Suriname’s nieuwste bijna-coalitie op springen

34

PARAMARIBO/MOENGO, 6 jul – De coalitie-in-de-maak van Nieuw Front, Volks Alliantie en A Combinatie, AC, staat op springen. Abop, de tweede belangrijkste partner in AC overweegt terug te treden. Abop-leider Ronnie Brunswijk vindt de beschuldigingen tegen zijn parlementariërs nog steeds onaanvaardbaar. Zijn achterban hield een protestdemonstratie in Abop-bastion Moengo, in Marowijne.

Het protest gold het ‘getalm’ van de AC-leiders. Die zouden niet snel genoeg tot een besluit komen. “We willen dat onze leiders zo snel mogelijk weer met de Mega Combinatie aan tafel gaan. We hebben er geen probleem mee als Desi Bouterse president wil worden”, werd geroepen op Radio Koyeba. Brunswijk pleegt nog overleg met de overige AC-partners.

Vooral de Bep van Caprino Allendy lijkt er niet happig op de samenwerking op te geven. Een beetje omgekeerde situatie ten opzichte van enkele weken terug. Toen de onderhandelingen met Mega Combinatie vastliepen, was Brunswijk onwillig. “Ik denk dat hij bezig is met een exitstrategie”, zei Nieuw Front-parlementariër Guno Castelen op Sky Radio. Castelen is ongeveer de lont in het kruitvat.

Hij ‘onthulde’ tegenover leiders van het nieuwe verbond dat twee Abop-parlementariërs zich niet gehouden hadden aan afspraken. De twee zouden niet gestemd hebben op Volks Alliantie-leider Paul Somohardjo. Die verloor prompt de verkiezingen om het voorzitterschap van het parlement. Castelen zweert nu bij hoog en laag geen namen te hebben genoemd. Brunswijk toonde al bij aanvang van het verbond niet bepaald gelukkig.


34 REACTIES

 1. Djopo tik a taki…..Somo djopo tik a taki dati…Somo djompo…..taki broko….ma Somo tik bun slag….. ma a bin tan hoor na taki…dus uitkijken…. wie en wie hij nu hiermee gaat slaan….uitkijken geblazen want Somo zint wraak.


  Maak melding

 2. Maar wie zou het in zijn kop halen om op Somo te stemmen…vooral de VHP/NPS moeten zich dood schamen het zijn gewoon een stel geboren EZELS.
  Maar wat vooral goed is voor Suriname is dat deze schurken …niet de verkiezing tot Pres.en vice Pres moeten organiseren…..Want nu dat wij meer van deze schurken afweten…is dat zij zouden FRAUDEREN…..de kiezers belazeren(de boel oplichten)…GEWOON als een zeer zware criminele bende….ROVEN en nogmaals ROVEN……FRONT is een zeer zware schurken bende….Dan willen zij de bevolking vertellen… DEMOCRATIE…vertellen… RECHT en WET…deze gasten behoren achter slot en grendel….NERGENS ANDERS….. OPSLUITEN DEZE SCHURKEN BENDE….DEMOCRATIE…lusten zij niet…..…niemand en ook niemand zal deze bende schurken nog eens vertrouwen….WEG MET FRAUDEREDE FRONT…schurken dat ze zijn…..WEG MET DIE BENDE.


  Maak melding

 3. Het is niet echt zo dat de partijen elkaar niet lusten. We zijn allemaal mensen. Mensen met wonden van de jaren 80. Wonden die niet helemaal genezen zijn. Het woord Bouterse alleen, doet weer steken van pijn in die wonden ontstaan. Daarom reageren zoveel mensen dramatisch. We zijn gene computers met geheugenbanken die je elk moment kan uitwissen en herprogrammeren. We zijn levende wezens met gevoelens en ethiek. Onze natuur spreekt. Van nature zijn we goed en ethisch. Dus valt het op als we iets onethisch of pijnlijks moeten ‘accepteren’ Vandaar dus zoveel commotie van alle kanten ….. iem sabie !! Dit moet je weten lieve mensen !!


  Maak melding

 4. Castelen heeft het verraad geconstateerd bij stemming voor Ruth Wijdenbosch (vice voorzitter). Niet bij de stemming voor het voorzitterschap. Wel wakker blijven hoor webmaster!
  Schandalig hoe ABOP en hun voorzitter daarop reageren. De manier waarop het verraad ontmaskerd is kan het volk niet schelen. Belangrijk is dat die stiekeme gluiperds ontmaskerd zijn.
  Het is heel erg laf om nu te gaan zeuren over de procedure die tot ontmaskering heeft geleid. Guno Castelen heeft gewoon zijn plicht gedaan. Als je laf verraad tegenkomt dan is het je morele plicht om dat openbaar te maken. Regeltjes en mazen in de wet die bescherming geven aan stiekeme verraders zijn nu minder relevant.
  Wij Surinamers moeten nog leren wat onze maatschappelijke plichten zijn. Wanneer mensen in koele bloede vermoord worden dan moet de dader bestraft worden. Punt. Zo geldt ook, als stiekem verraad wordt gepleedgd dan moet daar tegen opgetreden worden.
  Zolang wij niet leren opkomen voor eerlijk en oprecht gedrag zullen we nooit een volk worden. We willen toch niet in de hele wereld bekend staan als een populatie solitaire egoïstische bavianen? of wel soms?
  We komen op voor elkaar wanneer morele normen en waarden met de voeten betreden worden. Alleen dan kunnen we als een volk van het menselijk ras beschouwd worden. Wel of niet hanteren van ethische normen maakt het verschil tussen wel of niet mens zijn.


  Maak melding

 5. De overweging van Abop om wederom toenadering te zoeken tot de MC, nadat eerder deze combinatie de rug was toegekeerd en heil werd gezocht bij het Nieuw front, is voor mij het bewijs dat deze partij zich politiek prostitueert terwille van machtsbehoud.


  Maak melding

 6. Als je de Surinamse politiek volgt heb je de volgende dag gelijk een kater.. Ik schaam me om surinamer te zijn als ik alles door neem wat er gaande is in de surinamse politiek. De antal inwoners van suriname moet je vergelijken met een plaats als DEN HAAG. Harmonie is vertezoeken. jammer. Het beste is dat men suriname weer geeft aan de indianen, de oorspronkelijke bewoners dus. want men hebt gewoon een zooitje van dat land gemaakt. wat nog beter zou zijn is dat men gewoon een NATUUR Reservaat van dat land moet maken.

  Nog Maals ik schaam me om surinamer te zijn..


  Maak melding

 7. Het front + + is niet bijna gesprongen, het is gesprongen.

  They jumped too fast to conclusions.

  El Vene zei immers, “djompo teki taki an no noti, tang hanga dat na ing”.

  Ik wil aan alle Surinamers vragen om dit land en volk niet langer in gijzeling te nemen.

  Wij willen in de rij der naties ook een keer significant vooruit komen.

  U die denkt om vanuit den vreemde een opruiende bijdrage te leveren houdt u zich er buiten. U woont immers hier niet.

  Dit is de keus, die het volk dat hier woont, werkt en de striemen van alle dag ondergaat heeft gemaakt. Wij zijn ook voornemens om hier in dit land te sterven.

  Wij moeten ook werken aan de omstandigheden om u onverhoopt op uw oudedag hier opvang te bieden. Laat Suriname de gelegenheid om zich in alle rust te ontwikkelen.


  Maak melding

 8. Joel Martinus werpt zich op als voorzitter van de ABOP jongeren. Dat terwijl iedereen weet dat hij met MC participeert. Er wordt zelfs van hem gezegd dat hij nooit zal stemmen oor ABOP maar alleen voor MC. Hij is simpelweg een mol die AC moet kapot maken. Op z’n minst gaat hij proberen om ABOP te isoleren en een stempel op te drukken voor de toekomst. Je vraagt je af wat bouta hem beloofd heeft: misschien wat geld? Meer zit er waarschijnlijk niet in voor deze Joel Martinus.
  Met zijn honderd aanhangers heeft hij in Moengo duidelijk gemaakt dat behalve ABOP, ook BEP en Seeka aan zijn eisen moeten voldoen. Met andere woorden gaat hij met 100 man aanhang bepalen wat het beleid moet zijn van AC. Hij waant zich dus al een hele angstaanjagende dictator te zijn.
  Ik verwacht niet dat Caprino Allendy zich enigszins geïntimideerd voelt.
  Caprino Allendy is een man van status. Hij is de aanstaande Vice President van Suriname.


  Maak melding

 9. Go, Gadotjoh! Go!

  Hoepel op met je partij naar je soortgenoten.
  Dat dit dispuut ons land zo in de greep kan houden is te danken aan de onbestrafbaar gebleven moordzaken en plunderingen en het plegen van een machtsgreep om de democratie om zeep te helpen.

  We leven in een boevenland waar de ergste wapentrekkers het voor het zeggen hebben.
  Ga maar naar MC Brunsi en ik hoop dat jullie kunnen regeren. Als jullie elkaar nog niet hebben uitgeroeid na twee vergaderingen dan wel zeker na de derde.
  Het land moet geregeerd worden, schiet dan een beetje op en sluit je aan bij de sluwe militaire kliek die je niet waardeert.
  Ga gauw weg uit Front. Hoe langer je wacht, hoe minder waardering de militairen voor je zullen hebben. Na drie vergaderingen wordt je als stront behandelt dan wil je weer terug
  maar dan is het te laat.
  Donder gauw op naar je mede Gadotjoh’s!

  Waar zijn de normen en waarden gebleven die een democratie kent? Fraude wordt bestraft maar moord niet? Het wordt steeds erger.
  Over 15 jaar moet u dit allemaal in onze geschiedenisboeken kunnen terugvinden en het uitleggen aan uw schoolgaande kinderen. En dan vragen ze: “heeft u hieraan ook mee gewerkt? U heeft niets gedaan om het te voorkomen? Slappeling!” En dan richt hij of zij een wapen op uw hoofd want dat is toegestaan.
  Gefeliciteerd!


  Maak melding

 10. schandalig schandalig.wat maakt het uit wie erpar voorzitter word.het is toch te gek voor woorden.stelletje gemene mensen zijn jullie.het is een boeven bende met een stel ongeschoolde krachten,die daar de baas willen spelen.


  Maak melding

 11. Beste mensen,
  Laat het ons allen even duidelijk zijn.

  Als het nou MC/AC of FRONT/AC/VA is of wordt,het is allemaal een kort leven beschoren, en zal altijd bestaan uit opportunisten, omkoopbare en chantabele lieden zoals het politieke krachtenveld in Suriname nu is.

  Daarnaast is het sowieso in en in triest dat lieden zoals Ronnie Brunswijk op politiek level een dienst kunnen uitmaken in SME.

  Luistert U allen goed naar de persoon zijn uitspraken, zie zijn gedachtengang en zijn ontwikkelingsnivo.

  Zo lopen er nog meer rond binnen het Surinaams DNA.

  Zolang er volgelingen zijn die in SME op zulke lieden stemmen om zich te laten vertegenwoordigen in de hoop een graantje mee te pikken,zal het op politiek level voorlopig nog niet veel soeps wezen/worden in SME.

  Laat wat mij betreft AC en VA maar hun eigen gang gaan en er snel klaarheid komen in de grote politieke chaos in Suriname.

  Het AC en de VA zijn n.l. de 2 springcombinaties die op dit momente maximaal hun “slag kunnen slaan” zonder enig moraal opna te houden.

  Zij omhelzen een ieder waar zij het maximale uit kunnen halen voor ZICHZELF ofwel persoonlijke verrijking.

  Brunswijk tijdens een perscon-ferentie aanhoren vraagt men zich werkelijk af hoe zo’n figuur een rol kan spelen binnen de politiek.

  Het ontbreekt de man o.a. aan de meest elementaire fatsoensnormen.
  Zwaaiend met biljetten en een pistool tijdens voetbal evenementen (Partijvoorzitter v/e Surinaamse politieke groepering)

  Hoe laag kan men niet zinken.

  *GOD BLESS(AND BE WITH)SURINAME *


  Maak melding

 12. De wil van het volk moet gerespecteerd worden. Maar er is een nieuw concept op bestuurlijk-vlak in suriname. Geen politieke partij bezit een ministerie, dus geen eilandtjes formen maar intergraal bestuur waar transparantie naar de samenleving voor op staat.

  Dit alles vergt een goede begrip en inlevings vermogen dat vertrouwen goed is maar controle beter. De vraag bij dit alles is, of de partner van de MC zover is om dat te begrijpen.

  Tevens dient de MC goede verstandhouding te blijven koesteren met andere politieke organisaties. Dit om suriname zo snel mogelijk te kunnen opbouwen.

  Verder zijn de Megaprojecten die op stapel staan (bvb. 250 duizend hectare rijst ariaal en grote investeringen in de eigen goud winning)en nog vele andere projecten in de landbouw en bosbouw die vragen de maximale in zet van een ieder Suriname.


  Maak melding

 13. ‘Dictatuur is ook het werk van de slachtoffers’vanwaar die obsessie met dictators? waar eindigt de werkelijkheid en begint de fantasie? wat betekent het voor de menselijke waardigheid te moeten leven in een regime waarin één persoon alles controleert? ik probeer duidelijk te maken tot welke staat van ontbinding een samenleving kan vervallen.,,dictatuur is niet alleen het werk van een dictator,ook van de slachtoffers. ze werken op een bepaalde manier mee om een dictatuur in stand te houden. dictators worden een monster door de aanbidding, de onderdanigheid van hun volgelingen. democratie is een systeem van remmen en tegengewichten.Dictaturen brengen niet alleen econimische en politieke schade aan, ze tasten ok het moraal aan ze vernietigen maatschapelijke waarden, het vertrouwen in de democratische instutitie. het heeft een corumperend effect op het bewustzijn en de ethiek dat is op lange termijn misschien zelf het ergste.dit is precies wat er nu in suriname gebeurd wij onderschatten de gevolgen van een wrede en medogenloos militaire regime op een klein en onschuldig volk. triest voor woorden wat er nu in suriname nu gaande is, alleen maar op één laffe hond die lijd aan grootheidsWaan.


  Maak melding

 14. Tijd is geld!

  Ons land heeft een regering nodig. Zo snel mogelijk! Zo kunnen we niet verder doorsukkelen. Wordt het MC+ABOP dan kunnen we het Gadotjoh-formatie noemen. Dezelfde soort bij elkaar. Wie weet; komt er herstel in de huidige situatie want de Gadotjoh is een vogelsoort die anderen helpt herstellen.

  Laat maar komen: de ministers van ABOP en de knappe intelectuele achterhoede van MC. Maak maar bekend wie ze zijn en kies gelijk de president en de vice-president en ga regeren. Dan zijn we van dit ge-etter af en kunnen we andere berichten plaatsen op dit forum. Leuke berichten over vis, vlees, groenten en fruit. Maar ook over muziek, party’s en andere djoegoe-djoegoe.

  Dan is er geruisloos een maand van regeren achter de rug en komen we tot de conclussie dat het toch moeilijker is dan het lijkt.

  Dan is misschien de jonge Melvin Bouva president van ons land. Jong, opgegroeid in de mooie periode van schaarste (1985) en gevoed met overlevingspakketten uit Holland en Amerika. Pakketten die nodig waren omdat de partij die hem als president nu naar voren heeft geschoven ernstig gefaald en geplundert heeft. Een kind van ons is president. Een kind die alle narigheid, honger en ellende heeft gekend. Een kind die de grote schaarste heeft meegemaakt. Een kind die weet wat ontbering is. Een MC-kind.

  Wie het wil, kan het krijgen. Wie het zoekt, zal het vinden. Wie het voelt, zal het begrijpen en wie het doet, moet verantwoording afleggen. En dat kunnen velen niet. Ik verwacht niet en hoop niet dat we een Mega Chantabele regering krijgen. Dan is het allemaal voor niets geweest, dat ge-etter! Dan is er kostbare tijd verspild. En u weet het: tijd is geld!


  Maak melding

 15. Zolang sme leiders aanvaard,die op welke manier dan ook een crimineel achtergrond hebben,zal er nooit verbetering verandering omtwikkeling in het land komen..

  Zolang deze mensen de schepter zwaaien,is het één en al triest voor het land..

  el vene als lijder opperhoofd stam hoofd president opperbevelhebber van het leger van het land,moet nu verplicht vast stellen en een noot wet slaan,ookal is de regering demissionair dat alle criminelen die het lands-apparaat bemachtigen onmiddellijk dit verlaten..

  Daartoe is hij verplicht..

  Zolang dit niet gebeurt,blijven wij het volk in die stront zitten..

  Dan dient er een zaken-kabinet te komen,om alle wetten en regels te herevalueren de komende tijd..

  Maximaal negen ministeries en vijf en twintig parlementariers,met een fatsoenlijk opleiding goed geschoold ontwikkeld,weg met die analfabeten..

  Het ambtenaren apparaat halveren alle parastatale bedrijven privatiseren..

  Weg met al die boeven schurken oplichters rovers verkrachters verduisterde grondpikkers ,,mensen die hun naam nieteens kunnen schrijven beleidsmedewerkers zijn op verschillende ministeries ,,wat een schande toch voor de natie..


  Maak melding

 16. DAS #11,

  What’s cooking mi boi, zie je de bui al hangen, eerst was je de spreekbuis van MC, met je ‘we gaan niet terug’, nu blijkt dat de achterban wil dat men teruggaat onderhandelen met MC en het zinkend frauderende schip genaamd front++++++ verlaat, hoop je dat ze elkaar kapotschieten na twee vergaderingen nog wel.

  Zoals ik al eerder heb gemerkt, je bekijkt de Surinaamse politiek vanuit je front oranje bril, als front niet aan de macht kan komen mag alles kaport gaan.

  Shame on you.


  Maak melding

 17. meng de kleuren paars geel en rood =Bruin)SHIT

  NDP = NOTHING DOING PARTIJ

  AC = ALTIJD CORRUPT

  VA = VOLKS ANTIPATHIE

  Er is een nieuwe Film in de maak
  the good Bouta the Bad Brunswijk the Ugly Somo allen hebben een vonnis op hun naam staan.


  Maak melding

 18. ac = ALTIJD CORRUPT , deze verraders zijn boos omdat ze ontmaskerd zijn.Zogenaamd zijn ze beledigd,maar dat is allemaal valse trots.Het zijn de grootste boeven,rovers,moordenaars en terroristen bij elkaar.GOD,PLEASE SAVE SURINAME


  Maak melding

 19. er doen zich op dit moment een gerucht de ronde,dat de n p s leider venetiaan voorlopig niks te maken wilt hebben met
  de s p a voorzitter guno castelen.hij vindt dat castelen dom heeft gehandeld.waardoor hij de hele combinatie naar de bliksem heeft gestuurd.

  venetiaan voelt zich diep teleurgesteld met de uitspraak van z`n schoothondje guno castelen.marica vindt dat castelen de eer aan zich zelfs moet houden en bedankt als voorzitter bij de s p a.

  ook vindt somohardjo dat castelen verkeerd heeft gehandeld en moet de consequenties zelf trekken.maar castelen vindt dat hij niet fout heeft gehandeld and never zijn excuses in het openbaar aan de twee abop idioten zal aanbieden.

  dit moet nog bewezen worden,de domme fronters zijn van alles in staat.het is eenmaal hun cultuur gewoontes.

  sardjoe vindt castelen ook achterlijk en dom.


  Maak melding

 20. NR. 20 , yu-das en ME_neer du-bieltje Voor jullie geheugen .
  Zeer frapant , allen gevonnist door jouw Ollandse rechtbanken , niet van de Republiek Suriname en allen hadden zich voor het Ollands karretje laten spannen.
  Wie creeert de staatsgreep 1980 en waarom waren de 16 plegers allen “nederlandse militairen ” ???
  Miljoenen zijn er geinvesteerd en er moet zeker redement uit voortkomen .
  Destabilisatie-proces moet gefinancierd worden ; bv de Bevrijdingsraad , Stichting Makmour , Jungle Commando , Stakingen , Demonstratie’s , Introduceren van parallel-koers ,Wereld Omroep Nederland etc etc
  Wie heeft er belang bij???
  Er duidelijk een blind drang in de afgelopen
  30 jaar bij Den-Haag om “Patriot Bouterse” tot verdachte te maken en ook veroordeeld te krijgen .
  Het is jou Ollandse-politiek die er baat bij heeft dat “Patriot Bouterse” veroordeelt wordt .
  Zij wil immers bepalen (paternalistisch) wie er in Republiek Suriname President wordt en wie niet .
  Aspecten die niks te maken hebben met het “RECHT” .
  In 1975 werd Suriname enkel de “Politieke Onafhankelijkheid” uitgereikt .
  Economisch moet Suriname van Nederland
  ” Afhankelijk “blijven .
  Patriot D.D.Bouterse met zijn volk voeren de strijd aan voor “Economische Onafhankelijkheid ” voor de Republiek Suriname .
  EEN LAND ZONDER POLITIEK- EN ECONOMISCH-ONAFHANKELIJKHEID HEEFT GEEN ONTWIKKELING EN TOEKOMST !

  TIME IS MOVING
  GET WITH THE PROGRAM
  AND MOVES WITH THE TIMES

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 21. Castelen heeft zijn eigen politieke doodvonnis getekend, openlijk frauderen in de DNA kan en zal niet beloond worden, als ik hem was zou ik inderdaad de eer aan mijzelf houden en mijn zetel inleveren.

  Bee van ABOP zegt al, ik wil niet met die Castelen in een commissie zitten, want stel dat er geheime stukken besproken moeten worden, wie zegt dat het straks niet op straat ligt, dit zal de houding zijn van menig DNA lid.


  Maak melding

 22. Als dieven in de nacht een monsterverbond creeeren die op niets gebaseerd is dan enkel de winnaar van de verkiezingen een hak te zetten zal altijd springen.

  In 2005 hebben deze tarantula’s het ook al geflikt, de dans macabre was geboren, Suriname was verworden tot een banarepubliek met stamhoofden op elke ministerie en een president die met een emmer rondliep die geen bodem had.

  Nu heeft de kleine partij nps het toch geflikt om Vice-voorzitter van de DNA te worden, dus met het springen van deze verbond der verraders, kunnen we stellen dat nps toch nog heeft gescoord met zijn 4 zetels. Dit vinden de vhp en va zeker niet leuk.

  Nu gaat AC/ABOP weer met MC onderhandelen, vhp en va zullen dus gewoon met lege handen aan de kant staan. Somo kennende gaat zijn structuren raadplegen en wedden dat die zullen aanbevelen dat ook hij weer met MC moet gaan onderhandelen met of zonder AC.

  sardjoe de instigator van dit debacle, gaan ze eerdaags uit de vhp trappen.

  Door zijn toedoen zal de vhp in de oppositiebanken met hun 8 zetels plaatsnemen. Dit zullen een paar van die grote jongens in VHP niet leuk vinden. Ze moesten niets van vene hebben en sardjoe heeft doodleuk zijn lot aan nps verbonden, die nu wel de DNA Vice voorzitter op zak heeft.

  Da en spa, castelen die is afgeschreven, jesurun zal af en toe iets schreeuwen wat kant noch wal raakt, feit is dat deze partijen over 5 jaar samen met nps misschen nog 2 zetels zullen krijgen.


  Maak melding

 23. Geen grap!

  Ik maak geen grappen! MC+ABOP mogen voor mij gaan regeren. Neem asjeblieft Somo mee dan is hij een tevreden mens. Asjeblieft!

  Dan hebben we tenminste drie leiders in de coalitie die op hetzelfde niveau denken, zitten en praten. Ze zullen elkaar begrijpen wat namelijk goed is voor ons land. Wat deze drie gemeen hebben is hun eerlijkheid en oprechtheid. Het volk zal smullen van ruime overdaad aan vooruitgang, veiligheid, geld, werkgelegenheid en transparantie.

  Ik ben benieuwd. En zal dit met mijn Oranje zonnebril volgen. Front hoeft voor mij niet te regeren en Castelen moet helemaal uit de politiek verdwijnen. Laat het regeren van het land aan eerlijke en oprechte mensen over met een vlekkeloze staat van dienst. Dus nu: MC+ABOP+VA; uw garantie voor grote vooruitgang.
  Dit is geen grap.


  Maak melding

 24. in verband met de politieke ontwikkelingen binnen het nieuw front plus heeft ronald venetiaan afgezien van de
  31ste reguliere caricom staatshoofden conferentie.

  de huichelachtige cadeau van somohardjo aan de s p a met haar voorzitter plus de overige feestvierders van het nieuw front is hun duur komen te staan.

  venetiaan zal meer aandacht moeten besteden aan zijn politieke partij(want als apen hoger klimmen willen,ziet men gauw hun blote billen)de genade slag is echter niet ver meer.wie niet horen wil zal zeker voelen.
  koppigheid en arrogantie binnen de gelederen gaat maken dat men de n p s alleen op pappier zal terug kunnen vinden.

  de gekozen ondervoorzitterschap van ruth wijdenbosch is in gevaar.waarschijnlijk wordt er weer gestemd,waardoor de heer anton paal of een ander lid bij de mega combinatie wordt kandidaat gesteld.

  het mag niet uitgesloten worden dat santokhi zich terug trekt als kandidaat voor het presidentschap.waarschijnlijk wordt het s.adjodhia en h.ramdhani van de v h p.de tegenhangers van delano bouterse en(onbekend).

  er heerst een zeer gespannen sfeer binnen het nieuw front en ontevredenheid in grun djari aan de(wanicastraat)thans de johan adolf pengelstraat,tussen de groep van ronald venetiaan en dat van sunil oemrawsingh.

  de broeinest van de complotdenkers in hunne partij gebouwen zijn zogoed als verlaten.
  somohardjo gaat a.s.zondag weer in overleg treden met haar achterban om de politieke ontwikkelingen te bespreken,naar zich laat aanzien gaat de samenwerking tussen volksalliantie en de a combinatie niet door en automatisch komt ook de samenwerking met het nieuw front te verbroken.

  komt ervan als het nieuw front plus coûte que coûte een coup heeft gepleegd tijdens de onderhandeling op de a combinatie met de mega combinatie.nu zit hun allen daar als een stelletje koeien in een gangetje.
  somo,sardjoe nanga opa vene fesi fadong liki wan bigi baksteen.wel guno castelen dan.dati e’K wan olifant.


  Maak melding

 25. Wij hebben in eerste instantie de VHP aangezocht. Met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

  Een Amerikaanse generaal zei ooit eens, “do what you can with what you have, tie a knot and hang on”!!

  In het binnenland van Suriname worden er zonder hulp van Paramaribo tal van oplossingen teweeggebracht.

  Die inventiviteit zal goed van pas komen. Onderschat die mensen niet.

  Er zijn er zat, die voldoende school zijn gegaan dan academisch gevormd.

  Later zullen die betweters terugkrabbelen.


  Maak melding

 26. Tee yu krrraaasi fu naki maski na see pranga, yu musu dinki ding 2 doi spikri!

  En nu mogen zij de japijesua gaan uithangen met die spijkers door hun graai grage handen.


  Maak melding

 27. Hihihi,

  Het is gesprongen, ze verlaten allemaal het frauderende zinkend front schip.

  “Alendy: Meerderheid bestuur voor samenwerking MC 07 Jul, 10:30
  De meerderheid van het bestuur van de BEP is voorstander van samenwerking met de Mega Combinatie. Dit bleek dinsdagavond op de bestuursvergadering. “Uiteindelijk wordt het besluit genomen door de structurenvergadering die vanavond wordt gehouden”, aldus Caprino Alendy, voorzitter van de BEP, desgevraagd aan Starnieuws.

  Alendy geeft aan wat de grondslagen voor dit besluit zijn:
  – Door de verkiezing van Jenny Simons tot voorzitter van De Nationale Assemblee, is de situatie veranderd;
  – Na het uittreden van de ABOP uit de samenwerking met het Nieuw Front en Pertjajah Luhur, beschikt dit blok niet meer over de meerderheid;
  – Het vertrouwen is enorm geschaad door parlementariërs van ABOP te beschuldigen van ‘verraad’.

  Alendy zegt dat aan de andere kant de voorwaarden die ertoe geleid hebben om de Mega Combinatie de rug te keren, ook nog overeind staan. De AC wilde invulling geven aan vijf ministeries en de post van vice-president. Alendy zegt dat deze zaken nog besproken moeten worden. Op de vraag of er contact is met Mega Combinatie, zegt Alendy dat op 2e en 3e niveau contact is en dat er over en weer boodschappen zijn gegeven. Hem is verteld dat vice-presidentschap mogelijk is voor AC, maar dit moet formeel worden besproken. Alendy zegt dat rond negen uur vanavond het officiële standpunt van BEP bekend zal zijn”


  Maak melding

 28. het kon nooit goed gaan met deze partijen , de ene op rolschaatsen de andere op de roltrap het is gewoon een jojo .
  nu zal AC zien wat de werkelijkheid is .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.