Verkiezing president Suriname op 16 of 19 juli

20

PARAMARIBO, 7 jul – De eerste ronde van de presidentsverkiezingen is in principe gepland voor 16 of 19 juli. Dit zegt parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Een andere datum is niet uitgesloten. Alles hangt af van de eerste vergadering van het nieuwe parlement achter gesloten deuren.

Deze zogenaamde huishoudelijke vergadering moet onder meer de procedures aangeven. “Ik zal heel nauwkeurig voorstellen aan het parlement doen. Dan beslissen we samen wat het wordt”, zegt Geerlings-Simons tegenover de Ware Tijd. Er valt nogal wat te bespreken. Onder meer moet het soort stembiljetten worden bepaald. Ook moet het parlement beslissen over de wijze van kandidaatstelling.

Voorlopig is het mikken op de twee rondes in het parlement. Om tot president gekozen te worden, moet een kandidaat een tweederdemeerderheid halen. Waarschijnlijkheid haalt niemand die. Toch is de Verenigde Volks Vergadering, VVV, nog een verre gedachte. “Pas na de eerste stemming kan je ongeveer weten of je richting VVV gaat of niet en pas dan kan je beginnen met wat voorbereidingen”, aldus Geerlings-Simons.


20 REACTIES

 1. Yu go girl, met een beetje geluk hoeft de VVV niet eens bijeengeroepen te worden.

  Als somo zijn oude standpunt, dat hij in landsbelang handelt en dus gewoon voor de MC kandidaat stemt, zijn we in een keer klaar.

  Somo je kan je gezicht nog redden om gewoon voor de MC kandidaat te stemmen, misschien dat je de volgende verkiezing nog overleeft met een paar zetels, stem je tegen zal het volk je behoorlijk straffen, kijk maar naar je vriend vene.


  Maak melding

 2. Wanneer NF en MC een consensus hebben bereikt m.b.t. de volgende president dan zullen alle andere partijen buiten de boot vallen.Het heeft daarom geen zin zonder principes achter de honingpot aan te rennen.


  Maak melding

 3. dat is een parlement voorzitter.je moet kunnen plannen en praten over je parlement niet alleen grond uitgifte aan vrienden en geldschieters.


  Maak melding

 4. Jongens en oudjes als al 44% van het electoraatgeen probleem heeft met Bouterse als Pres, bedenk dan dat bij de rest van 55% er nog een x-aantal % procent binnen jullie eigen kamp Bouta als Pres ondersteunen.

  Jullie hebben het niet gekund laat hem proberen.

  Neem maar 1 voorbeeld van jullie slechte beleid: eerst na een paar duizend roofmoorden is Kabinet Vene-Sardjoe/Santokhi gekomen met een gehandicapt maatregeltje.

  Toon de grootheid: ONDERSTEUN.

  In de VVV halen jullie het toch niet.


  Maak melding

 5. Humphry #6

  Naar aanleiding waarvan stel je dat ik alleen aan win en verlies principe denk?

  Voor jou informatie denk ik enkel en alleen aan landsbelang, vandaar dat ik stel dat het beter zou zijn als Somo, zoals hijzelf eerder had gecommuniceerd gewoon voor de MC/AC kandidaten stemt in de DNA, het zou het land heel veel geld besparen om een VVV bijeen te roepen, wat niet nodig is want MC/Ac gaan die toch winnen.

  Tot de zelfde conclusie kwam somo toen ook, hoor.

  Ik weet niet als mijn stelling iets te maken heeft met de 30.000 VA stemmers. Iedereen weet dat het merendeel etnische stemmers zijn van VA, dus ook voor die groep is er plaats in MC de enigste Nationale Partij waar iedereen ongeacht etniciteit welkom is.

  De slimme VA stemmers zullen zeker de overstap maken naar de MC want ook zij zullen merken dat MC voor elke Surinamer werkt, en de …….. zullen bij VA blijven.


  Maak melding

 6. hij denkt in het landsbelang ik vraag mij af of jij weet wat dat is in het landsbelang denken? iedereen die voorstander van bouterse is denkt niet in het landsbelang omdat bouterse dat zelf nooit heeft gedaan dus na mi vertel geen leugens hier jij liegt dat jij barts. kiezen jullie jou moordenaars bende maar als president dat zijn de mensen die jij hoog hebt zitten massamoordenaars en drugscrminelen.


  Maak melding

 7. Om de tweederde-meerderheid te halen om de president in het palement te kiezen zal toch onderhandeld zijn geweest met DNA leden van de VHP/NPS/VA/DOE. Het onderdruk zetten van de vicevoorzitter van de DNA door Brunswijk is hier een onderdeel van. Voor andere politieke steun mag de vice-voorzitter van de DNA waarschijnlijjk bleven zitten.


  Maak melding

 8. Schatting!

  Een kleine schatting leert dat na deze datum 15% van de beroepsbevolking naar een ander land verkast.

  15% van de achtergeblevenen maakt plannen om opkorte termijn te emigreren. Waar naartoe, weet men nog niet.

  13% van de overgebleven bevolking van een bepaalde etnische groep wordt na een half jaar bang voor lijf, eigendom en woning of familieleden. Die kunnen nergens heen.

  Totaal 43% die na 16 of 19 juli in paniek, angst of halfdood de vlucht747 zoekt naar elders op de wereld. Niemand wil ze toelaten.
  57% gaat nooit Suriname uit! Te lui, te dom, vliegangst, faalangst, kuddedier, partijbobo,
  concubine van BofB, lid van de ZWA-ZWA clan (is een tegenhanger van de KLU-KLUX clan),
  gloednieuwe minister en zijn vrouw +buiten- vrouwen, Surinaamse Bankdirecteur en zijn jonge vriendinnen, Militie-leden, SLM directeur, gewezen ex-militairen die nu bedelen, NaMi&Pinto met hun nieuwe SUV, Ray (directeur Veeteelt), organisatoren van de avondvierdaagse, poederleveranciers, rijke Soul-DJ’s en nog een aantal marktwijven die altijd maar klagen over de koers van de SRD.

  Als bijna 45% totaal van twee etnische groeperingen ons land verlaat, blijven alleen de vaak door Bouta-aanhangers uitgekotste Chinezen over die willen planten en handel drijven. Als daarvan een derde het niet meer ziet zitten omdat er zoveel roofmoord op hen gepleegd wordt, dan blijven alleen Djoeka’s en verschrikkelijk verwaande omhooggevallen stadscreolen over. Sodom en Gomorah 2 is geboren. Zelfs dappere Nina Yourna en mijn vriend Iwan Brave zoeken een uit/vluchtweg.

  Het recht van de sterkste gaat gelden omdat de 2 leiders van het land het propageren.
  Betere voorbeelden kan je niet hebben vanaf deze datum. Met Don Desi in Noord en Don Brunsi in zuid Suriname.

  Arm Suriname, of beter gezegd de onderhouder van EL DORADO, omgedoopt Sodom en Gomarah 2.
  En de arme bevolking die vanwege weinig poen nergens naar toe kan en dit moet aanvaarden.

  We leven dan 19 januari 2011, amper zes maanden na 19 juli 2010. Het kan snel gaan!


  Maak melding

 9. DU-10,
  Vraag jij je maar op een veilige afstand van 8000km af, wij die hier mogen vertoeven zullen het werk klaren.

  De beste stuurlui staan immers altijd aan wal!


  Maak melding

 10. pinto,
  jou reaktie voeg niets toe aan de discussie daar ben jij te dom voor .in 1980 hebben jullie de wereld laten zien hoe goed jullie het werk kunnen klaren ja toch pinto? er moesten dozen vol levensmiddellen opgestuurd worden op het leed te verzachten in suriname dus kom mij geen anansi tori vertellen leef jij maar in jou glasenbol eens zal jou wereld uit elkaar spatten dan zal jij net als die andere ezels daar in suriname de schuld weer bij andere neerleggen. de beste stuurlij staan in suriname met hun grote revolutionaire smoel willen ze de hele wereld veranderen stelletje idioot dat je bent.het verbaast mij echtwaar hoe dom de aanhangers van bouterse zijn er komt niet verstandig uit hun smoel alleen maar dom retoriek. de geschiedenis zal zich herhalen in suriname wacht maar rustig af deze keer zal de klap groter zijn .


  Maak melding

 11. DAS en DU doemdenkers. De blanken in Zuid Afrika zouden ook masaal vertrekken. Nu is ’t anders. Ze zijn welkom in Nederland. Kom met de euros die in Su verdiend zijn. Rutten/Wilders gaan jullie een warm fiscaal ontvangst geven. Te beginnen op Schiphol met de geldhonden vs geldwolven uit SU.


  Maak melding

 12. En dat bedoel ik nou DAS #12.

  In een andere topic geeft deze zwartkijker aan dat we niet jaloers moeten zijn enz. enz..

  Nu komt hij met zo’n verhaal.

  DAS, waarom komt niets positief uit jou schrijven, heb je het gewoon niet in je of zo.

  Waarom niet iets in de trend van jongens de verkiezingen zijn gelopen, laten we de democratie respecteren en de komende regering een kans geven en gaat tenslotte om ons geliefde land.

  Ik had begrepen dat je kinderen had, ik hoop niet dat DAS jou roepnaam of zo is, die kinderen kunnen je onzin een keer lezen.

  Je moet je schamen DAS, bigi bigi man e taki wang lo dong dong sani.


  Maak melding

 13. Positief?

  OK! Ik ben positief! Ik respecteer de democratie en de uitslag van de verkiezing.
  Goed zo, Henky & NaMi?

  Vragen jullie aan Bouterse en Brunswijk om de democratie in een rechtsstaat ook te respecteren. Als ze dat doen dan lopen ze rechtsstreeks naar Santhoki en vragen hem om hun in de gevangenis te stoppen.

  Respect voor de democratie en Rechtsstaat verlangen jullie van mij maar niet van jullie leiders? Klassejustitie!

  Ik wil positief zijn als jullie met andere leiders komen. Bij Jenny ben ik positief tot heel blij. Kom met andere namen binnen MC en je zal me zien stralen. Maar geen Bouta of Brunsi. Dat gaat mijn fatsoen een beetje te ver.


  Maak melding

 14. ik heb het niet over zuidafrika maar suriname maar ik wens jullie veel succes met jullie keuze ik vraag mij alleen af hoe iemand positief kan zijn met het iedee dat bouterse en brunswijk het roer over gaan nemen in suriname.


  Maak melding

 15. Ai mi boi DAS toch.

  “Vragen jullie aan Bouterse en Brunswijk om de democratie in een rechtsstaat ook te respecteren. Als ze dat doen dan lopen ze rechtsstreeks naar Santhoki en vragen hem om hun in de gevangenis te stoppen.”

  Waarom zouden Brunsie en Bouterse naar Santokie moeten gaan om ze op te sluiten.
  Zijn deze twee heren dan berecht in Suriname, zo ja, hoeveel jaren moeten ze precies zitten?

  Enne naar wie moet santokie gaan om hem te berechten. Klasse justitie, mi boi, weet wat je zegt.


  Maak melding

 16. Water!

  Is het allerbelangrijkste op Aarde.
  Dus is water naar zee dragen funest of spaarzaam.

  Voor NaMi, Pinto en Henky draag ik tot op heden water naar zee of ik vul het vat der Kanaiden voor ze.

  Ze snappen het niet, dus laat ik ze in hun euforische barryl (vat).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.