Surinaams staatshoofd: NF en partners eensgezind

50

PARAMARIBO, 3 jul – Het Nieuw Front en partners A Combinatie en Volks Alliantie zijn vastberaden bij elkaar te blijven. Dit zegt president en Nieuw Front-voorzitter Ronald Venetiaan. Het verlies bij de voorzittersverkiezing in het parlement kwam weliswaar hard aan. Het is nu zoeken naar de verantwoordelijken.

Een eerste vergadering van partijleiders had juist dit als hoofdthema. Hamvraag was welke partijgenoten stemden op de tegenkandidaat. “Afgesproken is dat voor zover sprake is van afwijkend gedrag in eigen gelederen, men dat zal uitzoeken”, zegt Venetiaan. Het is de leiders ernst de ‘verraders’ te ontmaskeren. “We hebben vermoedens”, zegt Winston Jessurun van DA 91.

Daar blijft het voorlopig bij. Als partner binnen Nieuw Front voelt Jessurun de pijn mee: “We zullen de strijd vastberaden doorvoeren. Er is geen sprake van verdeeldheid. We hebben zaken uitgesproken.” Ook Venetiaan ziet geen andere weg open dan bij elkaar te blijven. “De algemene oriëntatie is dat we met elkaar doorgaan.” Er moet nog gesproken worden over de volgende stap.


50 REACTIES

 1. Die man is demissionair hij is als het ware geen staatshoofd meer.
  Hij mag waarnemen…..iedere stap die hij nu op een ondoordachte(onverantwoordelijke) manier neemt mag terug gedraaid worden…hij heeft geen handelingsrecht meer…na 25-05-2010.

  En na kiezen VZ en vice VZ….van daaruit moet hij de aanwijzingen opvolgen.
  Dus om in Grundyari gaan staan vergaderen als gek is dombo werk…..de VZ zal de democratische lijnen verder uitzetten….en ook dat zij bij de eerst volgende vergadering hem de toegang verbieden.
  Komt Front niet opdagen wordt in minderheid de toekomst van democratische SURINAME beslist.
  Weet dit…. Alles….. loopt nu via DNA…en niet via Ronald Vniksaan….dacht hij weer slim te kunnen spelen…onze bejaarde mathematicus.


  Maak melding

 2. Gaan jullie maar “eensgezind” verder.Wat een walgelijke samenspel.

  Deze schoften van Front zullen op 2 “Fronten” een bestraffing krijgen die zijn weerga niet kent!

  Als de gang naar de VVV wordt voortgezet,zal NF met vooral die misselijk makende Somo en Brunswijk keihard de moker voelen.Ze zullen niks winnen en ook niks krijgen!

  Bij verstoring en sabotage van deze vergadering door NF+ en bij herverkiezingen heeft het volk dan weer de uiteindelijke beslissing en 1000% dat het volk een NOG HARDERE mokerslag op NF+ zal geven!

  En Vene kan zijn partij dan beginnen op te doeken,het zal geen bestaansrecht meer kennen.Een zware nederlaag staat hun te wachten,het volk pik dit gedrag nooit!!

  De MC zal naar alle waarschijnlijkheid nog groter uit de bus komen dan ze al eerst waren en je kan er dan vanuit gaan dat MC definitief de macht over zal nemen.


  Maak melding

 3. wat vreemd , misselijk makende Brunswijk,.
  het is een ieder toch bekend , dat Brunswijk allerlei gevangenen vrij liet oa Piloot Loor Gum Air, Dennis Held, Kissoon en vele anderen die vrij waren te gaan en te staan na gevangen neming door JC. Maar Bouterse van de MC pleegde toch oa de Decembermoorden 1982!!Terreur op Uitkijk .1985 in Zeelandia John Barrow, Oscar Kluis. Daarna Doetje Apoi. Stuward Deel etc.Ook wat betreft de zwarte dame die Brunwswijk in Holland beschuldigde zijn er twijfels. de dame wilde har huid redden. witten kunnen niet zien wanneer zwarten liegen !! De dame heeft ook niet aan een leugen detector gelegen.en de ned.rechters hebben vele fouten gemaakt. oa de Puttense moord, de parkmoord Schiedam etc.Daarom heeft Brunswijk het voordeel van de twijfel!1Maar Bouterse van de MC is een Grove Schender van de Rechten van de Mens!


  Maak melding

 4. Mugabe taferelen ten voeten uit.

  Met een bestand van 4 parlementszetels zou ik mij diep schamen en de aftocht inzetten.

  De NPS heeft geen leiding, getuige het feit dat de 74-jarige voortzitter naar zijn zeggen, onvervangbaar is gebleken.

  Tot een van de primaire taken van een zichzelf respecterend bestuur behoort het klaarmaken van de vervanging om simpelweg incidenteel en anderszins in vervanging te voorzien.


  Maak melding

 5. Bij nieuwe verkiezingen zal de jeugd die niet had kunnen stemmen vanwege hun leeftijd en de afgelopen maanden stemgerechtigd zijn geworden MC nog groter maken! Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst! Iedere maand komen er stemmers bij! Ik heb begrepen dat veel front stemmers net als Prade toen naar ´t onbekende vertrekken. Allemaal winst voor MC!


  Maak melding

 6. Julia Nijsen, jij hebt duidelijk de klokken horen luiden maar heb geen weet van waar de klepel hangt. B. was mn naaste fam.. De man heeft zich in een wc met een k.bijn zelf van het leven beroofd. Bij de lkstatie wist de voorganger ook zo dom uit z’n nek te ellen als jij.


  Maak melding

 7. “Surinaams staatshoofd: NF en partners eensgezind”

  Deze walgelijke man vene trekt natuurlijk de rest mee in zijn afgrond, niet dat ik het erg vind.

  Voor de mensen die als een kip zonder kop zaten te prediken dat deze man tien schone vingers heeft, het moet nu wel duidelijk zijn dat deze man waardeloos is en niet deugt.

  Blijven jullie maar eensgezing, jullie zullen verworden tot een soort vhp, die alleen nog in naam bestaat.


  Maak melding

 8. Als hier op de site al de reacties lees schaam ik me diep hoe dom de meeste mede Surinamers zijn. Ik ben noch voor Front noch voor MC allemaal zijn besmet bouterse crimineel, moordenaar heeft de Surinaamse jongeren met drugs kapot gemaakt.Venetiaan is een ware racist ( ik ken de man uit zij tijd van het Miranda lyceum). Voor de vooruitgang zijn deze mensen een blokkade. Dus leeghoofden denk na en gedraag je niet als het Surinaamse khiezersvee die zijn gegaan voor brood en spelen.


  Maak melding

 9. Wat ik niet begrijp in deze hele verontwaardiging over het samengaan van de frontpartijen is dat in een democratie iedere partij gerechtigd is samen te werken met wie zij wilt. MC heeft geen meerderheid in het parlement. Bouterse is het door dictatoriaal gedrag niet gelukt, een coalitie te vormen. Anderen is het wel gelukt. Dus wie gedragen zich hier als ondemocratische dictators. De MC achterban. Zij wil haar wil opleggen aan de 60% surinamers dat niet op MC gestemd heeft. DE MC aanhang is ziende blind. En de Surinaamse pers te partijdig of onkundig om juiste analyses te maken. Deze chaotische situatie is te danken aan de heer Bouterse. Die niet het surinaamse belang maar hebzucht en eigenbelang voor opstelt. Hoe moet de toekomst er onder zo een president er uit zien. Chaotisch. We leven niet meer in de 80er jaren waar een persoon dicteert wat er moet gebeuren. Surinamers wordt wakker. Mama sranang e krey. Julie lopen met open ogen de val in. Kijk maar naar wat er in Venezuela gebeurd. Tegenwoordig een van de armste landen van Zuid Amerika terwijl ze grote olie voorraden hebben.


  Maak melding

 10. Wat een gelul van Venetiaan,deze man is bereid om zijn moeder aan de duivel te verkopen,alleen maar om aan de macht te blijven,reken maar door zijn stom gelul brengt hij de NPS dieper de afgrond in.
  Wat zit hij nou te huilen om de afgang van Somo,Somo die hem schaamteloos de rug had toegekeerd.Venetiaan als zg staatshoofd moest zich nooit daarover uit laten,hij heeft altijd zijn bek vol van democratie,deze samenwerking gaat steeds meer lijken alsof Somo die hele Frontmarionetten onder de knie heeft.
  Niemand van het Front staat er bij stil dat de stemming op democratische wijze is geschied of is het hun eigen democratie?Als Venetiaan niet aan zijn en het Fronts eigen belang denkt,moet hij zich toch gaan afvragen waarom zal het zijn dat 2 uit zijn duivelse kring anders hebben gestemd?
  Jessurun moet zijn vuile koker dicht plakken,ai boi de ene schurk neemt de andere schurk in bescherming.


  Maak melding

 11. Trouwens snap ik nogsteeds niet wat AC bij front te zoeken heeft met zijn 7 zetels.

  somo heeft de afgelopen regeerperiode duidelijk aangegeven dat hij voor zijn achterban werkt, want die hebben hem gekozen.

  vhp die zou zoiets nooit duidelijk durven zeggen, daar zijn ze te slim voor, maar handelen wel dienovereenkomstig, niets meer niets minder.

  nps heeft nooit wat voor het binnenland willen betekenen, behalve net voor verkiezingen. Zelfs in 2010 hadden de gasten van nps niet door dat de kraaltjes en spiegeltjes niet meer werken. Ze hadden gewoon de gore lef om een minister naar het binnenland te sturen met een pompkraan en lichtmotor die het waarschijnlijk niet meer doet. Ook voor de gewone stadscreool heeft nps nooit wat betekend, kijk maar naar de embarmelijke omstandigheden waaronder de aanhangers van nps leven, ze behoren allemaal stuk voor stuk tot het armste gedeelte van de samenleving.

  spa en da tel ik niet eens, die hebben allang geen bestaansrecht, deze parasiterende partijen kunnen alleen over de rug van anderen nog een zetel behalen.

  AC/ABOP, Brunswijk als ik jou was, had ik front vandaag nog bedankt, ik had een persconferentie belegd met de mededeling dat het een grove fout is geweest om de onderhandelingen met MC zo snel af te breken. Laat allendy /bep de verrader maar bij front als die niet mee wil doen, leg het je achterban eerlijk uit, die zullen je vergeven en bij de volgende verkiezing weer met je zetels belonen, die mensen zijn momenteel erg ontevreden en dat gaat je bij de volgende verkiezing opbreken mocht je bij front blijven.

  Alleen met een MC zal je de belangen van het binnenland kunnen behartigen. MC heeft namelijk ook een uitgestippelde programma voor het binnenland. Programmatisch zitten MC en AC dus dichterbij elkaar dan met het samengeraapt zooitje front die alleen voor eigen en groepsbelang gaat.

  Nu heb je de kans om tijdens de onderhandelingen met MC zaken aan te kaarten betreffende het binnenland, die je graag wil bewerkstelligen, zorg voor dat het in het beleidsprogramma komt, als het programatische zaken zijn, zullen ze zeker verwezenlijkt worden, je hebt nl ook MC’ers uit het binnenland aan jou kant.

  Ga niet over zaken onderhandelen die niet terzake doen, zoals VP post enz. totaal onbelangrijk. Je zou ook wel ministeries zoals regionale ontwikkeling, gezondheid, onderwijs enz kunnen opeisen om zeker te zijn dat zaken betreffende het binnenland verwezenlijkt worden. 3 ministeries goouguit 4 om je doelen te bereiken, meer moet je niet eisen want die heb je niet nodig.

  DOE zou de derde partner kunnen zijn met zijn 1 zetel, aangezien ze voor behoorlijk bestuur gaan, zou ik mij direkt aanmelden aan de onderhandelingstafel, ik zou een ministerie opeisen want alleen zo kan je jezelf op de politieke kaart plaatsen, met 1 zetel in de DNA kan je nl niets bewerkstelligen, je raakt in de vergetelheid en bij de volgende verkiezing loop je de kans dat je geen enkele zetel krijg.

  Suriname voorwaarts, zonder vhp, nps, va, spa of da.

  Partijen die aan obstructie en chaos denken, hebben niets te zoeken in het machtscentrum.


  Maak melding

 12. Alles wat FRONT wil ondernemen…..dan weten zij…als zij een nieuwe verkiezing willen moeten zij toch in DNA komen.
  Dan krijgen zij van de VZ te horen wat op agenda staat.

  Dus als zij echt weg willen blijven zal de VZ een beslissing moeten nemen.
  B.V. door alle leden te ontslaan en een tussenregering te plaatsen……de demissionaire Vniksaan heeft niks en ook niks meer te vertellen.(hij weet dat hij symbolische is, hem ontbreekt alles om te beslissen.)
  En geeft haviken de kans om op een heel nette manier een coup te plegen ik ga voor mannen en vrouwen tussen de 25-45 jaar

  http://www.youtube.com/watch?v=YqWOzyZyKC4


  Maak melding

 13. Onderdanig!

  Ik zou, als ik Venitiaan was, me zeer onderdanig gedragen. 4 zetels en een nog grotere smoel opzetten dan je al hebt?

  Het land moet geregeerd worden maar dan kom je met deze nonsens. Verraad binnen een partij geeft aan dat men ontevreden is. Wat helpt het om te weten wie “verraad” heeft gepleegd? Kan het niet zo zijn dat men uit principes voor een betere kandidaat heeft gestemd? Als je tenminste om je land geeft dan is het toch simpel om je gelukkig te prijzen met een zeer geschikte parlements voorzitter?

  Maar Vene! De zaak saboteren is niet in ‘s-lands belang. Blijkbaar geef je niet genoeg om je land maar ben je verliefd op Somo.
  Trek de stekker uit deze misselijkmakende samenwerkende partijen want het zorgt alleen maar voor schaamte en ellende.

  Je zal zien Vene, de vrees die je hebt dat Bouterse je opvolger wordt zal niet en mag niet gebeuren. Daar zorgt men binnen MC wel zelf voor, als men tenminste oprecht van het land houdt.
  Want met Bouterse als president, is de keus voor Jenny als parlementsvoorzitter dan een waardeloze geweest.


  Maak melding

 14. Venetiaan is een staatshoofd onwaardig.

  In een tijd dat het land in een crisis verkeerd dient een staatshoofd boven de partijen te staan en zorgen dat er een nieuwe regering komt die het land leiden.

  Deze man bedrijft alleen maar partij-politiek, zijn partij moet tenkoste van alles en iedereen aan de macht blijven.

  De publieke opinie kan nu heel gauw in het voordeel van de MC omslaan. Het Surinaamse volk zal de partij van Venetiaan nivelleren tot een mierenpartij.

  NPS is de grootste onbetrouwbare partij die Suriname ooit heeft gehad. De historie leert ons dat NPS alleen maar op macht uit is, de leiders zijn psychopaten en demagogen.

  Eerst eenzijdig zonder een referendum de onafhankelijkheid afdwingen, terwijl het hele land leegliep inclusief de NPS aanhang, en nu 35 jaar later hetzelfde scenario.

  De NPS is de grootste vijand van Suriname blijkt nu alweer. Venetiaan is nu al 3 termijnen president van Suriname. Het land is leeggeroofd van zijn goudvoorraden in een periode dat de goudprijs sky-high is. Suriname krijgt een aalmoes vergeleken met de winsten die de Canadezen en de Brazilianen verdienen uit onze grondstoffen.

  Zijn regering zadelt de nieuwe regering op met een onbetaalbare salarisverhoging voor de ambtenaren, terwijl de schatkist nagenoeg leeg is. Het ambtenaren-apparaat is met 50 procent gegroeid onder zijn regering(en).

  Nu is de tijd om met de NPS af te rekenen. Het zit in de structuur van deze partij, ook Kruisland spreekt dezelfde taal als Venetiaan, dus na Venetiaan zullen zijn opvolgers dezelfde weg opgaan. MC nu afrekenen met NPS door een samenwerkingsverband aan te gaan met de VHP.
  Zonder de VHP stelt de NPS niets voor !!


  Maak melding

 15. De oude politieke leiders uit de oertijd in Suriname staan helemaal niet open voor de vernieuwde politieke realiteit.In Amerika stemmen Republikeinen ook voor Demokraten of omgekeerd.In Suriname hebben de oude politici en hun aanhang nog last van rancune gevoelens.

  Maar sommige politici in het Nieuw Front weten ook dat ze samenwerken met een nog grotere verrader en opportunist.Men weet bliksemsgoed dat Somohardjo, als hij de kans krijgt dat hij overloopt naar een andere kamp.Dat weet men bij de Mega Combinatie en hij werd daarom ook vakkundig aan een kant geparkeerd.

  In het Nieuw Front zijn er genoeg mensen die met de Mega Combinatie willen samenwerken.Alleen wordt spreken deze mensen onmogelijk gemaakt.


  Maak melding

 16. vingers wijizen naar verraders!!!!
  het is grappig dat men niet de verantwoordelijkheid will nemen voor hun falen en nu weer energie stopt om een hekse jacht te beginnen tegen mensen die ” zowaar helpe mij godalmachtig” hebben gestemd.

  waardering voor hen die hun geweten hebben gevolg en hebben ingezien dat meneer Somohardjo, funest is geweest voor de identiteit van het parlement.

  Meneer Venenetiaan, zgn. integer en opvoeder!
  “SHAME ON YOU!!!!!!!!!!!”
  wat leer je de jeugd? wat is jouw legecay???


  Maak melding

 17. Dit geeft het niveau van onze huidige President heel erg goed weer.

  In principe zou hij de ” verraders” als helden moeten vereren. Want het zijn zij die hebben aangetoond dat er nog hoop is voor politiek Suriname. 2 stemmen, tegen de wil van de partij, maar VOOR het wel en wee van de Republiek Suriname.

  Ik zou me willen richten tot deze twee stemmers, voelen jullie je gesterkt in de goedkeuring die het volk van Suriname jullie heeft gegeven met betrekking tot deze moedige actie!!

  Krakti brada’s.


  Maak melding

 18. Op het Mirande Lyceum werd Venetiaan BLAKA BAKRA genoemd. Nu is hij de BLAKA SNEKIE, de Adder onder de Adders. Zie die snekies kronkelen, allemaal kleine en grote Mugabe’s. Alla Dalla Kaba mijmeren ze nu !

  Suriname is nu hard op weg om een tweede Zimbabwe te worden. De SurNEds zullen straks de schuld van alles krijgen. Iemand krijgt op den duur de zwarte piet toegeschoven, de SurNeds worden straks beloond voor hun Euro’s. Dank voor stank. Ik blijf aan de zijlijn toekijken hoe ze elkaar afmaken.


  Maak melding

 19. Vene : ” NF en partners eensgezind”.
  Somo : ” Het onzichtbare ,zichtbaar maken”
  Winston : “Het is de leiders ernst om de verraders te ontmaskeren en wij hebben vermoedens ”
  Sardjoe : ” piep piep piep
  Castelen: ” Blub blub blub spa-water
  Ellende : ” ????????????????????????
  NF GEEVOLUEERD TOT NATIONAAL FARIZEEEN SEKTE
  Er moet nog gesproken worden over de volgende
  stap, aldus Winston Jesserun .
  Het is een aperte leugen , het ligt enkel op het feit dat zij op de volgende instructie van Nederland wachten en is niet bedoeld voor de oren van de AC (cq. LONNI )
  VA en de VHP is hiervan op de hoogte en de laatste is niet content met de inhoud , vooral de ondernemers
  WAT BEDOELT VENE MET EENSGEZINDHEID ????
  SOMO IS DEGELIJK VAN BEWUST DAT HIJ FLINK GENAAID WERD EN “WELBEWUST” DOOR ..???….?

  HET SNIJDEN DOET GEEN PIJN
  HET GESNEDEN WORDEN

  STREE DE FU STREE
  WI NO SA FREDE
  REPUBLIEK SURINAME VOORWAARTS
  VOORWAARTS RICHTING HET GELUK/OVERWINNING
  HET VADERLAND OF DE DOOD


  Maak melding

 20. Waarschijnlijk ben ik politiek dom !! Vene op schandelijke wijze afgewezen en verfoeid door de kiezers, Jessurun heeft een paar honderd stemmen van z’n vrienden en deel van z’n familie. En nog praten deze figuren mee ? Bij God en in Suriname is idd alles mogelijk. In een beschaafd land zou Venetiaan al moeten zijn afgetreden als voorzitter nps, en als pres gewoon z’n mond moeten huilen. By the way, ik ben ook geen boutavoorstander, maar de kiezer heeft gekozen, en basta.


  Maak melding

 21. Landgenoten waarom maken jullie je druk met nf ac va en vhp , als ze stappen konden ondernemen zouden ze niet hoog van de torn blazen dus saboteren manupuleren dat komt uit de fabeltjes krant .
  maar ze proberen het volk van de wijs te brengen door te dreigen, maar het gaat niet lukken want het volk heeft de kracht van god gekregen ,waaronder de twee leden van Bep .
  dus we gaan nu naar vvv en dan is het werken geblasen voor suriname , SURINAME voorwaarts,,………. er is werk aan de winkel .


  Maak melding

 22. Intussen heeft Shailendra Girjasingh ook een duit in het zakje gedaan. Deze figuur kwam ijlings over vanuit de UPS (die deel uitmaakt van de Volksalliantie) en liet hun in de steek voor Front. Hij is de laatste die zijn mond open moet doen over afspraken. Laat deze Frankenstein-combinatie nu eindelijk opzouten naar de oppositie en daar blijven terwijl hun machtsbolwerk eindelijk ontmanteld wordt. Voor wat Guno Castelen betreft, hij heeft ondemocratisch gehandeld door te knoeien met zijn paraaf en moet voor het gerecht.


  Maak melding

 23. ondanks verraad blijven ze bij elkaar. wat een zielige monster-combinatie. alles in het teken van POLITIEKE MACHT. MACHTSGEILHEID. wie vreet van de pot?


  Maak melding

 24. demissionair wil zeggen, je mag lopende zaken afhandelen totdat een nieuwe staatshoofd is gekozen c.q benoemd.
  wel mag je te allen tijde onderhandelen over een eventuele nieuwe administratie, immers Ronald Runaldo Venetiaan is partijvoorzitter van de partij NPS…

  Suriname is niet in crisis, wat een bull*** cq lariekoek, Suriname was in crisis in de jaren ’80 & ’90 onder Bouterse en door Bouterse gesteunde regeringen (Wijdenbosch).

  Suriname moet gewoon werk maken om zijn staatsbestel daadwerkelijk te hervormen en te lang overtijdse vernieuwingen doorvoeren…

  de huidige patsstelling is geen werkbare gebleken, mede door een grote hoeveelheid aan kleine splinterpartijtjes c.q. politieke partijen die wel gemeensschapsgelden vreten maar in praktijk niets of nauwelijks bijdrage aan het welzijn van de bevolking!!!


  Maak melding

 25. nr 16, VHP & NPS zijn een blok, het zijn geen 2 afzonderlijke partijen…

  ze werken al decennia samen, kennen elkaars partijstructuren door en door, kortom zijn totaal verweven in elkaar, hun voeding is de instant houding van de etniche verdeeldheidsleutel van Suriname, zelfs de Surinaamse vlag is op hun partijkleuren afgestemd…

  Ze lijken wat dat betreft meer op de AD & Copei uit Venezuela, die waren net zo, Chavez heeft ze compleet weggevaagd!!!


  Maak melding

 26. ik snap niet waarom A Combinatie weer met Venitiaan en Somo gaat samenwerken. Toen ze laat waren met het inleveren van hun verkiezingslijst nam Vene en Somo het niet voor ze op. Het enige die er wat van zei was Bouterse. Vene is een oude egoistische nam die alleen maar president wil worden.

  Geen een van hen geeft de jonger generatie een kans voor een frisse wind in assemblee. Want ze geven niks on de Surinaamse bevolking.Het gaat om je eigen zakken dat van je familie te vullen.
  Ze zouden Su nog voor een euro verkopen. Zelf dat is te duur.

  Ik snap niet waarom er niks aan de surinaamse kieswet gedaan word. Na 2keer presidentschap kan je je niet meer verkiesbaar stellen.

  Tegenwoordig kan je niks meer van goede kwaliteit kopen. De Chinezen maken alles na. Gelukkig kunnen ze geen mensen namaken.

  Surinamers kom in opstand. Onze prachtige mama Sranan (waar onze voorouders zo hard voor hebben gewerkt) wordt kapot gemaakt door deze zogenaamde ‘leiders’.


  Maak melding

 27. NF en partners eensgezind, inmiddels heeft ABOP een brief gestuurd naar de DNA voorzitter. VA en BEP weten niets van die brief en zijn benieuwd naar de inhoud.

  Front eensgezindheid so bung, inmiddels heeft somo via zijn medium laten weten, dat hij niet meer eet of kan slapen, hij vertrouwd niemand meer.

  MC heeft gisteren een massameeting belegd, zijn achterban toegesproken en zoals altijd weer een zee aan mensen.

  Enne by the way front, Sinds het van jullie kruisland mag, gaan we in de VVV ook jou spelletje spelen. We gaan al onze DNA, DR en RR leden duidelijk, zichtbaar en in het openbaar hun stembriefje laten tonen, niet een uitgezonderd, hihihihihihihi.


  Maak melding

 28. Samenzwering allemaal bij elkaar!! Wat toen was, blijft nog meer achter raken.

  Opsodemieteren jullie allen!! Nog meer het land naar de klote helpen.
  Staatskas was toch leeg geraakt! door jullie.
  wat en hoe nu verder? De burgers leeg proberen te plunderen en of op enigerlei manier pijnigen! Jullie hebben wel lef!!! Jammer maar ik vind jullie gewoonweg zielig!!


  Maak melding

 29. Mi Yere/Yeremia
  Hallo mati met mij Ruthy,yu no yere na tori de seki kondre,Paulus taki dati ano mang fu du noti moro bika aai frede
  Hij kam niet slapen,eten,drinken,en zelf geen interesse meer heeft voor sexy babe.
  a jonge fre broko totaal,dan masra Guno taki na dem Yuka poti wisi dji paulus
  Paulus blok bin seti krafana fu broko Abop nanga Lonnie.Samtoki heeft ook aan Guno gezegd,dat hij zijn naam niet zomaar moet gebruiken,want hij weet niks over stemkaarten met valse handtekening.hij heeft Guno flink van langs gegeven.Mati heb niet veel tijd,ik moet nog wat gaan opvangen voor opa Ronald bij de Mofo Koranti.Luister no mati me cel is bijna leeg,Paulus heeft aan Ram gezegd om Allendy van de vice president plaats op de lijst te verwijderen(want het carnavalfeest gaat niet door)en hem Paulus te plaatsen.meisje me gwe,want tori spang. paulus ne male.
  Sani fu lafu


  Maak melding

 30. @katibo #30

  Je maakt heel duidelijk dat de NDP geen achteruitkijkspiegel wil. En ik begrijp dankzij jouw waarom.

  Dan kunnen ze onzin over het verleden uitkramen.

  Weet je niet meer dat het de NDP was die als eerst heel hard liep te gillen “wet is wet”en eiste dat de kieslijsten niet ontvankelijk werden verklaard. Dat de NDP overduidelijk liet blijken dat ze op die manier de hoop hadden op extra stemmen van de Djoeka’s.

  Je posting is dan ook één grote stompzinnige leugen.


  Maak melding

 31. DU en Neus, is het een leugen dat het gisteren eivol was in OCER bij 23 jaar NDP?

  Waren jullie ook daar? Jullie haat zal eerder vlaminslag veroorzaken dan dat jullie gehate vijand daar letsel aan zal overhouden.

  Hoe meer dit duo scheldt des te groter de groei van de M.C..


  Maak melding

 32. NPS brengt AC de vernieling in…hoe is het mogelijk dat NPS als eerste binnen is en AC (Abop)niet.
  Hoe dom kan de NPS mensen houden…wat heeft AC aan Vice Pres….als zij daadwerkelijk het binnenland tot ontwikkeling willen brengen.
  Dus Somo heeft met behulp van de NPS binnenlandse bewoners weer een rad voor ogen gedraaid.
  Bruinswijk wees deze mensen erop ….toch lieten zij dus de (NPS) anderen brengen naar plekken die zeer nadelig zijn.
  Wat heeft de Blakaman aan de NPS …NPS begint een vloek voor de zwarte mensen te worden….smerige grap van Ruth…en Castelen heeft een vloek.
  Die man (Vniksaan)is een grap en laat anderen springen door takken te grijpen, die fragiel zijn…..om naar beneden te vallen en de nek te breken…..NPS vernietigt vooral Abop met wortel en tak.


  Maak melding

 33. Het is de ene te doen om buiten de handen van het gerecht te blijven en zijn de andere te doen om de ene.
  De ene en de andere hebben beiden twee dingen gemeen, ze dienen beiden niet het algemeen belang maar alleen hun persoonlijk belang.


  Maak melding

 34. @Pinto #7

  Ben je soms SME’s oudste zwerver? Je heb altijd naast iedereen gewoont, kent iedereen, etc. Sukkel begrijp je nog steeds niet dat liegen een kunst opzich is die je baas wel goed beheerst maar waar jij geen verstand van hebt. Overigens nog een persoonlijke vraag:
  Krijg je zelf nooit genoeg van je leugenachtige onbeschofte postings?

  @Pinto #37
  Wel het OCER was vast vol omdat er niets op TV was, de mensen de standup comedians wilde zien, nieuwsgierig waren of al die mensen op wie ze gestemd hadden nog wel leefden (we zien en horen na 25 mei alleen de militaire tak) en natuurlijk muziek en sopie.
  Ook mensen die DDB een hufter vinden en hem zijn verdiende straf toewensen gaan wel eens naar het OCEr voor de kiek. Je kent je condre man tok.


  Maak melding

 35. Lenie (39)

  Ik begrijp je heel goed. De oplossing is simpel. Het 8 december proces afhandelen dan zijn we de ene kwijt, de leeftijdsgrens van politici op 65 brengen dan zijn we de anderen ook kwijt. Eind goed, al goed!
  Degene die dat doet zorgt voor het algemeen belang.


  Maak melding

 36. Reactie op 41
  8 december moeten we zoetjesaan gaan vergeten
  elke keer komt dat gedoe weer op tafel, en steeds weer gebeurt er geen flikker, veel mensen zijn blij dat Baas geen pres wordt, mooi toch, en wie het dan wordt daar ben ik benieuwd naar, oeno spang, oeng dja, sa we weer oeng ede,wo sie moi torie.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 37. 1+1+4+8=14+6+7=27-3=24.

  23+3=26 +1???

  Hoe dan bent u coalitie?

  Doet mij denken aan het spelletje bij de kermis van, “witti wini, blakka lasi”.


  Maak melding

 38. Neus=Du=Neus=DU=Neus=DU!

  Lood om oudijzer dus. We hebben ze al meer dan eens ontmaskerd.

  Om de MC de grond in te boren moet je met echte kerels komen en niet met een bos wortelen.


  Maak melding

 39. hahahahahahaa onze reken wonder is bezig op nummer 44, niets vergeten gewoon berechten die handel en het liefst voor levenslang achter de tralie smijten.in andere landen in zuid , midden en latijns amerika worden deze misdagers nu nog achter tralies gesmeten voor de toekomst van suriname is het van levensbelang dat de daders van 8 december worden berecht.


  Maak melding

 40. Wat is er nog over van die geveinsde eensgezindheid??

  DU, if yu no sabi a werkwoord “veinzen” aksi jere, voordat je weer gaat brabbelen.


  Maak melding

 41. Gaat het je daarom DU?
  Moet alles aan de kant om de zg daders van 8 dec.achter de tralies te krijgen is dat van “levensbelang”,dus jij laat ze liever het 8 dec.als prioriteit stellen en het volksbelang ver op de achtergrond duwen?
  Neen,neen,neen,het getergde volk van Suriname heeft nu behoefte aan een regering die hun belang hoog op het lijstje plaatsen,in hun optie is het 8 dec.-proces een schijnvertoning ,het deert ze niet,ze willen op tijd eten en drinken,hun kinderen moet zonder zorgen naar school kunnen een school waar alle schoolmateriaal en faciliteiten aanwezig zijn.
  ook willen ze een goede gezondsheids-zorg hebben,dit alles en veel meer is ze 10 jaar lang ontnomen.Het kan ze niet schelen wie er gaat regeren straks,als het maar niet die 3 volks-oplichterspartijen zijn,VHP/NPS en de meest onbetrouwbare VA.
  In jouw reaktie`s lees ik telkenmale je afschuw typen over het Surinaamse volk,je wil kostte wat kost NF aan de leiding,zo iemand als jij blaakt van HAAT,dat je een proces van levensbelang acht,voor Suriname,dus laat het volk maar hongerlijden,als deze poppenkastproces maar kan plaatst vinden.
  Ontplof straks maar door je HAAT, het volk zal niet toelaten dat hun enige redder veroordeeld zal worden.


  Maak melding

 42. ik heb al eerder vastgesteld dat het lastig zoniet onmogelijk is om met die ezels van de ndp een normale gezonde discussie te voeren nummer 49 geeft mij gelijk met zijn stomzinnige reaktie die kant nog wal raakt.
  de man die jij hier als een messia neer zet heeft jullie al jou moraal prinsipes normen en waarden afgenomen toch wil jij zo een schoft als jou president jij lijd duidelijk aan het stolkholm-syndroom, watcher ik heb jou duidelijk laten zien dat bouterse een massamoordenaar is toch ontken jij dat ik laat jou nu weer duidelijk zien dat bouterse mijn land en volk naar de afgrond heeft geleid toch ontken jij dat wat moet ik jou nou meer zeggen alle feiten die bouterse heeft misdaan ontkennen jullie dat heeft het geen zin om met ezels als jou en de rest praten .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.