Surinaams parlement kiest president op 19 juli

21

PARAMARIBO, 9 jul – Het parlement houdt op 19 juli de eerste ronde van de presidentsverkiezing. Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Ook de eerste ronde voor verkiezing van de vicepresident vindt dan plaats. Het parlement koos de datum tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren. Als het nodig is, komt er een tweede ronde.

De kandidaten moeten hooguit drie dagen voor de verkiezingsdatum bekend zijn. Een kandidaat moet minstens zeven parlementariërs achter zich hebben. De waarschijnlijke kandidaat van de Mega Combinatie is Desi Bouterse. A Combinatie mag de vicepresident leveren. De meest waarschijnlijke kandidaat is Caprino Allendy. Het Nieuw Front moet nog besluiten over de kandidaten.

Hun presidentskandidaat komt sowieso uit de gelederen van de VHP van vicepresident Ramdien Sardjoe. Zoals de kaarten nu liggen, kan geen enkele kandidaat bogen op voldoende stemmen. Voor het presidentschap zijn minimaal vier en dertig stemmen nodig. De Volks Alliantie, VA, van Paul Somohardjo kan eventueel een doorbraak forceren. VA neemt met zijn zes parlementszetels een neutrale positie in.


21 REACTIES

 1. Somo tja ding..na Vniksaan….Rambo VP…heeft hij nu Breedveld als slachtoffer voor Pres.
  Somo jij bent alweer bezig…straks zit die Breedveld met haar en huid vast…dan is het alleen maar gillen laat lost mijn ballen.


  Maak melding

 2. Het Nieuw Front zou een verassende zet kunnen doen door mensen voor te dragen met een goede reputatie. Ik denk dan aan DOE kandidaat Carl Breeveld als presidentskandidaat en Santokhi of Martin Schalkwijk als VP.


  Maak melding

 3. Hooguit 3 dagen vooraf moeten de kandidaten bekend zijn.
  Bouta en Simons-Geerlings kunnen alvast in hun agenda opschijven: op 15 juli een herrinnering naar AC sturen. Daarna op 16 juli een allerlaatste herrinering.
  Want ik kan je zeggen dat ze het Bouta en Simons-Geerlings vreselijk kwalijk zullen nemen als hun kandidaat weer te laat is aangemeld. Dat wordt weer einde samenwerking.


  Maak melding

 4. VVV!

  Na deze datum gaan we naar de VVV. Daar wordt een Fronter als president gekozen. Wie het wordt weet ik niet, maar Desi wordt het zeker niet.
  Zijn bloedseed met Brunsi is dan voor niets geweest en Allendy lacht weer na heel lang.


  Maak melding

 5. somo for pres,gaat proberen om carel breeveld van de politieke partij doe te interesseren om zich presidentskandidaat te stellen.
  aai tjekre tjekre president yu klari kaba.ga bij je vrouw in nederland een beetje reflexen,want je bent echt doorgedraaid.

  dan verdient castelen een standbeeld en hij zou niemand beschuldigen van verraad en plotseling komt hij aandansen met namen als marinus bee en walther bonjaski als verraders.

  de idioot is een grote slijmbal.ik blijft het zeggen,dat deze somohardjo een zeer gevaarlijk persoon is.dit is voor de zoveelste keer weer bewezen hoe de fronters plus volksalliantie machtsdronken zijn.


  Maak melding

 6. ierdere land dat zijn onderdrukker en vernietiger beloond met het presidentschap komt never nooit vooruit,bouterse zijn verleden spreekt boekdelen die heeft de één na de andere regeringen naar huis gestuurd die man heeft twee coup op zijn naar bouterse heeft nooit iets goed gedaan voor zijn land en zijn bevolking toch heb je een stelletje ezels in suriname die in deze massamoordenaar geloven onbegrijpelijk vindt ik het.


  Maak melding

 7. Bouterse go njang dringi nanga Brunsie die boef. Je hebt dit allemaal verpest en hoop dat alle hindoestanen en chinezen hun ogen zullen open gooien. Want die djoeka’s worden de baas en ga zien of de politie hard tegen deze onbeschofte negers zullen optreden.


  Maak melding

 8. Jenny Simons, sinds 30 juni voorzitter van De Nationale Assemblee in Suriname, heeft een speciale ruimte in het parlementsgebouw ingericht voor de pers en het publiek.

  Simons vindt dat een volksvertegenwoordiging infrastructuur moet hebben om in contact te staan met het volk. Ze is voorstander van transparantie van beleid, open contact met de pers en wil bovendien een luisterend oor zijn voor de burgerij.

  Geweldig wat deze Nieuwe Voorzitter van het VVV al doet om het Democratisch functioneren in Suriname goed te laten verlopen, door met name de Persvrijheid in Suriname te bevorderen en daar meer aandacht aan te geven.


  Maak melding

 9. Diana6, je laat me echt wel lachen hoor. Zou wel een heel goeie keuze zijn, maar geen haar op sardjoes’s/vene’s kale koppen zullen ooit zoiets doen. Het zijn machtsgeile figuren, die ’t liever zelf worden. Kan het niet, dan wel iemand uit eigen gelederen die gegarandeerd naar hun pijpen zal dansen. Integriteit, bekwaamheid etc etc, dat zijn in Suri geen vereisten om hoge functie’s in ’s lands bestuur te bekleden.Slechts 1 vereiste is er ;hielenlikker zijn van de partijvoorzitter.


  Maak melding

 10. ach ja de ndp heeft altijd grootspraak alles word met de mond beleid over persvrijheid gesproken voor de verkiezing had de ndp een heel andere uitleg over hoe de pers zou moeten functioneren wat ik uit dat bericht begreep is dat de pers in de ogen van de ndp strakker aan banden zou moeten worden gelecht dus ik vraag mij af namens wie simons deze beloften heeft gemaakt.de persvrijheid moet je niet alleen bevorderen maar ook garanderen omdat het één van de pijlers is waar de democratisch op berust laat dat duidelijk zijn voor bouterse en brunswijk.


  Maak melding

 11. Flexara, liever in de modder van de Corantijnpolder!!! dan in de baka djarie/schijthuis waar de maden evenveel hersenen hebben als Pinto. P van Poep en ook van Pinto.


  Maak melding

 12. @4 Roberta; Een lotus bloem heeft in de buitenschil 8 (acht) bladeren. Weet jij welk blad nummer 8 is. Je hoeft nu slechts tot 8 te kunnen tellen en toch kom jij er niet uit. Zo is het ook met je negatief en positief. Een moordenaar als President en drugsbaron/moordenaar als vp. Is dit nu negatief of positief? O ja, kan jij tot 8 tellen?


  Maak melding

 13. Oogjes toe en slaap lekker!

  Flexera (8) haalt een punt aan die op pure waarheid berust. Ze gebruikt haar emoties omdat ze bij lijve heeft ondervonden hoe dit deel van de bevolking zich misdraagt. Allom bekend in Paramaribo.

  Maar meneer Pinto (11) slaapt MET ALLE OGEN GESLOTEN en stuurt haar de modder van de Corantijnpolder in.

  Met de partij van meneer Pinto als regeermacht weten we nu al dat aan dit probleem niets gedaan zal worden. Integendeel, de misdragers hebben zelf het ministerie van Justitie en Politie in de hand.


  Maak melding

 14. geslepen artiekeltje van venetiaan chanteert alendy van de b e p.

  front zit nog op een laatste hoop te wachten,maar alendy kan nog niet los komen. hebben venetiaan en alendy een sweri gemaakt.

  de voordracht van de kandidaten moeten drie dagen van tevoren worden ingediend bij de nationale assemblee.dus meneer alendy zou nu een keuze moeten maken,anders alasi sapakara alasi lanzer.


  Maak melding

 15. Flexara #8

  “Je hebt dit allemaal verpest en hoop dat alle hindoestanen en chinezen hun ogen zullen open gooien. ”

  Binnen MC heb je veel chinezen en hindustanen die zichzelf als Surinamer zien, dat je binnen jou front context van etniciteit verdeel en heers bent blijven zegt genoeg, we leven nu in 2010 die vlieger gaat niet meer op, ondanks vele SurNeds dat hopen in Suriname.

  Hindostaanse en Chinese handelaren, kijken niet naar kleur en etniciteit de enigste kleur die ze kennen is groen.

  “Want die djoeka’s worden de baas en ga zien of de politie hard tegen deze onbeschofte negers zullen optreden.”

  Hard aanpakken noh, waaron niet aanpakken zoals ze dat doen bij elke andere bevolkingsgroep.

  Een ding is zeker die SurNeds leren snel, ze nemen ook alles over van die Wilders, discriminatie ten top. he DAS alias WATje flexara heeft gelijk he, alleen omdat ze ageert tegen de neger.


  Maak melding

 16. Ik wil me niet bemoeien met de regerin, maar ik hoop dat het goed komt. Over de djoeka’s volgens bepaalde mensen. We zijn allemaal mensen, wit, zwart, geel of bruin, maar ik ben wel mee eens dat de overvallers in Sur aangepakt moeten worden. Vakantiegangers of mensen die hard hun best hebben gedaan iets te bereiken zijn onveilig in Sur. Dat vind ik wel jammer. Bij deze wil ik dan zeggen dat we hopelijk goede en sterke mensen in de regering krijgen om dit te bestrijden.

  blaka oema


  Maak melding

 17. Zwartgalligen zou ik maar zeggen, “wat hier door schorrymorry wordt beweert zegt alles over u en niets over Pinto”. Jullie kennen Pinto immers niet.

  Geloof maar niet dat jullie dit land ooit naar jullie zienswijzen zullen kunnen inrichten.

  Wij zijn nu aan set!!! No no na MC e taki, iem sabi!


  Maak melding

 18. @ die dorpsgek op nummer 20,
  bouterse heeft laten zien hoe hij de inrichting van suriname voor ogen had met als resultaal duizenden doden velen ptss patienten devalueren van onze sterken munt vernietiging van onze economie onze normen en waarden moreel verval met als klap op de vuurpijl het koelbloedig vermoorden van zijn tegenstanders en het plegen van genocide in het dorp te moi wana. daar is pinto en zijn dwaze broeders heel erg trots op dat zij bouterse nog een kans geven om dat te komen herhalen. pinto jij bent een aanbidder van een massamoordenaar .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.