Desi Bouterse gekozen tot president van Suriname

44

PARAMARIBO, 19 jul – Desi Bouterse is de nieuwe president van Suriname. Zijn kandidatuur genoot de steun van zes en dertig leden. Tegenkandidaat Chandrikapersad Santokhi kreeg dertien stemmen. Er was één blanco stem. Buiten het parlement juichen honderden. Er wordt vuurwerk afgeschoten. Het parlement bereidt zich nu voor op de verkiezing van de vicepresident.


44 REACTIES

 1. Niets te maken nanga ding,Bouterse is de nieuwe President,Santoki kan zijn rug op en zijn buik af.
  DU,Whome,Neus en andere haatzaaiers,gaan jullie je wonden likken,de tijd van het geboefte Front is nu definitief voorbij.
  En NEEN, het hardwerkende deel van de bevolking zit niet wachten op jullie ver over de datum rotzooi uit Nederland en jullie zg euro`s die jullie nu niet kunnen bezitten,want ting kong tranga ook voor jullie.

  Gefeiliceerd volk van Suriname,al is Bouterse niet mijn favoriet geweest,eindelijk een President die voor HET VOLK gaat,maw,met hart voor het VOLK.


  Maak melding

 2. A-SORI KABA
  Gods molen maait langzaam maar zeker.
  na alle dyugu dyugu is het toch gelukt.

  D.D.BOUTERSE de nieuwe PRESIDENT van SURINAME

  VOLK van SURINAME GEFELICITEERD


  Maak melding

 3. GEFELICITEERD ,het kon niet anders eindelijk zal suriname in de goede richting gelijd worden , nu kunnen we zelf bepalen met wie wij zaken gaan doen en wie we wel of niet gaan uitnodigen .
  ik feliciteer namens alle surinamers in nederland het nieuw bewind in suriname .

  SURINAME VOORWARTS …………….


  Maak melding

 4. Dit is voor mij een hele zwarte dag voor mijn land en volk met diepe schaamte heb ik dit bericht vernomen het volk krijgt de leider die zij verdienen.


  Maak melding

 5. Gefeliciteerd Suriname. Dat een nieuwe wind mag waaien in Suriname waarbij het belang van het arme volk voorop staat. Het sociaal accoord met het volk kan nu in praktijk worden gebracht. het is aan u heren Bouterse en Ameerali. Werk voor land en volk en stel eigenbelang achterwege. Succes en heel veel sterkte en wijsheid.


  Maak melding

 6. Mijn felicitaties gaan uit naar alle rechtgeaarde landgenoten in Suriname en overzee.

  Een juk is van onze schouders afgevallen en wij kunnen een aanvang maken met de daadwerkelijke opbouw van Suriname.


  Maak melding

 7. Sranangmangs gefeliciteerd!!!!!!!!! Ik heb m’n twijfels maar ik zal het de komende jaren objectief aanschouwen. Stiekem hoop ik dat m’n twijfels uiteindelijk onterecht zullen blijken te zijn. We shall see!!!


  Maak melding

 8. Gefeliciteerd, gekozen en vermist!

  Gefeliciteerd!
  NaMi en Pinto van harte gefeliciteerd! Gefeliciteerd met JULLIE president, niet de mijne!

  Gekozen!
  Desi is gekozen en je zal je er hoe danook bij neer MOETEN leggen. Dat doe ik ook, maar hij is niet mijn president; die vrijheid heb ik om het te mogen zeggen.

  Vermist!
  Zelf ben ik een tijdje wezen vliegen. was echt niet vermist. Maar wiens naam ik NA LANG ZOEKEN al een poosje niet gezien heb op dit forum is dat van NaMi de adjudant van Pinto. Vermist? En ik maar zoeken.
  De verhalen doen de ronde dat hij met SLM naar SME is gevlogen voor het feest. Voor de Inauguratie, weet je wel. En iedereen maar denken dat hij en Pinto in Suriname achter de PC zitten terwijl de ene in de Kruiskade en de ander bij Blaak in de buurt “pingen!”
  Pinto gaat binnenkort ook naar SME maar mag nog niet van de UWV. Heeft nog geen officiele toestemming. En NaMi moet van diezelfde UWV nog voor de mooie inauguratie terug zijn, anders is de broodnodige uitkering in gevaar. En maar schelden op Holland.

  Velen die vaak naar SME gaan weten dat het een verschrikking is met het internet. Kan gebeuren, maar deze twee winnaars hebben er de afgelopen tijd nooit moeite mee gehad. We zien ze binnenkort ook niet meer op dit forum. Ik hoop het allerbeste voor ze en wens ze een mooie positionering.

  Heb ik veel gemist gedurende mijn afwezigheid? Ben net op tijd terug voor de verkiezing van de gedegradeerde funktie van president van beschadigd Suriname. Het lot van de bevolking is in handen van wie anders dan de DSB (Desi, Somo, Brunsi). Met het hoofd hoog in de wolken kijkt men uit naar de toekomst.

  Pakketten!
  Tegen de tijd dat de pakketdienst vanuit NL en VS weer volop gaat draaien heeft u het recht om te vragen naar een copy van het stembiljet. Ook al is het familie, wie voor de DSB gestemd heeft, die zoekt het maar uit!
  Over 5 jaar weer.


  Maak melding

 9. Ik feliciteer het Surinaamse volk met de nieuwe gekozen president van de Republiek suriname. Alles wat er gebeurd is voorbestemd te gebeuren, zo ook deze geweldige gebeurtenis. Dat het volk kiest voor haar eigen lot, en zich niet laat leiden wat buitenstaanders van vinden, is een vorm van volwassen worden van de surinaamse natie.


  Maak melding

 10. It´s a NEW DAWN in Suriname.

  Middels deze wil ik alle Surinamers feliciteren met de verkiezing van Desire Delano Bouterse tot President van de Republiek Suriname.

  Bij deze wil ik de Nieuwe President, kracht, gezondheid en veel wijsheid toewensen.

  Wordt de President van alle Surinamers.


  Maak melding

 11. Aan de verliezers zou ik willen zeggen, draag je verlies met waardigheid. Het gaat tenslotte om ons geliefd Suriname.

  Met haat, wrok en racune zullen wij het land nooit kunnen ontwikkelen. Die haat, wrok en racune moet nu plaats maken voor liefde, eensgezindheid, eenheid en hard werken.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 12. dit is een zwarte dag voor republiek Suriname.
  Het intelect(Bruinswijk Somo) heeft gekozen en dit is de uitslag.
  Iedereen jurist of niet die in Suriname woonachtig is wil ik zien waar en hoe hij de middelen vergaart. Wanneer geld opgebouwt is, is het makkelijk om geld daaruit te halen.
  Dom en jammer dat dit met dit mooi land gebeurt is


  Maak melding

 13. landgenoten,

  gefeliciteerd dhr bouterse
  geef die man een kans en stel dat ’t toch niets wordt,dan kunnen wij en mogen wij allemaal oordelen/praten over ’t falen v/h beloofde.
  gesproken over drug en noem maar op,dan denk ik terug naar alles wat onze voorouders moesten doorstaan tijdens de slavernij en de periode v/d contract arbeiders,dus mensen vergeet dat soort wreedheden aub niet
  ’t is niet dat wij het geen van bouterse goed keuren ,maar ’t is niet te vergelijken met de geschiedenis.ik leef zeker mee met een ieder die een familielid heeft verloren i/h verleden
  ik hoop en dat moeten zeker alle doen,wat zonder hoop is er zeker ook geen toekomst’

  orga


  Maak melding

 14. Het is nu duidelijk dat misdaad loont in suriname een massamoordenaar word president hoe ver kan je als land zaken jullie bekijken het met jullie drugs bende daar nederland heeft al laten weten dat de contacten op laag pitje gaan daar ben ik blij mee .


  Maak melding

 15. landgenoten,

  gefeliciteerd dhr bouterse
  geef die man een kans en stel dat ’t toch niets wordt,dan kunnen wij en mogen wij allemaal oordelen/praten over ’t falen v/h beloofde.
  gesproken over drug en noem maar op,dan denk ik terug naar alles wat onze voorouders moesten doorstaan tijdens de slavernij en de periode v/d contract arbeiders,dus mensen vergeet dat soort wreedheden aub niet
  ’t is niet dat wij het geen van bouterse goed keuren ,maar ’t is niet te vergelijken met de geschiedenis.ik leef zeker mee met een ieder die een familielid heeft verloren i/h verleden
  ik hoop en dat moeten we zeker allemaal doen,wat zonder hoop is er zeker ook geen toekomst’

  orga


  Maak melding

 16. Het is onbegrijpelijk dat deze man gekozen is. Hij zal nooit waar kunnen maken wat hij belooft. Zeker niet zonder enige buitenlandse steun. Hij zal wel weer inkomen genereren door middel van zijn duistere zaakjes.

  Trouwens.. iedereen die het verleden zo gemakkelijk vergeet vind ik respectloos.


  Maak melding

 17. Suriname heeft zijn laatste resten van beschaving verloren, hoe is het mogelijk dat iemand die van MEERVOUDIGE MOORDEN wordt verdacht president van de Republiek Suriname kan worden!

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 18. Als je je schaamt voor het land verander van nationaliteid!!!!!!!

  D.D. Bouterse Is PRESIDENT !!!!!

  Gefeliciteeerdddddd SURINAME!!!!!!!!


  Maak melding

 19. Onbegrijpelijk dat men elkaar feliciteert met deze doodslag voor ons geliefd Suriname.
  Zielig de mensen die nu uitbundig zwaaien voor meneer Bouterse.Deng no sab sa den kar abra deng.Sari tori foe troe.


  Maak melding

 20. Watcher, blijf toekijken en ik hoop zo van harte dat je niet teleurgesteld zal worden. Ik ben het wel eens met haibaya. Hoe willen mensen die zelf de regels en wetten overtreden een land regeren? Onbegrijpelijk dat het volk dat ook toestaat.


  Maak melding

 21. Buiten lijkt het wel kermis! Heb je ooit in de wereld een volk gezien dat haar ondergang uitbundig viert!? Pina o doro, mark me words!

  Ik vraag mij in alle gemoedsrust af wie nu de echte haat zaaiers zijn, zij die na mensenrechtenschending gerechtigheid wensen of zij die willen doen alsof er niets heeft plaats gevonden.

  Er is thans een individu tot president gekozen die haat gezaaid heeft, die veroordeeld is en zeer binnenkort wederom veroordeeld wordt.

  Tel uit je winst! Werkelijk, pina o doro! In het leven is een tijdspanne van negen maanden magisch, denk hierbij aan een normaal verloop van een zwangerschap. Over negen maanden valt er in Suriname weinig te vieren, schaarste (spreek uit op z’n Surinaamse scharste) is dan alom aanwezig. Suriname heeft een Moord president!


  Maak melding

 22. hoe kan een volk nu eindelijk goed geleid worden terwijl het belangrijkste deel van de wereld de leider wilt schaken. jullie allemaal die dit goed keuren moeten zich schamen. een crimineel ruimt zijn soort nooit op, het werkt samen en vernietigd. dit is de grootste fout van sur. children from tomorrow heaving douwd of sorrows, trust in the leader and listen what he said. voorwaar er word gevaren met een lekkend bootje die nooit meer herstellen kan. misbruik is dit, een volk die het niet meer weet te vinden, blindelings te laten vertrouwen en bouwen op een fundatie, die met de minst en geringste wind weg waait. arme volk.


  Maak melding

 23. Een dronken spast met grootheidswaan wordt achter het stuur geplaats. De onstanders juigen om hun held, enkele roepen geef hem een kans, vergetend hoeveel hij al heeft dood gereden, vergetend hoeveel hij al heeft vernield.

  Deze omstanders moeten straks als het fout loopt,en dat is zeker, ook gestraft worden want ze namen hun verantwoordelijkheid niet.


  Maak melding

 24. Jullie die in Nederland women moeten gewoon weg met je eige zaak bemoeien.
  Wat does jij voor Suriname? Verandert je Nationalitijd en laat ons met rust, wi no e begi foe notie.


  Maak melding

 25. Ik weet niet wat ik zorgwekkender vind ,dhr Bouterse als president of zijn aanhangers die me doen denken aan Hutus voor de genocide in Rwanda.
  En voor de mensen die zeggen dat we hem een kans moeten geven,dat had ie al in 1995 of zijn we dat al vergeten?Zijn we al vergeten hoe toentertijd de koers omhoogschoot als een NASA spaceshuttle,er lange rijen waren ,met als hoogtepunt de staking in 1999?
  Het moraal in Suriname is echt ver te zoeken,werk hard bouw je pensioen op en wees een goede burger,en als dank mag je pinaren,executeer 15 vooraanstaande Surinamers,pleeg coup na coup ,voer een vuile oorlog en verkoop veel cocaine en als dank mag je president gaan spelen van Suriname.


  Maak melding

 26. Goed zo DU, het volk krijgt een leider die ze verdienen, en dat is dus duidelijk Bouta! anders had tok tokkie iets meer dan de beschamende 13 stemmen gekregen!!
  Thanks man voor je felicitatie richting Bouterse!
  En misdaad loont inderdaad want jou front heeft 8 december altijd in de doofpot willen stoppen tot bouta de gang naar rechtszaal zelfde startte!! helaas is hij ook de grote afwezige daarbij.
  En misdaad loont want jou zogenaamde zerotolerance man kijkt linksom als er ernstige misdaden worden gedaan en hij kan er niet politiek mee scoren. de 13 stemmen is zijn straf die hij hiervoor krijgt!! dus misdaad ( misdaden van tok tokkie) loont ( 13 stemmen). Ai boy Du ik had nooit gedacht dat jij deze hoogtes zou bereiken.
  “40% van de surinamers hebben geen moraal en ook geen normen en waarden.” Du hiermee overstijg mijn mathematische vaardigheden, ik weet of het exact 40% is, ik dacht dat het meer waren.
  Des Pres, Du vieze Pres.


  Maak melding

 27. Laat het een les zijn voor de leiders van front.Jullie hebben dit voor jullie hele leven verdiend.Hoop dat jullie nooit meer de kans krijgen om een volk zo te sodemietern.DESI gefeliciteerd bewijs ze dat je suri.echt kan ontwikkelen.Houd je oren en ogen open voor iedereen.Ik wens jou team heel veel sterkte.Gebruik jonge dynamische mensen die durvenom ontwikkeling en veranderingen te brengen in het moooiste land van de hele wereld.


  Maak melding

 28. Hahahaha DAS mist Na Mi.

  Maar nu begrijp ik het niet, dat Bouterse niet jouw President is wisten we toch al. Jij hebt toch een koningin als Staatshoofd.

  UWV en achter welke PC mensen zitten, waar sommige mensen zich allemaal mee bezig houden. Jij hebt duidelijk te veel tijd omhanden, zoek een hobby, daarmee kan je je werkloze tijd mee vullen. Wij gaan aan de slag mi boi.


  Maak melding

 29. Felicitaties aan Dhr Bouterse !

  felicitaties ook voor het naar huis sturen van de frontmisbaksels.Felicitaties voor het naar huis sturen van de meest inhoudloze president die suriname ooit gekent heeft .Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat de regering Venetiaan ook zijn credits verdient,niet veel maar we kunnen niet zeggen dat ze niks hebben gedaan.Heel veel cruciale zaken heeft de regering laten liggen en is daar terecht voor afgestraft.Afgestraft voor de uitverkoop van onze natuurlijke hulpbronnen,afgestraft voor het “knechtje”zijn van zeerovershol Nederland !!

  President Bouterse krijgt van mij in ieder geval de kans om samen met het volk te doen wat nodig is om het land verder tot ontwikkeling te brengen.

  Wie zijn langenoten vanachter zijn pc voor dom en achterlijk uitmaakt,heeft het nog steeds niet begrepen,helaas,maar van “Redi musu’s” kun je niet meer verwachten !


  Maak melding

 30. Ben het met je eens Robbin (#11)In de visie van MC kan ik me vinden, in haar leider absoluut niet, een moordverdachte is niet niks!

  Echter vind ik het een dolksteek in de rug, dat sommige Surinamers samen met de voormalig kolonisator (die zelf ook nooit haar mensenrechtenschendingen toegeeft en excuses maakt en waarvan 20% Wilders heeft gekozen) heulen om hun eigen vlees en bloed de grond in te boren en uit te schelden!

  Of je het nu eens of oneens bent met de gang van zaken: VERLOOCHEN NIMMER JE AFKOMST!


  Maak melding

 31. @ 36
  ik snap geen moer van jou reaktie .
  wat ik wel kan vastellen is dat een deel van mijn landgenoten zich beter voelen als zij geknecht worden ze willen altijd een baas boven ze hebben onderdanigheid zit hun in het bloed. ik moet eerlijk zeggen dat wel geschrokken bent van dat beeld wat ik op tv zag en op de radio hebt gehoord hoe bouterse als een soort god word aanbeden het neemt echt mythische vormen aan daar ben ik echt van geschrokken maar ja hitler sadam mugabe ,staling werden ook zo aanbeden waar zijn ze vandaag ook suriname zal verder gaan na bouterse.


  Maak melding

 32. Kan iemand mij dit alsjeblieft uitleggen?

  Waarom kiezen jullie voor een moordenaar en drugsdealer die ook nog eens weigert verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden? Waarom wil men zo een man een man een tweede kans geven?

  Is de wanhoop zo groot?


  Maak melding

 33. SOSO LOBIE SOSO LOBIE SOSO LOBIE

  WE gwanga langa, Baas van harte, ze hebben jou gekozen, Gado sa de joe fesimang, ooktoe djie a kondre, stree, jo no moe frede.
  Do flakka joe sai je doe, zeker weten, wees op je hoede, ze gaan ook proberen anno 2010
  je weg te schieten, maar jou kennende, komen ze er wel achter!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 34. Nationalitijden!

  Het Kader van MC en de aanhangers vragen van mij om mijn nationaliteid of nationalitijd te veranderen. Als ik dat doe dan blijf ik nog steeds Surinamer. Als je het woord zo opschrijft dan kan het van alles betekenen.

  Mijn nationaliteit is prive. En als u denkt dat Bouterse over 5 jaar nog uw president is,
  dan moet u hard gaan werken om zijn beloftes allemaal waar te maken.
  1. 6 ministeries minder.
  2. Verhoging kinderbijslag.
  3. Verhoging AOW.
  4. Vooruitgang voor de armen (niet werkenden)
  5. Vooruitgang van het binnenland

  Wie geeft werk aan de het personeel van gesloten ministeries?
  Wie zorgt voor een hoger kinderbijslag?
  Wie krijgt de rekening van verhoogde AOW?
  Wie geeft zijn geld aan prof. werklozen?
  Wie wil in het binnenland gaan werken?
  Wie stopt de import en zorgt voor verhoging van de export? Ray mayby?
  Wie gaat op zoek naar bange investeerders?
  Wie wordt min. van J&P om boeven te vangen?
  Wie gaat onze bank beheren?

  Mooie praat, prietpraat, grootspraak en alles wat maar kan beloven; dat moet ik nog zien. Vanaf dag 1 ga ik jullie checken. En als het nodig is belonen maar als het mis gaat bekritiseren. Ik ben geboren Surinamer en blijf een Surinamer. Geen enkele ongeschoolde aanhanger van een misdadiger pakt mij dat af.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.