Elson aanvoerder Nederlands basketbalteam

0

Francisco Elson maakt deel uit van het Nederlands basketbalteam dat zich voorbereidt op drie promotieduels voor A-divisie in Europa in augustus. Bondscoach Gadi Kedar heeft de Rotterdamse routinier uit de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA benoemd tot aanvoerder, zo maakte de nationale bond bekend.

Elson speelt sinds 1999 in de Amerikaanse NBA. De speler van Surinaamse afkomst speelde aanvankelijk in de jeugdselectie van Rotterdam. Hij maakte de overstap naar de Verenigde Staten, waar hij speelde voor de Denver Nuggets, de San Antonio Spurs, de Seattle SuperSonics en de Milwaukee Bucks. Met de Spurs werd hij als eerste Nederlandse basketballer kampioen van de NBA. Zijn huidige club is de Philadelphia 76ers.

Nederland speelt het eerste kwalificatieduel voor promotie naar de A-divisie op 14 augustus in en tegen Luxemburg. Drie dagen later komt Oostenrijk op bezoek en op 22 augustus ontvangt Oranje in Almere de nationale ploeg van Estland.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.