NF vraagt Justitie Suriname onderzoek omkoping

32

PARAMARIBO, 14 jul – Het Nieuw Front, NF, komt met een tegenzet op pogingen Ruth Wijdenbosch af te zetten als ondervoorzitter van het parlement. De NF-fractie in het parlement wil dat het Openbaar Ministerie een onderzoek pleegt naar mogelijke omkoping van parlementariërs. Het onderzoek is aangevraagd in een brief aan procureur-generaal Subhaas Punwasi.

Volgens de brief zijn er getuigen beschikbaar. Het omkopen moet hebben plaatsgevonden rond de verkiezing van een nieuwe voorzitter voor het parlement. NF-parlementariër en minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi spreekt van een “gekochte voorzittersstoel.” De brief volgt op de weigering van de meerderheid mee te werken aan een onderzoek.

De Mega Combinatie en Abop van Ronny Brunswijk zien geen reden daartoe. Het NF had in het parlement gevraagd om justitieel onderzoek. Alleen met de verkiezing van de ondervoorzitter, Ruth Wijdenbosch (NF), zou er iets fout zijn. Guno Castelen markeerde enkele stembiljetten. Dat deed hij als lid van de verkiezingscommissie. Onder meer Brunswijk vindt dat de ondervoorzitter opnieuw gekozen moet worden.


32 REACTIES

 1. In dit soort situatie’s kan ieder lummel uit zijn duim zitten zuigen.
  Maar nog gekker zij probeerden over en weer om te kopen….nog erger degene zegt…….. ik niet zij probeerden via mij anderen om te kopen.
  Wat voor grappen zit Front te verkopen.

  Als men bij meerheid beslist nieuwe ronde(verkiezing) te houden wegens geconstateerde onregelmatigheden tijdens het kiezen van een Vice. VZ…MAG….alleen moeten de kandidaten bij een herhieuwde verkiezing identiek zijn.
  En de rechter mag zich niet hiermee bemoeien…..wat FRONT ook maar wil bij meerderheid in DNA besloten daarnaar moet de rechter luisteren en niet andersom.

  Dus Ruth heeft dit alles te danken aan domheid van Cassie….Cassie kaster de boel voor FRONT…….dus kandidaten moeten het zelfde zijn als op het moment tot na het ontdekken van de ongelmatigheden.
  En de rechter kan niks en ook niks doen, dan zich neerleggen bij besluit in meerderheid genomen.

  En zij zegt zelf ik heb Somo gestemd dan moet zij Somo maar blijven steunen en nu niet weg lopen.

  Zij blijft een blaffende hond…weg ermee zij heeft land en volk in de maling genomen…door zich voor te doen Somo niet te willen wegens zijn grillig gedrag.

  Maar zij heeft de durf en de moed toch op Somo te stemmen….hoe dom kan je zijn.
  Niemand wil die man maar juist jij wel en nog erbij als vrouw…zulke vrouwen neem ik echt niet in huis.
  Overspel lik santi.


  Maak melding

 2. Een onderzoek is zeker gewenst,maar niet door het Surinaamse OM, maar door een onafhankelijke instantie bv,want het OM in Suriname is ook corrupt en zal uit de hand van NF eten mnv Sardjoe en Santoki voorop.
  Santoki kraait maar dat het voorzittersschap gekocht is,als dat zo is,waarom komt hij niet met keiharde bewijzen.Er zijn getuigen?Laat die getuigen in het openbaar bekend maken hoeveel er betaald is en wie omgekocht zijn.
  Het lijkt er op dat Santoki en co,graag heel graag een ongeletterde,verkrachter,corrupteling,leugenaar en een bedrieger nl Somo als voorzitter wil,ik vraag me af WAAROM.Somo die debet is aan het verval van NF,hij had ze schaamteloos de rug toegekeerd en nu likken Sardjoe,Santoki en Vene zijn reet,alleen maar om verder hun boevenwerk voort te zetten.Wat NF, lees VHP/NPS vooral nu aan het doen zijn heeft niets meer te maken met landsbelang,deze ratten geven totaal niets om het volk,maar denken alleen maar aan eigen gewin.
  Mevr.Geerlings heeft tenminste niets op haar kerfstok staan,maar Santoki ziet dat niet in met zijn corrupte ogen.


  Maak melding

 3. Ik snap niet waarom NDP en ABOP tegen het justitieel onderzoek waren die bij herhaling door Nieuw Front is voorgesteld.
  Nieuw Front is gebaat bij een eerlijk onafhankelijk gerechtelijk onderzoek. Schone handen en goede motieven, dus niets te vrezen.
  Iets anders wat vragen oproept:
  Wat was toch de reden voor afwezigheid van Bouta in het parlement afgelopen maandag. Tijdens de vergadering verzekerde Doekhi dat Bouta vlakbij bezig was in een andere vergadering. Gisteren vertelde Lackin dat de afwezigheid van Bouta te maken had met ziekte. Hij vond het trouwens een onzinnige vraag van de journalist.
  Ten eerste: Waarom twee verschillende redenen voor de absentie. Ten tweede: deze parlementariërs worden met zuur verdiend belastinggeld van het volk betaald. Vorig jaar heeft Bouta ook maandenlang gevangen zonder er wat voor te doen. Totdat Somo hem ontslagen heeft. Gaat het nu weer beginnen? Is Jenny Simons onafhankelijk genoeg om te kunnen optreden? of zit ze onder de plak?


  Maak melding

 4. Amafo is van huis uit doctorandus in de economie en heeft recentelijk haar masters bul in politicologie behaald.

  Voor mij mag deze vrouw vice-president van suriname worden.

  Verder zal Ruth Wijdenbosch afgezet worden bij herstemming in de DNA.

  Tevens komt er geen onderzoek van de PC , of het zal tot niets leiden in de zaak van de voorzitter DNA.

  Bovendien bepalen de MC en de AC wat er nu gebeurd in suriname en niet het Front.


  Maak melding

 5. Ik vraag mij nu iets af en ik wil mijn vraag aan de andere forumleden voorleggen: in hoeverre is Santokhi geschikt om president te worden en heeft dit kinderachtig gedrag in de assemblee een negatief effect op zijn kansen?


  Maak melding

 6. schandalig mensen,zo omspringen met landsbelang.deze mannenzijn zo corrupt en zijn bang dat het aan het licht komt.bouta zet je werk door.ontmantel deze boeven bende.daar zijn ze bang voor,daarom het doordrammen.


  Maak melding

 7. wat is er toch mis met ons/deze sme-ers ?.
  bj het minste geringste dat niet volgens ons/hun wens gaat, hebben we/zij het over (om-)kopen > mofina-mentaliteit !, lijkt wel in onze genen te zijn gaan zitten.


  Maak melding

 8. Oke, laat het front tegen Bouterse, want anders is het niet, ook vragen aan justitie hoe het kan dat een minister zichzelf benoemd tot beleidsadviseur in de hoogste categorie?

  Het benoemen en ontslaan van deze of gene beleidsadviseur is een voorrecht of prerogatief van de nieuwe minister en wie zegt dat die de heer Santo lust als adviseur.

  Zijn wij wel oprecht bezig met Suriname?


  Maak melding

 9. @ watcher laat bouterse en de mc het hun zijn toch de meest geloofwaardige figuren in jou ogen zelfde geld voor de zogenaamde waarheidcommisie.
  watcher waneer stap je over naar brede en goofwaardige manier van discussieren wat jij hier doet is primitief.


  Maak melding

 10. PARAMARIBO, 15 jul – Het Nieuw Front, NF, komt met een tegenzet op pogingen Ruth Wijdenbosch af te zetten als ondervoorzitter van het parlement. De NF-fractie in het parlement wil dat het Openbaar Ministerie een onderzoek pleegt naar mogelijke omkoping van parlementariërs. Het onderzoek is aangevraagd in een brief aan procureur-generaal Subhaas Punwasi

  Kenmerken
  Bij democratie horen een parlement, vrije verkiezingen (meestal om de vier jaar) en twee of meer politieke partijen. Aan democratie zitten dialoog en debat vast. Naast het uitvoeren van de wil van de meerderheid worden ook de rechten van minderheden beschermd.

  In eerste instantie gingen alleen mannen naar de stembus; vanaf eind 19e eeuw en na felle strijd (in de theocratie nemen vrouwen een tweederangs positie in), stemmen vrouwen ook. De partij die wint krijgt de macht in handen – in de meeste landen voor een periode van 4 jaar.

  In landen met meer dan twee partijen zal een coalitie worden gevormd met een of meer andere partijen, om samen met een meerderheid van stemmen te regeren. Mensen die tegen het beleid protesteren worden niet gearresteerd, gemarteld en/of gedood. Iedere burger heeft recht op vrije meningsuiting. Opvallend gedragspatroon in een democratie: de heerser die de verkiezingen verliest trekt zich zonder geweld of verzet terug. Hij draagt het stokje van de macht zonder discussie – of militair machtsvertoon – aan de winnaar over.

  Vraag mij dikwijls af of het NF soms moeite heeft met de politieke machtsoverdracht van het NF naar MC en AC. Om nu een proces te starten naar een onlangsbenoemde vice voorzitter lijkt mij vergezocht of er daadwerkelijk sprake zou zijn van omkoping moet nog bewezen worden trouwens het zijn geheime stemmingen in het NA.


  Maak melding

 11. “Ik snap niet waarom NDP en ABOP tegen het justitieel onderzoek waren die bij herhaling door Nieuw Front is voorgesteld.”

  De zaak die front graag justitieel wilde laten onderzoeken, was de fraude gepleegd door Castelen. Niets meer, niets minder.

  Terecht dat MC/C hiertegen was, de reden is heel simpel. OM heeft geen enkele bevoegdheid om een fraude zaak te onderzoeken die in de DNA heeft plaatsgevonden, het moest politiek opgelost worden. Front wilde gewoon een spelletje spelen, want mocht MC/AC akkoord mee zijn gegaan, zouden ze hangende het onderzoek geen stappen mogen ondernemen richting Castelen. Na een paar maanden hadden ze gehoord dat de zaak niet ontvankelijk wordt verklaard.

  De zgn. omkopingszaak als alles goed is, zal ook niet ontvankelijk verklaard gaan worden, tenzij men heel harde aantoonbare bewijzen kan overdragen dat er daadwerkelijk omkoping heeft plaatsgevonden. Dus dat een DNA lid zijn stemkeuze heeft laten bepalen door die omkoping.

  Aankomen draven ‘met ene Rob heeft 1 miljoen aangeboden aan verschillende DNA leden om op MC te stemmen’ zal niet voldoende zijn, omdat je daarmee daadwerkelijke omkoping niet kan bewijzen. Trouwens front kan 14 DNA leden laten opdraven die allemaal stuk voor stuk kunnen verklaren dat Rob ze allemaal 1 miljoen heeft aangeboden.

  Waar het dus om gaat is dat OM straks DNA leden gaat vragen op wie ze gestemd hebben en waarom, enne natuurlijk als ze geld hebben aangenomen die hun stemkeuze heeft bepaald. Ze zullen waarschijnlijk eerst bij alle ABOP DNA leden beginnen. Dit kan dus niet omdat het een geheime stemming was. Geen enkele DNA lid hoeft met zo’n onderzoek mee te werken.


  Maak melding

 12. nr. 6 amafo kan haar achter werk niet fatsoenlijk reinigen,laatstaan onder-voorzitter worden van het parlemaent..

  schaam je toch,ze zegd zelf dat ze niet weet wat te doen als minis-ter..

  laatstaan beleidt maken,ze kan vele waardeloze papieren bezitten,maar verstand en uitvoering is toch wat anders..


  Maak melding

 13. Wat bedoel je Ray?
  Omdat Ruth Wijdenbosch de verkiezing voor Vice Voorzitter gewonnen heeft moeten we ons daarbij neerleggen?
  Wij gaan ons niet neerleggen hor.
  Dan mag je ons niet democratisch vinden.
  We laten het niet gewoon gaan.
  We gaan toch proberen die positie van haar in te nemen en haar verkiezingswinst teniet te doen.


  Maak melding

 14. 11-motyo Du

  goofwaardige manier van discussieren wat jij hier doet is primitief.

  motyo libi miki yu no kisi leri,ye skrifi wan lo kung kung.wan buriki srefi sabi moro betre dan yu.yu na wan dong soko meid.go kring yu herenpoort,yu saksel yu.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 15. @Theo
  Dom voorstel, Amafo, een pupil van Bruns heeft een besmet verleden door het graaien in de staatskas voor haar feestje.

  Ze heeft haar 2-de studie kunnen doen omdat ze als afgezet minister een enorm wachtgeld kreeg !! Welke andere student in SME krijgt zo’n studieinanciering??

  Ze heeft op haar CV geen enkele wezelijke ervaring staan. Ja een paarmaanden waarin ze graaier bleek.


  Maak melding

 16. Geachte Marbonzu (reactie #2),

  Deze houding van de Nieuw Front Parlementariërs, kenmerk slechts de ‘attitude’ van de oude politiek. En tevens de laatste ‘stuiptrekkingen’ van hun machtsmanipulatie van de afgelopen vijftien jaar regeermacht.

  Vandaar dat het in feite als storend ervaren wordt, dat Parlementariër Santokhi het nog niet door heeft. Dat de rol van de vice-voorzitter Ruth Wijdenbosch haast uitgespeeld is.

  Beslist geen leuk afscheid. Maar haar aanwezigheid was voor korte duur en echter slechts goed genoeg voor de boeken.

  Daar zij momenteel de kiezer nog doet herinneren aan de kwestie Guno Castelen en zijn gewaarmerkte stembiljetten. Waardoor haar aanwezigheid in het Surinaams Parlement momenteel, een enorme ‘smet’ werpt op de ‘nieuwe orde’.

  Mevrouw Ruth Wijdenbosch zal inderdaad hoe dan ook in ‘Nationaal Belang’, het veld moeten ruimen.

  Dit zo kunnen wij absoluut NIET aan onze gemeenschap verkopen, de jongeren in het bijzonder.

  En er zijn trouwens nog teveel horden die momenteel nog genomen moeten worden, dan al te lang bij deze mevrouw te blijven stilstaan.

  Alvast bedanken wij haar voor haar korte aanwezigheid, maar het is niet anders.

  Deze ‘Pion’ is in feite reeds vroeg uitgespeeld.


  Maak melding

 17. waar gaat het over.
  een land met nauwelijks 0,5 miljoen inwoners.
  ik denk dat we beter een ceo van een groot multinational als president moeten hebben.
  niet te geloven…


  Maak melding

 18. 20-noso kung kung
  yu sabi so,yu sabi fu skrefi soso yosyosi sani.moro betre yu go luku yu fesi ini wan spikrie.
  yu nanga Du na tu bigi motyo,den klari den man fu rotterdam.suma no sabi un.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 19. NDP FOREVER

  Wat bedoel je Ray?
  Omdat Ruth Wijdenbosch de verkiezing voor Vice Voorzitter gewonnen heeft moeten we ons daarbij neerleggen?
  Wij gaan ons niet neerleggen hor.
  Dan mag je ons niet democratisch vinden.
  We laten het niet gewoon gaan.
  We gaan toch proberen die positie van haar in te nemen en haar verkiezingswinst teniet te doen.

  In Nederland kennen we een motie van Afkeuring of Wantrouwen om bewindslieden ter verantwoording te roepen en daar aan consequenties aan te verbinden als democratisch middel. Weet niet of het NA in Suriname deze middel ook bezit.

  Voor alle duidelijkheid het volgende.

  Motie van afkeuring of wantrouwen
  Er zijn twee soorten moties waarmee de Tweede Kamer ernstige kritiek op een bewindspersoon kan verwoorden: de motie van afkeuring en de motie van wantrouwen. Het onderscheid tussen beide soorten is in de praktijk overigens niet altijd even duidelijk.

  Een motie van afkeuring veroordeelt beleid van een bewindspersoon (of van het kabinet). De ernst van de verwoorde kritiek kan reden zijn voor ontslagaanvrage.

  Met een motie van wantrouwen spreekt de Kamer uit niet langer vertrouwen te hebben in een bewindspersoon of in het kabinet. Zij kunnen niet anders doen dan daaraan consequenties te verbinden en op te stappen. Hierbij geldt de regel dat een bewindspersoon of kabinet het vertrouwen i heeft tot het tegendeel is gebleken. Een motie van vertrouwen kennen we in het Nederlandse staatsbestel niet.

  Een motie van afkeuring wordt soms opgevat als een motie van wantrouwen. Dat is afhankelijk van de lading die een bewindspersoon, het kabinet of de Kamer er zelf aan geven. Een bewindspersoon of kabinet kan de vertrouwenskwestie i aan de orde stellen.

  In 1966 diende Schmelzer i, de fractievoorzitter van de KVP, de grootste regeringspartij, een motie in waarin om betere dekking van de uitgaven werd gevraagd. Hij verklaarde dat zijn motie niet als motie van wantrouwen moest worden uitgelegd. Het kabinet dacht daar echter anders over en diende, na aanneming van de motie, zijn ontslag in.

  In 1980 nam de Tweede Kamer een motie aan waarin het kabinet werd opgeroepen een olieboycot tegen het Zuid-Afrikaanse apartheidsregime in te stellen. Toen minister-president Van Agt later diezelfde vergadering meedeelde dat het kabinet de motie niet zou uitvoeren, diende oppositieleider Den Uyl hierover een motie van afkeuring in. Deze werd verworpen. Staatsrechtelijk had de motie van afkeuring nog zonder gevolgen kunnen blijven. Het kabinet had echter door de motie onaanvaardbaar te verklaren de motie tevens tot motie van wantrouwen gemaakt.

  In 1981 kwam de PvdA met een motie waarin het huurbeleid van staatssecretaris Brokx i in stadsvernieuwingsgebieden werd afgewezen. Na aanneming verklaarde zowel de staatssecretaris als de Kamermeerderheid vervolgens dat de motie niet als motie van wantrouwen mocht worden uitgelegd. De staatssecretaris bleef gewoon zitten.

  Overigens kan alleen al het feit dat een regeringsfractie met een motie van afkeuring of wantrouwen komt voor het kabinet reden zijn om op te stappen. In 1989 diende Voorhoeve (voorzitter van regeringsfractie VVD) een motie in tegen de afschaffing van het reiskostenforfait. Deze motie kwam zelfs niet in stemming, maar het kabinet zag er toch reden in om zijn ontslag in te dienen.

  Soms neemt de Kamer een motie van treurnis aan. Dat is een mildere vorm van afkeuring en heeft bij aanneming dan ook geen consequenties.


  Maak melding

 20. NDP FOREVER

  In het hier na volgende artikel heb je een goed voorbeeld van het aftreden van een minister in het Italiaanse parlement na een Motie van Wantrouwen.

  Minister Italië treedt af om samenzwering
  Gepubliceerd: 15 juli 2010 12:40 |
  Door onze correspondent

  Rome, 15 juli. Voor de derde keer in twee maanden is een lid van de Italiaanse regering afgetreden, vanwege problemen met Justitie. Nicola Cosentino, staatssecretaris van Economische Zaken, zou betrokken zijn bij een illegale samenzwering om de uitspraak van een rechtbank te beïnvloeden. Ook zou hij een vals dossier hebben samengesteld, waarin een partijgenoot werd beschuldigd van omgang met transseksuelen.

  Cosentino ontkent. Ook premier Silvio Berlusconi beweert dat zijn staatssecretaris onschuldig is, maar zag zich gedwongen hem tot opstappen te verzoeken nadat kamervoorzitter Gianfranco Fini, medeoprichter van Berlusconi’s partij, dreigde met zijn aanhang een motie van afkeuring te steunen. „We hebben behoefte aan een politiek die keihard is voor wie in het publieke leven geen ethiek kent”, aldus Fini.

  Cosentino werd dit voorjaar nog gered door Berlusconi. Toen vroeg het Openbaar Ministerie in Napels om zijn arrestatie, vanwege vermeende samenwerking met de Napolitaanse maffia, de Camorra. Een door coalitiegenoten van de door Berlusconi’ s partij gedomineerde parlementscommissie wees het arrestatieverzoek af en handhaafde Cosentino’s parlementaire onschendbaarheid.

  Inmiddels blijkt Berlusconi niet meer bij machte van corruptie verdachte partijgenoten te redden. Op 4 mei trad minister van Industrie Claudio Scajola af, na de beschuldiging dat hij 900.000 euro had aangenomen van een bouwondernemer voor de aanschaf van een huis. Op 6 juli nam minister van Federalisering Aldo Brancher na achttien dagen in functie ontslag. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen.

  Andere belangrijke partijleden van Berlusconi staan ook onder druk om terug te treden. Ze worden verdacht van illegale samenzwering, bedoeld om benoemingsprocedures, aanbestedingen en gerechtelijke uitspraken te beïnvloeden.


  Maak melding

 21. @Ray

  Je begrijpt er duidelijk niets van en wil dit ook niet.

  Front reageert feitelijk op een actie van MC/AC om de vicevoorzitster te wippen maar.

  De DNA heeft gekozen dus in principe is de uitslag niet aanvechtbaar. Alleen als het huishoudelijke regelement iets over onslag zegt is er een mogelijkheid. Dat geldt voor beide dames.
  Daarnaast kunnen de dames zich natuurlijk altijd terugtrekken om welke reden dan ook. Maar in principe is gekozen gekozen.
  Opvallend is ook dat alle argumenten die MC/AC hanteerd zonder meer ook voor de voorzitster gelden. Vreemde actie dan ook van MC/AC.

  Het punt dat Front aanvoert, omkoping van politicie, is echter een fundamenteel iets waarvoor in elk gangbaar land geldt dat de politiccus waarvoor dit bewezen wordt zowel zijn baan verliest, pr direct, als een fikse straf krijgt. Omkoping van politicie is immers een enorme aanslag op de democratie die terecht nooit geaccepteerd kan worden.

  Je opmerking over machtsoverdracht is dan ook niet aan de orde & ook de rest van je verhaal is niet bijster sterk te noemen. Te veel onbelangrijke details en een slecht pleidooi voor een twee partijen systeem. Iets wat overigens haast nergens voorkomt, ook niet in de USA of GB.


  Maak melding

 22. Neus nanga Du
  mi gado man,na wan sari nanga den tu motyo disi.den japjapi no habi wan dropu syen.den meki leki den sabi moro ala suma.ma na don tan so,na syen de tapu.no wan man no wani den tu motyo disi,bikasi den smoel e smeri wreed.leki a du dati,no go.

  Oom Kosi
  Mi na Bonuman Kosi fu Pikin Tiki


  Maak melding

 23. Vreemd, de minister van justitie roept dat mensen BEWEZEN zijn omgekocht. Ik heb nog niets gehoord van aanhoudingen. Hij beweerd namelijk te weten wie is omgekocht door welke crimineel…en toch houdt hij niemand aan. Hoe geloofwaardig zijn deze beweringen? Ik weet als minister van Jus en Pol wij strafbare feiten heeft gepleegd en vraag daar een onderzoek naar in plaats van ze direct in te rekenen. Ondertussen benoem ik mijzelf, voor dat de volgende regering aantreedt op de valreep nog even tot hoge ambtenaar met een zeer riant salaris. Gaat hij met dat geld de boot van Segebai waarop hij een feestje vierde renoveren of kopen, nadat hij eraf gesprongen is? Of gaat hij het huis opknappen dat zijn vrouw van Segebai gekocht heeft, stiekem, zonder dat hij het wist. Ik ben zwaar teleurgesteld in deze gast. Toen bouterse hem beschuldigde van dubieuze zaken wist hij zijn blasoen nog schoon te vegen. Zal het nu weer lukken, nu een ieder zijn ware aard heeft gezien?


  Maak melding

 24. wahwhawhawhawhaaaa, ai boi DU, wat lees jij als primitief?Weet je zowiezo wat dat woord betekend?
  Reageer inhoudelijk op het artikel please,is het niet normaal,als je iemand van iets verdenkt dat je het met keiharde bewijzen moet staven?
  Zeker een minister van JusPol,mag zich niet op dit niveau uitspreken.Om zijn uitspraken kracht bij te zetten had ie met namen en bedragen op de proppen moeten komen zoniet ,doet hij zeker waar hij goed in is liegen en bedriegen.Hij was het toch die een droombaan in Amerika werd aangeboden?Een echte minister zou zijn verlies waardig dragen en was nu bezig zijn koffers te pakken om die zg droombaan aan te nemen,maar neen deze gore leugenaar heeft niets aangeboden gekregen hij probeerde op die manier het volk te paaien om op hem te stemmen,maar a volk no dong moro,ze geloofden hem voor geen meter,en weten als geen ander dat hij een min.van JusPol van lik me r..t is/was.
  DU, jij reageert als een kip zonder kop op anderen hun MENING,maar je slaat op je kippenborst dat je een zg democraat bent,een zelf gecreeerde democraat laat je keer op keer blijken,joe na echte echte :je hebt de klokken horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.

  whawhawhaaaaa ,oom kosi no.23,libi ding 2 bongobita jere,ding srefi na foefoeroemang daarom ding wani datie ding evenbeelden Front tang foe foefoeroe moro.


  Maak melding

 25. “NF-parlementariër en minister van Justitie & Politie Chandrikapersad Santokhi spreekt van een “gekochte voorzittersstoel.” ”

  Volgens mij zou de voorzitter tokkie voor laster kunnen aanklagen. Hoe kan een DNA lid dit schreeuwen zonder overduidelijk bewijs te kunnen overleggen. Ach, van fronters kan je eigenlijk alles verwachten.

  Ik zal het gemist hebben maar zijn er al aanhoudingen geweest?


  Maak melding

 26. niemand weet in de ogen van de ndp aanhangers waar de klepel hangt hun zijn de enige die dat weten.@ watcher het verschil tussen jullie en mij is dat ik trots ben op surinamers die mijn land waardig vertegenwoordigen in het buitenland integere mensen die van onbesproken gedrag zijn een die voorbeeld functie hebben en dan maakt het mij niet uit tot welke ras hij of zij toe behoord.waar zijn die keiharde bewijzen dat die 15 vrijheidstrijders met tegen coup bezig waren waar zijn die keiharde bewijzen van op de vlucht neergeschoten, waar zijn de bewijzen dat horp zich heeft verhangen aan een koort van zijn onderbroek. watcher primitief is hoe jij reageerd jou reaktie zijn primitief, naief, kinderlijk onontwikkeld, bekrompen.de reaktie van de ndp-ers zijn nergens op gebasseerd allemaal gebakken lucht.verstandige mensen of bevolking kiezen niet voor iemand met een verleden als dat van bouterse dan ben jij emotioneel heel erg dom als je dat wel doet, iemand die jou heeft onderdrukt vernederd en jou land heeft vernietigd en ook in het buitenland is veroordeeld voor drugs watcher jij bent onverstandig dat straal jij iedere dag hier uit .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.