ABOP Nederland wil nieuwe dialoog tussen MC en AC

28

De secretaris van ABOP Sympathisanten Nederland, Jan Gajentaan, is van mening dat de gesprekken tussen MC en AC over coalitievorming in een te vroeg stadium zijn afgekapt. Hij wijst erop dat er momenteel veel signalen zijn, zowel van de ABOP- achterban in Nederland als van de basis in Suriname, die erop duiden dat veel leden niet begrijpen waarom de gesprekken met de Mega Combinatie zo abrupt zijn stopgezet. Volgens Gajentaan is het wel duidelijk voor een ieder bij de ABOP dat MC nogal onredelijk was tijdens de onderhandelingen. Minder duidelijk is het antwoord op de vraag of de gesprekken op voorzittersnivo zijn gesprongen. Het daarop volgende pact AC/VA was strategisch, maar moest men zich niet beter eerst oriënteren in beide kampen (NF of MC) alvorens zich te binden? De brandende vraag die door velen wordt gesteld is daarom, was het dan écht niet mogelijk om te komen tot een coalitie met MC?

De verkiezing van Jenny Geerlings-Simons als voorzitter van De Nationale Assemblée heeft volgens Gajentaan een nieuwe politieke situatie geschapen in Suriname. De belangrijke voorhoede positie van voorzitter DNA is nu niet meer in handen van NF/AC/VA. Volgens vele politieke analisten zal dit ook impact hebben op eventuele presidentsverkiezingen in de Verenigde Volksvergadering. Vrijwel niemand gelooft meer in de haalbaarheid van een NF/AC/VA regering. Dit staat los van de vraag wie er precies op Simons gestemd heeft binnen de NF/AC/VA coalitie.

Gajentaan wijst erop dat de ABOP- achterban in het binnenland juist zeer enthousiast was over de samenwerking MC/AC. Zowel MC als AC zijn daar sterk vertegenwoordigd, in vele families en gezinnen bevinden zich zowel MC als AC aanhangers. Ook stelt hij dat de partij-ideologieën van de ABOP (als onderdeel van AC) en de NDP (als onderdeel van MC) in veel opzichten overeenkomen. Met name valt op dat beide partijen zich sterk richten op het scheppen van kansen voor de kansarmen. Ook de omvorming van Suriname tot een zelfstandige economie met voldoende perspectief en potentieel om alle inwoners een goed bestaan te bieden, is een gemeenschappelijk ideaal. Natuurlijk zijn er ook verschillen van mening tussen beide politieke organisaties, met name op het vlak van de bestuurlijke indeling en het waarborgen van democratische verhoudingen. Volgens Gajentaan hecht AC veel waarde aan democratische verhoudingen, terwijl MC van oudsher er een wat meer monolitische denkwijze op nahoudt (denken en handelen als één blok) . Dit kwam met name tot uiting in de wijze van onderhandelen door de NDP- commissie die onderhandelde namens MC. Er was nauwelijks ruimte voor een eigen inbreng door AC, stelt de ABOP’er.

ABOP Nederland hoopt dat de gebeurtenissen van de afgelopen week beide combinaties weer aan het denken hebben gezet. Gajentaan pleit daarom voor het hervatten van de dialoog tussen MC en AC, op welke wijze dan ook. De pijnpunten moeten dan open besproken worden. Ook de partners binnen NF/AC/VA zouden de gelegenheid moeten krijgen deel te nemen aan die dialoog, voor zover zij bereid zijn de door MC uitdrukkelijk gestelde premisse van het presidentschap van Bouterse te accepteren. De ABOP’ers in Nederland vinden deze dialoog niet alleen in het belang van de eigen achterban, maar vooral in het belang van de politieke stabiliteit, de samenwerking en de vooruitgang in de Republiek Suriname. Ook Seeka Nederland heeft zich al eerder in gelijke zin uitgesproken.


28 REACTIES

 1. Natuurlijk…AC welkom bij MC…maar in het verleden hebben juist nu AC Front technieken en tactieken geleerd.
  Om zonder verder te denken en zeggen ik wil dit ik wil dat…dus een probleem er ligt dan duidelijk geen streven achter om iets voor de nakomelingen achter te laten dan een soort wij gaan daar en wij gaan happen.
  Maar er is een gemeenschap daarvoor moet iedere Suri voor gaan…en geen dit is voor mij….. ik heb meer zetels… dat is voor jou…enz enz….rommel politiek…..waarom heeft Front…. AC niet als eerste binnen laten gaan…..denk goed hierover na…..waarom heeft FRONT ….AC niet als eerste binnen laten gaan….VHP zou het niet willen en VA zou het ook niet willen.

  Daarom men moet gaan denken wat gaan wij met het land doen…en niet wij hier zij daar dat is veels te veel FRONT en einde van de rit zit jij met de gebakken peren…Somo is gestraft door zijn smerige handelingen….dat had FRONT ook moeten weten maar blinde hebzucht…. Het zou een belediging zijn voor de gemeenschap als Somo weer daar moest gaan zitten.
  Maar goed anderen hebben het door en begrijpen dat er goed bestuur moet komen en geen koek en happen te staan verdelen …..want dan hebben wij weer niks…en zullen het enkel en alleen met Staatsolie moeten doen…..het wordt pinaren voor de nakomelingen.
  Men moet streven naar een toekomst voor iedere Suri…..en geen hap wedstrijd van maken….met koek verdeel komen wij nergens dan rotzooi…en nog meer rotzooi.
  Dit soort zaken zijn te realiseren door gebieden duidelijk tot ontwikkeling te brengen


  Maak melding

 2. Haastige spoed is zelden niet goed????

  Het volgende wordt er ook gezegd tijdens de onderhandelingen. Minder duidelijk is het antwoord op de vraag of de gesprekken op voorzittersnivo zijn gesprongen. Welke niveau heeft brunwijk?? Zelfs Nederlands kan hij nieteens spreken!! groep 5? voorheen 3e klas lagere school!!!

  Laat hem blijven waar hij zich bevindt. Schud hem niet wakker want anders gaat hij schieten waar hij heel veel verstand van heeft. Alleen schiet hij altijd mis!!


  Maak melding

 3. ik vraag mij af of deze man namens zijn zelf spreekt of namens de binnenlandse bewoners die zwaar hebben geleden onder bouterse zijn militaire regime , denk aan moi wana nog steeds wonen er duizenden surinamers in frans guyana en velen anderen in nederland die zijn gevlucht voor het brutale en wrede regime van desi bouterse.


  Maak melding

 4. Wat Jan Gajentaan ongelovelijk naief. Ja er is een verschil als de Baas zegt dat je je bek moet houden of dat hij een loopjongen stuurt. Maa dat verschil bestaat er slechts uit dat je in het eerste geval nog kunt zeggen dat je Baas een schoft vindt en in het tweede geval is de Baas zo overduidelijk arrogant dat hij je nog geen eens een gelijkwaardig gesprek waard vindt. Hij stuurt de erfhond op je af.

  DDB maakt gewoon misbruik van jullie aangeboren gewoonte om de slavenmeesters te pleasen. Bevrijden jullie je eens van je ketenen, ga je verstand gebruiken, onderken dat DDB uitsluitend staat voor zijn eigen belang, geef toe dat DDB jullie nieuw slavenmeester wil spelen.


  Maak melding

 5. Die onderhandelingen werden systematisch verstoord door die fossielen van het front.

  Jan ik kan je verzekeren dat zij niet meer in conditie zijn om te kunnen vechten tegen de voorzienigheid.

  Wie had kunnen bevroeden dat dokter Simons met een minderheid zou worden gekozen boven die kermisklant?

  Dat is geen werk van deez aardkloot. Het is Godswerk!

  En de gesprekken met ABOP worden gecontinueerd.

  Het samenraapselige-Front moet met deze uitslag al begrepen hebben dat zij niet de meerderheid uitmaken.

  Zij zijn als het zand van Zanderij.


  Maak melding

 6. Hoezo ABOP Holland?

  Jan, Ga je nt aan politiek in SU ergeren.
  Ga je niet aan politiek in Suriname ergeren.
  Gesprekken op voorzittersniveau maken niet veel uit in deze wirwar. Trouwens, er is nooit een gesprek geweest tussen MC en ABOP.
  De delegatie van de ABOP heeft geen kans gehad om iets te zeggen, laatstaan iet te kunnen vragen.

  Dit heeft daar plaatsgevonden: “beste mensen, van harte welkom. De winnaar van de verkiezingen, Mega Combinatie, heeft op jullie verzoek ruimte gemaakt voor deze meeting. Maar voordat u zich enige illusies gaat maken of vragen stellen over enige positionering, waar danook, moet ik u zeggen dat dat niet bespreekbaar is”. Einde van het welkomstwoord van Desi. Toen zijn we direkt opgestapt! Het klonk ook nogal luid en vijandig. Als een bevel!

  Ik vraag me ook af Jan, wat is het nut van de ABOP achterban in Holland? Sturen jullie geld om de propagandakas te steunen? Echt waar?
  Advies: hou je bezig met politiek in Holland en ga niet bedelen om nieuwe gesprekken met MC. Het gaat niet gebeuren ook, want we zijn niet netjes behandeld.


  Maak melding

 7. Hiermee is overduidelijk dat deze mensen VERRAAD hebben gepleegd.Deze mensen zijn altijd al VERRADERS geweest,ze hebben hun eigen boni VERRADEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. De interpretatie en perceptie van het woord POLITIEK is vaak een probleem in vele samenleving en landen denk ik. POLITIEK betekent NIET met vuile, vieze spelletjes je eigen mensen schaakmat zetten om zoveel mogelijk je zakken te vullen voordat je doodgaat?
  Heel lang geleden was er geen geld, we hadden bartering(ruilhandel) deze periode verkochten we onze broeders en zusters aan een bepaalde groep of ras, door het aannemen van kralen en spiegels. In die tijd waren er 5 continenten (Amerika, Azie, Afrika, Australie en Europa) alle continenten die begonnen met een A deed en kon meedoen aan de ruilhandel, de ene die begint met een E kon niet meedoen aan de ruilhandel (geen grondstoffen), want ze hadden niets om te ruilen, dus kwamen ze eerst; piraten op zee, kolonisatie, slavernij ,leegroven moorden enz.
  Op een gegeven moment kon dat niet meer direkt, kwamen ze met een nieuw manipulatie middel dat geld heet (papier gedrukt met ink) om toch nog op een moderne manier door te gaan met het leegroven van landen en individuen. Geld zonder dekking is papier zonder waarde. Als je als surinamer te veel euro of dollar heb, en je kan niet bewijzen aan hun, hoe je aan hun (Europa, US bijvoorbeeld) geld komt dan ben je strafbaar mogen ze je opsluiten. En als je dat geld van ze aanneem als stamhoofd, partijhoofd of staatshoofd geef je een belangrijk middel uit handen om gechanteerd te worden, dan wordt je zeer zwak bij onderhandelingen. DUS…….het is 2010, en als ze ons apen noemen dan worden we boos??
  Als het binnenland van suriname BIJVOORBEELD hun zetels geef aan AC en MC dan is dat toch duidelijk wat die groep wil of niet??? en als de rest van suriname bij komt dan wordt dat nog duidelijker denk ik. Mij maak het niet uit wie suriname opbouwd als het maar gebeurd dat is belangrijk, en al is de kat zwart of wit zolang het muizen kan vangen is het een goede kat. POLITIEKE PARTIJ OF COMBINATIE IS OPKOMEN VOOR GROEPSBELANG OF LANDSBELANG, GROEPSBELANG IS EIGENBELANG, MAAR EIGENBELANG IS GEEN GROEPSBELANG EN EIGEN BELANG LOOP DOOD, GROEPSBELANG NIET.
  Amoida Peter


  Maak melding

 9. NPS brengt AC de vernieling in…hoe is het mogelijk dat NPS als eerste binnen is en AC (Abop)niet.
  Hoe dom kan de NPS mensen houden…wat heeft AC aan Vice Pres….als zij daadwerkelijk het binnenland tot ontwikkeling willen brengen.
  Dus Somo heeft met behulp van de NPS binnenlandse bewoners weer een rad voor ogen gedraaid.
  Bruinswijk wees deze mensen erop ….toch lieten zij dus de (NPS) anderen brengen naar plekken die zeer nadelig zijn.
  Wat heeft de Blakaman aan de NPS …NPS begint een vloek voor de zwarte mensen te worden….smerige grap van Ruth…en Castelen heeft een vloek.
  Die man (Vniksaan)is een grap en laat anderen springen door takken te grijpen, die fragiel zijn…..om naar beneden te vallen en de nek te breken…..NPS vernietigt vooral Abop met wortel en tak.


  Maak melding

 10. Het moet geen Mickey Mouse spelletje worden.
  Als je onderhandelingen hebt afgebroken moet je niet later als een hondje terug willen gaan!!!


  Maak melding

 11. Iemand schreef, “ik vraag mij af of deze man(Jan) namens zijn zelf spreekt”.

  Een nadere kennismaking zou wel op z’n plaats zijn om te zien wie al die volmaakten zijn, die gerust de eerste steen zouden kunnen werpen(3).


  Maak melding

 12. Jongens, Jongens, onder achterban van de A-combinatie heerst de overtuiging dat Allendy de belofte van 1 miljoen van Sardjoe heeft geaccepteerd. Cappy heeft de besprekingen met MC laten knallen door VP+7 ministeries te eisen. Dat weet zijn achterban nu dus ook. Gaanman Ba Matodja Gazon heeft de hele AC leiding op het matje geroepen. Allendy is nowhere to be found. Allendy is ondergedoken uit schaamte en bedreiging door AC achterban! Hij is niet bij zijn binnen en buitenvrouw.
  AC; Allendy en Felisie hebben zwaar gelogen over Abrahams dat hij niet flexibel genoeg was. Logisch als de man merkt dat je met twee gezichten spreekt en een dubbele agenda voert in overleg met Somo en Sardjoe.


  Maak melding

 13. MC 23 zetels + 50x meer Topkader die meer werk kan verzetten!!! dan AC (7zetels). Zetelverhouding 3:1, Als AC 7 ministeries eist plus een VP-stoel erbij is buiten alle verhoudingen. Eerste voorstel van MC was 5 ministeries plus Onderv. parlement. Heeft in het bijzonder te maken met het principe “right man/woman on the right job” om zo de gestelde doelen te halen. We weten wat voor rommel het nu TCT is…. Leo Brunswijk reist alsof SLM zijn prive eigendom is. En deze commissaris van SLM rijdt regelmatig huurauto’s kapot. Miami/NL. Waist of money. Naast het feit dat hij niet de academische achtergrond en ervaring heeft om een Vliegmij. te adviseren als lid RvC.


  Maak melding

 14. MC 23 zetels + 50x meer Topkader die meer werk kan verzetten!!! dan AC (7zetels). Zetelverhouding 3:1.Als AC 7 ministeries eist plus een VP-stoel erbij is buiten alle verhoudingen. Eerste voorstel van MC was 5 ministeries plus Onderv. parlement. Heeft in het bijzonder te maken met het principe “right man/woman on the right job” om zo de gestelde doelen te halen. We weten wat voor rommel het nu TCT is…. Leo Brunswijk reist alsof SLM zijn prive eigendom is. En deze commissaris van SLM rijdt regelmatig huurauto’s kapot. Miami/NL. Waist of money. Naast het feit dat hij niet de academische achtergrond en ervaring heeft om een Vliegmij. te adviseren als lid RvC.


  Maak melding

 15. Te yu wani abra na liba-watra
  No khosi na kaaiman-mama

  ” DE OPENRAAM_POLITIEK ”
  Met een vlieger-mepper in de hand , doen wij de ramen open en laten de frisse winden binnen waaien .
  Komen er insekten binnen aanvliegen / aan-waaien ,direkt meppen !!
  Onze motto is ” ALTIJD PARAAT ”

  SRANAN LOBI NA SOSO LOBI
  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  SRANAN SA WINI
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 16. Geachte heer Gajentaan,

  Ook wij van de Bewustzijnsbeweging EBU-Akademiya juichen uw voornemens toe, om gezien de nieuwe situatie te komen tot nieuwe ‘waarachtige’ gesprekken tussen de A-Combinatie en de MEGA-Combinatie.

  Echter willen wij voorop stellen dat het NIET de MEGA-Combinatie geweest is, die de eerder gevoerde gesprekken met de A-Combinatie op de klippen heeft doen lopen. Dit na het ondertekenen van een ‘Intentie Verklaring’ tussen de MEGA-Combinatie en de A-Combinatie.

  http://www.youtube.com/watch?v=jV-X0FC5CrA

  Eerlijkheid gebied ons u derhalve te moeten mededelen, dat de oorzaken welke u nu hier in het artikel aanvoert ‘incorrect en drogmatisch’ zijn.

  ‘DROGREDENEN’ ZIJN REDENEN OF REDENERINGEN DIE ‘NIET’ KLOPPEN, MAAR WEL AANNEMELIJK ‘LIJKEN’(schijnredenen).

  Praktisch zou zijn geweest, om bij uw nieuwe voornemens te komen tot nieuwe gesprekken met de leiding van de MEGA-Combinatie, eerst te proberen een ‘hernieuwd vertrouwen’ te helpen scheppen tussen met de MEGA-Combinatie. Door publiekelijk uw ongelijk en zelfs uw ‘verontschuldigen’ aan de leiding van de MEGA-Combinatie aan te bieden. Dat zou van fatsoen getuigen. Zelfs ook naar uw politieke achterban toe.

  Daar de oorzaak van het terugtrekken van de ‘Intentie Verklaring’ van jongslede tussen de MEGA-Combinatie en de A-Combinatie van grove misleiding getuigd heeft. Veroorzaakt vanuit de A-Combinatie zelf en ingegeven door de Nieuw Front-combinatie o.l.v. N.P.S. voorzitter Ronald Venetiaan en Volks Alliantie voorzitter Paul Somoharjo. Dit als tactiek van ‘Verdeel en Heerst’.

  DE A-COMBINATIE HEEFT ZICH ‘KINDERLIJK EENVOUDIG’ GROF LATEN MISLEIDEN DOOR DE NIEUW FRONT-COMBINATIE O.L.V RONALD VENETIAAN, MEDE VANUIT HAAR EIGEN GELEDEREN.

  En voelen wij ons genoodzaakt dit nog helder te stellen, dat de A-Combinatie zich te snel en te eenvoudig heeft laten misleiden. Mede door toedoen van haar B.E.P. partner o.l.v. dhr. Caprino Allendy. Vanwege zijn gevoelens voor de achterhaalde politieke cultuur van vooral de N.P.S. binnen de Nieuw Front-combinatie

  En dit is uit ons onderzoek onomstotelijk komen vast te staan.

  Zelfs is uw samenwerking met de Volks Alliantie van Paul Somohardjo vanuit Nederland ingefluisterd geworden. Opdat de Volks Alliantie ‘via een omweg’ alsnog de topfunctie van Vice-President van Suriname zou proberen te bemachtigen. Terwijl de gesprekken tussen de MEGA-Combinatie en de Volks Alliantie op dit punt eerder reeds afgeblazen waren. Hierop terugkomen was politiek gezien NIET netjes, incorrect en zelfs ontactisch simpel.

  Tegelijkertijd wilde uw B.E.P. partner, nu samen in combinatie met de Volks Alliantie, bij het verdelen van ministersposten opgrond van het aantal behaalde zetels van de A-Combinatie (zeven), NIET gelijkwaardig gesteld worden met de andere partners van de A-Combinatie. Terwijl op dit punt met de A-Combinatie eerder reeds een akkoord bereikt was met de MEGA-Combinatie.

  Waarbij wij hier kunnen spreken van een ‘valssuperioteitsgevoel’ aan de zijde van de B.E.P. onder leiding van Caprino Allendy. Om vervolgens de A.B.O.P. van Ronny Brunswijk voor de gevolgen van de gesprekken met de MEGA-Combinatie te laten opdraaien. Alsof hij Brunswijk verraad zou hebben gepleegd naar de MEGA-Combinatie toe.

  En zo werden opgrond van deze intriges, de Nieuw Front-combinatie o.l.v. Ronald Venetiaan en V.H.P. leider Ramdien Sardjoe toen de lachende derde.

  Wij hebben na uw publieke reactie gelezen te hebben, wel begrip voor uw weergave omtrent de oorzaken van deze gebeurtenissen. Maar om op deze wijze tot een hervatting van de dialoog met de MEGA-Combinatie te komen, zou absoluut NIET van een ‘goed begin’ getuigen.

  Laten wij van onze fouten leren, maar niet door ‘ten onrechte’ een vinger te wijzen naar de ander. Terwijl u zich van bewust bent, dat uw combinatie deze gespreksparten van de MEGA-Combinatie eerder met andere, ten onrechte voor aap heeft proberen te zetten.

  En gaat het hier nota bene om de grootste volkspartij van de Republiek Suriname.

  Echter bleek men zich allen uiteindelijk pijnlijk misrekend te hebben.

  http://www.youtube.com/watch?v=kv9VUHJdPDQ

  Soso Lobi.


  Maak melding

 17. Onderstaande beweerd neus, die zichzelf natuurlijk weer heeft volgepomt met het verboden spul alvorens dit te schrijven.

  “DDB maakt gewoon misbruik van jullie aangeboren gewoonte om de slavenmeesters te pleasen. Bevrijden jullie je eens van je ketenen,”

  Dus de Marrons die zichzelf eeuwen geleden hebben vrijgevochten uit de ketenen van de slavenmeesters, worden door deze slavenkind beschuldigd dat deze zelfde Marrons een gewoonte hebben gemaakt om slavenmeesters te pleasen.

  Jij hallucinerende serpent, de nps en vhp dat zijn de mensen die een gewoonte hebben gemaakt om de slavenmeester te pleasen, jij bent een meer dan duidelijke resultaat van dit misvormde geestelijke afwijking.

  Bevrijd jezelf van de ketenen van front, het werkt bevrijdend, de binnenlandbewoners hebben dit al gedaan, ze zijn niet teruggegaan naar MAMA BOBI, ze hebben hun eigen partij en het werkt bevreemding op dat de leiders door omkoping teruggaan naar dezelfde front. Brunswijk heeft het inmiddels al door, Allendy de verrader is nergens te bekennen uit schaamte heeft hij zich verstopt.

  DAS even een vraagje, ben je nu AC’er en sinds wanneer voer je het woord namens hen?

  Ik vraag dit naar aanleiding van je woordkeus hieronder, in je laatste regel, het woordje “WE”.

  “Advies: hou je bezig met politiek in Holland en ga niet bedelen om nieuwe gesprekken met MC. Het gaat niet gebeuren ook, want we zijn niet netjes behandeld.”


  Maak melding

 18. hahahaah ndp is niet de grootste volk partij maar de grootste domme volks partij.
  pinto nu past het in jou straatje dus deze mensen uit nederland mogen nu wel bemoeien ik heb jou eerder vergeleken met een blad aan een boom die waait met alle winden mee zo zijn de ndp aanhangers. lees reaktie nummer 17 die man die elke dag drogredenen gebruikt in zijn tirade beschuldig andere van dat zij drogredenen gebruiken, de man die zelf de heilige bijbel siteer om een massamoordenaar te verdedigen ebu geeft mij een hele grote break van jou hoor.


  Maak melding

 19. We zijn een paar uur verder.

  Intussen voert een ondervoorzitter van BEP gesprekken met MC, zonder dat Allendy het weet, die gaan ze dus ook aan de kant schuiven, hij is namelijk niet gekozen in de DNA.

  Brunswijk zegt dat ABOP met een been al uit de front+++++++ is.

  ABOP voert inmiddels ook al gesprekken met MC, dus los van BEP.

  Lees hieronder, “het zijn onze stemmen, wij hebben de leiders gekozen, ze moeten luisteren”

  Verlaat het zinkend front schip zo snel mogelijk AC. Mocht je bij de loosers blijven krijg je bij de volgende verkiezing misschien maar 1 zetel.

  MC is de beste garantie voor ontwikkeling van de binnenlanden, met nps krijg je in 2015 weer een waterpomp en een aggregator.

  “ABOP jongeren eisen terugtrekking AC uit samenwerking NF/AC/PL 05 Jul, 09:20
  De jongeren van ABOP willen dat A-Combinatie zich terugtrekt uit de samenwerking met Nieuw Front/AC/PL. Om hun daad kracht bij te zetten, wordt er vanmiddag in Moengo gedemonstreerd. Dit verneemt Starnieuws van Clifton Kandea, van de ABOP–jongeren. Op de vraag of voorzitter Ronnie Brunswijk deze keer niet boos zal worden, antwoordt Kandea “wij hebben gestemd op onze leiders. Het zijn onze zetels en wij bepalen wat er verder moet gebeuren. De leiders moetennaar ons luisteren. Nee, ik denk niet dat de heer Brunswijk nu boos gaat worden”, aldus Kandea.

  Derrick Jordan, die in Moengo is, zegt dat het om een vreedzame actie gaat. “Maar wij eisen van onze leiders dat ze binnen 24 uur uit het Nieuw Front stappen. Wij gaan net zo lang door met de actie tot ze naar me luisteren”, aldus Jordan. “En deze keer zal niemand ons tegenhouden. Wij willen onze leiders wijzen dat de jongeren de beledigingen en verdachtmakingen niet accepteren”, aldus Jordan.

  De jongeren zeggen in een persbericht dat vanuit Nieuw Front beschuldigingen zijn geuit aan het adres van de ABOP. Arnold Kruisland, secretaris van het NPS-Congres, heeft op de radio gezegd dat de mensen die verraad gepleegd hebben ‘bij de ABOP gezocht moeten worden”. De jongeren wijzen er op dat ook Guno Castelen, voorzitter van de SPA, beschuldigingen heeft geuit aan het adres van de ABOP.

  “Dit is een onaangename manier van verwelkoming van twee parlementariërs die hun intrede doen in het parlement. Deze leugen aan het adres van onze volksvertegenwoordigers is onacceptabel. De heren Bee en Bonjaski hebben hun stembiljetten gefotografeerd en dat is al een duidelijk bewijs dat ze op de heer Somohardjo gestemd hebben. Het is spijkers op laag water zoeken, deze beschuldiging accepteren we niet”, aldus het persbericht”


  Maak melding

 20. Deze man komt niet uit omdat hij de 3e klas lagere school heeft genoten!! Volg even zijn Nederlandse taal!!!! let goed op wat hij te vertellen heeft? De rode draad weet hij niet eens wat het is, laatstaan pakken. Dialoog heeft hij dan zondermneer nodig. Weer Nederland!!! Wat moet hij van Nederland?

  Jongens deze gasten kunnen niet zonder Nederland in welk vorm dan ook!!!


  Maak melding

 21. Verkeerde been!

  NaMi, wat ik ook schrijf, je noemt mij een Fronter. Ook al ontken ik het tien keer, je weet zeker dat ik Fronter ben.
  Nu wil je ook nog weten of ik ACer ben. Hoe kan je dat nou vragen als je zo zeker weet dat ik Fronter ben? Heb ik je op ’t verkeerde been gezet of ben jij met het verkeerde uit bed gestapt?

  Ik ben echt bang dat jouw hersenspoeling begint te protesteren. Neem me niet kwalijk.
  Maar ik zou graag van DOE lid willen worden
  daarom moet MC DOE met rust laten.
  Ik zou zo veel willen, maar ik mag zo weinig.

  “We zijn niet netjes behandelt” slaat op AC en VA. Je moet wel een beetje doordenken als je mijn postings wil begrijpen. Of vraag anders gewoon wat ik bedoel, dan leg ik het je uit.
  Sribi switie!


  Maak melding

 22. De hele aanhangers van massamoordenaar bouterse zijn schijndemocraten ze leven in waan dat het volk achter die moordenaars bende staat terwijl die moordenaar de minste stemmen heeft gehad bouterse is en blijft een rioolrat die met militaire dogma zijn partij leiding geeft iedereen is bang maar als één zijn mond open doet dan is het hek van de dam bouterse is grote sta in de weg voor suriname zijn ontwikkeling en ok voor de ndp in zijn geheel maar dat kunnen die ezels niet inzien .


  Maak melding

 23. DU,
  Het is al een hele gerusstelling dat jij met jou garnalenhersenen dat zegt. Het is jou daarom ook niet kwalijk te nemen.

  De rechter zou jou altijd ontslaan van rechtsvervolging.


  Maak melding

 24. ach ja die DROMMEL op nummer 25 wil interessant doen terwijl hij de domste jongen van de klas is . ga jou moordenaars bende maar aanbidden ik vraag mij af hoe figuren die een massamoordenaar aanbidden kinderen moeten uitleggen wat goed en fout is normen en waarden moraal.DILEMMA


  Maak melding

 25. “NaMi, wat ik ook schrijf, je noemt mij een Fronter. Ook al ontken ik het tien keer, je weet zeker dat ik Fronter ben.”

  Sorry DAS, ik kan gewoon niets anders van maken, hetgeen je hier schrijft is typische de denkwijze en handeling van een volleerde fronter. Het negatieve, niets constructief, aanzetten tot chaos en obstructie, rancuneus alles echt alles heb ik van jou gelezen, het is typisch een front ding hoor.

  Misschien dat je niet eens weet dat je een fronter bent, maar je hebt alles in je, je kan zo integreren. Vanaf nu zal ik zeggen dat je een Wanabee fronter bent, goed.


  Maak melding

 26. “Maar ik zou graag van DOE lid willen worden”

  DAS dit was ik nog vergeten je door te geven. Breeveld wil je niet in DOE hebben, hij zei dat DOE geen voorstander is van politieke polarisatie. Als advies gaf hij aan, dat je het bij NPS moet proberen, die willen graag jou soort hebben, en ze zijn aan het recruteren een van de vereiste is een negatieve inborst hebben.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.