Bouterse hekelt “fraude” in Surinaams parlement

44

PARAMARIBO, 5 jul – Er is gefraudeerd in het parlement. Dit zegt voorzitter Desi Bouterse van de Mega Combinatie, MC. De bewering van Nieuw Front-topper Guno Castelen is niet anders worden uitgelegd. Castelen zegt als voorzitter van de parlementaire verkiezingscommissie zijn handtekening te hebben gewijzigd op sommige stembriefjes. Die waren bestemd voor een selecte groep parlementariërs.

Het heimelijk merken geschiedde tijdens de verkiezing van een parlementsvoorzitter. Het ging dan om personen die om een of andere reden gewantrouwd werden. Parlementariërs van de Volks Alliantie en A Combinatie wel te verstaan. Aan de hand van de briefjes kon het stemgedrag worden achterhaald. Castelen deed zijn verhaal tijdens een topontmoeting van Nieuw Front en de twee partners.

Daar zat ook president Ronald Venetiaan tussen als leider van het Nieuw Front. “Deze mensen zijn niet eenvoudig. Meneer Castelen vertelt de president van Suriname hoe hij gefraudeerd heeft met stembiljetten”, zei Bouterse tijdens een partijbijeenkomst. “Dit zijn de mensen die de mond vol hebben van wet- en regelgeving.” Hij ziet MC uiteindelijk ook de presidentsverkiezing winnen. Dit ondanks “manipulatiepogingen van het Nieuw Front.”


44 REACTIES

 1. Leuk hé! Je kan weer op een ander afgeven zelf ben je zo heilig, dat het bloed nog van je handen afdruipt. Wanneer ga je eens naar Boxtel? Je moet wel realistisch blijven, jij als president van dit land is ronduit een schande. Je veracht het parlement. In het verleden zou je plaatsnemen in het parlement om het niveau op te krikken. Hahahahaha, hihihihihi, je kan niet eens een discussie voeren, je kan alleen op de Berm naar beneden schreeuwen, niemand maar dan ook niemand durft daar zijn of haar waffel te openen.

  In het parlement moet je met argumenten komen, domme praatjes zoals je die met regelmaat op de berm laat horen, snijden in het parlement geen hout.

  Wanneer worden wij van deze kwelgeest verlost? A.u.b. uitspraak van de krijgsraad. Daarna inpakken en wegwezen mi ta!

  Jullie hebben keer op keer bewezen, dat er geen deskundigheid in jullie rovershol aanwezig is. Het land gaat onder jullie bewind weer regelrecht naar de afgrond!
  En! Dan heeft alles en een ieder het gedaan. Want jullie zijn maar in een paar dingen goed;

  Stelen
  Moorden
  Brandstichten
  Verdachtmakingen
  Bedreigen
  Vernielen
  Vluchten
  Martelen
  Mensen met kettingzagen laten vermoorden (Piko Sabajo)

  Lange leve (in Santo Boma) de president!


  Maak melding

 2. bouterse,
  jij bent de grote boosdoener van alle politieke narigheden in het land.
  jou achterban bestaat uit heel domme achtergestelde armoedzaaiers,nietsnutten en boeven.ze geloven alles zonder eens na te denken.ik hoop van harte dat ze je heel binnenkort opsluiten of ophangen.


  Maak melding

 3. venetiaan is normaal gesproken een hypocriet.dit land heeft nog nooit eerder zo`n een slechte leider gekend als deze.de npk van arron en lachmon hebben een grote fout begaan om deze poppenkastleider aan het volk van suriname te introduceren.

  laten wij eerlijk wezen,wat heeft deze man in godsnaam voor dit land gedaan.als je mij vraagt geen moer,behalve zijn eigen front democratie en zijn soortgenoten de grond in te boren.op de valreep heeft hij een aantal stemvee als ambtenaar in dienst genomen en anderen beëdigt.

  de dommekracht is altijd bezig geweest zijn volk te verhongeren,samen met de vakcentrale dat alleen opkomt voor salaris verhogingen en niet zorgt voor een betere leeft klimaat voor de werkzoekenden in dit land.deze zijn mede schuldig aan de scheve verhouding in dit land.en hebben ze een heleboel te lullen over een politieke combinatie dat nog geen regeermacht heeft.

  ze zijn allemaal een pot nat,echt waar.neem bijvoorbeeld iemand als somo die man had van a tot z voor soso.en reisde ook free one met de slm.die man leeft als een koning.

  nogmaals er moet controle komen bij de vakcentrale`s.er wordt daar flink gestoeid met financiën van de vakbonden.het is nu of nooit.


  Maak melding

 4. Men moet maar volgens de regels sancties treffen.
  b.v. deze man mag nooit meer in DNA verband zitting nemen in welke commissie dan ook…direct koppen met spijkers slaan die man brengt anderen in gevaar……zeer zeer onbetrouwbaar is deze EZEL…Ik begin te twijfelen of men echt op SPA heeft gestemd…ik denk eerder dat deze club zelf de 400 stemmetjes in de stembus gedaan hebben…ik vertrouw deze bende voor geen meter meer…..Afschuwelijk….vervloekt zelf ook nog.


  Maak melding

 5. Die hele front is een fraude club bijelkaar, ze hebben altijd gefraudeerd, ze zijn nooit democratisch bezig geweest, laten we elkaar niet voor de gek houden.

  De president behoort tot een partij die verkiezingsfraude tot kunst had verheven in de 70er jaren. De nps is heilig van overtuigd dat ze altijd in het machtscentrum moeten komen, dus zullen ze alles doen om dat te verwezenlijken, waarom ze denken dat ze in het machtscentrum thuishoren vertellen ze niet bij.

  In de VVV hoort MC alle DNA, DR en RR leden te vragen hun stembriefje duidelijk te tonen aan de buitenwereld. Zet dan mensen op de tribune om te tellen.

  front kan je niet vertrouwen, ook het vervalsen van de vvv stembriefjes behoort tot de mogelijkheden, laat niets aan het toeval over.


  Maak melding

 6. Kijk wie praat. De man die nooit respect getoond heeft, voor parlement, rechtelijke macht en de Surinaamse democratie. Anderen van fraude beschuldigen. Dat uit de mond van DB klinkt als een grap. Iemand die de alles wat de rechtstaat voor staat met de voeten getreden heeft. Dit kan alleen maar in Suriname. Front wil nu met hem afreken.Nu is het te laat. Ze hadden dit varkentje moeten wassen toen het nog kon. Nu zit Suriname met hem opgescheept en maakt hij gebruik van de zelfde democratische regels die andere met hun levens hebben moeten bekopen.


  Maak melding

 7. ONSCHENDBAARHEID
  Artikel 88

  De voorzitter, de leden van De Nationale Assemblee, de Regering en de deskundigen als bedoelt in artikel 85 lid 2 zijn niet strafrechtelijk vervolgbaar voor hetgeen zij in de vergadering hebben gezegd of aan haar schriftelijk hebben overgelegd, tenzij zij daarmee openbaar maken wat in een besloten vergadering of onder geheimhouding is gezegd of overgelegd. (DBS)

  volgens mij heeft castelen een raar begrip over de onschendbaarheid.dit handeling van castelen is buiten het nationale assemblee plaats gevonden,is precies zo als een parlementariërs onder invloed alcohol een auto bestuurd.nee want hij is onschendbaar.

  ‘Verraders’ omgekocht voor US$ 500.000
  Paramaribo – De ‘verraders’ die gestemd hebben tegen de kandidatuur van Paul Somohardjo zijn omgekocht voor een bedrag dat varieert tussen de US$ 200.000 en US$ 500.000. NF/DA’ 91 parlementariër Winston Jessurun die Dagblad Suriname dit meedeelt, zegt dit vernomen te hebben van betrouwbare bronnen.

  hoe dom kan deze man niet zijn,hij legt onwetend of bewust de nadruk op de beschuldiging van castelen tegenover de twee heren van de abop.hij maakt het van kwaad tot erger.dit is een zware beschuldiging aan het adres van de blinde gever aan de ontvangers.

  dit is een zeer en gevaarlijke domme stunt/
  prognose van winston jessurun.een uit de zovele macht dronken idioot.


  Maak melding

 8. Asjeblieft!

  Dit is een onbelangrijk, onverantwoord en onbegrijpelijk artikel. Lulhannig Nederlands van het niveau bakkabrokie. Dit gaat echt te ver! Neus heeft gelijk: journalistiek in SU is nog erger en slechter dan politiek.


  Maak melding

 9. Het is bouterse die verantwoordelijk is voor de vernietigen van de media in suriname daarom doet het mij erg pijn dat een monster die zoveel leed heeft veroorzaakt in suriname vrij rond loopt in het land en onze jeugd vergiftigd met zijn leugens en bedrog.


  Maak melding

 10. “Het heimelijk merken geschiedde tijdens de verkiezing van een parlementsvoorzitter”

  ” Aan de hand van de briefjes kon het stemgedrag worden achterhaald. Castelen deed zijn verhaal tijdens een topontmoeting van Nieuw Front en de twee partners.”

  “Meneer Castelen vertelt de president van Suriname hoe hij gefraudeerd heeft met stembiljetten”,

  “Dit zijn de mensen die de mond vol hebben van wet- en regelgeving.”

  ——————————————

  Bovenstaande een copietjes uit het artikel, wat doen de fronters, dit belangrijk gegeven niet tot zich nemen, het ging immers om geheime stemming in de DNA volgens een artikel in onze wetboek.

  De boodschapper moet het ontgelden, sommige vinden dit artikel zelfs onbelangrijk.

  En zo wordt fraude in de doofpot gestopt, op de welbekende front manier, bekritiseer de boodschapper, maak hem monddood, en de boodschap zal het volk snel vergeten.

  Dit zijn onze democraten in Suriname.


  Maak melding

 11. Intussen:

  Bee en Bojanski verzoeken vervolging Castelen
  Sunday 4 July
  PARAMARIBO-Marinus Bee en Walter Bojanski, de twee Abop-parlementariërs die door het NF-plus van “verraad” worden beschuldigd, overwegen een verzoek tot vervolging in te dienen tegen het DNA-lid Guno Castelen, die lid was van de commissie ter verkiezing van een nieuwe parlementsvoorzitter, woensdag. Zo verneemt GFC Nieuws uit betrouwbare bron. Bee en Bojanski hebben contact gezocht met hun advocaten en partijvoorzitter Ronnie Brunswijk. Dat Castelen de stembriefjes zou hebben gemarkeerd is volgens hen een onrechtmatige daad die niet door de beugel kan. De twee mannen hebben kenbaar gemaakt dat ze volgens afspraak hun stem hebben uitgebracht ; het bewijs ligt volgens hen in de foto’s die ze van hun stembriefje zouden hebben gemaakt.:

  —————————————
  Goed zo, ABOP, klaag deze fraudeur aan.

  Hieronder, het domme volk, pikt dit soort zaken niet meer, Castelen jij hebt je politieke doodvonnis getekend, het volk zal dit niet vergeten.

  “Delen binnen de gemeenschap willen maatregelen tegen Castelen
  Sunday 4 July
  PARAMARIBO – Dat Guno Castelen, voorzitter van de parlementaire commissie ter verkiezing van een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter van De Nationale Assemblee ( DNA) op woensdag 30 juni stembiljetten heeft ‘gemarkeerd’, is niet in goede aarde gevallen bij delen van de gemeenschap. GFC Nieuws belde met verschillende, willekeurige personen om hun mening hieromtrent te horen.

  Oglaya Abiateng, middelbare scholier: “Ik keur het af wat Castelen heeft gedaan. Wat hij heeft gedaan is fraude. Hij moet door justitie vervolgd worden, want door het plaatsen van verschillende parafen op de stembiljetten van de DNA-leden heeft hij het reglement van orde van het parlement en de grondwet geschonden, want de stemming had een geheim karakter.”

  Melissa Podirono, marketingmedewerkster: “Ik vind dat Castelen oneerlijk is geweest. Hij had het liever voor zichzelf kunnen houden, want nu komt hij onbetrouwbaar over.”

  Chequita Persaud, rechtenstudente: ” Castelen heeft naar mijn mening zijn politieke doodvonnis getekend door de stemkeuze van DNA-leden publiekelijk te maken. Niemand gaat hem meer vertrouwen, ook de voorzitter van het parlement niet.” Zij verklaart zich nader: “Er was in het parlement toch afgesproken dat het een geheime verkiezing zou zijn? Wel dan hij heeft die verkiezingsprocedure geschonden door in het openbaar te komen vertellen welke parlementariër op wie heeft gestemd.” Volgens Persaud is er sprake van een overtreding van de op dat moment gekozen verkiezingsprocedure. “Nu kan bij wijze van praten iedereen merk tekentjes gaan plaatsen op stembiljetten om stemgedrag te kunnen volgen. Dat kan niet, dat is onbehoorlijk en ongehoord,” aldus Persaud.

  Christien Watamaleo, leerkracht: “Wat Castelen heeft gedaan is laag bij de grond. Dat hij enkele stembriefjes heeft voorzien van speciale merktekens – hij noemt ze paraaf – is ondemocratisch en moet afgestraft worden. Deze man kunnen we nooit meer vertrouwen”.

  Brian Pinas, ambtenaar: “Er moet gewoon formeel aangifte tegen Castelen gedaan worden, want op deze manier hebben we geen democratie meer in Suriname”. Hij legt uit: “Er moest in een hokje gestemd worden, dat wil zeggen dat de stemming geheim was. Als Castelen willens en wetens zijn paraaf op de stembiljetten van mogelijke verraders heeft veranderd, dan heeft hij als commissievoorzitter bewust in strijd gehandeld met de verkiezingsprocedure. Dit kan niet door de beugel. Er moeten rechtsmaatregelen tegen hem getroffen worden.”

  Ricardo Cotino, bedrijfsleider: “Dat Castelen zover gaat om stembriefjes te voorzien van een speciale paraaf slaat werkelijk alles.
  Als je nog twijfelde aan het democratisch gehalte van de Nieuw Frontleiders, dan is hiermee weer het bewijs geleverd. Nou, het hek is van de dam.
  Dit moet niet zo gelaten worden. Hij moet vervolgd worden want dit is fraude op hoog niveau, in onze hoogste college van staat.”

  Surindre Mungra, politiek historicus heeft een heel andere benadering. “ Het valt hem niet kwalijk te nemen. Als Castelen handelde in het belang van het land, valt er wel wat voor te zeggen. En wie zegt mij dat hij dit willens en wetens heeft gedaan. Castelen heeft niemand benadeeld en heeft de verkiezingen op geen enkele manier in gevaar gebracht. Laat men dus niet zomaar conclusies trekken die nergens op zijn gebaseerd. Mogelijk heeft hij zijn paraaf niet eens veranderd”, aldus Mungra

  MC/NDP-voorman Desi Bouterse heeft het handelen van Castelen ook over de hekel gehaald. Gisteravond hield hij zijn gehoor in Ocer voor over informatie te beschikken als zou Nieuw Frontleider Guno Castelen (voorzitter SPA) op elf stembriefjes merk tekens hebben gezet om zo te kunnen achterhalen welke parlementariërs tegen de afspraak in zouden stemmen. “Dit heeft hij verteld aan de president van de Republiek Suriname, met zijn tien schone vingers. Hij vertelt gewoon hoe hij gefraudeerd en hoe hij gemanipuleerd heeft”, aldus Bouterse.”


  Maak melding

 12. @ nummer 2
  Het is heel hard maar waar.
  wat ik grapig vindt is dat een aantal figuren hier op dit forum het niet door hebben dat zij zich zelf belachelijk maken ze hebben het over artikel strafrecht die voor iedereen van toepassing is behalve voor half half god en slavenmeester desi bouterse daar gelden er speciale regels voor ai mi gado waarom zijn een deel van mijn landgenoten zo DOM.


  Maak melding

 13. Bouta: Je bent pas een goede leider als je alle fraudeurs, Curruptenaars, Tjoekoemans etc. kaal plukt, 7 jaren naar Santa Boma Yail stuurt in de CEL en na vrijkomen een opleiding geeft om als een normaal mens te opereren in de maatschappij en iets positiefs voor de gemeenshap betekent.

  Of het nou van Castelen, wijdenbosh, Venetiaan of wie dan ook mag zijn!!!! Ik geloof als je dat doet, ben je de held voor een ieder!!

  Let wel verdomd goed ook op je zich zelf!! Wordt zelf geen BOEF boven de andere boefjees of curruptie MAN!!!!!!!!


  Maak melding

 14. Gelukkig heeft DB zijn mond niet vol van wet- en regelgeving.
  Een persoon die verantwoordelijk gesteld kan worden voor 2 maal aan toe verantwoordelijk gesteld kan worden voor het omverwerpen met geweld van democratisch en wettig gekozen regering kan mijns inziens niks zeggen over respect hebben van wet- en regelgeving.


  Maak melding

 15. Schoonschip in de politiek.
  NDP ers met Bouterse voorin en Brunswijk en consorten had je iets anders verwacht.On Frontiers shame on you. Surinamers krijgen verdiende loon. hoop dat jullie een keer gaan nadenken wie je kiest als je vertegenwoordiger.
  Is het zo moeilijk om te beredeneren dat een moordenaar , drugsdealer , volken moordenaar op een eerlijke manier gaat handelen. Bouterse, Brunswijk die hebben de regels, wetten altijd vertrapt. Nu doen ze alof ze nooit een verkeersregel zelfs hebben overtreden.
  Bouta neem nog wat meer drugs tot je en kraai nog meer onzin. De domme massa gelooft jou. Tijd om alle besmette politici de laan uit te sturen .Suriname op zo een manier wordt nooit en nimmer goed.
  Sorry mevr. Simons ik vraag me soms af wat u beweegt om met criminelen en moordenaars samen te werken of kunnen de zg academici van Adek ook niet meer denken.


  Maak melding

 16. De commissievoorzitter heeft verkeerd gehandeld los van wat dhr. Bouterse zelf vind. Daar moet op gelet worden. Deze situatie is het gevolg van de blinde-machtstrijd die het front voerd om aan de macht te blijven in suriname.

  Zoals het naar uit ziet verlies de fronters de stijd tegen de MC en wordt DD Bouterse president van suriname.


  Maak melding

 17. DU ik begrijp je reactie , je verkregen bezittingen staan zeker op het spel.
  je hoeft je niet druk te maken , alles wat je eerlijk hebt verdient zal intact blijven , maar alles wat je onrechtmatig hebt verkregen zal verdwijnen als sneeuw voor de zon , en dat geld ook voor al die andere dieven .
  somo ,santo ,jesr ,enz enz , het zal blijken …


  Maak melding

 18. hahahahaaha ik moet soms echt lachen om sommige reaktie hier, goed voor de ontspanning dus bouterse gebruikt drugs hahahaha.
  nu weer serieus de man die naast bouterse staat alibux heeft de surinaamse staat voor miljoenen opgelicht bosje het zelfde zie vandaag met wie bouterse samenwerkt open jou ogen het gaat allang niet meer om het landsbelang maar om bouterse zijn eigen belang open jou ogen stelletje koeien.


  Maak melding

 19. Flutbericht!

  Wie niet snapt dat dit bericht een flutbericht is, is de basis vergeten.

  De pot verwijt de ketel dat hij gefraudeerd heeft. Terwijl de pot zelf vele gruwelijke moorden op zijn naam heeft staan, vraagt hij om vervolging van de ketel. Triest!

  De boodschapper NaMi, is de pot. En daar hebben we van geleerd dat we het recht aan een kant mogen schuiven wanneer we maar willen. Vergelijk deze foute fraude op 15 stembiljetten met de moord op 15 grote zonen van het land dan kom je tot de ontdekking dat dit een flutbericht is.

  Bouta heeft er nu al spijt van dat hij dit bericht kenbaar heeft gemaakt. Hiermij snijdt hij in zijn eigen vingers. Daar kwam hij pas later achter. Zo slim is hij ook niet.
  En toch vindt ik dat Castelen eruit gegooid moet worden en niet meer terug mag komen.
  Het gaat om de boodschapper die het bericht draagt.


  Maak melding

 20. ieder mens heeft een kans verdient,ook bouterse.[wie weet,misschien is hij inderdaad verandert en wil hij het op deze manier goed maken]met haat en nijd bereikt men niks.laten we positief blijven en het beste voor suriname hopen.oude koeien uit de sloot halen heeft geen zin.niemand hier op de aarde is volmaakt.door aldoende leert men.europa is ook niet zomaar rijk geworden.hoeveel landen hebben de blanken niet leeggzogen???????????


  Maak melding

 21. En die sukkel wil president worden. Een president die nog geen eens weet wat fraude is: Fraude is een vorm van bedrog; de zaken worden anders voorgesteld dan ze zijn, door op papier of digitaal een onjuiste weergave te geven van de werkelijkheid. Men spreekt ook van oplichting, hoewel oplichting een breder begrip is: het kan ook op andere manieren geschieden.

  DDB ff voor de duidelijkheid. Fraude is dat wat jij en je matie volop deden om de staatskas te plunderen. Ook die Tjoekoe die jij, bosje, e.a. ontvingen valt onder fraude.

  Ook het omkopen van DNA leden om maar vooral op Jenny te stemmen valt onder fraude. Voorlopig is het dan ook eerder aannemelijk dat als er al fraude gepleegd is dit door de NDP gedaan is. Een partij die sinds 25 mei overduidelijk geleid wordt door een groep die totaal geen respect heeft voor welke regels en wetten dan ook. Een groep die in de rechtbank doet of ze seniel en ziek zijn, maar in het OCER springleven blijken te zijn. Een groep moraalloze egoisten die SME al meermalen naar de afgrond heeft gevoerd.

  Het handelen van Castelen valt onder het hoofdstuk onrechtmatige daad, iets doen wat indruist tegen de regels. Beslist niet goed te praten maar gewoon een uitsterst domme actie van een dom figuur. Liever dat dat een de schofterige en criminele acties van sommige andere sukkels met gootheidswaan.


  Maak melding

 22. #14.

  Wanneer bent u geboren!? Volgende week?
  Of! Kun u niet lezen?

  Van uw posting krijg ik buikpijn van het lachen.

  Ik zou zeggen neem nog een flinke snuif!

  Of is dit een cynische posting uwerzijds?


  Maak melding

 23. W.Whome,
  ga professionele hulp zoeken voordat ´t te laat is! Je bent blijven steken in de jaren 70.Ga naar ned. Wilders zal je met open armen ontvangen.


  Maak melding

 24. beste jongeren en stomme ouderen,
  totnu toe weet ik dat alleen losers een hopeloze drugsverslaafde bouterse aanhangen waaronder zelfs intelektuelen.
  het zijn deze mensen die op een normale manier niet aan hun trekken kunnen komen.
  alle concessies en bedrijven van bouterse zijn failliet,proces tegen hem en daarom is hij zelf zoekende.
  A no abi neks djie oenoe.
  zijn naam is de geschiedenis ingegaan als een vuile landverrader.


  Maak melding

 25. MEDIA : WAAROM GEVEN JULLIE ZOVEEL AIRTIME AAN DAT GEKRIJS VAN ~BOUTERSE ?? WORDEN JULLIE ERVOOR BETAALD SOMS ??

  Bouterse, we gaan je pas respecteren als je een dialoog discussie aandurft met een politieke tegenstaander. Maar … je gaat met een mond vol tanden zitten want je hebt niets om je te verdedigen. Het is soon game over for you. Alle mensen zijn jarenlang bang geweest om zich tegen je te uiten, uit vrees voor hun leven.

  Beste wat je kunt doen, is een andere kandidaat voorschuiven en je regie van achter de schermen voeren, maar respectvol. ga niet als een tirranie tekeer.

  Stop nou eens eindelijk met anderen verkeerd bestempelen. Focus op je werk en niet op die andere mensen. Per survey vindt met het hinderlijk dat je steeds op anderen ‘afvuurt’. De oorlog en de strijd van de coup is allang voorbij man. You’re fighting a find that was already ended, a long while ago. Kom naar het heden man. Live in present time.

  Neem eens een wandeling door delen van de stad, to get yourself into present time.


  Maak melding

 26. The boss is not always right, but he’s always “The Boss”!

  De baas is nooit laat, hij is verhinderd.

  Nu gaan er dingen gebeuren!

  Ik kan mij niet voorstellen dat volgens a very few hier op het forum zoveel mensen, die nota bene 23 zetels bijeen hebben gebracht geen recht van praten zouden mogen hebben. Hoe daaaaaang!!!


  Maak melding

 27. men zegt met recht dat alleen honden een baas hebben. wie de schoen past ?????? wat velen niet tot hun hoofd vol modder willen laten doordringen is dat de meerderheid van het surinaamse volk voor wat anders heeft gekozen sterker nog de militaire tak van de ndp heeft de minste stemmen gehaald andere leden van de partij hebben beduiden meer stemmen gehaald maar daar zwijgen ze over die laffaard


  Maak melding

 28. ey, kondreman’s, denk na en ga een beetje rekenen voor je bovenstaande anansi-tori’s gaat uitkramen.
  hulp : hoeveel stemmen heb je nodig om parlementsvoorzitter te worden ? hoeveel stemmen ‘heeft’ de mc al ? het verschil x 200-500.000 usd !. en dat zou betaald zijn/worden door mw.simons of de mc ? voor een functie die ‘boven de partijen’ moet/hoort te staan ?.wel erg duur, hor !.


  Maak melding

 29. NR 24: Wees blij dat je buikpijn hebt en stel je daarmee zich gerust!!!!

  De boevenbende van de regering in Sme hebben de burgers nog ergere pijn gedaan!! Ga de historie in. Weleens van de Bieb gehoord?? Succes!!! Dat ik jou aan het lachen hebt gebracht is heel goed, want lachen is gezond!!


  Maak melding

 30. Whome nr 24! Kun jij wel lezen?? Wil je zo vriendelijk zijn om het bericht nog eens door te nemen en misschien kom je tot een goede verstand.

  Jawel! Ga een keertje de geschiedenis induiken en volgens mij kom je toch tot een goed verstand Of laat je tot een goed verstand brengen door een verstandige. Goodluck. Ik denk inderdaad dat je in 70er bent hangen. Wilders zal je een oneway ticket geven en gratis ook.


  Maak melding

 31. “Vergelijk deze foute fraude op 15 stembiljetten met de moord op 15 grote zonen van het land dan kom je tot de ontdekking dat dit een flutbericht is.”

  DAS daar gaat jou verziekte denktrend, dat je niet snapt dat het twee losstaande zaken zijn die je niet kan en mag vergelijken, zegt heel veel over jou.

  I rest my case.


  Maak melding

 32. He neusje

  Wanneer je een keer nuchter bent, dan lees je je stuk weer op #23, wedden dat je je gaat schamen voor je eigen stommiteit en achterlijkheid.

  Eerlijk komen vertellen, ja.


  Maak melding

 33. Castelen had nauwelijks de eed achter de kiezen, “zo waarlijk helpe mij God Almachtig” of hij ging grandioos in de fout.

  Nu kan ik Marica veel beter begrijpen.


  Maak melding

 34. Eerste goede daad van de nieuwe regering zou moeten zijn om Castelen te laten berechten door het OM en opsluiten voor openlijke fraude in Lands hoogste college.

  Dit zou een goed voorbeeld zijn richting de jeugd, nl fraude en diefstal mogen niet beloond worden en dat MC dat niet tolereerd.

  Het zou ook naar de partners van MC in de regering, MC ministers zelf, directeurs, DNA leden enz. enz., een afschrikwekkende werking moeten hebben, dat men diefstal en fraude gaat bestraffen niemand uitgezonderd.

  Dus gewoon Castelen laten berechten, let wel voor een Onafhankelijk rechtbank, de politiek mag zich niet mee bemoeien.

  MC moet bewijzen dat ze geen front zijn die zich met rechtszaken bemoeit of probeerd te beinvloeden, typisch voorbeeld hiervan is 8 dec. punt.


  Maak melding

 35. NaMitje,

  Het is de boodschapper die deze twee zaken verbindt. Had iemand anders dan Desi himself dit gedrag gehekelt, dan had je gelijk.

  Blijf de “goede” zaak maar verdedigen, je komt er op een dag wel zelf achter. Zonder mijn hulp.


  Maak melding

 36. He WATje #40

  Jij hebt de twee zaken vergeleken. Lees hieronder je schrijsel weer. Hoe achterlijk kan je niet zijn.

  ““Vergelijk deze foute fraude op 15 stembiljetten met de moord op 15 grote zonen van het land dan kom je tot de ontdekking dat dit een flutbericht is.””


  Maak melding

 37. De ndp scribenten fungeren als stoorzenders.
  Dat is ook de nadrukkelijke opdracht vanuit het rovershol. De opdracht is als volgt;

  Zet alles op zijn kop, weerspreek alle beschuldigingen aan mijn adres (en tussen ons gesproken en gezwegen ik ben schuldig)
  en sleep vervolgens alles en een ieder met de haren erbij. Aldus sprak baasje de Moordenaar.

  Wensen wet en recht, maar dan wel selectief.

  Let goed op wat er gaat gebeuren met bovenstaand geval. Indien er sprake is van daadwerkelijke omkoping (in een kleine gemeenschap blijft niets geheim) volgt een rechtszaak tegen betrokkenen. Vervolgens kan tante Jenny naar haar hamer fluiten.

  En de Moordenaar zal uiteindelijk berecht worden, het proces is reeds ingang gezet daar kan geen onzichtbare hand van welke blinde muur dan ook iets aan veranderen.


  Maak melding

 38. Zo nu wordt het echt mooi. AC wil natuurlijk ook de Vice voorzitter positie hebben, en logisch nps dacht iedereen slim af te zijn om toch vice voorzitter te worden, die vlieger gaat niet op.

  Intussen is de fraude van front helemaal bij de PG, politieonderzoek heeft uitgewezen dat er met stembriefjes zijn geknoeid, verschillende letters zijn boven de paragraaf van de fraudeer geplaats, zeker 7 stembiljetten vertoonden afwijkingen vergeleken met de rest.

  ——————————————–
  “Brunswijk wil nieuwe verkiezing vice-voorzitter parlement 08 Jul, 06:00
  Ronnie Brunswijk,voorzitter van de ABOP, tevens volksvertegenwoordiger van Marowijne zegt dat hij een eis bij het parlement zal deponeren om de verkiezingen van de vice-voorzitter van het parlement opnieuw te doen plaatsvinden. “Wij gaan stellen dat de stemming voor wat betreft de vice-voorzitter opnieuw plaatst vindt. Er zijn ondemocratische handelingen gepleegd en wij gaan dat niet goedkeuren”, zegt Brunswijk.

  Op 30 juni werd Jenny Geerlings-Simons, gekozen tot voorzitter en Ruth Wijdenbosch tot vice-voorzitter. Bij de stemming van de vice-voorzitter bracht Guno Castelen, lid van de verkiezingscommissie markeringen aan op de stembriefjes. Castelen verklaarde dit in een vergadering van de voorzitters van het Nieuw Front, A-Combinatie en Pertjajah Luhur. “Nu wil hij niet meer zeggen, maar hij heeft het in mijn bijzijn gezegd”, aldus Brunswijk.

  Volgens waarnemingen van Castelen zouden de leden van ABOP niet gestemd hebben op Ruth Wijdenbosch. Brunswijk is hier boos over. Nu de samenwerking tussen AC en Nieuw Front verbroken is, wil Brunswijk nieuwe verkiezingen voor vice-voorzitter, want de stemming zou niet geldig zijn. Brunswijk heeft een onderzoek gevraagd naar de markeringen op de stembiljetten. Vandaag zullen de markeringen op de stembiljetten tijdens de huishoudelijke vergadering van het parlement aan de orde komen. “


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.