname wordt jaren teruggezet in ontwikkeling”, aldus Hoost in het Reformatorisch Dagblad.


61 REACTIES

 1. Onzin,hoeveel nederlanders van surinaamse komaf is naar hun mening gevraagd? En bovendien zijn het nederlanders, als zijn ze van surinaamse komaf; dus niet bemoeien met
  interne zaken in Suriname.


  Maak melding

 2. Ik weet niet welke surinamers hierbij geraadpleegd zijn. niemand heeft mij wat gevraagd. volgens mij willen zelfs nederlanders naar suriname emigreren.

  later.


  Maak melding

 3. Onzin,hoeveel nederlanders van surinaamse komaf is naar hun mening gevraagd? En bovendien zijn het nederlanders, als zijn ze van surinaamse komaf; dus niet bemoeien met
  interne zaken in Suriname.

  Ling

  De cijfers zijn vorige week bekend gemaakt!! Ook vorig jaar hebben SuriNed ca.200 miljoen euro overgemaakt aan familileden in Su!!! Wie heeft dus recht van spreken???? Laat me zien of je slim bent??? Niet jullie regering geeft jullie te vreten maar de SuriNed onderhouden zelf hun famileden in Su!!!


  Maak melding

 4. ik zeg mond dicht,,wie zijn jullie,?/
  jullie hebben allemaal 3/4 baanen in nederland, ned,is al helemaal klaar,,en jullie helpen daar nog meer en meer en meeeer opbouwen..en suriname niet,,dus houden jullie …..dicht en blijf daar suri heeft jullie niet nodig..bounty


  Maak melding

 5. Mij is het niet gevraagd, ik hoor zeker bij die 30%; tis gewoon niet ok, antibouta campagne.. hou nou es op te stigmatiseren en geef die man een kans…
  alsof het NF het zoveel beter heeft gedaan..
  wat voor stabiliteit hebben we t over.. een wipplank die elk ogenblik naar links of rechts kon en nf in het midden stond.. na de verkiezingen de koersstijging?? Is t bouta zijn schuld.. mensen hou nou een keertje op.


  Maak melding

 6. natuurlijk als deze witte mannen,vene kan hebben om te doen wat ze willen ,,ja lekkr he..dan willen ze zeker vene weer hebben,,jammer voor jullie de suri,s die voelen het,,en weten het beter,,weg met vene..oude politiek..tijd voor nwe start.frisse lucht alle contracten met buitenlandse miltinational open breken en weer aan tafel…want die ouwe manne zagen het niet ,,wij wel…weg ermee hup hup hup hup weggg


  Maak melding

 7. Nederlanders van Surinaamse komaf willen zich niet bemoeien met de interne aangelegen van Suriname. Het probleem is dat we allemaal mensen in Suriname hebben, die steeds komen bedelen om hulp. Als het goed gaat met Suriname, dan hoeven we minder geld te sturen voor de comsuntie. We kunnen dat geld gebruiken om huizen te bouwen en kleine ondernemingen. Dit alles komt de economie van Suriname ten goede. Wij kunnen dan misschien elk jaar op vakantie in Su komen.
  Dit is precies waar wij ons zorgen mee maken. We willen dat het goed gaat met Suriname en daarbij willen we onze steentje bijdragen.We willen het doen met hard werken en sparen en niet met drugs en geweld.We willen geen misdadigers daar zien regeren en zij en hun familie’s almaar rijk worden.


  Maak melding

 8. Ik weet niet waar deze pseudo wetenschappers alias koekenbakkers, deze data verzameld hebben.Ik kom met heel veel Surinamers in contact,de contacten die ik heb zijn in steden waar grote concentraties Surinamers wonen.Ik luister veel naar Surinaamse radiostations in Nederland en de luisteraars die bellen zijn voor 99,9% voor Bouterse.

  De pseudo wetenschappers hebben een fundamentele fout gemaakt.Men noemt dit een aggregatie bias.Men heeft zijn oren alleen gericht op de tegenstanders,men luistert naar de preken van de tegenstanders die continu door de media worden uitgenodigd.De Surinamers die tegen Bouterse zijn,zijn gehersenspoeld door de Nederlandse pers.


  Maak melding

 9. Elk weldenkend en beschaafd mens is tegen Bouterse als president van Suriname. Daar heb je geen onderzoek voor nodig. Bouterse heeft z’n tijd gehad en bewezen dat hij niets anders kan doen dan intimideren, vermoorden en angst zaaien en dat hebben we niet nodig.

  Tegen die Surinamers die in Nederland zitten en Bouterse aanhangen heb ik maar 1 ding te zeggen. Zout toch lekker op terug naar Suriname in plaats van twee walletjes te vreten. Je eigen ‘baas’ scheld Nederland en Nederlanders uit en jullie zitten hier waarschijnlijk je handjes op te houden of te profiteren van andere vorrzieningen.

  Mars go na joe baas.

  En voor Rob hierboven, ik vertrouw eerder de conclusie van een gerenommeerd marktonderzoeksbureau dan jouw gezwets over ‘ik spreek mensen, ik luister naar radio’etc… dus omdat jij veel mensen spreekt en veel radio luistert is jouw conclusie beter? Laat me niet lachen amateurtje.


  Maak melding

 10. reaktie nummer 7 is er één naar mijn hart.
  een deel van surinamers in suriname zijn echt dom lees een aantal van hun reaktie hier op dit net dan schaam je echt voor deze kwallen ze denken niet na, ze kijken niet naar de voor en na delen voor keuze op die massamoordenaar ze kijken alleen maar naar mooie woorden zonder enige inhoud en zonder fundering niemand vraag zich af hoe het verder moet met het land als bouterse president word zo dom zijn ze daar in suriname.bouterse heeft zijn eigen belang voorop gezet en dat kunnen die ezels in suriname niet inzien.


  Maak melding

 11. re,stone
  ik vint dit stukie van jou mooi…

  We willen geen misdadigers daar zien regeren en zij en hun familie’s almaar rijk worden.

  dan zegt ik je had letterlijk en heel erg donkere brill op..santoki was/is dat…ik kan het en mag het zeggen ik zat bij de politie in su…1979 tot 2000…dus zegt genoeg..hoe kan punwasie daar zitte,,terwijl skoto drugs in je voertuig ……. no mik mi tak sani..

  later..


  Maak melding

 12. het graien in de pot is over , nu moeten jullie hollanders betalen voor alle gunsten .
  liegen staat op de eerste plaats bij jullie hollanders ,maar wees gerust nu gaat suriname jullie aanklagen voor volkerenmoord en vervuiling van surinaamsgrondgebied .
  verhagen hoeft niet te denken dat surinamers wakker liggen voor een felicitatie of bezoek ,het is ons eigen feestje wij nodigen uit en niet jullie .
  jullie hebben suriame genoeg uitgbiud , en dat komt jullie echt duur te staan .
  en denk erom de slavernij is er niet meer ,nu gaan jullie de keer zeide van de munt zien .


  Maak melding

 13. Helemaal eens met Inafsabie.

  En vanaf vandaag ben ik Nederlander. De benaming suri-ned zal ik vanavond onder het genot van een glas champagne ceremonieel gelijk met de “benoeming” begraven!!!

  Het is nu tijd voor de echte suri’s om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan! Laat zien wat je kunt. Hoelang was het ook al weer dertig jr, tot het Eldorado…???

  En die suri-neds die het zo geweldig vinden, jullie baas wacht op jullie om mee te helpen opbouwen. Je krijgt gartuzzz een laptop en kunt gaan meehelpen om wegen te bouwen, rijst te planten, goud delven en werken aan de Informatie technologie(zie bing).
  Oh ja, meld je eerst aan op facebook, anders krijg je geen laptop en ook geen djarie hoor!!!


  Maak melding

 14. Ik als Surinaamse Ned heb liever de hr Bouterse als Minister President,omdat deze meneer in korte tijd meer voor Suriname en Surinamers heeft gedaan dan al die vervlogen jaren met de oude politieke leiders,die faalangst en weinig in hun mars hadden en politiek bedreven uit een racistische partijenstelsel,er is
  wel dec 80,doch daarvoor loopt er een proces
  ,en de man is niet veroordeeld,dus wie tegen,
  is,zijn wij niet mensen van Surinaamse afkomst denk ik,bedankt voor plaatsing.


  Maak melding

 15. Al is de leugen net zo snel de waarheid achterhaalt het wel. In suriname is dat duidelijk gebleken met de winst van de Megacombinatie.

  Staks gaat blijken dat 99% van de Echte Surinamer achter DD Bouterse staat. Dit vooral als hij de 50 miljard euro gaat vorderern van de toen Criminele slavendrijvers staat die mensen in slavernij hield en ook nog massaal vermoorde door misdaden te plegen tegen de menselijkheid.
  De Republiek suriname kan daardoor herstel-betaling gaan vorderen op de Nederlandse staat.


  Maak melding

 16. Ik hecht nooit waarde aan dit soort van onderzoek etc, De Surinamer hier in Ned en daar is ene R Hoost ook eentje van,die gastn zien het vanuit een andere bril, die mensen daar in dat land hebben gestemd, wij, ook ik dus volgen die zaak, alleen veel mensen vergeten dat een ieder zijn eigen mening heeft, ik loop niet achter de meute aan,Gerard Spong was het daarnet niet eens met mij in standpunt nl toen ik zei, zolang wij blijven graven in het verleden, komen wij er nooit, maar goed, hij vindt dat, ok dan, wat heeft hij bereikt als adviseur van het justitieel apparaat in Suriname, aan het proces komt nooit een eind, en ik moet nog zien of Bouterse daadwerkelijk in de lik komt. En als er mensen zijn die Vene terug willen, tegen hun zeg ik blijf in die droom, a no kong moro, a klarie. We moeten vooruit denken mensen, wil je niet, ook goed, geef je commentaar op jouw manier, ik doe dat ook, veel zijn het niet eens met mij, so mi de, so mo tang toe!!! Neks ne kenki
  En tegen Den Haag zeg ik Bouterse gaat zich niet druk maken of ie wel welkom is of niet,
  probeer eerst hier die zaak op poten krijgen
  want dat wordt me toch nog wat, me flakka deng dja!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 17. Op dit moment hoofdredactrice starnieuws over het gebeurene bij BNR, Prem, dan zul je horen wat de echte suri-ned denkt! iets andere koek dan sky, limbo.


  Maak melding

 18. Desi Bouterse als president is een ramp voor Suriname en een zwarte bladzijde”, zegt Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname. “Suriname wordt jaren teruggezet in ontwikkeling”, aldus Hoost in het Reformatorisch Dagblad.

  Meneer Romeo Hoost Suriname wordt jaren teruggezet in ontwikkeling het is een zwarte bladzijde geen Nood we zullen weer uit het dal kruipen als Volk. Gado de wi fesi man.


  Maak melding

 19. Uiteraard staat het Suriname vrij om te kiezen voor wie men wil. Het staat Nederland echter ook vrij om het niveau van diplomatieke betrekkingen met landen te bepalen. Het lijkt mij dat die tussen Nederland en Suriname op een laag pitje gaan bij de komst van Bouterse (terugroepen ambassadeur, alsmede het beperken van financieel, economisch en toeristisch verkeer tussen beide landen). Tevens zal het internationale opsporingsbevel tegen Bouterse (Interpol) voortdurend bij de buurlanden van Suriname onder de aandacht moeten worden gebracht.


  Maak melding

 20. Surinamers in Nederland zijn gevlucht omdat voor vrede zijn. Ze wilden geen confrontatie met het Leger in de jaren tachtig. Geen oorlog, dus heeft men gekozen voor Nederland.

  Surinamer in Suriname of in Nederland het maakt niet uit. Wij en zijn en blijven Surinamers. Geen persoon of land mag ons uit elkaar drijven. Onze Indiaanse vrienden zijn de oorspronkelijke bewoners van het land. Al de anderen zijn geïmporteerd.

  Maar we moeten ook vergeven en van onze fouten leren.

  Ik hoop op een fantastisch Suriname voor de Surinamers en voor de wereld.

  GOD BLESS YOU ALL.


  Maak melding

 21. Als het mag, even een reactie op nr 9 inafsabie, mie naf sab neks soema na joe, me tak sa mie e denkie, en alla sma mag sab soema na mie, mie ne pree kiebrietiki, me sakking kong fa mie wani, mie de langa dja kaba, dja mo klarie, ete wang sani, mie breetie nanga baas.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 22. Whishfullthinking, jullie hebben hoegenaamd hier niet het recht van stemmen. Wij gaan het straks bepalen.

  De sfeer, die er nu heerst in Suriname was er al op 25 februari 1980, maar werd door die listige oude politiek verdrongen om anno nu weer post te vatten.

  Om 12.00-uur is Bouterse President van Suriname met of zonder de morele steun van pseudo-Surinamers.

  Nochtans zullen zij liefdevol worden verwelkomt indien voornemens zijn daadwerkelijk aan te vangen met leven, wonen en werken in- en voor een betere Suriname.

  De beste stuurlui’……….?


  Maak melding

 23. Reacties op 7,9,en 10 …

  Nog steeds denkend dat jullie niet zonder NEDERLAND KUNNEN…(zielig zijn is dat)

  En over Surinamers die in Nederland Profiteren ga zo door !!!! Die Piraten hebben ons geplunderd en aan ons lot overgelaten (Check je geschiedenis). Die vloek zal ze altijd volgen .. van de marrokanen , turken en ook de SURINAMERS

  En geloof MIJ het KOMT WEL GOED MET SURINAME MET OF ZONDER NEDERLAND !!!!

  LONG LIVE BAUTA !!!


  Maak melding

 24. Trouwens ..vraagje aan MR Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname…

  Bij zo een belangrijke zaak PRESIDENT van SURINAME en JIj als SURINAMER/voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname bent tevreden met 400 stemmen ??

  Zou je niet een grootschalig onderzoek moeten opzetten om een stem te creeren?

  Er zijn meer Surinamers in Nderland dan in Suriname zelf dan heeft u maar 400 Surinamers kunnen bereiken ???

  Bespottelijk..
  reactie graag !!


  Maak melding

 25. Driekwart van de Nederlandse Surinamers van de Doorgedraaide Dolle Christenen van de Mozes/Aaronkerk vindt dat Bouterse zijn gevangenisstraf wegens drugssmokkel eerst moet uitzitten.

  Ruim twintig procent van de ondervraagden vindt de huidige president Ronald Venetiaan de meest geschikte kandidaat.Nederland heeft gezegd niet met Bouterse samen te willen werken als die president wordt.

  Mevrouw Holland Moeten wij dan hiervoor gaan zitten huilen,de idiote blanke Nederlanders hebben een zeer slecht beeld over de Surinamers.
  de idioot suriname kenner John Jansen ook zo grapjas.

  Ik houw mijn hart vast dat nederland niet gaat slijmen bij Bouterse,anders is de dijk van de dam.In elk geval,
  Wiens brood men eet,diens woord men spreekt.


  Maak melding

 26. Ling,
  Ben jij verslaafd aan drugs of zo? ben je daarom zo pro-Bouterse zodat dat jij onder zijn bewind goedkoper drugs kunt kopen? Want het is aan iedereen bekend wat zijn ambitie is toch? HIJ HEEFT AL EEN KEER BEWEZEN WAT HIJ WAARD IS!
  Drugs, moorden,failliet en lang leve de lol, dus drugsdealers. Mooi was die tijd he? Pro-Bouterse? nou die mooie tijd komt weer terug met Bouterse, dus dan wens ik jullie veel plezier of moet ik toch veel sterkte wensen! En de leider van Sur. Bouterse met zijn (geweldige)reputatie gaat in Surinmane verkondigen wat normen en waarden zijn en hoe suriname een rechtstaat moeten worden OOO JEEEE! IK KOM NIET BIJ VAN LACHEN! want als de vos spreekt wat moet de boer dan doen?…


  Maak melding

 27. @10 als ik jou was zou ik stopppen om mensen voor dom uit temaken,of is het binnen jou cultuur of maatschappelijke gewoonte,anders denkende voor dom uit te maken,ik vraag mij in gemoedere af,of jij het zou accepteren als men jou voor dom,achterlijk,incompetent,zou uitmaken hoe jij dat zou vinden,als je een ander niet met respect kan behandelen,zal dat jou ook overkomen,wat je niet voor je zelf wilt moet jij niet wensen voor een ander.


  Maak melding

 28. De waarheid ligt in het midden zegt men vaak, maar in algemene zin heb ik gelerd dat het weten van het verleden een richtlijn geeft aan de toekomst. Het verleden kennen we, en ik noem een paar zaken op. Iemand die goede verklaring heeft ervoor, mag mij die geven.

  Revolutie (diverse doden gevallen)
  8 decembermoorden
  Moi Wana 1986 (http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_Moiwana)
  2 lijfwachten van Brunswijk geliquideerd.
  Adjudant Fred Ormskerk geliquideerd+gemarteld
  Wilfred Hawker idem
  Roy Horb, dood
  Jungle oorlog (surinamers die op surinamers schieten, waarom??)
  Dino die aangehouden is op Curacao met vals paspoort?!
  Verdwenen wapens uit het leger magazijn die geruild zijn met handel van Colombianen.
  Surinaasm Rijswijkse band die per ongeluk uitgemoord is in de studio van een radiostation die kritiek had op DDB.(http://www.trouw.nl/krantenarchief/1997/10/13/2559864/In_1985_ook_al_geruchten_over_betrokkenheid_Bouterse.html)
  5 jaar lid assemblee, nooit geweest..wel salaris gekregen neem ik aan?
  Ondanks beste advocaat(Moscowitz), 11 jaar veroordeling ivm drugshandel.
  Grote villa aan de rivier, met een steiger groter dan die van Tor? Gekocht met assemblee salaris neem ik aan?

  Maar goed..dat is blijkbaar niet geneog reden voor twijfel..ik als onpartijdig persoon die ik ben, zou lerende uit het verleden toch ernstig gaan twijfelen aan het heden en vooral de toekomst.

  Blijft over, de algemene gedachte…wat is het belang van DDB en RB? Waarom samenwerken als men elkaar naar het leven stond eerder? De ene beheert het bos (bomen,grondstoffen, goud, drugsopslag), de andere de stad (=lucht- en zeehaven). 1+1=3 dus, of niet…?

  Maar elk volk krijgt zijn leider die het verdient is ook een gevleugelde uitspraak..daar hebben de Duitsers ook pijnlijk van geleerd.

  Remy


  Maak melding

 29. tuurlijk hechten jullie geen waarde aan het verbaast mij ok niet als de uitkomst anders was dan waren jullie allemaal die nu tegen zijn nu in hoera stemming.@ nummer 27 ik vindt dat dat de aanhangers van bouterse dom zijn om de volgene redenen.
  1) de toekoms van jou land kan je niet op drijfzand bouwen.
  2) niemand van de ndp kan mij een onderbouwd argument geven waar ze hun hoop op baseren dat bouterse suriname de zogenaamde grote hoogte gaat brengen.
  3)ik koop geen gebakken lucht ik ken bouterse nu al meer dan 30 jaren zijn verleden maakt duidelijk dat deze man niet instaat is suriname te ontwikkelen en er komt nog bij dat de machtige landen in wereld niets van bouterse moeten hebben. dan vindt ik het een heel domme keuze om te kiezen voor bouterse het landsbelang is er niet mee gediend, lees de kranten en de reaktie die daarop volgen dan schaam ik mij als surinamer.


  Maak melding

 30. Ik als Nederlandse Surinamer van Inheemse afkomst heb geen problemen met het feit dat de MC 23 zetels heeft. Elke Surinamer heeft vrije stemrecht en het recht om te stemmen op hij/haar partij.Ik ben het niet eens met Bouterse,of met zijn standpunten of met die van het Nw Front.Hetzelfde geld voor die pedofiel en die bankrover.Misschien dat dat meer zeg over het stemvolk van deze partijen dan over mijn eigen mening als Surinaamse Nederlander.
  Echter zou ik wel een probleem hebben met de verkiezing van Bouterse als president omdat dat niet de wil is van het volk maar het resultaat van achterkamer politiek zonder inspraak van het volk. Als hij rechtstreeks gekozen werd door het volk,zoals bv in Amerika gebeurd dan zou ik die keuze respecteren van het volk en mij erbij neerleggen. Maar nu krijgt hij de macht dankzij een analfabete pedofiel en een analfabete bankrover.En dat krenkt,brand in mn ziel als Surinamer.Dit staat los van het feit dat ik Bouterse maar een crimineel vind die achter slot en grendel hoort of de kogel verdient.Maar dat is mijn mening.
  Wordt hij vandaag gekozen als president dankzij die 51 rovers(of de meerderheid daarvan) dan zal ik de komende 5 jaar(of minder)alles wat in mijn macht is als individu doen om deze regering te dwarsbomen.
  Het Surinaams kiesstelsel moet grondig gerenoveerd worden,macht moet terug naar het volk waar het thuishoort.Niet naar 51 lapzwansen die alleen maar bezig zijn met hun eigen zak en hun eigen belang veiligstellen.Noch bij een grote cokedealer die mogelijk rond deze tijd morgen president is.


  Maak melding

 31. Wie is het met deze Stelling eenssss !!!!

  Met praten LOS JE ALLES OP …

  @ REMY

  Het is een keiharde wereld waarin we leven ..

  Ik zeg je ik ben het niet eens met geweld ..maar wij mogen van geluk spreken in SURINAME..

  kijk maar naar andere landen …Iran, Irak, Soemalie, bloedbaden over de helewereld.. zelfs in de bijbel moest er soms bloed worden vergoten …. a libie tof en het is moelijk om een land als surinamer te regeren ..vaak laten we ons meeslepen door gedachte gangen van anderen (NEDERLANDERS)waar door wij weisheid te kort komen ..

  Met Praten los je niet altijd alles op …

  EEY EN OVER DRUGSSS GESPROKEN .. voor die Hindoestaen wordt het iets moeilijker ja (@10,7,26) afgelopen jaren hebben ze alle remmen losgegooid a feest tapoe now !!!!

  zit maar te kijken naar die kleine drugs koeriers die aangehouden worden op zanderij en schiphol ..

  Terwijl BABA e opo iti wang CAMBIO !!!


  Maak melding

 32. Wie niet horen wilmoet voelen. Alleen jammer voor die enkele SME die wel integer zijn, die wel werken voorhun geld, die niet met drugs van doen hebben,die welverstand hebben. Zij zullen misschien het meeste leiden.

  Maar hoe het ook zij, vele SuriNeds, zullen voorlopig niets doen voor SME en terecht want alle hulp verdwijnt direct of via omwegen toch maar in de zakken van een stelschofterige, onbetrouwbare criminelen.


  Maak melding

 33. Beste Mensen,

  Waar gaat het allemaal over. Bouterse wordt als drugsdealer en moordenaar.

  Welk westers land is rijk geworden zonder, drugs, roof en onderdrukking? Wie is verantwoordelijk voor de kindersterfte en hongersnood op deze aardbol. Wie zijn nu op een nettemanier aan het stelen. De zogenaamde credit crisis.

  Waarom zeg ik dit?
  Niet omdat ik Surinamer of Nederlander ben, maar omdat ik vind dat het een cyclus is waar de meeste landen doorheen moeten om alles op orde te krijgen. En het koloniale tijdperk heeft er natuurlijk voor gezorgd dat landen als Suriname, ondanks de voorsprong die ze hadden (denk aan de Indiaanse beschaving)ook door deze cyclus moet.

  Denk er eens over na….


  Maak melding

 34. Wat Onzin, het klopt, de meeste Surinamers in Nederland willen Bouterse niet als President van het land. Maar ik ben blij voor hun die in hem geloven. Ik bijna 1000% zeker dat zij die pro zijn over een paar maanden opstraat zullen komen en het vertrek van Bouta eisen. Ik herinner me nog dat wij in de rij moesten staan voor Brood,Olie, Waspoeder, WC papier, zoutvlees,melk, kip, noem maar op. Ik herinner me ook de tijd nog dat mensen vast zaten(opgesloten werden) zonder proces. Ik herinner me de tijd nog dat Desi tegenstander koelbloedige heeft vermoord. Hij gaat voor macht, niet voor Suriname. Hij heeft de deskundigheid en kennis om Suriname te besturen.
  Suriname wacht, de tijd zal het leren.

  een verdrietige Sranangman.


  Maak melding

 35. Robin Hood is de naam?
  Met andere woorden DE PLUNDERAAR!
  Als je wilt dat met Suriname goed komt dan moet jij gaan werken en je zelf nuttig maken! Of ga jij je leider Bouterse voorbeeld volgen, DRUGSHANDERLEN, MOORDEN!
  LOSER! Suriname wordt straks Haitie met bevolkingsgroepen als jij! en dan maar aan Nederland de schuld geven aan je eigen luiheid. Makkelijk he de schuld aan een ander geven? MAAR KIJK EENS IN DE SPIEGEL!


  Maak melding

 36. surinamers geen coruptie en goeie verstand gebruiken want dit land is een mooi land dus een goeie regering is ook heel belangrijk. en het maakt niet uit waar surinamers wonen zodat zij ook met vakantie kunnen.


  Maak melding

 37. Wat een rotzooi kraamt die Romeo Hoost uit.
  Zijn mening is niet die van elke nederlander van surinaamse komaf.Eerlijk is eerlijk;82% van deze mensen is blij met de gekozen pres.
  Nu kunnen ze veilig weer op vakantie in Su.
  Nu kunnen ze helpen bouwen aan het land.Investeren zodat je van uit je investering kunt leven.Bij Vene konden alleen de chinezen, brazilianen enz enz. leven en plunderen.

  Bouta we loe you.
  God will bless you en help you to do what you have to do.Help the people in Surinam.
  And bring the country to a higher level.

  Lang leve Desi.
  Er zijn ook mensen die nu echt terug willen keren naar Su.


  Maak melding

 38. als die Suris in Nederland zo begaan zijn met Suriname waarom zijn ze dan niet in Suriname om te helpen dat land op te bouwen in plaats van in Nederland hun zakken te vullen en in Suriname goedkoop op vakantie te gaan en daar de mensen de ogen uit te steken met hun zakken met geld,ga terug of bemoei je niet met Surinaamse binnenlandse aangelegenheden


  Maak melding

 39. onzin 90% surinamers in nederland zijn voor Bouterse. dat mag ik wil zeggen hoor. men(nederland) moet geen dingen zomaar schijven ONZIN ONZIN GROTEN ONZIN


  Maak melding

 40. Tja, het plebs heeft besloten dit mooie land internationaal te kijk te zetten. Overduidelijk dat het merendeel van de Surinamers niet bijster ontwikkeld is en niet inziet wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Bij deze roep ik alle investeerders op hun kapitaal uit Sur terug te trekken en tezamen met de ondernemers dit land de rug toe te keren, bij wijze van leermoment..


  Maak melding

 41. Als ik in de spiegel kijk zie ik een Zelfstandig Ondernemer ….

  Dus ik weet echt niet waar je het over hebt !!

  Lui hihihhi

  Ken je Piethein wel en Willem van Oranje ..

  Als je je huis werk gedaan hebt praten we verder .. Nu ff Proost ..BOUTA WINI !!!


  Maak melding

 42. dit is nou typisch een hollander,het word suriname niet gegunt om op eigen benen te staan.ze vergeten een ding slavernij is allang afgeschaft,en dansen naar andermans pijpen helemaal pikken wij niet meer.van harte gefeliciteerd MENEER D.D.BOUTERSE


  Maak melding

 43. Met de uitverkiezing van D. Bouterse als president: hoofdverdachte van de decembermoorden uit 1982 en van drugssmokkel veroordeeld. Suriname gaat de geschiedenis in als een “bananerepubliek”. Dit vermeende feit moet gekenmerkt worden als een zwarte dag. Hoewel respect getoond moet worden voor de keuze van de kiezers, is het de vraag in hoeverre deze keuze uit rationele overwegingen is gedaan en of de kiezers hebben nagedacht over de gevolgen van hun keuze?
  Er is een spreekwoord dat luidt: wat niet bij elkaar hoort zal niet bij elkaar blijven.
  Er bestaat geen chemie tusen Bouterse, Somo en Brunswijk. Het zijn allen dominante persoonlijkheden. Ik voorspel dat het kabinet ‘Bouterse’ zal verworden tot een vechtkabinet. Binnen niet al te lange tijd zullen de heren vechtend over de vloer van het DNA rollen. Oude veten zullen alsnog worden vereffend en mist Bouterse bestuurlijke ervaring w.o. sociale vaardigheden. De drijfveer was immers hoe dan ook regeermacht verwerven, want macht is lekker. Het is niet makkelijk een oordeel te vellen over de stem van het volk. Het enige wat hierover valt te zeggen is dat het historisch besef nogal te kort schiet en het etisch refrein van de politici bekrompen.
  De wijze waarop de vermeende pacta conventa’s tot stand kwamen tussen MC-VA en MC-AC en dan weer tussen NF+AC+VA en vervolgens MC+AC+VA etc. Binnen vierentwintig uur spatte deze z.g. intentieverklaringen als een luchtbel uit elkaar. Dit is een tekenend voorbeeld van het morele gehalte van de politici c.q. ‘koehandelaren’. Deze fuguren moeten onze onze ‘politieke leiders’ anno 2010 worden en vormen zij het referentiekader voor onze jeugd. Deze samenzwering betekent echter achteruitgang voor de jonge democratie Suriname. Daarom zal Suriname met vallen en opstaan alsnog leergeld betalen omdat deze regering de eindstreep niet zal halen.


  Maak melding

 44. Driekwart van de Nederlandse Surinamers vindt dat Bouterse zijn gevangenisstraf wegens drugssmokkel eerst moet uitzitten.
  DIT IS ONZIN dit is wat de ollanders willen dat wij moeten denken.
  ik vind juist dat hij een kans moet krijgen


  Maak melding

 45. waar heeft men het over Soeharto werd net alle egards ontvangen,terwijl die duizenden mensen heeft vermoord.maar Nederland keek toen naar hun belangen in het voormalig kolonie .Geef ieder een kansen vergeef ons onze schuld zoals wij anderen hun schuld vergeven dan komen wij een stap verder als het straks niet goed gaat in Suriname dan wordt hij door dit zelfde Surinaamse volk naar huis gestuurd.
  kofi djompo


  Maak melding

 46. Robin Hood,

  Dat bedoel ik nou jou voorbeeld! zijn allemaal plunders, rovers.
  Om te beginnen, BB- Bouterse en Brunswijk en met een R wordt het BB met R! hahahaha niet te verwarren met Bruine Bone Met Rijst, maar
  Bouterse-Brunswijk-Robin Hood! hoooooo jeeee Goede ondernemers zijn jullie in roven,plunderen! ga werk zoeken!


  Maak melding

 47. beste reactie 7,9,10,13

  wij van Suriname die hier zijn gebleven kunnen praten over Suriname niet jullie die daar in nederland wonen en van surinaamse komt af zijn. het is een democratisch gekozen President en dat respecteren wij hier ook al zijn wij niet van dezelfde partij maar wij moeten ons neerleggen.
  ik als achter gebleven Surinamer die al 45 jaar alles hebt meegemaakt kijk niet terug naar het verleden want anders hou jij je ontwikkeling achter.
  een ding wil ik jullie meegeven en dat is als jullie echt van Suriname houden waren jullie dan in Suriname gebleven en maar blijven schreeuwen dat Suriname geisoleerd gaat blijven de tijden zijn verandert en surinamers hebben veel geleerd van het verleden dus men is wijzer geworden tenminste is suriname wel gezegend want als mr wilders in de regeermacht zou komen waren jullie allemaal het land uitgestuurd want hij houdt van geen enkele kleurling kijken jullie hoe jullie daarmee omgaan en wij doen dan het zelfde hier in Suriname en na 5 jaar zien we dan wie de goede controleurs waren de nederlandse surinamers in Nl of de Surinamers in Suri zelf.
  fijne dag verder voor jullie allen nemen jullie dit mee en laten wij kijken wat de surinamers hier in suri te doen hebben. De meeste mensen die praten dat Venetiaan gewild is bij de Nederlandse Regering heeft geen geweldigheid gebracht want ze hebben nooit een oplossing kunnen brengen in hun 100% controle op schiphol als ze echt het hebben gemeend met President Venetiaan dan hadden ze tenminste een goed gebaar van hun zijde laten zien. Dit is is Nederland altijd een vies peukje.

  boloyung


  Maak melding

 48. zoals ik reeds eerder heb gezegd, robinhood komt ad macht niet dankzij een gekozen president, was de keuze tussen bouterse of santhokhi dan hadden de andere 2 v d 40 rovers wel anders gepiept.

  is er sprake van volksverlakkerij?? welke beloftes voor en na de verkiezingen wordt stand gehouden door somo, of brunswijk.

  het meerpartijen stelsel analoog a nederland en zie het resultaat. kijk naar Guyana.

  de volkspresident, de Chavez v suriname, maar Chavez heeft olie, wat heeft bouta om al zijn beloftes waar te maken.
  waarmee gaat hij financieren dat er een nieuwe stad komt in het binnenland, meer werk creeeren, een nieuwe bauta airport in commewijne etc.
  o ja, de witte poeder, Amerika is al lang blij dat de ladingen uit columbia hun weg zullen hervinden in de sur binnenlanden en naar europa verdwijnt. genoeg doekoe om zijn vriendjes zoet te houden, maar is de cocaineopbrengst genoeg water en brood om het volk dom te houden?

  alibaba heeft de bevolking gouden bergen belooft, als de staatskas leeg is, lees 2013, zal er op de puinhopen v paars opnieuw gebouwd moeten worden.
  het is jammer dat een onschuldige goedwillende surinamer als de voorzitter v de sur kamer van koophandel zich voor het karretje laat spannen. de vice premier is de voorzitter van de ministerraad, bestaande uit somo,brusie en kornuiten. welke eer valt hieraan te behalen?

  ‘if you can’t convince them confuse them’ maar hoe lang zal het duren voordat de volkspresident, de robinhood, de hoofdmuketeer, de verlosser, de obama van suriname die de hand reikt naar zijn vijanden, is ontmaskerd, ik geef hem 3 jaar.

  Front moet fuseren tot 1 multiraciaal partij met santhokie en rusland als de kartrekkers, die het gevoerde beleid van ‘niet lullen maar poetsen’in bedden in een politieke visie van groei en ontwikkeling met meer input van het sociaal en intellectueel kapitaal in nederland maar ook suriname hervormen tot een immigratieland om de basale industrie en landbouw vorm te geven.

  het maagdelijke binnenland wordt sinds jaar en dag verkracht, vertrapt, vergiftigd en ontbost door illegale koopjesjagers uit de buurlanden.
  de beleidsmakers, hoge ambtenaren maar vooral de politici hebben zich gereduceerd tot de ‘pooiers van het binnenland’en bouta wil ze gaan aanpakken. het klinkt als muziek in de oren. de ene pooier die de andere pooier gaat verraden. het wordt een braziliaanse en geen griekse tragedie. in de sloppenwijk v rio regeert….. dat weten we wel beter.

  600000 inwoners en 17 ministers dat is 1 minister op 35000 inwoners.
  wie maakt het volk wakker, de ministeries worden slechts gecreeerd om alle vijanden zg politieke vrienden te vriend te houden.

  het volk wilt een baan bij de overheid, zeven even… en dan gaan klussen etc, za in ned. in de uitkering en illegaal beunen.

  het onderwijs, de kleine ondernemer en mkb maar vooral inversteren in het sociaal- maatschappelijk middenveld zal het bovenstaande horror scenario kunnen voorkomen.

  de mens is een zoogdier die van nature corrupt is maw op een gemakkelijke manier wilt men rijkdom bijelkaar harken, maar onderijs, besef van morele waarden en normen, respect voor rechten en regels verkleint het risico slachtoffer te worden van deze besmettelijke ziekte die helaas geen vaccinatie kent.

  het volk heeft niet gekozen voor bouta, somo en brunswijk hebben gekozen om de gewonde makkaslang nu te gaan voeden met melk, en dat is levensgevaarlijk.
  de boot van somo zal niet ver komen als hij in de soela’s van het politieke slagveld van suriname steeds uit z’n noppes zal moet loeren voor de gewonde makkaslang die steeds groter wordt.

  waar haalt men het enthousiasme v daan om van paars maar gecharmeerd te blijven.
  dit is toch geen vastgeroeste pretpark met een publiek die op zoek is naar een vers sensatiemateriaal????
  het gaat om de toekomst van ons geliefde land om de toekomst van onze kinderen etc.

  waarmee heeft bauta het volk inslaap gesust?
  60 % v d sur. bevolking is jonger dan 40 jaar met een ernstig gebrek a historisch besef.
  is deze combinatie dodelijk voor de toekomst van Sur?
  wie helpt mij positiever te denken?


  Maak melding

 49. Het enige belangrijke aan de benoeming van onze nieuwe president is of hij zijn beloftes kan waarmaken, en (pakweg)70% van de Surinamers is het erover eens dat hij in staat is dat te doen.

  De Nederlandse “Surinamers” hoeven zich niet druk te maken over verdwenen regeringsgelden en landjespik, dezen en hun verdwaalde meningen zie ik graag op het net rondspoken en nergens anders. Wat geldt is dat het SURINAAMSE volk heeft gekozen, for good or bad, voor een Front-vrije regering. Wat geldt is dat dit democratisch is geschiedt en mierenneukerij vanuit NL kan dit niet beinvloeden, dus blijf naaien.

  Surinamers daarentegen hebben misschien nog even wat tijd nodig om tot bezinning te komen. Onze oude piraten zijn de laan uit gestuurd dus nu kunnen we feesten, maar als het feest is afgelopen hoop ik dat iedereen de handen in elkaar slaat om SERIEUS aan de opbouw te beginnen. Buitenlandse inmenging is dan wel niet meer belangrijk, maar inzet van het volk des te meer.

  De hoop is groot hier in Paramaribo, vooral onder de jongeren. Nu krijgen wij eindelijk de kans om de fouten van onze voorgangers te verbeteren. God zij met ons Suriname…


  Maak melding

 50. Geachte redactie,

  Uit een zogenaamd Nederlands marktonderzoek blijkt, dat “ruim twintig procent van de ondervraagden de huidige president Ronald Venetiaan de meest geschikte kandidaat vindt”.

  Vergeten is kennelijk te vermelden ‘waarvoor’. En het antwoord daarop weten velen intussen nu wel. De man deugt NIET en heeft zelfs NOOIT gedeugd! Daar is het Surinaams volk recentelijk zelf achter gekomen.

  http://www.youtube.com/watch?v=otuwNwsqHmQ

  En trouwens in de Republiek Suriname wordt gewerkt met de uitslag van de Algemene en Geheime Verkiezingen. Een beter en betrouwbaarder middel kun je je niet wensen. En in dit geval is het de uitslag van de verkiezingen van 25 mei 2010 en 19 juli 2010 jongslede. Meer heeft men NIET nodig.

  Alle andere “onderzoeken” vanuit welke staat dan ook, worden vanaf deze data m.b.t. dit onderwerp door het toilet weggespoeld of demonstratief versnippert. Om verwarring en verdeeldheid te voorkomen.

  ELK INDIVIDU DAT ZICH DOOR DE JAREN ZELFS DOOR DE EEUWEN HEEN D.M.V. EEN ‘PROCES VAN VERNEGERING’ ZELFVERNIETIGEND HEEFT LATEN ‘TRANSFORMEREN’, KAN PAS ‘ADEQUAAT’ HANDELEN OF REGEREN, INDIEN DEZE ZICH ‘ONTNEGERD’. EN OOK VOOR O.A. DRS. RONALD VENETIAAN OF DHR. ROMEO HOOST KAN HIER GEEN ENKELE UITZONDERING GEMAAKT WORDEN.

  “Desi Bouterse als president is een ramp voor Suriname en een zwarte bladzijde”, zegt dhr. Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname. “Suriname wordt jaren teruggezet in ontwikkeling”, aldus Hoost .

  Nou, aan deze politieke vluchteling heeft de Surinaamse gemeenschap absoluut GEEN boodschap meer. Achterhaald. En ‘wiens brood men eet, diens taal men spreek’ is hier letterlijk van toepassing op deze meneer. Wat trouwens ook geldt voor het Tweede Kamerlid mevrouw Kathleen Ferrier van het CDA.

  http://www.youtube.com/watch?v=7lbJNaEs3Bg&feature=related

  En buitendien is de Republiek Suriname in de afgelopen 15 jaar Nieuw Front regering o.l.v. drs. Ronald Venetiaan/N.P.S. en dhr. Ramdien Sardjoe/V.H.P., om niet te spreken over de afgelopen vijftig (50) jaar, mede door toedoen van het buitenland (Nederland), reeds ‘ernstig’ teruggezet in haar ontwikkeling. Erger kan het beslist NIET worden.

  PRESIDENT DESIRE DELANO BOUTERSE VAN DE REPUBLIEK SURINAME, IS NA EEN VRIJHEIDSSTRIJD VAN MEER DAN 400 JAAR ALS ‘UITVERKORENE’ DOOR HET SURINAAMS VOLK OP 19 JULI 2010 MET EEN MEERDERHEID IN HET SURINAAMS PARLEMENT UITEINDELIJK GEKOZEN, OM HET NEOKOLONIALISME IN DE REPUBLIEK SURINAME ENIGSZINS EEN HALT TOE TE ROEPEN. DAT ANANA HEN ALLEN MOGE BIJSTAAN.

  Wij, het volk van de Republiek Suriname heeft in naam van ‘Waarachtige Democratie’ in de 21ste eeuw in het jaar 2010 gesproken:

  HET WORDEN DESIRE DELANO BOUTERSE PRESIDENT EN ROBERT AMEERALI VICE-PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME 2010!

  Basta!

  http://www.youtube.com/watch?v=exn65dywHqA&feature=related


  Maak melding

 51. ik ben echt verbaasd na het lezen van al deze opmerkingen betreft die gewetenloze drugsdelende moordenaar dese bouterse.
  ik krijg het idee dat aleen maar domme mensen hier hun mening geven.
  Respectloos zijn jullie allemaal naar de nabestaande van de slachtoffers van 8 december.
  Staan jullie allemaal daar wel bij stil stelletje gewentenloze aanhangers van een moordenaar.
  Ik vraag me af als het jullie opa of vader een van de slachtoffers was geweest van die beruchte decemberdag jullie ook zulke domme reacties hadden gegeven.
  JULLIE MOETEN JE ALLEMAAL DIEP SCHAMEN.
  Wat voor een uitstralng heeft sranan nu in de wereld.
  Kortzichtig denkende mensen zijn jullie allemaal en echt dom net als jullie zogenaamde leider bouterse ook waarschijnlijk laag geschoold.
  En nu lees ik ook dat het cde wil van God is dit zegt genoeg over Meye waardelozeman hoe durf je God hier bij te betrekken Schaam je diep Meye.


  Maak melding

 52. beste mej risti,

  zoals je aangeeft dat er hier alleen domme mensen hun menimg geven dan moet je jouzelf ook erbij inrekenen want jij geeft natuurlijk ook nu jou mening.wat ik jou wil aangeven is dat er een rechtstaat is in suriname die functioneert vanaf 2000 tot heden en ook nog wordt gerespecteerd.
  waarom moeten wij dhr bouterse oordelen als de rechtspraak nog niet uitgesproken heeft terwijl er vanaf 2000 tot heden de macht in handen is geweest van zijn tegenstanders foei toch. ik heb alles meegemaakt in de jaren 80 en 82 maar zal mij leven niet laten rusten op dingen die gebeurd zijn in de jaren 80 en 82 mij familieleden hebben ook eronder geleden laat het recht uitspreken en als hij veroordeeld moet worden dan zullen wij surinamers de rechtstaat er toe bewegen het dan te laten gebeuren, Jezus heeft ook met mensen gesproken die goed en slecht waren en heeft juist een moordenaar zijn mensen uit egypte laten bevrijden wie zijn wij die dan moeten oordelen als hij zelf niet oordeelt een ieder zijn of haar lot is bepaalt alleen weten wij niet hoe of wanneer maar het is al bepaald. dit mag je ook meenemen god heeft de mens geschapen naar zijn beeld dus let maar op wat je zegt.
  alles wat jij met jou mond zegt overkomt jezelf neem maar een voorbeeld van Judas toen Jezus zij dat Judas zij verrader zou zijn en hij als antwoordt gaf nooit Meester zie daar (3X gelogen). Dus ik zou hierin geen oordeel willen vellen ik laat alles over aan de Rechtstaat.

  bolo


  Maak melding

 53. Ik vindt ’t heel vreemd dat er mensen zijn die zich schamen als Surinamer terwijl ze een Phata boekoe hebben,Pffffff.

  de Voorzitter.

  Ps: ik hoop niet dat men op mijn opmerking zal reageren!!!baja want we reageren hier op alles dat afwijkt van –’s mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.