woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit NederlandMinisterie BuZa geeft negatief vliegadvies Blue Wing

Ministerie BuZa geeft negatief vliegadvies Blue Wing

-

Does Travel - naar Suriname

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onderdanen in Suriname het advies gegeven geen binnenlandse vluchten met toestellen van Blue Wing Airlines te maken. Het advies komt nadat de Europese Unie de maatschappij dinsdag op de ‘zwarte lijst’ voor Europa heeft gezet.

“De Europese Commissie in Brussel heeft een lijst gepubliceerd van luchtvaartmaatschappijen, die niet meer boven het Europese luchtruim mogen vliegen. Op deze lijst komt ook de luchtvaartmaatschappij Blue Wings Airlines uit Suriname voor. U wordt aangeraden voor zover mogelijk het vliegen met betreffende luchtvaartmaatschappij te vermijden” aldus de tekst op de site van het ministerie.

Blue Wing Airlines vliegt niet op Europa. Volgens de website van het bedrijf wordt er wel op Frans-Guyana gevlogen. Dat valt onder het Europees luchtruim. Ook verzorgt de maatschappij vluchten naar het binnenland van Suriname waar veel Nederlandse toeristen gebruik van maken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Typisch, Suriname onderneemt geen stappen tegen Blue Wing Airlines maar buitenlandse autoriteiten wel en zo hoort het ook.

  Dit moet een les zijn voor Blue Wing Airlines om zich in het vervolg minder arrogant op te stellen. Het gaat tenslotte om mensenlevens en daar moet je niet mee spotten.

  Wat men zaait……


  Maak melding
 2. Advies!

  Zo, de Nederlandse toerist vliegt dus niet meer met Bleu Wings. Dit op advies van de Nederlandse overheid.

  Het is nu wachten op hetzelfde advies van de Surinaamse regering gericht aan Surinamers.
  Of wachten ze tot er weer eentje neerstort?


  Maak melding
 3. Beste vrienden,

  De afgelopen periode is het aantal vliegtuigongelukken enorm toegenomen in Republiek Suriname,
  omdat volgens de controle (audit) van de United Nations International Civil Aviation Organisation (ICAO)
  de VEILIGHEID van Surinaamse vliegtuigen en Surinaamse luchthavens NIET GEGARANDEERD is!
  CASAS directeur Vivian Hanenberg verklaarde
  inmiddels in Dagblad De Ware Tijd dat wel duidelijk is,
  dat er tekortkomingen zijn.
  Met de minister Richel Apinsa van Transport, Communicatie en Toerisme
  waren afspraken gemaakt omdesnoods buitenlandse deskundigen in de arm te nemen
  om de geconstateerde tekortkomingen te verbeteren.

  Tot de dag van vandaag is dit nog NIET gebeurd,
  waardoor de huidige Surinaamse regering NATIONAAL en INTERNATIONAAL
  GEEN VEILIGE SURINAAMSE VLIEGTUIGEN EN
  SURINAAMSE LUCHTHAVENS KAN GARANDEREN!

  Conclusie
  ONZE GEZONDHEID IS BELANGRIJK!

  Advies:
  Laten we nu samenwerken aan
  VEILIGE SURINAAMSE VLIEGTUIGEN EN SURINAAMSE LUCHTHAVENS!
  Het enige wat u hoeft te doen is, contact opnemen met
  onze democratisch gekozen president op het nummer: (00597) 472 841.
  U kunt de president ook een brief schrijven op het adres:
  Kleine Combeweg 2-4 te Paramaribo.
  Tevens kunt u de president ook een brief e-mailen op het adres:
  [email protected]

  Mocht u na een week NIETS hebben vernomen van
  onze democratisch gekozen president en zijn kabinet om
  NATIONALE en INTERNATIONALE VEILIGE
  SURINAAMSE VLIEGTUIGEN EN
  SURINAAMSE LUCHTHAVENS TE GARANDEREN,
  dan kunt u, met name de nabestaanden van de afgelopen Surinaamse vliegtuigongelukken,
  DIRECT telefonisch contact opnemen met
  United Nations Office On Drugs and Crime (UNODC) op het nummer:
  0043 1 26060 of u kunt UNODC ook een brief schrijven op het adres:
  Wagramer Strasse 5, A 1400 Vienna in Austria.

  U kunt ook DIRECT telefonisch contact opnemen met
  International Criminal Police Organisation (ICPO ofwel INTERPOL)
  op het Faxnummer: 0033 (0)4 72 44 71 63 of
  u kunt INTERPOL ook een brief schrijven op het adres:
  200, quai Charles de Gaulle, 69006 Lyon in France

  Namens de Surinaamse bevolking bedank ik u voor uw medewerking!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding
 4. Eerder had de Amerikaanse ambassade in Paramaribo reeds een verbod gelegd op Amerikaanse onderdanen in Suriname om geen gebruik te maken van Blue Wings.


  Maak melding
 5. Typisch Suriname.

  Wie is buza en wie is de staat Suriname?

  Is na zoveel doden 19 + 8 = 27 de tijd niet aangebroken om die hele Bluewing-tent te sluiten?


  Maak melding
 6. Ik geef de Nederlandse staat volkomen gelijk haar burgers aan te raden niet met dit bedrijf te vliegen.Dit bedrijf heeft de gelegenheid gehad haar toestellen en opleidingen van haar piloten grondig na te gaan en dat werd zeker niet gedaan.Nu is het de Surinaamse staat die wat tegen dit bedrijf moet ondernemen tenzij dit bedrijf verder wil existeren.


  Maak melding
 7. Dit is echt grappig,de amerikaanse FAA heeft een tijdje terug nog het een en ander geevalueerd samen met Casas bij Blue Wing ,de FAA is momenteel ook in Suriname om een van die kisten van Blue Wing te inspecteren,en dat is normaal in Suriname dus die heisa dat die kisten niet goed wordenngecontroleerd komt puur van mensen die denken dat zulke ongelukken alleen in Suriname gebeuren.En het grappigste van alles is dat zowel Amerikanen als Nederlanders nog steeds gebruik maken van de diensten van Blue Wing.Ik maak weleens spel fouten maar wist niet dat de nederlandse taal zo moeilijk was voor een x aantal mensen.Zowel de Amerikaanse als Nederlandse ambasade heeft hun mensen GEADVISEERD en niet verboden om te vliegen met Blue Wing.Men moest zich na de eerste crash gelijk alles doornemen bij Blue Wing betreft Antonov,onderhoud en traing piloten,vooral traing,daar hapert er duidelijk iets en Casas heeft duidelijk iets niet goed gedaan,of heeft Blue Wing bij de laatste crash gewoon pech met moeder natuur dat kan natuurlijk ook ,of niet??


  Maak melding
 8. Pinto en die honderden verkeersdoden ,moet er daar niks aan gedaan worden,bij Blue Wing weet men officieel nog niet wat er aan de hand was,ok bij de eerste heeft de piloot waarschijnlijk niet goed gehandeld bij naar alle waarschijnlijkheid een motor uitval ,gebeurt nog steeds over de hele wereld en dat hoeft niet te leiden tot een crash,bij de tweede was een stommiteit van een van de piloten ,misberekening tijdens het landen,is niet bewezen dat er iets met de kist aan de hand was,en bij de derde weet men nog niks,bij de derde kan het alle kanten op gaan,waarschijnlijk was er iets met de kist aan de hand,men beweerd een motor uitval,hoeft niet tot een crash te leiden,hij was hoog genoeg om op 3 velden naar keuze te landen,wat men ongeveer weet is dat die kist als het ware recht naar beneden is gevallen,mischien zelfmoord ,wie weet,moeder natuur kan ook een rol spelen.Dit soort gevallen heb je veel in de luchtvaart,neem een kijkje op http://www.avherald.com ,kijk eens wat voor incidenten je over de hele wereld hebt in de luchtvaart,is erg wat gebeurt is in Suriname ,maar de realiteit is dat het kan gebeuren,
  Waarom ik zo reageer is dat Surinamers over het algemeen een heel ander beeld hebben over de luchtvaart,ik sprak eens een meneer op Schiphol en die man had geen goede woorden over de piloten van de SLM,hij vond dat ze een harde landing hadden gemaakt op Schiphol.MAW als je een harde landing maakt ben je gelijk een slechte piloot.Wat ik die man toen hebt uitgelegd is dat men in de ochtend uren vooral op Schiphol geen tijd hebben om een mooie landing te maken net als in Suriname,mischien hadden ze ook te maken met turbulentie in zo een geval moet je een vliegtuig letterlijk tegen de baan gooien om goed te kunnen landen.Ook beweerd men in Suriname dat KLM alleen maar oude toestellen naar Suriname stuurt,hahahaha,deze was grappig,als je op Schiphol.nl naar vertrekkende toestellen kijkt dan zie je bijv.een MD 11 reg.PH-KCA vandaag naar Panama gaan,morgen terug,daarna naar Delhi,weer terug,dan gaat ie bijv.naar Canada,en terug en mischien daarna naar Paramaribo,daarna mischien naar New York die kisten maken een wereldreis en gaan vervolgens na een X aantal uren vliegen naar de hangar voor een inspectie.Dus die theorie klopt niet.Suriname is een land die te maken heeft gehad met een sterke groei in de luchtvaart,men moet gewoon beter opletten,als je verslapt,heeft het gevolgen,en hele nare ook.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES