Suriname’s minister van Justitie: we voeren strijd

43

PARAMARIBO, 7 jul – De race om het presidentschap van Suriname is een politieke strijd. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Het is een niet aflatende strijd. Recente ontwikkelingen veranderen daar niets aan. Dat wie dan ook president wordt is dus nog lang geen uitgemaakte zaak.

In elk geval zal de VHP, Santokhi’s politieke huis, de strijdbijl niet begraven. Er komt een kandidaat als alternatief voor Desi Bouterse. “Wij hebben voor de verkiezingen van 25 mei gezegd dat we naar een politieke strijd gaan”, zegt Santokhi. Nu de verkiezingen achter de rug zijn, begint het pas goed. De VHP is er ook helemaal klaar voor. Er staan dan ook aardig wat belangen op het spel.

Die hebben vooral te maken met de toekomst van Suriname zelf. “We gaan voor bescherming van de rechtsstaat. Suriname mag niet geïsoleerd raken in nationaal en internationaal opzicht”, aldus Santokhi. Ook economisch mag het niet verbleken als de verkeerde kandidaat aan de macht komt. “Deze strijd leveren we tot aan de grenzen van de democratische rechtsstaat. We gaan voor die strijd.”


43 REACTIES

 1. Santokhi wil zeker de corrupte belangen van hem en zijn partij genoten beschermen. Maar dat gaat mooi niet door, want het net sluit zich langzaam maar zeker om hem heen. Het gevang lonkt voor Santokhi !!! Of gaat hij toch vluchten naar zijn bazen in het buitenland. Suriname wordt echt democratisch maar streng tegen corruptie, echt waar !!!


  Maak melding

 2. Blijf maar lekker jullie achterhoede gevecht leveren. Jullie hebben niet eens door dat je de verliezer bent, dat is eigenlijk het ergste.

  AC zal voor de MC kandidaat stemmen, de AC DR en RR leden die zich bij nps hadden aangesloten zullen voor MC stemmen. Oppassen dat zelfs vhp DR en RR leden voor MC zullen stemmen want jou en sardjoe lusten ze in ieder geval niet.

  Iedereen weet dat de belangen groot zijn, jullie knijpen het noh.

  Er gaat een grootscheepse onderzoek gestart worden naar drugshandel, mensenhandel, fraude, moord en diefstal.

  We gaan eindelijk schoonschip maken in Suriname, blijf lekker zeuren, het zijn je laatste stuiptrekkingen.


  Maak melding

 3. Santokhi, het is beter dat je zwijgt.Bij de verkiezing van de parlementsvoorzitter hebben jullie je ware aard getoond.Bij jullie gaat het niet om de democratie, maar om jullie zelf.Koste wat kost, dat jullie weer aan de macht komen.Als je echt zo oprecht bent, zou ik me diep schamen om met Somohardjo samen te werken.Doordat deze man zo oncapabel is heeft het parlement niet optimaal kunnen functioneren,hij heeft zich in het parlement misdragen, waar hij een voorbeeldfunctie heeft, gronden intrekken en aan zijn zoon en andere familieleden geven.Jij zou de persoon moeten zijn, die de parlementaire democratie hoog had moeten houden.Maar natuurlijk, de drang naar macht is veel belangrijker, dan de wil van het volk.Accepteer dat je DE GROTE LOOSER bent.


  Maak melding

 4. De VHP is er ook helemaal klaar voor. Er staan dan ook aardig wat belangen op het spel………

  Zoals belangen van groot grondbezitters die,zolang Ramdien Sardjoe ( leider van de VHP)in het parlement zit, geen cent aan onroerendgoedbelasting zullen hoeven te betalen.Dit voorstel van belastingheffing werd eertijds door Winston Wirth,die toen in de SPA zat en nu bij de NDP,gedaan.Maar zoals eerder vermeld,door Sardjoe van tafel werd geveegd.Zo zijn er meer wetsvoorstellen die uit de ijskast zullen worden gehaald en hopelijk aangenomen door de MC-regering en daar is men,vooral VHP, HEEL BANG voor.


  Maak melding

 5. Mensen ,landgenoten dat bedoel ik nou het gaat niet om landsbelang maar om macht om het volk verder te onderdrukken .
  Santokie moet zich niet negatief uitlaten als hij zekerweet dat hij een staatsman is , maar dat is hij niet hij is gewoon bezig om het op een rasiaal boeg te gooien , de naam zegt het al vereenigde hundustaanse partij .
  moeten we terug gaan naar de jaren 70 nee , dus santoka blijf bij je lees en wacht je proces maar af .


  Maak melding

 6. Zullen die Bejaarden politici dan uiteindelijk toch nog plaats maken voor Jongere politici. ik ben benieuwd.

  In ieder geval is 15 en 16 juli een dag om in de gaten te houden.


  Maak melding

 7. Santhokie zou de laatste moeten zijn die dit geouwehoer uitkraait.
  Hij is zo onbetrouwbaar als een rat.Hij heeft Su. niet verkocht aan het buitenland(Amerika en Nedeland), maar gratis weggegeven.Hij is ook vaker betrokken geweest in drugdeals, daarom is hij bang dat DDB aan de macht komt.Dan krijg je “to police the police”.De beerput gaat open en de bewijzen zullen er niet om liegen.Deze kloot vecht voor eigen- en partijbelang, terwijl MC voor algemeenbelang gaat.Het binnenland heeft voor MC en Ac gekozen.Ik snap niet dat het Nw.Front aan de macht wil komen.Wiens belang willen zij dan dienen.
  Dus Santhokie: doe normaal, want voor jou en je cornuiten valt er niets te halen.Laat het volk van Suriname weten als je jou have en goed door eerlijk verdiend geld heb kunnen kopen.Jij hebt zoveel, dat anderen deze op hun naam hebben moeten plaatsen.Nu gaan z.g. een brandweerman en een ex-At’r moeten opdraaien voor de door jou gepleegde diefstal.De waarheid komt aan het licht.Een deel van de drug is intussen in Nederland aangekomen.De bewijzen zullen geleverd worden.Jou onderhandelingen zijn ook vastgelegd.(stille getuigen)Er wordt eraan gewerkt.Het zal op de televisie verschijnen mie boi.

  Komt tijd komt raad.Blijf je bescherming zoeken bij die stomme Sardjoe.En je mag het weten dat Romeo Bravo zijn handen al heeft gewassen in onschuld.Je hebt hem ook benaderd.En dat van die gast van SLM, daar weet jij ook veel over.

  Je merkt het wel.De staat Suriname zal zich rot schrikken.


  Maak melding

 8. “Hindostaanse jongeren roeren zich
  Wednesday 7 July

  PARAMARIBO – De Hindostaanse jongeren roeren zich en oefenen zware druk uit op de VHP. Zij hebben graag dat er naar mogelijkheden worden gezocht, zodat een goede toekomst van deze jongeren en alle andere jongeren gegarandeerd is. Harold Ramdhanie, hoofdbestuurslid van de VHP, deelt dit mede aan de redactie van GFC Nieuws. De VHP topper spreekt tegen dat de VHP jongeren achter het artikel staan dat in de krant van vandaag is verschenen. In de advertentie wordt aan de VHP leiding verzocht om de Nieuw Front combinatie te verlaten.” Nee, en nogmaals nee. De VHP heeft onder haar kaderleden ook jongeren. En na het verslag van de voorzitter afgelopen zondagavond, heeft hij gevraagd of iemand een andere mening had of iets naar voren wilde brengen. Niemand had iets te zeggen of had een andere zienswijze. Dit onderwerp is op geen enkel moment ter sprake gekomen. Dus wat er in de krant staat komt zeker niet uit de boezem van de VHP. Anderzijds heb ik vanavond, op persoonlijke titel, een gesprek met enkele ouderen uit de zakenwereld die een visie willen meegeven bestemd voor de VHP”, zegt Ramdhanie tot slot.”

  —————————————–

  Ja, ja Tokkie, jullie voeren strijd, de vhp jongeren roeren zich, jullie zijn gedwongen je gezicht te redden voor deze jongeren met je strijd, strijden waarvoor? Ik geef Sardjoe nog precies een maand en hij zit in het vliegtuig richting Nederland naar zijn zieke zoon.

  De jeugd in Suriname zijn allemaal hetzelfde, ze zien allemaal dat de oude politiek niet deugd, wedden dat heel veel van de vhp jongeren spijt hebben dat ze niet op MC hebben gestemd.

  De jeugd heeft de toekomst. Het zinkend einische front schip zal nu echt zinken en zal niet geborgen kunnen worden, het is over en uit met jullie etnische politiek.

  Miesikeba had gelijk, front let my people go.


  Maak melding

 9. we benne benieuwd wanneer het straks fout zal gaan wat deze onnozele zullen zeggen,bouterse heeft zijn kansen ook gehad binnen de surinaamse politiek en dat heeft hij niet gepakt,wat zeuren jullie,60% van de bevolking heeft niet op hem gestemd alleen in Suriname komen mensen aan het bewind die de minderheid behaald heeft,jullie zijn emotioneel bezig,geen van de politici menen het met het Surinaamse bevolking zoook zij die vinden dat ze aan de macht moeten,waar gaat het heen in mijn gelieft Suriname,willen wij geisoleerd leven TELL ME FOLKS.


  Maak melding

 10. Dat gezeur steeds over isolatie door buitenland ; wie gaat wie isoleren ? volksbedrog santhoki..kiezersmisleiding. Niemand gelooft daar in..zelfs jij niet. De wereld draai op belangen, economische machtspel word gespeeld op allerhoogste niveau, waarbij burgerbelangen aan de laarzen gelapt worden. Wie president is en wie niet, welke partij wel of niet aan de macht is, interresseert andere landen geen ene ball. Het gaat om money, money, money.Kom niet aan de belangen van rijke landen, de multinationals. Wat je met je eigen volk doet, na joe sani..niks te make.


  Maak melding

 11. Laat die minister realistisch zijn en maar eens achter zich kijken en tot het inzicht geraken dat hij door 8 zetels slechts wordt gesteund.

  A Change ’s gonna come, that’s certain.


  Maak melding

 12. Volk van Suriname ….Besef u dat u de regeermacht heeft overgedragen aan een groep criminelen ! Alles wat is opgebouwd wordt weer afgebroken..De onderwereld heft het glas om de overwinning te vieren !In het buitenland staat men niet te springen om deze Coca coalitie als bestuurders !!President Obama gaat Bouterse niet uitnodigen om over het drugsbeleid in Suriname te praten omdat zijn inlichtingdienst het complete dossier van bovengenoemde Bouta en Brunswijk heeft overhandigd !Suriname enige hoop is dat Santhoki geozen wordt tot President !


  Maak melding

 13. M.a.w. Met alle beschikbare middelen zoals geld en etnische foefjes. Wanneer worden deze mensen wakker? Hebben ze nog steeds niet door dat Suriname een natie aan het worden is en dat je niets meer bereikt langs racistische lijnen? Denken ze dat alle Hindostanen omkoopbaar zijn zoals zijzelf? Wat hebben ze eigenlijk te verbergen, wat mag er niet aan het licht komen?


  Maak melding

 14. Santhoki, wat loop je te mekken, je hebt het zeker over Baas, pas op ja, want als ie toch Pres wordt, wat ga jij doen, hem van die stoel af schoppen en zelf daarop plaats nemen
  Schiet toch op man, wat ik hoop, Baas Pres, en jij weer minister van Justitie lijkt me een strak plan. Dan oeng kang lafoe, ja kans
  deng bering djie, is sabie toch, loek boeng boi!!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 15. die ezel op nummer 11 wil dat de minister achter zich kijkt maar als deze zelfde ezels met het verleden van hun baas confronteert dan mag jij nit in de achteruitkijkspiegel kijken, ik vraag mij af of dit soort dwazen zich niet schamen voor hun misselijke gedrag hier op dit net. santokhie heeft een betere opleiding dan bouterse.


  Maak melding

 16. Nr 1 Theo: Noem eens een corrupte belang van Santokhi en de zijnen!! Was je erbij en heb je gezien of heb je mee gedaan?? Wat overtuigend zeg!!! Neem een voorbeeld van nr 3 Ramsey!! en nog een aantal. Neem ze even goed door en je komt vanzelf.

  Over het algemeen is het bekend dat een ieder probeert een graantje mee te pikken.

  In elk geval heeft Santokhi geen moord op zijn geweten!!

  Negatieve reactiegevers, kom zelf in Sme en doe je ogen wijd open, kijk wat deze man in Sme gedaan en betekend heeft en nogsteeds!! Lullen jullie niet met je klote commentaren!!!

  Hoop van harte dat jullie niet blind zijn.

  Zeg niet wat je weet, maar weet wel wat je zegt Hypocrieten!!
  Bouterse President met MULO diploma en Brunsie de 3e klas lagere school???

  Sme wordt dan uitgesloten van alle andere landen!! Geen handel en wandel meer, dus alleen maar achteruitgang. Somalie, Mali of Oeganda? kies maar zelf uit!! Succes.


  Maak melding

 17. DU-16,
  Het verleden was nodig om te komen waar we nu zijn.

  Ook jij zal te enige tijd tot het verleden behoren, even als al die loosers die er hun levenstaak van hadden gemaakt om anderen te verguisen.

  Inmiddels dendert die DDB ontwikkelingstrein weleswaar zeer gestoord verder.

  Begin alvast te wennen aan het fenomeen, Zijne Excellentie Desiré Delano Bouterse!


  Maak melding

 18. Suriname vooruit!

  Ergens op dit forum schrijft iemand: “we gaan drugsbarronnen hard aanpakken, criminelen bestraffen, boeven oppakken, Suriname wordt een clean, democratisch land”.
  Dan vraag ik me af met welk Recht in handen we dat gaan doen? Wie gaat de opdrachten geven? Wordt Brunswijk minister van Justitie en Politie? Zo ja, weet ook dat met Bouterse als president de rechterlijke macht in Suriname behoorlijk gedegradeerd wordt.

  Ik vindt dat we een beetje doordraven en dat veel postings op dit forum een grote vorm van jaloezie vertonen. Jaloezie over hetgeen vooral de Hindustaanse groepering met hard werken en sparen heeft bereikt, terwijl bij voorbeeld de Creoolse loopt te feesten en te beesten. Uitzonderingen daargelaten.

  Met jaloezie voorop wordt geen enkele natie opgebouwd. Met hard werken wel! En omdat we weten dat een groot deel van de creolen hard werken schuwen (feitelijk bewezen), moeten we vooral uitkijken met beloftes. We geven nu 6 ministeries aan de Marrons/Aucaners, creolen die bekend staan om klagen en weinig dragen.
  Hoe hoopvol moet ik dit zien?

  Santhokie en zijn regering hebben niet alles verbeterd. Maar ze hebben wel veel gedaan om alles verbeterd te krijgen. Zelfs hetgeen Bouterse en zijn regering moedwillig hebben vernietigd. Ook dat hebben ze verbeterd. Stank voor dank? Het is gewoon jaloezie!

  Ik moet nog zien wat voor projecten deze 6 ministeries voor het volk bedenken en uitvoeren. Ik weet er alvast een: herstel van Moengo en Albina die de oude regering Bouterse zelf aan flarden heeft geschoten, op jacht naar aanstaande minister van J&P Brunswijk.

  Suriname vooruit maar zonder jaloezie en loze beloftes. Want Suriname achteruit is zo gepiept dan horen we de meeste optimisten op dit forum nooit meer niet.


  Maak melding

 19. Wat is men toch kritisch over het profiel van de presidentskandidaat. Waar was deze kritische houding toen Somohardjo werd voorgedragen als DNA-voorzitter?


  Maak melding

 20. we krijgen geen vhp-er als pres., omdat :1). santo zelf is verzekerd van een betere(gouden ?) toekomst dan die van sme-pres. > hij heeft toch die hoge dea/fbi/cia post in petto ? dus neem ik aan dat hij zich niet verkiesbaar stelt.2).uit de geschiedenis en de reacties hierboven : de andere surinamers gaan nooit kiezen voor een vhp-er als pres.3).vhp zelf heeft te weinig zetels 4).vhp heeft geen andere geschikte kandidaten voor pres.


  Maak melding

 21. het heeft geen zin om met de ezels van de ndp in discussie te gaan ze snappen het toch niet die koeien, lees de reaktie van een kleinkind op nummer 18.


  Maak melding

 22. Blijf maar de strijd voeren, kijken hoever jullie bij de marine trap komen. Brunsie heeft al de hef in handen, dus nu nog meer kraaien samen met NPS.


  Maak melding

 23. “Ingezonden stuk: Nieuw Front heeft juist het verraad uitgelokt
  Thursday 8 July
  Met de verkiezing van Jenny Simons tot DNA Voorzitter op woensdag 30 juni j.l., komen vooraanstaande FRONT ++++ toppers naar buiten met woorden als ‘verraad’ en ‘geen quorum verlenen bij de presidentsverkiezingen in het parlement’. Met de poging om een nieuwe coalitie te maken samen met A-Combinatie en Volksalliantie (AC/VA), heeft juist de leiding van het Nieuw Front het verraad uitgelokt door erop te rekenen, – en dus kennelijk aan te werken -, dat MC’ers zouden overlopen.

  Want de volksuitspraak van 25 mei j.l. betekent een harde afwijzing van het Nieuw Front en van het beleid dat deze Combinatie de afgelopen vijf jaren (en zelfs tien jaren) heeft gevoerd.

  En zeker voor wat betreft het Binnenland, hebben we gezien dat het Nieuw Front beleid door het electoraat aldaar met niet mis te verstane woorden (lees: stemmen), is weggestemd. De tien zetels van het Binnenland zijn namelijk allemaal gegaan naar AC en naar MC. Nw.Front (lees:de NPS) heeft hier onomstotelijk en op genante wijze het onderspit moeten delven en behoort thans tot de historie.

  Voorts laten de resultaten van de verkiezingen van 25 mei j.l. zien, dat het volk een regering wil waarin de MEGA Combinatie (MC) de leiding heeft. Doordat de MC naast de 23 zetels van DNA heeft verworven, ook nog in de Verenigde Volks -Vergadering (VVV) de meerderheid heeft behaald, maakt alleen deze Combinatie vooralsnog aanspraak op het zelfstandig kunnen kiezen van de President en de Vice-President van ons land. Door desondanks de ongrondwettelijke durf te hebben het voortouw te nemen in de vorming van een zogenaamde nieuwe regering wil het Nieuw Front het overlopen van Ressort- en Districtraadsleden van de MC, tegen de democratische letter en geest in, op gang brengen. Hiermee heeft dus juist het Nw.Front verraad uitgelokt en is dit Front bovendien ook nog actief gaan werken om RR en DR leden van de MC te doen overlopen onder de valse en vermeende voorwendselen van zelfverzekerdheid van het Nieuw Front hierbij, alsof zij de verkiezingen heeft gewonnen en alsof zij de regering volgens de Grondwet mag vormen. Niets is minder waar! Wat een afschuwelijke en bedriegelijke methodes van het Nieuw Front.

  Dit is een schandelijke vertoning van het Nw.Front, dat door het volk afgestraft is met de toekenning van slechts 14 zetels en bij deze toch het lef heeft om het volksverlakkende initiatief te nemen tot de zg. formatie van een regering. Wat een machtswellustigheid!!Wat een manipulatie met de uitslag van de democratisch gehouden verkiezingen!! Wat een immoreel en onethisch gedrag!! Foei toch, jullie leiders van het Nieuw Front. Gaan jullie maar zo door, want het is precies dit niet legitiem en ondermijnend gedrag van jullie, dat het volk steeds bij iedere verkiezing verder blijft afstraffen: van 41 zetels in 1987, naar 33 in 2000, naar 23 in 2005 en nu naar 14 zetels!!!

  Nu Jenny Simons tot DNA Voorzitter is gekozen, heeft de meerderheid van DNA leden in elk geval rechtmatig en naar eer en geweten gestemd, in het verlengde van datgene waar het volk voor heeft gestemd op 25 mei jl.. Hiermee is het verraad kapot geslagen dat het Nieuw Front helaas nog steeds bezig is uit te lokken. Het is onbetwistbaar in het voordeel van de Surinaamse democratie als DNA leden luisteren naar wat het volk wil en zich niet laten leiden door dit soort verleidingen als van het Nw.Front+ die enkel en alleen gestoeld zijn op ondergraving en omverwerping van de democratisch uitgesproken volkswil.

  De oproep om geen quorum te verlenen moet daarom in het verlengde hiervan gezien worden. Met deze oproep om geen quorum te verlenen zien wij weer de voor hun typerende lijn van obstructie, die door deze lieden van het Nieuw Front+ wordt gevolgd, welke veel schade aan onze democratische rechtsstaat en aan onze economie berokkent. Het wordt tijd dat de leiders van de Nieuw Front+ partijen zich neerleggen bij de volksuitspraak van 25 mei j.l. en eindelijk overgaan tot het plegen van handelingen, die ons democratisch rechtssysteem zullen verheffen.

  Hiertoe dienen zij evenwel de democratische grootheid op te brengen om zich neer te leggen bij de uitspraak van het volk en het hoofd te buigen voor deze volksuitspraak. Een ijdele hoop??

  Want dit kan te veel gevraagd zijn aan valse democraten, die als schapen in wolfskleren rondlopen? Volk van Suriname: let op Uw zaak en laat U niet misleiden!

  Mr. Ashwin Ramkisoor”

  ——————————————–

  Niets meer aan toe te voegen Mr. Ramkisoor.

  Gelukkig zijn er nog genoeg Surinamers met hun hart op de juiste plaats en de zaken durft te zeggen zoals ze zijn.

  Front go home, jullie hebben je tijd gehad.


  Maak melding

 24. “Suriname vooruit maar zonder jaloezie en loze beloftes.”

  Suriname inderdaad vooruit zonder jaloezie en loze beloftes, maar ook zonder front en zijn obstructie, corruptie, chaos, verdeel en heers en alle andere negativiteit.

  Optimisme zou de boventoon moeten voeren, dat we eindelijk een regering hebben die tot doel en de intentie heeft het land daadwerkelijk duurzaam te ontwikkelen.

  Ergens las ik van DAS het woordje “DJOEKA”, een scheldwoord dus, denigrerend bedoeld. Jaloezie dat AC in de regering zit, of is het gewoon dommigheid.

  Wil je politiek correct zijn dan gebruik je het woordje Marron, zoals het hoort.


  Maak melding

 25. mr ramkisoor.
  U heeft rechten gestudeerd.Dit betekent wanneer iemand in overtreding is tegen wet en regelgeving deze ook een straf verdiend. U weet ook dat er binnen MC en AC veroordeelden zijn. Hoe staat u daar tegenover.Heeft venetiaan een strafblad? en wat is zijn vooropleiding.


  Maak melding

 26. hehe ..leuk om te zien hoe onze kondremangs elkaar op stang jagen hier,de een nog grappiger dan de ander.

  Het politieke landschap is Su is net een kaw-wei.Om de twee meter stap je,of in een kaw-olo of een,op het eerste gezicht droog uitziende vlaai,,lekker warm en smeuig.
  laat Santokhi opkrassen man ,,morgen is weer een dag .

  @Das :welk onderzoek ligt er ten grondslag aan “feitelijk bewezen” ?


  Maak melding

 27. Suriname’s minister van Justitie: we voeren strijd…die man kon gewoon zeggen wij voeren een etnische strijd.
  Domme kerel dom dom dom gewoon een Pokai idioot ook nog….LEEGHOOFD……alleen maar PRAATGRAAG.


  Maak melding

 28. Triest Triest voor woorden. In plaats dat men hun energie gaat gebruiken om te strijden dat het land vooruit gaat, dan gaat men strijden tegen politieke collega’s.

  SHAME ON YOU Santokhi!!!


  Maak melding

 29. Bussy munda,

  Starplus, een Deens onderzoeksburo, heeft in 1972 in opdracht van de VN de armoede status van de meeste Afrikaanse landen onderzocht.

  Verschillnde zaken/lagen zijn onderzocht, waaronder de invloed van rijke, westerse landen met hun subsidie-zucht.
  Verpletterend was dat landen die veel subsidie kregen de slechtst functionerende regeringen hadden. Subsidie werd gebruikt om gaten te dichten en zelfverrijking van Bobos en partij-beschermers. Omdat er door de vele subsidie-inkomsten geen belasting werd geind kon de bevolking de boevenregering nooit naar huis sturen. Als je belasting betaalt, wil je weten wat ermee gedaan wordt. Betaal je niet, dan kan het je ook niet schelen want het is niet jouw geld.

  Maar nu komt het: in het verlengde van dit onderzoek is komen vast te staan dat de vele rituele bezigheden bij de bevolking en de rangorde bijkans niemand van de beroeps bevolking aan werken dacht. De Afro-dip is de naam die men voor deze werkschuwe houding heeft bedacht. Dit, tot ergernis van een paar zwarte geleerden in de VS.
  Afrikaanse nakomelingen (uitzonderingen daargelaten) over heel de wereld hebben in hun genen de Afro-dip meegekregen. Thats it!

  Terugbrengend naar de situatie in Suriname kun je zien hoe het volk is verdeeld qua huisvesting, scholing, beroep en rijkdom.
  Alle welgestelde creolen werken bij de overheid of zijn minister of direkteur bij lanti. Landbouw en handel is zijn in handel van andere groepen. De harde werkers in Suriname zijn niet de creolen. Die houden meer van feesten en rituelen. Daarnaast zit de creool niet te wachten op werkzaamheden die hem binden aan strakke tijden. Hij/zij moet de vrijheid hebben om op tijd te feesten en vrij te zijn als oma jarig is.
  Als je dit ontkent Bussy Munda, dan woon je niet in Suriname. Of je woont er maar met (opzettelijk) gesloten ogen.

  Als baksis hebben deskundigen van Starplus zich verdiept in het mensdom in de toekomst. Wetenschapper Mevr. Anita Sheombar heeft met een groep geleerden vastgesteld dat over 50 jaar alle mensen op de wereld een koffie-kleur hebben. Dat wil zeggen dat de Afro-dip zich via DNA ruim verspreidt waardoor in de toekomst weinig mensen op de wereld nog zin zullen hebben in werken. Je ziet nu al dat de computer en Robots het werk van vele mensen overnemen, terwijl de techniek maar steeds doorgaat. We worden bruin, lui en dik.

  Dit is niet mijn kennis maar de vrucht van veel lezen.


  Maak melding

 30. en ja,idd je hebt gelijk bij een redelijk deel van de creolen is het precies zoals je schetst .Maargoed dat is een ander ,heet hangijzer!!


  Maak melding

 31. Triest Triest voor woorden. In plaats dat men hun energie gaat gebruiken om te strijden dat het land vooruit gaat, dan gaat men strijden tegen politieke collega’s.

  SHAME ON YOU Santokhi!!!

  Avenger

  Yo Ezel er wordt gestreden tegen figuren die zeker niet het beste voor hebben met Su en zn bevolking!!!! Jullie zulle het merken hoop dat Bouta jullie mars weer gaat onderdrukken zoals hij dat in de jaren 80 heeft gedaan,maar hoopt nu dat het buitenland jullie werkelijk laat stikken, tenslotte hebben jullie ongeschoolde ezels hiervoor gekozen!!! Jullie worden straks bestuurd door mensen uit het Bos!!!


  Maak melding

 32. Busy Munda,

  Bedankt voor je begrip. Ik heb zelf ook de Afro-dip in mijn genen maar ik erken het. Ik probeer er wat aan te doen en het lukt me aardig moet ik zelf zeggen.
  Het gevaar ligt bij mensen die ontkennen de Afro-dip in zich te hebben en doen alsof.

  De woonsituatie in Suriname kan je heel veel vertellen. De meeste bouwvallige prasie-ossos
  worden bewoond door mensen met de Afro-dip.
  Die ontkennen de dip dus komen er nooit uit.
  Terwijl andere groeperingen er binnen 15 jaar met sparen en bezuinigen een prachtige woning hebben neergezet.

  Be cool!


  Maak melding

 33. “De woonsituatie in Suriname kan je heel veel vertellen. De meeste bouwvallige prasie-ossos
  worden bewoond door mensen met de Afro-dip.

  Tuurlijk wist ik dat met die DAS aan de hand was, eerst leed hij veel pijn nu zit hij in een dip.

  DAS de meeste bouwvallige prasie-ossos
  worden bewoond door mensen die nps’ers als jou zijn, waarschijnlijk zittten jullie allemaal inderdaad in een grote dip.

  De jeugd wil niet meer in die prassie oso’s wonen, ze willen uit die dip van de ouders en zijn massaal MC, eigenlijk zou je dit toe moeten juichen.

  Je schrijfsel op #33 heb je gewoon uit je grote dikke vette duim gezogen.

  Mooi man, al in 1972 hebben ze dus de westerse subsidie zucht onderzocht.

  Hebben ze ook beschreven hoeveel subsidie het westen toen al gaf aan hun kolonies en ex-kolonies.


  Maak melding

 34. Het is niet on topic en mijn excuses daarvoor

  @Na Mi :
  Als jij mij kan voorzien van cijfermateriaal om je stelling (of is het jouw persoonlijke mening ?)te onderbouwen,dan kan ik het samen met het deense onderzoek waar DAS naar refereert,in 1 ruk doorlezen.Ik heb het nog niet op de kop kunnen tikken. Alvast bedankt.
  en geef toe ,in een “bouwvallige prasie-ossos” wonen maar wel een dikke terreinwagen voor de deur ??


  Maak melding

 35. Busy Munda welk cijfermateriaal heb je nodig om mijn stelling te staven.

  Zijn het de onderstaande stellingen.

  ““De woonsituatie in Suriname kan je heel veel vertellen. De meeste bouwvallige prasie-ossos worden bewoond door mensen met de Afro-dip.”

  “Alle welgestelde creolen werken bij de overheid of zijn minister of direkteur bij lanti.”

  Of refereer je naar iets anders.

  Onderstaande wil ik wel toegeven hoor, maar leven deze mensen inderdaad dan in een afro-dip.

  “en geef toe ,in een “bouwvallige prasie-ossos” wonen maar wel een dikke terreinwagen voor de deur ??”

  Ook ik kijk reikhalzend uit naar het onderzoeksrapport, want ik ben benieuwd hoeveel subsidie het rijke gaf in 1972 aan hun kolonies en ex-kolonien.

  Trouwens landen die nog een kolonie waren kan je onmogelijk over subsidie praten.

  Er waren maar een handvol Ex-kolonien in 1972. Dus ik zou graag overtuigd worden door het rapport zelf te lezen en ja in een ruk.


  Maak melding

 36. dank voor je reactie Na Mi .

  het gaat om je stelling #38:
  “DAS de meeste bouwvallige prasie-ossos
  worden bewoond door mensen die nps’ers als jou zijn,…….

  De jeugd wil niet meer in die prassie oso’s wonen, ze willen uit die dip van de ouders en zijn massaal MC, eigenlijk zou je dit toe moeten juichen.”

  leven ze in een afrodip ? neen ,volgens mij niet !
  wel probeer ik aan te geven dat je dan in een omgekeerde wereld leeft .In mijn beleving doe je er alles aan om een dak(niet bouwvallig),liefst op je eigen erf, boven je hoofd te hebben en dan komt de rest.

  en eehh ikzelf ben af en toe gewoon verdomde lui of niet gemotiveerd om te werken maar om daar “afro dip” aan te verbinden gaat voor mij te ver !
  Immers,the bills bring you back to reality soon enough .


  Maak melding

 37. Heel goed van Santhoki,
  hij draagt de mening van vele hindustanen uit precies hoe de BEP, ABOP, PL en MC zeggen dat ze opkomen voor de boslandcreolen, de javanen en de president zij nog , dat hij een indiaan is.
  dus als Santhoki over de hindustanen heeft is er niks mis mee.
  een ding weet ik zeker. door hard werken komt men vooruit en niet door te moorden en te stelen.
  dat moet een ieder duidelijk zijn.

  als wij Suriname lief hebben moeten we hard werken om de doelen te bereiken.
  door maatregelen te nemen om een bepaald bevolkingsgroep in suriname te kleineren of in een hoek te plaatsen zal een heel hoge prijs betaald worden.
  we zullen tientallen jaren achteruitgang boeken i.p.v. vooruitgang.

  ik blijf kijken wanneer de eerste minister die in de fout gaat de laan wordt uitgestuurd.
  er is een bepaalde strategie in het spel.
  we beginnen met een paar en schoppen ze later de deur uit om weer de goeie in de plek te zetten.

  we zullen dit nog meemaken.

  ik raad Santhoki aan om in het land te blijven en in het parlement te werken zodat hij kan profileren binnen de surinaamse samenleveing. Alleen zo kan je een goede bijdrage leveren waarvoor je gekozen ben en geen buitenlandse functies aannemen.

  Raga


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.