Bouterse, Ameerali koppelen in Suriname’s toprace

23

PARAMARIBO, 16 jul – Desi Bouterse en Robert Ameerali zijn de kandidaten van de Mega Combinatie, MC. Bouterse’s kandidatuur voor het presidentschap was verwachtbaar. Dat Ameerali zich kandidaat stelt voor het vicepresidentschap komt vrij verrassend aan. Volgens A Combinatie-leider Ronny Brunswijk is er sprake van een compromis.

Ameerali, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken, is erbij gehaald. A Combinatie draagt hem formeel voor als partner van MC. Het vicepresidentschap komt immers hen toe. Het probleem was de invulling. De twee grootste politieke partijen in de combinatie, Abop en Bep, konden maar geen overeenstemming bereiken. Beide partijen ambieerden de kandidatuur.

Abop was op gegeven moment bereid het vicepresidentschap op te geven. Bep moest dan wel het ministerie van Regionale Ontwikkeling afstaan. Dit ministerie wordt nu geleid door Bep-bestuurslid Michel Felisi. “Bep ging ook daarmee niet akkoord. Het was een probleem. Wij wilden uiteindelijk iemand als kandidaat met voldoende maatschappelijk draagvlak, iemand uit de business wereld”, zegt Brunswijk.


23 REACTIES

 1. Sorry voor de werknemers. We zetten een voorzitter van de kamer van koophandel in een topfunctie van het land. Als hij gekozen wordt zijn werkgevers en handelaren nu allemaal in het voordeel. Het arme volk die het werk moet doen is de pineut.
  Wilde men wat voor het volk doen door echt te kiezen voor een onafhankelijke kandidaat dan had de keuze op een vakbondsleider gevallen. Dat is de kant van het volk.
  Nu is voor een kandidaat tegen het werkende volk naar voren geschoven door MC-AC.


  Maak melding

 2. Foei Robert Ameerali! Hoe kunt u zich als man uit het fatsoenlijke middenveld lenen als windowdressing voor een mensenrechtenschender, massamoordverdachte en drugsveroordeelde als president van uw land en volk. Eerzucht?

  Mr. Jenny Verdaan


  Maak melding

 3. De winning Team blijft verrassen. Wij verwachten geen wonderen maar dat de lijnen worden uitgezet om de productie in suriname te verhogen in alle gebieden van de economie.

  Het front heeft de verkiezing verloren omdat het geen huisvesting en werkgelegenheid kon realiseren voor de bevolking.

  De nieuwe regering wil juist de productie verhogen en daardoor inkomsten voor de staat
  doen toenemen. Door te investeren in de productie zal de werkgelegenheid vanzelf toe-nemen, ook in de productie van bouwmaterialen. De volgende stap is dan de volkshuisvesting en ziekenfonds financieren.

  Ik heb alle vertrouwen in DD Bouterse als toekomstig president van suriname.


  Maak melding

 4. Ben blij dat de Abop ook inziet dat ze geen cabapele mensen in hun gelederen hebben om deze functies te bekleden!!! wedden dat ze voor de post minister van justitie en politie ook iemand uit de samenleving erbij gaan halen, ze hebben geen keus!!!!


  Maak melding

 5. Dat Suriname een ontstabiele factor aan het worden is hebben wij allemaal te danken aan de hoofdrolspeler DDB.
  Suriname kan en verdiend beter, maar dan moeten wij van die persoon verlos zijn. Zelf binnen de MC wil men van hem af maar bang voor de consequenties. Zolang deze persoon in beeld blijft als VP gaat het fout. Brunswijk is toegelaten als 3e achter wijdenbosch om een vergadering te leiden.
  Mijn indruk is , dat men dit heeft toegelaten om vrede en rust te bewaren. Dit staat los van competentie.
  Er moeten wetten komen , waarbij het uitgesloten is dat dit soort lieden deze functies krijgen.


  Maak melding

 6. Je kunt de verkiezing winnen,maar je hebt geen mensen die de posities kunnen bemannen..

  Is dit geen bluf voor de verkiezing en allerlei beloftes doen aan die movinas tjeé posties.

  Nu blijkt na 25 mei al praktisch twee maanden geleden,dat er nieteens een fatsoenlijk opgeleidt figuur rondloopt binnen de gelederen van de ndp / ac.,.om verantwoording te dragen..

  zowel brunsie als ddb hebben totaal geen kaas gegeten van het besturen van het land,laatstaan functineren als bestuurders.

  Deze bijde heren komen uit het crimineel gebeuren,met een veroordeling/beoordeling waarvan de movinas hen populair acht en dus voor heeft gekozen..

  Bijde heren komen niet verder dan ulo mulo lager onderwijs,laatstaan bestuurskunde enig vorm van voorgezet opleiding..

  Bijde heren kunnen het land niet verlaten,met alle risoco opgepakt te worden op internationale terrein,denk maar aan Noriega de panamese leider wat hem is overkomen..
  Denk ookna wat het volk zal denken doen de komende periode , hebben wij nog een schaamte gevoel..


  Maak melding

 7. Weer een loopjongen uit de hoge hoed getoverd dit zegt heel veel over bouterse hij vertrouwd niemand binnen zijn eigen partij daarom kiest hij voor iemand die hij onder de duim kan houden. teo ik vindt jou en de rest van de ndp grote draikonten ik hoor niets meer over bouva, parmessar , bosje en simons.ik ken bouterse en ook zijn verleden hij zal weer niet in staat zijn suriname verder te brengen kijk maar hoeveel regeringen en bewinslieden hij heeft versleten in zijn tijd. teo straks zal jij een andere plaat of cd moeten op zetten deze is versleten mi boi.


  Maak melding

 8. “Suma na Ameerali, mi no sab Ameerali.
  Aldus een “Bepper”.
  Wel meneer Bep, a mang disie kan met een(1) druk op de knop de lijst van witwassers presenteren, witwassers van bedrijven en stichtingen ingeschreven bij kvk! En verder a mang disie na wang spits in de relatie met Cuba.
  Maak uw eigen analyse.
  De witwasser en de witgewaste, het zal toch niet waar zijn?


  Maak melding

 9. De duidelijke winning team. En als alles goed gaat dat zal Suriname kennismaken met daadkrachtige figuren die niet bang zijn de kar te trekken.

  Hieronder al een goed staaltje hoe zaken aangepakt zullen worden.

  “Simons garandeet pers vrije bewegingsruimte 16 Jul, 13:25
  Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons garandeert journalisten dat ze zich vrij mogen bewegen op het terrein van het parlement. Zij sprak in bijzijn van de pers de commandant de veiligheidsdienst aan. Ze legde de veiligheid uit dat de de pers zich moet registreren, maar ze mag niet gehinderd worden in het uitoefenen van haar werk.

  De veiligheidsmannen vonden dat de journalisten in de pas geopende persruimte moeten blijven en niet mogen rondlopen op het terrein om parlementariërs te interviewen. Journalisten konden hierdoor hun werk niet doen omdat de personen die ze wilden spreken wegliepen, nog voor ze benaderd konden worden. “De persruimte is geen straf”, zei Simons.

  De assembleevoorzitter die de klachten hoorde, kwam naar beneden en zorgde voor duidelijkheid. Zij beloofde de persruimte verder in te richten met een radio en televisietoestel. De mogelijkheden voor een Internetaansluiting zal ook worden bekeken. Journalisten mochten ook voorstellen doen over de verdere inrichting van de persruimte. ”

  ——————————————-

  Je zal als DNA lid in het stemhokje hebben gestaan zonder pottekijkers met potlood in de hand en je ziet twee namen staan Somo en Simons. Volgens mij hoeft niemand je om te kopen om je keuze te maken. Mevr. Simons zo zien wij het graag, aanpoten iedereen en we gaan 5 leuke jaren tegemoet.


  Maak melding

 10. Nr 4

  Als je logisch kan nadenken dan zie je dat front geen regeer macht heeft gehaald doordad zowel somo als brunswijk hun eigen weg zijn opgegaan!!!!
  Waren ze gewoon bij het front gebleven dan had front gewoon gewonnen, want alle partijen bij elkaar hebben gewoon meer zetels
  dan de MC!!!


  Maak melding

 11. Brunswijk heeft getoond een man te zijn met goede wil,heel goed begin.

  dit moet een waarschuwing zijn voor de vele politieke partijen dat nog geloof in etnische lijnen.de tijd is aangebroken om aan de samenleving te bouwen,gebaseerd op respect en tolerantie voor elkander.

  PARAMARIBO A-Combinatie wil met de voordracht van Robert Ameerali als vicepresident de politiekvoering in Suriname die nog langs etnische lijnen wordt gevoerd doorbreken. Dit zei AC/Abop-voorzittter Ronnie Brunswijk vanmorgen omstreeks 10.45 in het Abop-centrum waar hij Ameerali aan de structuren presenteerde.

  wij zijn met ons allemaal Surinamers en zal ook als een natie moeten denken en handelen.
  Surinamers moeten geen tijd meer verspillen in hokjes denken.
  Sranan sa Wini.


  Maak melding

 12. #6.
  Dat gaat vanzelf wanneer je Guru vernietegingskunde aan de macht komt.
  Telkenmale bewezen!

  Verder, komt dat zien, komt dat zien, komt dat zien!
  Maandag aanstaande poppenkast met als hoofdrolspeler de poppenkast hater.

  Hoelang is de huidige dna geïnstalleerd?
  Heb niets gelezen over een discussie die de Moordenaar had met een ander dna lid!
  Moet ik wachten tot zondag wanneer de despoten weer op de Berm zijn.

  Kan deze zielenpoot alleen op de Berm praten of wanneer hij met een uzi in zijn handen staat?


  Maak melding

 13. @Verandering. Probeer eens dhr Ameerali niet als Hindostaan te zien maar als Surinamer die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van het land.
  @DU. Geef eens een intelligente reactie op dit artikel, ik bedoel een reactie onderbouwd met argumenten. Dan kunnen we een gezonde discussie beginnen.


  Maak melding

 14. 9-Motyo DU
  luister mi dya,yu functie nanga difu Neus na fu pompu trawan sondro fu gebruik yu tong tong.mi san wan fu sabi omeni commissie yu nanga yu mati uma neus e-kisi.neus e-gebruik yu sjoemel fu krin eng brudu noso.daarom meki yu bek e-smeri leki wan dede alata.yu na wan wake bronbere.


  Maak melding

 15. @ lucien.
  ik stel jou de zelfde vraag, waneer wij het over intelligentie hebben denk ik dat wij niet bij de ndp en zijn aanhangers moeten zijn als jij vindt dat de keuze voor bouterse een intelligente keuze is dan weet ik genoeg het is niet mogelijk om een gezonde discussie te voeren met de aanhangers van bouterse.
  1) ik vindt dat armeerali zich laat gebruiken door bouterse en als je een onderbouwing wil hebben dan verwijs ik jou naar het aantal politici minister bewinslieden die bouterse heeft versleten.
  2)waar baseren jullie jou hoop op dat bouterse suriname vooruit gaat brengen lucien kom met feiten en voorbeelden die wij na kunnen gaan vertel mij waarom ameerali en bouterse een goede koppel zijn jij wil gezonde discussie voeren met mij ik geeft nu de eerste zet oke.


  Maak melding

 16. Door Ameerali persoonlijk te benaderen en te vragen om de post van VP te vervullen heb ik wel sympatie gekregen voor Brunswijk!! Goedzo ronnie ga zo door het landsbelang is belangerijker dan persoonlijk belang!!


  Maak melding

 17. mr. Jenny Verdaan, kan u uitleggen wat een kroongetuige is en wat zijn belangen zijn als getuige? Wat heeft hij te verliezen als hij meineed pleegt? Het ’t niet erom dat hij koste wat kost vrij komt?


  Maak melding

 18. Door het vooruitschuiven van deze figuur wil AC zand in de ogen van een grote groep Surinamers strooien.Is hij ooit lid van AC geweest of zal hij ooit lid van deze combinatie worden? Denkt AC dat het volk even dom is als zij?


  Maak melding

 19. Jako,
  Het leven is geven en nemen. Het bestaat niet uit louter nemen.

  Soms moet je een sriba of garnaal opofferen om een dolfijn te vangen.

  Ga nou niet de boel opruien, het komt wel goed met Suriname. Daar zitten de mensen van AC ook bij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.