Santokhi en Rusland: we gaan voor beter Suriname

61

PARAMARIBO, 16 jul – Chandrikapersad Santokhi (VHP) en Gregory Rusland (NPS) gaan namens het Nieuw Front, NF, de verkiezingsstrijd in. De twee zijn aangesteld als kandidaat voor respectievelijk het president- en vicepresidentschap. “We dragen de verantwoordelijkheid voor goed bestuur in Suriname. We gaan ervoor”, zegt Santokhi.

Het NF heeft in de afgelopen regeerperiode ook ernaar gehandeld. “De verkiezingen zijn dan ook een momentum. We zullen de strijd ook daarna voortzetten. Het gaat erom dat het NF bepaalde zaken bestreden heeft”, zei Santokhi kort na zijn aanstelling. Het verloop van de verkiezingen maakt weinig uit. Er staan nogal wat belangen op het spel. Die hebben direct te maken met de prestaties de laatste jaren.

Wat bereikt is moet voor behouden worden. “We zijn er verantwoordelijk voor dat het land goed bestuurd wordt en dat de rechtstaat beschermd wordt. Er moet een leiding zijn die voldoende vertrouwen uitstraalt om mensen een goed leven te garanderen in Suriname”, aldus Santokhi. Hij beseft net als Rusland dat het niet makkelijk wordt. De Mega Combinatie kan bogen op een meerderheid.

In het parlement is die weliswaar niet voldoende. Maar de alliantie met A Combinatie levert een veilige meerderheid op in de Verenigde Volks Vergadering. “De voorsprong van Mega Combinatie en partners is groot. We moeten realistisch zijn, het is een moeilijke opgave”, zegt Rusland. “Toch heeft het NF de verantwoordelijkheid een alternatief te bieden.”


61 REACTIES

 1. Santokhi, ik moet lachen om je uitspraken.Nu zeg je, dat het land goed bestuurd moet worden.De enige die het land goed bestuurd hebben en voor hun achterban alles gedaan hebben, zijn Somo en Brunswijk.Maakt niet uit hoe, maar ze hadden ballen en hebben hun ballen getoond.Verder zeg je, dat er een leiding moet zijn, die voldoende vertrouwen uitstaalt.Aan vertrouwen uitstralen, heeft het volk niets.Jullie belazeren zo het volk, om zo er zelf beter van te worden.Lachmon heeft hetzelfde gedaan, en na zijn dood, zou je denken dat er een frisse wind zou gaan waaien, maar neen.Vandaar jullie(VHP/NPS) behoorlijk zijn afgestraft.Kijk maar naar de verkiezingsuitslag.Het volk heeft gesproken, en dat telt zwaarder dan jouw woorden.Word eens wakker.Als de VHP zijn hersenen had laten werken, dan zou niet AC met MC de regering vormen, maar de VHP.De zoveelste gemiste kans.


  Maak melding

 2. Blij dat deze kandidaten oog hebben voor realitiet. Maar toch moet er ook gewoon tegengewicht zijn. Daarom gaan ze de strijd aan.
  Deze kandidaten bieden tenmiste een kans voor een wat meer evenwichtige samenstelling van de komende regering. Het alternatief is dat alleen overgelopen OUD NPS-ers aan de macht komen. Hindoestanen en Javanen bestaan niet meer voor de nieuwe regeercombinatie. Althans niet voor de topfuncties in het land. Dat terwijl ze zo belangrijk zijn voor de economie.
  Maar goed het is niet meer de keus aan het gewone werkende volk. Dus de vraag is of er voor evenwichtigheid gekozen zal worden. Het is nu de keus aan partijbonzen die onder druk gezet kunnen worden om disciplinair te stemmen.
  Om reëel te blijven is het wel een groot deel van het volk geweest (tussen 40 en 45%) die deze volksvertegenwoordigers de macht hebben gegeven. De overige 55-60% moet maar leidzaam toezien wat er nu over ze afgeroepen wordt.
  Als je de regels consequent toepast kun je natuurlijk deze realiteit onder democratische laten vallen. Alle afzonderlijke voorgaande stappen waren democratisch dus het eindresultaat dat nu 55-60 van het volk het nakijken heeft moeten we ook als democratisch beschouwen.


  Maak melding

 3. Een grotere grap is nauwelijks denkbaar.

  “Een doktor, die de tweede viool zou moeten spelen onder een HBO’er als president?”

  Zover is het echter nog niet.

  De VVV zal ze leren.


  Maak melding

 4. Regelmatig lees ik op deze forum dat de VHP kansen heeft verspeeld, door niet met Bouterse te gaan werken.Dit getuigd van kortzichtigheid. De VHP heeft net als de NPS een aantal basis principes en die mogen ze niet verkwanselen. Voor zover ik weet heeft de overgrote meerderheid van de intellectuelen niet op Bouterse gestemd. Hetzelfde geld voor de mensen met principes. De kans dat Bouterse voortijdig zal moeten aftreden is groot gezien de wijze waarop hij tot dus ver heeft onderhandeld met Brunswijk. Of zijn poging om de Hindostanen en javanen te paaien succes zal hebben met de voordracht van Ameer ali is twijfelachtig


  Maak melding

 5. Dit proberen jullie al 15 jaar, zoalng Vene er zit, in de samenwerking NF.
  Hoezo willen jullie dit vandaag de dag???????

  konkroe té

  En volgens jou is het niet gelukt Su beter te maken onder Front??? Ik zou zeggen ga ff na wat voor puinhoop en lege kas de NDP onder leiding van wijdenbosh had achtergelaten in de jaren 90!!!! Heel veel Suris schijnen plotseling de ziekte van Dementie onder de gelederen te hebben!!! Maar maak je niet druk over 5 jaar laat de NDP de staatskas weer leeg achter voor jullie hoor, hahahahh


  Maak melding

 6. Met Minister Chandrikapersad Santokhi zal Suriname internationaal als serieuze partner worden gezien.
  Al die flauwekul van een hoofdverdachte en een rebellenleider in de hoogste politieke posities van Suriname zal het meer gaan lijken op een bananenrepubliek op soap niveau.


  Maak melding

 7. “Voor zover ik weet heeft de overgrote meerderheid van de intellectuelen niet op Bouterse gestemd.”

  Klopt als een bus, ze hebben op MC gestemd.

  Maar goed, dit moest ik effe kwijt.

  Nu snap ik het niet meer eerst wilde deze tokkie beleidsadviseur worden, binnen een dag presidentskandidaat. Maar no spang, vanaf maandag ben je gewoon DNA lid en dan mag je je koest houden, want heel gauw zal je moeten komen uitleggen hoe het precies zat met die 90 kilo.

  Rusland heeft een kapitale woning laten bouwen binnen 5 jaar en heeft een woning van bijkans een half miljoen in Amerika kunnen kopen.

  Ik ben benieuwd hoeveel een front minister vandaag de dag verdiend in Suriname.

  Misschien dat hij vanaf maandag een baan kan aannemen bij NewPoint, zijn geliefde buitenlandse investerdeer.

  Verder heb ik geen boodschap aan deze front tovenaars.


  Maak melding

 8. Het is pijnlijk te moeten constateren dat er binnen dit forum ongeletterden rondlopen die geen verschil kunnen maken in etische verantwoord zijn. Suriname een natie een beschaving waarbij wij normen hebben. Wij hebben geleerd met elkaar te leven elkander te respecteren . Wij weten allen wat er in 1980 gebeurt is . De functie van bankdirecteur krijg je nooit als je een strafblad hebt.
  Hoe zit het met de functie van President en VP van het land.
  Wordt Suriname geleidt door criminelen of door technocraten. Suriname maak uw keus.


  Maak melding

 9. Santokhi djiem wang brik, sakka mie dja, jij
  als pres, boi dang now do ka ien Sranang!!!
  Foute boel, van Rusje weet ik het niet zo.
  Kow waktie sai kong, we hebben Baas nog, don’t forget, Baas e flakka deng, no spang
  Baas, mek deng feti, jou moment komt nog
  time will tel!!!!!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 10. Zo nu en dan ziet men meningen geventileeerd worden alsof GOED bestuur in SME betekent dat politieke lieden goed bestuur hebben gevoerd INDIEN ZIJ ZAKEN VOOR HUN EIGEN ACHETRBAN hebben gedaan.

  Hoe triest zou dat niet zijn indien dat werkelijk het geval zou zijn.

  Let’s hope this will not be the way to rule Suriname.


  Maak melding

 11. Verkeerde volgorde om een kans te maken.
  Ik denk dat Santhokie geen kans maakt tegen Bouterse.

  Waarom ik dit zeg?

  Ik heb al vaker gewezen op de actuele paradigma binnen Suriname. Suriname verschuift in doen en denken, dus Suriname is in een proces van verandering.

  Robert Ameraali vertegenwoordigt de handel en industrie in Suriname. Dus hij vertegenwoordigt een breed vlak van de kapitaalkrachtigen in Suriname. Hij is nu voorgedragen als kandidaat voor het vice-presidentschap. Deze voordracht, denk ik, kon alleen gedaan worden in de wetenschap, dat het kapitaal daarmee content is.

  Vergeet niet, dat zij die kapitaal beheren en beheersen altijd de ‘veiligste haven’ opzoeken. In de MC zien zij hoogswaarschijnlijk nu die ‘veilige haven’.

  Het kapitaal is waarschijnlijk bezig te verschuiven van FRONT naar MC en zal daar ook steun uitbrengen.

  Vergeet hierbij niet dat overal op de wereld waar democratie bedreven wordt, het kapitaal (de kapitaalkrachtigen)mede richting geven aan de kleur van de te benoemen regering.

  Het kapitaal zit in alle lagen van de bevolking, dus ook in de DNA en de DR en RR.
  Misschien zien wij nog een snelle verrassing.
  Srika


  Maak melding

 12. Een grotere grap is nauwelijks denkbaar.

  “Een doktor, die de tweede viool zou moeten spelen onder een HBO’er als president?”

  Zover is het echter nog niet.

  De VVV zal ze leren.

  Pinto

  Hallo putjesschepper wat voor opleiding had Venetiaan dan??? Hij was supergeleerde he??


  Maak melding

 13. Aangezien het een grote poppenkast is, kunnen we er nog een grotere poppenkast van maken en een bet(pool) doen.
  Wie wint krijgt een ticket naar het “hol van de leeuw”, aangeboden door WKN 🙂
  Ik ga voor Minister President Santhoki
  Vice President Ameerali.
  Waarom?
  1. De NDP jongeren zijn boos.
  2. De NDP hindoe’s zijn pissed off.
  3. AC is verdeeld
  4. Somo neemt wraak!
  We benne benieuwd.


  Maak melding

 14. De politieke ontwikkelingen in Suriname moet de ogen openen van de bewoners van Saramacca en Nickerie.
  Komop mensen het is tijd voor een eigen Republiek waarin de mensen gelijke actief en passief kiesrecht zullen hebben.


  Maak melding

 15. NPS-ers worden jullie aub wakker, Santokhi denkt etnisch, kijk maar wat hij met het korps heeft gedaan, alleen maar hindustanen zijn er nu bij de politie (leiding)
  Auto s van onder het bouwjaar 2000 wil Santikie van de weg halen om zijn vrienden (auto handelaren) die met duizende (dure) aoto s in hun maag zitten te helpen.
  Zelfs hier in Ned. mogen oude auto s rijden, indien ze APK keuring hebben, dit moet toch ook in Su kunnen.
  5 jaar minister en Santikie is multie miljonair geworden dankzij zijn vriend Segebay (wijlen)

  Kwakoe


  Maak melding

 16. Zelfs een pitbull leert van zijn verleden. Mensen als u en ik al helemaal.

  Bouterse weet maar al te goed dat hij zich geen fouten kan/ en mag veroorloven.

  On the other hand heeft het volk gesroken.

  Niet forceren jongens, `u bent afgewezen door het electoraat`.


  Maak melding

 17. Een academische titel is geen garantie voor een succesvolle presisentschap.Inderdaad Santhoki heeft een HBO opleiding .Bouterse een MULO diploma meer niet in elk geval zou Santhoki volgendsde stelling van velen onder u een betere president moeten zijn dan Bouterse. En ik heb 2 HBO opleidingen en 2 Universitaire opleingen (geen ADEK nivo). Ik zou een super president moeten zijn.


  Maak melding

 18. HET is gewoon een lagertje ,ons land suriname met een president die A / agresief is B /benedenpeil C/ kortzichtig D/depresief E/eigenwijs .
  zo iemand kan geen demokratie leiden, hij zit bij justitie ,maar daar kon hij het ook al niet bijbenen .
  als hij daar komt te zitten gaan er meerdoden vallen onder de surinaamse bevolking en hij zal zijn mensen bevoordelen ,dan krijgen andere bevolkings groepen de kans niet om zich te ontwikkelen .
  dus santokhie geen denken eraan , maak ruimte voor de meerderheid Bey Bey go home and sleep well


  Maak melding

 19. @6 diana6: vaak ben ik wel eens met je maar nu op bepaalde punten niet.
  Mijn boodschap is tevens bedoeld voor mijn geestgenoten.

  Lachmon (VHP) samen met Pengel (NPS) hebben samen heel veel macht gehad. In het volkslied van SME heb je wel in het Negerengels teksten terwijl dit volledig ontbreekt voor alle andere etnische groepen. Nederlands was en is toch de voertaal in SME. Het districten kiestelsel (achteaf gezien “Het paard van Troje/De ezel van SME” heeft geleid tot de huidige absurde situatie. AC heeft 11176 stemmen en 7 DNA zetels en 6 Ministeries en heel veel andere topposities. Triest, absurd en buiten alle proporties. Ondertussen ook even een extra etnisch district Sipalawini gecreëerd met alle ellende vandien.

  De groep intellectuelen en mensen met principes die jij noemt, bestaat slechts virtueel “iedereen is omkoopbaar, alleen de vraagprijs ligt anders” en als het bestaat dan is deze groep heel klein.

  Ameerali moet het Hindustaans gezicht bij MC vertegenwoordigen. Maar helaas is Ameerali wel een Hindustaan, maar heeft een moslim achtergrond en wordt derhalve ook door Somo ondersteund. We willen toch in SME geen “Islamic Shariya Law”. Zowel Somo als Ameerali zijn toch moslims?

  Ook Rachied Doekhie (ook moslim) staat met zijn schoenenpoetsdoekje klaar om de schoenen van Brunswijk te poetsen, ondanks dat deze Doekhie door Brunswijk in DNA is gemept en geschopt op beide wangen. Dit telt niet voor MC. Bouterse en de andere Hindustanen bij MC vinden dit prima. Doekhie heeft geen wangen meer over, dus blijven de billen over. Tamarinde sleep erover. Een geweldige daad van de MC-Hindustanen.

  Zo kan ik veel dingen noemen die door NF in het verleden fout is gedaan. De eerste stap is: Doe een nulmeting, haal fouten boven tafel, bedenk passende beleidsvoornemens voor de komende 5 jaren en betrek jongeren en mensen met diverse kwaliteiten bij dit proces. Kontenlikkers en aasgieren heb je overal en daar heb je niet veel aan.

  VHP heeft toch 8 zetels? Wat doen de rest van de VHP DNA leden? Quizmaster spelen in de speeltuin van DNA?

  Als aanstaande 19 juli 2010 MC wint dan verdienen ze felicitaties. Je kan een slag verliezen, maar uiteindelijk toch de oorlog winnen. Laat de oude mensen gaan genieten van hun wel verdiende rust, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Oude politiek uit de jaren ’50 heeft zijn langste tijd gehad. Verjonging, modernisering en zieltje winnen om het kiesstelsel proberen te wijzigen in One Man One Vote.
  Aan VHP nu de keus.

  Succes Santokhi, jij bent een boegbeeld voor de Hindustanen.


  Maak melding

 20. Willen of kunnen de achterbaan van de MC niet accepteren dat de meerderheid van Sur. dus 60% niet op MC hebben gestemd!!!Of zijn ze net zo labiel en arrogant als Bouterse?
  Geen mens is foutloos,maar gelukkig hebben veel mensen in Sur. geen strafblad.
  Dus Sur. bevoking heeft nog de hoop op gerechtigheid en hopen op een leider in sur. met goede reputatie en die niet veroordeeld is of kan worden veroordeeld en capabel genoeg is om een land te leiden en die ook een voorbeeld moet zijn voor de Sur. bevolking en niet als in wilde westen, mensen gaat of laat vermoorden en zeggen dat in revolutie een leider dat mag permitteren.Hoe labiel en arrogant moet een mens zijn tot zo’n een daad. Een leider moet in alle omstandigheden oprecht en kalm handelen zoals Nelson Mandela en Gandhi.Ik wens Sur. veel wijsheid toe en ook daaraan te handelen. want je daden bepalen je toekomst.


  Maak melding

 21. Wat me verbaasd is dat sommige mensen hier de brutaliteit hebben om de hoog aangeschreven Politie opleiding die Santokie aan de Politie academie te Apeldoorn Nederland heeft genoten als simpel HBO af te wempelen!!! Ik zou willen weten wat het opleidings niveau van al deze lage honden wel niet is!!! Zoals jullie weten is de grootste gedeelte van de Surinaamse bevolking gewoon laag geschoold!!! Maar dan wel het lef hebben om andere uit pure jaloezie neer te sabelen??? Get a life mensen!!! Probeer ook maar eens die zg HBO opleiding te volgen, dan moeten jullie je moet open maken!! Zonder diploma heb je geen recht van spreken!!!!


  Maak melding

 22. @Kwakoe
  Heb je Kwak in je hoofd?

  @Na Mi
  Je schat de clowns DDB en Ameralie-baba veel te hoog in. Die zullen nooit iets door hebben.

  @rozenblad
  DDB = Domme Demagogische Bruut. We hebben al meerdere diepte punten en zwarte pagina’s door hem mogen beleven. Overigens waar is Bosje? Hij heeft toch geen hartaanval of zonnesteek gehad?


  Maak melding

 23. het is belachlijk om te zien dat front lief hebbers nu moraalreders komen spelen op dit forum, nieuw front heeft ook met een moordenaar bankrover geregeerd en als ik dit zegt heeft het ook niet mijn goed keuring dat zei klaarblijklijk wederom in de komende regring zullen zitten alleen vindt ik dat jullie niet zo hypocriet moeten zijn


  Maak melding

 24. De jeugd heeft de toekomst. Hopelijk zal de volksvertegenwoordiging voor verjonging kiezen en die twee grijzaards naar huis sturen.
  Belemmer verjonging van politiek niet. Grijs heeft z’n tijd gehad.


  Maak melding

 25. NDP heeft genoeg frisse jonge knappe koppen. Nu worden twee Grijsaarden naar voren geschoven.
  We willen verjonging. Geen oude mannetjes aan de top. Die tijd moet voorbij zijn.


  Maak melding

 26. Geld en macht: iedereen snakt er naar. Niks mis mee.Alles kan en mag. Maar let op:die zucht verstilt als je eigen bloed wordt beroofd,verkracht en vermoord. Dan wijs de vinger naar wie. Juist: Justitie en Politie. Wees nou eerlijk wat verkies je: duurzame veiligheid voor iedereen of geld en macht voor eventjes.
  De keuze is aan jou.


  Maak melding

 27. Mahabharata,
  In dit land hebben wij Surinamers nodig en willen geen surogaat Afrika, India, China, Indonesia ervan maken.

  Dat zal trouwens in the end ook niet worden getolereerd op het vaste land van Zuid-Amerika. U zult worden geisoleerd!


  Maak melding

 28. Geachte heer Hoost.

  En nu gaat u veels te ver. En hoe durft u dit!

  En het was dit ‘ontoelaatbaar’ gedrag van u momenteel, wat maakte dat het Koninkrijk der Nederlanden eraan meewerkte, opdat de ‘schijn’ Democratie in de Republiek Suriname in 1980 onherroepelijk werd weggeschoten.

  Omdat u en uw kornuiten zich zodanig misdroegen jegens het volk van Suriname, dat ook Nederland dit NIET meer kon aanzien.

  En dit historisch gebeuren, zonder dat Nederland zich daar nog voldoende van bewust blijkt te zijn, was ook het ‘laatste beste’ wat zij de Republiek Suriname op de valreep nog kon bieden als afscheid.

  En opgrond van dit laatste beste, heeft het Surinaamsvolk met Godskracht uiteindelijk haar ‘koek van eigen deeg’ mogen bakken. In de vorm van een eigen vrije keuze naar vrijheid, welvaart en waarachtige Democratie. Geleid door een volksleider die bewezen heeft de daad bij het woord weten te voegen. Standvastig gedragen door zijn volk.

  En het is dit volk welke u nu ‘ezel’ durft te noemen? Maar dat zal haar een worst wezen.

  Maar begrijpt u nou de ‘essentie’ van het ‘waarom’ van het gebeuren in 1980? En wacht maar. Want het laatste woord daarover is nog lang niet gezegd. En misschien zal van een zogenoemd ‘Verenigde Volks Vergadering’ zelf geen sprake zijn, zoals het er momenteel naar uitziet.

  Dit laatste in de hoop opdat het volk van Suriname op 19 juli 2010 ‘spoedig’ voor zichzelf aan de slag kan.

  http://www.youtube.com/watch?v=AU1oXlmjZjM

  Omdat het in de bedoeling van de MEGA-combinatie o.l.v. Desire Delano Bouterse ligt, om na ‘consolidering’ van de volksuitspraak van 25 mei 2010 jongslede, ook de Volks Alliantie van Paul Somohardjo tenslotte bij deze toekomstige ontwikkelingen t.a.v. de heropbouw van de Republiek Suriname te gaan betrekken. Een breder draagvlak voor een voorspoedige welvaart.

  Echter niet zonder meer is te verstaan gegeven. Omdat het erbij betrekken van de Volks Alliantie o.l.v. Paul Somohardjo in een toekomstig samenwerkingsverband met de MEGA-Combinatie, vooral afhankelijk zal zijn van de ‘voortvarendheid’ welke de politieke partij A-combinatie binnen dit ontwikkelingsproces aan de dag weet te leggen. Naar ‘nationaal’ geheel toe in ‘Nationaal Belang’.

  En de tekenen wijzen er momenteel gelukkig op, dat de A-Combinatie o.l.v. Ronny Brinswijk haar ‘constructieve’ koers uiteindelijk gevonden heeft in een rustig en vooral betrouwbaar vaarwater.

  En pas na voldoende tevredenheid omtrent haar progressieve deelname binnen dit ontwikkelingsproces, zal op de Volks Alliantie van Paul Somohardjo een beroep gedaan worden omtrent haar bijdrage in dat geheel. Op weg naar waarachtige Vrijheid, Ontwikkeling en Welvaart voor allen.

  En dan willen wij u beslist NIET meer horen.
  Tenzij u echter uw manieren intussen veranderd hebt.

  Tenminste niet met dit ‘destructief Venetiaansgedrag’, geïmplementeerd op basis van een neokoloniale cultuur. Gevoed vanuit de Nieuw Front-combinatie.

  http://www.youtube.com/watch?v=AuGdgZ844d4


  Maak melding

 29. GEBAKKEN LUCHT.
  ik zou de bouterse aanhangers best willen geloven als ik niets wist van bouterse zijn verleden. dit is een herhaling van zetten die in het verleden niet hebben gewerkt en nu ook niet zullen werken omdat bouterse is een zeer onbetrouwbaar persoon is die laste heeft van megalomanie, de toekomst zal ons leren of de keuze voor bouterse een goede is ik zelf denk van niet. opvallend aan de reaktie van de aanhangers van bouterse is dat niemand het meer heeft over de jongeren en over parmessar. @ srika wat vinden die studenten ervan dat een moordverdachten mag mee doen aan de president verkiezing wat zegt dit over de suriname van nu daar hoor ik jou niets van zeggen ook niet over de keuze voor brunswijk iemand die laaggeletterd is word derde vervanger van het parlement is toch grote schande. jullie kunnen het hier heel mooi vertellen en zich voordoen als hooggeschoold maar daar trap deze laaggeschoolde niet in, in de jaren 80 heeft bouterse ook steun van rijke rijstboeren gekregen die in ruil voor hun financiele steun aan bouterse nu grote lappen grond in hun beheer hebben die zij nu door verkopen voor miljoenen dollars ik heb al eerder gezegt bouterse leert het nooit en dat geld ook voor zijn aanhangers ze zijn vergeetachtig waneer het ze uitkomt en ze hebben een opvallend overeenkomst ze doen zich allemaal voor al hooggeschoold terwijl ze in wezen super dom zijn.


  Maak melding

 30. He Esamerald #17

  “Ik ga voor Minister President Santhoki
  Vice President Ameerali.
  Waarom?
  1. De NDP jongeren zijn boos.
  2. De NDP hindoe’s zijn pissed off.
  3. AC is verdeeld
  4. Somo neemt wraak!”

  1. Hoe weet je dat ze boos zijn, heb je dat kunnen afleiden uit de front berichten of stel je dit naar aanleiding van een eigen onderzoek. Maar goed stel dat ze boos zijn, hoe vertaal je het dan naar de stemming voor de President en Vice President, de jeugd kan niet stemmen?

  2. Ook hier weer,Hoe weet je dat ze pissed off zijn, heb je dat kunnen afleiden uit de front berichten of stel je dit naar aanleiding van een eigen onderzoek.

  Enne hier ga je dus vanuit dat de NDP hindoes in de DNA of VVV op Santokie en Ameeralie gaan stemmen. Ook hier heb je het dus mis, want ook al zouden alle hindoes in de DNA of VVV op deze twee kandidaten stemmen hebben ze toch een meerderheid.

  3. Ze zijn misschien inderdaad verdeeld, maar waarom ga je ervanuit dat ze op deze twee kandidaten gaan stemmen. Als jij vanuit gaat dat alle hindoes eventueel op de twee hindustanen gaan stemmen, waarom zouden niet alle negroide leden op de twee negroide kandidaten stemmen, of is dat in jouw belevening not done.

  4. Op wie gaat somo wraak nemen, vertel op want als Ameeralie in jou beleving VP wordt, dan szullen alle somo’s op een AC kandidaat stemmen, dus hoe dan, of gaan ze wraak nemen op de negroide kandidaten.

  Het is wel mooi met jou hoor, er zijn vier kandidaten en volgens jou zullen alleen de twee hindustanen winnen uit tegenovergestelde blokken nochtans.

  Jij zal nooit jouw eigen weddenschap winnen, dat kan ik je op een bord geven. De meeste Surinamers denken allang niet meer langs de etnische lijnen die jij hier schaamteloos tentoonspreid.

  Alle MC hindoes zijn gewoon Surinamers die bewust voor een Nationale Partij hebben gekozen waarin alle rassen gelkijk zijn, als ze zich etnisch wilden opstellen zaten ze gewoon bij VHP, remember that.


  Maak melding

 31. Verandering,
  Yu tjari caget! Wat doe je ermee?

  Wat geeft dat als de man/vrouw een hyper gestudeerde is als hij/zij toch niet in staat is om die kennis over te dragen?

  Wat beteken jij voor de maatschappij?

  Geloof me, mensen met een MULO van de jaren zestig hebben sedertdien echt heel stil gezeten hoor! Hoe naief een mens niet zijn.


  Maak melding

 32. Master D, als iemand hier op dit forum een hypocriet gedrag vertoont dan ben jij dat!Want jij zegt dat front eerder al met een moordenaar heeft geregeerd en dat is ook waar, maar dat wil niet zeggen dat dit crimineel gedrag door mooet gaan en iedereen maar moet zwijgen.Master D, jou soort mensen hebben de moraal dat als iemand ergens op straat wild gaat plassen en poepen en beroven,jij ook mee gaat doen hoewel je het afkeurt want jou moraal zegt ,NEEM NIET JE EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID!Wordt wakker Master D, en kijk om je heen! Moralist zijn is niet hypocriet, maar een gegeven om een goed mens te willen en mogen zijn en niet zwijgen als je onrecht ziet, van wie dan ook of het FRONT is of MC.


  Maak melding

 33. Na Mi,

  We zullen zien!
  Nog een paar nachtjes slapen, we zullen zien!
  Ik ga nu niets beargumenteren, heb ik al gedaan!
  Tip: lees en luister! Niet alleen je eigen handschrift en argumenten, of die van je “denkgenoten”, maar van de casual suri’s! Lees bv ndpforever, een erg slimme “jonge” jongen.

  Ik vind het uitermate lachwekkend dat jullie het continu hebben over etnische toestanden. Ik heb nog nooit zo’n gemêleerd gezelschap gezien als die van President Venetiaan: Suri’s van hindoestanse, creoolse, javaanse, boslandcreoolse, chinese en de belangrijkste de mixed suri’s, zaten in de regering! Waar slaat het nu op dat ex-front etnisch is of denkt. Dat noemen ze nu demagogisch gebrul!!!

  Misschien denken die Mc’ers , die bij ocer komen dat ze verandert zijn omdat ze nu lid zijn van de “zwaar gedeprimeerde adventisten”, dat soort dat denkt, dat ze verheven zijn boven alle geloven, hihihi, a sani ne wroko so. Ik heb ze ook in de familie, maar voor mij zijn ze niet beter dan een ander. Joh, ik viel bijna van mijn stoel toen ik las dat meije bisschop is, ook gij brutus!!!

  De Suri’s zijn verandert, ja noh, we zullen zien! Stel dat desi pres wordt, stel!
  Wat zal er veranderen, of ga jij als ex-militair met de zweep er bovenop zitten,
  zodat die gasten eindelijk eens gaan werken? Wat zal anders zijn? Zal de jeugd harder gaan studeren? Zullen er plots Suri’s opstaan die gaan werken in de mijnen, wegen aanleggen, of rijst gaan planten in Nickerie, etc etc… Wat zal er veranderen? Het maakt niet uit als er een wetenschappelijk ndp afdeling is. Een businessplan is copy/paste. Implementeren is de kunst, de juiste middelen, mensen, knowhow, budget, etc. etc.

  Sterker nog, er zal niets veranderen. De elite clan is niet politiek gebonden en hun mannetje “dogla” paultje komt in de regering! Dus die mensen die dachten dat ze plots een zak met goud zouden krijgen, zullen lelijk op hun neus kijken. Vraag maar aan melvin bouva en misiekabe, hoe ze er nu over denken.

  Ik volg jou al een poosje: vol vuur en passie verdedig jij, jou partij. Dat mag, dan kan! Moet je zelf weten. Maar, je moet wel eerlijk blijven. Ik vind dat jullie overdrijven, door te zeggen, dat het slecht gaat in suri, ben er na 5jr, laatst geweest en het gaat behoorlijk goed! De mensen die het minder hebben moeten ook eerlijk zijn en hun hand in eigen boezem steken. Wie niet wil werken of studeren zal altijd achter blijven, ongeacht de politieke voorkeur! Je zult het zelf moeten doen.

  Ik kan het mis hebben, alleen vwb de uitslag, maar we zullen zien!
  Sterkte!!!!


  Maak melding

 34. Pinto,
  Waarom mag Suriname geen surrogaat zijn van India en China? Je moet juist blij zijn als Suriname een voorbeeld neemt van India en China, want dit zijn landen die meest groeiende economie heeft en blijft groeien en voortuitgaan dank zij de mentaliteit van de bevolkingsgroepen HINDUSTANEN en CHINESEN!
  Zolang Suriname maar geen surrogaat wordt van Afrika en geen Afrikaanse mentaliteit overneemt. En wees niet bang, want uiteindelijk gaat India en China Zuid-Amerika overnemen en zeker niet door beroven zoals de Afrikanen, maar door HARDWERKEN!


  Maak melding

 35. Beste Pinto,
  Waarom mag Suriname geen surrogaat zijn van India en China? Je moet juist blij zijn want India en China hebben de meest groeiende economie dank zij de mentaliteit van de bevolkingsgroepen HINDUSTANEN en CHINESEN!
  En Suriname moet zeker geen surrogaat worden van Afrika en de mentaliteit van de Afrikanen overnemen! Wees niet bang want uiteindelijk neemt India en China Zuid-Amerika toch over zonder beroving maar HAARDWERKEN1


  Maak melding

 36. Geachte forumleden, opponenten en beste Surinamers,

  De strijd is geleverd, argumenten zijn uitgewisseld en standpunten zijn bepaald. Nu maar afwachtend wat op 19 juli 2010 gaat gebeuren.

  Ik ben een Hindustaan, ik heb een eeuwige leven dus ik ga nooit dood, ik zal mijn have en goed, familie, kinderen en vrouwen niet beschermen. Ik ben dus een geboren lafaard en nu en in de toekomst de eeuwige verliezer.

  Ik ga nu in de lotus houding zitten en mediteren op het witte zandstrand van Maracas bay. Ik houd van bruine rum met cola en Green Label whisky on the rocks. Blue Label mag ook. Volgens mij noemt men dit vakantie houden.

  Bedankt en veel succes.


  Maak melding

 37. 12-Motyo DU
  ifu srananman na ezels,dan yu na moro bigi wan ini holland.dati meki lanti e-sorgu a-oru buriki ini rotterdam.ano kan trap ing poot fu draai go baka,noso aai go pina ta dede.
  motyo no abi libi ini sranan.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki
  wilder o-trap yu go kon na doro wan fu den disi.


  Maak melding

 38. Nu komt de aap uit de mouw ,dit koppel gaat voor een beter suriname .
  dat wil zeggen dat ze de afgelopen 10 jaar hebben zitten niksen op de ministeries .
  santo en rusje houden jullie je zelf voor de gek , jullie hebben je tijd gehad er waait nu een andere rustige wind in plaats van die siebieboesie van toen .


  Maak melding

 39. @Srika

  Nooit van venture capital gehoord? Dat zijn geldschieters die geld beschikbaar stellen aan zaken met een heel hoog risico omdat zij daar MEGA winsten uit verwachten.


  Maak melding

 40. DU nanga NEUS
  e-matie,na tapu wan kriboi na rotterdam.a-eigenaar fu a-oso na wan moslim kil di komoto na sranan.a-wan fu den e-plei skrifiman.a-trawan dati e-wake fufuru ini den winkelzaak fu rotterdam.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 41. Shayry #40,

  Die florerende economie is daar, maar overige wantoestanden welke die volkeren teistert mogen zij ook voor zich houden, moesonregens, tamieltijgersgedoe, oorlogen met Pakistan, karikong.


  Maak melding

 42. He Esmerald,

  Je vier punten die je als keiharde feiten heb neergezet heb je niet beargumenteerd en in een discussie is dat not done, bij deze verklaar ik ze dus als onzin. Verder is het heel zwak om naar een andere discussiant te verwijzen om je standpunt te beargumenteren, het waren jou punten, weet je nog en niet die van een casual suri, die erg slim is en nog een jonge jongen is. Trouwens ken je NDP Forever???

  “Ik vind het uitermate lachwekkend dat jullie het continu hebben over etnische toestanden. Ik heb nog nooit zo’n gemêleerd gezelschap gezien als die van President Venetiaan: Suri’s van hindoestanse, creoolse, javaanse, boslandcreoolse, chinese en de belangrijkste de mixed suri’s, zaten in de regering!”

  Weet je wat lachwekkend is? Je hele oude politiek denken. Volgens jou moet een Surinaamse regering perse gemêleerd zijn. Dat zo’n gemêleerd regering geen ontwikkeling brengt maakt in jou denken niets uit, als ze gemêleerd zijn, noh.

  In de Nieuwe politiek, zijn andere zaken belangrijk zoals beleid die uitgevoerd moet worden, een ontwikkelings visie en strategie hebben, een beleidsplan ontwikkelen en uitvoeren voor heel Suriname, wie de mensen zijn die dat mogen gaan uitvoeren mag van de ‘casual Suri’ geen ene sikke pit uitmaken, snap je dat nou nogsteeds niet.

  MAW als er een negroide minister van LVV wordt en hij kan voor zorgdragen dat Hindustanen in Nickerie meer rijst gaan verbouwen en exporteren, dan komt dat het helke land ten goede.

  “Waar slaat het nu op dat ex-front etnisch is of denkt.”

  Je bent duidelijk niet bekend met de Surinaamse politiek, dat mag ik uit jou schrijven concluderen. Het is trouwens geen ex-front, maar gewoon front, ze bestaan nogsteeds.
  Voor jou informatie, ondanks VHP, NPS en VA dus samenwerkten denken ze allemaal nogsteeds heel erg etnisch. Is het fenomeen etnische ministerie jou onbekend dan.

  Even twee voorbeelden van etnisch denken binnen front.

  Het feit dat ze tokkie naar voren hebben geschoven betekend dus dat ze vanuit gaan dat hij geen President wordt, als ze 100% zeker waren was Sardjoe presidentskandidaat. Waarom? Sardjoe heeft een paar weken geleden aangegeven dat tokkie geen Presidentskandidaat gaat worden, want anders verliest VHP zijn zetel in Wanica die dan naar NPS zou gaan ene Marengo.

  Op OW&V wordt een NPS’er die Ir. en in Delft heeft gestudeerd gewoon overgeslagen voor een hogere functie ondanks hij qua kennis en jaren ervaring op die afdeling daar in aanmerking moest komen, door wie wordt hij vervangen een hindustaanse jongen die pas een paar maanden in dienst was en die pas twee jaar zijn NATIN diploma had. De Ir. zou dus moeten rapporteren aan de Natinner. Ondanks meerdere brieven naar de Minister en zelfs de President heeft niemand iets voor die goede man kunnen betekenen. Hij heeft inmiddels een andere baan, maar niet meer bij de overheid, terwijl dit soort mensen de overheid juist nodig hebben.

  Je zal je dus afvragen waarom de straten in Suriname nogsteeds onder water lopen of bruggen niet afgebouwd kunnen worden.

  Ik zou jou nog tal van voorbeelden geven, maar voldoe nu effe hiermee.

  Misschien dat je nu begrijpt waarom NDP de verkiezingen heeft gewonnen, het volk smachtte naar verandering.

  Je haalt alles uit de kast he etniciteit, geloof , wat is het volgende in je schaamteloze vertoning hier om je verdeeldheid aan te wakkeren.

  Ik ex-militair? Ik zal maar niet vragen hoe je daaraan komt, waarschijnlijk verwijs je mij weer naar een andere forumlid.

  Na 5 jaar geweest en het gaat goed. Veel auto’s, Supermarkten en barbeque tentjes en wasstraatjes noh, ik zal weer niet vragen als je verder heb gekeken naar bijv. noem maar onze productie, export, werkloosheid, armoede enz.

  Je slaat de plank totaal mis met schrijven. Als de tekenen niet bedriegen, speciaal voor jou aangezien je zo etnisch denkt. Krijgen in ieder geval een Hindustaanse VP, als het goed is zal je op z’n minst ook een hindustaanse, Marron en Javaanse minister hebben, die gelukkig niet gekozen zullen worden omdat ze tot een etnische groep behoren, maar omdat het gewoon Surinamers zijn die bereid zijn gevonden door hun kennis en kunde het land te helpen ontwikkelen.


  Maak melding

 43. Gewetenloze en kwaadwillige mensen en groeperingen kunnen zich meester maken van de regeringsmacht en die voor hun eigen doeleinden gebruiken. Wanneer zulke mensen als overheid uitsluitend op eigen belang uit zijn houdt onze samenleving niet lang stand. De geschiedenis kent genoeg voorbeelden. De weg naar een gelukkig leven voor u, mij en ons allen is moeilijk te volgen als hij overschaduwd wordt door de onderdrukking die een tirannie met zich meebrengt. Maar een welwillende overheid die opgezet is en functioneert ten behoeve van de GEHELE bevolking, staat erom bekend dat zij de weg kan effenen. Zo’n overheid verdient onze steun !


  Maak melding

 44. NEUS(47),

  Ik heb zeker van “venture capital” gehoord.

  Ik onderwijs dit begrip al jaren aan mijn studenten. Je hebt het in jouw reactie zeker over durfinvesteerders.

  Maar daar gaat mijn reactie(srika 15) niet over. Door jouw tunnelvisie op Bouterse heb jij waarschijnlijk mijn bedoelde reactie niet goed gelezen of niet goed begrepen.

  Wat ik in mijn reactie (srika 15) bedoeld te zeggen is dat een samenleving voor een groot deel bepaald wordt en dus deels resultante is van de mede bepalendheid van de financieel sterkeren en dat deze financieel sterkeren nooit vijanden van elkaar zijn.

  Samenwerkingsvormen bij deze groep wordt bepaald door gradaties in opvattingsmomenten die zij van elkaar hebben. Daardoor ontstaan, mijns inziens, verschuivingen binnen de financiele en dus binnen de politieke arena.

  Ik heb in mijn reactie getracht aannemenlijk te maken dat zo een verschuiving van kapitaal krachtigen in de surinaamse politieke arena nu plaatsvindt en dat Bouterse waarschijnlijk profijt van zal hebben bij de verkiezing tot president.

  Het grootste deel van het kapitaal in Suriname, waarvan Robert Ameeralie de uitstralende vertegenwoordiger van is, blijkt in de MC van Bouterse haar vertrouwen te leggen.

  Deze kapitaal krachtigen(waaronder realtief ook veel autochtone Nederlanders) doen, zoals jouw reactie dat bedoeld te zeggen , niet aan durf(politieke)investering omdat zij, in dit geval, al jaren economisch samenwerken met Bouterse en in hem waarschijnlijk die ‘veilige haven’ zien.

  Neus, dat is wat ik getracht heb uit te leggen in mijn reactie van “srika 15”.
  Srika


  Maak melding

 45. Morgen is de grote dag.Hopelijk wordt er gekozen en wordt er niet gekozen omdat men de ene lief heeft en de andere niet. Maar kies vooral voor het landsbelang en strategisch. Geen enkele minister heeft ooit een strak beleid gevoerd bij Justistie en Politie hoe het ook zei. Deze koers moet verder voortgezet worden. Chan en Rus vormen een eenheid en zullen elkaar naadloos vullen. Regering Bouterse is een instabiele gedoe, mensen hebben alleen gestemd om de man en niet om hetgeen wat hij ooit heeft betekend. Laat hij z’n eigen paradijs bouwen in Suriname, elders is hij niet welkom. De overigen Ameeralie, wellicht geen internationale ervaring daar bereik je niets mee. Een andere kandidaat zou ook wel dhr. Armand Ramdhin zijn gezeteld in Amerika. Waarom maken wij elkaar dood, in plaats van er voor zorgen dat de juiste mensen benoemd worden voor de juiste plekken.De tijd zal het leren en wel morgen. Good luck allemaal, stem Rush en San.
  gr.
  reenu


  Maak melding

 46. He Na Mi,

  Ik word heel erg moe van jouw reactie, supermoe!
  Je kunt niet tussen de regels door lezen, maar neemt elk woord letterlijk op. Tot in detail, alsof je leven ervan afhangt! Ik zie het helemaal voor me: kom, laat ik Esmerald even van repliek dienen, elk woord, elke letter wordt gefileerd, ik lig echt in een deuk!
  Kortom ik hoef helemaal niets. Dit is geen forum, men mag indien gewenst een reactie plaatsen. Als jij staat te springen om te reageren op mijn reactie moet jij weten dus…

  Een paar opmerkingen:
  – etnisch denken komt niet in mijn woordenboek voor, omdat ik een mix ben van 4 bevolkingsgroepen. Dus zeik morgen verder, met je minderwaardigheidscomplex.

  – Ja President Venetiaan is bijna mijn buurman geweest, dus ik ben inderdaad niet van flora of ramgoelamweg, dus in die buurten kwam ik niet, dus tijdens mijn vakantie ook niet!
  Ik ga liever naar het binnenland, veel prettiger! Vaag heb ik die werkelozen gezien, een bepaald soort ja!

  – Je zou eens moeten weten wie ik allemaal ken van die ndp-clan van je, suri is klein, dus het echtpaar is voor mij geen onbekende en de upperclan ook niet! Dat betekend niet, dat ik niet mijn eigen mening mag hebben, das nou het verschil tussen jou en mij, ik kan aan beide kanten een potje breken, jij bent gedoemd om te buigen en iemand baas te noemen, tjee poti.

  – ik blijf erbij dat suri in de afgelopen jaren is gegroeid, en inderdaad behalve voor een bepaald soort, lui, dom, principeloos, basta! En zoals ik al eerder aangaf, de clan zal jullie met harde hand leren, dat, als je voor een dubbie geboren bent, je het ook blijft, baas of geen baas.

  – jullie zijn erin getrapt en als stemvee gebruikt. Niet erg snugger dus. Dat blijkt ook uit het feit dat adekkers vriendjes zijn geworden op faceboek, soso lafoe, wat een niveau, een kind kon zien dat het nep was. Btw heb je al een laptop, oeng heri fesi yersi Informatietechnologie.
  Het is hetzelfde, als een kind blij maken met een game, zonder dat het kind over een playstation beschikt. Oef, effe vergeten, een kinderhand is gauw gevuld.

  – zoals het er naar uit ziet, zullen jullie de komende 5jr eindelijk eens gaan werken. Jullie baas zal jullie, compleet met zweep en al laten zwoegen en ploeteren voor jullie geld.
  Ik ben benieuwd over 5jr, wat er is verandert, ten minste als de grondwet, nr1 op het programma, niet zodanig drastisch verandert, dat er nooit meer verkiezingen worden gehouden. Wij hebben geduld, gaat werken en laat zien, we zijn benieuwd.

  En btw dat verhaaltje dat suri-neds welkom zijn om op te bouwen, daar trappen we niet in. Het zijn die uitkeringstrekkers die deze situatie best vinden, en denken dat als ze terugkeren een eldorado zullen vinden. Nou wij zijn bereid mee te werken, maar niet voor een baas, dat zijn middeleeuwse praktijken. Los het maar lekker zelf op met jullie bigie mofo…


  Maak melding

 47. PINTO,
  Dat bedoel ik nou precies dat ondanks dat India oorlog heeft met Pakistaan en ook nog natuurrampen, groeit de economie dank zij de mentalitiet van de bevolking in India. Hindustanen zijn hardewerkers en als in Suriname alleen Hidustanen en Chinesen waren dan zou Suriname een Paradijs zijn, maar helaas zijn er ook jou soortgenoten in Suriname geinporteerd. Want dat is het probleem van Suriname DE ROVERS! en jij mag nu raden welke bevolkingsgroep de rovers zijn. hahahha


  Maak melding

 48. het is niet schuld van de lezers maar de beroerde manier van redeneren van de ndp-ers wat het probleem geeft hun reaktie word langer en langer maar met nul % informatie en hun reaktie is nergens op gebaseerd alleen maar gebakkenlucht.de simpele vraag die wij met zijn allen ons moeten afvragen is of het goed is voor suriname en zijn bevolking dat echte criminelen massamoordenaar de hoogste baan van het land gaan bekleden en wat het beeld is naar buiten toe,al die retoriek en interessant en hooggeschoold doen stuur ik naar het rijk der fabelen. doe gewoon dan doe we gek genoeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.