VHP blijft bij breed gedragen president Suriname

17

PARAMARIBO, 7 jul – De Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, handhaaft zijn standpunt. Volgens VHP-secretaris Mahinder Rathipal moet de aanstaande president breed gedragen worden. Breed dan binnen de partij als in de samenleving zelf. Als de partij straks namens het Nieuw Front zijn kandidaat voorschuift, moet die aan een aantal criteria voldoen. Wie het wordt is nog niet duidelijk.

De meest in het oog springende politici zijn partijvoorzitter Ramdien Sardjoe en minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Een definitief besluit valt eerstdaags. Dit gebeurt aan de hand van interne voordrachten. “We zitten nu in het proces van voordracht van een kandidaat”, zegt Rathipal tegenover de Ware Tijd. Wie het ook wordt hij moet ook integer en betrouwbaar zijn.

Ook het beschikken over managementcapaciteiten staat in het profiel. “We wachten de formele voordrachten af. En als er geen voordrachten komen, zal het hoofdbestuur dan met een voordracht moeten komen”, aldus Rathipal. De kandidatuur was een breekpunt bij de besprekingen met de Mega Combinatie. Samenwerken was voor VHP niet mogelijk, omdat de andere partij het presidentschap onbespreekbaar achtte.


17 REACTIES

 1. Breed gedragen in de samenleving, dan komt deze man met deze twee namen opdraven Sardjoe en Santokie.

  De samenleving bestaat niet uit het kiesdistrict Wanica alleen, hoor.

  Niet vergeten grapjas, MC is de enigste combinatie die in elk district op zijn minst een zetel heeft behaald. Breed gedragen in de samenleving, breder kan je het niet hebben.

  Die koehandel van vhp en nps gaat niet door, punt, nps heeft sardjoe beloofd dat hij eindelijk president mag worden, meneertje sardjoe is nu boos dat hij zijn politieke carriere niet kan afsluiten als presidentje.

  MC heeft gelijk om niet met vhp over presidentschap te onderhandelen, wat nou, de verliezer die eisen komt stellen, dat is een omgekeerde wereld. What about je programma, hebben jullie daarover met MC willen praten, nee toch, bij jullie ging het om positionering.


  Maak melding

 2. Sharman!

  De jonge VHPer Sharman zal de beste keus zijn, indien Front de president nog mag voordragen.
  Jong, capabel, welbespraakt en integer met een intelectuele bagage waar Desi naar kan fluiten.

  We zullen afwachten wie de president en VP mag leveren. Is dat MC, dan doet Desi er voor zijn regering beter aan een paar stappen terug te doen. Hij is niet geschikt, niet geschoold, niet integer maar juist bevlekt.


  Maak melding

 3. Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie…..Hij valt als eerste af veels te veel vooral de laatste dagen te negatief in het nieuws.
  Ik wil weten of zij de VHP de realiteit niet onder ogen kunnen zien..


  Maak melding

 4. Wat wil je Rathipal,dat de vhp(verenigde hindustaanse partij) met z,n 8 zetels de president voordraagt,terwijl de mc (multu culturele partij 23 zetels heeft.
  Bouterse is ook voorgedragen door zijn partij,even als Somo die nu niets meer heeft.


  Maak melding

 5. opa vene wil door blijven vechten,heeft hij de kracht nog.hij is bezig zijn kuil te graven.en begint nu alvast met het verschonen van zijn kantoor.

  zo zoetjesaan begint hij ook het liedje van zijn vriend sardjoe te zingen.beide opas proberen nu op de gemoedstoestand van anderen te werken,dit keer gaat het hun niet lukken.want de mensen zijn verstandig genoeg om zelfstandig een beslissing te nemen over hun politieke voorkeur.gemoedstoestand of emotionele uitspraken speelt echt geen rol meer.

  hij kan zijn boeltje wel pakken,want het wordt steeds grimmiger voor de opas.hij is net zo geacht als de rotte appel bij de groenteboer.

  luku yu ji mi,taki yu ogo fiti go doro.deze man venetiaan maakt een zeer verwarde indruk

  als het van hem afhing,zou hij nooit zomaar van de president stoel afscheid nemen.zelfs in zijn geboorte district para lust men deze man niet.een hyena is zelf beter dan deze figuur.


  Maak melding

 6. Breed gedragen ? Zeker wel goed !! Sardjoe ???? hoeveel stemmen heeft ie gehaald ?? Santhoki ?? hoeveel stemmen ? managementkwaliteiten en sardjoe ??wahahaa ;ojee,meest lachwekkende opmerking van 2010. sardjoe heeft managementkwaliteiten !! ai mi booy,wat een land,wat een mensen. De verliezer is breed gedragen. Ik krijg de indruk dat deze gasten psychotische patienten zijn. Of ben ik dronken van het borreltje daarnet ? Morgen zal ik t artikel liever nogmaals lezen.


  Maak melding

 7. Ik ben werkloos, inteder, loyaal, rustig, behulpzaam, uitterst betrouwbaar, goud eerlijk en heb geen strafblad. Geef graag keiharde straf aan die genen wier met opzet iets verkeert doen of uithalen wetende wat wel en niet mag! Ben nooit in aanraking gekomen met de politie. Niemand ken mij nog!! Dus ook geen vooroordelen! Ik zeg!! Ik ben de beste!

  Ben aan het solliciteren. Kunnen jullie dan ook op mij stemmem? Mijn naam ziet u helemaal onderaan.

  Wie is ook alweer de minister van sport??

  Heeft Sme een goede Voetbal Coach en Trainer?? wier hen naar de WK kan loodsen?Kan er wel eentje ingehuurd worden? het maakt niet uit waar vandaan! Eindigd dan Sme als eerste in de Concacaef?

  Had eerder van Bouta begrepen dat de staatskas van Sme leeg was en is! Vanwaar het uitbetalen van de salarissen van de overheid?
  Mw. Jennifer Geerlings-Simons, wordt u wel uitbetaald en wie heeft de campagne voor de verkiezing betaald maar dan toch niet uit eigen zakken van de k..zakken!

  Oudjes maak ruimte voor ons!!


  Maak melding

 8. Hoop doet leven en tenslotte S & S in vrede leven.

  Wanica is niet Suriname! Wanica is slechts een deel van dit land.

  M.C. is in gans dit land vertegenwoordigd en of heeft zetels.

  Wie wordt er breed gedragen?

  Zijn Santo en Ram ooit in het achterland van Suriname geweest?


  Maak melding

 9. rathipal noemt de naam sardjoe eerst omdat ie anders de ‘voorie’ zou hebben gedesavoueerd en daarmee beledigd en verraden, dus zou het ‘einde oefening’ als partij-bons voor hem hebben betekend (zo wordt er in de vhp gewerkt !). en santo als ‘breed gedragen’? > come back to reality, man. als je echt ‘breed gedragen’ wilt, agendeer dan ‘one man one vote’ cq een landelijke evenredigheids-stelsel en ‘rechtstreeks gekozen president’ in het partij-programma e/o het parlement.


  Maak melding

 10. O ja en Somo werd zeker breed gedragen toen jullie hem voordroegen als DNA-voorzitter. Hoe breed wordt Venetiaan gedragen met zijn 4 zetels en toch moeten we nog steeds in de pers horen wat hij vindt.


  Maak melding

 11. Na Mi,loekoe boeng jere,dalijk jo tja ning dat na joe tjarie DU,go na sabana,woeiiiiiiiiiiiiiii.Wat een zielig mannetje zeg,reageert steeds op anderen hun posting,maar zelf reageren ho maar,ai noi deze zielepoot is achterlijk en dom dat een ezel zich gaat schamen.


  Maak melding

 12. Wij leven in een democratisch land .
  Dat de VHP bij een breed gedragen president wil blijven is hun democratisch-recht .
  Indien zij het ook in de breedte wil dragen , so be it !!
  Who am i , to blow against the wind !!

  Wij focussen op :” DES ,” THE PRESIDENT” en dat is ook een democratische-recht !!!

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 13. Die Bus’meti van de ndp zijn dom geboren en zullen dom blijven .
  volgens mij weten zij niet wat breed gedragen betekend.
  1) integer
  2)betrouwbaar en managnementcapaciteiten.
  @ watcher even heel duidelijk al jij de mensen die terecht kritiek op bouterse hebben ezel noemt vraag mij af hoe wij jou moeten noemen iemand die een massamoordenaar drugsveroordeelde dictator als president wil hebben heeft geen verstand ik hoop dat ik duidelijk ben .


  Maak melding

 14. ik zal nou even laten zien hoe achterlijk en emotioneel dom die aanhangers van massamoordenaar bouterse zijn.
  ik begin met sempa hij begint zijn reaktie op nummer 15 met woorden als we leven in democratisch land en hij heeft het over democratisch recht als ik dit zo lees dan vraag mij af of deze gasten weten waarover ze praten of willen ze gewoon leuk doen op dit forum. dankzij de 15 vrijheidstrijders die vermoord zijn in fort zeelandia kan jij nu praten over democratie en zijn recht @ sempa en watcher hoe kan het dat jullie zo trots praten over de democratie in suriname en toch voorstander zijn van iemand die alle democratiche rechten en principes heeft geschonden en vertrapt in suriname dat begrijp ik niet kan jij mij dat uitleggen a.u.b


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.