EU-vliegverbod voor Blue Wing Airlines

5

De Surinaamse luchtvaartmaatschappij Blue Wing Airlines is toegevoegd aan de lijst van maatschappijen die niet in het Europese Luchtruim mogen vliegen. Dat heeft de Europese Commissie dinsdag bekendgemaakt.

Blue Wing Airlines vliegt niet op Europa. Volgens de website van het bedrijf wordt er wel op Frans-Guyana gevlogen. Dat valt onder het Europees luchtruim.

In mei stortte een toestel van Blue Wing neer in het oerwoud in oost-Suriname. De motor vloog in brand en de Antonov An-28 explodeerde. Acht mensen kwamen om. In april 2008 verongelukte een Antonov van dezelfde vliegmaatschappij ook al in het binnenland van Suriname. Toen kwamen alle 19 inzittenden om.


5 REACTIES

  1. Blue Airwings onderhoud zijn toestellen niet regelmatig en dat is een doodsteek in een land met een hoge luchtvochtigheidgraad.

    Ter vergelijking, toestellen van de Franse luchtmacht in Franse Guyana worden elke 72 vlieguren compleet gereviseerd omdat ze moeten opereren onder speciale condities, een relatief hoge luchtvochtigheid en nabijheid van de zee wat corrosie veroorzaakt.


    Maak melding

  2. Nummer 4 verkoop aub geen onzin hier op waterkant,die kisten worden goed onderhouden en niet alle kisten hoeven om de 72 uur te worden onderhouden,de meeste toestellen op zorg en hoop hebben om de 50 uur een kleine inspectie,we weten niet wat de oorzaak is van de rampen,van nummer 1 weten we om en bij dat de piloot iets niet goed heeft gedaan nadat er iets was gebeurd met een van de motoren,motoruitval hoeft niet perce de oorzaak te zijn van zo een verschrikkelijke ramp,kijk eens op http://www.avherald.com dan heb je een beeld wat voor incidenten er dagelijk gebeuren over de hele wereld.Ze moeten meer gaan investeren in opleidingen,dat wat gebeurt is met Blue Wing is de afgelopen tijd vaak gebeurd met maatschappijen met vrij jonge toestelen,ze doen weinig aan opleiding en gooien de piloten zonder ervaring voor de leeuwen.Piloten zijn ook verantwoordelijk voor hun vracht ,vooral in het binnenland van Suriname,daar heb ik meegemaakt dat ze zonder te kijken spullen laden en heel soms nieteens wegen…..dus er kunnen andere factoren een rol hebben gespeeld.
    Trouwens Blue Wing vliegt sinds zn bestaan /voorheen ITA met C206 toestellen en die vliegen nog steeds zonder problemen,of hebben die toestellen geen last van corrosie??Heb je ook gekeken wat de gemiddelde leeftijd is van de AN28 toestellen van Blue Wing??


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.