Ameerali: nieuwe tijd breekt aan in Suriname

33

PARAMARIBO, 17 jul – Er breekt een nieuwe tijd aan in Suriname. Dit zegt Robert Ameerali, kandidaat van de A Combinatie, AC, voor het vicepresidentschap en voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Het feit alleen dat hij is gekandideerd is een novum.

Het is niet eerder voorgekomen dat een apolitieke figuur voor zo’n hoge post mag gaan. “Dit is het bewijs dat we op een nieuw punt beland zijn in Suriname. Iemand kandidaat stellen die niet in de reguliere politiek zit, maar uit het bedrijfsleven voortkomt is bijzonder”, zegt Ameerali. Nu zijn kandidatuur officieel is, zijn de verwachtingen hooggespannen. Dat is zeker het geval in het AC-kamp.

Zijn kandidatuur is een soort compromis. Abop en Bep, de twee grootste AC-partijen, begeerden beide de post. Uiteindelijk is gekozen voor een neutrale buitenstander. “Men is bereid grote dingen te laten gebeuren. Ik denk dat ik het voorbeeld moet geven dat het anders kan. Ik kom immers met een andere insteek”, aldus Ameerali. Hij is net twee dagen voor de kandidaatstelling gevraagd mee te doen.


33 REACTIES

 1. ach ja wat moet je hier van zeggen zie bosje vandaag en kijk waar parmessar is zolang bouterse je kan gebruiken ben jij zijn vriend ook deze man ameerali zal dat ondervinden.een grote meederheid van de surinamers in nederland vindt dat bouterse achter de tralies hoord 70 procent van de surinamers die hier nederland wonen vinden dat het slechte zaak zal zijn als bouterse president van suriname wordt ik ben benieuwd hoe die kudde hier op zal reageren.


  Maak melding

 2. Tussen 1980 en 1987, tijdens het regime onderleiding van bouterse, zijn er meer dan honderd ministers versleten er waren in die periode, afwisselend 41 departementen, met verschillende namen in het leven geroepen maak je borst maar nat armeerali.


  Maak melding

 3. DD Bouterse wordt de nieuwe president van de Republiek Suriname. De andere leden van de MC leveren hun bijdragen zonder verwarring te stichten in de media. Dit tot frustratie van de tegenstanders, dat zij de gelegenheid niet krijgen om troebel- water te veroorzaken en om daaruit te kunnen vissen.
  Dit is echte organisatie en discipline van de MegaCombinatie.


  Maak melding

 4. Ik hoop niet dat Ameraali een marionet wordt.
  van Bouterse.
  De persoon om wie het gaat is Bouterse. Die zou nooit voorgedragen moeten worden maar een stap terug moeten doen. Ameraali is maar een Dekmantel.
  Bouterse heeft meer dan 5 jaar gehad om zich te bewijzen in de assemblee. Heeft nooit een vergadering bij gewoond.
  Graag had ik een debat van hem willen volgen.
  Is bouterse van het niveau Frank plaifer toen in de DNA?.

  Hoe kan iemand die internationaal gezocht wordt durven zich buiten iedereen om binnen de MC te roepen:”Ik president kandidaat”. Waar is Wijdenbosch. Heeft Soemita noch een mening, die wordt door Abrahams in de gaten gehouden.
  Ik zie de buitenlandse investeerders wel komen met Ameraali als VP. Als u mij vraag zou ik hem liever tot minisetr van handel en industrie benoemen.

  Hier blijkt dat ,als het zo is zoals men beweert,de keuze van abop geen goede is. Wellicht onderdruk hebben ze hiervoor gekozen.
  Bouterse heeft heelveel investeringen gedaan in bedrijven in Suriname zijn allemaal falliet.
  Bouterse voor President betekend politieke poralisatie betekend geldmachine betekend voedsel bonnen(sosis) verdwijningen enz.

  Suriname wordt wakker kies bewust.


  Maak melding

 5. Apolitiek??!!

  Wie het nieuws gevolgd heeft heeft de laatste tijd regelmatig uiterst domme opmerkingen van Ameerali gehoord waarhij de NDP zat aan te prijzen met de meest grote onzin.
  Berichten waarin duidelijk bleek dat hij volstrekt onkundig is en slechts tot doel had de NDP op te hemelen.

  Nee het lijkt er veel meer op dat hij als stroman van een groepje financiele belanghebbende naar voren is geschoven. Dat hij op die stoel moet gaan zitten zodat een kleine groep zakenlui, gelieerd aan de NDP, hun mannetje in het bestuur hebben.

  Vraag is wie zijn die zakenlui, waar handelen zij in? Lijkt mij dat dit bij uitstek een goed onderwerp is voor een onderzoeks journalist.
  Laten we eerlijk zijn welke kwaliteiten brengt die man in. Hij zou straks als rechterhand van de president functioneren. Welke vaardigheden heeft die man, welke ervaring, welke relatie netwerk?


  Maak melding

 6. Ameerali is zonder meer een doe’er.

  Het is de man, die een zaal van de KKF verhuurt bij zwaar regenweer en zelf met de schoonmakers met opgetroopte broekspijpen naast zijn personeel het water poogt weg te krijgen met een trekker. Ik zie El vene dat niet doen. Een pragmaticus dus.


  Maak melding

 7. Mocht Ameerali gekozen worden tot vice president dan moet hij omwille van landsbelang het voorzitterschap van de kamer van koophandel afstaan aan een ander.
  Als hij het allebei blijft doen dan krijgen de werkgevers en handelaren te veel macht. Het werkende volk is dan overgeleverd. Dat zal tot ontevredenheid en onrust in de maatschappij leiden.


  Maak melding

 8. Ik woon al 30 jaar buiten de grenzen van suriname, wat ik van op heb gestoken is het volgende… Prijst De DAG NOOIT VOORDAT HET AVOND IS.. Ameraali.. Let Op Je Woorden Zorg Er Voor Dat Jij Je Diplomatische Gaat Op Stellen.. Want Wat Je Zegt Kan Tegen Jou Gebruikt Worden.


  Maak melding

 9. lees op nummer 6 de redenen waarom Ameerali is voorgedragen pinto is de enige die zijn onzin op nummer 6 begrijpt een (doe’er) kan je mij uitleggen wat dat is pinto ik kan dat woord niet vinden op het internet wel doe er wat aan maar (doe’er) niet mss bedoel jij een doener pinto als jij dat bedoeld dan kan het kloppen bouterse is een doener ja een doener van verkeerde dingens zijn verleden laat dat heel duidelijk zien.


  Maak melding

 10. En die grote meerderheid, zo die er zijn,in Nederland heeft niets te vertellen in Suriname,gelukkig maar.
  Maar als men alle artikelen hier zou lezen,99% zijn Surinamers die hier wonen,lijkt het mij onwaarschijnlijk dat 70% tegen Bouterse is,ai mi boi.
  Het lijkt er op dat de Fronters iedereen die geen Fronter is voor dom en onkundig uitmaken.
  Typische creoolse mentaliteit.
  Ik zou zeggen geef het nieuwe kabinet of de nieuwe President,als die geen Fronter is het voordeel van de twijfel.
  De SuriNeds die hier hoog van de toren blazen over het wel en wee in Suriname,moeten hun kop houden ,want geen van hen hebben de intentie om ooit terug te keren naar hun vaderland.Ga jullie je hier focussen op de politiek ga net zo te keer tegen Wilders en zijn verrekte denkwijze,maar daar passen jullie voor,want hier hebben jullie niets in te brengen.

  Ik wens Bouterse en Ameerali heel veel geluk toe,ga er voor,dat is trouwens wat het volk wil.


  Maak melding

 11. Het bedrijfsleven heeft uit voorzorg een pion via AC naar het machtscentrum gedelegeerd. Bang voor destabilisatie van het economische proces. Als DDB toch gekozen wordt dan voorzie ik destabilisatie van het politieke proces vergelijkbaar wat nu in Venuzuela aan de gang is.


  Maak melding

 12. Du..yu tingi Pu…
  surinamers in nederland vindt dat bouterse achter de tralies hoord 70 procent van de surinamers die hier nederland wonen ………..

  Heb jij buik pijn mi boi…..ren naar de cumacoiscie en neem veeg papier mee….kijk goed er moet Trouw op staan.

  En die 70% komt van de ezels als jou……wie neemt wie in de maling….denk jij dat Suri’s gek zijn
  en ezels denk handelingen plegen als koeien als jou.

  Du blijf in je tingi Pu zitten…..grijp jou veeg papier Trouw voor een stevige poep beurt.
  En breng Suri’s in nederland niet in diskrediet door ezels als jou en jou poep papier.


  Maak melding

 13. Sorry voor die 70% in Holland, maar 70 % in Suriname gaat voor het koppel Bouta/Ali. Ali bumbaye(Ali sla ze knock out) zouden ze in democratic republic of kongo schreeuwen. Sranan sa wini! Chuck.


  Maak melding

 14. Nummer 12, ik zou niet
  zo hoog van de toorn blazen tegen de Surineds. De kans is heel groot dat de Surineds binnen enkele jaren moeten bijspringen in de vorm van voedselpaketten e.d. De jaren 80 zullen herleven. Laat me niet lachen, Bouterse als president. Het is een schande. Een bananenrepubliek in optima forma.De hele wereld lacht Suriname uit. Zelf Moegabe van Zimbabwe heeft nog meer aanzien. Bouterse heeft toch al vaker bewezen het niet te kunnen. Daarvoor is hij te crimineel en te onontwikkeld. Welke zich respecterende natie wil een veroordeelde drugscriminineel en hoofdverdachte in een moordproces als president? Waar was Bouterse de afgelopen jaren? Ja op partijbijeenkomsten schelden kon hij goed. Ik heb de man nimmer op een zinvolle en onderbouwd voorstel kunnen betrappen. Hij had de kans invloed te kunnen uitoefenen op het slechte beleid van NF door een actieve rol te vervullen in het parlement. Zo gaat dat in een volwassen democratie. Wat een zielepoot en een loser zeg!! En jullie in Su daar intrappen. Veel sterkte.


  Maak melding

 15. Poppendans straks als in parlement geen 2/3 meerderheid. Pa é Law lachende derde.
  Jammer. Propagandamachine en omkoperij op volle toeren.
  Het land verdient dit niet. Er moet een bestuur komen.
  VHP(ook aangeduid als hindoestaanse partij)met de coup in 1980 betekende dat een redding.De vernietiging van VHP en aanhang door NPS/PNR/SPA werd een halt toegeroepen.
  De (mis)daden is ter beoordeling van volk. De een heeft gezorgd voor 23 zetels en voor het ander is een Bijzondere Gerechtshof ingesteld. Wat is dan jet probleem.

  Verwijzende naar de redding van 1980 roep ik jullie 8 VHPérs unaniem te stemmen voor de koppel DDB/Ameerali.

  Om te beginnen trek het kandidatuur in a.s. maandag.

  Denk na met verstand


  Maak melding

 16. hij zegt verkeerd het moet zijn slechte tijd breekt aan voor suriname.Doemdenkers zijn mensen die de illusie hebben dat bouterse suriname vooruit gaat brengen,doemdenkers zijn goepen mensen die in iets geloven dat nergens op gebaseerd is, niemand van de ndp kan mij een onderbouwd reaktie geven waarom zij zo heilig van overtuigd zijn dat bouterse suriname gaat ontwikkelen.ik moet niets van bouterse hebben omdat ik zijn verleden en zijn heden ken deze monster heeft kansen op kansen gehad om suriname beter te maken hij heeft in 15 jaren tijd suriname helemaal kapot gemaakt daar zijn er genoeg bewijzen voor, wie dat niet wil zien is dom en achterlijk de tijd dat ik in sprookjes geloofde is ver achter mij ik geloof niet in mooie woorden en berm taal.als het slecht gaat zullen jullie weer aankloppen voor de dozen aan de noordzee dankzij die dozen hebben veel surinamers het overleefd weet jij dat nog ?


  Maak melding

 17. Wie hebben er gestemd dat zijn niet de hoogopgeleide of de zakenmensen. Deze zijn allemaal in het bezit van een Nederlands paspoort. De arme massa waaronder heel veel jongeren en die hebben op Bouta gestemd want die heeft ze de hemel op aarde beloofd, iedereen wordt rijk.
  De tijd zal het leren wat van deze beloofte is overgebleven.


  Maak melding

 18. “Er breekt een nieuwe tijd aan in Suriname. Dit zegt Robert Ameerali, kandidaat van de A Combinatie, AC, voor het vicepresidentschap en voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken.”

  Ja!
  A prijs o opo! Ik kreeg zaterdag 17/07/2010 voor mijn EUR 4.45.
  Dat er een nieuwe tijd aanbreekt, zal ik niet tegenspreken! Hoe meer ik voor mijn EUR krijg hoe slechter de mensen die zich in de karavaan bevinden (of zitten jullie hoog en droog bij de vijand) het zullen krijgen.
  A prijs o opo!

  Surinamers die tegen een Moordenaar als president zijn sterkte!
  Surinamers die voor een Moordenaar als president zijn succes met jullie ondergang!


  Maak melding

 19. neus
  over welke ervaring praat je ?
  waar maak jij je zorgen om.
  omdat niet jij aan die positie zit:
  omdat niet jouw fam. daaar zit.
  ik vraag nogmaals .moet machts misbruik gestraft worden.us kidnapt een persoon bied hem 5 miljoen martelt hem geestelijk samen met israielten ,als de us niet word gestraft waarom moet bouterse worden gestraft?


  Maak melding

 20. jadoen
  zo is dat er zijn weinig mensen die hun hart pompt ,en kkf zijn hart pompt ,waarom niet dan het land besturen ?
  als wij mensen eerlijker waren op deze planeet had ik anders gereageert.


  Maak melding

 21. bouterse is de politie agent voor het land en als het land de politiek het niet goed kan dan moet politie optreden…
  en als politie niet optreed moet deze met ontslag..,dus wat doet politie ….land overnemen en besturen….ik ben niet in sme en ik heb ook geen belang bij….
  300 jaren heeft het volk onderdruk gezeten…
  indonesia heeft laten zien wat het kan in 30 jaren…
  als je 300 jaren als dom bent betitelt en dom bent gehouden ,wat verwacht je ?
  dus laten die sme het beste doen en de beste mensen (eigen mensen de kans geven )
  dus kkf laat zien wat je kan .
  heb je hulp nodig schroom niet en je wordt niet klein als je ervaren sme mensen wat vraagt.
  als iemand een straaljager kan bedienen ,en toch in zee stort
  als us 200 jaren hun land niet meer kunnen besturen .want ze hebben geen kolonies meer ..wij dus jij amarali ik sta achter jouw.


  Maak melding

 22. Dan waar moeten jullie de euro`s vandaan halen om dozen met ver over de datum rotzooi te sturen ,die op de markt verkocht werden in de revotijd,dat vergeet je even erbij te vertellen DU,ook hier moet je je dubbeltje straks 10x gaan omdraaien.


  Maak melding

 23. Dan waar moeten de SurNeds de euro`s vandaan halen ,no.19 Klodi ,of zijn zij de rijkste onder de allochtonen?Zoals iedereen weet is de koek op en Nederland.De Surinamers die van zins zijn hard te werken zullen jullie euro`s echt niet nodig hebben zo jullie dat hebben,wel de luiedonders zullen weer steen en been gaan klagen en jullie zich in de schulden steken om hun lui te houden.Je wil me toch niet komen vertellen dat heel Suriname van jullie leefden?Er zijn/waren duizenden die niets uit Nederland kregen ,maar het toch gered hebben door kei en keihard te werken.Altijd maar dat opschepperige gedoe over geld en goederen sturen naar jullie luie familie.


  Maak melding

 24. ach watcher ik hoef niet veel te zeggen jij maakt jou zelf belachelijk met die stomme reaktie van jou ga maar lekker door mi boi.
  bouterse heeft laten zien hoe hard hij werkt toch hij heeft zijn rijkdom verdiend met hard werken hij was elke dag aanwezig op zijn werk als dna lid zijn zoon dino ook toch .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.